Találatok a következő kifejezésre: Nem tudunk a férjemmel a (257 db)

Miért nem tudom a férjemet újra magamhoz közel engedni?

Legjobb válasz: húha,kiábrándultál esetleg belõle? Vagy lelki gondjaid vannak és bánt,nyugalmat,egyedüllétet akarsz... Kevés az info ehhez,hogy véleményt mondjak,valami oka csak van,hogy nem tudod" közel engedni,,,tudod,csak nem akarod,miért?..a választ neked kell megmondani 23/L

húha, kiábrándultál esetleg belõle? Vagy lelki gondjaid vannak és bánt, nyugalmat, egyedüllétet akarsz... Kevés az info ehhez, hogy véleményt mondjak, valami oka csak van, hogy nem tudod" közel engedni, , , tudod, csak nem akarod, miért?..a választ neked kell megmondani 23/L
Kicsit bõvebben ha lehetne:)
A kérdező hozzászólása: Hát kiábrándultam és elhagytam és megcsaltam de õ akar engem és megbocsájtana és fáj a szívem nagyon de nem tudom mindezt visszacsinálni.Nem tudom elhagyni még egyszer...

Telefonon zaklat a szerető? Nem tudom. A férjem egyik napról a másikra vett egy okostelefont, és nemsoká hívásvisszahívó sms-ek érkeztek napi 3 átlagosan.

Mikor felvetem a telefont, lerakták, hallgattak, majd egyszer beleszólt egy n?i hang, hogy ? biztos nem telefonált. Mikor egyszer visszahívtam az sms után és felvette, megint hallgatott, azt mondtam neki fel fogom jelenteni. Erre megint kért visszahívót.Akkor érdekes beleszólt és azt mondta, hogy elnézést, de a nagybátyja ezt a számot adta meg neki, vagy a kisöccse szórakozott, nem tudja. Szerintem ez annyira hihetetlen és még hazugságnak sem állja meg a helyét. A férjem azt mondja, valaki szórakozik, vagy lehallgatnak, ne foglalkozzak vele. Nekem viszont gyanús, mert hirtelen havi 1-r?l, napi szinten kívánt meg engem.A havi 1 tudom durva.

Legjobb válasz: Miért veszed fel másnak a telefonját ? Miért lényeges , hogy okostelefont vett ?

Miért veszed fel másnak a telefonját ? Miért lényeges , hogy okostelefont vett ?
miért egyértelmû jel az h jobban kiván?
nem értem, h abból h megkiván téged, h következtethetsz arra h megcsal :)
Utolsó: Szép kis paraszti eszed van már nem azért. Ilyen esetben hadd nézze már meg a férje telefonját Kérdezõ 100% h megcsal a párod, sõt már abból kivettem h jobban kíván, tudom mirõl beszélek.Próbáld lebuktatni.
Az egész történet érthetetlen . Miért hívsz vissza valakit másnak a telefonjáról ? Magánszféráról hallottál ?
"a nagybátyja ezt a számot adta meg neki, vagy a kisöccse szórakozott" -nagyon sok nagybátyja és kisöccse lehet ennek az okostelefonálónak.
Nemtudom, de nekem úgy tûnik, hogy valami nõci megkörnyékezte a párod. Aki elképzelhetõen vonzó lehet, és ezt a párod is tudja, de nem akar megcsalni. Lehet, hogy ez a csaj állandóan húzza a pasid agyát, pedzi õt folyamatosan és az így felgyülemlett szexuális feszkót rajtad vezeti le. Kicsit alpárian hangzik tudom, de én inkább arra tippelnék, mint hogy megcsal. Ha megcsalna, még ritkábban kívánna szerintem. Plusz ezt igazolja alá az is, hogy a szeretõ zaklatja. Ha tényleg megcsalna a párod az annyit jelentene, hogy elcsavarta a fejét az a nõ, de ebben az esetben a párod zaklatná azt a csajt, nem fordítva. Szerintem 21F
Egyáltalán nem biztos h megcsal. Jó, leheth kicsit gyanúsak a dolgok, de sztem max az lehet, hogy egyszer flörtöltek céges bulin vagy valahol, aztán a nõ most zaklatja. Nem kell mindjárt kombinálni.
mióta vagytok házasok, hány évesek vagytok, h romlott el a dolog? :(
A kérdező hozzászólása: A baj az, hogy mióta elmondta a nagybácsi, kisöcsi hazugságot a csaj, azóta nem kért visszahívót egyszer sem, és még csak nem is kapcsolható a kártyája. A férjem tudja, hogy miket írogattam neki, talán szólt neki, nem tudom most már elérni a csajt, nem tudom lebuktatni. Srácok én azért is szeretném lebuktatni a férjem, mert rohadt szar házasságban élünk és nem hajlandó elválni, és terrorizál és szeretném, ha az õ hibájából kellene elmennie szép szóval.
A kérdező hozzászólása: sokszor küldött visszahívó sms-t, azt hittem valaki a munkámmal kapcsolatosan, tehát visszahívtam. Az volt gyanús, hogy nem szólt bele, mikor felvette. Egyszer azt írtam neki, hogy nálam van a telefon, a férjem nevében. Azonnal küldött visszahívót. Mikor meg azt írtam neki, hogy viheti a férjemet, mert legalább nem nekem kell vele bajlódnom, akkor is azonnal visszahívót kért és akkor bele is szólt. Akkor modta, hogy a kisöccse, meg a nagybátyja, bla-bla. Azt el is felejtettem mondani, hogy legelõször még beleszólt és azt állította, hogy õ nem küldött visszahívót. nagyon gúnyos hangon beszélt, azt mondta, "én biztos nem"
A kérdező hozzászólása: Mi baj van az eszemmel nem értem? Ha valaki huzamosabb ideig megelégszik a havi egy alkalommal, mi történik vele hirtelen, hogy naponta akarja a házaséletet. Én arra a következtetésre jutottam, hogy eddig a nõvel volt, azért nem kívánt, most meg szakítottak, azért kíván és azért lettek a telefonok. Most miért vagyok hülye?
"Közös telefonnak vette, hogy elérjük egymást, ha valami baj van, csak régóta kellett volna és kedden 15:5 perckor egyszer csak meg kellett vennie." Mi van? :O Basszus biztos, hogy téged a férjed nem az eszedért szeret!
#5 - nem biztos! lehet, hogy csak rácuppant egy maca. Attól még nem biztos, hogy kölcsönös! a ffiak hiúak: sokszor ezért nem rázzák le, aki koslat utánuk (aki meg nem érti, mi az ut. mondat: hirtelen, felborzoltan kanos lett, na.Ez is arra utal, valaki hergeli)
A kérdező hozzászólása: Közös telefonnak vette, hogy elérjük egymást, ha valami baj van, csak régóta kellett volna és kedden 15:5 perckor egyszer csak meg kellett vennie. Ez volt érthetetlen, pedig ugyanúgy nem volt pénzünk. Így a magánszféra kilõve. Már bocs.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azért hihetetlen, hogy megcsal, mert egyáltalán nem ad jobban magára, mint eddig, sõt, nagy ívben letojja a dolgot. Valószínûleg igazatok van, és a csaj zaklatja. Azért gondoltam mégis megcsalásra, mert egész nyáron alig nyúlt hozzám, aztán vette a telefont, jöttek a hívások, õ meg azóta nagyon akarja.Arra gondoltam, hogy szakítottak, ezért zaklatja a csaj és ezért kíván most már engem is. Amúgy 4 éve vagyunk házasok és a gyerek érkezése után minden elromlott köztünk.

Mit tennétek a helyemben? Nem jó a férjemmel a szex (legtöbbször) és ezt ő is tudja. Úgy érzem, nem képes egy határon túl gondolkodni, változni. Sokféle módon próbáltam neki segíteni, de nem hoz tartós eredményt. Amúgy rendes ember, szeretem nagyon.

Legjobb válasz: mi nem jó benne? gyorsan elmegy? nem elégít ki téged? üljetek le és mondd el neki te hogy szeretnéd, de a legjobb ha mutatod és ráávezeted miközben csináljátok, de miért mentél hozzá amúgy ha nem jó a szex? vagy régen jó volt?

mi nem jó benne? gyorsan elmegy? nem elégít ki téged? üljetek le és mondd el neki te hogy szeretnéd, de a legjobb ha mutatod és ráávezeted miközben csináljátok, de miért mentél hozzá amúgy ha nem jó a szex? vagy régen jó volt?
en regebben mikor hamar elsultem akkor elotte bekentem lidokainnal a makk aljat, aztan ovszert huztam hogy o ne zsibbadjon. igy kepes voltam akarmeddig huzni. utana rajottunk melyik az a poz ahol nekem kevesbe erzekeny.
Ilyen esetre mindig javaslom Csernus doki "A nõ" címû könyvét. Szerintem sok választ megtalálsz benne.
A kérdező hozzászólása: Én mindig is szorgalmazom, hogy beszéljük meg a dolgokat. Õ nem annyira, de nagyjából már megszokta, hogy én így vagyok nyugodt. Rendben vagyunk egymással, a gyerekek mellett rá is jut idõm és akarom is hogy jusson. Neki viszont a munkája mellett sokszor sem rám, sem a gyerekekre nincs ideje - türelme- energiája. Kicsit bánt, hogy mindent oda összpontosít, akár a mi kárunkra is. 21 éve vagyunk együtt. És nekem is eszembe jutott, hogy én változzak, felkeltsem az érdeklõdését - újra :)
Legyél vonzó és érdekes! Mióta vagytok egymásnak?
Szerintem a megoldás nem a szexuális életetekben van. Én alaposan körülnéznék az élet többi területén, úgy mint munka, gyerekek (vetekszik a gyerekekkel a figyelmedért pl), másik nõ, lelki bajok - pl kevésnek érzi magát, többet akar, stb. Vagy azt is meg kéne nézni, hogy a kettõtök kapcsolata milyen. Pl hogy jó-e a kommunikáció köztetek, ki vannak-e mondva a problémák is, nem csak a jó dolgok. Ha mindig a szõnyeg alá söpritek a dolgokat, és nincs konfliktus, az megölheti a kapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van. Nem vagyok konkrét. Az egyik probléma, hogy hamar elmegy. És hát igazából én úgy szeretek elélvezni, ha bennem van. Ezt áthidaltuk úgy, hogy elõtte más módon eljuttat a végéig. De mostanában egy deka vágyat nem érzek a részérõl. Gépiesen, forgatókönyv szerint csinálja a dolgokat, semmi szín nincs az együttléteinkben, semmi változatosság. Sokszor átveszem az irányítást, de nõ vagyok és kellene, hogy annak is érezhessem magam... Amit elmondok neki, hogy hogy nem jó, vagy mit csináljon másképp, akkor betartja, legközelebbre elfelejti. Semmiképp nem akarom együtt szidni senkivel, sokkal inkább megoldást keresek. És régen jó volt, igen.
nem vagy konkrét. nem képes egy határon túl gondolkodni? ez mégis mit jelenthet? nem érti meg, hogy te mondjuk be akarsz szervezni 3.nak egy núbiait?
Ha tudja, hogy mi a bajod (konkrétan), és nem hajlandó mégsem változtatni a dolgon, akkor magyarán szólva sz.rik rá, hogy neked milyen a szex. Másrészt vannak dolgok, amiken meg nem lehet változtatni, és azért, mert reklamálsz miatta, még nem fog megváltozni. Tényleg célszerûbb lenne bõvebben kifejteni, mi a gond. Ha csak panaszkodni akartál, és együtt szidni a férjed pár idegennel, akkor ez a kérdés így OK. De ha valóban segítség kéne, akkor elõbb írd le, mi a probléma. 30N
A szex a fejben kezdödik..de mindig ugyanazzal elöbb-utóbb egyhangúvá válhat.Próbáld ki a szabadban: erdöben vagy a vizparton - esteleg autóban - hátha valaki meglátja..Próbáld elövenni neki moziban..Ha nem áll neki elégé, akkor neki is kell valami új ötlet..De lehet, hogy neked egy másik férfi ölelése, farka kell - ez igazán nem elitélendö, ha a férjednek is megengeded, hogy másik nö állitsa fel neki..egyenjogúság.. Laci

Hogy tudom ezt úgy megoldani, hogy nem bántom a férjem?

Els? babánkat várjuk a férjemmel. Elviekben minden szép, minden jó, viszont elég nagy gondot jelent anyósom. Iszik! Én eleve nehezen viselem,hiszen számos ünnepet, alkalmat sikerült már ezzel elrontania. De valahogy elviseltem, mert muszáj volt. Viszont azt már régen eldöntöttem,hogy ha jön baba, akkor komoly változásokra lesz szükség, mert az én gyerekem, nem fog alkoholista ember közelében feln?ni. Nagyon várja anyósom a babát, de ett?l függetlenül esze ágában sincs letenni az italt. A férjemnek már mondtam,hogy nagy beszélgetésre lesz szükség, mert ha nem bírja ki,hogy ne igyon,akkor nem s?r?n látja az unokáját. Az egy dolog,higy mi feln?ttként kénytelen vagyunk elfogadni, de nem akarom,hogy a gyerek bármikor is,ezt lássa. Viszont már el?re félek,hogy ebb?l nagyon nagy viták lesznek. Nem akarom a férjem sem bántani, de már én sem nagyon bírom ezt. Pár napja is meg volt hívva a két család hozzánk vacsorázni, természetesen anyósom tök részeg volt. A férjem olyan ideges,hogy enni sem bírt, én sem. Még jó,hogy anyuék jól viselik. De megint el lett cseszve egy este. Akkor mondtam is a férjemnek,hogy na ez nem lesz,ha meg lesz a pici. De hogy legyen? Ültessem le vele beszélni a férjem? Egyszer?en most jött el az,hogy nem bírom elviselni. Nem ?t,mert ? alapjáraton (józanul) egy tündér, de ha iszik,akkor teljesen kifordul magából! Félek,hogy nem fogja letenni a piát, és a férjem fog szenvedni,hogy az ? anyja nem lesz olyan kapcsolatba a gyerekünkkel!

Legjobb válasz: Amikor "tündér" állapotban van az anyósod, akkor mondd meg neki, hogy ittas állapotban nem közelíthet a babához. Ismerek olyat, akinél ez hatott. Minél elõbb közlöd vele, annál jobb, annál kevesebbet fog ez téged nyomasztani. A férjed pedig ha felnõtt a feladathoz, akkor tudomásul veszi, hogy elsõ a saját családjának a nyugalma, békessége - még akkor is, ha emiatt az anyjával meg kell szakítania a kapcsolatot. Melléd kell, hogy álljon a kérdésben. Ezzel a lépéssel az anyósodnak is jót teszel, mert eddig nem tartotta fontosnak, hogy ne igyon, hiszen jól elvan így is. Ám ha megjön az unoka, és nem mehet oda, akkor muszáj elgondolkodnia, hogy valamit talán változtatnia kell önmagával. Tudom, ez a döntés neked is fájdalmas, de muszáj meglépned, mert ezzel elejét veszed a még nagyobb fájdalmaknak.

Amikor "tündér" állapotban van az anyósod, akkor mondd meg neki, hogy ittas állapotban nem közelíthet a babához. Ismerek olyat, akinél ez hatott. Minél elõbb közlöd vele, annál jobb, annál kevesebbet fog ez téged nyomasztani. A férjed pedig ha felnõtt a feladathoz, akkor tudomásul veszi, hogy elsõ a saját családjának a nyugalma, békessége - még akkor is, ha emiatt az anyjával meg kell szakítania a kapcsolatot. Melléd kell, hogy álljon a kérdésben. Ezzel a lépéssel az anyósodnak is jót teszel, mert eddig nem tartotta fontosnak, hogy ne igyon, hiszen jól elvan így is. Ám ha megjön az unoka, és nem mehet oda, akkor muszáj elgondolkodnia, hogy valamit talán változtatnia kell önmagával. Tudom, ez a döntés neked is fájdalmas, de muszáj meglépned, mert ezzel elejét veszed a még nagyobb fájdalmaknak.
09, 58 - Most olvasom: Ha a gyerek, nem az anya tulajdona és a férjé, akkor kié? Normális ember felfogja, hogy nem az új anya a kisgyermekével a hibás, hogy el kell tiltani az anyóstól. Ilyen buta megközelítés, hogy akkor meg a férj is eltilthatná - könyörgöm, ha nincs oka, akkor miért tenné? Mert az anyós részeges? Ilyen elmebeteg gondolkodásmódot még nem tapasztaltam. Azazhogy, nagyon is sokat.
Most azt kérdezném, hogy miért annyira nehéz megállni azt a 2-3 órát ivás nélkül, amíg a vendégség tart, de tudom, hogy az alkoholista a legkevésbé racionális ember. Ha az én gyerekemrõl lenne szó, akkor eltiltanám az anyóst addig, amíg iszik. Nem tiltanám el a piától, az nem az én tisztem, hanem arra kötelezném, hogy ha az én házamba beteszi a lábát, akkor színjózan legyen, és hogy utána mit csinál, az nem érdekel.
nálunk apósom szeret tütükélni. Ha látom rajta, hogy van más benne egy kis pia, szépen fogom a gyerekeket és mondvacsinált ürüggyel haza jövünk. Ha épp nálunk vagyunk pl: szülinap, vagy ünnepekkor, akkor nem veszek alkoholt, csak üdítõt. Igyon otthon, ne azért járjon hozzánk, hogy ott részegedjen le.
Költözzetek el.
A születendõ baba nem a te tulajdonod. Szóval ha értelmes ember vagy, akkor magadtól is rájössz, hogy tiltani a férjed édesanyjától nem tilthatod. A párodnak ez esetben valami más indokból szintén joga lenne a te szüleidtõl eltiltani. Mindezektõl függetlenül akár igazat is adok neked. Beszélgessetek a pároddal a dolgokról. Szerintem akár fél megoldástól se zárkózz el. Pl.: csak józan állapotban és felügyelet mellett látogathatja a csöppséget. De ez is olyan katonás: "látogathatja" Szóval szebben kifejezve, megbeszélitek a férjeddel, hogy figyeltek arra, hogy ne legyenek felügyelet nélkül. Ha egyébként semmi bajod vele, akkor ne vesszetek össze. Adj neki egy esélyt. Hátha a megszületett unoka lesz a végsõ lökés a gyógyulás irányába.
Azt írtam, hogy nem kizárólag az anya tulajdona!!!!! Ha egy férfinek elvei vannak a gyerekneveléssel kapcsolatosan, akkor az le van ejtve magasan??? Szerintem neki is ugyanannyi joga van a gyerek életébe beleszólni mint az anyának. Odaírtam, hogy igaza van a kérdezõnek minden egyes szavában. Nem bántottam egyet értettem vele. Csak én csupán azt nem tudtam megállni, hogy ne jegyezzem meg ami nálam kicsapja a biztosítékot, hogy én úgy döntöttem, hogy eltiltom. A gyereknek apja és anyja is van. Ugyanazokkal a jogokkal. És a válaszaidból valamint a kérdésedbõl lejön, hogy Kedves Kérdezõ te kompromisszumot szeretnél kötni a kedves mamával és a pároddal egyaránt.
Anyósodon csak szakember vagy valami antialkoholista szervezet tudd segíteni. SÉ az is csak akkor ha õ (is) akarja. Ehhez csak részedrõl az unokától teljes eltiltás motiválhatja.
ma 09:58 nem a tulajdona, viszont felelõs a gyerekért, ergo joga van eltiltani egy alkoholistától...sõt, ha nem teszi, akkor akár büntetõjogi felelõsségre is vonható kiskorú veszélyeztetése miatt
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem, nem eltiltani akarom, de alkoholista embert nem akarok a fiam mellett tudni. Még akár hetente egyszer sem. Ha az én anyukám inna, ez akkor is így lenne! Adok neki esélyt persze, de sajnos tudom, hogy nem fog változni. Tényleg nem tudom mit kellene tenni. Én talán abban reménykedem, hogy az unokája miatt meg fog változni. Nekem már az is fél siker lenne, ha akkor nem inna, ha megyünk a picivel. Ha nem látja a gyerek, akkor én tõlem ihat, ha akar!
én is alkoholista családban nõttem fel, így tudom mennyire ki tud fordulni magából az ember, ha iszik. Ezért is nem bírom elviselni az alkoholistákat.
kérdezõ, legközelebb anyuka részegen jön, akkor hívtok egy taxit és hazakülditek apósod nem látja, hogy a neje részeg? akkor minek hagyja, hogy látogatóba menjen?

Ha elválok, és lemond a férjem a lakás feléröl a gyerektartás fejében, lefoglalhatja-e a biróság egy másik ügyböl kifolyolag? Átiratni nem tudom a lakást, mivel szocpol van rajta, azt meg vissza kellene fizetni.

Legjobb válasz: A férjed a gyerektartás fejében nem mondhat le az ingatlanról, az meg pláne nem igaz, hogy errõl VELED kell megegyeznie. Ehhez gyámhivatali hozzájárulás kell, és akkor SEM a teljes gyerektartásról tud lemondani. Persze a gyakorlat más, egészen addig, amíg a felek jóban vannak. A kérdésbõl nem derül ki, hogy most a "lemond a lakásról" mit jelent. Hiszen mondtad, hogy más nevére nem tudjátok átíratni, így a tulajdoni viszonyok nem változnának (azaz fele a tiéd, fele az övé?), azonban közöttetek lenne egy "egyezség", ami alapján ti megállapodtatok, hogy a lakás a tiéd, és nem kell gyerektartást fizetnie? Mert ha errõl van szó, akkor a férjed tulajdoni részét végrehajthatják. Az ingatlannyilvántartás az közhiteles, ami abban van az majdhogynem szent és sérthetetlen.

A férjed a gyerektartás fejében nem mondhat le az ingatlanról, az meg pláne nem igaz, hogy errõl VELED kell megegyeznie. Ehhez gyámhivatali hozzájárulás kell, és akkor SEM a teljes gyerektartásról tud lemondani. Persze a gyakorlat más, egészen addig, amíg a felek jóban vannak. A kérdésbõl nem derül ki, hogy most a "lemond a lakásról" mit jelent. Hiszen mondtad, hogy más nevére nem tudjátok átíratni, így a tulajdoni viszonyok nem változnának (azaz fele a tiéd, fele az övé?), azonban közöttetek lenne egy "egyezség", ami alapján ti megállapodtatok, hogy a lakás a tiéd, és nem kell gyerektartást fizetnie? Mert ha errõl van szó, akkor a férjed tulajdoni részét végrehajthatják. Az ingatlannyilvántartás az közhiteles, ami abban van az majdhogynem szent és sérthetetlen.

Benett vagy Bálint? Szavazzatok lécci, mert nem tudunk dűlüre jutni a férjemmel.

A vezetéknév:K××××××l.Tehát nem egy rövid.És nem hétköznapi.

Legjobb válasz: Bálint

Bálint Benett divatnév, nekem taszító
Bálint
Bálint
Bálint, a Benett névvel csak kitolnál vele.
Benett! De a vezetéknév utolsó betûjét is jó lenne tudni.
Most már mindenki a sebestyén balázst fogja majmolni? mindkét név ronda.
Bálint
Benett Bálint az gyakori sztem
Nekem a Benett tetszik!Ha fiam lesz ö is Benett lesz de mi ausztriäban elünk es itt nem nagyon ismerik! :-)
A kérdező hozzászólása: ×Dûlõre(bocsi)
Bálint, a Benett szerintem is gáz.
Két elég tucat név, de ha e kettõ közül kell választani akkor egyértelmûen BÁLINT.
Bálint... csakis.. a Benett most extrán felkapott...a Bálint szép név...!!!
A Benett nagyon tetszik de itt sokan írják hogy tucat név. Én nem ismerek egy Benettet sem... Bálintot semmiképpen nem adnám. Nem tetszik és rengeteg van belõle meg snassz is. Inkább a Benett. Mit szóltok a Bende névhez?
Benett!
Bálint, pláne, hogy a vezetéknév se hétköznapi.
Ha valakinek a gyerekét Benettnek hívják, nekem rögtön a Sebestyén Balázs és a kisfia ugranak be róla. És szerintem az ország nem kis része van így ezzel. A Bálint jobb, vagy akár a Benedek (Bendi, Beninek simán becézhetõ).
Bálint. :)
Inkább a Bálint... Vagy Balázs!
Mind a kettõ tucat név egyiket sem adnám a gyerekemnek.
Van ott egy l??Húúúúúú akkor lehet hogy Bálint!Jól feladtad a leckét :) elsõ vagyok.
Bálint
Bálint
Bálint
Hát a Benett nekem sem tetszik, de a Bálint is elég tucatnév. De ha e kettõ közül kéne választani, akkor inkább Bálint.
Nekünk is K......v(hosszú vezetéknév)Bálint!
Bálint a Benett kezd már egy kicsit elcsépelt lenni.
nekem a Benett kicsit nõies. A Bálint szép, de sok van belõle.
Nekem a Benett tetszik jobban
Nekem tetszik a Benett, de már annyian adják manapság, hogy az oviban tuti lenne legalább egy csoporttársa ezzel a névvel..úgyhogy inkább Bálint :)
Bálint.

Gyermek vállalás szempontjából, egyszerûen nem tudunk dönteni; férjem angliai. Nem tudom, hogy vagytok jártosak külföldi nevek terén de még is a véleményetekre lennék kíváncsi. Szerintetek?

Fiúnak a Levi James, Rylan Thomas, Alexander James, vagy a James Christian nevekkel szemezünk és nekem a Luka és a Julian is nagyon tetszik még. Lánynál a Rahel Christina, plusz a Helena, Lily, Ellie és a Rosalyn a befutók. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: mind szép, de én figyknlk arra, hogy ne ordítson mindkét névrõl hogy nem magyar. Mindkét országban otthon kell, hogy érezze magát, legalább az egyik neve ne okozzon majd fejtörést minden nésorolvasásánál Magyarországon sem. Ezért a fi név párosokból még leginkább a Levi-t is tartalmazó, a lányosnál nekem (egyébként is) a Helena. Szép is, úgy mondják ahogy írják, stb. PS: én majdnem egy német fióval vállaltam gyereket. Én teljesen magyra nevet szántam neki, bár nem kevés veszekedés volt ebbõl:-Ö

mind szép, de én figyknlk arra, hogy ne ordítson mindkét névrõl hogy nem magyar. Mindkét országban otthon kell, hogy érezze magát, legalább az egyik neve ne okozzon majd fejtörést minden nésorolvasásánál Magyarországon sem. Ezért a fi név párosokból még leginkább a Levi-t is tartalmazó, a lányosnál nekem (egyébként is) a Helena. Szép is, úgy mondják ahogy írják, stb. PS: én majdnem egy német fióval vállaltam gyereket. Én teljesen magyra nevet szántam neki, bár nem kevés veszekedés volt ebbõl:-Ö
Fiúból Christian, Thomas, James, Levi, de leginkább az Alexandert adnám, mert ezt még itthon is tudjátok használni. Lányból a Christina, Helena, Lily és Ellie.
Egyértelmûen Ellie:-) Kislányom is ezt a hevet kapta!:-) Fiúból:Rylan Thomas:-)
Bármelyik lehet. Nem kellõ igyekezne venni a magyarorszagi "névsorolvasás" problémát, ha kulfoldon maradtok.
Hát tõlem eléggé távol áll a túlzott magyarkodás és a fiam neve (Richárd) sem épp echte magyar név, de ha a vezetékneve úgyis az apjáé lesz, tehát gondolom angol, akkor ragaszkodnék hozzá, hogy a keresztneve olyan legyen, ami magyar névnek is elmegy. (De persze odakint se legyen érthetetlen) Szóval a felsoroltakból az Alexander tetszik talán a legjobban. (De pl. a Richard is jó, ha már szóba hoztam :) )
Mi a vezetéknév? Mert amíg Magyarországon gyakran hallok vezetéknévvel nem passzoló - de amúgy szép - neveket, mert nem figyeltek a kezdõbetûre, addig angol neveknél a vezetéknév kezdõbetûje és a keresztnév utolsó betûje akadhat össze.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat. A vezetéknév Black. Aki esetleg máshogy hinné, a Levi név hangzása nem úgy lenne, ahogy írjuk, hanem az angolos kiejtést használnánk, ami magyarul írva Liváj lenne.
Szerintem fiu nevbol a Ross a legszebb lanybol meg a Bella de a felsoroltak kozul ezek:Thomas es Ellie

A férjem a házunkba 50% tulajdonos, , én nem tudom kifizetni őt, és elköltözni se sehova . Õ hagyta el a közösséget, ? Hallottam, hogy van olyan törvény, ami miatt nem kényszeríthet, ogy kifizessem őt, hisz a törvény véd, . Igaz ez?

Legjobb válasz: Ha nem tudod kifizetni,akkor kérheti a ház értékesítését,és az árát megfelezitek.A törvény nem védi az egyik tulajdonost a másik kárára.Ha beleegyzik,hogy továbbra is ott lakj,akkor kérhet lakbért,a felújítások felezését stb.

Ha nem tudod kifizetni, akkor kérheti a ház értékesítését, és az árát megfelezitek.A törvény nem védi az egyik tulajdonost a másik kárára.Ha beleegyzik, hogy továbbra is ott lakj, akkor kérhet lakbért, a felújítások felezését stb.
Anyósomék annak idején úgy egyeztek meg a férjével, hogy õ marad a lakásban, a férj elköltözik, és anyósom havi részletekben fizeti ki neki a lakás árának a felét.
Valóban nem kényszerítheti egyik fél sem a másikat. Viszont ugyan ezen okokból kifolyólag mind a kettõtöknek joga van ott lakni. Innentõl kezdve már csak az a kérdés, hogy kibírjátok-e egymás mellett? Azt írod, hogy a "házunkat". Azért a csládi házat jóval többet érnek mint a lakások. Egy ötlet: adjátok el az egész házat, felezzétek meg az érte kapott a pénzt, és mind a ketten megpróbáljatok - esetleg kölcsönnel - kisebb lakást venni.

Anyukák! Te mit tennétek a helyemben? Kétségbe vagyok esve és nem tudom mi lenne a helyes. (férj kérdés)

Férjemmel 15 éve vagyunk együtt van egy csodálatos másfél éves babánk,akire nagyon sok évet vártam/tunk.De mióta megszületett,egy normális szó el nem hangzott közöttünk férjemmel.A szexuális életünk gyalázatos(nem miattam).1000x próbáltam leülni vele ,hogy ez így senkinek nem jó és beszéljük meg,de minden 1 hétig tart.Aztán kezd?dik el?röl.A legnagyobb bajom,hogy nem bírom elviselni,hogy csak addig "kedves" neki a gyerek,amíg nincs vele gond.Tehát nem ny?gös,nem hisztizik picit,nem beteg.Mert ha valami baja van a kicsinek,akkor az apja szerint"ez a gyerek hülye,elkényeztetett,nem normális".És mikor ezeket mondja olyan dühöt érzek,hogy szívem szerint a hátába állítanám a kést:(,mert az én drága egyetlen gyerekemet senki ne merje bántani szóval sem.Egyszer?en felfoghatatlan számomra,hogy nem képes egy apa a saját gyermekét elviselni.Képtelen kezelni a nehezebb helyzeteket.Most is épp picit beteg a lányom(folyik az orra meg köhög),és az apja folyamatosan azzal jön,hogy micsoda tápos egy gyerek,hogy 5 nap alatt sem bír kilábalni ebb?l.Nemhogy segítene a csórónak,meg babusgatná...ááá nem,kiabál vele:(((.Egyetlen percre nem szeretem ?ket kettesben hagyni,mert ahogy otthagyom ?ket,3 perc és már ordít is a lányom.És ha megkérdezem ,hogy mi történt,az a válasz,hogy már megint hülye.Komolyan mondom semmi mást nem érzek csak gy?löletet,hogy mindig "bántja" a gyerekemet.Mert ezzel engem is bánt...padlóna vagyok és nem tudom mi a megoldás.

Legjobb válasz: Szerintem túl sok neki a felelöség, és hiába akart gyereket (az is lehet csak a te vágyaddal azonosult, de igazából ö nem is akart gyereket), nem tudja feldolgozni, hogy ezzel egy életre szoló felelöséget kapott. hogy a gyereknevelés nem olyan hogy arébb teszem majd megoldom holnap, hogy ha fáj a hátam és lefeküdnék inkább megyek kicserélem a kakis pelenkát. szerintem kérdezd meg töle miért utálja a gyereket. miért mondja hogy hülye? miért nem fogadja el olyannak amilyen, és érti meg hogy a gyerekek sírnak, tutulnak, rombolnak, csípnek, harapnak. nekem a párom soha nem mondana olyat hogy hülye a gyereke, mivel a gyerek olyan lesz amilyenné mi tesszük. szerintem egyszerüen depresziós, gondolom pénzügyi gondjaitok is vannak, vagy legalább is nem tudtok mindent megvenni. a megoldás csak hogy nem adod fel és megálás nélkül beszélsz vele. barátnöméknél volt ilyen másfél év után oldódott meg, most már sex és minden jó. szerintem mindkét fél változik. te fogadd el hogy nem foglalkozik a gyerekkel, és ne számíts rá.

A férjednek nincs türelme a kisgyerekekhez, és valószínû amikor a gyereket terveztétek még nem fogta fel, hogy ennek van nehéz oldala is. Szerintem egyszerûen még nincs megérve egy gyerekhez, habár nem tudom mennyi idõs, de elõfordul ez idõsebb férfiaknál is, hogy csak jóval 50 fölött nõ be a feje lágyuk hogy igazán gyereket szeretnének. Elképzelhetõ, hogy ha nagyobb lesz a gyerek, akkor már több türelme lesz hozzá. Egy 2 év alatti gyerekkel a legnehezebb, mert még nem beszél, nem tudsz neki elmagyarázni semmit rendesen, mert vagy nem érti, vagy nem akarja megérteni. Ha meg valami baja van, azt sem mindig tudja még az ember. Én anyaként mondom ezt, hogy sokszor volt hogy nekem is elegem volt a gyerekembõl, amíg ilyen picike volt, jó nem hülyéztem le, de sokszor elfogyott a türelmem, és alig vártam hogy egy kicsit nagyobb legyen. 2 éves kora után már sokkal könnyebb volt, mert már lehetett vele normálisan kommunikálni. Szerintem ne hagyd ott a férjed, de tényleg ráférne egy nagy beszélgetés, és tényleg nem kell mindenbe belevonni, lehet hogy sok neki. Az sem normális ahogy veled viselkedik, de ezt is meg lehet oldani költözés nélkül is. Akik a helyedbe emiatt egybõl elköltöznének, azoknál szerintem a férfinak kuss van a családban.
Szerintem túl sok neki a felelöség, és hiába akart gyereket (az is lehet csak a te vágyaddal azonosult, de igazából ö nem is akart gyereket), nem tudja feldolgozni, hogy ezzel egy életre szoló felelöséget kapott. hogy a gyereknevelés nem olyan hogy arébb teszem majd megoldom holnap, hogy ha fáj a hátam és lefeküdnék inkább megyek kicserélem a kakis pelenkát. szerintem kérdezd meg töle miért utálja a gyereket. miért mondja hogy hülye? miért nem fogadja el olyannak amilyen, és érti meg hogy a gyerekek sírnak, tutulnak, rombolnak, csípnek, harapnak. nekem a párom soha nem mondana olyat hogy hülye a gyereke, mivel a gyerek olyan lesz amilyenné mi tesszük. szerintem egyszerüen depresziós, gondolom pénzügyi gondjaitok is vannak, vagy legalább is nem tudtok mindent megvenni. a megoldás csak hogy nem adod fel és megálás nélkül beszélsz vele. barátnöméknél volt ilyen másfél év után oldódott meg, most már sex és minden jó. szerintem mindkét fél változik. te fogadd el hogy nem foglalkozik a gyerekkel, és ne számíts rá.
És elõtte 13, 5 évig milyen volt? Amúgy nagyon gáz... szerintem is depis a férjed inkább.
Jézusom, nehogy otthagyd. Kicsi a gyerek, mindenhol nyûgösek ilyenkor, fõleg, ha anyagi gondok is vannak. A férjed foglalkozik vele, csak gondolom õ is kimerült. Szólj rá, hogy ne mondjon a gyerekre ilyet. És ne haraggal, hanem te is legyél türelmes. Inkább hozzátok helyre.Gondolom akik azt javasolják, hogy lépjél le, azoknál még soha nem volt vita, nem gondolja komolyan, amit a gyerekre mond.
Az én férjem is ilyen hülye, sajnos. De a kislányom ennek ellenére imádja! Úgyhogy nem tudok mit lépni...
Gondolkodàs nèlkül elhagynàm, az èn gyerekemet ne bàntsa senki, mèg csak szòval se, hiàba az apja, akkor is elhagynàm, egy ilyen ember semmit nem èrdemel meg, nemhogy 1 csodaszèp kisbabàt.Lehet bàntja is a picit, azèrt sìr?! erre mèg nem gondoltàl? Szerintm amilyen gyorsan csak lehet vess vèget ennek a kapcsolatnak mert veszèlyezteti a gyermeked!Kitartàs!
Valószínûleg nem vontad be a baba gondozásába, így nem is tudja kezelni õt. A férfiak többsége rögtön lepattintja a gyereket ha sír. Én is mondtam már a gyerekemre, hogy biztos hülye, mert olyan dolgai voltak, de nem komolyan gondoltam. Többet legyen vele és akkor megszokja. Néha menj el vásárolni és egyedül vigyázzon rá, nálunk bevált.
Hát én elhagynám , elküldeném!Féltékeny lehet a saját gyerekére, ez nem normális.
Persze nehéz, nyilván ezzel él vissza, õ is tudja nincs hova mennetek. De egyébként meg mehetnél, mert egy kisvárosban, egy egyszobás lakást szerintem tudnál bérelni és kérhetnél támogatásokat illetve neki is fizetni kell gyerektartást. Illetve egyébként vannak anyaotthonok, nem is tudom hol, Bakony nem tudom hol, ahol semmi bérleti díjat nem kell fizetni, csak rezsit. Átmenetileg jó lenne. Én ott hagynám, csak úgy nyekkenne. De vissza se néznék. Hidd el mindenre van megoldás, csak utána kell járni. Nyilván nem könnyû, de ez az élet sem. Egyébként meg ilyen apára, aki lehülyézi a gyerekét, semmi szüksége a gyereknek.
A kérdező hozzászólása: Álmomban sem gondoltam, hogy ilyen helyzetbe kerülök.Mióta ismerem a férjem, meg voltam gyõzõdve, hogy Õ lesz a világ legjobb apukája.Gyerekkorunk óta ismerjük egymást.Együtt nõttünk fel, esküvõ elõtt sokáig együtt laktunk, tehát nem beleugrottam ebbe az egészbe.És most csak állok és nézek magamon körbe körbe, hogy mit is tegyek.Mert valahol tudom, hogy nem olyan rossz ember Õ, mert igazán ismerem.DE a gyerekemet senkinek nem hagyom , hogy bántsa, mert Õ az életem, mindenem!!!!És nem értem , hogy miért vált ki a férjembõl ilyen dührohamokat a betegsége, nyûgössége a gyereknek.Szerintetek ha felkeresnénk egy pszichológust(persze csak ha meg tudom gyõzni, hogy menjünk el)az segíthetne???Annyira szeretnék újra boldog, kiegyensúlyozott lenni.És nagyon szeretném ha gyermekem egy szép , rendezett, nyugodt környezetben nõne fel.
Volt vitánk, hogyne lett volna, de ha letáposozná a gyerekem vagy azt mondaná ez egy hülye gyerek, biztos, hogy pakolnék és elküldeném a jó édes.., hogy õ a hülye meg a tápos. És ott hagynám. Nem kell tûrni, fura 2011-ben még mindig ott tartunk, hogy a feleség legyen türelmes a férjével és keresse a kedvét. Miért is? Ez is bántalmazás, nézd meg a NANE oldalát, nemcsak a fizikai verés. Ez verbális bántalmazás és visszaélés a helyzetével, én nem tûrném. És 2011-ben nem is kell egy nõnek ezt eltûrni. Persze nem könnyû kiszakadni egy ilyen körbõl, de ki lehet. És fenn tartom ki is kell. Az égvilágon semmi értelme benn maradni egy ilyen kapcsolatban. Mert minek? Miért jó lábtörlõnek lenni? Pont most hallottam Kuncze Gábortól, hogy valamelyik képviselõ olyan, felmossák vele a padlót és felkiált, jó tiszta lett a padló. Hurrá. Hát ilyen a kérdezõ is.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi lehet az ok.Azt mondták , hogy nem lehet gyerekünk sem neki, sem nekem.De aztán 5 év után teherbe estem valami csoda folytán.Lehet , hogy engem nem szeret már:(.Ezt nem tudom sajnos.Azt apja is fura a gyerekeivel:(De talán nem ilyen módon.
Nincs róla sejtésed, hogy miért viselkedik így a gyerekkel? Féltékeny rá? Vagy téged nem szeret már, ezért a gyereket se akarja szeretni (hogy könnyebb legyen az elválás)? Vagy netán donorspermából született a kicsi? Vagy a gyereket okolja a tõled való eltávolodásért? Neki milyen volt az apja? Persze egyik indok sem menti fel az alól, ahogy viselkedik, de Neked csak az okok felderítése nyújthat segítséget abban, hogy megtaláld a megoldást!!
.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy ilyen sokan írtatok!!!! És nagyon hálás vagyok mindenkinek. A férjem már 35 éves, tehát nem "tini".Mindig nagyon értett gondolkodású volt.Együtt küzdöttünk a gyerekért, mert nagyon soká fogant(5 év), az elsõ 3 hónapban nem is volt semmi gond.De azóta teljesen azt érzem, hogy szó szerint belerondított az Õ kis megszokott életébe a gyerek és ezt nem tudja elviselni.Hogy nem tud megnézni egy filmet délután normálisan, hogy mennünk kellene valahova de a gyerek épp alszik vagy akkor a legnyûgösebb.ÁÁÁÁÁÁ nem is sorolom tovább .... és igen , igaza van egyikõtöknek, hogy visszaél a helyzettel, mert tudja hogy nincs hová mennem. Próbáltam már minden módon beszélni vele, szépen , könyörögve, csúnyán, kiabálva.Amikor olyanja van akkor belátja, hogy igazam van(de ez nem tart sokáig), viszont ha olyan a hangulata, akkor még engem is sárba tipor.Sajnos nem sokba néz már.Legalább is én ezt érzem.Pedig nem volt ez mindig így.Valamikor hatalmas szerelem volt ez.
egyszer írta itt valaki az oldalon, hogy a férfiak azt hiszik 4-5 évesen születik a gyerek, mert akkor már lehet velük "normálisan" játszani. Sajnos, nem nõtt fel a feladathoz, nem tudja mit kezdjen egy gyerekkel, akinek az anyjára van inkább szüksége. Tudom, hogy könnyû így névtelenül tanácsokat osztogatni, de próbáld meg rávenni a férjed, hogy amikor otthon van, kettesben csináljon programokat a gyerekkel. Elég egy órás séta, vagy egy látogatás a nagyszülõkhöz. Hátha segít jobban elfogadnia a saját gyerekét.
A párod elfelejtette, hogy õ is volt gyerek.Õ is sírt, beteg is volt, talán az õ apja is így reagált a hisztijére.Azon kívül tõle is örökölt valamit a gyermeketek.Tehát ha lehülyézi magát is minõsíti.Ne menekülj el tõle, ha 1 hétig tud normálisan viselkedni tudna õ tovább is.Mindenkinek van problémája csak a megoldáshoz vezetõ út más.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtok!!!!!! Sokat van vele, mert olyan a beosztása, hogy heti 3-4 egész napot itthon van.És én próbálom mindenbe bevonni, mert mindig az van elõttem, hogy ha valami lesz velem(beteg vagyok), akkor neki is mindent tudni kell.A gyerek imádja sz apját, szó szerint rajong érte.De biztosan érzi amikor az apjával van, hogy valami nem stimmel, mert hamarabb is lesz nyûgi.Egyébként nagyon okos és kedves gyerek, és még azt sem mondanám, hogy eleven, gyönyörûen beszél, és persze mindig az apját emlegeti.Olyan helyzetben vagyok, hogy nincs is hova mennem:(.A ház az Õ szüleié.Anyámékhoz nem mehetek.A gyedembõl meg ketten nem tudnánk megélni albérletben:(.Meg egy kicsit az is bennem van, hogy a lányomnak apa kell.De ilyen???És én már soha nem lehetek boldog?Mert engem sem becsül meg, nem is tekint nõnek:(.Anyagi gondjaink vannak, nem azt mondom, hogy éhezünk, de egyik hónapról élünk a másikra.Mint ma sajnos nagyon sokan.
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk anyósnál(nagyon rendes, aranyos), és kértem beszéljen a fiával.De úgy, hogy ne mondja el, hogy én kértem erre.Sajnos Õ is látja ezt a problémát, és többször rá is szólt már a jelenlétemben, hogy ilyet nem tehet meg velem sem és gyerekkel sem, hogy így beszéljen velünk.Remélem tud rá hatni....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!