Találatok a következő kifejezésre: Nem válaszolnak kérdésemre. Mit (32 db)

Egy egyetem diplomás pályakövetõ rendszert tart fenn az összes karon végzettek számára – KIVÉVE a bölcsészkaron végzetteknek. A kérdésemre ugyan ennek mi oka, nem válaszolnak. Ki mit gondol errõl?

Az ok persze a napnál világosabb. Így a kérdésem inkább arra irányul, hogy maga az egyetem mondja ki azt amit mindenki tud: hogy a bölcsészdiploma WC-papír, semmit se ér, a végzettek 99%-a csak a fióknak tanul, még a teszkóba se kellek vele, mert ott is csak akadály. Eljutottunk oda hogy van olyan diploma amely nem az elhelyezkedést segíti hanem gátolja.

Legjobb válasz:
A bölcsészek eredetileg a civilizáció hagyatékának õrzõi: Rájuk van bízva a kultúra, a mûveltség, ami, valljuk be, igen nagy felelõsség. A bölcsészek feladata, hogy egy 2000 éves hagyomány elé álljanak, és rákiáltsanak a betörni kívánó barbárságra. Ma ez a harc különösen fontos, hiszen egyre gyorsabban áramlik fel a szenny a csatornából, alulról és belülrõl is támad a barbárság, így a bölcsészeknek egy belsõ, szellemi limest kell kiépíteniük, hogy megállítsák a romboló erõket. Csak sajnos feleslegesen sok bölcsészt képeznek. Nem kell ennyi egyáltalán sehová. Történész, könyvtáros, anglisztikus, szociológus, magyar tanár, altajisztikus, szabad bölcsész (az mi?), andragógus (az mi a tököm? -kérdeznék sokan), stb. Ezekbõl 1 év alatt termel ki annyit most a felsõoktatás, ami elég lenne a következõ 4-5 évre. Egyébként a "semmit nem érõ" diplomák is többnyire érnek valamit. Nagyon sok olyan állás van, ahová a felvétel feltétele, hogy legyen diploma. Mindegy, hogy milyen, csak legyen diploma.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A bölcsészek eredetileg a civilizáció hagyatékának õrzõi: Rájuk van bízva a kultúra, a mûveltség, ami, valljuk be, igen nagy felelõsség. A bölcsészek feladata, hogy egy 2000 éves hagyomány elé álljanak, és rákiáltsanak a betörni kívánó barbárságra. Ma ez a harc különösen fontos, hiszen egyre gyorsabban áramlik fel a szenny a csatornából, alulról és belülrõl is támad a barbárság, így a bölcsészeknek egy belsõ, szellemi limest kell kiépíteniük, hogy megállítsák a romboló erõket. Csak sajnos feleslegesen sok bölcsészt képeznek. Nem kell ennyi egyáltalán sehová. Történész, könyvtáros, anglisztikus, szociológus, magyar tanár, altajisztikus, szabad bölcsész (az mi?), andragógus (az mi a tököm? -kérdeznék sokan), stb. Ezekbõl 1 év alatt termel ki annyit most a felsõoktatás, ami elég lenne a következõ 4-5 évre. Egyébként a "semmit nem érõ" diplomák is többnyire érnek valamit. Nagyon sok olyan állás van, ahová a felvétel feltétele, hogy legyen diploma. Mindegy, hogy milyen, csak legyen diploma.
Ne nekem mondd, nem én neveztem el......
A kérdező hozzászólása: csak HALKAN jegyzem meg: van olyan diplomás ismerõsöm aki már boldog lenne egy büfés / ruhatáros munkával is. de még oda se kell. sõt oda PLÁNE nem: ha meghallják h diplomás helybõl körberöhögik. ha meg letagadja: hát sokáig úgyse lehet letagadni a mai facebook linkedin stb. világban. ugye. elnevezés: büfé, mert büfében dolgozó, vagy ruhatáros leszel vele.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "és szeretném tudni: mi van akkor ha X szak NEM büfészak és én elvégzem, és mégse kellek sehova na akkor mi van?" A büfészak nem azt jelenti, hogy könnyû. Abból jön, hogy nem fogsz vele állást találni. Ebbõl jön maga az elnevezés: büfé, mert büfében dolgozó, vagy ruhatáros leszel vele. "és szeretném tudni, mondjuk a közgazdász, jogász, mérnök (környezet), nyelvész, biológus-vajon ezek büfészakok? " Közgazdász: Nem büfé, könnyû vele állást találni. Jogász: Nem büfé, ugyan kell némi kapcsolati tõke, de könnyû vele állást találni. Környezetmérnök: Büfé. Jelenleg erre nincs pénze az államnak, a versenyszféra pedig nem lát vele fantáziát, ergo nem lesz állás. Nyelvész: Attól függ, mi az a nyelv. Angollal büfé, úgy mindenki tud. Svéddel, dánnal, japánnal nem büfé, könnyû állást találni. Biológus: Mint a környezetmérnök. Kevés a hely, mert nincs rá kereslet/igény, de ha sikerül elhelyezkedni, tud jól fizetni. Határeset.
Nem értjük mi a célod. Vitatkozol itt olyan emberekkel, akik nem is annyira vitatkozni akarnak veled. Ha felteszed magadnak a kérdést, hogy mi értelme volt kiírni ide ezt a kérdést, milyen választ kapsz rá? Azért, hogy egy olyan dologról vitatkozhass itt random emberekkel, ami téged nagyon érint, vagy érzelmileg nagyon megérintett, de mással nem tudod megvitatni, mást nem érdekel ennyire? A múltba révedsz, ahelyett hogy a saját jövõdön gondolkoznál?
A kérdező hozzászólása: egyébként vszínûleg nem olvastad el jól a kezdõ írásomat: "Az ok persze a napnál világosabb. " persze hogy mindenki tudja. de én azt szeretném látni ahogy az egyetem rektor/dékán stb. kiáll és azt mondja: gyerekek, ha ide jöttök ezek az esélyeitek: teszkó (se), közmunka (se)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); szeretnék látni egy listát a "büfészakokról" és szeretném tudni mely felsõbb hatalom állítja össze ezt a listát? és szeretném tudni: ha egy egyetemen van legalább 15 féle bölcsész szak, és közülük senki pályakövetésérõl nincs infó-akkor most mind büfészak? és szeretném tudni: mi van akkor ha X szak NEM büfészak és én elvégzem, és mégse kellek sehova na akkor mi van? és szeretném tudni, mondjuk a közgazdász, jogász, mérnök (környezet), nyelvész, biológus-vajon ezek büfészakok? csak mert ha nem (és furcsa lenne ha azok lennének) akkor vajon mi okból van az összes felsorolt diplomából példa ismerõseim körében huzamos állástalanságra? hm?
Ezt mindenki tudja. Persze ha te 2 büfészakos diplomát is csináltál, akkor talán mégse mindenki..
A kérdező hozzászólása: én meg azt tudom neked elmesélni hogy egy karriertanácsadó mit mondott: úgy írjam meg az önéletrajzomat, hogy "kifelejtem" belõle a három diplomám közül kettõt. és akkor "talán" el is fogok tudni helyezkedni. mert ugye (idézem!) kinek kell egy agyondiplomázott ember ráadásul ILYEN (és megnyomva az ilyen szót) diplomákkal... ennyi.
" Nyelvész: Attól függ, mi az a nyelv. Angollal büfé, úgy mindenki tud." Ez hülyeség. Még manapság is az a gond, hogy kevesen tudnak jól angolul.

Miert van az hogy ha valaki rendes kerdest rak fol arra senki nem valaszol, de ha az a kerdes hogy sarga tangat vegyek fol legkozelebb amikor a kocsiba beszallok es vezeteskozben mikor a duda, arra pl dogivel mennek a valaszok?

Legjobb válasz: Értelmes ember értelmes kérdést tesz föl, majd egy vagy két értelmes válaszból megoldja magában a dolgát. Annak örülj, ha nincs a kérdésedre több mint 10 válasz, mert ha igen, ott bajok vannak. Többnyire azzal aki feltette a kérdést. Akik nagyon sok választ kapnak, általában rettenetesen ostobák, a válaszolók meg gyõzködik, hogy térjen már észhez.

Értelmes ember értelmes kérdést tesz föl, majd egy vagy két értelmes válaszból megoldja magában a dolgát. Annak örülj, ha nincs a kérdésedre több mint 10 válasz, mert ha igen, ott bajok vannak. Többnyire azzal aki feltette a kérdést. Akik nagyon sok választ kapnak, általában rettenetesen ostobák, a válaszolók meg gyõzködik, hogy térjen már észhez.
Mert van, amire nem mindegy hogy ki válaszol és nem is tud minden hülye.
Bunkóság szerintem.
A kérdésekre az válaszol, aki tudja a választ, és sajnos az emberek jobban értenek a tanga divatszínhez, mint az értelmes, lexikális tudást igénylõ kérdésekhez. :(
A kérdező hozzászólása: De most tenyleg ennyre ostobak az emberek?Olyan kerdesek vannak hogy en kerek elnezest.Hihetetlen.

Mderátorok! Mit csináljak ha nem válaszolnak a kérdésemre de még nem tudom kiemelni?

Legjobb válasz: [Moderátorok nem szoktak beszélgetni itt] Felhasználói tanácsként annyit lehet mondani, hogy várj. Én visszamenõleg is át szoktam nézni a válasz nélküli kérdéseket 1-2 nappal, és ha tudok, akkor írok. Simán elképzelhetõ, hogy vannak még ilyen emberek. Sokan már akkor megijednek ha pár perc alatt nem érkezik hozzájuk válasz, míg másoknál lehet 2 nap múlva érkezik be az elsõ. Ha nem egyedi a kérdésed, hanem egyértelmûen rákereshetõ Google-ben, azoknál sokan direkt nem válaszolnak, mert csak másokkal kerestetik meg. Viszont ha duplán felteszed ugyanazt, van olyan moderátor ami mindkettõt törli, nem csak a plusz azonosat.

[Moderátorok nem szoktak beszélgetni itt] Felhasználói tanácsként annyit lehet mondani, hogy várj. Én visszamenõleg is át szoktam nézni a válasz nélküli kérdéseket 1-2 nappal, és ha tudok, akkor írok. Simán elképzelhetõ, hogy vannak még ilyen emberek. Sokan már akkor megijednek ha pár perc alatt nem érkezik hozzájuk válasz, míg másoknál lehet 2 nap múlva érkezik be az elsõ. Ha nem egyedi a kérdésed, hanem egyértelmûen rákereshetõ Google-ben, azoknál sokan direkt nem válaszolnak, mert csak másokkal kerestetik meg. Viszont ha duplán felteszed ugyanazt, van olyan moderátor ami mindkettõt törli, nem csak a plusz azonosat.
Felhívom még arra a figyelmedet, hogy közvetlen a kiemelés elõtt már ne írj kommentet, különben azt válasznak veszi a rendszer és várhatsz újabb 36 órát. Sima felhasználó voltam, moderátorok nem válaszolnak.
A kérdező hozzászólása: jójó, köszi.....de akk hol lehet a modikkal komunikálni??o.O
A kérdező hozzászólása: köszi:)


Szevasztok. Mi van ezzel az oldallal? Meg lesz szüntetve vagy mi? Az utóbbi 1 hónapban, hiába teszek fel kérdéseket senki nem válaszol!?

Pedig elvileg ez egy olyan oldal, ahol kérdésekre válaszolnk nem? Vagy csak arra válaszolnak az emberek amire akarnak? Mert ha én meglátok ezen az oldalon egy olyan kérdést amire tudok értelmes és jó, illetve értékes választ adni, arra adok is akármennyire nincs kedvem. Mert én úgy gondolom hogy akkor érdemes regizni gyakorikérdésekre, ha segít?kész vagy és segítséget nyújtasz az "ÚGYMONDD" (az adott témában) tudatlanoknak. Na erre kérnék egy választ hogy miért van ez!

Legjobb válasz: Teljesen igazad van. Nem kötelezõ az oldalra regelni és válaszolni sem kötelezõ. Sajnos kevés olyan ember van aki önzetlenül segít másoknak. Sztm a legtöbbe azért regelnek, hogy az õ kérdéseikre választ kapjanak, a többi meg le van [email protected] Általában amire tudok én is válaszolok, hátha segíthetek vele valakinek.

Teljesen igazad van. Nem kötelezõ az oldalra regelni és válaszolni sem kötelezõ. Sajnos kevés olyan ember van aki önzetlenül segít másoknak. Sztm a legtöbbe azért regelnek, hogy az õ kérdéseikre választ kapjanak, a többi meg le van [email protected] Általában amire tudok én is válaszolok, hátha segíthetek vele valakinek.
detto -.-
A kérdező hozzászólása: Látom nem vagyok egyedül. De annyira idegesítõ hogy fel tudnék robbanni. Ennek így semmi értelme hogy mindenki azt várja hogy mit kap, de adni.... Azt aztán nem :(
linkelj ide egy kerdesed! :)
Amire tudtam válaszoltam, de egy aprócska megjegyzésem még lenne: Nem csak a GYIK létezik az interneten. A telefonos proci húzós meg ilyesmi dolgokat sztm hamarabb megválaszolják egy SE fórumon, a Fifa kérdéseket szintén. Ez az oldal csak egy a sok közül. Érdemes regelni olyan fórumokra ami bizonyos dolgokkal foglalkozik és neked pont van olyan dolgod. Ott általában több hozzáértõt találsz :)

Titeket nem idegesít mikor valaki nem a kérdésedre válaszol és mikor figyelmezteted, hogy nem az volt a kérdés, akkor még neki áll feljebb?

Pár órája kiírtam egy kérdést. Erre egy gyerek neki állt velem vitatkozni, hogy az meg hogy lehet, amit kiírtam, meg ez tuti nem úgy van, mert ő ezt nem tudja stb. És írtam neki, hogy csak a kérdés a lényeg, a miértje teljesen független, de csak azért is folytatta. Mikor mondtam neki, hogy vagy válaszoljon a kérdésre vagy menjen el még neki állt feljebb. Ez szerintem nem csak azért zavaró, mert magyarázkodnom kell, holott ez szükségtelen, de pl ha vki kívülről látja a kérdést azt gondolja, hogy már kaptam 4-5 választ, akkor biztos megtudtam amit akartam, holott csak egy gyerek kötözködött, ergo igazi válaszokat nem kapok.

Legjobb válasz: Engem az idegesít, amikor a Családi kapcsolatok kategóriát offtopic kérdésekkel szórják tele, csak mert az a leglátogatottabb része az oldalnak. Látod, én se a kérdésedre válaszoltam.

Engem az idegesít, amikor a Családi kapcsolatok kategóriát offtopic kérdésekkel szórják tele, csak mert az a leglátogatottabb része az oldalnak. Látod, én se a kérdésedre válaszoltam.
Konkrétan a te esetedre vonatkoztatva, a nem megfelelõ és felesleges válaszokat a gyakorin jelenteni lehet és a moderátorok törlik õket.
A kérdező hozzászólása: Persze, persze, de egyáltalán nem értem, hogy néhány ember miért itt éli ki az agresszivitását és a kisebbségi komplexusát? Speciel tényleg segítségre szorultam a kérdésnél és csak tõle érkeztek provokáló válaszok. Elég szomorú, hogy a mai világban már annyira sem hajlandóak az emberek, hogy segítsenek a másikon. Még kettõt bele is rúgnak, ha bajban van...

Üdv! Kérdésem van a "Overmax TN-01 USB-s digitális TV tuner DVB-T" termékről? Mivel a webáruházban nem válaszol senki gondoltam felteszem ide hátha van ilyen valakinek. Kérdések lent.

1.) MindigTV-t támogatja-e? 2.)A mellékelt antenna helyett lehet -e használni a meglévő antennát Coax csatlakozású természetesen. 3.) Nekünk Digi Tv-nk van de régi tv tunerrel össze volt kötve és így tudtam arról is műsort fel venni, kérdés ez a termék is használható úgy műsor felvételre? 4.) Analóg adás is bejön? (

Legjobb válasz: 1.)igen hisz arra lett kitalálva. A kodolt adásokat nem játsza le de létezik olyan is http://www.hwsw.hu/hirek/45804/alcor-tuner-dvb-t-mindig-tv-e.. 2.)lehet sõtt ajánlatos is mert elég gyengusok a gyáriak. 3.)nem mivel a kábelen analog adás jön de van hibrid tuner pl.http://www.pcdiszkont.hu/1360/lifeview-not-only-tv-hybrid-dv.. amivel lehet 4.)nem-3. pontban említettem.

1.)igen hisz arra lett kitalálva. A kodolt adásokat nem játsza le de létezik olyan is http://www.hwsw.hu/hirek/45804/alcor-tuner-dvb-t-mindig-tv-e.. 2.)lehet sõtt ajánlatos is mert elég gyengusok a gyáriak. 3.)nem mivel a kábelen analog adás jön de van hibrid tuner pl.http://www.pcdiszkont.hu/1360/lifeview-not-only-tv-hybrid-dv.. amivel lehet 4.)nem-3. pontban említettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :D Akkor még jó hogy nem ugortam bele, mert pont a Digibõl akartam felvenni, Mindig Tv csak azért kéne mert most is sokszor van hogy egy kis felhõ és nincs adás, és akkor kapcsolok analógra de ha megszûnik akkor bajos lenne :D
A kérdező hozzászólása: Tehát még egyszer köszönöm!

Szondáink felderítették a Földi technológiátok szintjét . Szánalmas . Ezért feltehetitek valamelyik még meg nem válaszolt kérdéseteket hogy legalább ezt tudva pusztuljatok el . Mi volna az a kérdés?

IV. Vrator legfőbb reptoid vezér kilép . Érkezhetnek a kérdések .

Legjobb válasz: Mi az Életet, a Világmindenséget meg Mindent illetõ Végsõ Kérdés?

Mi az Életet, a Világmindenséget meg Mindent illetõ Végsõ Kérdés?
::)
A kérdező hozzászólása: Hogy mért piros a majom feneke ? Kérlekszépen azzzzért meeeeeert öööööömeeert ööö NEM tom !!!!!! Á teljesen elk*urtátok az egész flotta kedvét . Rohadjatok meg a hülye bolygótokkal együtt !
De ha nem tudtok valaszolni, kotrodtok haza: Miert piros a majom feneke?
A kérdező hozzászólása: Ja elnézést . A rádiófrekvenciánkat zavarják az SP számaitok ezért em vettük jól a kérdést . ( különben õt pusztítjuk el elsõnek ) Nos a válasz gy ilyen kérdésre végtelen számú mert milyen kérdés az ami tartalmaz minden kérdést .
Már bocs, de a 42-t nem az emberek kapták meg, hanem egy hiperintelligens pándimenzionális faj. És a kérdés nem az élet értelmére vonatkozik...
A kérdező hozzászólása: Úgy beszélünk magyarul hogy úgy Kr.u. 700-ban itt hagytunk egy szótárt a nyelvünkrõl . Na ezt ti megtanultátok és így . Igazából ti beszéltek reptoidul . És az aki azt mondta hogy kéregetek neutron általi DNS szublimációval fog lakolni . Ja és a nõ volt a génkísérleteink elsõ példánya . A galaxis nevében elnézést .
Nekem lenne egy kérdésem. A Humor rovatba miért nincs EGYETLEN humoros írás sem? Még mutatóban sem találni.
A kérdező hozzászólása: Az élet érteme ? Jó kérdés . De ti még ennek a kiszámítását is elszúrtátok . Nem 42 hanem ez:235, 48x13, 1+9x([email protected]):naranccsal .
A reptoidok hogyhogy magyarul beszélnek?
Szeretném megérteni a nõi logikát! Jöhettek ha megkaptam a választ! (beszívtátok reptoidok!)
Anyád tudja hogy kéregetsz?
XD XD XD XD ez jo haver , de tudd meg hogy a mi dinoidok kemnyebbek vagyunk

Szinte senki nem válaszol a kérdéseimre mit csináljak nem tudok napnyugtájig várni?

nincs olyan sok kérdésem de (elvárnám hogyha már ilyen kevés kérdésem van válaszolnátok)

Legjobb válasz: és erre a kérdésedre milyen választ vársz?

és erre a kérdésedre milyen választ vársz?
A kérdező hozzászólása: (annyit várok hogy valaki válaszoljon minden kérdésemre)
A kérdező hozzászólása: (sajnos egyik kérdés sem volt kamu :( ) de nagyon örülnék ha letilthatnám a fiókom mert ugyse válaszoltok vagy nem hiszitek el sajnálom de utolsó kérdés hogy lehet letiltani a gyakori kérdések.hut?????
A kérdező hozzászólása: például arra a kérdésemre nem válaszoltatok amin ez állt:Ha van egy hülye idegbeteg rokonom mit tegyek sérteget hogy lusta vagyok meg minden és már nem bírom próbálom szeretni de az anyukám nem mondja hogy takarodjon a ház-tól? erre mondjuk csak az unoka tesóm válaszolt és hülyeségeket
Lehet azért nem válaszolnak a kérdéseidre mert nem tudják mit kellene kezdened az akkor adott problémával vagy helyzettel.. Amúgy meg ha sérteget a rokonod nem kell vele foglalkozni vagy mond meg neki, hogy álljon le és kész..

Letiltott fbről és nem válaszol a kérdéseimre mia baj?

sokat irtunk egymásnak fbén aztán se szo se hang letiltott mi a baj

Legjobb válasz: Komolyan gondolod a kerdest..? o.O

Komolyan gondolod a kerdest..? o.O
Talán az, h nem akar veled beszélni, s gondolom, h megvan az oka..
talán rájött, hogy van élete
Meglátta a profilképed és agyfaszt kapott rögtön.
nem lehet hogy ronda vagy?
Véletlenül nem Zalai vagy? :D
A kérdező hozzászólása: nem mert azt irta hogy jó testem van
Szerintem ne foglalkozz vele.Hidd el könnyû tullépni mindenkin:) bizti kicsit fárasztó voltál!

Mit csinaljak? Nem tudomn ezt mivel magyarazni! Lehetoleg ateistak ne valaszoljanak kerdesemre, nem szeretnek gunyolodast olvasni.

Kereszteny vagyok,es mostanaban es regebben is sokszor bunbe esek.Nem tudom valamiert meghuzni a hatart.Tudom hogy csalodast es fajdalmat okozok Jezusnak,megis nem tudom miert,folyton,rendszeresen bunbe esek.Hanyni tudnak magamtol.

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! Ez az állapot minden hívõ életében megvan, és egyenes következménye annak, hogy az Istentõl a megtéréskor kapott új természetünk harcol bennünk a régivel. Errõl ír Pál is a Római levélben, és õ is csak kiáltozni és keseregni tud emiatt. Az egyetlen megoldás Isten szabadítása a Krisztusban. Nem lelkivezetõ, nem felekezeti tanácsadó, hanem az Istentõl Felkent Úr. ""Mert a mit cselekeszem, nem ismerem: mert nem azt mívelem, a mit akarok, hanem a mit gyûlölök, azt cselekeszem. Ha pedig azt cselekszem, a mit nem akarok, megegyezem a törvénnyel, hogy jó. Most azért már nem én cselekszem azt, hanem a bennem lakozó bûn. Mert tudom, hogy nem lakik én bennem, azaz a testemben jó; mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom. Mert nem a jót cselekeszem, melyet akarok; hanem a gonoszt cselekeszem, melyet nem akarok. Ha pedig én azt cselekeszem, a mit nem akarok, nem én mívelem már azt, hanem a bennem lakozó bûn. Megtalálom azért magamban, ki a jót akarom cselekedni, ezt a törvényt, hogy a bûn megvan bennem. Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belsõ ember szerint; De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, és engem rabul ád a bûn törvényének, mely van az én tagjaimban. Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testébõl? Hálát adok Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által."" Mindig új és új megtérésekre vezet bennünket a bensõnkben munkálkodó Szent Szellem (ez a megszentelõdés útja), ezek elsõ állomása pedig a fájdalom és a bûn felett érzett utálat. Ez jó dolog, hiszen ez a mi feladatunk, hogy felismerjük a rosszat és elhatárolódjunk attól. Ha már látod, hogy valamit hibásan csinálsz, hogy sokszor vétkezel, akkor már elindultál a helyes úton, és Isten ereje meg is fog szabadítani, hiszen az Õ ereje a mi gyengeségünkben mutatkozik meg legjobban. Könyörögj, kérj, zörgess amikor csak alkalmad van rá, éjjel-nappal, és a mennyei Atya megszabadít majd a hiábavalóságoktól. Tudom, mert velem is így cselekedett.

Kedves kérdezõ! Ez az állapot minden hívõ életében megvan, és egyenes következménye annak, hogy az Istentõl a megtéréskor kapott új természetünk harcol bennünk a régivel. Errõl ír Pál is a Római levélben, és õ is csak kiáltozni és keseregni tud emiatt. Az egyetlen megoldás Isten szabadítása a Krisztusban. Nem lelkivezetõ, nem felekezeti tanácsadó, hanem az Istentõl Felkent Úr. ""Mert a mit cselekeszem, nem ismerem: mert nem azt mívelem, a mit akarok, hanem a mit gyûlölök, azt cselekeszem. Ha pedig azt cselekszem, a mit nem akarok, megegyezem a törvénnyel, hogy jó. Most azért már nem én cselekszem azt, hanem a bennem lakozó bûn. Mert tudom, hogy nem lakik én bennem, azaz a testemben jó; mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom. Mert nem a jót cselekeszem, melyet akarok; hanem a gonoszt cselekeszem, melyet nem akarok. Ha pedig én azt cselekeszem, a mit nem akarok, nem én mívelem már azt, hanem a bennem lakozó bûn. Megtalálom azért magamban, ki a jót akarom cselekedni, ezt a törvényt, hogy a bûn megvan bennem. Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belsõ ember szerint; De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, és engem rabul ád a bûn törvényének, mely van az én tagjaimban. Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testébõl? Hálát adok Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által."" Mindig új és új megtérésekre vezet bennünket a bensõnkben munkálkodó Szent Szellem (ez a megszentelõdés útja), ezek elsõ állomása pedig a fájdalom és a bûn felett érzett utálat. Ez jó dolog, hiszen ez a mi feladatunk, hogy felismerjük a rosszat és elhatárolódjunk attól. Ha már látod, hogy valamit hibásan csinálsz, hogy sokszor vétkezel, akkor már elindultál a helyes úton, és Isten ereje meg is fog szabadítani, hiszen az Õ ereje a mi gyengeségünkben mutatkozik meg legjobban. Könyörögj, kérj, zörgess amikor csak alkalmad van rá, éjjel-nappal, és a mennyei Atya megszabadít majd a hiábavalóságoktól. Tudom, mert velem is így cselekedett.
Van valódi kiút ebbõl. Ha a teológiai alapokra vagy kíváncsi, szívesen leírom neked azokat is, ill. tudok ajánlani olvasmányt, videót, amiben jól elmagyarázzák, miért van így. Most csak egy rövid példa Spurgeon-tõl: Tegyük fel, hogy hátul van két malacunk. Itt elõl, van egy tál friss gyümölcs és zöldség, a másik asztalon pedig egy csomó moslék, szemét. Elengedjük a malacokat, mit gondolsz, hová mennek majd? Természetesen a moslékba, a szemétbe, a trágyába mennek. Mert ez a természetük. Tegyük fel, hogy hatalmam van emberré változtatni egyiküket. Meg is teszem. Amint ez megtörténik, a -volt malac, de már ember- észreveszi, hogy milyen mocsokban van, és rosszul lesz. Kihányja a szemetet, elrontja a moslékkal a gyomrát. Mert már ez a természete. Egy idõ után az emberünk elfelejti, hogy már nem malac, ránéz a másikra, aki csodásan érzi magát a trágyában fetrengve. Õ is visszamegy moslékot zabálni. És mi történik? Ismét rosszul lesz, kihányja, elrontja a gyomrát! Ezt hívják újjászületésnek. Még visszamehetsz moslékot zabálni, de már elrontod a gyomrodat. Már nem tudod élvezni, rögtön belebetegszel. Egy másik történet: egy pásztornak volt két kutyája. Ugyanúgy néztek ki, csak az egyik fehér, a másik fekete volt. Minden héten versenyeztette õket egymással. Soha, senki nem tudta, melyik fog nyerni, csak a gazdájuk. Egyszer megkérdezték az öreget, mégis honnan tudja ilyen pontosan megmondani, melyik fog nyerni? Erre azt mondta: egyszerû. Az egyiket etetem, edzem, a másikat bezárom, és nem adok neki enni. Mindig az nyer, amelyik rendesen kap enni, és hagyom mozogni. A Római levél ír errõl sokat, a szellem és hús küzdelmérõl. Egy újjászületett embernél ez már küzdelem. Halálos, vérre menõ küzdelem. Egy hitetlennél nincs ilyen, fel sem merül benne, hogy bûnt követett el. Szívesen írok még bõvebben is, de hogy gyors legyek: kezdj el rendszeresen böjtölni. Megtanulja a tested, hogy nem õ az úr. Megtanulod fegyelmezni a vágyaidat vele, és szellemileg sokkal erõsebb leszel. A húst kiütöd, a szellemet "eteted". Csak így, együtt mûködik!
mindenképpen fontos egy lelki vezetõvel az õszinte kapcsolat. Nem tudom mit jelent a bûnbe esés nálad, csak sejtésem van hogy a nemiségbõl adódó problémákra gondolsz. Ez a kor szelleme, ha lehet ezt így mondani. Sajnos elég sok szennyezõdést kapunk a környezetünktõl. Biztosan segít a Szentírásaid tanulmányozása és a felekezetedbe tartozó fejlettebb szellemiséggel bíró emberek társasága. Õk majd tudnak neked segíteni. Csak segítsd õket s érdeklõdj tõlük alázatosan.
Jézusnak te nem tudsz se csalódást, se fájdalmat okozni. Õ feladatának tekintette az emberek tudatát felemelni, hogy a bûntudattól megszabaduljanak, ne hagyd hogy mások bûntudatot keltsenek benned.
Milyen vallású vagy?
János I. levele 1.rész 8-10 "Ha azt mondjuk, hogy nincsen bûn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk. Ha megvalljuk bûneinket, hû és igaz, hogy megbocsássa bûneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól. Ha azt mondjuk, hogy nem vétkeztünk, hazuggá teszszük õt, és az õ ígéje nincsen mi bennünk. " Üdv: L
nem gondolati bûnöket követsz el? mert nálam ez a helyzet, de nem tudom kontrollálni.. sajnos
Én is... ez szomorú. Beszélj pappal, õk tudják, hogyan segítsenek.
Leírnád, hogy mi az a bûn, melybe folyton beleesel? Van egy sanda gyanúm, hogy ilyen önkielégítés és társai, vagy tévedek? Elárulod? Üdv: L
Szerintem jó, hogy felkavarodott benned a sok esemény, és rálátsz a hibákra, a saját hibáidra bennük. Így vagyunk ezzel mi, gyarló emberek. Ez kell ahhoz, hogy változni tudj, javulni, ez egy nehéz folyamat.. kellene egy lelkivezetõ, aki segít.. Lelkigyakorlat? A krónikák írják, nagy, szent, heroikus királyainról, hogy sírtak, amikor imádkoztak. Sírtak, mert látták bûneiket. És ha nagyon-nagyon sírtak: látták Istent.
A kérdező hozzászólása: Katolikus.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!