Találatok a következő kifejezésre: Nem vagyok a gyerekorvosommal (23 db)

Szeretitek, ha az orvos vagy ápolónő (nem a védőnő vagy a gyerekorvos) ad pl. matricát a gyereketeknek és a szülővel is beszél pár kedves, személyes szót?

Legjobb válasz: Szerinted van olyan, aki nem szereti? Tényleg felháborítóak a kedves és figyelmes egészségügyi dolgozók, skandallum...

Szerinted van olyan, aki nem szereti? Tényleg felháborítóak a kedves és figyelmes egészségügyi dolgozók, skandallum...
A mai világban szerintem mindenki hálás egy jó szóért. Én is. .)
kérlek maradj kedves a gyerekekhez és a felnötekhez is .mert gyerek is és a szülök is szeretik a kedveséget én legalábis nagyon.
A kérdező hozzászólása: Inkább attól félek, hogy (fõleg az új) betegek az hiszik, ez egy megjátszott dolog nálam. Pedig nem, alapból egy mosolygós valaki vagyok. Illetve hogy ezért majd nem vesznek komolyan (26 éves vagyok, de 10 évet letagadhatnék).
Aha, akkor félelembõl kezelnek le minket egyes eü. dolgozók? Mert nem mernek kedvesek lenni, mint te? Hát tudod én meg baromira boldog lennék, ha több kedvességet kapnék a dokik többségétõl. Néha egy-egy kedves szó sokat tud jelenteni, fõleg ha a gyereket kezelik.
A kérdező hozzászólása: A "másik" oldalon állok, tehát én vagyok az eü. dolgozó. Mindig beszélgetek a gyerekkel és a szülõvel is, néha talán túl sokat is - csak mindig attól félek, nehogy tolakodásnak vegyék.
Kifejted a kérdésed? Baj, hogy egy doki kedves volt vagy mi? Igen, örülök, ha egy matricát kap a gyerek, ami elvonja a figyelmét legalább az orvosi vizsgálat egy részérõl, és igen, jó ha egy doki kedvesen beszél velem és nem küld el melegebb éghajlatra, csak mert képes voltam rendelésre jönni betegen vagy beteg gyerekkel.
A kérdező hozzászólása: Igen, szerintem sokan félnek attól, hogy kedvesek legyenek. Akkor folytatom így tovább.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok biztató szót. Még csak pár éve dolgozom ebben a kórházban, de tényleg imádom a munkámat. Persze nekem is van rossz napom, még többször fáradt vagyok, de ez nem tartozik a betegre, nekik próbálom csak a mosolygós oldalamat mutatni. A fizetésünket említette valaki - hát az nevetséges. A mostani sokat emlegetett nagy béremelés nekem bruttó 1000 Ft-ot jelentett. De mindennél többet ér, mikor xy betegem a váró végébõl nekifutásból ugrik a nyakamba. Az anyagi részét meg mellékállásokból megszerzem. (Nem, nem paraszolvenciából - az nálam tabu.)
Sokan szerintem nem félnek, inkább csak rossz napjuk van, a gondjaikat nem tudják "eltenni késõbbre", nem tudják félre tenni, és ezért olyan "fapofájúak", ezért olyan sietõsek. Én eddig nem sok olyan dokival találkoztam, aki kedves volt! A házi dokimhoz amikor bementem és vinnem kellett a gyermeket, akkor Õ adott matricát- a felesége a gyerekorvos, Õ soha nem ad! Az ortopéd szakdoki is tök rendes volt, meg amikor a balesetire kellett vinnem a legkisebbet (a nagyom segíteni akart Neki a hasáról vissza fordulni a hátára, aminek az lett a vége, hogy a gyerek iszonyatosan ordított, majd megnyugodott, de az egyik kezét csak lógatta maga mellett- kicsit kirántotta a nagy, 2-3 napig fel volt kötve, utána már nem volt gond) Õk is rendesek voltak, a röntgenes is annyira aranyos volt... Nem beszélgettünk, de részemrõl már az is kedvességnek számít, ha nem unott, gondterhelt arccal, hanem mosolyogva képesek mondani, amit kell. És ahogy a doki meg a röntgent végzõ is beszélt a kislánnyal... Iszonyat türelmük volt végig hallgatni azt a keserves sírását... Bár csak ilyen emberek lennének az egészségügyben!!! Tudom, nem ezért fizetnek Titeket, de akkor sem bánnám ha csak ilyen emberek lennének az e.ü.-ben! :-) Üdv: 3 lányos, 14hkm
Nálunk a doktornõ és az asszisztensnõ is ilyen. Én imádom õket, bármivel mehetünk hozzájuk, kedvesek, türelmesek. Kisfiammal is mindig nagyon kedvesek.A babám az oltásnál csak a szúráskor sír egy kicsit, aztán meg a mosolygó arcok láttán megnyugszik és kifelé menet már mosolyog. Csak azt sajnálom, hogy a kedves asszisztensnénik elmegy, jön egy új, remélem, õ is olyan kedves és aranyos lesz. Szerintem nem tolakodás, ha beszélgetsz a szülõvel, hiszen gondolom, nem kérdezel olyan dolgot, ami indiszkrétnek minõsül. Úgyis csak annyit mond el mindenki, amennyit akar.Szóval jól csinálod!
Igen, sõt én mindenhol utálom az olyan antiszociális embereket, akik csak muszájból, utálkozva végzik el a munkájukat és nincs egy jó szavuk és/vagy egy kedves mosolyuk sem a többi emberhez. Az ilyeneknek egy gyárban a futószalag mellett vagy egy egyszemélyes irodában, adatrögzítõként lenne a helyük, nem emberek között... Azt meg különösen utálom, ha olyanok antiszociálisak, akik kiszolgáltatott helyzetben lévõ emberekkel foglalkoznak, mint pl. az egészségügyi dolgozók. Úgyhogy kérlek, maradj meg ilyen kedves és közvetlen, majd még 30 év munkaviszony után is! :) )))
Én gyerekeim szeretnek matricát kapni :) Szeretem, ha kedves hozzám a doktornõ és az asszisztense, de azt nem szeretem, ha több percen keresztül csacsognak velem, hiszen azért megyek oda, mert beteg a gyerekem, tehát sietek haza. Viszont ha tényleg csak pár szó, azzal nincs bajom, azt szeretem. De az a legfontosabb számomra, hogy a gyerekeimmel kedvesek, és az egyik gyerekem nagyon fontos alvóállatkáját is mindig megvizsgálja a doktornõ, meghallgatja az õ tüdejét is, és tudom, hogy ez nagyon jól esik a gyerekemnek. Voltunk már ügyeletes másik dokiknál, hát õket nagyon nem szerettem...
Te csinálod jól, nehogy változtass:-DDD
A kérdező hozzászólása: Nálunk a gyerekek már rutinból jönnek a matricás fiókhoz. Sõt, ha épp nem vár senki a váróban, képes vagyok leülni játszani velük, vagy a nyaralásról cseverészni a szülõkkel.
hol dolgozol ? mert akkor ezentúl oda járunk :-) de jó is lenne ha nem savanyú képpel dolgoznának .....

Most akkor jó az oltás vagy sem? Már egyáltalán nem tudom.1x nem lehet vele kicsiket oltatni, most már ajánlják. Mitől változott a vélemény? Miért nem ajánlja a gyerekorvos mégsem? Még a 10 évesemnek se?

Mit csináltok ti?

Legjobb válasz: Tegnap mindegyik híradóban iskolákat,óvodákat mutattak 30-50% -ban kérik az oltást ,ez azért sok,hidd el nem a gyerekeken kezdik a "népírtást"ahogy mondják.Én leoltattam már magam,se láz se orrfolyás,semmi...a helyét 2napig éreztem,17éves lányom is megkapta,7éves fiam iskolában kapja de lehet nem várom meg és a 2éves húgával együtt oltatom.Inkább mint belehaljon egy olyan betegségben ami ellen lehet védekezni,az durva lenne!

Tegnap mindegyik híradóban iskolákat, óvodákat mutattak 30-50% -ban kérik az oltást , ez azért sok, hidd el nem a gyerekeken kezdik a "népírtást"ahogy mondják.Én leoltattam már magam, se láz se orrfolyás, semmi...a helyét 2napig éreztem, 17éves lányom is megkapta, 7éves fiam iskolában kapja de lehet nem várom meg és a 2éves húgával együtt oltatom.Inkább mint belehaljon egy olyan betegségben ami ellen lehet védekezni, az durva lenne!
Most olvastam hogy a ygerekeknek nincs külön oltóanyag, hanem a 3-12 éveseknek csak fele adagot kell beadni. Nem hiszem hogy egy 3 évesnek pont akkora dózisra van szüksége mint egy 12 évesnek :S
egészségesek a gyerekeid nem? a h1n1-be eddig a betegek haltak bele. és azokis idõs emberek voltak. rákosok, tüdõbetegek, szívbetegek.... õk abba haltak bele, h ráhúzódott a tüdejükre, és tüdõgyulladást kaptak. ha a gyermekeid megkapnák, tartsd õket otthon, ne engedd sehova, még felkelni sem az ágyból. gyógyuljanak meg minél hamarabb. forró teák, izzasztás....hogy minél hamarabb rendbejöjjenek. az átlag, aki megkapta a h1n1-et, 3-4 nap alatt meggyógyult. ne csak a negatív dolgokat halljátok meg a TV-ben, mert ott csak azokat tudják elmesélni, ráadásul aztis a 3-szorosra nagyítva. érdekes h arrólmég egystzer sem beszéltek, hogy általánosságban hogyan zajlik le az influenza. az em, berek 95%-a hogy esik át rajta. megkapja, 3-4 napig otthon dekkol, aztán meggyógyul. ezaz általános lefolyása. csak errõl nem beszélnek. nekik csak az létezik, h aki megkapja az meghal....logikus, az oltóanyagot elkell adni. ha aztis elmondanák a TV-be h az emberek 95%-a 3-4 nap alatt meggyógyult, senki se venné az oltóanyagot. nézzetek utána kicsit, h kb hányan betegettek meg, és hányan haltak meg. az eddigis számok még kevesebbek is lesznek, mint a szezonális influenza áldozatainál....

Én választok gyerekorvost, vagy lakcím szerint aki jut? Sok könyvben olvastam, hogy mennyire fontos a jó gyerekorvos, de nem ismerem a rendszert. Menjek be a gyerekrendelőbe és faggassak anyukákat?

Vagy nincs beleszólásom hogy kit kapunk? És vele amúgy is csak a szülés után találkozunk el?ször, amikor kijön felírni a recepteket meg megnézni a babát?

Legjobb válasz: Választhatsz Te is. Mi elõször úgy döntöttünk, hogy jó lesz, akit rendelnek mellénk, de nem szerettük. Váltottunk, most nagyon jó. És igen, fontos!!!!

Választhatsz Te is. Mi elõször úgy döntöttünk, hogy jó lesz, akit rendelnek mellénk, de nem szerettük. Váltottunk, most nagyon jó. És igen, fontos!!!!
Te választasz. És érdemes már szülés elõtt elmenni hozzá, úgymond bejelentkezni, hogy majd ide szeretnétek járni. Sok receptet elõre felirnak, amit ki tud apuka váltani már a szülés után rögtön. És megismerkedtek. A gyerekorvos személye és gyógyitási felfogása nagyon fontos.
Én elõször nem bajlódtam vele, mondtam jó lesz a körzeti is. HATALMAS tévedés volt. Lehet de talán csak nagyon lehet tudtam volna szoptatni és nem lettem volna idegroncs hogy rossz anya vagyok. Ajánlottak egy másik doktornénit. Õ a tökéletes! Imádja a gyerekeket, és rendkívül jól kezeli õket. Az én babám életét 7 hónaposan megmentette, amit sosem fogok tudni meghálálni Neki. A lányom is szereti, szuri után sír (elõtte mikor le kell fogni üvölt) de már nyújtja is a kezét a doktornéni felé, hogy na akkor ha már megszúrtál tessék megvigasztalni is. :) NAGYON fontos a jó orvos kiválasztása...én simán körbeérdeklõdtem.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi. És kitõl érdeklõdjek? Nem ismerek még itt a környéken más kisgyerekeseket, elsõ babánk lesz, honnan szerezzek ajánlásokat? Ti mi alapján váltottatok, cseréltetek?
szia nekem a védõnõ javasolt jó dokit, esetleg tõle tudsz kérdezni, vagy neten rákeresni arra a kerületre, településre ahol laktok.
Ezt a választ te írtad. A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 10:39 vagyok Én a védõnõt kérdeztem meg, más idõsebb gyerekest, képes voltam elmenni a bõlcsöde elé kérdezgetni az anyukákat :) Utána felkerestem a doktornénit, és elmondtam neki mi a helyzet és hogy vállalná-e a gyerkõc "gondozását". Elég nehéz hozzá már bejutni, mert nagyon sokan akarnak hozzá menni és úgy tudom van max keret. Nekem szerencsém volt, mert mint kiderült volt protekcióm tudtomon kívül :)

3 napos lázra kapott antibiotikumot a babátok? Honnan tudja a gyerekorvos a láz 2-3. napján, hogy kell a gyógyszer vagy nem, mert 3 napos lázra gyanakszik.

14 hónapos lányomnak átlag 39 fokos láza volt szombattól, a gyerekorvos hétf?n er?s antibiotikumot írt fel neki. Kedden már nem volt láza, mára csupa kiütés, szóval lehet, hogy mégis 3 napos láz volt.

Legjobb válasz: Szia nálunk hasonló volt. Belázasodott nagyon, kihívtuk az ügyeletet (karácsony) és éppen piros is volt kicsit a torka, ezért írtak neki egybõl antibiotikumot.Másnap is rettentõ magas volt a láza, aztán utána valamikor hirtelen eltûnt, tiszta kiütés lett. Akkor végre elértem a gyerekorvosunkat telefonon, mondtam, hogy mi a helyzet és, hogy a gyerek annyira utálja az antibiotikumot, sugárban hány tõle.Akkor válaszolta, hogy akkor hagyjam is csak abba, mert ez a herpesz vírus. Szóval szerintem már Neked sem kell adni.

Szia nálunk hasonló volt. Belázasodott nagyon, kihívtuk az ügyeletet (karácsony) és éppen piros is volt kicsit a torka, ezért írtak neki egybõl antibiotikumot.Másnap is rettentõ magas volt a láza, aztán utána valamikor hirtelen eltûnt, tiszta kiütés lett. Akkor végre elértem a gyerekorvosunkat telefonon, mondtam, hogy mi a helyzet és, hogy a gyerek annyira utálja az antibiotikumot, sugárban hány tõle.Akkor válaszolta, hogy akkor hagyjam is csak abba, mert ez a herpesz vírus. Szóval szerintem már Neked sem kell adni.
Ha elkezdted az antibiotikumot ne hagyd abba. Ártasz vele. Egy kúrát mindenképpen be kell szednie, ha elkezdi. Bocs az offért csak az 1. válaszra reagáltam.
Nekem 5 hós volt a babám amikor nem akart napokig enni semmit, már kikészültem, végül belázasodott, azonnal elvittem az orvoshoz és írt antibiotikumot. Másnap már nem volt baja, de kiütéses lett.Egy hét múlva az étvágya is helyrejött. HA adsz neki antibiotikumot, akkor vegyél hozzá Normafort, nekünk az nagyon jó volt.
Ja persze, ha rosszul van tõle, az más kérdés, de nem írtad, hogy kihányná, vagy más komoly mellékhatása lenne. (2.)
szia!Most esett át a fiam a 3napos lázon. Én csak lázcsillapítót adtam neki, 4 .napon tiszta kiütés volt, meg másnap is, azóta semmi baja. Ha nem muszály ne adj neki.

Mikor kell felkeresni a gyerekorvost? 25hetes vagyok, júliusban szülök.. Valaki azt írta kenőcsökhöz nem is kell recept? Igaz ez?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy õ keres fel téged amikor már hazajöttök a kórházból és a védõnõ is. A kórháznak kötelessége kiértesíteni a illetékes védõnõt akihez tartozol, a gyerekorvost pedig te is felhívhatod amikor kiengednek a kórházból. Szerintem azért egy telefont megér, hívd fel és kérdezd meg. 28 hetes kismama.

Szia! Én úgy tudom, hogy õ keres fel téged amikor már hazajöttök a kórházból és a védõnõ is. A kórháznak kötelessége kiértesíteni a illetékes védõnõt akihez tartozol, a gyerekorvost pedig te is felhívhatod amikor kiengednek a kórházból. Szerintem azért egy telefont megér, hívd fel és kérdezd meg. 28 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi !akkor szülés elõtt azért megkeresem..
Szia, én is most akarok konkrétan rákérdezni a dologra, de mintha a véõnõ azt említette volna, hogy még a szülés elõtt választanom kell gyerekorvost és beszélnem kell vele.
szia! Nálunk ki kellett választani kit szeretnénk, ha nem a körzetist, és védõnõ szólt neki. A kezdõcsomag zömét vény nélkül meg lehet venni a patikába, úgy mint sebhintõpor köldökcsonkra, gyógyszertári popsikenõcs, alkohol, steril vatta, gyógyszertári napraforgóolaj. A dokinak meg úgyis ki kell menni amikor hazamentek és akkor felírja a többit.
Nálunk a férjem felkereste a szülés elõtt pár héttel (pont influenzajárvány volt, én nem akartam menni), megkérdezte vállal-e (nem a körzeti doktorunk), majd amikor a kórházban voltam, elment még egyszer és felíratta a szükséges dolgokat vele. Amikor haza jöttünk, felhívtuk, és egy napra rá eljött hozzánk a kötelezõ vizsgálatokat elvégezni. Szerintem keresd fel a szülés elõtt és nem árt ha receptre vásárolod meg a dolgokat, szerintem így olcsóbb és biztos nem felejtesz el semmit:-)
Szia! Nálunk úgy volt, hogy a védõnõtõl megkérdeztem, hogy melyik gyerekorvost ajánlja, megadta a számát, szólt neki, hogy majd hívni fogom szülés után. Miután megszültem, felhívtam a védõnénit, aki szólt a dokinéninek, hogy írja fel a szükséges recepteket (popsikenõcs, fürdetõ, vigantol csepp...stb), aztán a férjem lement értük rendelési idõben, mire hazajöttünk a kórházból, már itthon volt minden. Aztán a következõ héten a doktornéni is jött vizitelni.
Te hülye vagy? Úristen...
az orvos úgysem a hajadat nézi, és általában az emberek nem a legjobb formájukban vannak, mikor orvoshoz mennek. nem te leszel az egyetlen zsíros hajú a rendelõben, ebben biztos lehetsz. mindenki szarul lesz, aki ott van, nem az a legnagyobb bajuk, hogy a hajadat nézik:) fõleg ha lázas is vagy, akkor nem is tesz jót a meleg vízben ázás + hajmosás. amúgy én is mindig elég topisan megyek dokihoz, pedig alapból egyáltalán nem vagyok az.
fogd össze. felse fog tûnni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm elmentem így és kiderült, hogy kétoldali tüdõgyulladásom van:(
Nem tom mi a bajod hogy ilyen rosszul vagy, de ha befekszel a kádba, könnyen meg tudod mosni.Ha mégsem, fogd össze és rakj a fel fejpántot.

Szerintetek jó ez a gyerekorvos vagy váltsak? Nem értek egyet az elveivel.

Most 6 hónapos a babánk, külföldön élünk és csak úgy kiválasztottuk a hozzánk legközelebb esõ gyerekorvost, mivel egyiket sem ismertük elõtte. Rendes nõ, kikérdez mindenrõl, jegyzetelget és emlékszik a dolgainkra. Csak valahogy úgy érzem, soha nem jó neki a babánk ahogy van. Pedig szépen fejlõdik és szép nagy babánk van. Az elején azt mondta, hogy fektessük hasra napi 3x15 percet. Nos nekünk 15 másodpercet sem maradt meg a babánk és iszonyat kínszenvedés volt minden hasratétel. Csak üvöltött és üvöltött, de a gyerekorvos mondta, hogy belapulhat a feje, így szenvedtettük a babát. Aztán meg, hogy rakjuk a kiságyba mert nem jó, hogy együtt alszom a babáva. Nos én napi 12 órát dolgozom és utána hazamegyek és otthon jön az éjszakás mûszak, nem kifejezés mennyire fáradt vagyok. Átraknám én az ágyába, de sokszor az éjszakai szopizásba belealszunk és csak órákra rá ébredek fel. Aztán hogy tanítsuk meg a gyereket magától elaludni. Rakjuk az ágyba, énelkeljünk, símogassuk stb amíg el nem alszik. Mi jelenleg cicin altatjuk el este, mert annyira könnyû és egyszerû a cici be, cici ki és 5 perc alatt alszik a baba módszer. Nem érzem szükségét, hogy ezt elvegyem tõle hisz egész nap nem lát amúgy sem a baba. Aztán most meg mondta, hogy egy ilyen nagy babának már nincs szüksége az éjszakai evésre és már át kéne aludnia az éjszakát. Na hát ez az elmélet egy az egyben nem igaz, mert ha igaz lenne akkor a kövér emberek csak napi egyszer ennének vagy még ritkábban...szóval a testsúly és az éhségérzet között nincs összefüggés. Összességében mindig úgy érzem, hogy mi nem csináljuk jól (csak azért mert még nem tud a babánk egyedül elaludni és még felkel éjszaka 1-2szer enni) és mindig van valami amit kifogásol a doki. Pedig egy hihetetlenül mosolygós, nem hisztis, nem sírós, kiegyensúlyozott érdeklõdõ babánk van. Én õszintén szólva nem érzem úgy, hogy ezzel elrontjuk a gyereket, én érzem mire van szüksége, egész nap nem lát engem és szüksége van rám este/éjszaka. Ráadásul annyi mindenen mennek keresztül a babák ilyen pici korban (hasfájás, fogzás, hozzátáplálás), hogy igenis kapja meg amitõl õ megnyugszik. Nem is beszélve arról mennyi vitánk van a párommal ezen, hogy amit én érzek helyesnek és amit a gyerekorvos mond az homlokegyenest ellenkezik. Vélemények? Tudom túlreagálom, csak már annyira fárasztó ez a sok eltérõ vélemény és mindenkivel meg kell harcolnom, hogy megadhassam a babámnak amit én helyesnek tartok (felvegyem ha sír vagy cicivel megnyugtassam ha fogfájós vagy ilyenek)

Legjobb válasz: Késõbb már szerintem nem fogjátok sûrûn látogatni! Az én fiam már két éves, csak akkor viszem dokihoz, ha lázas, hányt stb. Mi már nem beszélgetünk olyanokról, hogy hogy alszik, hogy eszik stb. Az elején persze megbeszéltük, de ahogy nõ a fiam, már nem igazán!

De a kérdésre is válaszolva, ha úgy érzed, hogy bármi miatt nem megfelelõ, akkor válts. Nekem még anno a védõnõm mondta, hogy ha ellenérzésem van a dokinkkal kapcsolatban bármilyen téren, akkor keressek inkább mást!
Késõbb már szerintem nem fogjátok sûrûn látogatni! Az én fiam már két éves, csak akkor viszem dokihoz, ha lázas, hányt stb. Mi már nem beszélgetünk olyanokról, hogy hogy alszik, hogy eszik stb. Az elején persze megbeszéltük, de ahogy nõ a fiam, már nem igazán!
NEM kell egyetérteni.semmi köze hozzá, hol alszik a gyerek. Én azt követem amit én helyesnek gondolok, biztos nem rossz a gyerekemnek. Velünk alszik a 8 hónaposom mert utálja a kiságyat, és van, hogy néha megéhezik.semmi rossz nincs ebben.Nekem a gyerekorvos mondta, hogy egy baba ha nagy vagy ha annyit mozog mint az enyém is persze, hogy éhes lesz...
Én nem hordanám olyan orvoshoz a gyerekeimet, akivel ilyesmiben nem értek egyet. A természetes és mesterséges szemlélet már itt tükrözõdik. Nem i tudnék benne bízni, meg attól tartanék, hogy a hozzáállása a gyógyszeres, antibiotikumos kezelés felé tolódik a megelõzés és a természetes gyógymódok helyett.
és a gyógyításban milyen? abban egyetértesz vele? nagyon elavultak a nézetei, én is mindent úgy csináltam, ahogy te írod és nem úgy, ahogy az orvos javasolta.
Igaza van a doktornõnek. Egy kisbabának az ágyában kell aludni és 6 hónaposan már nem kell éjjel is enni. Ez csak mostanában divat. Ahogy az is, hogy egy kisbabának szüksége van arra, hogy állandóan az anyja mellett legyen. Akkor is szeretheted, ha nem a cicin altatod el és nem veled alszik. Így csak elrontod, és késõbb sem tudod a saját ágyában altatni és leszoktatni az éjszakai evésrõl.
szia, nem olvastam egy db kommentet sem, mert van sok, nekem meg idõm nincs, csak felkaptam a fejem a kérdésen, amit kifejtettél és ne haragudj hogy megkérdezem de a doktornõdnek mi a franckarika köze van hozzá hogy te együtt alszol a saját gyerekeddel vagy külön??? ezt nem vagyok képes felfogni hogy ilyen belsõ dolgokat miért akar tudni, jó hogy nem nevelési tanácsokat ad, gyógyítson és kész!neki ez a feladata, hogy hány percre teszed hasra nem mindegy? ha egészséges, jól fejlõdik, vidám baba, akkor mi a kérdés?! vagy õ kérdez rá? akkor meg azt kell mondani amit hallani akar vagy megkérdezni hogy ehhez mi köze? szerintem egyébként ha ezek miatt a nézetek miatt váltanál és találnál olyat, aki a te elveiddel ért egyet, persze váltanék, de ha egy ugyan ilyet fogsz ki, akkor meg tök mindegy.
17es vagyok, 16osnak:külföldön másképp mennek a dolgok sajnos.
Az egész sztoriban az a durva, hogy 4 hónaposan magára hagyod a babádat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon hasznos olvasni az anyukák különbözõ nézeteit és hogy milyen sokan láthák hozzám hasonlóan a dolgokat. Jöhetnek még kommentek!
Esetleg mondd meg a dokinak õszintén, hogy Te hogy csinálod a dolgokat, és nézd meg, hogy reagál. Azért mondom ezt, mert a mi orvosunk szinte rá akart beszélni, hogy a nem kötelezõ oltásokat is adjuk be a gyereknek, én meg mondtam neki, hogy köszönjük, de mi nem szeretnénk. Megértette, tudomásul vette, és ennyi. Attól még jó doki, hozzá járunk, kedves a gyerekkel, aranyos orvos.
Az igazság az, hogy az orvosod nem mond rossz dolgokat, de ettõl Te nyugodtan csináld úgy, ahogy nektek jó. Csak ne gondold, hogy butaságokat mond az orvosotok, mert nem így van. Emiatt, ha egyébként meg vagy vele elégedve én biztosan nem váltanék orvost. Az sem igaz, hogy az ilyen orvos majd minden kis tüsszentésre antibiotikumot ír fel. A mi orvosunk is ezeket az elveket vallja nagyjából (én is, tehát köztünk nincs vita és a fiamnak sem volt ezzel a rendszerrel soha baja) és a 17 hónapos fiamnak még sosem írt fel antibiotikumot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a véleményeket, ment a zöld kéz mindenkinek, mert minden vélemény hasznos! A hasrafektetést úgy kell érteni, hogy folyamatosan próbálkoztunk, de hónapok alatt max 1 percre sikerült feltornáznunk ezt az idõt. Aztán meguntam az állandó szenvedtetést, hagytam az egészet a csudába, én nem kínzom tovább a gyereket. Egy hónap múlva megfordult és szépen magától egyre többet volt hason. De addig a doki folyamatosan mondta, hogy kell csinálni mert tornáztatnia kell a nyakát és meg folyamatosan frusztrálva voltam, hogy képtelen vagyok megcsinálni a babával. És õszintén szólva nem is éreztem szükségét, annyit szenvedtünk az altatással, hasfájással, fürdetéssel meg mindennel ami az elején még problémás. És mostanra szép kerek feje van, sehol sem "lapos".
A kérdező hozzászólása: De kérdés, hogy egyet KELL értenem a gyerekorvos elveivel, véleményével? Mert késõbb gondolom másban is el fogunk térni. Én úgy gondolom ezekben a pontokban pont az anyai ösztöneimet javasolhatná, meg hogy erõsítsem a baba-mama köteléket. Elsõ gyerekesként eddig mindent szentírásnak vettünk mert õ az orvos és több babát láttot már mint mi...de valami hihetetlenül sok veszekedésünk volt már ezek miatt a mindenféle tanácsok miatt. És ha már az orvosban sem bízhatunk...
A kérdező hozzászólása: Hát eddig még szerencsére nem igazán volt szükség a gyógyítására, csak oltást kapott a babám. Talán annyi, hogy hamarabb akarta oltatni a babát (mert itt nincs kötelezõ oltás, mindenki akkor kezdi meg az oltási programot amikor akarja) és mi csak 4 hónaposan kezdtük el, mivel akkor mentem vissza dolgozni. Egyébként nagyon óvatosan, szépen fogja meg.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos itt elég hamar, pontosan 16 hét után vissza KELL menni dolgozni. Én meg akartam toldani még 1 hét szabival, de a fõnök nem adta meg, nehogy már olyan sokat legyek otthon a babával...no comment. Úgyhogy fejek a munkahelyemen gõzerõvel, nehogy kevesebb legyen a tejem. Igen, ezekre a doki kérdez rá, én elmondom és elsõ gyerekes szülõkként meghallgatjuk az orvos tanácsát, mert hát mégis csak õ az orvos. És ezért az elején nagyon hallgattunk rá és csak most kezdjük érezni, hogy mennyire másak is a babák és mennyire nem lehet egy séma szerint ellátni õket.
Fogzásra jó a dologél vagy a dentinox gél.
Hat en ekkor vettem magam melle a nagyagyba, keptelen voltam kelni hozza egy ido utan:( ott is maradt, azota is, 14 honapos, most jon a masodik felvonas, a hatso fogak:( ami bejott nekunk: osanit homeopatias golyok, ez ha jol tudom a gazdagreti patikaban van csak, vagy a viburcol kup lefekves elott. Ha nagy fajdalma volt, Nurofen.
Viburcol kúp reggel és este. Ha nagyon fáj, akkor Panadol, Nurofen, Algoflex Baby.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!

34 hetes kismama vagyok. A Csepeli gyerekorvosi rendelőben dolgozó dokik közül kellene választanom valakit a leendő babánknak. Fiatalt szeretnék csak nem ismerem őket. Ki kit ajánl és miért?

Legjobb válasz: Akkor Bán doktornõt ne válaszd, mert õ már idõsebb. Nem ismerek egyébként senkit onnan, hozzá tartozunk, eddig egyszer voltunk. Nem is tudok róla véleményt mondani, csak annyi, hogy õ már nem fiatal.

Akkor Bán doktornõt ne válaszd, mert õ már idõsebb. Nem ismerek egyébként senkit onnan, hozzá tartozunk, eddig egyszer voltunk. Nem is tudok róla véleményt mondani, csak annyi, hogy õ már nem fiatal.
SZIA! Kolman Timeát válaszd! Én is hozzá járok fiatal

A Sinlacot nem allergiás babának is fel írja a gyerekorvos? 4 hónapos kortól kezdtétek adni vagy előbb? Ti kértétek a dokit hogy írja receptre?

Legjobb válasz: mi nem vagyunk allergiásak . nekünk egy szóra felírta nem kérdezett semmit a doki, én szerettem mert nincs benne tej.4 hótól kostoltattam nem hirtelen adtam neki egy nagy adagott ,és cumis üvegböl este adom ( fözelékes cumit még kítágitottam forro tûvel)

mi nem vagyunk allergiásak . nekünk egy szóra felírta nem kérdezett semmit a doki, én szerettem mert nincs benne tej.4 hótól kostoltattam nem hirtelen adtam neki egy nagy adagott , és cumis üvegböl este adom ( fözelékes cumit még kítágitottam forro tûvel)
Orvosa válogatja, hogy felírja-e nem allergiás babának is. Kérdezz rá erre nála! 4 hós kor elõtt sztem nem szokták adni, mivel ez is hozzátáplálásnak számít.
Nekem rogton felirta.Mar azert is mert szerinte is jobb mint az izesitett tejpep.Meg meg egy csomo mindenre jo.
4 hónapos kortól lehet felíratni. kérd meg a dokit, hogy írja fel nektek. nekünk õ ajánlotta, mivel megkérdeztem, hogy mivel lehet sûriteni a gyümölcsöt. és akkor ajánlotta

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!