Találatok a következő kifejezésre: Nem tudom történik (488 db)

Ha álmomban nem tudok futni, akkor levegő hiányom van. De mi van akkor amikor pont az ellenkezője történik?

Szóval álmaimban néha lassított felvételben futok, mintha vízben futnék, vagy talaj alattam ellentéte irányban mozogna. Erre azt mondják, hogy azért van, mert valójában nincs elég leveg?m. Na de mi van akkor, amikor azt álmodom, hogy hosszú távokat futok le probléma nélkül? Mindig bajom volt a futással suliban, sosem tudtam jól leveg?t venni, de sokszor álmomban meg tökéletesen megy. És olyankor nem is a futás a lényeg, hogy menniyt meg milyen gyorsan futok, hanem, hogy úgy tudok futás közben lélegezni, hogy az nem fáj és kiegyensúlyozott. Gyakran álmodom olyat is, hogy belesek/ugrok/vagyok medencében (mindig medence, sosem tó vagy tenger) és azt hiszem nem tudok ott lélegezni, de aztán mégis sikerül. Ez miért lehet?

Legjobb válasz: Ki tudja? Az álomkutatással az a baj, hogy az álmokat nehéz objektíven megfigyelni csak az álmodó tudja, hogy mi történt. Ez a levegõhiányos dolog pedig biztos, hogy nem állná ki a tudományosság követelményeit, inkább tûnik valami légbõl kapott (persze ettõl még lehet, hogy jó) magyarázatnak. Szerintem inkább arról lehet szó, hogy az agy hirtelen nem tudja reálisan lemodellezni azt, hogy mit is kellene érezned, vagy egyszerûen nem is akarta reálisan lemodellezni. Alvás közben más agyterületek aktívak, vagyis inkább vannak olyanok amik nem aktívak alvás közben, míg ébren igen.

Ki tudja? Az álomkutatással az a baj, hogy az álmokat nehéz objektíven megfigyelni csak az álmodó tudja, hogy mi történt. Ez a levegõhiányos dolog pedig biztos, hogy nem állná ki a tudományosság követelményeit, inkább tûnik valami légbõl kapott (persze ettõl még lehet, hogy jó) magyarázatnak. Szerintem inkább arról lehet szó, hogy az agy hirtelen nem tudja reálisan lemodellezni azt, hogy mit is kellene érezned, vagy egyszerûen nem is akarta reálisan lemodellezni. Alvás közben más agyterületek aktívak, vagyis inkább vannak olyanok amik nem aktívak alvás közben, míg ébren igen.
Általában légszomjjal kapcsolatos, ha zuhansz vagy elakadsz valahol. Ha sok a levegõ, ahhoz nincs egyértelmû álom: sokan teljesen szabad repülésrõl álmodnak ilyenkor. Lehetséges, hogy nálad meg a tökéletes futás jön.
Mi sem tudunk mit csinálni. Tûzfalat kilõni, megnézni mi történik, stb...

Nem tudom mi történik velem, meg fogok őrülni?

Els?nek talán annyit, hogy (szerintem) nem volt normális gyerekkorom, a szüleim vertek, aztán mikor elváltak, azóta anyám folyamatosan bántott, most is lelki terrorban tart. Az általános iskolában kiközösítettek, az o. társaim vertek, a tanár többször alázott meg az osztály el?tt, a srácok csak Békának vagy [email protected] hívtak és zaklattak, csípkedtek.

Legjobb válasz: Szerintem lehet köze ami a gyerekkorodban történt, de az már nagyon jó dolog hogy felismerted és elfogadod hogy ez volt, ez történt. Viszont most a mának élünk és próbálj a jövõre gondolni, gondolom most sokat kérek tõled. Szerintem elbeszélgethetsz egy pszichológussal, aki megért és segíthet neked, és ez nem ciki.

Szerintem lehet köze ami a gyerekkorodban történt, de az már nagyon jó dolog hogy felismerted és elfogadod hogy ez volt, ez történt. Viszont most a mának élünk és próbálj a jövõre gondolni, gondolom most sokat kérek tõled. Szerintem elbeszélgethetsz egy pszichológussal, aki megért és segíthet neked, és ez nem ciki.
Szerintem is keress pszichológust. Itt http://www.pszichologia.hu találsz. Ha erõsek a pániktünetek, pszichiátert is érdemes felkeresni, a gyógyszerek hamarabb hatnak mint a pszichoterépia.
nem valószínû hogy megõrülnél, mert aki megõrül, az a legritkább esetben veszi ezt észre magán. és nem hibákkal vagy tele, hanem fóbiákkal, amik gyógyíthatóak.
nem õrültél meg. sajnálom hogy ezeken átestél. de ne feledd: ami nem öl meg, az megerõsít. jó lenne elmenni egy pszichológushoz. fõként a pánikszerû tünetek miatt. sokat segíthetne feldolgozni ezeket a problémákat egy-két beszélgetés és idõvel ezek a tünetek is eltûnnek. nem olyan rossz emberek õk, mint amilyennek elmondják õket. de gondolom nem állhatsz elõ otthon egy ilyen ötlettel. nincs a környezetedben olyan családtagod akiben megbízhatsz? nagyszülõk? keresztszülõk? ha anyukáddal nem jössz ki, velük lehet hogy jó ötlet lenne beszélni. hátha tudnának segíteni.
tartsd továbbra is/vedd szorosabbra a kapcsolatot a karatés társasággal, elvégre ott jól érzed magad.
a tünetek amit leírtál, a pánikroham tünetei. pszicholóus tud segíteni, gyógyítható :)
Szia! Nem, nem õrültél meg csak lelki problémáid vannak. Szerintem, ha van a családodban olyan felnõtt idõsebb valaki, akiben megbízol és kedveled, akkor fordulj hozzá, mond el neki hogy mi bánt és anyukád mit tesz veled otthon. Az nagyon jó hogy eljársz közösségbe, karatézni és ha tudsz, keress még több ilyen tevékenységet, hobbit amiben mindenrõl elfeledkezhetsz és jól érzed magad. Én pl tûzzománcoztam... nagyon relaxáló illetve jó hatással van az emberre ha mások, idegenek között van és barátságokat alakíthat ki. Persze, ha teheted menj el pszichológushoz a pánikrohamok miatt illetve a letörtséged miatt, de a megoldás benned van és nem gyógyszerekben! Biztos nagyon nehéz most az életed, nagyon sajnálom de próbálj kilépni ebbõl a közegbõl (anyukád) és minél több új kapcsolatot kiépíteni. Hidd el, mindenki segíteni fog csak ne zárd el magad az emberektõl! Sok sikert, fel a fejjel!
Dehogy is õrülsz meg!Csak nem tudod feldolgozni a sérelmeket, amik értek, segítség kéne hozzá.Szerintem keress fel pszichológust.Mert ennyi idõ után valószínû, nehezebb lesz ezen egyedül túllépni. De azt mondom, ne foglalkozz a múlttal, az elmúlt!Te már más vagy és mások , akik körül vesznek, most már rátaláltál egy normális közösségre.A régi közösségben sem benned volt a hiba, hanem a többiekben.Mindenkiben van hiba , semmiben sem vagy kevesebb másoknál.

Szülésed után milyen volt az "első" szeretkezésed a pároddal? Mennyi idő után történt meg? Nálunk eltelt már 8 hét, a napokban készülünk rá, de nem tudom mire számítsak.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk szülés után kb.4 héttel történt , amikor már nem véreztem. Már nagyon ki voltunk éhezve és nagyon jó volt , bár tudatosan rövid ideig történt és utána fájt , égett a hüvelynél , de megérte.

Szia! Nálunk szülés után kb.4 héttel történt , amikor már nem véreztem. Már nagyon ki voltunk éhezve és nagyon jó volt , bár tudatosan rövid ideig történt és utána fájt , égett a hüvelynél , de megérte.
Mi 6 hét körül próbálkoztunk elõször, de borzasztóan rossz volt nekem. Mindig próbálkoztunk utána, de iszonyatosan fájt, és zavart, bántott, hogy már nem olyan vagyok, mint azelõtt...:S Szóvl engem lelkileg nagyon pafra vágott, hogy nem nagyon emgy, mert nem érzek semmit stb... Így mire valóban minden rendezõdött, és lelkileg is rendbe tudtam magammal tenni a dolgokat kb az elsõ igazi jó szexre bõ 6 hónapot kellett várnom. Utána kezdtem el csak élvezni. Most megint babát várok, hamarosan szülök. Sajna veszélyezettet terhes ettem 29. héttõl, így semmi szex, és szülés után sem lehet megint semmi. Szóval ez egy jó hosszú böjt lesz ismét...Szerintem megint nem lesz jó csak bõ fél év után ismét..
szia elsõ szüléskor kb. 7 héttel szülés után történt, sokat nem éreztem, nem volt az igazi (gátmetszésem volt) második szülés után, 4 héttel estünk egymásnak (szó szerint, szülés elõtt 3 hónap szünet) és nagyon jó volt, lebegtem - igaz gátvédelemmel szültem, teljesen sérülésmentesen
Szia! 5 hét után szeretkeztünk elõször, én nagyon féltem és úgy voltam vele hogy egyáltalán nem akarom, de aztán mégis jó volt. Nem volt kellemetlen, csak túlparáztam a dolgot, de nagyon vigyázott a férjem is. EGyébként sokan ilyenkor síkosítót használnak, nagyon jó, sokat segít.
Szia! Mi a 4. hét után voltuk elõször együtt. Nekem egy kicsit sem volt kellemetlen, nem fájt egy cseppet sem, pedig volt gátsebebem, és varrtak "belül" is.
Elõször vártunk 5 hetet, nem fájt, kicsit kellemetlen volt a behatolás -ilyenkor nem árt a síkosító-. Hamar hozzászoktam az aktus alatt, és nagyon jól esett. Hátulról nem vállaltam be sokáig. Másodjára 3 hetes volta kicsi, amikor neki estem a páromnak! :D A behatolás a szárazság miatt érezhetõ, de nem volt olyan kellemetlen, mint az elsõnél. Õ mind a 2 szülés utáni elsõtõl félt, én nem. Éreztem, hogy nyugodtan csinálhatjuk, jól vagyok. :)
Szia! Én 8 hetesen jutottam el a 6 hetes vizsgálatra, csak utána voltunk együtt. Nagyon izgultam, de valami fantasztikus volt! Az orvos síkosítót javasolt, de semmi szükség nem volt rá, kellõképpen nedvesedtem, és hatalmas orgazmusom volt már az elsõ alkalommal is, és azóta is mindig. Jobb a szex, mint szülés elõtt :) Csak nyugi, lazulj el, és élvezd, hogy végre együtt lehettek. Azt tanácsolják, hogy ne is a közösülés legyen a cél, hanem a gyengéd érintések, egymás szeretgetése, és ha a nõ úgy érzi, csak akkor történjen behatolás is, de ne arra készüljön a pár a szülés utáni elsõ alkalommal.
Szia.Mi 7 hetet vártunk és iszonyatosan bevoltam parázva.A párom nagyon vigyázott de igazából feleslegesen féltem mert eggyáltalán nem fájt, söt nagyon jó volt.
Szeretkezés nekünk már szülés után 3 héttel is volt, de közösülés nélkül. Most tartunk az 5. hétnél. Már rendszeresen szeretkezünk, de a közösüléssel megvárjuk a 6 hetes kontroll. Már nem vérzek, de rendesen sokat kellett odabent varrni nekem, nem akarok bajt. Majd ha a doli is rábólint.
Ja, és mind a 2 szülésnél volt gátmetszésem, az utobbinál nem hatott a lidokain, és minden tût és kötést éreztem.
Nem fog semmi történni, az történik ami a legelsõ csomagnál.. védekezés..
Kérdezd majd meg a dokit, mikor felíratod...
A kérdező hozzászólása: már a háziorvos felírta csak hétfõn fog megérkezni. akkor egész hónapban védekezni kell ?
így van, védekezni kell egész hónapban, sõt ha a 7 napos szüneten voltatok együtt, akár teherbe is eshettél, hiszen most a ma bevett szem védett volna, de mivel ez így elmarad...akár annak is megvan az esélye.
A kérdező hozzászólása: :(((( köszönöm!
Valószínûleg valamennyire fel fog borulni, de legalább is eltolódni és mindenképpen védekezzetek. Legközelebbre pedig szerintem érdemes több hónapos kiszerelésben venni a fog. gátlót és az utolsó hónap kezdése körül már intézkedni a következõért.

13 vagyok sokszor izgulok szüleimért például mikor apám elmegy horgászni én izgulok, hogy valami történik vele vagy anyukám jön haza és én ragályosan szoktam izgulni értük ez mindig van minden nap és már nem tudok élni vele valami segítség?

Legjobb válasz: Ne gondolj a rosszra! Nem tudom, hallotal e mar a vonzas torvenyerol? A pozitiv gondolatok pozitiv dolgot ideznek elo, es ennek az ellentete is igaz. Pl.: En eleg hipohonder voltam eddig. Mindig bekepzeltem valami betegseget magamnak, es a vegen meg is lett a betegseg. Igaz csak egy kis laz :) A multkor meg pillanatragasztoztam, es pont az jutott az eszembe, hogy mi lenne ha en is ugy jarnek mint a lany a tv-ben, hogy belement a szemebe a pillanatragaszto. Na szerinted mi tortent? Igen :) Meg olvastam olyanrol, hogy nem azt kell mondani a gyerekunknek, hogy "Vigyazz fiam, le ne ess a farol", mert akkor az a kep jelenik meg a gyerek agyaban, amint o leesik. Hanem azt kell mondani, hogy "Ovatosan massz, fiam", es akkor az agya azt latja maga elott, amint nem lesz semmi baja :) En ha felek, akkor imadkozok, a hit is segit ezeken az erzeseken. 13L

Ne gondolj a rosszra! Nem tudom, hallotal e mar a vonzas torvenyerol? A pozitiv gondolatok pozitiv dolgot ideznek elo, es ennek az ellentete is igaz. Pl.: En eleg hipohonder voltam eddig. Mindig bekepzeltem valami betegseget magamnak, es a vegen meg is lett a betegseg. Igaz csak egy kis laz :) A multkor meg pillanatragasztoztam, es pont az jutott az eszembe, hogy mi lenne ha en is ugy jarnek mint a lany a tv-ben, hogy belement a szemebe a pillanatragaszto. Na szerinted mi tortent? Igen :) Meg olvastam olyanrol, hogy nem azt kell mondani a gyerekunknek, hogy "Vigyazz fiam, le ne ess a farol", mert akkor az a kep jelenik meg a gyerek agyaban, amint o leesik. Hanem azt kell mondani, hogy "Ovatosan massz, fiam", es akkor az agya azt latja maga elott, amint nem lesz semmi baja :) En ha felek, akkor imadkozok, a hit is segit ezeken az erzeseken. 13L
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat de ez nem segít állandóan csak izgulok valakimért csak úgy tudom megoldani , hogy például anyukám otthon van apám horgászni és én felteszem a fülest és akkor semmit se hallok csak a zenét becsukom a szemem és vagy egy óráig hallgatom azzal a tudattal , hogy lehet hazaért és félig izgulok félig nem
Kedves kérdezõ! Nekem is voltak ilyen tüneteim. :( Nem normális az, hogy ennyire aggódsz, valamilyen lelki problémának a tünete. Te nem egyszerûen félted õket, hanem folyamatosan szorongsz, és ez nem normál állapot. Ha nincs a suliban iskolapszichológus, kérd meg a szüleidet, járjanak utána, hol van a városban ingyenes gyermekpszichiátriai szakrendelés. Ne félj attól, hogy gyógyszerezni akarnak, inkább csak kedvesen elbeszélgetnek veled, és lehet, hogy valami tök egyszerû probléma van a háttérben. De mindenképpen kérj segítséget, mert ez az állapot nagyon jól gyógyítható, nem kötelezõ ezzel szenvedned!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat de én ezt nek akarom közölni velük ezért fordúltam a gyakorikérdésekhez de én nem akarok járni pszihiátriára vagy , hogy írják nem tudsz valami módszert mert nagyon zavar és nem tudom kíûzni magamból lehet azért mert 3 évesen elváltak a szüleim? de már nagyon zavar , hogy izgulok de refleszkbõl 16 óra indul apa haza egybõl izgulok , hogy tõrténik vele valami
Csak a budapesti kommunális hulladék annyi, mintha 11 focipályát megtöltenénk nyolc méter magasan hulladékkal.

Az éhezõk viadala futótûznek mi történik a végén? Mert egyszerûen nem tudok rájönni

mármint megnéztem és olyan érthetetlen a vége:)

Legjobb válasz: Mármint, mivel, kivel mi történik?? Az a lényeg, hogy a 12. körzet megsemmisült, és nem biztos, de szerintem most a 13.körzetbe tartanak. :)

Mármint, mivel, kivel mi történik?? Az a lényeg, hogy a 12. körzet megsemmisült, és nem biztos, de szerintem most a 13.körzetbe tartanak. :)
A kérdező hozzászólása: És Peeta-val mi van? meg a többiekkel? róluk nincs is szó
A kérdező hozzászólása: lesz amugy 3.rész is?:D
Lesz 3. resz is...vszeg 2014-15 korul jon majd ki. Peetat elraboljak a Kapitoliumiak. Katniss pedig egy lázadás kozepen talalja magat, aminek o a legfontosabb resze, "a lany, aki langra lobbant" Az arenaban mindenki tudta mar az elejen h lazadas lesz, amit az áruló Plutarch vezet.
Nem semmisült meg a 12-es körzet, csak volt már jobb állapotban is:D
Olvasd el a könyvet. Igen, az történik, hogy a 12. körzet kissé megperzselõdik, egy csomóan meghalnak. Katnissék a 13. körzetbe mennek. Johannát és Peetát elfogja a kapitólium.

Nem tudom mit csináljak! Kivel történt már ilyesmi?

Most kerültem gimnáziumba !!! A legjobb barátnőmmel járok ide. Már az első nap tetszett egy fiu , és ezt a barátnőm is jól tudta !!! Aztán most meg ő irogat neki facebookon ő fut utána!!! És egyfolytában arról beszél hogy miket irnak egymásnak , meg hogy milyen cuki stb. De én érzek valamit a fiú iránt...

Legjobb válasz: Akkor NE tétovázz, hanem cselekedj! Minél elõbb! Ez esetben a fiú fog választani. Ritka történet lesz. :)

Akkor NE tétovázz, hanem cselekedj! Minél elõbb! Ez esetben a fiú fog választani. Ritka történet lesz. :)

Veletek történt már olyan hogy együtt voltatok a párotokkal és nem védekeztetek de nem élvezet belétek és utána nem jött meg? ! Velem most ez történt és nem tudom mit csináljak! 5-dik napja hogy késik!

Legjobb válasz: 5. !!!!! Nem 5-dik... Édes Isteneeeeem -.- '''' Bocs de ettõl a hibától én rosszul vagyok... De h válaszoljak a kérdésedre...Attól, h nem ment el beléd még simán lehetsz terhes!

5. !!!!! Nem 5-dik... Édes Isteneeeeem -.- '''' Bocs de ettõl a hibától én rosszul vagyok... De h válaszoljak a kérdésedre...Attól, h nem ment el beléd még simán lehetsz terhes!
Most komolyan.. Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkitõl a válaszokat!!
Kb. 2-3 hét után jönnek az elõjelek, nem 5 nap után... :) 1. Miért nem íratsz fel tablettát ha kefélsz, ha az óvszer nem kényelmes? 2. Miért nem vettetek 72 órás tabit, ha ennyire bizonytalan vagy? Korotokat meg sem merem kérdezni...
Igen, jártam így. A lányom most 3 éves. Egyéb kérdés?
"Tudom hogy lehetek így is terhes de nincs neki elõjele!" Tényleg nincs, végül is az 5 napos késés sem elõjel...
Az emberi ostobaság határtalan. Ha nem vagy tisztában a veszélyekkel ne csináld.
A kérdező hozzászólása: Bocsi a helyesírási hibáért! Tudom hogy lehetek így is terhes de nincs neki elõjele!
Feleslegesen kár aggódni. Ne idegeskedj, az 5 napos késés még nem olyan nagy dolog. Meg fog jönni! Ha nem ment beléd, 99%, hogy nem vagy terhes!
Vegyél terhességi tesztet.
csinálj tezstet ez az elsõ, megszakitással csak azoknak szabad "védekezni" akiknél nem gond ha becsúszik. Nagyon ygakori a teherbeesésé mellette.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!