Találatok a következő kifejezésre: Nem tudom az egyik mellem és (33 db)

Nem tudom kifejni az egyik mellem és a babám se tudja kiszívni, pedig érzem, hogy sok tejcsi van benne. Valamiért el lehet akadva a tej és nem indul meg. Mit tehetek?

Nem szeretném, hogy begyulladjon, mert az nagyon fáj, már megtapasztaltam.

Legjobb válasz: H-h nem tudja kiszívni a baba? Próbáld meg szopi elõtt melegvizzel megmosni,majd jól átmasszírozni.Ha holnapig nem jutsz vele dûlõre,akkor keresd meg a védõnõt,õ meg mondja mit tegyél.A mellgyulladás pillantok alatt létrejön. Mikor lövellt be a tejed?Tejeblövellés után nekem is volt vagy két vagy három nap mire sikerült rávenni a lányom,hogy szopizzon a jobb mellembõl is,ne csak a balból.

H-h nem tudja kiszívni a baba? Próbáld meg szopi elõtt melegvizzel megmosni, majd jól átmasszírozni.Ha holnapig nem jutsz vele dûlõre, akkor keresd meg a védõnõt, õ meg mondja mit tegyél.A mellgyulladás pillantok alatt létrejön. Mikor lövellt be a tejed?Tejeblövellés után nekem is volt vagy két vagy három nap mire sikerült rávenni a lányom, hogy szopizzon a jobb mellembõl is, ne csak a balból.
Szia! Drasztikusnak tûnhet, de nekem segített. Csak addig csináld amíg nem fáj. Én kínomban egyszer a kislányom porszívó-orrszívójával "fejtem" le.Az elég erõsen szív, és nekem jól beindult tõle a tej. Aztán könnyebb volt lefejni! Fontos, hogy ha sebes a mellbimbód ne csináld, és mikor kiöntöd a tejet abból a kis gyüjtõbõl ne a mellbimbódat "tépd" ki a csõbõl, hanem a porszívót állítsd le...
A kérdező hozzászólása: Bocsi, azt nem írtam, hogy a babám 3, 5 hónapos múlt, tehát már tud szopni. S sajnos a melgyulladást is megtapasztaltam már külön-külön mindkét mellemnél magas lázzal társítva, ezért is tartok tõle. Próbáltam a melegvizes masszírozást is, sõt ma még nagyon mást nem is csináltam csak masszíroztam és fejni próbáltam, meg a babát is rátettem, de egyszerûen néhány cseppet leszámítva nem akar kijönni belõle a tej, pedig érzem, hogy kemény és csomós. Nem adom fel próbálkozom, csak hátha valaki ad valami extra jó ötletet, amit még nem próbáltam és beválna. Elõre is köszi!
Mikor nekem "elakadt" a tejem én a nagyobbik gyerekemet kértem meg hogy szívja meg, de mikor látta hogy nekem fájt nem akarta tovább csinálni. Ekkor a férjemnek szóltam. Õ elösszõr hallani sem akart róla, de sírva kértem, hogy már nem bírom, és félek, hogy korház lesz. Már lázas voltam. Ekkor õ rászánta magát hozott egy kis vödröt amibe köpte a kiszívott tejet, addig csinálta ezt míg meg nem indult és fejni nem tudtam. Gondolom ez most sokakat megdöbbent, de nem érdekel. Nekünk bejött. Másnapra lement a láz és utánna már nem kényszerültünk erre a megoldásra. Õ nem tartotta undorító dolognak, csak azt nézte, hogy segítenie kell valahogy. mert már mindent kipróbáltunk, maszírozás, borogatás stb.
Egy ismerõsömnek is a férje segített.Miért döbbentene ez meg valakit.
Szia! Egy barátnõmnél szintén a párja segített megindítani. Szóval hajrá!:)
Szia! Nekem mikor begyulladt, akkor nem tudtam kifejni. Sírtam a fájdalomtól. Végül úgy sikerült, hogy beültem a fürdõkádba, jó meleg vizzel feltöltöttem úgy, hogy ellepje a mellemet. PÁr perc múlva megindult a tejem, és ki tudtam nyomkodni a vízbe. DE úgy nyomkodtam, hogy a mellem végig a víz alatt volt, és ott nyomkodtam. Látni lehet a vízben, ahogy dõl belöle a tej. Nekem ez vált be.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget, szerencsére megoldódott a problémám. Ismét megpróbáltam a meleg vizes dolgot csak most nem a zuhannyal, hanem bele tettem az egész mellem, s a víz alatt alaposan átmasszíroztam, utána rátettem a picurt, s közben is nyomkodtam. Úgy megindult, hogy szegény alig bírta nyelni. Egyébként nálam nem akar beállni ez a kereslet-kínálat dolog. Hol kevés a tejem, s pótolnom kell mellé, hol sok és rögtön begyullad :( Mégegyszer köszi mindenkinek!

Fele massak a melleim es szivacs nelkuli furdoruhat nem tudok felvenni. Van valami ami az egyik mellemet ugyanakkoranak mutatja mint a masik?

Legjobb válasz: Senkinek nincs egyforma melle. A két szemöldököd, a két kezed, de a két lábad sem teljesen egyforma. Ez normális. Másnak is olyan.

Senkinek nincs egyforma melle. A két szemöldököd, a két kezed, de a két lábad sem teljesen egyforma. Ez normális. Másnak is olyan.
A kérdező hozzászólása: Szules utan az egyik mellembe hamar elapadt a tej a masikban meg kozel 2 evig volt es igy a bal mellem pici lett a jobb pedig joval nagyobb nala es sajnos nagyon szembetuno...

15 vagyok és az egyik mellem láthatóan nagyobb a másiknál. Van még arra bármi esélyem, hogy. Nem is. Tudom, kiegyenlítődjön? Mert eléggé zavaró.

Legjobb válasz: Nagyon sok nõnek különbözik két melle között a méret. Majd ha nagyobbak lesznek, bár nem tudom, mekkorák most, majd nem lesz feltûnõ. Ennyi idõsen nekem is nagy különbségek voltak

Nagyon sok nõnek különbözik két melle között a méret. Majd ha nagyobbak lesznek, bár nem tudom, mekkorák most, majd nem lesz feltûnõ. Ennyi idõsen nekem is nagy különbségek voltak
Természetesen ilyen idösen még sokat alakul amelled, és kezdetben a legtöbb nönek nem egyformán fejlödik a két melle, viszont késöbb nagyjából egyforma lesz. Azért nagyjából, mert gyakorlatilag mindenkinek van kisebb különbség késöbb is, csak nem feltünö. Ne idegeskejd, ki fog egyenlitödni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Így igaz, ahogy nõ, úgy kopik el a különbség. Gondold meg: jobb kezedben van egy kiló, bal kezedben kettõ, a különbség óriási. Tegyél mind a kettõhöz 10 kilót, a 11 és 12 között alig van különbség (nem mintha a melled 12 kilóra hízna, ez csak egy példa :-).
Egy kicsi különbség mindig is lesz a melleid között, de idõvel ez csökkenni fog, hiszen még nõhetnek a cicijeid! :)


Tegnap próbáltam egy témát letölteni az xp-hez és nem sikerült próbáltam letörölni de ma reggel egy gömb szerű fehér zöldes ikon jelent meg az óra mellet és nem tudo bezárni . Mi ez?

és több mint 20 mb foglal megnéztem már telepítések törléseknél de nem látom ..

Legjobb válasz: RelevantKnowledge a neve ! volt hogy 2 is bejött ..:(

A kérdező hozzászólása: RelevantKnowledge a neve ! volt hogy 2 is bejött ..:(
gugliba írd be a nevét, ott leírják hogy kell törölni.
A kérdező hozzászólása: sikerült ! :) huh egy gazember program vagy trójai .. XD

Van egy csomó a mellemben, amit nem tudok kimaszírozni és 4 hete baci is az anyatejben ami antibiotikum mellett sem múlik. Lehet, hogy fel kell nyitni a mellem. Megírnátok, hogy mégis mivel jár és hogy mennyire fog fájni?

Legjobb válasz: Szia! A fejéssel csak serkented a tejtermelés, ez a Te esetedben azt jelenti, hogy még rosszabb lesz a helyzet. Próbáld meg a babát úgy mellre tenni, hogy az álla a csomó felé nézzen. Ha nagyon bedurran a cici, kõkeményre és a kicsi nehezen tudja bevenni a didi, fejjél le belõle egy kicsit, de csak annyit hogy a bimbóudvar összenyomható legyen. A babának úgy tudsz segíteni a csomó fellazításában és kiszívásában, hogy jó forró víz sugárral masszírozod vagy borogatod a melled. Ha van még kérdésed ezzel kapcsolatban, írj privit! 5 hetes anyuka

Szia! A fejéssel csak serkented a tejtermelés, ez a Te esetedben azt jelenti, hogy még rosszabb lesz a helyzet. Próbáld meg a babát úgy mellre tenni, hogy az álla a csomó felé nézzen. Ha nagyon bedurran a cici, kõkeményre és a kicsi nehezen tudja bevenni a didi, fejjél le belõle egy kicsit, de csak annyit hogy a bimbóudvar összenyomható legyen. A babának úgy tudsz segíteni a csomó fellazításában és kiszívásában, hogy jó forró víz sugárral masszírozod vagy borogatod a melled. Ha van még kérdésed ezzel kapcsolatban, írj privit! 5 hetes anyuka
gyakran elõ fordul szoptató anyáknál.és ennek örülj, mert ez azt jelenti, hogy sok tejed van. a legjobb ha sokat szoptatsz, vagy fejd ki, utána vagy elõtte masszírozd ki.nekem most múlt el két napja, és baromira fájt...
Nekem a barátnõm járt így, a kisfia nem tudott szopizni, lusta volt, csak cuclizott rajta, viszont vmi baci bekerült neki, 40 fokos láz, ami nem múlt el, és a végén felvágták a cicijét, tele volt már gennyel :(( sajnos utána õ már nem is szoptathatott volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap megyek orvoshoz, meglátjuk mit fog mondani.

61 évaes vagyok, kb. egy hete nyomást érzek a melleimben és fáj is nem tudom mi az oka? kérem válaszoljon! Köszönettel: Böbi

Legjobb válasz: Kedves Böbi! Egy szinte biztos, tumor nem lehet,mert azt nem éreznéd egyszerre mindkét melledben. Amúgy a melleidet érzed,v.inkább a mellkasodat?

Kedves Böbi! Egy szinte biztos, tumor nem lehet, mert azt nem éreznéd egyszerre mindkét melledben. Amúgy a melleidet érzed, v.inkább a mellkasodat?
Kedves Böbi! Ezen az oldalon, nem orvosok, hanem amatõrök vannak, ezért jobb lenne, ha a panaszaiddal felkeresnél egy orvost ( háziorvos vagy nõgyógyász)
Teljes mértékben igaza van a 82%-os Válaszolónak!!!

Már van egy 7 éves fiú tengerimalim, ma kaptunk mellé egy 6 hetes fiú malit, és nem tudom, hogy miért csinálja azt, hogy rágcsálja a fülét a picinek?

Ez most a dominancia? Kés?bb bántani fogja, vagy verekednek? Vagy ez minek a jele?

Legjobb válasz: Nálunk ugyanez volt, csak nõstény malackáknál. Az idõsebb malac (1 éves) kapott egy fiatal malacot maga mellé (6 hetes) és végigszaglászta és a fülét nyalogatta. Nálunk jól kijönnek, kb egy hete vannak együtt. Bár a fiúk verekedõsebbek, de szerintem ez még nem annak a jele.

Nálunk ugyanez volt, csak nõstény malackáknál. Az idõsebb malac (1 éves) kapott egy fiatal malacot maga mellé (6 hetes) és végigszaglászta és a fülét nyalogatta. Nálunk jól kijönnek, kb egy hete vannak együtt. Bár a fiúk verekedõsebbek, de szerintem ez még nem annak a jele.
szerintem sem.
Általában ha 2 fiú tengerimalacot tart együtt az ember azok össze szoktak verekedni.

4 hónapos a kisfiam, még mindig szopizik. Az elején begyulladt a mellem és van egy csomó amit a kezdetektől nem tudok elmaszírozni. Félek, nehogy más miatt legyen a csomó. Elképzelhető, hogy tejcsomó, és magától el fog múlni?

El?fordult másnál is hasonló?

Legjobb válasz: Érdekes, nekem is a bal mellemben ott van egy csomó. Próbáltam én is masszírozni, de állítólag nem szabad. Én inkább nem piszkálom.

Érdekes, nekem is a bal mellemben ott van egy csomó. Próbáltam én is masszírozni, de állítólag nem szabad. Én inkább nem piszkálom.
A kérdező hozzászólása: Nekem is a bal mellemben van és én sem piszkálom, igazából nem fáj, semmi problémát nem okoz, csak idegesít hogy ott van. Köszi a válaszod és bizzunk benne, hogy elmúlik!
Nem idegesiteni akarlak:( de a bnõm is szoptat, 3 hónapos a gyereke, és neki is van csomó a mellében.Azt hitte hogy tejmirigy, majd kiderült hogy ciszta, bár szerencsére nem kell vele semmit csinálni.. azért jobb félni mint megijedni..
Nekem is vannak csomók a bal mellemben - ciszták, már 10 éve felfedezték õket, nem csinálnak semmi bajt. Ha a tej csomósodik be, azt ált 2-3 nap alatt ki lehet masszírozni. Szerintem kérj idõpontot ultrahangra.
szia! nekem is volt.a jobb mellembe. maszíroztam és kiderült hogy nem is jól maszíroztam. egy masszõr megmutatta hogy hogy kell. de nem sokat segített. a nõgyógyászom mondta hogy valószínû eldugult a tejcsatornám és azért. adott egy oxitocin injekciót meg felírt egy egész dobozzal. anyukám tíz napon kereszül adott egy injekciót minden nap. két hét múlva eltûnt a csomó.

Az a helyzet hogy csináltam ma egy lily tesztet reggeli vízeletből és negatív! Nem tudom mi lehet de a petefészkem úgyanugy szurkál és a melleim is érzékenyek de már nem annyira! Akkor most mi van?

Lányok én írtam hogy nagyon félek mi lehet ez! A vérvizsgálat holnap jön meg de cseszhetem mert pénteken vették le amikor kezd?dött a barnázásom és a tesztem is pozítiv volt még aznap!Nem tudom már mit higgyek !Szedem az utrot de a barnázás még van de semmi görcs semmi hasfájás!!A vérben biztos lesz hcg és akkor mit csináljak?Menjek megint orvoshoz???Mert az itthoni tesztjeim mint írtam negatívak tegnap óta!!!Bemásolom a két nappal ezel?tti kérdésem!Ja és a reggeli h?m tegnap mértem ma nem 36.9

Legjobb válasz: Nyugodj meg tudom hogy nehéz de bármi van úgyis kiderül hamarosan.

Nyugodj meg tudom hogy nehéz de bármi van úgyis kiderül hamarosan.
A kérdező hozzászólása: Itt a 2 nappal ezelõtti kérdésem!Nagyon félek! Mi lehet ez vagy mitõl van? 4 hetes vagyok voltam dokinál írt fel utrogestant plussz szedem az elevitet már 3 napja!!!ma fürdés elõtt ahogy mentem wc-re barnás bordós volt a bugyimon megfürödtem vettem be 2 szem nagneb 6-ot és lepihentem!Kikellett mennem egy fél óra múlva megint és amikor pisilek semmi nincs a wc-ben csak ha megtörlöm magam!Most egy fél perce megint voltam és amikor megtöröltem magam most nem volt semmi!!Nagyon félek holnap elsõ utam a doki de addig is volt már így valaki?És megmaradt a baba?Nagyon várva várt baba!!!!!!Ja és semmi görcs vagy hasfájás!Kérlek segítsetek!
Az ilyen akkor fordulhat elõ, ha megtermékenyült ugyan a petesejt, de nem tapadt meg. Sajnálom. Van rá egy pici esély, hogy mégsem tévedés, de ha a vérben ott lesz a hcg, a doki úgyis újra megvizsgál. Mivel az elõzõ vizsgálat óta eltelt már egy kis idõ, ha baba van, akkor látszódni is fog. Tudom, nehéz ez, de hamarosan kiderül. Minden jót neked!
Téma függõ. Olyan témát kell keresned ahol egymás mellett vannak a képek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!