Találatok a következő kifejezésre: Nem tudom kisfiam (331 db)

Ülni még nem tudó kisfiamnak vehetek olyan etetőszéket, amely bár több fokozatba állítható, csak ülni tudó babáknak javasolják? Mi a különbség az ülni tudó, több fokozatba állítható és az újszülött kortól használható etetőszék között?

Legjobb válasz: Olyat kell venni amelyik kagylós és az egész dönthetõ nem csak a háttámla, lényegében olyan mint egy hordozó nekünk bloom fresco van nagyon bevált.

Olyat kell venni amelyik kagylós és az egész dönthetõ nem csak a háttámla, lényegében olyan mint egy hordozó nekünk bloom fresco van nagyon bevált.

Még önállóan ülni nem tudó kisfiam felült az Adamo hintában. Hagyhatom, ugye?

8 hós kisfiam még nem tud önállóan ülni, de mivel elég hosszú baba, ezért az Adamo hintában kitettem a két kis talpacskáját, de fekvő alaphelyzetben. Felhúzta magát, és most itt vigyorog ülő helyzetben, kifelé lógó lábakkal. Szerintetek ez nem gond? Ez ugye nem számít "ültetés"-nek. Szeretnék vigyázni a kis gerincére, azért kérdezem...amúgy nagyon tetszik neki. Szerintetek?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az ortopéd orvos, hogy amit magától csinál, azt hadd csinálja. Egyébként úgysem igazán tudjuk megakadályozni :)

Nekem azt mondta az ortopéd orvos, hogy amit magától csinál, azt hadd csinálja. Egyébként úgysem igazán tudjuk megakadályozni :)

Most mit adjak rá? Tudom annyi ilyen kérdés volt már, de még mindig nem tudom. Kisfiam 13 hetes és nem akar felöltözni, annyira izzad.

Kint pihen az erkélyen van rajta egy harisnya, rövid ujjú bady, és egy vékonyabb pulcsi. Ide süt a nap, jó meleg van

Legjobb válasz: viheted a plédet is csak épphogy tedd rá a napon nagyon meleg van most jöttünk fel a sétából.

viheted a plédet is csak épphogy tedd rá a napon nagyon meleg van most jöttünk fel a sétából.
12 hetes a kisfiam, elképesztõen utálja a meleget. Éjjel is nyitott ablak mellett alszik. Én rövidujjú bodyt, kordnadrágot, zoknit, kapucnis pamut pulcsit, pamut sapkát adtam ma rá. A takarónál visítani kezdett, ezért levettem róla. A kocsin már lábzsák sincs. Amikor feljöttünk semmilye sem volt hideg, sõt a fejecskéje a sapka alatt melegebb is volt. Itthon rövidujjú body-ban és pamut nadrágban van.


6 hónapos még ülni nem tudó kisfiam ehet etetőszékben (nem dönthető)?

A babahordozóban és az ölemben sem hajlandó enni napok óta, ma viszont kipróbáltuk az etet?széket, abban szépen evett, de félek meger?lteti a kis gerincét, kb fél óra az evés, és ez id? alatt hátra sem bírom dönteni mert akkor rögtön sír. Csak úgy jó neki ha közben a tálcán tapsikol.

Legjobb válasz: Én is ezen filózom, bár nekem az autós gyerekülésben elvan, csak azt nekem nagyon kényelmetlen minden alkalommal rögzíteni a székhez, amire felteszem... 6 hónapos, de pl. babakocsiban és babahintában is ülésbe húzza magát, illetve egy kézen támaszkodva tud ülni. Ha az ölemben van, akkor is ülésbe húzza magát simán. Szóval az a pár perc szerintem nem árt, igaz az enyém most kezd kóstolgatni, szóval 5 perc az "evés". Viszont amikor a család vacsorázik, jó lenn beletenni, mert akkor nem kell ölben fogni valamelyikünknek a férjemmel, mert igazi "társas lény". Jól elvan naphosszat, de ha a család eszik, õ is ott akar lenni. :o)

Én is ezen filózom, bár nekem az autós gyerekülésben elvan, csak azt nekem nagyon kényelmetlen minden alkalommal rögzíteni a székhez, amire felteszem... 6 hónapos, de pl. babakocsiban és babahintában is ülésbe húzza magát, illetve egy kézen támaszkodva tud ülni. Ha az ölemben van, akkor is ülésbe húzza magát simán. Szóval az a pár perc szerintem nem árt, igaz az enyém most kezd kóstolgatni, szóval 5 perc az "evés". Viszont amikor a család vacsorázik, jó lenn beletenni, mert akkor nem kell ölben fogni valamelyikünknek a férjemmel, mert igazi "társas lény". Jól elvan naphosszat, de ha a család eszik, õ is ott akar lenni. :o)
Az én fiam hónapos korától ül egyedül, stabilan. Neki nem volt kényelmes benne ülni, nekem nem volt kényelmes etetni õt a székben. Eddig mibe etetted? Abban nem maradhat amíg meg nem tanul ülni?
Én nem tenném bele, mert nem hogy megerõlteti, de ha rendszeresen tölt el ott hosszabb idõt (márpedig ilyenkor nem biztos, hogy végez 5 perccel az evéssel), akkor a gerinc alsó szakaszára túl nagy nyomás esik (ott ugye még nincsenek meg a késõbbi mozgásfeljõdés során kialakuló tartóizmok, amik így lehet, hogy majd nem oda tapadnak, ahová kéne...) , illetve a combízületei is problémásan fejlõdhetnek. Nem véletlen, hogy nem szabad ültetni a gyerekeket (csak ha már magukat felhúzzák), vagy állítgatni, míg õk nem képesek rá. Ezek az izmok akkor alakulnak ki megfelelõen, hogyha a saját mozgása során éri õket terhelés, nem külsõ behatásra... Pihenõszéke nincs? MEnnyit eszik már? 6 hónaposan azért a zöme még anyatej vagy tápszer, nem? Esetleg megpróbálhatod, hogy teljesen visszaálltok 1-2 napra arra és aztán újdnságként hat a szilárd étel..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, a babahordozóban evett eddig, és továbbra is, csak most már le kell kötni a figyelmét nagyon.(talán így mûködni fog)

2 éves kisfiam náthás, szívni kell az orrát, mert még nem tudja kifújni, de most az orrszívó köhögteti, szívás közben öklendezik, tegnap este egy kicsit hányt is, miért, mitől lehet, soha nem volt még ilyen?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést akár én is kiírhattam volna. :( Szintén 2 éves a kisfiam, és vasárnap mi is úgy jártunk, hogy hányt orrszívózás után. Mi úgy döntöttünk, nem kínozzuk az orrszívóval, mert Õ azért már tudja, hogyan kell kifújni, csak az orrszívást biztosabbnak gondoltam. Viszont most naponta többször fújok az orrába tengervizes orrsprayt, attól egész szépen megindul és mondtuk Neki, hogy fújja nagyon erõsen, mert akkor nem kell leszívatni. Mostanra oda jutottunk, hogy már Õ kéri, hogy fújjunk az orrába és kifújhassa a zsepibe. Ezt most élvezi, mert ez ismét a "nagyfiúság" érzését kelti benne. :))) Szóval, próbáljátok meg, hogy valahpgy kifújja. (Mondjuk nálunk most tõlünk is látja hogyan kell fújni, mert mi is megfáztunk. Lehet emiatt, de most nagyon ügyesen megy a dolog.)

Ezt a kérdést akár én is kiírhattam volna. :( Szintén 2 éves a kisfiam, és vasárnap mi is úgy jártunk, hogy hányt orrszívózás után. Mi úgy döntöttünk, nem kínozzuk az orrszívóval, mert Õ azért már tudja, hogyan kell kifújni, csak az orrszívást biztosabbnak gondoltam. Viszont most naponta többször fújok az orrába tengervizes orrsprayt, attól egész szépen megindul és mondtuk Neki, hogy fújja nagyon erõsen, mert akkor nem kell leszívatni. Mostanra oda jutottunk, hogy már Õ kéri, hogy fújjunk az orrába és kifújhassa a zsepibe. Ezt most élvezi, mert ez ismét a "nagyfiúság" érzését kelti benne. :) )) Szóval, próbáljátok meg, hogy valahpgy kifújja. (Mondjuk nálunk most tõlünk is látja hogyan kell fújni, mert mi is megfáztunk. Lehet emiatt, de most nagyon ügyesen megy a dolog.)
le van tapadva szegénynek, állati száraz a levegõ, cseppentés, és igyon is pár perccel a szívás elõtt, ha ez sem segít, akkor sztem elvinném dokihoz, akkor lehet kell vmi hurutoldó...jobbulást!
Ne egyen elõtte, akkor kisebb eséllyel fog öklendezni.
Szerintem megijedt!Gondolom sírt is , befújtál neki valamit az orrába mi elõtt kiszívtad volna?az erõs köhögés meg okozhat hányást.Én legtöbbször át mosom neki az órát sós oldattal (2dl forralt víz fél kávés kanál só felforralom, lehûtöm.)Én gyógyszertárban vettem ilyen kézi nyomót, pumpát( amilyet szülésnél használnak a kórházban), ezzel tisztítják ki a nyákot a járatokból pár száz forint volt. Ebbe töltöm bele ez vákumot is képez és vissza szívja és ha még mindig nagyon türtyök akkor szoktam csak kiszívatni.
Éppen hogy érintsd csak hozzá. Én már kipróbáltam, és én is majdnem öklendeztem tõle. Nem szabad sûrûn és sokat csinálni. Doki néni mondta. Vegyetek hagyományos vákumosat, a lényeget az is kiszívja, hiszen mi is élünk. Nagyban függ a kellemetlen érzés a porszívótól is. Nekünk gagyi nem állítható erõsségû van, és szinte azt éreztem, hogy kiszívja az agyam. De anyámék porszívójával meg kimondottan kellemes volt. Ki kellett próbálni, mert nem értettem, miért üvölt.

Sapka. De meddig? Meddig kell óvni a babák fülét kiemelkedően? Az én kisfiam 11 hónapos. Ma kint voltunk, kutya meleg volt, ezt nyilván mindenki tudja, de fújt a szél. És én nem tudom, hogy ilyenkor kell rá sapka, vagy sem?

Árnyékban voltunk, tehát a nap ellen nem kellet volna, de a szél? A meleg szél is szél, de az is árthat?

Legjobb válasz: Kisfiam 5 hónapos, és nem adok rá sapit. Csak kalapot, a nap ellen.

Kisfiam 5 hónapos, és nem adok rá sapit. Csak kalapot, a nap ellen.
Szerintem nem kell sapi. Szegény babámnak így is folyt a fején a víz! A dokinkkal pont ma futottunk össze séta közben és mondta, hogy nehogy ráadjak sapit, a mózesbe egyébként sem fúj be!
15 hos babamra is szoktam vekony sapit adni, ha fuj a szel, akkor a fulet is vedem, ha csak napos ido van, akkor azert. Ezek direkt vekony nyari sapik, erre vannak. En ugy tudom, hogy kell vedeni a fulet. Nalunk Pesten, igaz, nagyon meleg volt, de arnyekban nagy szelben jol joot a sapi.
Lehet ilyen hipervékony füles sapit, kalapot venni, de rajtunk ma olyan sapi volt, aminek "karimája van", vékony kis babakalap, és az szerintem eléggé védte a fülét is.
Szerintem ha fúj a szél, védeni kell a fülét. Ha nem, csak meleg van, akkor a fejét kell védeni a napszúrástóé. Ergo vékony kis sapi mindig kell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat:-)
Csak kalap volt ma a lányomon.Nem kell a fülét védeni, hiszen meleg szél fúj.
kislányom 2.5 hónapos, és ma meg tegnap is már sapi nélkül volt a játszón. Õ az árnyékban volt mózesben, de nem nagyon ment rá a szél, mert úgy állítottom le a babakocsit. Szerintem belesült volna a feje...naaagyon meleg volt...
A kérdező hozzászólása: Akkor Te nem véded külön a fülét?
A kérdező hozzászólása: Igen, mózesbe nem fúj be, de az enyám már nincs mózesben. sõt..tavaly amikor mózesben volt én sem adtam rá sapkát, õrültség lett volna. De most már õ nincs védett helyen, "jön megy", triciklin ül, babakocsiban ül, ugyanúgy éri a szél mint pl engem. Ezért kérdeztem a sapkát. Vannak azok a kis vékony sakák, olyan volt ma rajta, de mindenáron le akarta szedni, folyt a víz róla még abban is. Én meg nem adtam rá vissza mitán letépte magáról.

Vajon miért fejel bele 17 hós kisfiam a szekrényajtóba? Ha elkezdi, kb.15-ször megcsinálja és nem tudom hiszti nélkül elvinni onnan. Közben nem sír, mintha nem fájna neki, aztán egyszer csak abbahagyja.

Legjobb válasz: Kisfiam 15 hónapos. Mostanában õ is csinál olyanokat, hogy direkt beveri a fejét a szekrényajtóba vagy a falba....nem tudom miért csinálja. Mondjuk ha rászólok akkor abbahagyja és nem is hisztizik. Nem sír õ sem, de szerintem nem is veri be olyan erõvel hogy fájjon neki.

Kisfiam 15 hónapos. Mostanában õ is csinál olyanokat, hogy direkt beveri a fejét a szekrényajtóba vagy a falba....nem tudom miért csinálja. Mondjuk ha rászólok akkor abbahagyja és nem is hisztizik. Nem sír õ sem, de szerintem nem is veri be olyan erõvel hogy fájjon neki.
Hát ez elég furcsa...csak úgy odamegy és ütlegeli vele fejét??
Az én 1, 5 évesem is hónapok óta fejelget, többnyire minket, a szüleit. Mi sem értjük...

Hogyan fogjam le 7 hónapos kisfiamat orrszívás közben? Eddig nagyon jól ment, de azóta kifejlesztett egy olyan technikát, hogy akárhogy fogom, kibújik a kezemből. Egyedül nem tudom neki leszívni, márpedig többnyire egyedül vok vele

Legjobb válasz: Szia! Én úgy csinálom, h leülök a földre, a kisfiamat lefektetem nekem háttal. A két kezét beteszem a combom alá, így azokkal nem tud kapálózni. A fejét meg tartom a combommal, így azt nem tudja elfordítani. Pikk-pakk az egész, gyorsan megvan, és õ is hamarabb "szabadul". *Sz*

Szia! Én úgy csinálom, h leülök a földre, a kisfiamat lefektetem nekem háttal. A két kezét beteszem a combom alá, így azokkal nem tud kapálózni. A fejét meg tartom a combommal, így azt nem tudja elfordítani. Pikk-pakk az egész, gyorsan megvan, és õ is hamarabb "szabadul". *Sz*
Én itt olvastam és így sikerült: hanyatt fekteted a két lábad közé, (te ülsz) kezeit a combod alá teszed, és a fejét is tudod tartani a lábaddal. Bár úgy tudom, nem ideális hanyatt orrot szívni, de nekem sehogy máshogy nem ment... Valahogy meg muszáj, ha nem akarom, hogy felszúrják a fülét.
Én a pelenkázóra fektetem úgy, hogy a feje balról van, a bal karom a feje alatt van, ezzel a kezemmel fogom a bal kezét, a jobb keze eleve le van fogva azzal, hogy magamhoz húzom, így a keze az én oldalamnál/félig a hátamnál van. Ha a lábával is kalimpál, akkor azt a jobb karommal nyomom le, de közben azzal a kezemmel szívatom az orrát....
Kisfiam 6 hónapos. Nekem is nagyon hadakozó volt- egyszer valami olyan fintort vágott, hogy nagyon kellett nevetnem- visszanevetett :) Azóta ha jön a porszívó minden szívás után nagyokat nevetünk. Nem mûködik ez ilyen egyszerûen mindenkinél- gondolom, de egy próbát megér.
Hasonló a szitu nálunk is, mint az utolsónál. Igaz, az egyévesemnek csak párszor kellet szívni a nóziját.Kicsi korában érdekesnek találta, majd nemrég elövettük megint...Na, azt a harcot!De sikerült megoldást találni:bekapcsoljuk együtt a porszívót, megmutatom neki az orrszívót.Kezébe adom és tulajdonképpen saját maga teszi az orrához/természetesen segítek :) /!Utána mi is nevetünk rajta :) Nemtudom, hogy 7 hónaposan menne-e ez, de azért tegyél egy próbát!
Szia! Kislányom 9 hónapos. Én úgy szívom az orrát, hogy nyaktól lefelé betekerem takaróba, vagy plédbe. Persze a kezét maga mellé. És csak a fejét kell lefogni a másik kezemmel meg szívhatom. Általában sikerül. Remélem tudtam segíteni.

Mitől nem tud aludni? 13 hónapos a kisfiam, már csak egyszer alszik nappal. De max.1 órát. Néha csak felet. Ha felébred nem tudom visszaaltatni már. éjjel szépen alszik, tehát nem tudom mi a gond.

Legjobb válasz: Talán elég Neki ennyi. Kislányom még csak 4 hónapos, de már most csak egyszer alszik nappal, igaz akkor 3-4 órát, általában ebéd után. Éjszaka Õ is jól alszik, 10-12 órákat. Barátnõm kisfia 15 hónapos, és Õ is csak egyszer alszik délután, 1, max. (nagyon max.) 2 órát.

Talán elég Neki ennyi. Kislányom még csak 4 hónapos, de már most csak egyszer alszik nappal, igaz akkor 3-4 órát, általában ebéd után. Éjszaka Õ is jól alszik, 10-12 órákat. Barátnõm kisfia 15 hónapos, és Õ is csak egyszer alszik délután, 1, max. (nagyon max.) 2 órát.
A kérdező hozzászólása: hát másra én sem tudok gondolni. csak fura, mert eddig aludt 2-3 órát is... érdekes:) köszi

Megölték a kiskutyámat, egyfolytában sírok 2 napja.11 hetes terhes vagyok, nem ártok babámnak? Nem vagyok ideges csak félek hogy a sok sírás árt neki. Egyszerűen nem tudok megnyugodni! Van egy kisfiam és őt is vígasztalnom kell!

Az egész családot nagyon megrázta ami történt,imádtuk ?t.

Legjobb válasz: Mindenképpen próbálj megnyugodni, bár megtudlak érteni: nekem is halt meg már kutyám, és most is van egy, akit nagyon szeretunk és nem szeretnénk elveszíteni. A helyedben megpróbálnák a kisfiamra koncentrálni, a vidám játék sokat tesz .... és tudom, hogy nem pótolja, de nézz utána új kutyusnak, az állapotodnak biztosan nagyon jót tenne: felszabadulnál, jobb lenne a közérzeted. a lényeg az, hogy minél kevesebb stressznek tedd ki a kisbabád.

Mindenképpen próbálj megnyugodni, bár megtudlak érteni: nekem is halt meg már kutyám, és most is van egy, akit nagyon szeretunk és nem szeretnénk elveszíteni. A helyedben megpróbálnák a kisfiamra koncentrálni, a vidám játék sokat tesz .... és tudom, hogy nem pótolja, de nézz utána új kutyusnak, az állapotodnak biztosan nagyon jót tenne: felszabadulnál, jobb lenne a közérzeted. a lényeg az, hogy minél kevesebb stressznek tedd ki a kisbabád.
Szia! Jól mondta az elsõ válaszoló, minél hamarabb kell egy új kutyus. Eltereli a figyelmed, hiszen gondoskodni kell róla, a kisfiadnak is sokat segítene. Nekem is halt meg több kutyám, egyik sem természetes úton, amint lehetett, új kutyát szereztünk. Ne sírdogálj, nézz optimistán elõre, ezzel mindenkinek jót teszel. Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!