Találatok a következő kifejezésre: Nem tudom hogy (26316 db)

Lovat szeretnék, de még sosem volt, nem tudom hogyan kell őket megfelelően kezelni? Illetve tartani? Hol lehet beszerezni arab telivéreket? Vagy esetleg frízt?

Havonta kb mennyibe kerül az ápolása? Mire van hozzá szükségem, hogy egészséges, kiegyensúlyozott legyen a lovam? Viselkedésük mit?l függ? Linkeknek is örülnék, mert eddig nem igazán találtam jó oldalakat... El?re is köszönöm! :) 15/L

Legjobb válasz: Tudod, mikor, mit és mennyit kell enni-inni adni a lónak? Tudod, milyen gondja lehet, ha keveset vagy túl sokat kap? Tudod, milyen a mozgásigénye? Képes vagy feltenni egy kötõféket, tudod vezetni, leápolni? Tudsz lovagolni? Fel tudod egyedül szerszámozni? Van elég helyed a ló tartására? Ha valami gondja van, mondjuk kólikázik, felismered a tüneteit? Tudod, mit kell vele csinálni? Van naponta minimálisan 4 órád arra, hogy rendbe rakd a lovat, az istállót, etess, itass, lovagolj? Fel vagy készülve rá, hogy esetleg - mondjuk egy nem is túl ritka kólika esetén - éjszakákat kinn tölts a ló mellett, masszírozd, jártasd, vele légy, akár mínusz húsz fokos télben is? Felkészültél arra, hogy elfelejtheted a nyaralást, utazást, mert a lovaddal törõdni kell? Hogy még egy barátnõs ottalvós buli után is hajnalban haza kell menned, mert a lovad vár és éhes? Ezek csak néhány dolog a lótartással kapcsolatban, lenne még bõven mit írni. A lótartás felelõsség, méghozzá óriási! Csodálatos dolog, nekem is vannak lovaim, de rengeteg lemondással is jár. Nem mellesleg belekerül a ló alaphangon 30-40 ezer Ft-ba havona, de ez csak a kajája. Kéthavonta fizetsz a kovácsnak (10 ezer, ha szerencséd van), ha valamiért állatorvost kell hívni, az mindig legalább egy tizes, ha komolyabb a gond, akkor sokszorosa. Egy kólikamûtét félmillió. Ne legyen rá szükség soha, de elõfordulhat. A felszerelés, mire mindent megveszel - kötõfék, vezetõszárak, nyereg, kantár, kikötõ, futószár, futószárazó ostor, ín-és bokavédõk, istállófásli, szállító kamásli, takaró, ápoló szerszámok, stb., az se három forint lesz. Arabot és hasonlókat meg végképp felejtsd el. Az arabhoz lovas kell. Érzékeny, intelligens, pörgõs lovak, nem akárki kezébe valók. Szerintem menj el egy lovardába, tanulj meg lovagolni, figyeld és tanuld éveken át a lovakkal való bánásmódot, a ló körüli munkákat, aztán úgy 5-6 év múlva térj vissza arra a kérdésre (ha addig minden nap órákat töltöttél lovak között) hogy vegyél-e lovat és milyet. Addig ne.

Tudod, mikor, mit és mennyit kell enni-inni adni a lónak? Tudod, milyen gondja lehet, ha keveset vagy túl sokat kap? Tudod, milyen a mozgásigénye? Képes vagy feltenni egy kötõféket, tudod vezetni, leápolni? Tudsz lovagolni? Fel tudod egyedül szerszámozni? Van elég helyed a ló tartására? Ha valami gondja van, mondjuk kólikázik, felismered a tüneteit? Tudod, mit kell vele csinálni? Van naponta minimálisan 4 órád arra, hogy rendbe rakd a lovat, az istállót, etess, itass, lovagolj? Fel vagy készülve rá, hogy esetleg - mondjuk egy nem is túl ritka kólika esetén - éjszakákat kinn tölts a ló mellett, masszírozd, jártasd, vele légy, akár mínusz húsz fokos télben is? Felkészültél arra, hogy elfelejtheted a nyaralást, utazást, mert a lovaddal törõdni kell? Hogy még egy barátnõs ottalvós buli után is hajnalban haza kell menned, mert a lovad vár és éhes? Ezek csak néhány dolog a lótartással kapcsolatban, lenne még bõven mit írni. A lótartás felelõsség, méghozzá óriási! Csodálatos dolog, nekem is vannak lovaim, de rengeteg lemondással is jár. Nem mellesleg belekerül a ló alaphangon 30-40 ezer Ft-ba havona, de ez csak a kajája. Kéthavonta fizetsz a kovácsnak (10 ezer, ha szerencséd van), ha valamiért állatorvost kell hívni, az mindig legalább egy tizes, ha komolyabb a gond, akkor sokszorosa. Egy kólikamûtét félmillió. Ne legyen rá szükség soha, de elõfordulhat. A felszerelés, mire mindent megveszel - kötõfék, vezetõszárak, nyereg, kantár, kikötõ, futószár, futószárazó ostor, ín-és bokavédõk, istállófásli, szállító kamásli, takaró, ápoló szerszámok, stb., az se három forint lesz. Arabot és hasonlókat meg végképp felejtsd el. Az arabhoz lovas kell. Érzékeny, intelligens, pörgõs lovak, nem akárki kezébe valók. Szerintem menj el egy lovardába, tanulj meg lovagolni, figyeld és tanuld éveken át a lovakkal való bánásmódot, a ló körüli munkákat, aztán úgy 5-6 év múlva térj vissza arra a kérdésre (ha addig minden nap órákat töltöttél lovak között) hogy vegyél-e lovat és milyet. Addig ne.
Elõször is, ha kiskorú vagy, fontos a szüleid beleegyezése a lóhoz. Nem tudnék konkrét összeget mondani a tartásról, mert vidéken tartanak 40-50.000-ért is lovat, míg mondjuk a Honvédban kb. 90.000 egy havi tartás. Az ápoláshoz szükséged lesz majd gyökérkefére, szõrkefére, fésûre, patakaparóra, és ha fürdetésre is van lehetõség, tajtékvonóra (ezeknek a dolgoknak az alkalmazásáról többet is megtudhatsz itt: http://termosz.freewb.hu/lo-apolo-eszkozok-betegsegek) Nem árt az se, ha 2-3 havonta látja állatorvos, de szerintem, ha kezdõ vagy, ne vegyél rögtön lovat, hanem járj el lovasiskolába, ott megtudhatod, hogy mik a ló szükségletei, és hogy hogyan kell õket gondozni. Ha ez elõbbi nem tetszik neked, akkor azt is megcsinálhatod, hogy beteszed bértartásba a lovadat, és vele jársz edzõhöz. A lovak viselkedése fajtánként változhat, életkoruktól is függ. Ha fiatalabb a lovad, akkor szerintem könnyebben össze fogtok szokni. Eladó frízeket itt is tudsz nézni:www.frizhungary.hu/ http://www.haziallat.hu/apro/lo-poni/friz-lo/ http://www.lovasok.hu/eladolovak/ Eladó arabsok:lovaspiac.hu/index.php?oldal...id...arab_teliverek... http://www.lovasok.hu
Ne mondd már neki, hogy fiatal lovat vegyen... Látszik, hogy kezdõ, és hogy semmit nem tud errõl, majd jól bekap egy csikót, aztán ott van vége az egésznek... Öregebb, tapasztaltabb lóval is össze lehet szokni, nem a korától függ..
paci.hu lovasok.hu lovak-lovasok.hu
Járj lovardába, tanulj meg lovagolni, a lovaglás után ne rohanj haza, nézelõdj, közben a koszon kívûl egy jó hosszú idõ után talán ragad rád valami, a lótartással kapcsolatosan is!(nem két hét kérdése) Ennyire komplett oldalakat ne is keress, mert úgysem fogsz találni!A lovat, a lótartást meg kell tanulni, és nem lehet egy lovat a saját primitív elképzelésed alapján tartani!!! Az, hogy még soha nem volt lovad, az nem egy nagy ügy, az sokkal nagyobb, hogy teljesen tudatlanul akkora felelõsséget akarsz vállalni, amirõl halvány gõzöd sincs, fogalmad sincs arról, hogy egy ló tartása mit jelent! A kérdésed alapján nagyon tudatlan vagy lókérdésben!Elõször tanulni kellene, aztán lovat venni, mindezt a ló érdekében mondom!!!És miért akarsz lovat venni, mert az ismerõsödnek is van?!?!
A kérdező hozzászólása: Rendben! Nagyon köszönöm a válaszod! :)

Romano cosplayt szeretnénk készíteni a következõ MondoConra, de nem tudjuk hogyan lássunk hozzá. Tudnátok segíteni?

Németországban lakunk, ezért az Ebay.de-rõl kéne parókát rendelni(maximum 19 euro),de azt sem tudom hogyan lássak hozzá...A tavaszi volt az elsõ Conom,ahol L-nek öltöztem.Ugye ott mindent készen vettem :D De Romano-nál más a helyzet :D A segítséget elõre is köszönöm ^_^

Legjobb válasz:
A cosplay melyik részével van gond? A parókáról ezt tudom mondani: Ebayen írd be a paróka színét és, hogy rövidet keresel. Nézd az eladók értékelését és, hogy eddig hányan vásároltak tõlük. Ha sokan és 100% közeli az értékelés, akkor valószínûleg rendben van. Ha gondolod keresheted úgy is h beírod, hogy Romano paróka (persze mindent németül, csak én nem tudom, ezek, hogy vannak), de a konkrét karakter parókák általában drágábbak. Egyébként nem csak ebay.de-rõl rendelhetsz. Én is ebay.com-ról szoktam. Amikor kéri a címed ott megadod, és csak azt kell figyelni, hogy az eladó szállít-e Németországba. Ha a ruhával nem tudod mit csinálj, akkor döntsd el h készíted-e vagy rendeled. Ha rendeled, akkor ugyanazt tudom mondani, mint a parókánál. Ha készíted, akkor pedig kezdj hozzá jó hamar. Keress tutorialokat. Ha nem vagy gyakorlott varró, akkor amit lehet szedj össze turkálókból, vagy bármilyen ruhaboltból. Jó cosplayezést :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A cosplay melyik részével van gond? A parókáról ezt tudom mondani: Ebayen írd be a paróka színét és, hogy rövidet keresel. Nézd az eladók értékelését és, hogy eddig hányan vásároltak tõlük. Ha sokan és 100% közeli az értékelés, akkor valószínûleg rendben van. Ha gondolod keresheted úgy is h beírod, hogy Romano paróka (persze mindent németül, csak én nem tudom, ezek, hogy vannak), de a konkrét karakter parókák általában drágábbak. Egyébként nem csak ebay.de-rõl rendelhetsz. Én is ebay.com-ról szoktam. Amikor kéri a címed ott megadod, és csak azt kell figyelni, hogy az eladó szállít-e Németországba. Ha a ruhával nem tudod mit csinálj, akkor döntsd el h készíted-e vagy rendeled. Ha rendeled, akkor ugyanazt tudom mondani, mint a parókánál. Ha készíted, akkor pedig kezdj hozzá jó hamar. Keress tutorialokat. Ha nem vagy gyakorlott varró, akkor amit lehet szedj össze turkálókból, vagy bármilyen ruhaboltból. Jó cosplayezést :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm :3 Igen, jobb lesz hozzáfogni, amúgy a parókák közûl nem tudok választani, mert mindegyik nagyon tetszik :D köszi a választ!!!

Az At&t oldaláról szeretnék iphone5s-et venni, csak azt nem tudom hogy ezt hogy lehet függetleníteni, mert az iphonéknak nincs külön sim kártyályuk asszem. Ja és hogy az at&t az iphone 5s tényleg 200dollár?

Legjobb válasz:
"Az At&t oldaláról szeretnék iphone5s-et venni" Szeretnél, de nem fogsz. Majd késõbb meglátod miért. "csak azt nem tudom hogy ezt hogy lehet függetleníteni," Valahogy egészen biztosan, erre én sem tudom a választ. Nem tudom ,az 5s-re van valamilyen függetlenítés ( illegális) " mert az iphonéknak nincs külön sim kártyályuk asszem." Valóban voltak olyan régebbi iPhone modellek amelyekben beépített SIM szerûség volt, a CMDAs modelleken. Nem tudom, hogy van e CDMAs modellje az 5ös sorozatnak "Ja és hogy az at&t az iphone 5s tényleg 200dollár?" Igen annyi. Majd ha nem pörögnek a dollár jelek a szemedben akkor picit olvass részletesen: 2 éves hûséggel adott elõfizetés csomag mellett. Ahhoz, hogy elõfizetésed legyen amerikai ZIP kód kell. Nem hiszem, hogy neked lenne olyan,de ha lenne 2 évig akkor is fizetned kellene a havi díjad. Nekem két 3 éve csak ideiglenes lakcímem volt és csak céges közbenjárásra, SSN számom lobogatására voltak hajlandók 1 éves elõfizetést adni, lehet azóta változott a helyzet...

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Az At&t oldaláról szeretnék iphone5s-et venni" Szeretnél, de nem fogsz. Majd késõbb meglátod miért. "csak azt nem tudom hogy ezt hogy lehet függetleníteni, " Valahogy egészen biztosan, erre én sem tudom a választ. Nem tudom , az 5s-re van valamilyen függetlenítés ( illegális) " mert az iphonéknak nincs külön sim kártyályuk asszem." Valóban voltak olyan régebbi iPhone modellek amelyekben beépített SIM szerûség volt, a CMDAs modelleken. Nem tudom, hogy van e CDMAs modellje az 5ös sorozatnak "Ja és hogy az at&t az iphone 5s tényleg 200dollár?" Igen annyi. Majd ha nem pörögnek a dollár jelek a szemedben akkor picit olvass részletesen: 2 éves hûséggel adott elõfizetés csomag mellett. Ahhoz, hogy elõfizetésed legyen amerikai ZIP kód kell. Nem hiszem, hogy neked lenne olyan, de ha lenne 2 évig akkor is fizetned kellene a havi díjad. Nekem két 3 éve csak ideiglenes lakcímem volt és csak céges közbenjárásra, SSN számom lobogatására voltak hajlandók 1 éves elõfizetést adni, lehet azóta változott a helyzet...
Nos. Tisztázzuk egy kicsit a dolgokat. Az AT&T oldalán árult iPhoneok szolgáltatófüggõek és elõfizetéssel kerülnek annyiba. Tehát, ha megvásárolja valaki, akkor a hûségidõ szerint, minden hónapban fizetni kell az elõfizetés díját. Egyébként ilyen feltételekkel, itthon is lehet vásárolni 5S-t. Például a Telekomnál 100 ezer forintért elhozhatod a 16 gigás modellt, viszont 2 éven keresztül havi 20 ezret kell fizetni az elõfizetésért. Ergo 580 ezerbe kerül a telefon. A másik bökkenõ az, hogy az AT&T csak az USA-n belûl szállítja ki a megrendelt telefonokat, tehát Magyarországra nem szállítanak. A harmadik bökkenõ az, hogy ha ki is szállítanák, jelenleg az iPhone 5S-t semmilyen módszerrel nem lehet függetleníteni, csak a szolgáltató által. Természetesen akkor ki kell fizetni az elõfizetés fennmaradó részét a teljes idõtartamra. Egyébként lehet úgynevezett "contact free" iPhoneokat venni az államokban, amelyek kártyafüggetlenek. Természetesen ezek már jóval drágábbak, az alapmodellek 600-700 dollár körül vannak. Persze még így is megéri. Szóval, ha mindenképp az USA-ból akarsz telefont, akkor kell egy ismerõs aki megrendeli neked a contact free modellt, majd hazaküldi. Persze ebben az esetben valószínûleg rájön a készülékre a vám és a különbözõ adók díja, tehát nem fogsz jól járni. Szóval, ha te magad nem mész az USA-ba, vagy nincs ismerõsöd, aki ott lakik és valamikor jön haza, akkor sajnos kénytelen leszel itthon megvenni. Már lehet egyébként kapni 180-190 ezer forint környékén is. Drága, viszont nem véletlenül az. Az iPhone egy presztizs telefon, tehát elkérik az árát.

A 11 éves lányomnak nem tudom mit vegyek ő csak azt mondja hogy nem tudom legyen meglepi!? Én meg nem tudom hogy mit szeretne mire van szüksége?

Legjobb válasz: Te vagy az anyja/apja. Neked kell ismerned!!! miért kérdezed meg itt, ,mert szerintem mi egy büdös dolgot sem tudunk róla. még a nevét sem. És jobb lesz odafigyelni rá, mert ha még azt se tudod, hogy mit szeret, akkor talán a barátaival cigizni jár délutánonként. szerintem ismed meg jobban, foglalkozz vele egy kicsit. (Ha mindenképp nem tudod mit vegyél, akkor adj neki pénzt)

Te vagy az anyja/apja. Neked kell ismerned!!! miért kérdezed meg itt, , mert szerintem mi egy büdös dolgot sem tudunk róla. még a nevét sem. És jobb lesz odafigyelni rá, mert ha még azt se tudod, hogy mit szeret, akkor talán a barátaival cigizni jár délutánonként. szerintem ismed meg jobban, foglalkozz vele egy kicsit. (Ha mindenképp nem tudod mit vegyél, akkor adj neki pénzt)
Viszont biztosan látod, hogy mi az ami nincs neki. Nem szokta mondani néha, hogy mire vágyik, vagy álmodozk valamirõl?
bezzeg az én 11 éves fiam teleírna egy csomo papírt a kéréseivel:)
Mondd meg neki, hogy írjon össze legalább 10 dolgot amit szeretne és meglepi lesz, hogy ezekbõl melyiket veszed meg. :-)
Én ennyi idõsen imádtam társasjátékozni, így volt, hogy azt kaptam ajándékba. De lehet hogy örülne egy szép új ruhának vagy cipõnek. Esetleg jó ajándék lehet egy mp3 lejátszó vagy valamilyen dvd. Ha szeret olvasni, akkor valamilyen könyv. De tényleg, te ismered a lányod, hogy miket szeret, mi érdekli és ami nincs neki, azt veszel.
5.-nek Te egy 11 éves gyereket elvinnél, hogy válasszon ajándékot magának? Egy 11 éves gyereknek azért még kell a meglepetés. Én annak idején feltúrtam az egész lakást, hogy hová dugták az ajándékot, de szerencsére a szüleim olyan ügyesek voltak, hogy soha nem találtam meg az összeset. Biztos van olyan játék, amivel szivesen játszana és még nincs neki. Lényeg, hogy ne csak ruha legyen az ajándék, mert nem biztos, hogy a praktikus dolog (amit egyébként is megkapna, mert kell) jó ajándék egy gyereknek.
Én elvinném egy bevásárlóközpontba, és megkérném, hogy válasszon 1 olyan dolgot, ami megtetszik. Persze nem plazmatévére kell gondolni, hanem valami szép ruhára, kopogós cipõre, :) vagy egy új babára... Nem tudom, manapság mivel játszanak a 11 éves lányok...
A kreatív, gyurmás ötlet jó! Szeret v.mivel bíbelõdni a leányzó, van olyan v.mi, ami nagyon érdekli?
gyöngyfûzéshez való cuccok! ha szeret kreatívoskodni, akkor szerintem nagyon fog neki örülni, mert egyedül is tud vele foglalkozni, és tényleg meseszép ékszereket lehet készíteni, ha belejön! Ha kell segítség, hogy mi az, amit egy ekkora kislány is meg tud csinálni, meg hogy miket vegyél amik kellenek! :) (damil, drót, abból is milyen, milyen gyöngyöt, milyen füzeteket) ui.: a tescoban árult dobozos gyöngyfûzõszettet semmiképp se ajánlom! :)
-görkori -roller -könyv -társasjáték
azért annyira csak ismered a kislányodat, hogy tudod mi érdekli. Esetleg sportol valamit, vagy szeret táncolni, kreatív dolgokat csinálni. Ha szeret öltözködni, akkor valami szép ruha, cipõ, ha olvasni, akkor valamilyen ifjúsági könyv.
Miért lettem lepontozva? Az egyik késõbbi válaszadó ugyanazt írta le, más szavakkal, és hozzátette a gyurmát. Na??????
Ja még annyi, hogy ezek a korú gyerekek pont abban a korban vannak, amikor minden érdekli õket, de semmi sem köti le tartósan.

Ezek az értékek jók, vagy IR? (tudom nem vagytok orvosok, de orvoshoz jövőhéten megyek és mondta hogy kiszámolja hogy IR es vagyok e) azt tudom hogy szorozza meg osztja. De azt nem tudom hogy hogyan

inzulin OGTT t. 0 min <2 mIU/l 120 min 45.5mIU/l glukoz 0 min 4.3mmol/l 120min 5.3mmol/l

Legjobb válasz: az IR a megtapadást is akadályozhatja, úgyhogy ez is lehet az egyik oka, hogy nem sikerül a baba. Nálunk például "csak" ennyi volt a baj. Nekem a tesztoszteron is rendezõdött például, de ezt már tényleg nem tudom.

az IR a megtapadást is akadályozhatja, úgyhogy ez is lehet az egyik oka, hogy nem sikerül a baba. Nálunk például "csak" ennyi volt a baj. Nekem a tesztoszteron is rendezõdött például, de ezt már tényleg nem tudom.
a 120 perces mindenképp sok. 25-ig jó, na meg a 120 perces nem lehet több mint 5 szöröse a 0 percesnek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! peteérésem van, jokor is vagyunk egyutt...de mégsem sikerül a tesztoszteronom 3, 1 lett...ami elé irtak egy M betût hogy magas ha helyre jön az IR akkor a tesztoszteron is? más hormomom jó!csak az IRt vártam
Bocsi tudom nem vàlasz, de mi az az IR?
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!:)
3-as. Izulin rezisztencia rövidirése az Ir.

Nem tudom, hogy baj-e az hogyha a Sims 2 Házi kedvenc játékot beindítom akkor folyton recseg?

Remélem nem, mert akkor készítenék egy filmet.

Legjobb válasz: Nem tudom hogy érted azt hogy recseg, de én már régóta játtsszom a Sims 2-vel ,játszottam jó és rossz gépen is, sok kiegészítõvel,de mindent csinált, csak nem recsegett. Lehet, hogy a géped hibája, de lehet hogy a játéké, de ha filmezel, ki tudod kapcsolni a hangját. Ha nagyon zavar a recsegés, telepítsd újra az összes CD-t, ha az sem megy, hát nem tudom...

Nem tudom hogy érted azt hogy recseg, de én már régóta játtsszom a Sims 2-vel , játszottam jó és rossz gépen is, sok kiegészítõvel, de mindent csinált, csak nem recsegett. Lehet, hogy a géped hibája, de lehet hogy a játéké, de ha filmezel, ki tudod kapcsolni a hangját. Ha nagyon zavar a recsegés, telepítsd újra az összes CD-t, ha az sem megy, hát nem tudom...

Kutyaházat szeretnék építeni csak nem tudom, hogyan kezdjek bele meg, hogy mekkorát építsek? (Amstaff) {Ha tudtok küldjetek linket arról hogy hogyan! :) }

Köszi :)

Legjobb válasz: Szóval... A farostlemez vékony, hajlik, ha felszívja a vizet dagad és még annyit se fog bírni. A kutya kikaparja a hungarocellgolyókat meg szedegetheted az udvarról... Ha kint lesz a szabad ég alatt a kutyaház, akkor érdemes hõszigetelt házat készíteni. Erre elég a 4cm-es hungarocell is, ami fontos, hogy alulra és felülre is tegyél, egyik télen, másik nyáron hasznos. Teljesen megfelelõ a 12mm-es OSB vagy MFP lap is, persze ha több van rá szánva lehet 14-16mm-es lambériából is készíteni. Mivel semelyiket sem tudod, úgy önmagában összecsavarozni, kell még hozzá 4×4, vagy 5×5 cm-es párnafa/rigli (ahogy tetszik) ezeket rakod a sarkokba/élekbe és ehhez csavarozol. A tetõt mint egy normál lakóházon, hosszabbra hagyod, hogy a csapó esõ, csepegõ víz minimálisra csökkentse a falak ázását. A tetõre a legolcsóbb és legjobb megoldás a zsindely. (ez alá használj OSB-t!) Ami fontos, ha az anyagokat leszabtad, összeállítás elõtt impregnáld, és 1 sorral fesd le, mert akkor a vizet sem fogja felszívni olyan hamar. Száradást követõen állítsd össze. Ajánlom, hogy emeld ki a talajszinttõl,mondjuk teljes alapterületére rakj alá kisméretû tömör téglát, vagy térkövet. Ez 4-5 cm-rel megemeli az egész házat, de nem fog a talajjal találkozni, nem folyik alá víz, így nem tudja a fa felszívni. A méretet meg úgy állapítsd meg, hogy a (kifejlett) kutyát alvás közben, amikor össze van "gömbölyödve" megméred az alapterületét, ennél elég ha hosszúsághoz 25cm, szélességhez 35cm-t adsz. Így a kutya kényelmesen meg fog benne tudni fordulni. Túl sokkal nem jó nagyítani, mert a kutya által termelt hõ kevés lesz a beltér nagyságához, így a kutya fázni fog benne. A ajtó nagyságát úgy tudod megállapítani, hogy a kutya marmagasságához adsz 10cm-t szélessége pedig akkora legyen mint a kutya legnagyobb szélessége +5-10 cm. Itt sem jó a nagyobbra vételezés, mert sok lesz a kiáramló hõ. Én NEM javaslom az ajtót eltakarni semmiféle függönnyel, a külsõ és belsõ hõmérséklet különbség csapágyassá teszi a kutyát :-), azaz állandóan ízületi gyulladása lesz esetleg megfázik. Inkább javaslom, hogy a házat úgy helyezd el, hogy a szél ne tudjon belefújni. Az aljára teríts bele régi ruhadarabokat, hogy puha legyen. Ha kiszedi, akkor szegeld le a 4 sarkát. Ha van helyed, kevés az árnyék, esetleg a kutya láncon lesz tartva, érdemes az egyik oldalra egy elõtetõt készíteni, ez alá be tud menni hûsölni. Legalább 2 sor festékkel kend le, a legjobban a sadolin néz ki, de azt kell sûrûbben festeni egy zománccal szemben.

Szóval... A farostlemez vékony, hajlik, ha felszívja a vizet dagad és még annyit se fog bírni. A kutya kikaparja a hungarocellgolyókat meg szedegetheted az udvarról... Ha kint lesz a szabad ég alatt a kutyaház, akkor érdemes hõszigetelt házat készíteni. Erre elég a 4cm-es hungarocell is, ami fontos, hogy alulra és felülre is tegyél, egyik télen, másik nyáron hasznos. Teljesen megfelelõ a 12mm-es OSB vagy MFP lap is, persze ha több van rá szánva lehet 14-16mm-es lambériából is készíteni. Mivel semelyiket sem tudod, úgy önmagában összecsavarozni, kell még hozzá 4×4, vagy 5×5 cm-es párnafa/rigli (ahogy tetszik) ezeket rakod a sarkokba/élekbe és ehhez csavarozol. A tetõt mint egy normál lakóházon, hosszabbra hagyod, hogy a csapó esõ, csepegõ víz minimálisra csökkentse a falak ázását. A tetõre a legolcsóbb és legjobb megoldás a zsindely. (ez alá használj OSB-t!) Ami fontos, ha az anyagokat leszabtad, összeállítás elõtt impregnáld, és 1 sorral fesd le, mert akkor a vizet sem fogja felszívni olyan hamar. Száradást követõen állítsd össze. Ajánlom, hogy emeld ki a talajszinttõl, mondjuk teljes alapterületére rakj alá kisméretû tömör téglát, vagy térkövet. Ez 4-5 cm-rel megemeli az egész házat, de nem fog a talajjal találkozni, nem folyik alá víz, így nem tudja a fa felszívni. A méretet meg úgy állapítsd meg, hogy a (kifejlett) kutyát alvás közben, amikor össze van "gömbölyödve" megméred az alapterületét, ennél elég ha hosszúsághoz 25cm, szélességhez 35cm-t adsz. Így a kutya kényelmesen meg fog benne tudni fordulni. Túl sokkal nem jó nagyítani, mert a kutya által termelt hõ kevés lesz a beltér nagyságához, így a kutya fázni fog benne. A ajtó nagyságát úgy tudod megállapítani, hogy a kutya marmagasságához adsz 10cm-t szélessége pedig akkora legyen mint a kutya legnagyobb szélessége +5-10 cm. Itt sem jó a nagyobbra vételezés, mert sok lesz a kiáramló hõ. Én NEM javaslom az ajtót eltakarni semmiféle függönnyel, a külsõ és belsõ hõmérséklet különbség csapágyassá teszi a kutyát :-), azaz állandóan ízületi gyulladása lesz esetleg megfázik. Inkább javaslom, hogy a házat úgy helyezd el, hogy a szél ne tudjon belefújni. Az aljára teríts bele régi ruhadarabokat, hogy puha legyen. Ha kiszedi, akkor szegeld le a 4 sarkát. Ha van helyed, kevés az árnyék, esetleg a kutya láncon lesz tartva, érdemes az egyik oldalra egy elõtetõt készíteni, ez alá be tud menni hûsölni. Legalább 2 sor festékkel kend le, a legjobban a sadolin néz ki, de azt kell sûrûbben festeni egy zománccal szemben.
Sok sikert!
elõször csináldmeg a belsejét farostlemezbõl, majd 6-10 cm hungarocell ésa külseje lambériából. Az ajtóra tegyél hõfüggönyt. a neten találsz sokcéget akik ezzel foglalkoznak, az õ honlapjaikon találsz leírást is aházakrólamiket õk gyártanak.Azalapján megcsinálhatod.
Az elõzõ hsz. vagyok... Az MFP lap jobban bírja a vizet és finomabbra darált fákból van összeragasztva. Cserébe ~20%-al drágább.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat holnap nekilátok mert ma sok a dolgom de ha kész teszek fel képet róla :) ment a zöld kéz , Üdv.:Zoli
Ja és jó munkát! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) na szóval: van a garázsban 22db összeilleszthetõ deszka (80cm kb) + 2db 2, 5m hosszú 20cm széles OSB + egy nagy OSB tábla + még egy kisebb OSB tábla ! 80cm hosszúnak szeretném a kutyaházat , 55cm magas és 60cm széles ! ebbõl szerinted megoldható?
A kérdező hozzászólása: Eleje és az egyik oldala megvan :)
Engem is érdekel majd a végeredmény, sok sikert! :)

A martingált hogyan tudom "rácsatlakoztatni" a hevederre? Nem tudom hogyan kell, szét se tudom szedni, mert egyiken sincs karabiner (jó tudom hogy nem is kéne hogy legyen) hogy rá tudjam rakni a hevederre. Valaki segítsen, köszönöm.

Legjobb válasz: A martingálnak kell legyen egy alsó része (hosszabb, vastagabb szíj, ami önmagába csatolódik, de állítható hosszúságú), amin áthúzod a hevedert. Ha nem szügyhámos martingál, csak sima, akkor ez az egyetlen csatlakozási pontja a nyereggel. Van még egy összecsatolható hosszabb, de vékonyabb szíj, az megy a ló nyakára, a két rövidebb karikás szíjon pedig a szárat vezeted át.

A martingálnak kell legyen egy alsó része (hosszabb, vastagabb szíj, ami önmagába csatolódik, de állítható hosszúságú), amin áthúzod a hevedert. Ha nem szügyhámos martingál, csak sima, akkor ez az egyetlen csatlakozási pontja a nyereggel. Van még egy összecsatolható hosszabb, de vékonyabb szíj, az megy a ló nyakára, a két rövidebb karikás szíjon pedig a szárat vezeted át.
http://www.nagylovas.hu/lovas/index.php?pid=103&gid=121&id=885 Ezen a linken van egy kép, ami bal oldalra áll szélesebb szíj, az lesz, amin áthúzod a hevedert. Amelyik kör alakban össze van csatolva, az megy a nyakára, a karikás részen pedig a szétcsatolt kantárszárat kell átvezetned (a karikát állítva tartsd, úgy vezesd át rajta a szárat), majd összecsatolod és kész.
A kérdező hozzászólása: Pont olyan martingálom van ami a képen van, csak úgy lehet hogy, mint a "tûn áthúzom a cérnát"? Nem lehet karabinert venni rá? Nem fogja így nyomni a hasát a lónak, meg súrolja is, vagy hülyeséget mondok?
Nem lesz semmi gondja, ne izgulj. :-)
A kérdező hozzászólása: Hát jó; Köszönöm mégegyszer:)
A legtöbb martingál ilyen, de pl van olyan heveder (fõleg ugró), hogy van a heveder alján karika és abba lehet karabínerrel rácsatolni a martingált (szügyellõset). De a bevett szokás a simán átbújtatás és nem töri a lovat.
Ha attól félsz, hogy kidörzsöli akkor van olyan martingál is amin van karabiner, de ahhoz olyan heveder kell amin van alul egy karika és abba kell belecsatolni. De amúgy tényleg nem lesz semmi baja sem az ilyentõl.
Nem töri fel a lovad, mert ha meghúzod a hevedert, akkor ugye "odaszorítja" a hasához, azaz nem mozdul el, csak ott van:) Nem tudom mihez hasonlítani, mintha te az övedre akasztanál valamit, az övet pedig jól meghúznád, nem dörzsölné ki a nadrágod, mert egy helyen van fixen, és nem mozdul el a meghúzott öv/heveder alatt:)
A kérdező hozzászólása: Oh jó köszönöm mindenkinek!

Nem tudom, hogy mi lenne a helyes. Szerintetek? (részletek lent, buta kérdésektől kíméljetek)

Egyik osztálytársammal(lány) elég jóba vagyok, de én többet érzek mint barátság.Na hát a lényeg, hogy ő szép lány, az osztályból már egy páran be is próbálkoztak nála, de sikertelenül.Viszont legtöbb bizalmas ügyét nekem elmeséli, mert megbízik bennem. Meg jó fej is.Már volt, hogy elhívott a plázába akkor is jól elvoltunk.Nem tudom, hogy ő érez-e irántam bármit is ami több mint barátság és, hogy van-e valami esélyem nála, mert nekem nagyon tetszik és eléggé bele vagyok zúgva, de nem tudom, hogy meg mondjam-e neki, mert mint említettem az osztályból sokan próbálkoztak nála, de ők nem voltak vele ilyen jóba mint én és őket könnyedén elutasította. Meg ők úgymond "visszahúzódóak" viszont nekem azt mondta már, hogy kedves vagyok meg jó fej és vicces, de nem tudom, hogy ez jelent-e valamit.Én bármit megtennék érte, de félek, hogy engem is olyan könnyedén elutasít mint az osztálytársaimat és, hogy csak magam hozom kellemetlen helyzetbe.Szerintetek mit tegyek?

Legjobb válasz: "félek, hogy engem is olyan könnyedén elutasít mint az osztálytársaimat és, hogy csak magam hozom kellemetlen helyzetbe" Nem az a kellemetlen ha elutasítanak hanem az ha tudod mit kéne tenned de nem teszed. Te is tudod jól hogy ha nem szeded össze magad és nem hívod el randira (mégpedig egyértelmûen, a "randi" szót használva hogy biztosan leessen neki mit akarsz, tehát nem félénken körülírva!) akkor maradsz a barátzónában. Hogy mi az a barátzóna? Amikor a csaj csak barátnak néz téged és azt hiszi te se akarsz többet tõle így aztán nem is fog komolyabbra fordulni a dolog. A barátzóna az a hely ahova azok a srácok kerülnek akik nem elég bátrak ahhoz hogy már a kezdetekkor egyértelmûen megfogalmazzák a csaj felé a szándékaikat. Persze késõbb is lehet kezdeményezni. Hogy emiatt oda a barátság? Vagy ez vagy az élethosszig tartó nyálcsorgatás miközben belül folyton ostorozod magad hogy miért vagy ilyen [email protected] Önbizalomhiányos srácok kerülnek a barátzónába akik a csajt többre tartják saját maguknál pedig pont ez a legnagyobb probléma manapság a férfiakkal hogy nem értékelik önmagukat eléggé (emiatt pedig túl sokat megengednek a csajoknak csak nehogy elegük legyen és elhagyja õket egy másik srácért - ezért is van annyi beképzelt, bunkó csaj). Csak még azt nem tudják hogy mindenki azt kapja a kapcsolataiban a másiktól amit õ önmagának is ad. Ha nem értékeled önmagadat akkor hiába színészkedsz hogy imponálj, elõbb-utóbb ki fog lógni a lóláb és a csaj rájön milyen vagy legbelül. És onnantól kezdve õ se fog értékelni téged (és ez abból indult ki hogy te már elõtte se értékelted önmagadat, ezért játszottál szerepet). Önbizalmat pedig a félelmeink kiiktatásával tudunk szerezni (mégpedig úgy hogy megtesszük azt amit félünk megtenni, az élet bármely területén - pl. kiállni magunkért a szekáló évfolyamtársakkal szemben stb. -, kezdve a legkisebb félelmünkkel haladva a legnagyobbakig). Ha belegondolsz mindig az kezdi ki az ember önbizalmát ha mindig eszébe jut hogy mit nem mer meglépni, hogy miben hagyja magát állandóan legyõzni. És még valami: ne ragadj le egy csajnál ha nem akar tõled semmit. Ha nemet mond szépen menj tovább a következõ jelöltre, ne reménykedj már utána hogy hátha meggondolja magát mert nem fogja (maximum "ha nincs ló akkor jó a szamár is" alapon de gondolom eszed ágában sincs szamár lenni)!

"félek, hogy engem is olyan könnyedén elutasít mint az osztálytársaimat és, hogy csak magam hozom kellemetlen helyzetbe" Nem az a kellemetlen ha elutasítanak hanem az ha tudod mit kéne tenned de nem teszed. Te is tudod jól hogy ha nem szeded össze magad és nem hívod el randira (mégpedig egyértelmûen, a "randi" szót használva hogy biztosan leessen neki mit akarsz, tehát nem félénken körülírva!) akkor maradsz a barátzónában. Hogy mi az a barátzóna? Amikor a csaj csak barátnak néz téged és azt hiszi te se akarsz többet tõle így aztán nem is fog komolyabbra fordulni a dolog. A barátzóna az a hely ahova azok a srácok kerülnek akik nem elég bátrak ahhoz hogy már a kezdetekkor egyértelmûen megfogalmazzák a csaj felé a szándékaikat. Persze késõbb is lehet kezdeményezni. Hogy emiatt oda a barátság? Vagy ez vagy az élethosszig tartó nyálcsorgatás miközben belül folyton ostorozod magad hogy miért vagy ilyen [email protected] Önbizalomhiányos srácok kerülnek a barátzónába akik a csajt többre tartják saját maguknál pedig pont ez a legnagyobb probléma manapság a férfiakkal hogy nem értékelik önmagukat eléggé (emiatt pedig túl sokat megengednek a csajoknak csak nehogy elegük legyen és elhagyja õket egy másik srácért - ezért is van annyi beképzelt, bunkó csaj). Csak még azt nem tudják hogy mindenki azt kapja a kapcsolataiban a másiktól amit õ önmagának is ad. Ha nem értékeled önmagadat akkor hiába színészkedsz hogy imponálj, elõbb-utóbb ki fog lógni a lóláb és a csaj rájön milyen vagy legbelül. És onnantól kezdve õ se fog értékelni téged (és ez abból indult ki hogy te már elõtte se értékelted önmagadat, ezért játszottál szerepet). Önbizalmat pedig a félelmeink kiiktatásával tudunk szerezni (mégpedig úgy hogy megtesszük azt amit félünk megtenni, az élet bármely területén - pl. kiállni magunkért a szekáló évfolyamtársakkal szemben stb. -, kezdve a legkisebb félelmünkkel haladva a legnagyobbakig). Ha belegondolsz mindig az kezdi ki az ember önbizalmát ha mindig eszébe jut hogy mit nem mer meglépni, hogy miben hagyja magát állandóan legyõzni. És még valami: ne ragadj le egy csajnál ha nem akar tõled semmit. Ha nemet mond szépen menj tovább a következõ jelöltre, ne reménykedj már utána hogy hátha meggondolja magát mert nem fogja (maximum "ha nincs ló akkor jó a szamár is" alapon de gondolom eszed ágában sincs szamár lenni)!
keress másik sulit... :) ))))
minek a rizsa??? hát próbálkozzál, mi mást tehetnél?
A kérdező hozzászólása: Miért keressek?Ezt nem értem.
Mindenféleképpen beszélj vele! Lehet tetszel neki te is, és akkor tök jó lesz minden. Ha nemet mond, akkor sincs semmi baj, becsüld meg a barátaidat! A fiúnak kell lépni, szóval hajrá, sok sikert! u.i.: közeleg a nõnap :)
A kérdező hozzászólása: Hát már mást is megkérdeztem és volt aki azt mondta, hogy várjak, mert lehet, hogy bejövök neki és õ fogja mondani.(én kétlem, hogy ez lenne..de akkor szerintetek ha el is mondom neki akkor mit mondjak?)
ne várj a lányra, te kezdeményezz!!
# 7! Az elsõ mondatod után nyomni akartam a zöld kezet, de tovább olvastam... Sosem hívtam "randira" lányt. Ha elhívok valahová egy lányt, akkor fel tudja fogni, hogy nem csak barátként tekintek rá. A barátzóna hülyeség. A legjobb kapcsolataim barátságnak indultak.

Pár napja fáj a fogam, a baj az hogy nem tudom melyik.2hete voltam betömetni az utolsó lyukasat. Azt nem tudom hogy ha elmegyek hogyan tudja meg melyik fáj? Mivel ilyenkor a röntgen tudomásom szerint nem javasolt.12hetes kismama.

Legjobb válasz: Egyrészt a fogorvos látni fogja, melyiken van szuvasodás. Másrészt meg fogja kopogtatni azon a környéken mindet, és te az egyikre azt fogod mondani, hogy ÁÁÁÁÁÁ, abból õ tudja, hogy azzal van baj. :)

Egyrészt a fogorvos látni fogja, melyiken van szuvasodás. Másrészt meg fogja kopogtatni azon a környéken mindet, és te az egyikre azt fogod mondani, hogy ÁÁÁÁÁÁ, abból õ tudja, hogy azzal van baj. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!