Találatok a következő kifejezésre: Nem vagyok a gyerekorvosommal és (9 db)

15 hetesek vagyunk.Kislányom 1 hónapos kora óta időnként furán, nehezen veszi a levegőt, van hogy nem venni észre, de van hogy eléggé hallani.Menjek tovább, vagy higgyek a gyerekorvosnak és ne aggódjak?

Az orvos szerint allergia-féle,akármit?l lehet,majd kinövi,nem kell vele foglalkozni.Naponta reggel szívni is kell az orrát,mert kicsit reggelre szörcsög.

Legjobb válasz: Én megnézetném mással is az nem gond ha mással is konzultálsz róla ha nem nyugtat meg a válasz ami nekem ugy tünik nem nyugtatott meg .

Én megnézetném mással is az nem gond ha mással is konzultálsz róla ha nem nyugtat meg a válasz ami nekem ugy tünik nem nyugtatott meg .
A kérdező hozzászólása: Igen, valóban nyugtalanít a dolog, fõleg hogy miért nem múlik, meg ha valami valóban allergizálja, miért nem lehet tudni hogy mi, hogy tehessek ellene.
Szerintem vigyed el mindenképpen egy fül-orr-gégészhez, már csak a saját megnyugtatásod végett is.

Szeretitek, ha az orvos vagy ápolónő (nem a védőnő vagy a gyerekorvos) ad pl. matricát a gyereketeknek és a szülővel is beszél pár kedves, személyes szót?

Legjobb válasz: Szerinted van olyan, aki nem szereti? Tényleg felháborítóak a kedves és figyelmes egészségügyi dolgozók, skandallum...

Szerinted van olyan, aki nem szereti? Tényleg felháborítóak a kedves és figyelmes egészségügyi dolgozók, skandallum...
A mai világban szerintem mindenki hálás egy jó szóért. Én is. .)
kérlek maradj kedves a gyerekekhez és a felnötekhez is .mert gyerek is és a szülök is szeretik a kedveséget én legalábis nagyon.
A kérdező hozzászólása: Inkább attól félek, hogy (fõleg az új) betegek az hiszik, ez egy megjátszott dolog nálam. Pedig nem, alapból egy mosolygós valaki vagyok. Illetve hogy ezért majd nem vesznek komolyan (26 éves vagyok, de 10 évet letagadhatnék).
Aha, akkor félelembõl kezelnek le minket egyes eü. dolgozók? Mert nem mernek kedvesek lenni, mint te? Hát tudod én meg baromira boldog lennék, ha több kedvességet kapnék a dokik többségétõl. Néha egy-egy kedves szó sokat tud jelenteni, fõleg ha a gyereket kezelik.
A kérdező hozzászólása: A "másik" oldalon állok, tehát én vagyok az eü. dolgozó. Mindig beszélgetek a gyerekkel és a szülõvel is, néha talán túl sokat is - csak mindig attól félek, nehogy tolakodásnak vegyék.
Kifejted a kérdésed? Baj, hogy egy doki kedves volt vagy mi? Igen, örülök, ha egy matricát kap a gyerek, ami elvonja a figyelmét legalább az orvosi vizsgálat egy részérõl, és igen, jó ha egy doki kedvesen beszél velem és nem küld el melegebb éghajlatra, csak mert képes voltam rendelésre jönni betegen vagy beteg gyerekkel.
A kérdező hozzászólása: Igen, szerintem sokan félnek attól, hogy kedvesek legyenek. Akkor folytatom így tovább.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok biztató szót. Még csak pár éve dolgozom ebben a kórházban, de tényleg imádom a munkámat. Persze nekem is van rossz napom, még többször fáradt vagyok, de ez nem tartozik a betegre, nekik próbálom csak a mosolygós oldalamat mutatni. A fizetésünket említette valaki - hát az nevetséges. A mostani sokat emlegetett nagy béremelés nekem bruttó 1000 Ft-ot jelentett. De mindennél többet ér, mikor xy betegem a váró végébõl nekifutásból ugrik a nyakamba. Az anyagi részét meg mellékállásokból megszerzem. (Nem, nem paraszolvenciából - az nálam tabu.)
Sokan szerintem nem félnek, inkább csak rossz napjuk van, a gondjaikat nem tudják "eltenni késõbbre", nem tudják félre tenni, és ezért olyan "fapofájúak", ezért olyan sietõsek. Én eddig nem sok olyan dokival találkoztam, aki kedves volt! A házi dokimhoz amikor bementem és vinnem kellett a gyermeket, akkor Õ adott matricát- a felesége a gyerekorvos, Õ soha nem ad! Az ortopéd szakdoki is tök rendes volt, meg amikor a balesetire kellett vinnem a legkisebbet (a nagyom segíteni akart Neki a hasáról vissza fordulni a hátára, aminek az lett a vége, hogy a gyerek iszonyatosan ordított, majd megnyugodott, de az egyik kezét csak lógatta maga mellett- kicsit kirántotta a nagy, 2-3 napig fel volt kötve, utána már nem volt gond) Õk is rendesek voltak, a röntgenes is annyira aranyos volt... Nem beszélgettünk, de részemrõl már az is kedvességnek számít, ha nem unott, gondterhelt arccal, hanem mosolyogva képesek mondani, amit kell. És ahogy a doki meg a röntgent végzõ is beszélt a kislánnyal... Iszonyat türelmük volt végig hallgatni azt a keserves sírását... Bár csak ilyen emberek lennének az egészségügyben!!! Tudom, nem ezért fizetnek Titeket, de akkor sem bánnám ha csak ilyen emberek lennének az e.ü.-ben! :-) Üdv: 3 lányos, 14hkm
Nálunk a doktornõ és az asszisztensnõ is ilyen. Én imádom õket, bármivel mehetünk hozzájuk, kedvesek, türelmesek. Kisfiammal is mindig nagyon kedvesek.A babám az oltásnál csak a szúráskor sír egy kicsit, aztán meg a mosolygó arcok láttán megnyugszik és kifelé menet már mosolyog. Csak azt sajnálom, hogy a kedves asszisztensnénik elmegy, jön egy új, remélem, õ is olyan kedves és aranyos lesz. Szerintem nem tolakodás, ha beszélgetsz a szülõvel, hiszen gondolom, nem kérdezel olyan dolgot, ami indiszkrétnek minõsül. Úgyis csak annyit mond el mindenki, amennyit akar.Szóval jól csinálod!
Igen, sõt én mindenhol utálom az olyan antiszociális embereket, akik csak muszájból, utálkozva végzik el a munkájukat és nincs egy jó szavuk és/vagy egy kedves mosolyuk sem a többi emberhez. Az ilyeneknek egy gyárban a futószalag mellett vagy egy egyszemélyes irodában, adatrögzítõként lenne a helyük, nem emberek között... Azt meg különösen utálom, ha olyanok antiszociálisak, akik kiszolgáltatott helyzetben lévõ emberekkel foglalkoznak, mint pl. az egészségügyi dolgozók. Úgyhogy kérlek, maradj meg ilyen kedves és közvetlen, majd még 30 év munkaviszony után is! :) )))
Én gyerekeim szeretnek matricát kapni :) Szeretem, ha kedves hozzám a doktornõ és az asszisztense, de azt nem szeretem, ha több percen keresztül csacsognak velem, hiszen azért megyek oda, mert beteg a gyerekem, tehát sietek haza. Viszont ha tényleg csak pár szó, azzal nincs bajom, azt szeretem. De az a legfontosabb számomra, hogy a gyerekeimmel kedvesek, és az egyik gyerekem nagyon fontos alvóállatkáját is mindig megvizsgálja a doktornõ, meghallgatja az õ tüdejét is, és tudom, hogy ez nagyon jól esik a gyerekemnek. Voltunk már ügyeletes másik dokiknál, hát õket nagyon nem szerettem...
Te csinálod jól, nehogy változtass:-DDD
A kérdező hozzászólása: Nálunk a gyerekek már rutinból jönnek a matricás fiókhoz. Sõt, ha épp nem vár senki a váróban, képes vagyok leülni játszani velük, vagy a nyaralásról cseverészni a szülõkkel.
hol dolgozol ? mert akkor ezentúl oda járunk :-) de jó is lenne ha nem savanyú képpel dolgoznának .....

Nem vagyok megelégedve a gyerekorvosommal és ajánlottak egy jót és szeretnék váltani. Mi ennek a rendje modja?

2hetes baba anyukája

Legjobb válasz: Elõször kérdezd meg a kiszemelt dokit, hogy átvesz e titeket. Ha igen, õ megmondja mi a teendõ, vagy kérdezz rá. Boldog babázást! :o)

Elõször kérdezd meg a kiszemelt dokit, hogy átvesz e titeket. Ha igen, õ megmondja mi a teendõ, vagy kérdezz rá. Boldog babázást! :o)
Kikéred a babád kartonját a legközelebbi "találkozásnál". Megmondod az orvosnak, hogy szeretnél a kicsivel másik orvoshoz menni. Õ nem mondhat rá semmit, kötelessége kiadni a kartont. Felkeresed a másik orvost, neki megmondod, hogy az elõzõvel nem voltál megelégedve, ezért szeretnéd ezentúl hozzá vinni a gyermeked. Ennyi az egész.
Felkeresed az új dokit, hogy átvesz-e titeket. Aztán kapsz egy kikérõ papírt tõle amivel vagy visszamész a régihez és elkéred a baba kartonját, vagy aláírod és feladod postán. A régi doki pedig elküldi a kartont az újnak. egyébként ez felnõttként is így mûködik. Ja indokolni nem kell az orvosváltást, csak ha akarod!
Mi egyszerûen elmentünk az új dokihoz, megbeszéltem vele, hogy vállal, és õ intézte a karton kikérését, így nem kellett már találkoznom a régi dokival...
A kérdező hozzászólása: köszi a válazokat


Én választok gyerekorvost, vagy lakcím szerint aki jut? Sok könyvben olvastam, hogy mennyire fontos a jó gyerekorvos, de nem ismerem a rendszert. Menjek be a gyerekrendelőbe és faggassak anyukákat?

Vagy nincs beleszólásom hogy kit kapunk? És vele amúgy is csak a szülés után találkozunk el?ször, amikor kijön felírni a recepteket meg megnézni a babát?

Legjobb válasz: Választhatsz Te is. Mi elõször úgy döntöttünk, hogy jó lesz, akit rendelnek mellénk, de nem szerettük. Váltottunk, most nagyon jó. És igen, fontos!!!!

Választhatsz Te is. Mi elõször úgy döntöttünk, hogy jó lesz, akit rendelnek mellénk, de nem szerettük. Váltottunk, most nagyon jó. És igen, fontos!!!!
Te választasz. És érdemes már szülés elõtt elmenni hozzá, úgymond bejelentkezni, hogy majd ide szeretnétek járni. Sok receptet elõre felirnak, amit ki tud apuka váltani már a szülés után rögtön. És megismerkedtek. A gyerekorvos személye és gyógyitási felfogása nagyon fontos.
Én elõször nem bajlódtam vele, mondtam jó lesz a körzeti is. HATALMAS tévedés volt. Lehet de talán csak nagyon lehet tudtam volna szoptatni és nem lettem volna idegroncs hogy rossz anya vagyok. Ajánlottak egy másik doktornénit. Õ a tökéletes! Imádja a gyerekeket, és rendkívül jól kezeli õket. Az én babám életét 7 hónaposan megmentette, amit sosem fogok tudni meghálálni Neki. A lányom is szereti, szuri után sír (elõtte mikor le kell fogni üvölt) de már nyújtja is a kezét a doktornéni felé, hogy na akkor ha már megszúrtál tessék megvigasztalni is. :) NAGYON fontos a jó orvos kiválasztása...én simán körbeérdeklõdtem.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi. És kitõl érdeklõdjek? Nem ismerek még itt a környéken más kisgyerekeseket, elsõ babánk lesz, honnan szerezzek ajánlásokat? Ti mi alapján váltottatok, cseréltetek?
szia nekem a védõnõ javasolt jó dokit, esetleg tõle tudsz kérdezni, vagy neten rákeresni arra a kerületre, településre ahol laktok.
Ezt a választ te írtad. A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 10:39 vagyok Én a védõnõt kérdeztem meg, más idõsebb gyerekest, képes voltam elmenni a bõlcsöde elé kérdezgetni az anyukákat :) Utána felkerestem a doktornénit, és elmondtam neki mi a helyzet és hogy vállalná-e a gyerkõc "gondozását". Elég nehéz hozzá már bejutni, mert nagyon sokan akarnak hozzá menni és úgy tudom van max keret. Nekem szerencsém volt, mert mint kiderült volt protekcióm tudtomon kívül :)

Kuki kérdés? Tudtok sebészt ajánlani Pesten vagy környékén? Kisfiam augusztusban lesz két éves, a gyerekorvos régebben nézte és azt mondta, amíg pelenkás, nem kell foglalkozni a kukijával.

Kb. 3 hete szobatiszta, csak éjszakára kap pelust. Pont jött a doktornő, megnézte, azt mondta, nagyon szűk neki, menjünk sebészetre, ott megmondják, van-e esély, hogy feljön vagy kell valami beavatkozás. Tudom, hogy sok itt az ilyen kérdés, olvasgatom én is, nehéz eldönteni, mi a jó, de egy olyan sebészhez mennénk, aki nem akar rögtön beavatkozni, ha nem muszáj. Tudtok ilyet ajánlani?

Legjobb válasz: Húzogataod neki minden nap?

Húzogataod neki minden nap?
Szerintem minden sebész "vágni akar". Ha már oda viszed, akkor fognak is vele csinálni valamit. Mi Mona Tamásnál voltunk a Madarászban. Irtó kedves volt és nem egy vadállat. És ott altatásban csinálnak mindent, nem olyan szadisták, mint egyesek, hogy csak úgy felrántják szegény gyereknek a bõrt (el is törném a kezét helyben az ilyen orvosnak).

34 hetes kismama vagyok. A Csepeli gyerekorvosi rendelőben dolgozó dokik közül kellene választanom valakit a leendő babánknak. Fiatalt szeretnék csak nem ismerem őket. Ki kit ajánl és miért?

Legjobb válasz: Akkor Bán doktornõt ne válaszd, mert õ már idõsebb. Nem ismerek egyébként senkit onnan, hozzá tartozunk, eddig egyszer voltunk. Nem is tudok róla véleményt mondani, csak annyi, hogy õ már nem fiatal.

Akkor Bán doktornõt ne válaszd, mert õ már idõsebb. Nem ismerek egyébként senkit onnan, hozzá tartozunk, eddig egyszer voltunk. Nem is tudok róla véleményt mondani, csak annyi, hogy õ már nem fiatal.
SZIA! Kolman Timeát válaszd! Én is hozzá járok fiatal
Ez melyik betegség? Sosem hallottam róla.
A kérdező hozzászólása: 1napig láz, ami hirtelen elmúlik majd apró viszketõ pöttyök a kézen lábon, arcon. 6-9 nap alatt elmúlik. Állítólag õsszel rengeteg gyerek elkapja. Cseppfertõzéssel terjed.

Anyukák! Babám 3hónapos, szopizik, és 7165g, a gyerekorvos szerint csökkentsem az etetések számát, mert sok a súlya. Én az igény szerinti szoptatás híve vagyok, és nem tudom mit csináljak. Ti mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Kedves utolsó! Attól, hogy a te babád 4 óránként eszik még más baba igényelheti a kétóránkénti etetést. Az én babám is 2 óránként szopizott még 5 hónaposan is. És bizony éhes volt, mert addig sírt, amíg cicit nem kapott. Szóval nem egyformák a babák.

Kedves utolsó! Attól, hogy a te babád 4 óránként eszik még más baba igényelheti a kétóránkénti etetést. Az én babám is 2 óránként szopizott még 5 hónaposan is. És bizony éhes volt, mert addig sírt, amíg cicit nem kapott. Szóval nem egyformák a babák.
Nem vitázni szeretnék, de egyet értek a 15:50-es válaszolóval. Egy 3 hónapos 7165g-os baba bizony lehet, hogy nem is éhes két óránként. Az én kisfiam 4 hónapos 6280g-mal, hurkás baba. És igen, szép dolog az igény szerint szoptatás és teljes mértékben egyet is értek vele, én is így etettem a babámat. De ha minden nyikkanásra cicire teszed, nem fogod megtudni, hogy biztosan azért sír-e, mert éhes.
Ne hallgass az orvosra azt, szoptasd nyugodtan, ahogy eddig is. Nem is értem, szakember hogy mondhat ilyet, hogy sok a súlya, és kevesebbet egyen... :o
Szia!A lányom 10hós ma és 7kilós... de õ 2600grammal született 50cm-rel.most 72.A te babád nagy étvágyú és szerintem örülj hogy van rendesen tejed:) )Én is csak azt adok neki, mást nem fogad el.
Az én babám is ennyi volt ennyi idõsen.Csak sokan abba nem gondolnak bele, hogy nem 2 kilóval született.Szóval az én lányom 4200 grammal született, és havonta hizott 1 kg-t.Engem is állandóan ba..tattak, hogy ne etessem 2 óránként, de egy idõ után nem érdekelt.Ne foglalkozz velük te sem.Egy idõ után tényleg nem fog ennyit hizni.
Betti válasza: Kár lenne kínozni azt a gyerkõcöt, késõbb úgy is lelassul a hízása. Elsõ fiam éjjel-nappal 3 óránként evett, nem tudtam vele mit csinálni, de nem is akartam, sírt érte.3, 5 kilóval született, 6 hetesen 6 kiló volt, 2 hónaposan 7 kiló.Ehhez képest a tiéd le van maradva.:) )Késõbb viszont lassabban hízott.Volt olyan hónap, hogy nem is hízott semmit, mert lemozogta.Egy éves korára teljesen átlagos súlyú lett. Adjál neki enni, ha kéri, majd letornázza.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Olvastam, hogy 6hetes, 3és6hónapos korban van növekedési szakasz, amikor gyakrabban kér enni, én csak ennek tudom be a 2óránkénti evést..Az elmúlt éjjel kibírta a 3-4órát is.A védõnõnek és a dokinak is kikerekedett a szeme, hogy csak anyatejet kap??alig akarták elhinni.. Egyébként elsõ babám, és be kell valljam még nem igazán tudom megkülönböztetni, mikor miért sír..Persze nem rögtön teszem cicire mikor sír, elõbb megnézem a pelust, hogy fázik-e, melege van-e, stb, csak a végére marad a cici. A babám 62cm..
Szerintem se foglalkozz a dokival, szoptasd igény szerint. Esetleg próbáld ki, hogy tényleg cicit kér-e, vagy elég neki ha megdajkálod, de gondolom már úgyis megismered a sírása, viselkedése alapján, hogy mit akar. Mondjuk, tényleg súlyos kis egyéniség a babád, de gondolom hossza is megvan hozzá. :)
A 7165 az majdnem 8 kg? Ejha...
Két óránként etetsz egy majdnem 8 kilós babát? Egyetértek az orvossal, ez túlzás. Valószínûleg nem mindig a kaját követeli ha sír, de ezt már ki kellett volna tapasztalnod 3 hónap alatt.
A te babád ilyen típusú, kis dundi. Szerintem szoptasd nyugodtan, hiszen az anyatej a legjobb neki a világon. Bár az enyém enne ennyit, mert az enyém vékonyabb és nem is akar többet enni.
Nekem is 3 hónapos és 6, 5kg, kis husigolyó. A gyerekorvos mindig nagy kikerekedett szemekkel kérdezi, hogy ANYATEJES??, az istenért nem akarja elhinni, hogy nem adok neki mást. Alapból nagy súllyal 4 kg-val születtünk. Vizet ne adj neki, fölösleges, jóllakni nem fog vele, idõt se nyersz és csak a tejed fogy majd:(
Szia! Ha így teszel, hamarosan elkezd apadni a tejed. Én is valami hasonló tanácsot kaptam, és a babám 5 hónapos korától tápszeres lett, pedig kezdetben folyt a tejem minden etetés elõtt. :-( MInden jót és jó egészséget Nektek! Üdv, 14 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Egyetértek veletek, de hát az orvosnak nem kéne tudnia, hogy a baba késõbb lemozogja?sõt még a védõnõm is azt szajkózza, hogy a 2óránkénti etetés túl gyakori.. Az anyósom meg azzal traktál, hogy vizet adjak neki, hogy ezzel is húzzam az idõt..
Anyatejes babánál nincs olyan, hogy sok a súlya. Majd ha elkezd mozogni, lemozogja, nyugi. Etesd annyiszor, ahányszor kéri. A barátnõm lánya 7, 5 kg volt 3 hónaposan, most 22 hónapos, és nincs 12 kiló. Vagyis teljesen átlagos a súlya.
A kérdező hozzászólása: A dokinõ azt mondta, hogy azért etessem kevesebbszer mert a súlya befolyásolja a mozgását, ja és a felnõttkori elhízás miatt is..Még jó, hogy a rokonságomban senki nincs elhízva.. Köszönöm a válaszokat!

Most hallottam egy ismitől hogy az ő gyerekorvosuk magánkívül lecseszte őket mert hogy a d vitamint eddig kanálba cseppentve kapta a baba és nem főzelékbe vagy tápba. Nálatok mint mondott az orvos? Hogy kell adni?

Legjobb válasz: SZia! Én közvetlenül a szájába cseppentem, de sokan kanállal adják neki. Én azért a szájába, mert olajról van szó és feltapadhat az üvegre illetve a kanálra, így nem jut teljes egészében a szervezetébe.

Nem tudom, de én már kétféle kiszerelésben is kaptam a d-vitamint. Amikor cseppentõs volt, kiskanálba fejtem tejet, úgy adtam be neki. Most pipettás van, abból cseppentek a szájába. De nem tetszik a rendszer, mert honnan tudom én abból, hogy mennyi egy csepp? Jobb lenne, ha jelölnék a pipettán.
Szia! Én megírom õszintén mokkáskanállal adom be. És mindkét részét "lenyalatom" vele, biztos, ami biztos alapon.
Nekem a védõnõm azt mondta, hogy a szájába cseppentsem, vagy - mivel még szoptatok - a mellemre is cseppenthetem közvetlenül cicizés elõtt.
A kérdező hozzászólása: én is az enyémnek, nem értem miért kéne a fõzelékbe tennem
Közvetlen a szájába cseppentem.
Én már nem is emlékszem, mit mondott, de szerintem kanál volt benne..:-). Én a mai napig kanálban, vízzel adom be, tudom, h zsírban oldódik, de utána rögtön szopik, és én annyira béna vagyok, hogy nem tudok a kikanálba fejni még annyi tejet sem. Így fürdés után az utolsó mozzanat a D vitamin, utána cici. 8 hónapos.
SZia! Én közvetlenül a szájába cseppentem, de sokan kanállal adják neki. Én azért a szájába, mert olajról van szó és feltapadhat az üvegre illetve a kanálra, így nem jut teljes egészében a szervezetébe.
Egy kiskanál tápszerbe cseppentve. Mikor még cicizett akkor egy kiskanál anyatejbe.
Nekem is azt mondta a doki, hogy a szájába cseppentsem. Amúgy meg 1 cseppet minek tegyek kanálra?
A használati utasításon is az van, hogy 1 kisKANÁLnyi anyatejbe cseppentve kell adni. (Én így is szoktam.) a kanalat meg lenyalatom vele 2-3x is. Ha az ételébe tenném sosem enné meg az egész adagot.
nem a d vitamint kell oldani, hanem a szervezetében a d vitamin oldódik zsír hatására.
mostani utolsó, ott a pont!!! Na, ez az, hogy eleve olaj a D vitamin, mit oldjuk még azontúl?:)
mivel a D vitamin zsirban oldodo ezert olajos oldatban forgalmazzak. ennyi, nem kell feloldani otthon. mindenki ugy adja be, ahogy a legkenyelmesebb neki es a babajanak.pl kanalbol. en a szajaba cseppentem az elso napoktol kezdve.
Én úgy tudom azért nem jó a tápszerbe, fõzelékbe tenni, mert mi van ha nem eszi meg az egészet? Akkor nem tudni, hogy most megkapta az adagot vagy nem. Én az elsõ kanál fõzelékkel szoktam adni, így tuti, hogy mire belapátoljuk a fõzeléket rendesen "lenyalódik" a kanál is.
Nekem az orvos azt mondta, hogy kanalra cseppentsem, de en a szajaba cseppentek.
nekem azt mondta anno, h a szájába cseppentsem, akkor tuti, h a helyére kerül, aztán jöhet a cici, v a tápszer.
én is a szájába cseppentem, de anno a dokinénink azt mondta, hogy egy kiskanálba fejjek kevés tejet és abba cseppentsem, úgy adjam be - de szerintem a szájába cseppentés a legkevésbé macerás, és így biztos, hogy a pocakba kerül, nem a kanálra ragad stb
Én is a szájába adom neki be este.
A kérdező hozzászólása: állítólag azért kell így mert zsírban oldódó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!