Találatok a következő kifejezésre: Nem vagyok a szüleimmel. Mit (264 db)

Nem is tudja hogy mi vagyunk a szülei. Mit tegyek?

A kisfiam 10 hónapos születése óta a kiságyában alszik. Nagy ritkán tettük magunk mellé aludni. Arra neveljük, hogy talpra esett legyen és ne féljen az idegenektől így aztán sok ember dajkálja. Ez tök jó csak most a párommal az a szívfájdalmunk, hogy a gyerek nem tesz különbséget a többi másik ember és a szülei között. :(((( nincs meg köztünk a kötődés nem is szopizott. :( Mert nem volt tejem. Szóval pár napja elkezdtük magunk mellé fektetni az ágyba és simogatni, de nem szeret közöttünk lenni. :((( Mit tegyek? Nagyon bánt ez a helyzet.

Legjobb válasz: Mégis honnan gondolod, hogy nem tudja, hogy Ti vagytok a szülei? Ez szerintem butaság. Ilyen gyerek nincs. A fiunk 14 hónapos, sosem aludt velünk, nem szopott, mert nem volt tejem, de ettõl függetlenül az apjához és hozzám kötõdik a legjobban. Imádja a szüleimet, a közeli rokonokat, akikkel sokat találkozik, barátságos az idegenekkel is, de apa és anya a legfontosabb. Ez nem függ együttalvástól ill. szoptatástól.

Mégis honnan gondolod, hogy nem tudja, hogy Ti vagytok a szülei? Ez szerintem butaság. Ilyen gyerek nincs. A fiunk 14 hónapos, sosem aludt velünk, nem szopott, mert nem volt tejem, de ettõl függetlenül az apjához és hozzám kötõdik a legjobban. Imádja a szüleimet, a közeli rokonokat, akikkel sokat találkozik, barátságos az idegenekkel is, de apa és anya a legfontosabb. Ez nem függ együttalvástól ill. szoptatástól.
hogyne tudná? az én kislányom is ilyen volt, egészen kb 17 hós koráig amikor elkezdõdött az anyás korszak. Addig többször meg is jegyeztem a páromnak, hogy ez a gyerek nem is szeret annyira engem, mert pl. az apjának mindig jobban örült, meg nagyon jól elvolt másokkal is. Na most nem tudom levakarni magamról éjjel-nappal és nagyon félõs is lett. Az, hogy az ágyatokba beveszitek sztem nagyon rossz ötlet. Örüljetek hogy elvan külön ágyban! Hidd el pár hónap múlva már más lesz a helyzet, ahogy nyílik a tudata.
10 hónapos..... te nem vagy normális, hogy ilyen elvárásaid vannak.
Ugyan az a véleményem mint az elsõ válaszolónak!Amúgy a kötõdés 1 éves kora után de inkább 14 hós kórtól lesz jobban érezhetõ.
De butaságot írsz...Lányom csak és kizárólag a saját ágyában alszik, meg séta közben kendõbe.Megölelni nem lehet, nem bújik össze velünk, nem szereti a simogatást se.Õ ilyen baba.Mégis este sír az apja után, ha etetem (tápszer) és kimegy a szobából.Sír ha nem lát engem és szalad négykázláb, kiabál nekünk, hogy áppá áppá vagy aja aja/enye enye...10hós õ is
Ne hülyéskedj már. Biztos, hogy hozzátok kötõdik a legjobban. Mi is kb.ugyanebben a helyzetben vagyunk, azaz születésétõl kezdve külön szobában, ágyban alszik, nem szoptattam, de azért nem gondolom, hogy ezért nem kötõdne hozzám. Monjduk az én babám sem az a bújós tipus. Szinte még egyszer sem tudtunk úgy összebújni mint a képeken az anya a babájával. De én elfogadtam, hogy õ ilyen. Nem is erõltetem. Viszont azért látom, hogy ha másokkal vagyunk, más foglalkozik vele, akkor azért 2-3percenként leellenõrzi, hogy ott van-e anya vagy apa. :) Ne beszélj be butaságokat magadnak.
Ha ez megnyugtat, a lányom simán lelépett volna a cukros bácsival is. Pár hónapos kora óta mindenkivel "szóba állt" az utcán, és ha valaki viccbõl mondta neki, hogy hazaviszlek, ment is volna vele. Most nyolcéves, és ugyanilyen nyílt, barátkozó, viszont naponta tízszer elmondja, hogy szeret, és bújik. A tiéd nagyon pici még, de ne gondold, hogy nincs meg a kötõdés, ez butaság. A közös ágyba szoktatási próba meg még nagyobb butaság. Nem attól fog hozzátok kötõdni, hogy veletek alszik.
ÉS láttad olyankor is, amikor Te nem vagy a közelben? Unokaöcsikém is mindig nagy ívben tett az anyukájára, ha mi a közelben voltunk, de ahogy anya eltûnt, teljesen kétségbe volt esve. Nomeg tényleg picike még, szerintem most fedezi fel és élvezi ki, hogy mindenki vele foglalkozik.
Az èn lànyom 6 hòs, sokat dajkàljàk mâsok de megismer minket. Igaz én szoptattam, de az apja nem ès neki is mindig örül...:-) szerintem csak bekèpzeled, hogy nem kötòdik hozzàtok...
Tényleg kuka vagy. Vannak gyerekek, akik kevésbé igénylik a babusgatást. Ilyen a fiam is. Könyörögni kell neki 1-1 pusziért, az ágyba úgy fekszik be, hogy minket kitúr. Többnyire. Majd változik ez, ne aggódj.

Homoszekszuális vagyok, 18 éves és még nem tudják a szüleim, mit csináljak?

Hát pár napja lettem 18 éves és meleg vagyok csak ezt senkinek nem modtam még el és nem tudom mit csináljak mondjam el vagy játszam tovább a hetero szerepemet? veszem észre hogy kezdek depressziós lenni amit ennek köszönhetek hogy nem mondom el és csak magamba tartom. Jó családban élek, akik szeretnek és pont ezért ennyire nehéz. Tudom hogy igy nagyon nehéz lenne élni(folytonos gúnyolás, meggyalázás, lenézés), de ezek engem nem érdekelnének ami nekem fontos hogy a családomnak milyen negatívuma lenne ebb?l (barátaik mit szólnának, munkahelyükön..meg minden). Aztán ezek után el e fogadnának és legalább egy picit szeretnének e . Ami végett még nehéz hogy nincs testvérem (egyke vagyok), és akkor ki hozza majd az unokákat....nem tudom nagyon nehéz, de mégse élhetem le így az életem. Tanácsot kérek. A sértések nem érdeklenek! :)

Legjobb válasz: Hát, nem vagy könnyû helyzetben :S Én azt tanácsolom, h ha a szüleid, családod elfogadó, akkor nincs mitõl tartanod, és mondd el nekik bátran, ha viszont nem, akkor próbáld nekik finoman beadagolni. Pl elõször annak a családtagodnak mondod el, aki hozzád legközelebb áll. Remélem segítettem :) Sok sikert :)

Hát, nem vagy könnyû helyzetben :S Én azt tanácsolom, h ha a szüleid, családod elfogadó, akkor nincs mitõl tartanod, és mondd el nekik bátran, ha viszont nem, akkor próbáld nekik finoman beadagolni. Pl elõször annak a családtagodnak mondod el, aki hozzád legközelebb áll. Remélem segítettem :) Sok sikert :)
elõször barátoknak, talán segítenek..
Attól, hogy a szüleidnek elmondod, még nem kell, hogy az õ barátaik/munkatársaik is tudjanak róla, ez nonszensz :) Persze az a kérdés h csak a közeli család/barátok elõtt szeretnéd felvállalni vagy mindenki elõtt (ez utóbbit nem javasolnám sajnos). Ha van elég bátorságod hozzá és úgy érzed, hogy megértenék a szüleid, és ezután is ugyanúgy szeretnének, akkor szerintem mindenképp mondd el. Én sosem éreztem rá késztetést, de ha te szorongsz emiatt és úgy érzed, hogy ez felemészt téged, akkor mindenképp mondd el nekik(vagy valakinek), mert nem szeretnénk ha emiatt depresszióba esnél. 19f
Mivel 18-éves vagy így nem szólhatnak bele a szexualitásodba ez a te döntésed a te életed, nem tehetsz róla hogy a férfiakhoz vonzódsz, ez van ez van benne a génjeidben, ezen úgysem tudnak változtatni.
majd írd meg, hogy, hogyan döntöttél :) azért a homoszexuálist is írjuk "x"-szel :D:)
Többnyire én is csak röhögni és hülyülni járok ide, de te egy nagyon rendes és jólelkû srácnak tûnsz, sok sikert kívánok neked, én biztos lennék a barátod és megértenélek.
Mondd el anyukadnak eloszor. A nok valahogy jobban emesztik. O majd segithet a tovabbiakban. Es nezd meg a Just a Question of Love cimu hasonlo temaju filmet (francia), segit majd. Sok szerencset. Es ne feledd, love is love. Teljesen mindegy, hogy kit szeretsz, amig nem gyulolsz, jo helyen vagy.
jaj sajnálak hogy ilyen helyzetbe vagy, nemtudom elképzelni valaki hogylehet meleg
attól még hogy itt vered a nyálad, még búza maradsz :) )) sajnálom, ez van :D
szerintem egy apának a legnagyobb szégyen a világon az, ha a fia búza lesz...ennyi, ezen nincs mit tárgyalni, így van és kész. engem nem érdekelnek, azt raknak a seggükbe meg a búza barátjaik seggébe amit akarnak, csak ne keserítse meg mások (itt: a szülei) életét... mindjárt jönnek a jajj szegény, ez nem választás kérdése, meg hogy ez genetikailag beléjük van kódolva válaszolók.....védjétek csak a búzákat, hajrááá :) )) sok retardált...
Tény, hogy kicsit nehéz helyzetben vagy. Viszont ha úgy érzed, hogy Neked könnyebb lesz, ha kiteríted a kártyáidat, tedd meg. Ha jó családban élsz, és a szüleid szeretnek, akkor el fogják fogadni az orientációdat. (Csak azt nem értem, hogy jönnek a képbe a szüleid barátai, és munkatársai?) Az én eszemmel gondolkozva: Csak nem mondják el fûnek-fának, hogy a fiuk "más"? Én titokban tartanám, ha a gyermekem bevallaná, hogy mi az "ábra": Egyedül csak neki joga van ezt bárki mással közölni.. (kicsit nyakatekert lett, de remélem, érted, mire gondolok). A másik része a dolognak: Ha az én fiam "coming out"-olna, talán kicsit megütköznék egy pár pillanatig, de nem aláznám meg, nem dühöngenék, nem tagadnám ki. Az én fiam, és ettõl még ugyanúgy szeretem. Sok szerencsét, és boldogságot. :) A fikázókkal pedig ne törõdj. 41/F
Kedves 39%-os! Mekkora egy kötsög vagy te. Nem tehet róla, hogy így született. Ugyanúgy, ahogy te sem tehetsz róla, hogy ilyen hülyének születtél.
Nem parázod 1 picit túl ezt az egészet már ne is haragudj?..Na jó mondjuk én is az elején ki voltam ......csak azt nem nagyon vágom , h ha a szüleid meg is tudják attól függetlenül miért kéne tudnia mindenkinek??!!!..ilyen munka helyen meg ilyenek??!! ez elég furán hangzik..Jól válogasd meg , h kinek mondod el.. a szüleidet nem ismerem , de nem hiszem , h ezzel fognak büszkélkedni ismerõsök+munka helyen ??!4:) :S:D!!..Amúgy meg idõvel pont le fogod [email protected] ezt az egészet..szép lassan tudod majd kezelni...Azokat meg végképp akik szitkozódnak+gyülölködnek , ha normális barátaid vannak ugyan úgy szeretni fognak ahogy eddig..Csak akkor más a szitu hogyha feminim vonásokban gazdag passzív kis nyunyó vagy bögöly szemcsibe +tapadós ruciba abban nem tok tanácsot adni:) :D
16:23 Nem az a szégyen, hogy valaki homoszexuális... te vagy egy nagy szégyen. Hogy nem veszed õket emberszámba. Én is sajnálom a szüleidet...de tényleg. ;]
Helloo! Én is homoszexuális vagyok, 17 éves. Tavaly mondtam el elõször a barátaimnak, õk egész jól fogadták... kivéve azt a pár lányt akik belém voltak esve.. :S :D. Aztán rá pár hétre jöttek a szülõk... na az volt a nehezebbik része. Elõször anyumnak mondtam el, érdekesmód nem borult ki-vagyis lehet hogy kiborult, csak nem mutatta-mikor elmondtam neki, nem szólt semmit, csak leült és nézett. Na...az egy kicsit ijesztõ volt. :D De aztán azt mondta, hogy semmi gond, errõl nem tehetek, így is az õ fia maradok. :) ) Aztán jött a fater. Neki is elmondtam, õ elõször üvöltözött - de nem velem, inkább magát szidta, hogy mit ronthatott el, miért vele történik mindez -de aztán átölelt miután kitombolta magát, és mondta hogy nincs semmi baj, õk így is szeretni fognak. Hát ennyi :D A haverokkal azóta is jóba vagyok, srácok néha viccelõdnek is, mindig a tudtomra adják hogy õk heterók, náluk ne próbálkozzak, a csajok meg siránkoznak, de értem a poént, engem se lehet ezzel megbántani. :) Hát ennyi, sok sikert tesóó :D 17F
hogy nem lehet fiu lány páros bameg?miért kell játszani itt a rossz meleg csicskát?
Ja, és még valami! Ne mutasd azt, ami nem vagy! Ha homoszexuális vagy, vállald fel, de semmiképp se mondd, hogy az ellenkezõ nemet szereted! Ne tagadd meg, ami vagy, mert az csak kikészítene!
Tudod, egy analógia jutott eszembe. Vannak olyan helyze- tek, amiket ilyen radikális módon lehet csak megoldani! Én a mandulámmal voltam így. Gyulladás, egyik a másik után, gyógyszer, ecsetelés, a végén hullott a hajam, fáj- tak az ízületeim és folyt a genny a mandulámból! 32 éves voltam, mégis egy radikális megoldás mellett döntöttek az orvosok: a gennyes góc kiirtása, magyarul: mandulamûtét! Pedig felnõtt korban ha lehet, mellõzik. De itt nem volt más megoldás! És a Te esetedben is radikális megoldást látnék jónak!
Szerintem beszélj a szüleiddel, legelsõ sorban az anyukáddal. Kérd meg, hogy had beszélgess vele négyszemközt, akár otthon, akár valahol olyan helyen, ahol apukád nem hallhat. Mindenképp elõször anyuddal közöld, mert ugye az anyák a gyereküket mindenképp támogatják és szeretik, akármelyik nemhez is vonzódik. :) Végy egy nagy levegõt és mondd el, mi a szitu. Beszéljetek róla, aztán mondd el neki azt, amit nekünk kiírtál, hogy mi minden zavar: a munkatársaik, a barátaik véleménye ezek után a családotokról, hogy így nem lesz, aki tovább gyarapítaná a famíliát, stb. Mellesleg, az utolsóhoz azt is lehet mondanom, hogyha majd szeretnél gyereket a jövõben, ott van az örökbe fogadás. :) ) Lehet, hogy nem vérszerinti lesz a gyerkõc, de felveszi a vezetékneveteket és íme, a probléma megoldva. ^^ Az elõtte lévõhöz, hogy mit gondolnak errõl a dologról: miféle barátok azok, akik nem fogadják el, hogy a család gyermeke a saját nemét szereti? Szerintem eléggé nagy gond, ha ez így van... Nekem is van nem egy barátom, aki vagy homoszexuális vagy éppen biszexuális. És? Engem egyáltalán nem zavar, hiszen attól még ugyanaz a személy marad. :) Miután anyukáddal beszéltetek, kérdezd meg, hogy õ mit javasol: elmondd-e apukádnak vagy sem. Bár szerintem azt fogja mondani, hogy üljetek le és tálald ki neki is, szépen, nyugodtan. Még valami: jól teszed, hogy nem érdekel, ha más gúnyol meg ilyenek. Azok az emberek, akik így gondolkodnak, azoknak gratulálok. Ha te a saját nemedet szereted, akkor így is lesz és kész. Mit szólnak õk bele? Te boldog vagy így és ennyi. Ha nekik nem tetszik, forduljanak el vagy valami. :D Ne foglalkozz velük! :) Csak légy nagyon boldog valakivel, aki téged is szeret! ;) Sok-sok sikert az életben! :) )) 17/L
Próbálkozz elõsször a nyagidnál, õ biztosan tudja mi a helyes. :)
Én heteroszexuális vagyok. És már nem olyan fiatal. (36/F) Kérdezõ, ha elfogadsz tõlem egy tanácsot, akkor azt tudom mondani, hogy a világban ember és ember között nem a heteroszexuális-homoszexuális fronton húzódik a választóvonal, hanem az intelligens és az unintelligens között. És intelligencián alapvetõen nem az elsajátított ismereteket, a tárgyi tudást értem, hanem egyfajta etikai hozzáállást és személyiségbeli fejlettséget. Érzelmi intelligenciát. Ha az ember erre rájön: onnantól mer bátor lenni. Mert ha barmokkal idáig sem barátkozott, akkor ezután is magasról tehet a véleményükre. A tanácsom: Merj bátor lenni! Azért soha ne feledd, hogy ez a világ sajnos a barmok kedvenc dagonyahelye. És még jóideig az is fog maradni. Viszont ha az ember jó utat választ: a barmokat mindig messze el lehet kerülni.
Én 19 éves vagyok meleg srác vagyok és... igazából már nem tudok mit hozzáfûzni xD Itt többségben nagyon sok hasznos választ kaptál! Én apámmal élek, az õ véleménye pont nem érdekel, de azokkal a barátaimmal, akik számítanak, megosztottam és egytõl egyig jól fogadta mind :) csak néha azzal készítenek ki h érdeklõdnek, van-e pasim -.- :'D Ha gondolod, írj rám, szivesen beszélgetnék veled, talán tanácsot is tudnék még adni :) 19F
eric_one válaszára. Látom tudod forgatni a szavakat ez nem vitás, de azért valahogy nem érzem teljesen pontosnak. Az emberek nem azért vívódnak a melegséggel kapcsolatban mert a lelkiismeret és a "gonosz" szól, hanem mert azt nevelték belénk, hogy ez rossz. És ezért vívódnak az emberek mert ami nekik jó arra azt mondják hogy rossz. És igenis lehet kisebbség ez nem nagyon döntés joga én nem mondanám hogy melegség hanem egy hajlam, ugyan olyan mint minden más igen elnyomhatjuk magunkban hosszas évek alatt pszichológussal lehet majd család és stb. De ez más dolog. Kisebbséget nem csak etnikumok alakíthatnak, kisebbséget vallások is kisebbséget bármilyen érdekcsoport alakíthat. És azért nem jó amit mondtál, mert a kövéreknek, a termelõknek, demokráciában pl parlamentben is politikai pártoknál gyakran szokták mondani a többség ezekbõl a kisebbség ezekbõl áll. Szóval így az LMBT (elnézést ha rosszul írtam) emberek is alakíthatnak saját érdekeik képviseletében. Ha ezek nem lennének senki nem képviselné (független a melegektõl) az õ érdekeiket.
A kérdező hozzászólása: köszii, eddig kezdett önbizalmam lenni, de megnéztem (félig mert 72 perc után 1 orát kell várni és már azt nem várom meg, majd holnap)a C.R.Z.Y filmet és ameddig láttam nem könnyü se az apának se a gyereknek. majd holnap megnézem tovább.
akármikor is állsz elõ vele, örülnénk, ha majd megírnád mi volt, remélem minden jól alakul majd :) kitartás
A kérdező hozzászólása: A hülye....myennyit írtam!!:) ) 1 oldal majdnem :) ) aki ezt el is olvassa...hát köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: ufff. mennyi válasz. Ez nagyon jó érzés hogy így törõdtök velem:) ) fél órája még 52 válasz volt most meg 48 gondolom volt pár "durva válasz" azért töröltették (csak ugy szólok hogy senkinek a válaszát én nem töröltetemm le, mert az a õ véleménye és én tiszteledbe tartom még akkor is ha durva. és most próbálok a válaszokra ugymond még válaszolni. 15:16 és 15:31-Ahogy márt sokszor leírtam én is az anyumra gondoltam elõsször talán az még lassan elfogadná de az apum (életembe meg se ütött, mindig megvédett amikor az anyum kiskoromba seggemre akart ütni, és ezért tudom hogy szeret de ez egy másik dolog:) ) Tudom hogy mindketten szeretnek most, és ezért rossz ilyet nekem közölni velük. 15:49-Lány barátaimnak..hát alapsuliba volt2 csaj akivel nagyon jóba voltunk (kb. 5 osztálytól, míg kinem maradtunk 9.-böl..aztán volt pár megjegyzésük rám--nem a meleg témával kapcsolatba---és akkor azt mondtam ilyen barát nem barát...és most igy középsuliba-- 4 vannak az egyik azt tudom hogy csak elõttem csinálja a szépet hátammögött meg lemond, van egy akinek ezt azért nem mondanám el, 3. akivel ülök nagyon jóba vagyunk csak tudom hogy a melegeket utálja, 4. akinek meg elmodanám az a többi 3 nagyon jóba és elmodaná..tehát ezek "kilöve":) szamo77d- nagyon szép dolgokat írtál le, tejesen igaz :) .... tarkólövés?? ahogy látom volt már "durva" válasz csak törölve lett ezek szerint. tüptürüp93- köszi szépen és neked is a legjobbakat kivánom az életbe...te is nagyon jól megfogalmaztad, le a kalappal--ilyen gondolkodással kellene élni mindenkinek (még nekem is). 16:43-én is igy képzelem el valahogy vagy képzelném el inkább elösször anyu-nehez de elfogadja, aztán apu- eggyet dühöng aztán õ is elfogadja (nem lenne rossz ha igy történne) 16:47- azt hiszem hogy rosszul írtam le hogy mindenki félreérti, ha véletlenül csak egyszer elszólnák magukat az terjedne mint a vízfolyás..és ilyen helyzetbe a munkatársak meg a barátaik mit csinálnának..persze ezt nem szeretném de ha véletlenül...hát azt én is gondolom hogy nem fognak büszkélkedni:) ) 16:49 akasszam fel magam??!! Hidd el gondoltam az öngyilkosságra is: érfelvágás, kamion elé ugrás, vonat alá fekvés ezekre gondoltam, de aztán eszembe jutott hogy nekem mit csináltak a szüleim hogy én ezt tenném velük és csak az egyetlen fiuk vagyok?? Tudom hogy ez a meleg téma se lesz egyszerû de legalább élek még akkor is ha rosszab esetbe már nem érdeklem õket (én véleményem) 16:49--azért mert elfogadják az embereket olyannak amilyenek azért még nem retardáltak, sõt inkább le a kalappal. 16:55- nem verem a nyálam, csak kiadom magamból azt amit már nem "bírok cipelni" magammal. búza maradok-azt gondoltam hogy azért mert még ide ki írok valamit még meleg maradook. 17:13- megint hasznos válasz, nem tõrõdök hidd el :) ) köszike neked is a legjobbakat :) 18:17 megint nagyon hasznos válasz!! 18:56- igazad van még a pszichológusnál se kaptam volna jobb válaszokat. ok ha bárni gondom lesz akkor írok privátot..köszi 19:44- én is fiú vagyok de nálam nincs olyan hogy megengehtem e magamnak vagy nem...én is örülök hogy nincsenek legalább tölük nem kapnék meggyalázást. NEm is szeretném ha @ tudnák meg vagy valaki mondaná nekik..én fogom csak az a kérdés hogy mikor!! neked is köszi. 20:49 sztem is nagyon szuper családod van..vagyis nem is szuper mert nem ismerem öket inkább megértö. utolsó szavam eric_one hoz abban igazad van hogy..én is 12 éves koromig a lányokat szerettem, de abban hogy ez az én saját döntésem abban már nem, hidd el ha másképp lehetne én volnék a legboldogabb (ezzel nem szeretném megsérteni a többi meleget). A felsorolt tényezök közül lehethogy valami végett lettem meleg??, de akkor én arrol sem tehetek. nem és nem ez nem az én döntésem hiába nézek egy lányra semmi, de ha fiura akkor már elgondolkozok hogy milyen helyes, milyen jó volna hogy ha a barátom volna...meg ilyenek, de a csajoknál csak annyi hogy jól néz ki és pont. lelkiismeretem hangja csak azért szól mert a szüleimet sajnálam nem magamat, mert nem vagyok torz szülött, igy is lehet élni. és nem szeretném a többi dolgot részeletezni, de azért kössz. ( story-)De én voltam a marha amikor olyan 14-15 évesen anyum leültetett és azt mondta hogy már kezdesz felnõni és pár dologrol beszélnünk kell. azt kérdezte hogy kiket szeretek a lányokat vagy a fiúkat. én ugy meglepödtem hogy csak annyit tudtam mondani hogy szerinted? és ö erre a lányokat..én megcsak megvontam a vállamat és aztán szólt a csengõ. de azóta egy szó se volt ilyen dologról. jaj akkor kellett volna ha valaki fejbeüt palacsintasütövel..ma már nem lennének ilyen gondjaim. Még biztos hogy augusztus elejéig pihentettem ezt a témát otthon mert az anyumnak lesz a szülinapja és nem szeretnék mérges hangulatot otthon. ja és még azoknak, akik reagálnak a "durva válaszokra"----nem kell semmit nekik írni, ez az õ vélemyényük én tiszteletbe tartom néha tényleg vannak olyanok hogy összeszorítom a fogamot, de elfogadom. és köszöm még 1x azoknak akik megérdemlik remélem boldogok lesztek..teljes szivembök kivánom nketek:) ) 21:35 kezdtem írni most meg 22:56 ufff de fáj a fejem.. elég hosszú lett de most mit csináljak sokat beszélek...de ezek szerint sokat is írok:) )) sziasztok :)
Nos, itt azért egy nagy félre értés van, ami tulajdonképpen egy hazugságon alapszik. Senki nem születik melegnek, és ez nem betegség mint ahogy állítják itt többen is. Még akkor sem igaz ha 2011-ben Ceizel Endre genetikus mondja. Elgondolkodtató az a párhuzam hogy 2007-ben nyilvánosságra hozta fia másságát. Tehát öntsünk tiszta vizet a pohárba, a homoszexualitás nem más mint egy szexuális magatartási, viselkedési forma. Amely kezd egyre inkább elfogadottá válni. Ebben is látszik hogy a világ egy erkölcsi lejtõn tart lefelé. Azok akik lobbiznak, és küzdenek a politikai életben is a melegek jogaiért, pontosan ezt a hazugságot akarják és használják is fel. Mondván hogy õk egy kisebbség, és jogok illetik meg õket. De kérdem mitõl lennének kisebbség? Egy cigány származású ember küzdhet kisebbségi jogaiért, hiszen tõle nem kérdezte meg senki születése elõtt hogy cigánynak akar-e születni vagy sem. Errõl nem tehet. Ellenben az hogy valaki azonos nemû emberrel fekszik ágyba az viszont már a saját döntése. Ezért is írtam az elején hogy ez egy szexuális magatartási, viselkedési forma. Sokkal inkább lelki-fejlõdési tényezõ, és a lélek területén dõl el, amely konkrétan az érzelmeink, gondolataink, és akaratunk. Errõl lehet tanulmányokat is olvasni hogy sok esetben szülõi válások, gátlások, félelmek, visszautasítások, és egyéb gyermekkori sérelmek, vagy romlott vágyaink visznek erre az útra. De mindenféleképpen a lélek területén dõl el. Kedves Kérdezõ! Azért tartottam fontosnak ezt kifejteni, mert ha ezt megérted akkor már magadra is másként tudsz nézni. Nem azt fogod mondani hogy melegnek születtem és ez nem változhat. Hanem azt hogy ide jutottam és ez az én döntésem, ezt akarom tenni jelen pillanatban. Bizonyítékul legyen a saját lelki ismereted is ellened. Nem véletlen vívódsz most is magadban, és ez jó mert azt is jelenti hogy nem ölted meg magadban azt a kis halk hangot ami szól hozzád. Ami nem más mint a lelki ismereted hangja. Minden meleg megküzd ezzel, és sokan megerõszakolják és elnémítják saját lelki ismeretüket. Egyre bátrabbak, és egyre felszabadultabbá, és gátlástalanabbá válnak. S minél több idõt és élményt töltesz el ebben az életformában, annál inkább úgy alakítod a környezetedet és mindez beépül a személyiségedbe olyan szinten hogy soha ki sem tudsz belõle jönni. De Én azt mondom neked hogy 18 éves vagy, és van kiút ebbõl még akkor is ha elképzelhetetlennek tartod teljes mértékben. Nem kell se szégyenben, se hazugságban élned, és ne bántsd meg a szüleidet se azzal a hamis kudarcérzéssel, amit magukra fognak vetíteni, egészen addig amíg nem küzdöttél meg magaddal. Csak azt tudom mondani hogy hidd el hogy van kiút, és ha érdekel a mondanivalóm továbbiakban is akkor írj privátot.
utolsó irigyellek...bárcsak mindenkivel ilyen egyszerû lenne :) jófej családod van
Olyan hosszú szövegek vannak, hogy inkább regényt olvasok. Szerintem ha el bírod mondani akkor próbáld meg a legalkalmasabb pillanatot. De ha megértõek a szüleid akkor tedd azt amit én csináld a dolgaidat és majd úgyis rájönnek. Én soha nem mondtam el az anyámnak apámnak tesómnak de idõvel elfogadták. Szük farmer nincs barátnõ, néha elszólás stb stb stb. És idõvel teljesen megszokták és elfogadták. Addig eljutott, hogy anyám megkérdezte a barátom is eljön e velünk nyaralni, pedig sosem mondtam hogy meleg vagyok vagy fiúkhoz vonzódok, sosem csókolóztunk vagy simogattuk egymást ha nálam voltunk stb stb. De a szülõk rájöttek. Nekem szerencsém volt, most sem beszélünk errõl és nem is hoznak kínos helyzetbe hogy mi van tiszteletben tartják a dolgot.
19.44-es vagyok, folytatom: Úgyhogy hajrá! Sztem is helyes, amit a többiek leírtak, hogy elõször anyudnak mondod el (négyszemközt), és ha úgy alakulnak a dolgok, akkor majd apudnak.
Kedves kérdezõ! Én is hasonló helyzetbe kerülhettem volna, de sajnos, fiúként nem tehetem meg, hogy pasim legyen, mert a 2 tesóm 100%, hogy kikészítene naponta. De szerencsére sikerült leküzdenem ezt a problémát, és most már a lányok iránt érdeklõdöm, egyelõre nem túl nagy sikerrel. (Hosszabb beszélgetésig és telószámelkérésig eljutottam, de egy már lefixált randit mondott vissza az azt megelõzõ napon a csaj.) Neked annyiból kedvezõbb a helyzeted, hogy nincsenek testvéreid, akik kikészítenének téged. A történet olvasása közben nekem a Csernus Imre-féle "Bevállalja?" címû mûsor 1. része ugrott be, ahol egy meleg férfirõl tudták meg a szülei (egy e-mail elolvasása után), hogy titkolja a melegségét. És a testvére(i) meg is verték rendszeresen, majd a szülei elküldték a háztól... Ebbõl az az egyik tanulság, hogy NE titkold a homokosságodat, mert ha kiderül, akkor könnyen nagyon kellemetlen helyzetbe hozhatod magad. (Nem biztos, hogy téged is elzavarnának otthonról, de nagyon könnyen elvesztenéd a szemükben a becsületedet és a hitelességedet, azaz szinte semmiben nem hinnének már neked, és rendszeresen gyanakodva néznének rád... És ezt nem kívánom neked!)
A 18:39-esnek javaslom, mossa ki a száját, mert habzik a gyalázkodó szövegtõl! Másrészt te aztán bátor vagy, kis pofám, nem mered a neved adni a szövegedhez! Te vagy aber- rált, nem azok, akiket gyalázol! Hû, de nagy fiú vagy!
Az a tarkólövéses meg szégyellje magát! Egy kétségbeesett fiatalember fordult hozzánk tanácsért, hogy lehet valaki ilyen érzéketlen szemét! Semmi szükség ilyenekre! Ha oko- sat nem tud mondani, fogja be a száját! Gyalázat!
Borzalmasan nehéz helyzetben vagy! Mégis meg kellene be- szélni a szüleiddel, megkérni õket, hogy a legszigorúbb titok legyen ez a családban. Ha pedig lesz majd párod, ne otthon lakjatok, költözzetek el messzire, ahol senki nem ismer benneteket! Az utolsó írásjel leütése óta eltelt kb. 10 perc, gondolkoztam. Azt lehetne még, hogy - mivel egész életedben úgy sem játszhatsz egy szerepet - felvállalni az egészet, csinálni egy nagy bummot, aztán aki ezek után leszól meg szemétkedik, az úgyis magáról állítja ki a bizonyítványt! Aztán, mint egy robbantás után, elül majd a por és remélhetõleg élheted az életed úgy, ahogy szeretnéd! Ne nyomorítsd meg a lelked egy éle- ten át ezzel a hetero-szereppel! Beleõrülsz! Egyszer egy nagy robbanás és majd kialakul az új életed! Ne haragudj, nem tudok jobbat! Bár tudnék!
Én ha homoszexuális lennék szerintem elõször a lány barátaimnak mondanám és tõlük kérnék segítséget. De csak tényleg olyan lányoktól akiket régóta ismerek és nagyon erõsen megbízok bennük.
Szerintem jobb, ha elmondod, mielõtt bele õrülsz, de szerintem elég, ha csak szûlöknek, és a barátaidnak árulod el, szerintem a munkahelyedet emiatt ne kockáztassd meg, amúgysem tartozik az ott levõkre, nyilván a szüleid rosszul fogják fogadni, de idõvel elfogjék fogadni, muszáj lesz.igen, az tény, hogy megfog változni a kapcsolatotok, de a szülõ nehogy már emiatt dobjon ki, voltaképpen nem te tehetsz errõl, de amint elõttem is leírták már elõször az anyudnak mondd el, mert ha utána sorra kerül apud, akkor már õ is megtud védeni, és akkor sokkal jobb lesz, vegyél bátorságot, hisz nem élheted hazugságban az életed, és õk sem.
Nem értem miért olyan nagy dolog amúgy, nekem ha majd sok év múlva ilyet mondana a fiam azt mondanám rá se ránts tesó , jössz egy sörre? ma én állom..
A kérdező hozzászólása: Akkor majd ott is szétnézek... avval filmemmel kapcsolatban nincs magyarul vagy csak magyar szöveggel?
Vagy akár itt is: http://hatter.hu/ itt skype-on is adhatnak tanácsokat
Figyelj. Ha tényleg szeretnek, elmondhatod nekik. Kicsit ki lesznek akadva, egy darabig furcsa lesz nekik, mert ez nekik sztem durvább, mint neked. De el fog múlni a vihar, és utána nem lesz baj. Mellesleg ha lesz barátod, be tudod majd nekik mutatni stb. Külömben meg a gúnyolást és stb-t nem kell felvenni. Ha meg komolyabb segítség kell: http://www.budapestpride.hu/ itt találsz embereket meg szervezeteket is akik foglalkoznak a témával. Hidd el, profik vannak ott.
A kérdező hozzászólása: Köszike! tik is nagyon rendesek vagytok hogy így próbáltok segíteni!:) Bocsi nem figyeltem oda.."x". Én is elõsször az anyumra gondoltam és amilyen reakciót váltana ki belöle ugy mondanám el az apumnak is. Amugy nem azt várom hogy azonnal elfogadjon és szerressen hanem azt hogy idövel beketörõdjön. Ok megnézem lehethogy nem ma de holnap biztos!:) "Teljesen mindegy, hogy kit szeretsz, amig nem gyulolsz, jo helyen vagy.! eza másik baj senkit sem tudok gyûlölni még azt se aki megérdemelné :) 08:53-as elhiszem hogy nekik se lesz könnyû sõt 1000%, de nekem se. Én szívesen elmondanám már de olyan nehéz. tudom hogy szeretnek meg minden de azért ezt megválzoztatja a családi életet. jól volna már ha befejezõdne a hetero állszerepem. Az a legnehezebb amikor ismerõsök vagy rokonok vagy helybéliek megkérdik, hogy van e már barátnõm meg ilyenek...és akkor elkezdek magyarázodni, anyum vagy apum vagy mindketten ott álnak az a legrosszabb. 11:08- sajnálom, hát még én se tudtam magamat rávenni de érzem hogy igy nekem nem jó, max. 1 vagy 2 évet tudnám igy kibírni hogy magamba tartom. Hát már ahogy írtam nem tudom hogy viszonyulnak ehez a témához mert ilyenrõl nem beszélünk, de ahogy az összes szülõ szerintem nehezen. kovpet- elolvastam amit bemásoltál, láttam a válaszodat hogy majd ilyen kérdésnél mindig bemásolod azt a kérdést...köszönöm meert nagyon tanulságos, mégjohogy nincs tesvérem egy gonddal kevesebb, szerintem max. az apum reagálna így. Hát biztos nem vagyok benne az tuti!! Köszike a válaszokat..ahogy látom 1 picit hosszúra sikerült megint :) )
Én most 24 éves vagyok, de még mindig nem tudtam rávenni magam, hogy elmondjam anyumnak (apum már nincs). Ha esetleg rákérdez (mert szerintem sejti), akkor nem fogom tagadni. Szóval elõször mindenképp próbáld felmérni, hogy szüleid hogyan viszonyulnak ehhez a témához, és ha úgy döntesz, hogy elmondod, akkor elõször anyudnak mondd el! Ha viszont úgy érzed, hogy szüleid a bejelentés után nem támogatnának majd a késõbbiekben, akkor inkább várj! Nem kell megjátszani magad, egyszerûen ne beszélj errõl! Ha a csajokról faggatnak, mondd azt, hogy most a tanulásra koncentrálsz! Sok sikert! 24/F
Nem szabad halogatni a dolgot, minél elõbb elmondod, annál jobb. Neked sem könnyõ, de nekik sem. Ha belegondolok a szülõk szerepébe, nekik is meg kell majd barátkozniuk a gondolattal, hogy gyermekük nem átlagos. Viszont ha igazán szeretnek, akkor elfogadnak, és segítenek a homofób társadalommal szemben - biztos vagyok benne. Neked is jobb lesz, nem kell szerepeket játszanod, megannyi hazugságot kitalálnod, titkolóznod, stb. És még depressziós sem leszel, hanem feltehetõleg egy teljes életet élõ boldog meleg férfi!
Ha nekem a fiam ilyennel állna elõ lehet agyvérzést kapnék. :S Elõször az lenne a kérdésem "mit rontottam el? Miéééééért?" Aztán lehet megemészteném pár hónap alatt. Szerintem tényleg ne apáddal tudasd elõször, mert õt sokkolni fogja.
Ha van kedved írj. Szívesen beszélgetnék veled! Amúgy meg ha elmondod a szüleidnek, az nem jelenti, hogy a barátok is tudni fogják. Amúgy talán jobb ha nem tudják. Nem kell játszani a csajozóst, csak hallgatni a témáról:)
A kérdező hozzászólása: Na itt az elsõ "értelmes" válasz amirõl beszéltem :) )
A kérdező hozzászólása: nem az én munkahelyemrõl van szó mert én még tanulok a szüleimérõl, de az igaz hogy nem kell nekik tudniuk. Azt tudom hogy ha elmondom nagyon nehéz lesz egy ideig, de én ettõl az idötõl félek--nagyon--. És nekem is nagyon fáj mert voltaképpen mindennap hazudok nekik, nem is szándékosan de igen!
A kérdező hozzászólása: A film nagyon jó volt :) csak azt az egyett nem értettem hogy az apa aztán el e fogadta a fiukat?? hát tényleg drámai film :(
Elõször édesanyádnak mond el, a nõk mégis jobban megértik az ilyeneket, mivel édesapád veled egy nemû, neki nehezebb lesz ezt megérteni. Ha szeretnek, megfogják érteni. Sok sikert neked.
Szerintem a barátaidat egyenlõre hagyd ki ebbõl. Elõsször azzal a szülõddel kezd aki megértõbb és ha õ meletted áll akkor segíthet neked könnyebben elmondani. sok sikert:)
A kérdező hozzászólása: "Mint macskát szarni"-ez jóoo. köszi sp.
hat szerintam mond el ha bizol benuk, ez szulotol fugg engem kidobtak mint a macskat szarni mikor kiderult SP voltam, sziasztok
A kérdező hozzászólása: :) én is "szeretlek" :) !
A kérdező hozzászólása: Ez meg francia:) ) tehát jobb (de a film nagyon tanulságos és jó volt)..majd megnézem azt is:)
Én nem láttam ezt a filmet, viszont ilyesmi témájú a szerelem, pasta, tenger is. Nekem az tetszett. Csak feliratos a film...
A kérdező hozzászólása: Jaj akkor valamit elértettem :) ) nem kicsit nagyon :)
nem, az apa azt mondja, hogy "adj egy kis idõt nekem" :)
A kérdező hozzászólása: Azt tudom hogy amikor a fiu fogja az apja vállát és bejön az annya..akkor az apa azt mondja kérlek..és ezzel befejezik ezt a részt aztán azt az erdöset mutassák...de jó film volt ha még van ehez hasonló akkor írjátok meg.. köszíí:) )
közben én is megnéztem, hát a filmbõl az jön le, hogy idõvel megbékél velük
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Ezt nem gondoltam volna hogy ilyen jó szándékkal akarnak ennyien segíteni, én azt gondoltam hogy lesz egy normális válasz a többi meg gyûlölködõs, de nem, kellemesen csalódtam :) Hát az a baj hogy ilyen téren nem tudom milyen elfogadóka szüleim, azt remélem (bízom) hogy az anyum elfogadna de az apum...hát örülnék ha nme dobna ki otthonról :) Hát valaki hogy lehet meleg... nem tudom ilyen-ilyenek vagyok-vagyunk. Hát igen nem kell mindenkinek tudnia de faluban lakok és itt úgy terjed a pletyka mint a nátha :) Én is csak a szüleimre gondoltam barátaim meg nincsenek sokan. Hát igen tudom hogy ebbe nem szólhatnak bele de mégis az ö fiuk vagyok. Na nem tudom nagyon nehéz pár napot biztos alszok még rá. Azt hiszem az eddigi válaszokra némileg válaszoltam. Addig is köszii.

Hogy csináljam? Szeretnék ott aludni a barátnőmnél (1 hónapja vagyunk együtt) de nem tudom a szülei mit szólnának hozzá és ő is fél attól, hogy nem engedik meg.

F/16

Legjobb válasz: 15 éves ?:O az nem korai még egy kicsit :O vagyis nekem mindegy csak kérdezem. Én legelõször akkor aludtam a barátomnál mikor 17 lettem pont akkor nyáron. Elmentünk együtt 4 napra a balcsira és ott együtt aludtunk..elötte mondjuk nem is gondoltunk rá na de 15:) hát ti tudjátok..én drukkolok h megengedjék a szülõk:)

15 éves ?:O az nem korai még egy kicsit :O vagyis nekem mindegy csak kérdezem. Én legelõször akkor aludtam a barátomnál mikor 17 lettem pont akkor nyáron. Elmentünk együtt 4 napra a balcsira és ott együtt aludtunk..elötte mondjuk nem is gondoltunk rá na de 15:) hát ti tudjátok..én drukkolok h megengedjék a szülõk:)
Egyszerûen: kérdezzétek meg a szülõket, megengedik-e. Nem harapnak õk sem, annak ellenére, hogy szülõk. Lehet, hogy most még nemet mondanak majd, de ha látják rajtatok, hogy tartós lesz a kapcsolatotok, akkor elõbb-utóbb megengedik, hidd el.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi sokat segítettetek :)
Ha náluk szeretnétek ott aludni, akkor neki kellene megkérdezni a szüleit, mondjuk téged kézen fogva, hogy megengednék-e nektek, hogy te ott aludj. Így együtt tudtok reagálni a szülõk kérdéseire, te pedig próbáld megnyugtatni õket, hogy "tisztességesek a szándékaid". Sokat tényleg ne akadékoskodjatok, ahogy az elõbb is tanácsolták már, abból több bonyodalom származna, mint jó.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek mit mondjak a szüleinek? :D
15 évesen engem sem engedtek még. Sõt... most 19 vagyok, és ha két-három hetes kapcsolatban vagyok csak, akkor anyu még most is megkérdezi néha, hogy "nem túl korai még?"... Ha a barátnõdnek laza szülei vannak biztos megengedik, de számítson egy kis felvilágosításra elõtte :S Nekem nem tetszett... Amúgy 16 voltam amikor elõször aludhattam "legálisan" a barátommal.
A kérdező hozzászólása: értem. õ amúgy 15 éves. hát nálunk aludhatnánk de nemtom hogy megengedik e a szülei de majd megkérdezem :P köszi mindenkinek aki írt :)
Beszéljétek meg velük, addig ne aggódjatok, amíg nem mondtak nemet -olyan mint az agresszív malackás vicc -, ennyi idõsen benne van a pakliban, hogy nemet mondanak, én sem örülnék ha a lányom mellett aludna egy kandúr ennyi idõsen (mondjuk nem írtad õ hány éves), ha nemet mondanak egy darabig nem tehettek semmit, mert ha akadékoskodsz akkor bekövetkezhet, hoyg eltiltanak tõle 28/f
és nálatok nemtdnátok aludni? Vagy neked sem engedik meg?
hát nem sok esélyt adok nektek, ez teljesen szülõfüggõ... de ha nem mennek bele, akkor gondoljatok rám :D 2 éve vagyok együtt a barátommal, mindketten 19 évesek és õt (a fiút!) nem engedik el hozzánk aludni... a poén az egészben az, h a 71 éves nagymamámnál lakom, aki folyton kérdezgeti h ha ilyen késõn is hazakísér a barátod miért nem alszik már itt egyszer? :D

4 honapja jarok a baratommal, de en roma vagyok. A szulei tudjak, de meg nem talalkoztam veluk szemelyesen. Felek, hogy hogy fognak hozzam allni. Mit tegyek hogy elfogadjanak? Hogy egy normalis kapcsolatom legyen?

Legjobb válasz: Ezt nem húzhatod sokáig, mert az nem jó hatással van a szülõkre. Igazából rajtad múlik nagyobb részt hogy elfogadnak. De elsõ sorban úgy is a barátod véleménye fog számítani a szüleinek is. Igazából ha ott vagy náluk akkor próbálj alkalmazkodni hozzájuk egy kicsit. Legyél nyitott -> ez általában bejön. De ne húzzd tovább semmi kép.

Ezt nem húzhatod sokáig, mert az nem jó hatással van a szülõkre. Igazából rajtad múlik nagyobb részt hogy elfogadnak. De elsõ sorban úgy is a barátod véleménye fog számítani a szüleinek is. Igazából ha ott vagy náluk akkor próbálj alkalmazkodni hozzájuk egy kicsit. Legyél nyitott -> ez általában bejön. De ne húzzd tovább semmi kép.
csak légy önmagad!és ami a legfontosabb!!! NEM NEKIK KELL MEGFELELNED! Ha a párod elmondta a szüleinek hogy roma vagy akor nem szégyelli!Ne parázz nem lesz gáz!Azért mert sõtét a bõröd lehetsz jó ember és szerelmes is'
én ismerek egy sráot akinek az anyja kiakadt azon hogy meg ne lássa hgy õ roma csajjal jár, szegénysrá teljesen kibukott és titokban járt a lánnyal. szerintem attol függ hogy milyneek a család elõitéletei, ha elvbõl utálják a romákat akkor bizony nehéz dolgod lesz, de mivel õk már tudják hogy az vagy legalábbis ezt irtad, igy szerintem ha idáig nem tiltakoztak ellene és a találkozást sem ellenzik akkor szerintem sima ügyed lesz! csak add magadat!
emiatt ne idegeskedj. a testvérem barátnõje is roma, az anyum el is fogadta, hisz rendes lány. azóta már esküvõ is volt, lassan pedig baba lesz.csak nyugodtan add magad, és ha szeret a barátod, akkor ezt a szülei is megértik.
Emberfüggõ!Az én barátom is roma (félig).Az édesapámnak nagyon-nagyon sok elõítélete volt vele kapcsolatban.e mikor megismerte szószerint idmádta, mádja :) A szülõkkel muszi lesz találkoznod, mert hát ebbõl is látják, hogy komolyan gondolod a kapcsolatotokat!Nekem nehezebb volt, mert hát egy roma családban egy magyar-sváb-román-cigány lány nem éppen szerencsés.(Sajnos ilyen keverék vagyok)Hát szinte majdhogynem az egész scalád utál, tisztelet a kivételnek.(nézd vissza pár kérdéssel elötted írtam, hogy Utál a barátom édesanyja, mit tegyek?.Olvasd el, nekem sem könnyû, fõleg most.Ha bármi segítség kell, írj e-mailt.:) Szívesen válaszolok!Üdv.:Bea
Szerintem csak add önmagad, ne próbálj másnak látszani! Sajnos (!) a köztudatban nincsenek jó véleménnyel a romákról, meg persze nagyon-nagy az általánosítás! Ugyanannyi magyar lop, csal, randalírozik, mint roma! Nekem a sógorom roma származású, a szüleim nagyon sokáig nem fogadták el a helyzetet, de aztán beletörõdtek, és még meg is kedvelték, mert látták, hogy rendes ember. Tisztességes, dolgozik, mindig azon van, hogy miképp tudna többet adni a családjának! Szerintem csak kitartónak kell lenned, mégha néha nagyon nehéz is lesz az elején! De ha látják, hogy te nem adod fel egykönnyen, akkor hidd el sikered lesz náluk! Sok szerencsét!!!
szia.szerintem nem számít a származásod.csak a benned rejlõ emberi érzések és a belsõ szépség ami számít.ha õszintén szereted a fiukat, látni fogják.és ha úgy állsz hozzájuk, hidd el minden rendben lesz.ha pedig olyanok a szülõk, hogy nehéz kijönni velük, akkor tök mindegy milyen vagy.ebbõl ne csinálj gondot.miért lenne más egy roma mint pl.egy kínai, vagy néger vagy bár mi.ember mind!sok sikert.
Szívbõl sajnállak. Együttérzek veled! Én nem roma vagyok, "csak" kövér. A párom szülei azóta sem tudtak elfogadni, pedig 10 éves házasok vagyunk és 2 babánk is van. Mindig azt nézegetik, nem hízik e valamelyik, mert Isten ne adja, hogy nekik kövér unokájuk legyen.... :( Szóval ötletem sincs, hogyan tudnál nyerõ lenni. Mert ugye ha bennük elõitélet van, akkor azt már megette a fene.
és ha látják a fiu szülei hogy rendes vagy és szereted a fiukat nemj fogja õket érdekelni a származásod!! és ha nem jnne be neki8k akkor se érdekeljen mert ottvagytok 1 másnak
Nem az a fontos, hogy milyen a bõrszínünk, vagy a származásunk, hanem, hogy milyenek vagyunk valójában. Mindegy az is, hogy roma vagy-e vagy sem, a szülõkbõl, ha rosszallást váltasz ki, nem biztos, hogy azért, mert roma vagy, hanem azért, mert a fiuk barátnõje, és a szülõk féltik a gyerekeiket. De a lényeg, hogy azért, mert te romának születtél, én meg magyarnak, nincs különbség közöttünk, emberek vagyunk. Isten azért teremtett különféle bõrszínû embereket, mert tetszik neki a változatosság. Sokféle virág létezik: csillagvirág, rózsa, ibolya, mégis mindegyiket szeretjük, mert mindegyik szép a maga sajátos vonásaival. Úgy, hogy ne félj! Ha ez a fiú igazán szeret téged, akkor azon lesz, hogy elfogadtasson téged a szüleivel, hiszen ez mindenkinek jó hosszútávon.
Sokat dolgozol?
Távol laksz szüleidtõl?
OFF: háttal nem kezdünk mondatot.
Nem vagy jóban velük, és? Jóban szeretnél vagy most mi a kérdés? Ha nem, akkor ne tegyél semmit.

Még nem múltam el 14 éves és lehet, hogy terhes vagyok. Mit tegyek? A törvény bünteti a szexet 14 év alatt, engem vagy a szüleim? Vagy akitől a baba van mert ő már 15 éves. Mihez kezdjek?

Nem igazán tudom h terhes vagyok-e vagy sem. Az alkalom után 2x már megjött a de most 1hete késik.Ha terhes vagyok akkor már a 2.hónapos a baba. Eddig nem észleletm a menctruáció kimaradásán kív?l semmi jelet a terhességre, sem hányineger, sem émejgés,se mell faájdalmak semmi.Híztam mondjuk egy kicsit de a sportot egy lábsérülés miatt abba hagytam és gyógyszewrt is szettem rá.A 3. napon az aktus után csinálatam teszetet de az negatív lett. Terhes lehetek? Ha igen mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem hinném ,hogy terhes vagy, mert már volt 2 mensid, és a teszt is negatív. De nyugodtan csinálj megint tesztet, már tuti + kell legyen, ha terhes vagy. A mensi sokmindentõl késhez, akár az izgalomtól is, a mozgáshiánytól is... A szüleid nem büntetik, téged sem, de az "apát" igen. Jó lene, ha rendesen védekeznél, de még jobb lenne, ha még egy kicsit várnál a szexuális élettel.. Ha kérdésed van, menj el nõgyógyászhoz, megállapítja a terhességet is, ha van, és segít a megfelelõ védekezés kiválasztásában is!

Nem hinném , hogy terhes vagy, mert már volt 2 mensid, és a teszt is negatív. De nyugodtan csinálj megint tesztet, már tuti + kell legyen, ha terhes vagy. A mensi sokmindentõl késhez, akár az izgalomtól is, a mozgáshiánytól is... A szüleid nem büntetik, téged sem, de az "apát" igen. Jó lene, ha rendesen védekeznél, de még jobb lenne, ha még egy kicsit várnál a szexuális élettel.. Ha kérdésed van, menj el nõgyógyászhoz, megállapítja a terhességet is, ha van, és segít a megfelelõ védekezés kiválasztásában is!
Ez a kérdés több, mint két éves. Akár terhes volt, akár nem, az már úgyis kiderült.
Igen, valószínûleg nem vagy terhes, de a biztonság kedvéért csinálj mégegy tesztet.H az negatív, nincs semmi gond!:)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm mindenkinek akki így kiált melletem nagyon jól esik!!! és nem tudom elmondani h mennyire hálás vagyok!köszönöm szépen mindenkinek!
a 3. válaszolónak üzenem hogy ez a lány nem azt kérdezte hogy te hogyan büntetnéd a gyerekedet ha ilyet csinálna. Valószínûleg el sem mondaná!
szerintem mindenki a maga gyerekét ítélgesse. a másét könnyü megitélni. lehet hogy e te gyereked még rosszabb. nem hiszem hogy te tudnál rola ha a gyereked nem lenne szüz mert nem neked mondaná el elõsször.a helyesirásban meg te sem vagy jobb.
én is azt mondom hogy ne izgulj nem vagy terhes . azoknak a válaszoloknak akik elitéltek azt mondom hogy egyet értek az elõttem irokkal, ésez az oldal nem azért van hogy elitéljük egy mást. és honnan tudjátok hogy a ti lányotok , nem 13 évesen veszitette el a szüzességét.valószinüleg az õ anyukája sem tudja
Sztem egyszerûen csinálj most egy tesztet, és hidd el nem lesz gond, szorítok neked, legközelebb meg ügyesebben, hogy ne kelljen a frásznak kerülgetnie.Ha esetleg mégis terhes lennél(amit nem hiszek)a szüleiddel beszélj, tudom nehéz, de õk tudnak a továbbiakban segíteni-ha rendszeresen együtt vagytok, beszéljétek meg mi legyen a védekezés, de jobb lenne felnõttel elbeszélgetni errõl, hogy mégegyszer ne kerülj ilyen helyzetbe.
Szerintem sem vagy terhes. Orvoshoz jó lenne azért elmenni. Ja, és a dokinál, azért van a szád, hogy kérdezz, tehát ha valamiben nem vagy biztos, akkor tudod mit kell tenni :) Lehet, hogy a gyógyszer miatt késett a menstruációd. A többi válaszoló meg nem tudom, mit képzel magáról. Õk talán még sosem követtek el hibát? Pláne helyesírásit. Oké, én is szoktam fikázni mások helyesírását, ha nagyon ordít róla, hogy az illetõ egy tukó paraszt, de itt nyilván csak elírásról van szó.
Kedves válaszolók! Szerintem ennek a lánynak éppen elég büntetés volt ez az idegeskedés. Szerintem nem a mi feladatunk megítélni. Ez az oldal azért van, hogy segítsünk egymásnak. Ha otthon nem meri ezt megkérdezni, annak biztosan oka van, azért fordult ide.Azért ilyen a mai társadalom, mert nem segítünk egymásnak, csak ítélkezünk egymás fölött:( Nem védeni akarom amit tett, (mert én a házasság utáni szexet tartom helyesnek és nem vagyok öreg sem, 23 éves), de manapság sok ilyen helyzet fordul elõ, inkább segítsük, ha ide fordult. Ja, és szerintem bárkivel elõfordul, hogy elgépel valamit.
Nos, 14 évesen nekem nem volt rendszeres ciklusom.Olyan 15-16 éves voltam, amikor belõtte magának a 28 napot.Már kétszer megjött, gondolom rendes mennyiség stb.Ha baba lenne, mér rég jelentkeznének a terhességi tünetek. Hányás, fáradtság, émelygés, alacsony vérnyomás, puffadás.Ezek közül nem mind jelentkezik, de egy vagy kettõ mindenképpen.Meg 12 hetesen már picit gömbölyödik a poci is..sõt..13 hetesen.(Mert annyinak kellene lenned, ha babás lennél.) Ergó, ez jó lecke volt!Talán védekezz rendesen!Az meg hogy a törvény kit büntet meg kit nem egyformán mindegy, mert ha az én lányom lennél, és bejelentenéd hogy 13 évesen babát vársz, hát szerintem kikelnék magamból, és mind az apát és mind a lányomat én büntetném, nem kellene oda törvény!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a kommenteket.nagyon sokat segítettek!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. az "apát" ha még is lenne baba h büntetné a törvény?
SZia! Ne haragudj lehet kicsit nyers leszek de! Ennyi evesen mar azert illene valamennyire ismerni a magyar helyesirast. (sajnos kulfoldon elek ezert nem tudok ekezetet irni, meg mielott valaki megszolna :) Szoval. 14 eves meg nem multal el es lehet terhes vagy, akinek az apja egy 15 eves gyerek, mert gyerek. En azt tanacsolom, hogy beszeld meg szuleiddel. Ha elmennel nogyogyaszhoz es kiderulne, hogy terhes vagy, es az apa 15 eves, akkor az orvosnak kotelessege a szuloket ertesiteni, vagy a gyamugyet, ugyanis meg kiskorunak szamitasz. Bar nem vagyok jartas a magyar torvenyekben, ugyanis kulfoldon elek, de szerintem, ha terhes vagy, ott biztos a gyamugyisek nem hagyjak szo nelkul azt sem, hogy az apa 15. Jobb esetben kapsz meg egy lehetoseget es o is, rosszabb esetben a baratod javitointezetbe kerul. DE mivel a tuneteid nem utalnak terhessegre hiszen az aktus utan mar ketszer menstrualtal, valoszinu nem vay az. A te korodban meg normalis, ha nem allt be a ciklusod es rendszertelenul jon meg. Probalj meg meg egyszer tetsztet csinalni, vagy menj el nogyogyaszhoz rutinvizsgalatra. De szerintem nyugodt lehetsz, nem vagy terhes. Azonban, ha legkozelebb egyutt lesztek a baratoddal, mindenkepp vedekezzetek, hisz ha mar ilyen idosen erettnek erzed magad a szexre, akkor azt is tudnod kene, hogy, hogyan elozzel meg egy nem kivant terhesseget!!!!! Nem eleg csak szexelni es kesz!! Hanyszor, de hanyszor elmondjak!!! Es hanyszor, de hanyszor a te korodban elfelejtik. Szoval, legkozelebb vigyazzatok! Szep napot!
csak úgy jelezném hátha valaki ide téved és vonatkozik rá: 14. életévét be nem töltött személlyel szexuális kapocsaltot létesíteni bûncselekmény, és rendõrségi eljárást von maga után (akár bele egyezett a fél, akár nem)

Karácsonyi ünnepély lesz a bölcsiben. Vigyek valamilyen kis ajándékot a gondozónőknek? Mit szoktatok? A többi szülővel nem tudtam beszélni, mi újak vagyunk. A szülők többsége nem is köszön.

Legjobb válasz: Nekem fura, nálunk gyüjtés volt. Egy anyuka körbe járt és gyüjtött. na mi pont 4 hetet nem voltunk (utazás+betegség), és most az ünnepségen adták át, oda mentem egy anyukához megkérdeztem, és mondta ki gyüjtött, neki majd én is adok bele.

Nekem fura, nálunk gyüjtés volt. Egy anyuka körbe járt és gyüjtött. na mi pont 4 hetet nem voltunk (utazás+betegség), és most az ünnepségen adták át, oda mentem egy anyukához megkérdeztem, és mondta ki gyüjtött, neki majd én is adok bele.
Ugyan ebben a helyzetben vagyok! Én vettem a 2 ovónõnek, és a dadusnak, 1-1 csomagot csinálok, amiben van 1 kávé, 1 konyakmeggy, 1 marcipános bonbon. 1500ft volt 1 csomag, 3 egyformát készítettem, pénteken adom oda.
A kérdező hozzászólása: Én is arra gondoltam, hogy adok a saját gondozónõinek 2 egyforma kis csomagot, és a másik kettõnek (+ vezetõnõnek) is valami kis figyelmességet:pl Illatgyertya és csoki. A másik kettõ van velük uzsonna után és õk veszik át reggel.

14 éves vagyok, a szüleim meghaltak 6 éves koromban, és most ide oda ingázok az úgynevezett "család"ban. Mindenféleképp el akarok kerülni valahova. De nem családon belül. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Elõször is,fogadd õszinte részvétem. Másodszor,az derül ki abból,amit írtál,hogy mindegy,milyen okból,de,talán szeretnél magad mögött hagyni mindent,és a saját lábadra állni...Nekem is nehéz gyermekkorom volt.Én most 23 éves vagyok.Mondhatni,saját magam neveltem fel.Kb. annyi idõs voltam,mint Te,én sem tudtam mit kezdeni magammal.Ezért elkallódtam.Aztán egy néhány év múlva döbbentem rá,hogy nekem nem múlhat el céltalanul az életem,elkezdtem hát tanulni.Ha minden jól megy,idén felvesznek az egyetemre és talán egyszer mérnök leszek.Én azt tudom tanácsolni Neked,hogy kezd el megvalósítani önmagad.Légy az,aki lenni akarsz.Nekem ez mindenem.

Elõször is, fogadd õszinte részvétem. Másodszor, az derül ki abból, amit írtál, hogy mindegy, milyen okból, de, talán szeretnél magad mögött hagyni mindent, és a saját lábadra állni...Nekem is nehéz gyermekkorom volt.Én most 23 éves vagyok.Mondhatni, saját magam neveltem fel.Kb. annyi idõs voltam, mint Te, én sem tudtam mit kezdeni magammal.Ezért elkallódtam.Aztán egy néhány év múlva döbbentem rá, hogy nekem nem múlhat el céltalanul az életem, elkezdtem hát tanulni.Ha minden jól megy, idén felvesznek az egyetemre és talán egyszer mérnök leszek.Én azt tudom tanácsolni Neked, hogy kezd el megvalósítani önmagad.Légy az, aki lenni akarsz.Nekem ez mindenem.
Szegénykém!Nem lehet könnyû neked!Úgy sajnálom az ilyen gyereksorsokat!!Borzasztó, hogy egy gyerkõcnek már az élet nagy dolgairól kell gondolkozni!!Sjnálom kicsim!És innen a messzi távolból csak rengeteg rengeteg kitartást kívánok neked!!!!Légy mindig bátor, és próbálj meg jó döntéseket hozni!!!!!!
bent lakásos gimnáziumok már vannak, és ha jól tanulsz akkor onnan egyetem és ösztöndíjból meglehet élni egyedül is. + mellék munka sose jön rosszul.
ha jól értem nevelõszülõkhöz szeretnél kerülni? szerintem ilyenkor a gyámhivatalnak kell szólni. családon belül nincs senki aki befogadna végleg, hogy ne kelljen ingáznod? tényleg nagyon rossz lehet, hogy se szülõk se kis saját zug :(((( nagyon sajnálom, sok boldogságot és örömöt kívánok neked az életben, tanulj sokat, hogy elérhesd a céljaidat!
Szerintem 14 évesen nagyon sokan úgy gondolják, hogy ott szeretnék hagyni a családjukat. Lázadó korszakban vagy, bírd ki ezt a pár évet, tanulj sokat, hogy minél hamarabb önálló életet kezdhess. Nagyon sajnálom , hogy a szüleid nélkül maradtál, részvétem, biztos nem egyszerû. De akárhogy is, a család az család marad, nem hiszem, hogy intézetben vagy bárhol máshol könnyebb lenne. Persze nem tudom mi a konkrét probléma így csak találgatni lehet. Kitartás!
nevelõ családhoz akarsz? vagy otthonba? sztem valahoyg bírd ki azt a 4 évet még ha már ennyit sikerült, persze nem tudom milyen áron... mindenesetre nehéz eset, nem is tudok igazából hasznos tanácsot adni, csak írni akartam. sok sikert azért! :)
Nem kívánság müsor ahhoz hogy elkerülj komoly indok kell ilyet nem irtál és ha a helyzet olyan súlyos hogy a gyámügy elhoz otthonról akkor is elõször rokonokat keresnek akihez mehetsz nagyik, nagybácsik... ha ilyen nincs akkor intézet ami nem egy vidámpark.
menj férjhez 16 évesen és megkapod a nagykorûságot, azt csinálsz amit akarsz, max elválsz, ha nem jó. (tudom nem ez a legjobb megoldás, de ez is egy lehetõség).
Szerintem is a gyámhatóságot hívd fel, meséld el nekik a helyzetet. Lehet kimennek és beszélgetnek a családdal. Ezek után ha nem javul a helyzet, már tudni fognak róla, és hátha tudnak segíteni, elhelyezésben. Álmaidat ne add fel, feledkezz bele tanulásba, hogy késõbb emiatt ne ess vissza az életben. Tudom , hogy könnyû ezt mondani, de hidd el te irányítod magad életét. Most kénytelen vagy még ott lenni, de legyél erõs tudatban és dolgozz azon, hogy ha elkerülsz végre onnan legyen célod, és lehetõséged. Ezért a tanulás fontos. Remélem javul a helyzeted hamarosan !
Ha érted, ha nem, ilyen szívtelenek is tudnak lenni az emberek.Figyelj!Én vagyok, aki azt tanácsolta, hogy tanulj vagy legalább állj a sarkadra.Nem bevált dumát mondtam neked, hanem tényleg ez egyfajta kiút ebbõl. Nehéz, tudom, de vedd számításba a helyzeted.Szüleidre nem számíthatsz.Hadd fejezzem ki ismét õszinte részvétemet.Vannak nevelõ szüleid, de többet ártanak.Gondolom csak a kis gatyád van ezen kívül. Azért fontos, hogy eltökéld magad valamiért, mert, ha belevágsz valamibe, ami Neked jó, a mostohát tuti, hogy keresztbe fognak tenni.De állni kell.És egy darabig tûrni is vagy kénytelen, mert ennyi idõsen, ha kiszállsz, nem sok jóra számíthatsz.Én tényleg hasonló cipõben járok, mint Te csak 23 évesen.Muszály, hogy keresztül vidd az akaratodat másokon.Egy picit tedd még félre ezt a szándékodat, de ennek az érdekében.És vésd az eszedbe, NEM VAGY EGYEDÜL!!!Minden jót!
nagyon sajnálom, hogy az idióta rokonságod így áll hozzád!Egy gyerek mégiscsak gyerek!nem értem, hogy hogy lehetnek az emberek ilyen szívtelenek!
A kérdező hozzászólása: SOS ennél bármi jobb.
A kérdező hozzászólása: kösz mindenkinek. ez nem egy tipikus kamaszlázadás. egy kamaszlázadásnak olyan okai vannak, hogy nem engednek el ide oda bulizni stb.. ez nem az. ez a napi 24ben orditok veled aa semmiért féle fajta dolog, és persze ne szólj vissza csak tûrj. igen nehéz helyzet, de bármennyire is néz ki annak nem rossz, hisz nem is tudom szinte hogy milyen az ha az embernek vannak szülei. családba semmiféleképp nem akarok maradni... apám felérõl csak a pénz a lényeg, én is csak azért kellenék mert van közöm a házhoz... anyám fele viszont katasztrófa... szintén a pénz játszik nagy szerepet, meg ha "hát utáltuk apádat, utáljunk téged is " felfogás. köszönöm nem kell több belõle. elég volt 8 évig. még 4et nem tudok lehúzni...
Tanuljál mindenképpen, válassz olyan területet, ami érdekel, jobban, mint a többi és mozdulj el afelé! Lehet ez akár egy szakma is, de a legjobb természetesen egy diploma. A tanulástól nem kell félni, ha azt tanulod, amit szeretsz, akkor nem lesz gond. Én még külföldet javasolnám, úgyhogy a nyelve(ke)t se hanyagold el. Persze, csak ha idõsebb leszel kb. 10 évvel. Ott még jobban lehet haladni anyagilag. Ha közel akarnál lenni Magyarországhoz, akkor a németet válaszd és Ausztriában is próbálkozhatsz. De az angol is kellhet, azzal sok helyen tudsz kommunikálni. Sok sikert kívánok! Szerezz sok jó barátot is, akivel jól érzed magad, kölcsönösen segítitek egymást és akikkel megbeszélhetsz mindent, amit szeretnél !!
ma 22:53 Ne tanácsolj már ilyesmit aztán 16 évesen terhes lesz mihez kezd ha otthagya a pasi a gyerekkel család nélkül. Õ meg a gyerek is kerüljön árvaházba vagy szendvegyen egy erõszakos pali mellet élete végéig. Pár évet még kihuzhat a családjánál.
Sziasztok! Én is írtam már itt, a tanulást javasoltam. Esetleg bentlakásos, vidéki iskolába kellene felvételizned. Elkerülnél egy másik városba, valószínû nehéz lenne egyedül, fõleg ilyen fiatalon, 14-15 évesen, de sajnos neked hamar fel kellett nõnöd a nehéz helyzeted miatt. Ha elkerülnél, tanulj jól, légy olyan jóban a tanárokkal (felnõttekkel), amennyire lehet- kérj tõlük segítséget, ha egyedül nem megy valami. Rengeteg nehéz sorsú ember él Magyarországon, sajnos a te helyzetednél rosszabbak is vannak, de nyilván jobbak is.. Nagyon szomorú helyzet, ezért is kell tenned azért, hogy jobb legyen minden. A tanulás a kulcsa az életnek! Egy kollégiumban hétvégén is lehet maradni, nem is lenne muszáj hétvégenként "otthon" lenned. A gyámügy sem rossz ötlet, de nem célszerû a rokonaidat "magadra haragítani", mert ha szólnál nekik, nem biztos, hogy jó vége lenne, ha oda járnának a családokhoz a te ügyed miatt. Nem szabad elkallódnod, nagyon okos vagy, hogy itt feltetted ezt a kérdést és bizonyára látod, hogy sokan segítenek neked és jót akarnak, együtt éreznek. Ezért fogadd meg a jó tanácsokat, próbálj meg másik városba(nem muszáj messze) elkerülni. Nekem egyik b.nõm esete jutott eszembe: 4-en vannak testvérek, édesapjuk és az õ anyukája (mama) nevelte õket panelban, mert az anyjuk nagyon link volt. A legkisebb talán 3 éves, ha volt, mikor ott hagyta õket az apának. Az édesapa sajnos néhány éve elhunyt, a lakást pedig el kellett adniuk és szétszéledt a család. Ki albérletben, ki az anyóséknál, a legkisebb, aki most 14 körül van a Baptista Szeretetszolgálathoz került, úgy tudom nagyon jó helye van ott! Viszont ha nagykorú lesz, el kell mennie onnan valahova lakni. Néha még úgy is nagyon nehéz az élet, ha az embernek élnek a szülei. Sajnos ez az ország nagyon nehéz helyzetben van és az emberek fõleg, akik lakják :-(. Sok erõt, egészséget és kitartást kívánok neked!!!! Hidd el, te is fontos vagy, csak még meg kell találnod a helyed!!!

Hüvelygyűrű márkái és árai? Melyik jobb a hüvelygyűrű vagy a spirál? Mit javasoltok olyan nőnek aki császárral szült, már nem szoptat és eddig semmilyen fogamzásgátló szert nem használt! Mit használjon?

Én (29vagyok)eddig nem használtunk óvszeren kivül más védekez? szert igazán a férjemmel.Augusztusban császárral szültem és most ,szeretnék valamit használni a spriálról és a hüvelygy?r?r?l is hallottam jókat is+nem is.Igazából talán a hüvelygy?r? tünik jobbank,de tartok mind a 2-t?l.Gyógyszert nem szeretnék szedni.Mensim idáig rendszeres volt 28 napra+jött kb:4-5napig tartot.Tartok t?le,hogy ha valamit használok majd az befolyásolja.Meg 3év múlva talán szeretnék még egy gyereket is!

Legjobb válasz: szia, elsõ válaszoló vagyok. nekem gold lilly spirálom volt, ami kb 8000 ft-ba kerül. kicsit kellemetlen volt a felhelyezése, de bõven kibirható. ezt, ha jól tudom 7 évig lehet hordani, (bár lehet, hogy csak 5. nekem, mint irtam 3 évig volt fent, mert újra babát terveztünk, igy levetettem, 2 hónap múlva teherbe is estem. mig használtam, egyszer sem okozott problémát, semmilyen fertõzésre nem voltam általa fogékonyabb.

szia, elsõ válaszoló vagyok. nekem gold lilly spirálom volt, ami kb 8000 ft-ba kerül. kicsit kellemetlen volt a felhelyezése, de bõven kibirható. ezt, ha jól tudom 7 évig lehet hordani, (bár lehet, hogy csak 5. nekem, mint irtam 3 évig volt fent, mert újra babát terveztünk, igy levetettem, 2 hónap múlva teherbe is estem. mig használtam, egyszer sem okozott problémát, semmilyen fertõzésre nem voltam általa fogékonyabb.
szia, nekem 3 évig spirálom volt, nagyon meg voltam elégedve vele. menstruációmon annyit változtatott, hogy erõsebb lett tõle a vérzésem, de nem okozott görcsölést és a napok számán sem változtatott.
írta, hogy nem akar tablettát szedni...
Használhatsz fogamzásgátlásra hüvelykúpot, vagy tablettát is!!
Nekem is volt spirálom! Sokára fogadta be a szervezetem, 3 hónapig görcsölgettem idõszakosan! Viszont 6 évig fent volt!Egyszer-vagy kétszer volt közös fürdõzés urán gyulladásom, azon kívül probléma mentes volt a 6 év! A felhelyezés szissszentõs, kellemetlen) (3. napon rakasd fel akkor van legelöl a méhed), ....levétel meglepõen észrevehetetlen
A kérdező hozzászólása: Mivel van Ogyi engedély száma szerintetek +lehet venni egészségpénztári számlára?
A kérdező hozzászólása: Voltam tegnap a nõgyógyásznõmnél azt mondta rá nagyon jó a Nuvaringet ajánlotta.Megcsinálta a rákszûrést 7ezer ft volt.Jövõhéten vissza kell menni az eredményért és akkor , ha jó mindent+beszélünk ezt mondta.Kérdezte szoptatok még, de sajan már nem.Kislányom most 15-én volt 5 hónapos(császáros szülés volt).Igazából utána olvastam a spirálnak is itt a neten de attól talán jobban tartok.Bár lehet jobb, de az bíztos hosszabb távra olcsóbb megoldás.Azt nem értem, hogy a hüvelygyûrû nem Tb támogatott akkor miért csak receptre kapható?Ki írhatja ezt fel csak nõgyógyász?Csak 1-3 db-os van belõle?
Én NuvaRinget használok, igaz még csak 4 hónapja, de nagyon bevált. Nekem egyáltalán nem kényelmetlen, nem is lehet érezni, nem esik ki (persze mivel nem vok annyira kitágulva, mert csak 16 vagyok) és biztonságos. Szex közben ha vkit zavar akkor kiveheti 3 órára. Én csak pozitívat tudok róla mondani.
A kérdező hozzászólása: értem.látom elég sok mindnekinek nem vált be.Van akienk bevált és jó?Én ettõl tartok.
Szia! Én hüvelyggyûrût használtam, Nuvaringet, 3 havi kb 10ezer Ft volt, de igazándiból nekem nem jött be. Kb fél évig használtam, de folyamatosan gombám volt tõle, meg nagyon "kiszárított", meg kényelmetlen is volt sexnél. 2 barátnõm is használta akkoriban, de nekik is ilyen problémákat okozott. Mindhárman egy idõ után abbahagytuk. Ez 3 éve volt, lehet, hogy azóta változott.
A kérdező hozzászólása: Értem, és milyen fajta spirálod volt, mennyibe került?Nem kaptál el gyakrabban fertõzéseket?Mennyire fájt a felhelyezése?Én tartok tõle, hogy fáj elcsúszik tb..
Ha valaki nem szeretne tablettát szedni, akkor mibõl gondolja, hogy a hüvelygyûrû jobb lesz? A hüvelygyûrû pont olyan hormonokat tartalmaz, amit a tabletták, csak ebbõl a nyálkahártyán keresztül szívódik fel. A hatás ugyan az. Max a gyomrot kíméli, de a többi dettó. :(

Nem vagyok jóba a szüleimmel. Mit tegyek?

Azt hiszem és erre, majdnem biztos választ is kaptam, hogy nem az az apukám akit gondolok. Sajnos a szüleim már kiskorom óta nem foglalkoznak velem. Annyi hogy ott lakhattam. Mindig próbáltam olyat tenni ami a kedvükre tesz pl. olyan edzésekre jártam amikre ók. Fociztam, kosaraztam, kéziztem, röplabdáztam, atletizáltam táncoltam, jó tanuló voltam és mégis mmiindig a tesóm volt jobb. Miért én tehetek err?l? Most már majdnem ott tartunk, hogy nem beszélünk egymással. faterommal lassan 2 éve anyuval, meg néha, havonta és ráadásul nem is lakom otthon kb 2 éve.(20éves vagyok). És nem tudom miért. Ti mit tennétek?

Legjobb válasz: Az, hogy a Fateroddal ( akkor nevezzük így ) nem vagy jóban, az egy dolog. De fogadj meg egy jó tanácsot! Ne hagyd, hogy Anyukáddal rossz kapcsolatban maradjatok! Felnõtt vagy már Te is, ülj le Anyukáddal (csak ketten), és beszéljétek meg, hogy mi az oka a nézeteltéréseknek, és próbáljátok ezeket megoldani. Mert Anya csak egy van....

Az, hogy a Fateroddal ( akkor nevezzük így ) nem vagy jóban, az egy dolog. De fogadj meg egy jó tanácsot! Ne hagyd, hogy Anyukáddal rossz kapcsolatban maradjatok! Felnõtt vagy már Te is, ülj le Anyukáddal (csak ketten), és beszéljétek meg, hogy mi az oka a nézeteltéréseknek, és próbáljátok ezeket megoldani. Mert Anya csak egy van....
Én ugyanilyen helyzetben vagyok a szüleimmel. :( Mamám mesélte, hogy mikor anyu megtudta, hogy lánya lesz; azaz én, nagyon nem akarta a terhességét velem. Végül is meglettem, viszont kb.12 éves koromig semmi, de semmi emlékem sincs anyuról, mert mindíg mamámmal voltam. Apuról sem sok, közben született egy öcsém, akivel mindkettõjük naon jól elvolt. Ez nekem iszonyat fájt, és a vége az lett, hogy 14 évesen elköltöztem. Nem tettek semmit annak érdekében, hogy visszamenjek. Dolgoztam és dolgoztam látástól-mikulásig, közben teljesen megszakadt velük minden kapcsolat, azóta eltelt 8 év, s semmit nem tok róluk. De nem hagytam magam, saját vállalkozást indítottam be, s meg is mondtam a rokonaimnak, hogy ne is keressenek anyuék, mert már nincs szükségem rájuk. Szóval azt mondom neked, hogy SOSEM a gyereknek kell a szülõ után szaladni, hisz nem mi akartuk, hogy legyünk. Hagyd, ugyis az lesz, aminek lennie kell!!!!! FEL A FEJJEL!!!!
idézek egy Alvin számot: "Mindig tele a hûtõ, télen nagykabát Mert a lelkét is kidolgozta a jó anyád Érted csinálja, te vagy a két szeme fénye Öregkori napjának utolsó reménye Hogy mellette légy, ne fizess akkora árat" A lényeg az, hogy bármit is tesz, tett, még ha ellened is van, õk szeretnek téged, vagy így vagy úgy. És ha eljön az az idõ amikor már túl öregek lesznek ahhoz hogy egyedül oldják meg a problémáikat, és éljék az életüket te, és a testvéred lesztek az egyetlenek akikre számíthatnak. Mint ahogy te majd 80 évesen a tieidre. Nem számít mennyi bosszúságot okoz az élet velük, ha a családi viszony is lényegtelen, te szereted õket, és amíg ez így van nagy baj nem lehet. A keserûségre pedig mosoly legyen a válasz, a problémák megoldhatók.
Én mind a kettõjükkel leülnék beszélgetni. Ez olyan probléma amire csak õk tudják a választ. Kérj tõlük magyarázatot a viselkedésükre, most már elég idõs vagy ahhoz, hogy nem tudjanak kitérni a válasz elõl. Én biztos megkérdezném mi a fene bajuk van.
Igy van én a te helyedbe biztos leülnék velük megbeszélni a dolgokat, hogy mostmár mondják el.. és ne hagyd hogy kitérõ vagy olyan semmilyen választadjanak.. Sok sikert;)
HA EDDIG NEM TE VOLTÁL A KEDVENC SZERINTEM AKÁRMIT KÉRDEZHETSZ VAGY BESZÉLHETSZ EZ ÚGY SEM FOG VÁLTOZNI.TAPASZTALATBÓL TUDOM MERT NÁLUNK UGYANEZ A HELYZET.SZERINTEM EZT A SZÜLÕK SEM TUDJÁK, HOGY MÉRT CSINÁLJÁK.AZ A LÉNYEG HA NEKED LESZNEK MAJD GYEREKEID TE SOHASE KÖVESD EL EZT A HIBÁT.NE RÁJUK HASONLÍTSÁL, HANEM EGYFORMÁN SZERESD ÕKET

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!