Találatok a következő kifejezésre: Nem vagyok a szüleimmel (745 db)

1 Magyarorszagon elo nem magyar allampolgaru parnak, ha kisbabaja szuletik akkor a gyerek megkapja a magyar allampolgarsagot vagy a szulei allampolgarsagat kapja?

koszonom a valaszokat:)

Legjobb válasz: a Magyarországon született baba szülei állampolgárságát kapja külföldi szülõk esetén, kivéve, ha az egyik szülõ magyar állampolgár, vagy ha a szülõ Magyarországon élõ hontalan, vagy olyan talált gyermek esetén, ahol a szülõk ismeretlenek - ezekben az esetekben megkaphatja a magyar állampolgárságot

a Magyarországon született baba szülei állampolgárságát kapja külföldi szülõk esetén, kivéve, ha az egyik szülõ magyar állampolgár, vagy ha a szülõ Magyarországon élõ hontalan, vagy olyan talált gyermek esetén, ahol a szülõk ismeretlenek - ezekben az esetekben megkaphatja a magyar állampolgárságot
13:53: nem, kérni ilyet nem lehet, mert a leszármazás elvét alkalmazzák Mo-n. Tehát csak magyar állampolgár gyereke lehet magyar. Legalább egyik szülõnek magyarnak kell lennie ahhoz, hogy állampolgárságot kapjon a gyerek. Ezek igen komoly dolgok, nem úgy van, hogy kéri és megadják. Egyébként ezt azért csinálják, hogy ne az legyen, hogy bárki bárhol szül és akkor állampolgár lesz, mert akkor jogokat is kap. A legtöbb országban nagy komoly feltétele van az állampolgárrá válásnak.
Nekem ápr. született a kisfiam itt Budapesten. Párommal mind a ketten román állampolgárok vagyunk, így a gyerek állampolgársága (elõre ismeretlen majd miután a nagykövetség kiad egy igazolást hogy a szülõk román állampolgárok) akkor automatikusan román állampolgár lesz!!De semmiképp nem magyar!!!
Igazuk van az elsõ 2-nek.Az én barátom Romániában született, mert a szülei ott éltek, de magyarok voltak.És így õ is magyar lett, csak külföldi születési hellyel.A személyiében is a külföldi neve van a városnak beírva.
Nem kapja meg a magyar állampolgárságot, mert a magyar törvények szerint a vérségi elv számít, tehát aki magyar állampolgár, annak a gyermeke jogosult a magyar állampolgárságra, míg aki nem magyar állampolgár, nem kaphatja meg a születendõ gyermeke sem az állampolgárságot. Tehát a szülõk állampolgárságát fogja kapni, amit az adott ország magyarországi konzulátusán tudnak a szülõk intézni. Minden országban mások a törvények, pl. az USA-ban területi elv érvényesül, tehát nemcsak az amerikai gyerekei amerikaiak, hanem akárki, aki ott születik, míg Mo-n csak az lesz magyar állampolgár, akinek vannak magyar felmenõi.
Az elsõ jól írta.A egyik szülõ sem magyar állampolgár akkor a születendõ gyermek sem lesz az.Csak annyi , hogy a születési anyakönyvi kivonatában egy magyarországi város lesz megjelölve.Pl:születési helye: Budapest XII.
Amugy meg tiszta szegyeny, hogy egy 3 magyar szot se tudo kinai bevandorlo azonos banasmodban reszesul, mint pl. egy Kovacs Zoltan nevezetu magyar anyanyelvu kulfoldi magyar, akinek a papirjaba az van irva, hogy allampolgarsaga: SZERB. Es innentol kezdve ugy kezelik, mintha egy harmadik vilagbeli bevandorlo lenne. Csak szerintem nincs ez igy jol? Bocs a felig-meddig offtopik hozzaszolasert...
de durva. És ha a szülõk kérik, h legyen már magyar állampolgár akkor se? Nem is kérhetik? Már bocs a kérdésben kérdésért.
Nahát! én úgy tudtam, automatikusan megkapja a m.áp-ot.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat:)
ha magyar felmenõket tud igazolni, akkor könnyített a helyzete, rövidebb idõ alatt megkaphatja az állampolgárságot, nem ugyanúgy kezelik, mint egy kínait pl

KHR=BAR lista. Segítene nekem valaki? Az exem nem fizette a házat, aminél adóstárs vagyok. A szülei háza a fedezet. Most az ő házuk elúszik?

Én mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Szerintem meg a szülõknek minél elõbb tudniuk kellene errõl a helyzetrõl, hogy ne villámcsapásként érje õket, hogy tegnapra be kellett volna fizetni 160 ezret, hanem legalább legyen esélyük összeszedni. De te sem tudsz fizetni vagy miért úszna el a szülõk háza? Nem az adóstársnak kell fizetni, ha fizetésképtelen az exed? És õ tudná fizetni és nem akarja vagy nem tudja fizetni?

Szerintem meg a szülõknek minél elõbb tudniuk kellene errõl a helyzetrõl, hogy ne villámcsapásként érje õket, hogy tegnapra be kellett volna fizetni 160 ezret, hanem legalább legyen esélyük összeszedni. De te sem tudsz fizetni vagy miért úszna el a szülõk háza? Nem az adóstársnak kell fizetni, ha fizetésképtelen az exed? És õ tudná fizetni és nem akarja vagy nem tudja fizetni?
A kérdező hozzászólása: Az én ingatlanom is elúszik?Tiszta ideg vagyok.Nem régen mondta, hogy nem fizeti a házat, de a szülei nem is tudnak róla, hogy mi a helyzet.Felhívjam õket?Szerintem megtehetem, igaz?Annyira ki borultam:(
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a szülõkkel telefonon.Miután itt feltettem a kérdésemet.Most õk is én telefonálgatunk ide-oda.Keressük a megoldást...de most komolyan az én dolgom lenne fizetni az exnek a házat, amit õ használ?Õ még gyerektartást sem fizet, ez olyan lenne, mintha apa tartást fizetnék.Kiakadtak a szülõk természetesen, de megköszönték, hogy hívtam õket és nem engem pocskondiáztak.
A kérdező hozzászólása: Igen, nekem is rosszul esne, ha a nyaralásomon tudnám meg az igazságot, de az jobban fájna, ha elvinnék a fejem fölül a házat, amiért egész életemben dolgoztam.
A kérdező hozzászólása: Nekem sem fizette ki a tulajdonrészemet, és azt hazudta, hogy nem fogad el helyettem a bank másik adóstársat.Múlthéten voltunk bent a bankban, együtt...ott azt mondták, hogy õk ezt nem mondták, vihet helyettem természetesen adóstársat.Hiteget, hazudik, még a saját gyerekével sem foglalkozik.Azt mondta, hogy így legalább megtudják az anyjáék, hogy mit írtak alá.Ezt akkor mondta, amikor nekem elmesélte, hogy nem fizeti a házat.Én gyesen vagyok, nincsen ennyi pénzem, és az ingatlanok közül elsõdlegesen a szülõkét viszi a bank.
11:51: inkább nem írok semmit, mert nekem a gyerekem az elsõ, nem a nyaralás...
most ezen lehet vitatkozni, hogy szóljon-e vagy sem, de ad1: Te szeretnéd ha a nyaralásod elsõ napján ilyennel zavarnának? ad2: szerinted õk azon kívül, hogy jól felidegesítik magukat és elcseszik az egész nyaralásukat, mit tudnának tenni? Az adóstársnak kell fizetnie, nem a szülõknek....
Ha Te voltál az adóstárs, akkor az exed szüleinek nincs fizetési kötelezettsége. Ha Te (vagy az exed) nem fizetitek ki a 160e ftot, akkor fordulnak majd hozzájuk. A banknak az a lényeg, hogy megkapja a pénzét és nem az, hogy elárverezzék a házat. Szerintem amúgy ne hívdd fel õket ha ma mentek nyaralni, elég csúnya húzás lenne. Exed mit mond? Hajlandó fizetni?
A kérdező hozzászólása: Õk ma mentek nyaralni....viszont így nem tudják az ajánlott levelet átvenni.Jövõ hét szerdáig kellene 160.000-et befizetni:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!

Gyermekem középiskolába jár, de nem a legjobb az eredménye. Az iskolában azt javasolták, hogy ha évvégéig sem javul, akkor menjen át szakmát tanulni egy másik iskolába. Ilyen esetben az iskola vagy a szülő intézi az átjelentkezést?

Legjobb válasz: A szülõ. Nem az iskola küldi el, hanem csak javaslatot tesz. A döntés joga (és az intéznivalók) a szülõre hárulnak. Persze segít az iskola, a kért papírokat, bizonyítványt kiadja, de utánajárni a szülõnek kell.

A szülõ. Nem az iskola küldi el, hanem csak javaslatot tesz. A döntés joga (és az intéznivalók) a szülõre hárulnak. Persze segít az iskola, a kért papírokat, bizonyítványt kiadja, de utánajárni a szülõnek kell.
Minden esetben a szülõ. Iskola nem írathat be másik iskolába valakit.
természetesen a szülõ. de az iskola is biztos segít, ha megkéred rá.


18 éves korodig a szüleid rendõrrel is hazavitethetnek.
18 éves korodig. Egyébként mi arra a garancia ha a barátodhoz költözõl hogy õ mindig jó fej lesz. Mindenkinek lehet rossz napja.
Azt hiszed mindig mindenkinek jófejek a szülei? Ezért akar elköltözni a kislány a barátjához... Bocsi de nevetnem kell. Idáig ki nevelt fel, a barátod? Amúgy meg mit is csinál anyád tulajdonképpen? 18/L
Ok, beleegyeznek, hogy elköltözz, de mondjuk olyan kikötéssel, hogy anyagilag nem támogatnak. Akkor erre mit lépsz? Meg az is számít, hogy milyen erõs a kapcsolat? Hol laknál? A barátod családjánál vagy albérletben? Így is úgy is anyagi kötelezettséggel jár. Szerintem jobban jársz, ha otthon maradsz, amíg lehetsz. Anyuddal kerüld a konfliktust. Mellesleg tinédzser vagy még, most van a lázadó korod.
Amúgy meg majd a pasid is lesz rossz fej ám néha, szóval azért ne vágd el magad Anyuéktól, mert lehet még szükséged rájuk...
18 eves korodig kiskoru vagy, es ez ido alatt a szulo felel erted.
a vér nem válik vízzé, ám egy barát igen.. ez jusson majd eszedbe akkor, amikor vége lesz a kapcsolatodnak s a barátodra nem számíthatsz.. -és lehet már a szüleidre sem..- (ergó két szék közé, a padlóra kerülsz..) viszont a szüleidre mindig számíthatsz.
*felelos
"a vér nem válik vízzé, ám egy barát igen.." - Aha persze. Hány olyan család van ahol a szülõk isznak vagy/és verik a gyereket? :) - Figyeld, még ilyet is hallottam: a világrahozott gyerekét megölte! (kuka stb. stb.) "ez jusson majd eszedbe akkor, amikor vége lesz a kapcsolatodnak s a barátodra nem számíthatsz.. -és lehet már a szüleidre sem..- (ergó két szék közé, a padlóra kerülsz..) viszont a szüleidre mindig számíthatsz." - Mi? Lehet már a szüleidre sem, viszont a szüleidre mindig számíthatsz? Egyébként nem így van, nálatok lehet, örülök is neki. Ha meg a szülõkre mindig lehet számítani akkor nem fogsz két szék közé, a padlóra kerülni.

4 honapja jarok a baratommal, de en roma vagyok. A szulei tudjak, de meg nem talalkoztam veluk szemelyesen. Felek, hogy hogy fognak hozzam allni. Mit tegyek hogy elfogadjanak? Hogy egy normalis kapcsolatom legyen?

Legjobb válasz: Ezt nem húzhatod sokáig, mert az nem jó hatással van a szülõkre. Igazából rajtad múlik nagyobb részt hogy elfogadnak. De elsõ sorban úgy is a barátod véleménye fog számítani a szüleinek is. Igazából ha ott vagy náluk akkor próbálj alkalmazkodni hozzájuk egy kicsit. Legyél nyitott -> ez általában bejön. De ne húzzd tovább semmi kép.

Ezt nem húzhatod sokáig, mert az nem jó hatással van a szülõkre. Igazából rajtad múlik nagyobb részt hogy elfogadnak. De elsõ sorban úgy is a barátod véleménye fog számítani a szüleinek is. Igazából ha ott vagy náluk akkor próbálj alkalmazkodni hozzájuk egy kicsit. Legyél nyitott -> ez általában bejön. De ne húzzd tovább semmi kép.
csak légy önmagad!és ami a legfontosabb!!! NEM NEKIK KELL MEGFELELNED! Ha a párod elmondta a szüleinek hogy roma vagy akor nem szégyelli!Ne parázz nem lesz gáz!Azért mert sõtét a bõröd lehetsz jó ember és szerelmes is'
én ismerek egy sráot akinek az anyja kiakadt azon hogy meg ne lássa hgy õ roma csajjal jár, szegénysrá teljesen kibukott és titokban járt a lánnyal. szerintem attol függ hogy milyneek a család elõitéletei, ha elvbõl utálják a romákat akkor bizony nehéz dolgod lesz, de mivel õk már tudják hogy az vagy legalábbis ezt irtad, igy szerintem ha idáig nem tiltakoztak ellene és a találkozást sem ellenzik akkor szerintem sima ügyed lesz! csak add magadat!
emiatt ne idegeskedj. a testvérem barátnõje is roma, az anyum el is fogadta, hisz rendes lány. azóta már esküvõ is volt, lassan pedig baba lesz.csak nyugodtan add magad, és ha szeret a barátod, akkor ezt a szülei is megértik.
Emberfüggõ!Az én barátom is roma (félig).Az édesapámnak nagyon-nagyon sok elõítélete volt vele kapcsolatban.e mikor megismerte szószerint idmádta, mádja :) A szülõkkel muszi lesz találkoznod, mert hát ebbõl is látják, hogy komolyan gondolod a kapcsolatotokat!Nekem nehezebb volt, mert hát egy roma családban egy magyar-sváb-román-cigány lány nem éppen szerencsés.(Sajnos ilyen keverék vagyok)Hát szinte majdhogynem az egész scalád utál, tisztelet a kivételnek.(nézd vissza pár kérdéssel elötted írtam, hogy Utál a barátom édesanyja, mit tegyek?.Olvasd el, nekem sem könnyû, fõleg most.Ha bármi segítség kell, írj e-mailt.:) Szívesen válaszolok!Üdv.:Bea
Szerintem csak add önmagad, ne próbálj másnak látszani! Sajnos (!) a köztudatban nincsenek jó véleménnyel a romákról, meg persze nagyon-nagy az általánosítás! Ugyanannyi magyar lop, csal, randalírozik, mint roma! Nekem a sógorom roma származású, a szüleim nagyon sokáig nem fogadták el a helyzetet, de aztán beletörõdtek, és még meg is kedvelték, mert látták, hogy rendes ember. Tisztességes, dolgozik, mindig azon van, hogy miképp tudna többet adni a családjának! Szerintem csak kitartónak kell lenned, mégha néha nagyon nehéz is lesz az elején! De ha látják, hogy te nem adod fel egykönnyen, akkor hidd el sikered lesz náluk! Sok szerencsét!!!
szia.szerintem nem számít a származásod.csak a benned rejlõ emberi érzések és a belsõ szépség ami számít.ha õszintén szereted a fiukat, látni fogják.és ha úgy állsz hozzájuk, hidd el minden rendben lesz.ha pedig olyanok a szülõk, hogy nehéz kijönni velük, akkor tök mindegy milyen vagy.ebbõl ne csinálj gondot.miért lenne más egy roma mint pl.egy kínai, vagy néger vagy bár mi.ember mind!sok sikert.
Szívbõl sajnállak. Együttérzek veled! Én nem roma vagyok, "csak" kövér. A párom szülei azóta sem tudtak elfogadni, pedig 10 éves házasok vagyunk és 2 babánk is van. Mindig azt nézegetik, nem hízik e valamelyik, mert Isten ne adja, hogy nekik kövér unokájuk legyen.... :( Szóval ötletem sincs, hogyan tudnál nyerõ lenni. Mert ugye ha bennük elõitélet van, akkor azt már megette a fene.
és ha látják a fiu szülei hogy rendes vagy és szereted a fiukat nemj fogja õket érdekelni a származásod!! és ha nem jnne be neki8k akkor se érdekeljen mert ottvagytok 1 másnak
Nem az a fontos, hogy milyen a bõrszínünk, vagy a származásunk, hanem, hogy milyenek vagyunk valójában. Mindegy az is, hogy roma vagy-e vagy sem, a szülõkbõl, ha rosszallást váltasz ki, nem biztos, hogy azért, mert roma vagy, hanem azért, mert a fiuk barátnõje, és a szülõk féltik a gyerekeiket. De a lényeg, hogy azért, mert te romának születtél, én meg magyarnak, nincs különbség közöttünk, emberek vagyunk. Isten azért teremtett különféle bõrszínû embereket, mert tetszik neki a változatosság. Sokféle virág létezik: csillagvirág, rózsa, ibolya, mégis mindegyiket szeretjük, mert mindegyik szép a maga sajátos vonásaival. Úgy, hogy ne félj! Ha ez a fiú igazán szeret téged, akkor azon lesz, hogy elfogadtasson téged a szüleivel, hiszen ez mindenkinek jó hosszútávon.

Nem is tudja hogy mi vagyunk a szülei. Mit tegyek?

A kisfiam 10 hónapos születése óta a kiságyában alszik. Nagy ritkán tettük magunk mellé aludni. Arra neveljük, hogy talpra esett legyen és ne féljen az idegenektől így aztán sok ember dajkálja. Ez tök jó csak most a párommal az a szívfájdalmunk, hogy a gyerek nem tesz különbséget a többi másik ember és a szülei között. :(((( nincs meg köztünk a kötődés nem is szopizott. :( Mert nem volt tejem. Szóval pár napja elkezdtük magunk mellé fektetni az ágyba és simogatni, de nem szeret közöttünk lenni. :((( Mit tegyek? Nagyon bánt ez a helyzet.

Legjobb válasz: Mégis honnan gondolod, hogy nem tudja, hogy Ti vagytok a szülei? Ez szerintem butaság. Ilyen gyerek nincs. A fiunk 14 hónapos, sosem aludt velünk, nem szopott, mert nem volt tejem, de ettõl függetlenül az apjához és hozzám kötõdik a legjobban. Imádja a szüleimet, a közeli rokonokat, akikkel sokat találkozik, barátságos az idegenekkel is, de apa és anya a legfontosabb. Ez nem függ együttalvástól ill. szoptatástól.

Mégis honnan gondolod, hogy nem tudja, hogy Ti vagytok a szülei? Ez szerintem butaság. Ilyen gyerek nincs. A fiunk 14 hónapos, sosem aludt velünk, nem szopott, mert nem volt tejem, de ettõl függetlenül az apjához és hozzám kötõdik a legjobban. Imádja a szüleimet, a közeli rokonokat, akikkel sokat találkozik, barátságos az idegenekkel is, de apa és anya a legfontosabb. Ez nem függ együttalvástól ill. szoptatástól.
hogyne tudná? az én kislányom is ilyen volt, egészen kb 17 hós koráig amikor elkezdõdött az anyás korszak. Addig többször meg is jegyeztem a páromnak, hogy ez a gyerek nem is szeret annyira engem, mert pl. az apjának mindig jobban örült, meg nagyon jól elvolt másokkal is. Na most nem tudom levakarni magamról éjjel-nappal és nagyon félõs is lett. Az, hogy az ágyatokba beveszitek sztem nagyon rossz ötlet. Örüljetek hogy elvan külön ágyban! Hidd el pár hónap múlva már más lesz a helyzet, ahogy nyílik a tudata.
10 hónapos..... te nem vagy normális, hogy ilyen elvárásaid vannak.
Ugyan az a véleményem mint az elsõ válaszolónak!Amúgy a kötõdés 1 éves kora után de inkább 14 hós kórtól lesz jobban érezhetõ.
De butaságot írsz...Lányom csak és kizárólag a saját ágyában alszik, meg séta közben kendõbe.Megölelni nem lehet, nem bújik össze velünk, nem szereti a simogatást se.Õ ilyen baba.Mégis este sír az apja után, ha etetem (tápszer) és kimegy a szobából.Sír ha nem lát engem és szalad négykázláb, kiabál nekünk, hogy áppá áppá vagy aja aja/enye enye...10hós õ is
Ne hülyéskedj már. Biztos, hogy hozzátok kötõdik a legjobban. Mi is kb.ugyanebben a helyzetben vagyunk, azaz születésétõl kezdve külön szobában, ágyban alszik, nem szoptattam, de azért nem gondolom, hogy ezért nem kötõdne hozzám. Monjduk az én babám sem az a bújós tipus. Szinte még egyszer sem tudtunk úgy összebújni mint a képeken az anya a babájával. De én elfogadtam, hogy õ ilyen. Nem is erõltetem. Viszont azért látom, hogy ha másokkal vagyunk, más foglalkozik vele, akkor azért 2-3percenként leellenõrzi, hogy ott van-e anya vagy apa. :) Ne beszélj be butaságokat magadnak.
Ha ez megnyugtat, a lányom simán lelépett volna a cukros bácsival is. Pár hónapos kora óta mindenkivel "szóba állt" az utcán, és ha valaki viccbõl mondta neki, hogy hazaviszlek, ment is volna vele. Most nyolcéves, és ugyanilyen nyílt, barátkozó, viszont naponta tízszer elmondja, hogy szeret, és bújik. A tiéd nagyon pici még, de ne gondold, hogy nincs meg a kötõdés, ez butaság. A közös ágyba szoktatási próba meg még nagyobb butaság. Nem attól fog hozzátok kötõdni, hogy veletek alszik.
ÉS láttad olyankor is, amikor Te nem vagy a közelben? Unokaöcsikém is mindig nagy ívben tett az anyukájára, ha mi a közelben voltunk, de ahogy anya eltûnt, teljesen kétségbe volt esve. Nomeg tényleg picike még, szerintem most fedezi fel és élvezi ki, hogy mindenki vele foglalkozik.
Az èn lànyom 6 hòs, sokat dajkàljàk mâsok de megismer minket. Igaz én szoptattam, de az apja nem ès neki is mindig örül...:-) szerintem csak bekèpzeled, hogy nem kötòdik hozzàtok...
Tényleg kuka vagy. Vannak gyerekek, akik kevésbé igénylik a babusgatást. Ilyen a fiam is. Könyörögni kell neki 1-1 pusziért, az ágyba úgy fekszik be, hogy minket kitúr. Többnyire. Majd változik ez, ne aggódj.

Van aki közel lakik az anyósához vagy a szüleihez? Értem pl hogy egy utcán belül vagy csak egy két ház választ el titeket. Milyen a viszonyotok, nem bántad meg hogy oda költöztél?

Legjobb válasz: Szüleim egy utcányira laknak, nagyon jó hogy itt vannak közel! Anyosomék pedig idén költöznek közelebb, már nagyon várom!! :-)

Szüleim egy utcányira laknak, nagyon jó hogy itt vannak közel! Anyosomék pedig idén költöznek közelebb, már nagyon várom!! :-)
Szemben lakunk egymással, és jó a viszonyunk. Ha kell, segítünk egymásnak, ha kell vigyáz a gyerekekre. Ha valamiben eltér a véleményünk, akkor megbeszéljük. Nem tartom okosabbnak magamat anyósomnál. Sokszor rájöttem már, hogy az õ tapasztalata hasznosabb, mint a könyvekben írtak.

Hol érdemes tengerimalacot venni? Tenyésztőnél vagy kisállatkereskedésben? Ti hazavinnétek egy malacot, ha nem engedik a szüleitek, de a másik malacnak szüksége van rá?

Legjobb válasz: Tenyésztõtõl vegyél malacot, mert biztosan nem vemhes, túlszaporított, élõsködõkkel teli, genetikailag hibás példányt kapsz. Ha nem a szüleid gondozzák, akkor minek szólnak bele? Ha csak a Te reszortod, akkor semmi közük hozzá. Az árván maradt malacka érdekeit kell nézni, nem a kényelmet. Két malac ellátása nem sokkal több, mint egyé. Ha a szüleid látják, hogy boldogok együtt, akkor biztosan megenyhülnek.

Tenyésztõtõl vegyél malacot, mert biztosan nem vemhes, túlszaporított, élõsködõkkel teli, genetikailag hibás példányt kapsz. Ha nem a szüleid gondozzák, akkor minek szólnak bele? Ha csak a Te reszortod, akkor semmi közük hozzá. Az árván maradt malacka érdekeit kell nézni, nem a kényelmet. Két malac ellátása nem sokkal több, mint egyé. Ha a szüleid látják, hogy boldogok együtt, akkor biztosan megenyhülnek.
Elsõ kommentelõnek: a tengerimalac társas lény, nem ártana, ha végre az a köztudatba kerülne. Régen sokkal kevesebbet lehetett tudni róluk. Nem kell feltétlenül tenyésztõtõl venned, de több állatkereskedést érdemes megnézni, és onnan választani, ahol jól tartják a malacokat, hímek, nõstények külön vannak, van elõttük víz, zöldség v széna stb. Csak akkor vigyél haza malackát, ha utána biztos, hogy a szüleid elhamarkodottan nem teszik ki vagy ilyesmi. Örülök, hogy szeretnél új társat neki, próbáld meg rávenni a szüleidet nyugodtan érvelve, esetleg mutass nekik honlapokat pl. a gemon.ro-t, ami nagyon alapos és szakszerû. (Te tudod, hogy mit szólnak, ha hazaviszed és úgy látják meg, hisz már van egy, akkor már igazán mindegy h egy vagy kettõ, de a malackád sokkal boldogabb lesz.)
Legyél te az a barát :) vedd ki naponta 2-szer 3-szor egy félórára de NE hagyd egyedül de kiveheted õt többre is órákra és akkor nem kell sûrûn kivenni játsszál vele és nem lesz magányos és hipp-hopp elfelejti a elhunyt barátját :) B.U.É.K.
Nem. Honnan tudod hogy szüksége van rá a másiknak? Nekem is csak 1db tengeri malacom volt igaz kicsit többet kell vele foglalkozni de nem lesz semmi baja. Az enyém 10 évig megvolt és nem lett stresszes vagy hasonlók. Amúgy egy állatkereskedésbõl is simán jó ahol rendesen tisztán tartják õket. Az enyém is onnan volt.
A kérdező hozzászólása: Azért van szüksége másik malackára, hogy túl jusson a másik halálán. :( Sokan írták, hogy szüksége van egy másik barátra.
nekem mar volt ugy az agy ala dugtam anyukam eszrevette oszt mondta hogy vigyem el otthonrol és hazudtam hogy abaratnom elviszi de maradhatott nalunk még 1 napig masiknap elmondtam az igazat és mégis megtartottuk nagy nehezen de mar meghalt, sokat kaptam veszekedtek de nem oltek meg...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Boldog újévet mindenkinek!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nektek is!! Azt tudom, hogy nem fogják ki rakni, mert szeretik az állatokat. De nem nagyon merek haza vinni egy állatkát, csak úgy, hogy mondom nekik, hogy ne lepõdjenek meg, ha haza viszek egyet. xd Apukámnak már mondtam, azt mondta, hogy akkor kinn fogok vele aludni, de tudom, hogy ezt nem tenné meg. De anyukámtól jobban tartok, mert ha ezt mondanám neki tuti, hogy ordibálna. :// De muszáj õket erre felkészítenem. A Virágért mindent megteszek ( tengerimalacom ). :DD
nem értitek meg h egy malacnak kell egy másik malac társ ha most nem veszel neki egy másikat akkor nehezebben emészti meg a másik halálát és akkor meg még stresszesebb lesz és depressziós is

Szerintetek az normális hogy 15 évesen nem engedik a szüleim hogy menjek a barátomhoz? Nem ott aludni. Csak valamit csinalni. Filmet nezni, vagy beszelgetni?

Nem ottalvásról lenne szó.. csak valamit csinálni.. filmet nézni, vagy beszélgetni vagy akármi... Csak az én szüleim ilyen szigorúak, mert az összes baratn?mnek megengeik hogy menjen a barátjánál.. és nyugodtan engedik de egem nem :(. Hogy kéne megbeszélnem a szüleimmel?

Legjobb válasz: ismertessétek össze a szülõket, akkor a te szüleidnek is több bizodalma lesz elengedni....

ismertessétek össze a szülõket, akkor a te szüleidnek is több bizodalma lesz elengedni....
Én 13 évesen voltam elõször "barátomnál"... akkor egyszer elengedtek, többször soha. Nem adtam rá okot, mégis ez volt. Ha nem tudtad ezidáig meggyõzni õket, nem sok esélyed van. 14/L.
És akkor a második lánya vagy málnafszú lesz és otthon kuksol, vagy a képébe hazudik az anyjának, és pasizik majd. Csak ne lepõdj majd meg. És azt kérdezted már, hogy miért nem? Vagy beéred azzal, hogy nem és kész? Mert ha ki tudnál belõlük húzni valami értelmeset, talán érvelhetnél is...
Utolsónak üzenem, hogy nem korai a szerelem 15 évesen. Ha nem ilyenkor, hát mégis mikor élje meg a diákszerelmet? 18 évesen már nem vagy az igazi diák, már inkább felnõtt. Nyugodtan élvezze ki a helyzetet. Direkt kihangsúlyozta, nem szexelni akarnak, csak filmezni. Mi abban a baj, és abban, hogy barátja van? Tudom, hogy nem helyeselnek a szentfazekak semmit, de azért ezekbe bele kéne gondolni... mikor élje az ilyen dolgokat? 40 évesen? D I Á K S Z E R E L E M!!
Szerintem simán ilyen beszélgetésre, tv-zésre mért ne mehetnél el.Mint leírtad nincs hátsószándékod vele kapcsolatban, nem lefeküdni akartok.Ha a szüleid ennyire féltenek mért nem telefonálnak esetleg oda akkor hallják hogy ott vannak a fiú szülei is és talán megnyugodnának, hogy semmi olyanra nem készültök.A túlzott szigor sem jó, rosszul is elsülhet.Probáld meg tényleg megismertetni a fiú szüleivel, meg a telefonos dolgot hozzd fel.
Én sem fogom engedni a lányomnak ennyi idõsen, igaz hozzátenném, hogy nekem 18 évesen volt elõször barátom. Egy 15 éves lány, vagy fiú nem érett még meg párkapcsolatra. Bocs, ha régimódi vagyok, de nekem az a véleményem, hogy inkább tanulj még, vagy sportolj, mint pasizz.
A kérdező hozzászólása: Dehogynem, mindig kérdem h miért nem? és mindig azt mondják hogy meg kicsi vagyok ahhoz hogy fiukhoz járjak. Lehet azért van ez mert a testómnak 11edikbe volt komoly kapcsolata aki mindig jött hozzánk...
15 évesnek nyugodtan lehet barátja és nem a sexre gondolok és szerintem is nyugodtan tv-hetnének, beszélgethetnének a fiúnál is, szóval ilyen szempontból túzásnak tartom a szülõk szigorát.Nekem már bölcsiben, oviban és suliban is volt diákszerelmem és fel is mehettem hozzájuk, ahogy õk is hozzánk, semmi olyat nem csináltunk.
Szia. Én 15 éves voltam amikor elõször volt komoly barátom, de mi egy helyen laktunk, bár elõtte nem ismertük egymást. De nekem megengedték szüleim, vagyis eleinte csak 8ig.. aztán azt mondta anyukám, hogy 22:00 ig lehetek kint, és ha barátomnál voltunk akkor ott voltunk, nem szólt érte anyukám..
nem értem azokat akik zt mondják, h õk sem engedtek volna el téged ennyi idõsen, De ha valamit megtiltanak, azt egy ilyen korú lány azért is megcsinálja, ez igy van, meg amigyis abban semmi baj sincs azzal ha filmet néznek és beszélgetnek. az, h egy 15 éves lány átmegy a barátjához nem azt jelenti h egybõl le is fekszenek
amugyis, nem értem a szülõket. ha otthon kuksol a gyerek egész nap a gép elõtt akkor az a baj, ha elkérezel valahová akkor meg az van h mennyit lógsz. amugymeg minek tiltani? majd max a pofádba hazudik és azt mondja h délután be kell mennie a suliba és a sráchoz fog menni és ennek az lesz a vége h semmit sem fog elmondani neked
különben is a tiltással semmit nem lehet elérni.. maximum azt hogy titokolnak mindent. még az elsõ szexet is. ami rossz környezetben rosszul sülhet el

Gáz, ha nem megyek nőgyógyászhoz az első előtt, és nem tudják a szüleim, hogy már nem vagyok szűz?

Úgy döntöttünk a szerelmemmel, hogy lefekszünk egymással. Õ már elég tapasztalt, és viszont még sz?z vagyok, és 18 éves.

Legjobb válasz: Felnõtt vagy, a szüleidnek semmi köze a nemi életedhez! 19/F

Felnõtt vagy, a szüleidnek semmi köze a nemi életedhez! 19/F
Nõgyógyász nem árthat, a szüleiddel viszont nem kell megbeszélned, csak ha te úgy érzed.
Miért lenne gáz? A lényeg, hogy utána záros idõn belül elmenj, és ez legyen rendszeres. Ha íratsz gyógyszert, akkor az elsõ után kb évente, ha nem, rákszûrés miatt is érdemes 3 évente ebben a korban is elmenni. A szüleidnek semmi köze hozzá, a velük való kapcsolatotoktól függ, mit mondasz el nekik, és mikor.
Felnõtt vagy!!!A dokihoz meg jól teszed ha elmész.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!