Találatok a következő kifejezésre: Nem tudom a vercsoportom. A (5 db)

Hova kéne lejegyezve lenni a vércsoportomnak? Vagy ez valahol feltüntetve? Illetve akkor mehetek vért adni, ha nem tudom?

Legjobb válasz: Nincs olyan, hogy mindenkinek megvan a vércsoportja. Ha neked annak idején valami oknál fogva csináltak, akkor tudod csak. Ha nem csináltak vércsoportelemzést, akkor nem is tudhatod. Ez nem egy kötelezõ dolog, hogy csináljanak. Én is akkor tudtam meg, mikor terhes voltam a fiammal, mivel akkor csinálnak. Véradásnál pedig elõtte csinálnak ilyen elemzést és ott kiderül a vércsoport.

Nincs olyan, hogy mindenkinek megvan a vércsoportja. Ha neked annak idején valami oknál fogva csináltak, akkor tudod csak. Ha nem csináltak vércsoportelemzést, akkor nem is tudhatod. Ez nem egy kötelezõ dolog, hogy csináljanak. Én is akkor tudtam meg, mikor terhes voltam a fiammal, mivel akkor csinálnak. Véradásnál pedig elõtte csinálnak ilyen elemzést és ott kiderül a vércsoport.
Mehetsz vért adni, ha nem tudod, mert ott megmondják.Egyébként van egy egészségügyi kiskönyv, vagy olyan dokumentum, amiben szerepel az, hogy hányadik terhességi hétre születtél, ebben ott a vércsoportod is, a kötelezõ oltások száma..stb. Nekem zöld színû és kacsák vannak rajta.:D De én 1995-ben születtem.Ez mára már nem így néz ki szerintem, sõt 1995 elõtt nem tudom, hogy meddig néz ki így.
A kérdező hozzászólása: 95ös vagyok én is és az egészségügyi kiskönyvön nem kacsa, hanem egy tojáshéjban van baba, nekem legalábbis :D De ebben nincs benne.
Amikor én születtem (1993), még megnézték a babák vércsoportját automatikusan. Mikor a tesóim (2001, 2004), már nem nézték meg. Nem tudom, mikor szûnt meg ez a dolog. Én anyukámat kérdeztem meg, nem tudom, hogy hova van feljegyezve, de õ tudta. Kérdezd meg a tiédet, hátha tudja! :)
Csak azoknál van vércsoport meghatározás, akinek az anyukája Rh negativos. A következõ babát védik, mert ha az elsõ újszülött Rh pozitív akkor az anya szervezetében ellenanyagok termelõdnek és a következõ terhességnél beteg baba születik. Ma már van ellenanyag, amit ilyen esetben az anyukának a szülés után adnak és akkor nem lesz gond.Ha a baba is Rh negatív akkor nem kell kapnia. Ha esetleg volt mûtéted akkor megcsinálják a vércsoportot egyébként nem szükséges. Úgyhogy, ha egészséges vagy akkor sosem volt vércsoport meghatározásod. Ha elmész vért adni ott megtudod, minden levett vérnek meghatározzák minden egyes alkalommal a vércsoportját és az Rh-ját
Mi a háziorvostól kértünk.Elvileg akkor van gond, ha az anya 0-, ilyenkor a terh alatt, után adnak antiD injekciót.
Én pont tegnap kérdeztem errõl a védõnõt, és azt mondta hogy nem kell a párom vércsoportja. De most hogy írjátok, elgondolkoztam hogy mi is lehet... :S
Ez esetben nem kell apuka vércsoportja, mert mindegy milyen nem áll fenn az összeférhetetlenség.Csak negatívos anyukánál számít.Mert ha anyuka neg, apuka poz, akkor nagy az esélye, hogy a baba is poz lesz.Anyukának a szülést, vagy bármilyen beavatkozást követõ 48 órán belül anti D injekciót kell adni, hogy nem kezdjen a szervezete ellenanyagot termelni.Ami elõfordulhat a terhesség során is, ezért 3 alkalommal néznek ellenanyagszintet, ha minden rendben van.Ha van az anya vérében akkor baj van.
Bocsánat, hogy én kérdezek, de pont tegnap mondták nekem ketten is, hogy ha ugyanaz a vércsoportja az apának és az anyának is, az nem jó. Nem tudták megmondani miért nem, de ezt hallották. Errõl mit tudtok?
Nem szokták meghatározni az apa vércsoportját. Ha az anya rh negatív akkor az összeférhetetlenség miatt nézik az ellenanyagot függetlenül attól, hogy az apa milyen vércsoportú. (Ne értsd félre a dolgot, de orvos szempontból ezt úgy kezelik, hogy az anya személye és vércsoportja a biztos)
19, 17-es válaszoló, ez nem így van, legalábbis felénk nem. Nekem az elsõ házasságomból született gyerekemnél nem néztek ellenanyagot, és nem kaptam anti D-t sem.Ugyanis én AB neg vagyok, az apa pedig B neg volt.És 2 neg embernek nem lehet poz gyereke.és itt ez a lényeg, akkor lehet gond ellenanyagtermelés, ha a negatív anyukának pozitív a babája. A második házasságomból 2 gyerekem született, itt a férjem pozitív, így már szükségesek voltak a vérvételek és az anti D adása is.
Nem csak vercsoport osszeferhetetlenseg eseten termelodhet ellenanyag.Mielott tanacsokat adnatok nezzetek utana, csak be kell irni a keresobe.
Szia Én RH- vagyok páromnak fogalma se volt róla hogy õ mi lehet de én nagyon kíváncsi voltam így a háziorvoshoz elment és tõle kért beutalót vérvételre õ RH+ a védõnõnél mikor voltam azt mondta ha tudom a párom vércsoportját beírja de ha nem akkor se baj mivel én RH- vagyok így mindig fogják nézni

Tudom, h. hülyeség, de nem lehetne megmásítanom a vércsoportomat?

A-s vagyok és 0-s szeretnék lenni. Tudom, h. nem lehet, de mégis valahogy? Azért akarok 0-s lenni, mert akkor mindenkinek adhatnék vért, így meg nem, ezzel a szar löttyel

Legjobb válasz: Az a szar lötty, az jobban kell mint a 0-s. Menj csak szépen vért adni, meglátod, hogy örülnek neked. Nem,nem lehet megváltoztatni,az összes csontvelõdet ki kéne cserélni.

Az a szar lötty, az jobban kell mint a 0-s. Menj csak szépen vért adni, meglátod, hogy örülnek neked. Nem, nem lehet megváltoztatni, az összes csontvelõdet ki kéne cserélni.
Amikor voltam véradáson, akkor az volt leírva, hogy a magyarság 44%-a A-s vércsoportú. Egyáltalán nem felesleges. Aranyos indíttatás.
persze. csakakkoradnak o-st ha nem tudjákavércsoportot.ha van 5 perc meg állapítani, akkor már azonost adnak. Valamint a vért már régen nem direkt adják. amit levettek vért abból különbözõ készítmények lesznek és azt adják majd a betegeknek. Nem a vért egy az egyben
A kérdező hozzászólása: köszi, maci(kám) én adtam vért, tudom, h. minden vércsoportú ugyanannyit adhat meg tudok errõl mindent (sebész leszek), de engem az piszkál, h. ezzel az A- mal csak az A és AB-seket tudom megmenteni, míg egy nullás vércsoportú minden vércsoportút megmenthetne. Tehát finoman szólva irigy vagyok a 0-sokra és az is idegesít, h. a barátaim, ismerõseim között sok a 0-s, de nem mennek vért adni :( . De egy picit vigasztal, h. A0-s vagyok, így leírva félig 0-s vagyok.
Én meg még azt hittem viccel. Ha egy kicsit is ismerné a véradást, tudhatná, hogy így is adhat amennyit csak tud, ha különben egészséges. Nem tudna többet adni akkor sem, ha nullás vére volna.... No mindegy maci
Létezik ilyen váltás, de majdnem teljes vércsere kell hozzá (4 l fölött) és 0-ból tudnak valamilyen más csoportot létrehozni. Ha már van egy ellenanyagod, az nem fog csak úgy eltûnni. Amúgy pedig adj vért nyugodtan, mert mindenképpen hasznos.
Leírta, hogy miért:D
Azért engem érdekelne, hogy ugyan miért is váltanál vércsoportot ... maci
Nem, nem lehet megváltoztatni. Egyébként ma már csak csoport azonos vért adnak, szóval a 0-ás nem adhat mindenkinek. Egyébként pont azzal "segítesz többet", ha a viszonylag ritkább vércsoportú véredet adod:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, most egy idõre sikerült megnyugtatnotok, köszi
Ahogy elnézem, hamarosan ismét általános adók lesznek a nullások. Kérdezõ, ne aggódj egy cseppet sem, legalább a saját vércsoportodhoz tartozóknak tudsz segíteni, így nekik ennyivel több A-s vér jut.
LOL.
Nem nehéz, csak át kell írni az egész genetikai állományod.
A kérdező hozzászólása: köszi, már voltam vért adni (harmadszorra sikerült, mert eddig nem engedtek), akkor értéke is van ennek a szirupos víznek?
Ha orvosira járnál, akkor tudnád, hogy manapság cak csoportazonos vért adnak.


Nem tudom mi a vercsoportom. A parome 0rh+. Honnan tudjam hogy a babanak nincs baja?

Legjobb válasz: Szia! A dokid vagy a védõnõd ad beutalót vércsoportvizsgálatra, csak szólj nekik. Nem kérdezték terhesgondozáson?

Szia! A dokid vagy a védõnõd ad beutalót vércsoportvizsgálatra, csak szólj nekik. Nem kérdezték terhesgondozáson?
Az ellenanyag termelõdését szokták nézni(vérvételen).Ha baj van akkor ott kiderül.De nem kell megilyedni arra is van megoldás!
nem tudom hány hetes vagy, de ugyis kötelezõen elvégzik majd a terhességi vércsoportmeghatározást.Abból kiderül a vércsoportod, és ha indokolt, ugyis rákérdeznek majd a férjed vércsoprtjára is.
Ne aggódj! Az elsõ vérvételen vércsoport meghatározást is szoktak csinálni. Abból pedig kiderül, hogy mi a helyzet Nálatok!
a 16 hetes AFP vérvétellel egyidõben megállapítják a levett vérbõl a vércsoportodat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!