Találatok a következő kifejezésre: Nem tudom a terhességet, (191 db)

A 15-16. hét között megyek AFP-re. (Ez tuti) Pontosan (napra) nem tudjuk a terhesség korát. Ugye jó értéket fogok kapni?

Legjobb válasz: Mennyi idos terhes vagy,hogy nem tudod,hogy hany hetes vagy? dokid nem mondta altalaban kozlik az elejen mikor volt a fogantatas.de ha 28 naposak a ciklusaid te is ki tudod szamolni.

Mennyi idos terhes vagy, hogy nem tudod, hogy hany hetes vagy? dokid nem mondta altalaban kozlik az elejen mikor volt a fogantatas.de ha 28 naposak a ciklusaid te is ki tudod szamolni.
A kérdező hozzászólása: 13 és fél lehetek...
Nem lesz reális az érték, mert túl korán fogsz menni.
A kérdező hozzászólása: 15+4 naposan, a doki küldött...
Elvileg betöltött 16. héten kell levenni a vért, de még akkor is gyakori a rossz eredmény.

Ha diéta alatt teherbe esek, az árthat a babának? Arra a 3-4 hétre gondolok, amig nem tudom a terhességet.

Párommal próbálkozunk 3 hónapja a babával,eddig sikertelenül.Szeretném elkezdeni a 90 napos diétát,kb 8-10kg feleslegem van.Tavaly próbáltam könnyen lement 6 kg,ennyivel is elégedett lennék már. A kérdésem az lenne,ha elkezdem a diétát,és netán közben besikerül a baba,addig amig nem tudok róla árthatok e neki.Szedem a folsavat,és az elevitet,a diétában sok zöldség,gyümölcs van.Végül is ki tudja mikor sikerül,és addig lehet le menne pár kg.Köszi el?re is a választ!

Legjobb válasz: én is diétáztam, mikor teherbe estem, bár én sokkal egészségesebb módon. gyönyörû, egészséges a babám. az Elevittõl sokan híznak, inkább táplálkozz egészségesen, többet használ. akkor meg is lesz a vitaminbeviteled. a folsav viszont jó.

én is diétáztam, mikor teherbe estem, bár én sokkal egészségesebb módon. gyönyörû, egészséges a babám. az Elevittõl sokan híznak, inkább táplálkozz egészségesen, többet használ. akkor meg is lesz a vitaminbeviteled. a folsav viszont jó.
A kérdező hozzászólása: Napi fél szem elevitet szedek, és 3mg folsavat.Végül is sok zöldséget és gyümölcsöt eszem, a kenyérbõl se a fehér kenyeret, viszont ilyen fajta vagyok, igy nehéz fogynom, Te mivel diétáztál?

Úgy tudom a terhesség alatt védve van a kismama, nem mondhatnak fel neki a munkahelyén. Határozatlan idejű a szerződésem és ha bejelentem, hogy terhes vagyok, onnantól védve vagyok. Ez valóban így van?

Legjobb válasz: Jól tudod. Annyi a kiegészítés, hogy a védelem nem a bejelentés idõpontjától függ. A teljes terhességre visszamenõleg is érvényes, magyarul az utolsó havi vérzés elsõ napjától érvényes.

Jól tudod. Annyi a kiegészítés, hogy a védelem nem a bejelentés idõpontjától függ. A teljes terhességre visszamenõleg is érvényes, magyarul az utolsó havi vérzés elsõ napjától érvényes.

24. -én 28napra megjött a mensim! Mára elmúlt. Tudom, hogy kicsit buta kérdés, de ettől függetlenül, lehetek terhes? Hányingerem van napok óta, szédülök stb! Tudom, hogy ezek nem feltétlen a terhesség jelei, de tudni szeretném!

Legjobb válasz: Mintha magamat olvastam volna...Én is most a hányingerrel küszködöm, most múlt el a mensim, nálam 1 napig tartott. Fogalmam sincs miért van hányingerem... Hát szerintem lehetsz terhes, mert sokan úgy is terhesek, hogy közben menstruálnak, itt úgy látszik csak akkor derül ki valójában hogy mi a helyzet, ha majd az uh megmutatja, sajnos már semmi nem biztos, az se, ha valaki menstruál. Attól még lehet terhes, ez van.

Mintha magamat olvastam volna...Én is most a hányingerrel küszködöm, most múlt el a mensim, nálam 1 napig tartott. Fogalmam sincs miért van hányingerem... Hát szerintem lehetsz terhes, mert sokan úgy is terhesek, hogy közben menstruálnak, itt úgy látszik csak akkor derül ki valójában hogy mi a helyzet, ha majd az uh megmutatja, sajnos már semmi nem biztos, az se, ha valaki menstruál. Attól még lehet terhes, ez van.
Szerintem is csinálj egy tesztet, és ha az negatív és nem múlnak a tünetek keresd fel a dokidat.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Már 4hónapja próbálkozunk, de nem sikerül!Lehet, hogy veszek tesztet...
Szorítok!
Szia! Én nagyon drukkolok, hogy pozitív legyen!!!!!!
van aki úgy is menstruál hogy közben babát vár úgyhogy erre ne adj. csinálj egy tesztet és egyértelmü lesz igy a menstruáció után már 100% os pontosságú.
A kérdező hozzászólása: Na de akkor felmerül a kérdés, hogy miért is fáj ennyire a hasam, a derekam, illetve a mellbimbóm!Ha fel vagyok fázva, a mellbimbóm nem fáj!Viszont elég sûrûn járok pisilni!Nem úszom meg a nõgyógyászt...!!A párom már ki van akadva, hogy elmegy és kivizsgáltatja magát!!De mondtam neki, hogy minél jobban akarjuk, annál kevésbé fog sikerülni!Ráadásul 23éves vagyok, õ 26...tulajdonképpen van idõ, csak a várakozás gáz!!
A kérdező hozzászólása: Negatív:((((nyilván gondoltam, hogy negatív lesz...!4hónapja próbálkozunk!De majd legközelebb!!Köszi a drukkokat!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm...!Jaj, már izgulok, de már az elsõ pisis teszt nem jön össze, mert annyira kellett már reggel:Dde tesztet csak most veszek...megírom, hogy mi lett az eredmény!!
A kérdező hozzászólása: Nem, még nem!De holnap reggel, csak attól tartok, hogy negatív lesz és egy újabb csalódás:(...egyébként a hasam fel van fúvódva...
csináltál tesztet?
A kérdező hozzászólása: Azóta is fáj a hasam...nem kicsit, fõleg reggel, ébredés után!!A mellbimbóm is olyan, mintha összehúzná valami...Kezdek reménykedni!Vagy ne tegyem?
A kérdező hozzászólása: Oké!Mindenképp megírom az eredményt!!!
Szia! Szerintem is vegyél egy tesztet és csináld meg!Mert nem egyszer hallani azt, hogy valakinek megvolt és még is terhes volt mellette!Nekem volt egy kolléganõm aki csak akkor vette észre, hogy terhes mikor már megmozdult a pici, mert addig rendesen megvolt neki! Drukk a pozitív tesztért és kérlek írd meg mi lett az eredmény ha megcsináltad!!!!
A kérdező hozzászólása: Ja, és viszket a mellbimbóm körül...
Na van már babátok? :)

Nem tudja a doki, hogy terhes vagyok mert még túl korai a terhesség és rákszűrésre menyek nem lesz semmi baj, ugye vagy említsem meg neki?

Tudom,hogy terhességnél is csinálnak ráksz?rést csak gondolom akkor óvatosabbak,nem?

Legjobb válasz: Igen terhességnél is csinálnak, említsd meg!

Igen terhességnél is csinálnak, említsd meg!
Kisterhesen is csinálnak rákszûrést. Én mindenképp megemlíteném, mi a helyzet, de valószínû rájönne õ is . Nemeg miért nem mondanád el neki?
és mihez kell neked ezt szedni?csak mert 1 okot tudok csak h miért nyom az ember HCGt
A kérdező hozzászólása: Igazából még nem néztem utána annak a gyógyszernek, 3 hónapig szedtem egy gyógyszert a bõröm miatt mert a melegtõl kiütések lettek rajtam meg pattanások a mellkasomon de rengeteg és nekem eddig ilyen sosem volt. és arra. ez csak egy ártatlan kérdés hogyha hcg s gyógyszert szednek a nõk akkor pl a tesztnél mit mutat... :)
szerintem ez egyértelmû! :) a terhességi teszten rajta is van, hogy lehet álpozitív HCG tartalmú gyógyszertõl!
A kérdező hozzászólása: Én elolvastam de amilyet én vettem azon cska annyi volt hogyha HCG tartalmú gyógyszert szedtem akkor keressem fel a nõgyógyászt mást nem irt.. :) de jolvan akkor jol gondoltam :)
na akkor hogy mit is csinál a HCG a férfi szervezetben:gyakorlatilag a heréidet ösztökéli arra hogy egymillióval termeljenek.elõnye az hogy a kokszkúrák, hererák stb stb problémák után a golyszlik vissza tudnak térni a normális mûködésbe.hátránya:nem az agyalapi mirigy által termelt lutenizáló hormontól indul be a termelõdés valamint nagy adag hcg tõl a herék immuninsak lesznek az LHra vagyis, kevesebb spermát, tesztoszteront stb termelnek a 'saját utasításra'.

Mit tegyek hogy ne legyek lelkibeteg a terhesség okozta hízástól? Második gyermekemet várom, a terhesség előtt 40 kilótól szabadultam meg, most pedig nem tudom feldolgozni hogy gyarapodik a súlyom! 16 hetes kismama vagyok!

NAGYON FONTOS A GYERMEKEM!!nem eszem sokat,megfontoltan táplálkozom,kismamatornázom,sokat mozgolódok!

Legjobb válasz: 25 kilót fogytam terhesség elõtt, büszke voltam rá hogy csinos vagyok! Terhesség alatt 32- kg- ot szedtem fel, nem néztem mit mikor ettem mindent, az volt a legfontosabb hogy egészséges legyen a baba, mert ha korábban születne ne egy 1-1,5 kg súllyal szülessen! Szülés után lement a kórházban 5 nap alatt 18 kg, a többi pedig 9 hónap alatt! Ha fontos a babád, ne azon gonfolkodj mit eszel mit nem mert hízol, hanem kösd le magad babás dolgokkal, és nem fog az agyadra menni a hízás! Nem terhesség alatt kel fogyózni, hanem utánna! Most az a legfontosabb elegendõ tápanyagot kapjon a baba, hogy szép okos egészséges legyen, kell enni kenyeret cukort tejtermékeket, húst zöldséget, és nem csak napi 1-1 falatot!

25 kilót fogytam terhesség elõtt, büszke voltam rá hogy csinos vagyok! Terhesség alatt 32- kg- ot szedtem fel, nem néztem mit mikor ettem mindent, az volt a legfontosabb hogy egészséges legyen a baba, mert ha korábban születne ne egy 1-1, 5 kg súllyal szülessen! Szülés után lement a kórházban 5 nap alatt 18 kg, a többi pedig 9 hónap alatt! Ha fontos a babád, ne azon gonfolkodj mit eszel mit nem mert hízol, hanem kösd le magad babás dolgokkal, és nem fog az agyadra menni a hízás! Nem terhesség alatt kel fogyózni, hanem utánna! Most az a legfontosabb elegendõ tápanyagot kapjon a baba, hogy szép okos egészséges legyen, kell enni kenyeret cukort tejtermékeket, húst zöldséget, és nem csak napi 1-1 falatot!
Az elõzõ kislány nagyon aranyosan próbál vígasztalni. :) És tul.képpen igaza is van. Kivéve ebben: *Mondjuk a Mekit/gyorskajáldákat/kínai éttermeket módjával, A gyereknek nincs szüksége gyorkajára. Az egy halom szemét és csak árt. Úgyhogy nem módjával, hanem egyáltalán nem. Veled, kérdezõ, kicsit keményebb leszek. Javítsatok ki, ha tévedek, de nem kötelezõ 30-40 kilót hízni terhesség alatt! Sõt, még csak nem is "ajánlott". Igen, a koplalás tilos, de oda lehet és kell is figyelni. Megvan, hogy egy egészséges terhesség alatt mennyi a normális gyarapodás, a 30-40 kiló ezt bõven túllépi...
ha nem eszel sokat és tornázol mellé akkor nem kell aggódnod, nem fogsz sokat hízni. amennyit meg hízol az meg szülés után ill szoptatáskor lemegy. Hány kilóról indultál, mennyit szedtél fel eddig? illetve hány centi vagy ?
gondold át hogy mennyire ésszerû emiatt lelkibetegnek lenni... teljesen természtes dolog, ráadásul ha megszültél, már vissza is állithatod az állapotot...addig meg senki le se szarja hogy hogy nézel ki...most nem ez a legfontosabb... egyebkent, ha csinálod a tornát és figyelsz...nem lehet nagy a baj...
Kérd férjed, hogy segítsen ebben!Pl ha ö azt az érzést adja, hogy továbbra is szép és kívánatos vagy neked is könnyebb elviselni ezt az ÀTMENETI ÀLLAPOTOT!
megtudom érteni a félelmedet a hízással kapcsolatban (16 éves lány vagyok, anorexia-féleségbõl kezdek kijövögetni, és ELÉÉÉGÉÉÉ gyakran nézem, hogy mennyit eszek és mibõl...) de azt mondom, hogy élvezd ki a falatok ízét, és ne gondolj arra, hogy most hízni fogsz-e vagy sem! Gyermeked lesz, senki nem azt nézi az utcán, hogy mennyit szedtél/szedsz fel, hanem magukban mosolyognak, hogy: de jó annak a nõnek, hamarosan kisbabája lesz! Mondjuk a Mekit/gyorskajáldákat/kínai éttermeket módjával, de ne gondolkozz azon, hogy mennyit fogsz felszedni a terhesség végére, ahogy az elõttem szólók mondták, lefog majd menni =) nekem ebben még nincs tapasztalatom, úgyhogy nem mondhatok saját élményeket ("kicsit" korai lenne =P) Úgyhogy nyugodtan egyél, enni jóóóóóó =D
Két hónapja nem menstruálsz, és még csak most gondolkodsz a dokin? Gratu!
A kérdező hozzászólása: igen most gondolkodom a dokin mert sokan stresszeltem mostanába és volt már olyan hogy kimaradt egy ideig csak azthittem most végre helyre állt mert féléve renddeesen megjött égre és most megint nemjó...
igen meg lehet, hogy az üzemorvos elég ügyes-e hozzá az változó.
Nem szólhat a fõnöknek ha nem érinti a munkád és az egészségedet, gondolom nem olyan munkakörben dolgozol, ami ártana a babának. Ne aggódj, nem fog szólni a fõnöködnek.
A kérdező hozzászólása: minden üzemorvos más, itt az oldalon is olvastam, hogy volt akit bugyira vetkõztettek és még a melleit is megnyomkodták, hogy minden oké - e. máshol csak vérnyomást mértek, betûket olvastattak, tüdõt hallgattak. nem tudom az üzemorvosnak mennyire van titoktartási kötelezettsége, de nekem éppen elég, ha jelenti a fõnökömnek, másnap pedig az egész cég tudni fog róla, ahogy ismerem. jönnek megint a felesleges ajándékok a babának, ha megint így járok. magamat szeretném megkímélni ettõl. mindenesetre a héten kiderül, hogy mit csinál az orvos. köszönöm a válaszokat.
Szerintem ilyen vizsgálat nincs, és nem is lenne szabályos. A szívet hallgatják meg, a tüdõt vizsgálhatják, a látásodat, illetve a vizeletet, de abból nem a terhességet nézik.
Nekem tapogatta a hasam, de nem a méh irányába, hanem inkább a beleket és egyéb részeimet keresgélte. És a lényeg az volt, hogy fáj-e. Viszont a nyomkodás elõtt rákérdezett, hogy lehetséges-e, hogy babát várok. Gondolom, akkor nem nyomkodott volna, vagy nem úgy. De mivel orvos és a titoktartás kötelezi, így nem fogja elmondani. Ha korrektül neki is elmondod, hogy miért nem jelezted még, akkor szerintem, maximálisan számíthatsz a jó indulatára is.
Olyan "melyen" nem hiszem, h nyomkodna, 10 hetesen meg azert a bugyivonalig er csak a meh fundusa, vagyis teteje. Max a koldok magassagban nyomkodnak a belgyogyaszok, bel, maj, ilyesmit neznek, h normalis-e. Ha megis szoba kerul, akkor emlekezteted a titoktartasra es kesz...
Az üzemorvos ezt nem mondhatja el, ha nem érinti a munkádat. Ha elmondod vagy észreveszi csak mondd el, hogy ez még bizalmas infó, nem fogja elmondani másoknak.
A kérdező hozzászólása: Letelt az egy evem ujra kell csinaltatnom a konyvemet es mar volt 2 vetelesem nem szeretnem hogy tudjanak errol addig amig nem lesz biztos:( Bar az elozo ket terhessegemnel is mellettem voltak de nem elnem tul ha harmadjara is azon csamcsogna mindenki a cegnel hogy megint elment a baba.
Külsõ nyomkodással nem biztos, hogy érzi, de miért baj, ha érzi?
Az én üzemorvosom nem hogy "megvizsgált" volna, de még egyszer sem ért hozzám. Általában rámnéz, kérdez 3 dolgot és pecsétel, aláír, majd mehetek dolgomra.
Nálunk alapos vizsgálat van. Legutóbb rendesen megnyomkodta a hasam a méhem felé is, és felfele is. (nem titkolt terhességet keresve, hanem cégnekm ránk külön biztositása van, igyekeznek kiszûrni minden betegséget, küldenek évente alapos kivizsgálásra is)

Milyen a második terhesség (kistesó)? Szeretnénk majd, de nem tudom hogy ugyan annyira különleges lesz-e mint az első?

Úgy értem, hogy az els? terhesség ismeretlen (magzatmozgás, vizsgálatok-szülés) izgalmas, a második is van olyan különleges? Perszer babát várni mindig csoda, de félek hogy nem úgy fogom megélni a második terhességet mint az els?t, annak ellenére hogy nagyon szeretnénk majd kistesót és imádtam a várandóságot. Remélem értitek hogy gondolom. Ki hogy tapasztalta?

Legjobb válasz: Biztos,hogy másképp fogod megélni,mint az elsõt.Már csak azért is,mert már van egy baba,akivel a terhességeden kívül foglalkoznod kell.Nekem 4 év van a két gyerek között,mind a két terhességem csodálatos volt,de mégse volt egyforma.Míg az elsõvel minden kis változásnál,észrevételnél dokihoz rohangáltam,a másodikat sokkal lazábban vettem.Nem is igazán volt idõ magammal foglalkozni.Sokkal hamarabb eltelt a 9 hónap,mint az elsõnél.A szülés nekem gyorsabban lezajlott a másodiknál,persze amíg a kórházba voltunk,addig az otthon maradt nagyobbikért aggódtam.Szóval szerintem minden terhesség maga a gyönyör,de mindegyiket másképp éli meg az ember.

Biztos, hogy másképp fogod megélni, mint az elsõt.Már csak azért is, mert már van egy baba, akivel a terhességeden kívül foglalkoznod kell.Nekem 4 év van a két gyerek között, mind a két terhességem csodálatos volt, de mégse volt egyforma.Míg az elsõvel minden kis változásnál, észrevételnél dokihoz rohangáltam, a másodikat sokkal lazábban vettem.Nem is igazán volt idõ magammal foglalkozni.Sokkal hamarabb eltelt a 9 hónap, mint az elsõnél.A szülés nekem gyorsabban lezajlott a másodiknál, persze amíg a kórházba voltunk, addig az otthon maradt nagyobbikért aggódtam.Szóval szerintem minden terhesség maga a gyönyör, de mindegyiket másképp éli meg az ember.
10hónapos volt a nagy mikor újra babás lettem.z 1.terhességem igazi áldott állapot volt.Semmi rosszullét, tünet..tele izgalommal, nyugalommal. Most szinte teher, csúnyán hangzik, de a kezdetektõl mindent terhességi tünetet érzek.Már 31+3hetes vagyok, és sokkal nehezebben viselem.Mind fizikailag, mind lelkileg.Állandóan aggódok minden olyanért (vizsgálat)ami annyira nem izgatott az 1.vel. Az is zavaró, hogy felesleggel(kiló)kezdtem, és most sokkal nagyobb vagyok, és lassabb. De imádom, ahogy mocorog, ahogy egyre jobban és erõsebben tud "kommunikálni" velem. Más lesz, annyit mondhatok.De így is egy csoda
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Igen, így értettem, hogy másképp éli meg az ember. Már nincs az a különös ismeretlen ami elõtt állunk, bár az igen, hogy vajon milyen lesz a baba, fiú vagy lány... Nagyon szerettem pocakos lenni, már alig várom hogy újra átélhessem de egy kicsit félek, hogy nem olyan lesz mint az elsõ... Boldog babavárást és jó babázást kívánok!
Ettõl félni egyáltalán nem kell! Teljesen normális dolog! Most 36 hetes vagyok, van egy 20 hónapos lányom, õ valóban jobban lefoglal. Pedig a két terhességem szinte teljesen egyforma idáig, hízni viszont kevesebbet híztam (talán a sok sétálgatástól). Valóban nincs túl sok "idõm" foglalkozni a tesóval, legalábbis nem annyi, mint a lányommal, de már ismertetem õket egymással, ennyivel viszont ez pluszt adott. Én is sokkal lazábban veszem a vizsgálatokat, meg a "mit lehet enni-inni" dolgokat, sokkal kevesebbet stresszelek, emiatt meg jobb. Már alig várom, hogy megszülessen öcsibogyó, mert szeretni biztosan úgy fogom, mint a lányomat, akit imádok! Úgyhogy vágjatok bele, lelkiismertfurdalás nélkül! :) )
Sokkal gyorsabban megy az idõ a kistesós terhességnél. A lányom 16 hós múlt, állandóan tudni kell utána, 16 hetes leszek vasánap. Nekem teljesen más ez a terhesség, az elején sokkal rosszabbúl voltam, bár hányni egyiknél sem hánytam. Ill. a kistesóval egyszer, de inkább azért mert túlettem magam. És izgalmas a magzatmozgás is számomra, mert ikreket várok, egy hete érzem õket, és úgy érzem meg tudom különböztetni néha hogy melyik bulizik. Én is imádtam kismama lenni már az elsõ babánál is, most is nagyon jó!
futni kell utána, nem tudni. Bocsi.
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok! :) Már nagyon várom hogy összejöjjön a tesóka! Nagyon sok boldogságot Nektek!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!