Találatok a következő kifejezésre: Nem tudom a babám (813 db)

Amikor valaki azt irja, hogy sajnos nem tudja a babat vallalni, akkor miert irjatok neki azt, hogy azert megiscsak jobb lenne megtartani a babat?

De amikor egyertelmuen az a gond, hogy a kerdezo azert nem tudja a babat vallalni, hiszen semmilye nincs. Volt itt mar olyan kerdes, hogy mennyibe kerul a baba elso eve, es a terhesseg? 500-1000000 Ft-ot is irt valaki.

Legjobb válasz: Szia Ezt én sem értem, illetve azt sem amikor írják, hogy ott ahol egy gyerek elfér, elfér kettõ is. Holott ez nem igaz, mert egy gyerek rengeteg költség. Ha valaki tényleg úgy vállal gyereket, hogy a napi betevõjéért is aggódnia kell, akkor hiába mondják neki, hogy vegye meg teszveszen stb. akkor se jön ki 300.000Ft alatt, ha pl. semmit nem kap ingyen. 30 hetes kismami

Szia Ezt én sem értem, illetve azt sem amikor írják, hogy ott ahol egy gyerek elfér, elfér kettõ is. Holott ez nem igaz, mert egy gyerek rengeteg költség. Ha valaki tényleg úgy vállal gyereket, hogy a napi betevõjéért is aggódnia kell, akkor hiába mondják neki, hogy vegye meg teszveszen stb. akkor se jön ki 300.000Ft alatt, ha pl. semmit nem kap ingyen. 30 hetes kismami
Szia!Ki lehet hozni olcsóbban is írok példákat:babakocsi 30.000, +kiságy 20.000, +kezdõ ruhacsomag a vatera.hu 10.000, +fördõkád állvánnyal 4.000, +ágynemû 6.000ft!Ha megszületett a baba a kórházba adnak egy csomagot ami pl.tusfürdõ ami elég 4hónapig az orvos ír fel popsikrémet és az 700ft-ba kerül 2hónapra!Pelus havonta ha lidlbe bevásárolunk belõle mikor akciós akkor 3.000ft ha nem akkor 7.000ft.Mivel tápszeres a kislányom ezért a tápszere 4.000ft!És a ruhákat is meglehet nagyon olcsón rendelni a vatera.hu!Szülés után az állam fizet 60.000ft-ot és nálunk az önkormányzat is adott 70.000ft-ot!Amit kap az ember gyest+családi pótlékot abból ki lehet hozni a baba ellátását!Persze ha valaki vesz bébi õrzõt meg ilyeneket akkor ellehet költeni 1.000.000 ft-ot is!
A kérdező hozzászólása: Sokszor arra gondolok, hogy rosszindulatbol irjak, mondjak az embernek, hogy ugyanmar, tarstd meg, hat a szeretet a lenyeg. Nem tudom, mi sajnos levegobol, szeretetbol nem tudjuk nevelni a gyerekunket, barcsak tudnank.
Igenis nem kevés pénzbe kerül egy gyerek és még többe kettõ, három. Ez persze nem azt jelenti hogy feltétlenül milliókban kell gondolkodni, bár ha mindent újonnan akarsz megvenni akkor valóban nem kevés pénz. De ez is mint ahogy az is hogy ki hány gyermeket szeretne és tud felnevelni mindenkinek a saját döntése kell hogy legyen. Nem hiszem hogy feltétlenül el kellene ítélni azokat a nõket, családokat akik elvetetik a babájukat hiszen nem tudhatjuk hogy milyen helyzetben vannak és itt most nem feltétlenül csak az anyagiakra gondolok. Rengeteg más oka is lehet egy ilyen döntésnek. Ennyi erõvel nem hiszem hogy az jobb ha valaki szül 6-8 gyereket és utánna nyomorog egy garzon albérletben és segélyekért kuncsorog, holott õ is dönthetett volna másként is. Mindenki maga tudja hogy mit bír vállalni és ehhez mérten kell dönteni, még akkor is ha ez egy nagyon komoly és súlyos döntés.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.
2. vagyok! Én nem álltam meg a babakornál te kérdezted a terhességet és az elsõ évet!Én csak elmondtam a véleményemet!Mi megadunk a lányunknak mindent amit csak lehet!Én csak egy példát írtam hogyha valakinek nincs elég pénze akkor ennyibõl is ki tudja hozni!
Valakinek soha az életbe nem lesz ennyi pénze akkor az nem érdemli meg a boldogságot hogy anya és apa lehessen??????Akkor igen hamar kihalnának a magyar emberek, mert ebben az országban soha nem lesz jobb a helyzet!Ha meg felelõtlen volt és nem védekezett akkor az az õ hibája!Ha védekezett és úgy esett teherbe akkor ott már más a helyzet!Ezen kéne elgondolkodni!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. 2. valaszolo, konyorgom, egy gyereknek nemcsak babakora van! Nem 1 evig, hanem orokke felelos vagy erte. Ne allj meg a babakocsinal, es az etetoszeknel, ez csak a KEZDET!!!

Még nem tudom a babám nemét, és teljes kétségbeesés határán vagyok! Valaki hasonló cipőben?

3. gyermekemet várom és már a 28. hetet taposom. Van már 2 fiam,és nagyon szeretnénk egy kislányt. Az uh-on még mindig nem tudták megmondani ki is az én pocaklakóm. Imádom a fiaimat,de LÁNYT szeretnék. Tudom, most sokan gondolják,hogy mindegy csak egészséges legyen.... Ez valóban így van,csak... az első gyereknél magyarázzák ezt nekem a 3.-nál NE!!!! Amint belém hatol a gondolat,hogy még egy fiam lesz a sírás kerülget. El sem tudom (és nem is akarom ) képzelni. Ismerve magam imádnám őt is, de most még a hideg is kiráz ettől a gondolattól. Kérlek csak akkor válaszolj, ha értelmeset tudsz válaszolni. A sablonok nem vigasztalnak.....

Legjobb válasz: ennél nagyobb bajod sose legyen:) menj el egy rendes 4D-re, ott megmondják már simán, és megnyugodhatsz.

ennél nagyobb bajod sose legyen:) menj el egy rendes 4D-re, ott megmondják már simán, és megnyugodhatsz.
Budapesti vagy? Menj el a 4d Genesisbe. Ott tuti megmonjak!!! 31hkm
Szerintem amíg nem tudod biztosan a nemét, ne ezen aggódj. Ráérsz akkor is agonizálni ezen, amikor már biztos vagy benne, hogy fiad, vagy lányod lesz. Ha már most ezen pörgeted magad, megfosztod saját magadat attól, hogy tényleg megéld a várandósságot. Gondolkozz szép nevekben (fiú- és lánynevekben egyaránt). Ha megtalálod a neked megfelelõ fiúnevet (is), szerintem másképp fogod látni az egészet. Én legalábbis így voltam, csak fordított helyzetben: nagyon fiút akartam, kiderült, hogy lány, megtaláltam a világ legtökéletesebb lánynevét és már kifejezetten vártam, hogy végre a kezemben tarthassam és nevén nevezhessem a lányomat... :)
28 hétre a fiúk kukiját szinte mindig látják, szóval szerintem lány lesz. Egy szemérmes kislány. Esetleg 4d uh-ra elmehettek ott hátha látnák. Nem tudom ez lehet elég sablonos válasz volt, de nem látok a hasadba ahogy az orvosk sem így bocs, de csak ennyit bírok írni.
tuti lany lesz!
Gratulálok!!!!!!és hány hetesen lehetett látni , hogy lány?
A kérdező hozzászólása: Kislány!!!! :)
szia, mi lett fiú vagy lány?
Nekem is 2 fiam van, 5 és 2 évesek, még csak 20 héten járok, egyszer azt mondták , hogy lány, egyszer fiú:) Fiú neveken gondolkodom, közben amikor mozog azt érzem , hogy lány, úgy elképzelem, érdekes és kíváncsi vagyok.Drukkolok , hogy lányod legyen:) , Majd amikor kiderül mi lesz szerintem természetes lesz és elfogadod.Nálam mi lesz az lesz, csak egészséges legyen. Minden jót!
Nekem is két fiam van, harmadikat nem is tervezzünk. De ha véletlenül még is jönne akkor én is lányért imátkoznék. Szurkolok neked hogy sikerüljön a vágyad. De ha mégsem akkor se legyél szomorú három fiuval is lehet csodás az élet.
Sajnálom, hogy így érzel, de menj elébe a dolgoknak. Menj el egy igazán jó 4D ultrahangra. Nekem a 12. héten sima 2d ultrahangon megmondták a nemét. Nem is értem, hogy létezik, hogy 28. hétig egy orvos és egy uh- sem volt képes odalátni, ahova kell....
Szia. Én is kb ez idõtájt tudtam meg a harmadik fiunk nemét. Két fiam volt addig és nagyon szerettünk volna lányt. De fiú lett. Kicsit csalódott voltam az uh-n, mikor kiderült, de aztán elfogadtam és soha nem bánom azóta sem, hogy fiú a harmadik is. Már nem is szeretnék lányt!! Annyira imádom õt is, mindent!!! 11 hónapos már és annyi boldogságot, örömet ad!!! Száz lányért sem adnám!!!!! Gondolj azért fiúra is, mert ha az lesz, nagy csalódás fog érni és lehet, hogy nem fogsz neki örülni.. ne adj Isten nem fogsz rá szeretettel gondolni! Pedig õ csak egy ártatlan kis lény a pocakodban, aki nagyon jönni akar, , akármi is van a lába közt!!!!!! Azért megírnád majd, ha kiderül, hogy ki lakik odabent?? Írhatsz privát is, ha kiborulsz!!
Menj el egy 4D-re!Szerintem inkább csak a bizonytalanság készít ki!
Egyik ismerõsöm most szüli a napokban az 5-et. Ez is kislány, el vannak keseredve.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de ez a névkérdés is elkeserítõ. Már minden álmaim nevét kilõttem, (2 fiúnál 4 név) hiába nézegetem, keresgélem hátha, az agyam ellenkezik.....
az 5.válaszolónak teljesen igaza van és én is ugyan abban a cipõbe jártam, miota az eszem tudom fiút szeretem volna, mikor megtudtam h kislány hát elkeseredtem, aztán megtaláltam a tökéletes nevet és már annyira megszeredtem a pocaklakom!!
Ja természetesen örömömben sírtam :D
Szia! Ez érdekes, nekem is 2 fiam van és a 3. babámmal vagyok a 28.hétben.Valamint ugyanígy éreztem én is..mindenképp kislányt akartam, de a 26, hétig nem mutatta meg mije van..:) Már aludni sem tudtam rendesen, és amikor elaludtam egy kis idõre, akkor is folyton azt álmodtam, hogy fiam van, de valami rémes dologgal mindig vegyült az álom...Aztán fogtam magam és elmentem 4D ultrahangra, ahol egyértelmûen kiderült, hogy: Kislányom van! :) )) Elsírtam magam, és napokig el sem akartam hinni.:) De a legrosszabb a bizonytalanság volt az egészben..még az is jobb ha kiderül, hogy fiú, és akkor rá tud az ember készülni lelkileg.
Ne legyen bûtudatod, vágyaid lehetnek és egészen biztos, hogy bármilyen nemû is lesz imádni fogod. Esetleg ha 3 fiú, akkor lehet 4. gyermekben gondolkodni :D Vannak praktikák a fiú-lány módszerre, nem 100%, de próbálkozni lehet, bár errõl már lecsúsztatok. Itt olvastam nem rég, hogy a 140 alatti pulzusú magzatok általában fiúk, a 140 fölöttiek lány, megkérdezheted a dokit errõl is, mennyi a baba pulzusa. 4D uh biztosan látnák már.
A kérdező hozzászólása: Nyilván a nemében nem tudtok segíteni. Ezzel tisztában vagyok. :) A lelki oldala érdekelne, ki, hogyan viselte? Nem gondolom, hogy más nem járt így. Viccbõl szoktuk mondani, hogy plasztikai sebésszel az oldalamon megyek szülni. (ez persze csak vicc) Másik 2 terhességemnél nem éreztem ilyet, de most sokszor magamtól megijedek, és lelkiismeretfurdalásosom van az érzéseim miatt. :(
A kérdező hozzászólása: 35 hetesem megmutatta magát. :) Azóta megszületett és a világon a legboldogabbak vagyunk. :)

Van itt olyan, aki ilyen későn tudta meg? 32+4 hetes terhes vagyok, és még nem tudom a babám nemét. Már nagyon kiváncsi vagyok.

.....

Legjobb válasz: unokatesóm 36 hetesen tudta meg hogy fia lesz addig mindig azt mondták hogy lány.

unokatesóm 36 hetesen tudta meg hogy fia lesz addig mindig azt mondták hogy lány.
A kérdező hozzászólása: Április 26-án 22:20 kor a 35. hétre megszületett a babám... Kisfiú, a Vince nevet kapta..:D
A kérdező hozzászólása: Utolsó ! Nekem mindenki azt mondja, hogy lányos pocakom van..:) Majd kiderül..:)
Nekem is a vegen latszodtt, hogy lany, addig nem mutatta magat. De minden ismeros azt modnta, hogy fius pocakom van, es el is hittem, hogy fiut varok. De megsem.
Nagynénémnek végig fiút mondtak, de meglepi lett, mert szüléskor derült ki, hogy kislány!!! Nagyon örültek, mert már volt 2 fiúk.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Szép nevek..:) Nekem van már egy kisfiam 2, 5 éves vele a 16. héten tudtam megy, hogy fiú lesz... az õ neve Benett Konrád (Beni) Ha lány lesz a második, akkor Döníz, ha pedig fiú akkor Vince lesz a neve :)
Én 30 hetes vagyok, 20 hetesen tudtam meg, ugyanis csak akkor kaptam idõpontot. Kislány :) Mi tervezzük a Hannát (párom szeretné), Rebekát, Rékát, esetleg Stefániát vagy Mirjamot :)
szerintem igaza van anyudnak mostmár legyen meglepi.Mostanában gondoltam rá ha lenne még egy én sem kérdezném meg.
2. kislányomnál is csak a szüléskor derült ki, hogy csajszi : ), de szerintem itt az orvosunk volt béna és nemtörõdöm, hogy nem látta. Mindegy, mi örültünk és a fiúnak is örültünk volna, ha úgy alakul.
Utolsó vagyok, kislány lett (3 éves múlt), fura volt, hogy nem derült ki a neme, pedig 4D-uh-n is voltunk :) de jó volt a meglepi :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó! És kisfiú, vagy kislány lett ?-milyen neveket választottatok ?
Elsõ gyerekemnél egyáltalán nem tudtuk meg, csak szüléskor. Nem mutatta meg magát egyszer sem.
A kérdező hozzászólása: Az is érdekes.. Anyukám azt mondta, hogy már ne is mondják meg, legyen meglepetés..
A kérdező hozzászólása: Most nézem csak, hogy elírtam... április 24-én született..:D

Nem tudom a babám szopiztatni 1 hetes, probálom, de mindig rákell cumiztatnom, fejem a tejet. Ha lefejt tejjel etetem az nagy baj?

probálkozunk a szopival, de mindig bealszik és nagyon fájdalmas sirva szopiztatom, szeretném szopiztatni ezért mindig ráteszem a cicire is.

Legjobb válasz: Még annyit hogy nem fog elapadni a tejed nekem még több lett. Napi 1 liter fejek.

Még annyit hogy nem fog elapadni a tejed nekem még több lett. Napi 1 liter fejek.
1 hetes babanak meg sok a 3 orankenti etetes. Nekik nagyon pici gyomruk van meg. Az enyem ilyenkor masfel-ket orankent evett. 4 honapos a fiam, es most eszik 3 orankent ( kiveve ejszaka ). Akkor adj neki amikor igenyli. Nehez az eleje, kesobb majd konnyebb lesz, vagy belerazodsz. El fogod tudni latni magad is:-) probalj segitseget kerni (ferj, anyos, anyud ). Ha nincs akkor is menni fog. Nekem sem volt semmi segitsegem, es meg a masik gyerek is ott volt.
Ha koraszülött vagy még sárga, attól aluszékonyabb lehet a kicsi. Lehet h a baba nem jól kapja be a bimbót, ezért fáj. Úgy add neki oda, h tátsa ki a száját minél nagyobbra, és a bimbóudvar nagy része is legyen a szájában. Ha sebes a mellbimbód gyógyulásig a bimbóvédõ segíthet. A 3 órát nem érdemes kivárni 2 szopi között.Minél gyakrabb, annál jobb. A lefejt tejtõl semmi baja nem lesz, a cumitól már inkább. Pohárból is itathatod, ha takaróba csavarod nem üti ki a kezedbõl. Ha nem javul a helyzet fordulhatsz szoptatási tanácsadóhoz, az tuti segít.
Egyáltalán nem baj, én is így jártam. Az elsõ 2 hónapban szoptattam és fejtem és nekem is cumisüvegbõl kellett még adni tejet mert vagy bealudt vagy csak az elejét szívta ki és órákig sírt. Mikor meg nagyobb lett akkor meg már sírt is a cicin és nem akart enni. Aztán eldöntöttem hogy nem küzködünk tovább, marad a fejés. 4, 5 hónapos a babám még mindig fejem neki a tejet napi 5x, korábban 6x. Nagyon fárasztó és rengeteg idõt elvesz de még mindig jobb így mert korábban úgy volt hogy 40-50 percet szopizott utána 30 perc fejés aztán cumisüvegbõl etetés aztán már kezdõdött is az egész elõrõl. Így akkor fejek mikor alszik, ha egybeesik a fejés és etetés akkor a férjem vagy anyukám megeteti.
Azért fog elapadni, mert a baba nyelve, és ajkai máshogy stimulálják a melledet, mint ha fejed. A baba 1/4-ével többet tud kiszívni, ment amennyit te ki tudsz fejsz. Az õ mennyiségének a szükséglete csak így tud beállni.
A fájdalom az mondhatni még természetes. És az is, hogy bealszik... Még csak 1 hetes. Szinte mindenkinek fáj eleinte, úgyhogy emiatt ne adj neki cumisüvegbõl. Inkább használj bimbóvédõt, sokat levegõztesd, és az is segít, ha az anyatejjel kenegeted. Ha csak fejed, akkor valószínûleg apadni fog.
Ha van elég tejed lefejheted az elötejet, mert altató hatású hormont tartalmaz, ami nem káros a picire, de valószínûleg ritkábban fog elaludni a cicin.
A kérdező hozzászólása: miért fog apadni, ha 3 óránként fejek? a cicim nem tudja a gyerek szivja e vagy a mellszivó. tudom hogy fájdalmas mindenkinek, de ha kivárom mig rajtacsüng az két óra és én sem tudok pihenni, és rendesen ellátni ha hulla vagyok. éjjel is 3 óránként eszik.
http://www.lll.hu hivatásos szoptatási tanácsadók érhetõk el, ingynes, profi, nekem kétszer hozták vissza a tejem!
Szia! Hú, nagyon hasonló helyzetben vagyok, annyi különbséggel, hogy mivel befelé forduló bimbóm van, csak védõvel tudom szopiztatni, így nem sebes a mellem. Kicsi lányom 2 hetes, hamarabb is született (ma kellett volna), meg sárgán is hoztuk haza, így mindig bealudt eleinte. 5-10g-kat szopizott, már amilyen pontosan ezt mérni lehet. A gyerekorvos mondta, hogy ez természetes, mert nagyon picike még, és gyenge, a sárgaság meg plussz aluszékonnyá teszi. 1, 5 hete vagyunk itthon, most már ott tartunk, hogy a 10-20g mindig megvan, néha 30g, nagyon ritkán 40g. Tehát lassan, de biztosan fejlõdik. Persze ez idegtépõ tud lenni, fõleg éjjel. Nagyon fárasztó, de már 14dkg-t hízott, úgyhogy megéri. Sokszor én is sírva fakadok, nem a fájdalom, hanem a nehéz szopiztatás miatt. Pótlást lefejt tejbõl kap, szerencsére csak 3 napig kellett tápszer. Én is 3 óránként szopiztatom. Ha igény szerint enne, akkor csak 4-5 óránként kapna kajcsit, neki az alvásra van igénye. :-) Mondom már fejlõdött, úgyhogy te se ad fel. 1 hetesen még nagyon picuri, neki is erõsödnie kell. Meg gondolom nemrég mentetek haza, meg kell szoknia. L fogtok mindketten nyugodni. Mi múlthét hétfõn jöttünk haza, szombaton kezdett jobban cicizni. Te is pihenj sokat, megérzi a tejeden, ha fáradt vagy.
Én is fejek, és nemhogy apad, hanem szépen nõ a tejci mennyiségem. Nyugodtan csináld így, azért ha birod néha tedd cicire a babát, és semmi baj nem lesz a tejeddel.

Mit tegyek, ha nem tudok a babámhoz szólni?

Tegnap volt egy hete, hogy haza jöttünk a kórházból. Napközben vele vagyok egyedül, a párom szülei-nagyszülei nagyon sokat segítenek. Ebéddel, takarítással stb. Nekem csak az a dolgom, hogy vele legyek.

Legjobb válasz: szia!milyen idõs vagy?ne aggódj idõvel(nem is olyan sokára)biztosan minden rendbe jön.természetes,hogy nagyon új még ez a helyzet,meg kell szokni.én is 20 évesen lettem anya,egy nem túl régóta tartó kapcsolatban,a hirtelen ránk szakadó felelõsség sokszor problémát okozott,de azt hiszem az idõ minket igazolt.0 éve vagyunk együtt,most várjuk a második lányunkat.sok sikert és legfõkép kitartást és türelmet kívánok neked!

szia!milyen idõs vagy?ne aggódj idõvel(nem is olyan sokára)biztosan minden rendbe jön.természetes, hogy nagyon új még ez a helyzet, meg kell szokni.én is 20 évesen lettem anya, egy nem túl régóta tartó kapcsolatban, a hirtelen ránk szakadó felelõsség sokszor problémát okozott, de azt hiszem az idõ minket igazolt.0 éve vagyunk együtt, most várjuk a második lányunkat.sok sikert és legfõkép kitartást és türelmet kívánok neked!
ÓÓÓ még nagyon frissek vagytok egymásnak, annyira megfordul az ember élete ilyenkor hogy nemhogy napokba, hónapokba tellik mire megszokjátok egymást és érezni, érteni fogod mi a baja a picikédnek:) Nekem is olyan bazi nagy elvárásaim voltak magammal kapcsolatban, hogy húú majd hogy énekelgetek neki és tiszta mosoly, meg szopi meg alvás lesz az életünk jaj de szép is lesz. Aztán megérkezett a kisfiam aki 3 hónapos koráig eszméletlen sokat sírt, mosolyogni na azt egyáltalán nem volt hajlandó csak a kiságyában lévõ virágra:) Minket inkább gyanakodva figyelt:) ) Én az az igazság, hogy direktbe oda is adtam a férjemnek, és ha hiszed ha nem sok szituban nála elhallgatott, neki elaludt és neki böfizett...bezzeg velem csak üvöltött, tolta el magát stb. Sok sok lelkifurim volt, de aztán úgy döntöttem, csak éljük túl ezt az idõszakot, minden napot túléltük együtt és 4 hónapos korától sokkal jobb lett minden. A kisbabák nagyon érzékenyek a környezetre, az enyémnek eddig tartott, amíg megérett az idegrendszere erre a világra. És mikortól vissza mosolyog, röhög, gügyög, hirtelen elõbújtak az esti énekek és pár versecske amikre sose hittem hogy emlékszem:) Illtev ringató foglalkozásra is eljártunk, amikor rendezõdött végre egy napunk:) Szóval sokan vagyunk így és kitartás és tuti jól csinálod:) Sok örömöt nektek!
Természetes, hisz még nagyon új neked ez a helyzet! A mondókák pedig most is jók, de jelentõségük késõbb lesz! Amit én tudok neked tanácsolni, hogy amikor mondjuk öltözteted, akkor mondogasd, hogy "most a bal láb jön", "most a jobb kezecske". Ha fürdeted, akkor is beszélj hozzá, mondogasd, hogy mit csinálsz. Amikor nagyobb lesz, õ is sokkal hamarabb tudni fogja, hogy melyik testrésze melyik. És ami fontos, ne gügyögj neki! Az hülyeség! Úgy beszélj vele, mint mondjuk egy nagyobbacska gyerekkel. Ami nagyon fontos, hogy tényleg ne hibáztasd magad, ha valamit nem úgy sikerül csinálnod, mint amit mondjuk a nagykönyv megír! Mindent csak szép lassan! Hidd el, menni fog! :)
Hidd el, amit leírsz normális dolog. Én az elsõ 6 hétben állandóan bõgtem, fogalmam nem volt mit kezdjek a babával ha sír, hát sírtam én is.:) Most 8, 5 hónapos a kisfiam és mostanában érzem igazán milyen csoda anyának lenni! Eddig is imádtam a babámat, de voltak pokoli napjaink együtt. Nem tudtam, hogy etessem, mikor altassam, hogyan foglalkozak vele jól. Mára úgy érzem belejöttem, kiismertük egymást és minden Vele tölötött napot kincsnek érzek. Teljesen mértékben megértelek és remélem kicsit segítettem. Ha szeretnél bíztatást, tanácsot írj privit nyugodtan! Meglátod pár hónap múlva alig emlékszel majd a kezdeti nehézégekre. És ne feledd: Senki sem születik szuper anyának, aki mindent mindig tud. Ehhez is idõ kell!
Szia!Ez valahol természetes...még neked is nagyon új ez a helyzet.Majd belejössz, csak a lényeg hogy ne görcsölj rajta, mert azt a babád is megérzi és sokkal nehezebb lesz megnyugtatni.Az, hogy most még nem mondókázol-nem is kell, elég ha csak dúdolsz, énekelsz neki valamit, ami téged is megnyugtat.Én is azt mondtam, hogy nem szeretném ha állandóan kézben legyen a pici, de nem bírtam ki, és hasfájós is volt...és egyszerûen imádom mikor "átölel".Most kezdem leszoktatni, már 5 hónapos.Nálunk meg inkább a férjemnek volt több tapasztalata, és engem ez frusztrált.Hogy én hogy lehetek ennyire béna...de mára belejöttem-mindig ami új, abban kicsit bizonytalan a helyzet.Próbálj sokat pihenni, mert ha már nem lesz segítséged, elég fárasztó lesz. Lassan a férjed is beleszokik a helyzetbe-és nyugodtan odaadhatod neki a kicsit-nem fogja "elrontani".És ugyebár gyakorlat teszi a mestert. És ha úgy érzed, bátran kérj segítséget(rokonok, ismerõsök védõnõ...)mert sokszor már az is segít ha csak kibeszéled magad. Boldog babázást!
http://dalokversek.hu/ Fel a fejjel belejössssssz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek a bíztatást, akkor ez lassan elmúlik. A dalokversek honlap nagyon tetszik:) . Köszönöm És a privisnek még lehet írok;).
Én is azt mondom, hogy ne aggódj, ez a lekiállapot teljesen természetes! Ilyenkor érzékenyebb, feszültebb az ember. Gondolj arra, hogy sokan meg komoly depresszióba esnek ilyenkor. Pár hét, aztán minden könnyebb lesz, minden kezdet nehéz. Én pl attól tudtam volna megõrülni, hogy az anyódom beleszólt mindenbe, hogy mit hogyan csináljak a gyerekkel kapcsolatban. 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát, és már nem fáj a hasa, azóta minden nagyon jó, alig sír. Én is azóta érzem jobban, hogy milyen nagyon jó dolog az anyaság. És én is élvezek vele minden percet. Fel a fejjel!
Nem vagyok büszke rá, szinte nem is mondtam verseket, dalokat... fõiskolát végeztem és valahogy ez kimaradt... Mikor baba volt a kisfiam, nem tudtam csókolgatni a lábacskáját, talpát... na de most! Nagy culus, 8 éves és nem bírom megállni!!! Változol te is, a párod is. Ne legyél nagyon érzékeny, a baba is megérzi a bizonytalanságot! Bízz az ösztönödben, a baba is így teszi!
Köszönöm szépen a 21:22 nek hogy általa megtaláltam a kedvenc versemet amit 1000 éve keresek köszi mégegyszer!
A privis várja, ha úgy érzed!:)

27 hetes vagyok, s még mindig nem tudom a babám nemét. Hogy vásároljak így? Amit lehetett megvettem, de az unisex dolgok választéka olyan kicsi. Szomorú vagyok.

Legjobb válasz: Hát nehéz dolog, meg egyébként én azt hallottam, hogyha pl. azt mondják lány akkor se 100%-ék hogy az lesz.Állítólag gyakori, hogy lányt jósolnak,és a végén fiú lesz.De az 1ik barátunk nõvérének azt mondták lány,aztán a 6ik hónapban közölték,hogy tévedtek,és fiú lesz,és ikrek. Szerintem a világos barna, a zöld, a citromsárga rucik azok lányoknak,és fiúknak is jól álnak.Meg a piros, szerintem a piros szín már apszolut unisex.Nekem kisfiam van,de neki is annak piros ruhái. Remélem nem sokára megtudod a pici nemét! Jó babavárást,és jó egészséget mindkettõtõknek.

Hát nehéz dolog, meg egyébként én azt hallottam, hogyha pl. azt mondják lány akkor se 100%-ék hogy az lesz.Állítólag gyakori, hogy lányt jósolnak, és a végén fiú lesz.De az 1ik barátunk nõvérének azt mondták lány, aztán a 6ik hónapban közölték, hogy tévedtek, és fiú lesz, és ikrek. Szerintem a világos barna, a zöld, a citromsárga rucik azok lányoknak, és fiúknak is jól álnak.Meg a piros, szerintem a piros szín már apszolut unisex.Nekem kisfiam van, de neki is annak piros ruhái. Remélem nem sokára megtudod a pici nemét! Jó babavárást, és jó egészséget mindkettõtõknek.
Ráérsz még!
Én a harmincadik hétig nem tudtam, a cuccok nagy részét így vettem meg. A gyerekszoba festése is úgy készült el, hogy nem tudtam milyen nemû lesz a lakója. Én ezt nem éreztem a vásárlásnál hátránynak. Nem gondolom azt, hogy egy fiút csak talpig kékbe egy lányt pedig talpig rózsaszínbe kell vagy lehet öltöztetni. Az uniszex darabok azért is hálásak mert késõbb gond nélkül jók lesznek a kistesónak is, akkor is ha az ellenkezõ nemû. Az emberek sem igazán ruhák színe alapján hanem a hajuk szerint nézik lánynak vagy fiúnak a babákat. Egy sok hajjal megáldott kisfiút lánynak néznek teljesen kék szerelésben is. Egy kevés hajú kislányt pedig rózsaszínben, fülbevalóval is fiúnak gondolnak.
Mi a 28. héten tudtuk meg, mert a kisfiam elég szégyenlõs volt! Addig megvettük a babakocsit, ami fekete-piros. Ez jó kisfiúnak és kislánynak is. Szeretnénk majd még egy babát és ha az kislány, akkor ne kelljen lecserélni! A kiságyat is meg lehet venni, mert annál max az ágynemû színe nem lesz mindegy! Sok mindent kapunk még, de kis ruhákat csak keveset! Elõtte vettünk egy-két kis badyt, ami uniszex (zöld, narancs). És most megyünk majd több mindent venni! Mikor mész legközelebb uh-ra? Mert még van idõtök bevásárolni. Minden jót! 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!az hogy még van idõm...sajnos veszélyeztetett terhes vagyok, folyton feküdnöm kell(kellene)s csak apránként tudok megvenni mindent.S valószínû hogy pár héttel picurka érkezése elõtt is be kell feküdnöm, így az az idõ már nem is olyan sok.tegnap voltam uh-on, s legközelebb máj. 12-én megyek. én sem a kék és rózsaszín híve vagyok, csak picit elkeseredtem. még egyszer köszönöm a válaszokat!mindenkinek szép baba várást, egészséges pindurkát!
Szerintem ha még nem vetted meg amiben haza szeretnég vinni vegyél valami kis fehér babaholmit hiszen az a legelõnyösebb amikor a kórházból mentek haza, utánna pedig ha már mindketten otthol vagytok bõven tudzs majd vásárolni neki, a lényeg úgyis az, hogy egészséges baba legyen. 22 hetes kismama vagyok a doki 14 hetesen kisfiút mondott 18 hetesen kislánynak látta, 2 napja voltunk ismét Uh-n és takarta magát a kis drágám, így még igazából mi sem tudjuk mert szégyenlõs a babókám, Boldog babavárást, 22 hetes kismama:)
Én sem tudtam, hogy fiú lesz vagy lány, szüléskor derült ki. 56-os ruhából vettem pár darab fehéret. Ezeket kinõtte kb 3 hét alatt, addig pedig vásároltam egy halom rózsaszínû 62-est :) :) Kislány lett :) Ne keseredj el! Túl sok dolog úgysem kell még az elején! Kb 2 hónapos korától adok rá szívesen szoknyát, csinos rucit, elõtte csak és kizárólag rugit hordott. Azt volt a legegyszerûbb ráadni.
Szerintem se aggódj! Én most vagyok 27 hetes és 25 hetesen mondta meg az orvos, hogy lány, addig semmi sem látszódott. Addig én is kicsit szomorú voltam, és néha bosszús, mert mindenki mindennap azt kérdezte, hogy tudom-e már a nemét. Inkább ettõl másztam a falra. Egyébként fehéret, sárgát, zöldet vettem, úgy gondoltam fiúnak-lánynak is jó lehet. Hidd el, hogy ha az orvos kimondja azt a szót, hogy "kislány" vagy "kisfiú", elfelejtesz minden szomorúságot, és azt, hogy mennyit vártál erre a szóra. Üdvözlettel 27 hetes kismama

Miért nem szeretnek a babák hason aludni? És hogy tudom rávenni hogy maradjon ugy, mert most bibis a popsink és ugy kéne sokat feküdnünk!

Legjobb válasz: Az én babám kizárólag csak hason alszik, hanyat csak kalimpál. Nem biztos, hogy sikerül átszoktatnod. Próbáld meg az öledbe elaltatni és úgy letenni hasra aludni. Sok sikert és kitartást és gyógyuló popsit!

Az én babám kizárólag csak hason alszik, hanyat csak kalimpál. Nem biztos, hogy sikerül átszoktatnod. Próbáld meg az öledbe elaltatni és úgy letenni hasra aludni. Sok sikert és kitartást és gyógyuló popsit!
Nekem mindkét gyerekem a hasán aludt, addig amíg nem forgolódtak. Én mindíg a vállamon altattam el õket és utána a hasára raktam le.
Irigylem a két elõttem írót! Az én kisfiam sem szeret hason lenni. Most viszont, naponta többször hasra teszem, hogy emelgesse a fejét. Csak pár perc az egész, mégis mindíg sírás a vége. Ha úgy kellene aludnia, szerintem inkább napokig nem aludna! Jobbulást!
probald szopiparnara fektetni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ mindenkinek!Ez jó ötlet , hogy elaltatni utána hasar rakni!! Kipróbálom! üdv egy 4 hetes kisfiu anyukája
4 hetesen a mi kisbabánk sem szerette ha hasra tettük, sõt még sokáig utána sem. Azért mi próbálkoztunk, de míg sírt mindig visszafordítottuk. Aztán ahogy telt az idõ, elérkezet az a pillanat mikor már nem sírt ha hasra tettük, de még mindig nem bírta így sokáig. Napról-napra ahogy erõsösött a nyaka, vállai úgy bírta több ideig a hasonfekvést. 3 hós kora körül kezdett próbálkozni az átfordulással, 4 hónaposan átfordult hasra és egyre jobban szereti. Most lassan 5 hónapos lesz és pár napja úgy vesszük észre már csak így hajlandó aludni éjszaka is. Az elején próbáltuk visszafordítani, de rájöttünk, hogy hason egyedül is elalszik és most már szereti. Nektek most fontos lenne, hogy hason aludjon a popsija miatt, erre én is azt a megoldast tudom javasolni amit egyik elõttem szóló, hogy mikor kézben elalszik úgy fektetitek le hasra. Milyen popsikrémet használsz? Lehet, hogy a peuls miatt pirosodott meg a kis popsija? Gyógyulást!
elérkezet+t pelus bocsi a hibákért (utolsó válaszadó)

Sajnos nem tudom a 9 hetes babám szoptatni, mert nincs tejem, ilyenkor ha már nem szoptatok akkor mikorra fog megjönni?

Legjobb válasz: szia.nekem holnap lesz 8 hetes a babám és én fejem a tejcsit neki.de nekem már el is múlt az elsõ menzim és kb egy hétig tartott..sztem te is várhatod.jó babázást

szia.nekem holnap lesz 8 hetes a babám és én fejem a tejcsit neki.de nekem már el is múlt az elsõ menzim és kb egy hétig tartott..sztem te is várhatod.jó babázást
Én 2, 5 hónapja nem szoptatok már, de nekem még nem jött meg. Azt mondjták általában szopi elhagyása után kb. 3 hónap, amikor megjön.

Nem árt a babámnak, ha csak napi 4-5 órát tudok aludni?

Folyton hulla fáradt vagyok, de ha ágyba kerülök, nem tudok éjfél el?tt elaludni, reggel pedig jó, ha 5-ig alszom. Valamiért nem megy az alvás. 5 hetes vagyok.

Legjobb válasz: hát, nem tesz jót a babának ha nem pihensz eleget. én is nagyon rossz alvó vagyok, de én megtehetem hogy napközben kicsit rápihenek. ha nem is tudsz aludni, legalább feküdj. én a helyedben megpróbálkoznék valami gyógyteával, hátha bejön. boldog babavárást 16. hetes kismami

hát, nem tesz jót a babának ha nem pihensz eleget. én is nagyon rossz alvó vagyok, de én megtehetem hogy napközben kicsit rápihenek. ha nem is tudsz aludni, legalább feküdj. én a helyedben megpróbálkoznék valami gyógyteával, hátha bejön. boldog babavárást 16. hetes kismami
Próbálj meg napközben is ledõlni egy órára. Én is ezt csinálom. Igaz, én már a 3. trimeszterben vagyok, és ezért nem tudok jól aludni. Mindenféle pózban kényelmetlen már! Pihenni viszont kell. Az én véleményem az, hogy a babának nem ártasz vele, de magad miatt mindenképp szükséges, hogy kipihent legyél.
nem.ami jol esik neked az a babának is,
dehogy ártasz, azt gondolom, nem kell ennyire túlparázni a dolgokat! Kellemes babavárást!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szépen, annyi pro és kontra válaszok vannak , hogy sokszor már magam sem tudom de most megnyugodtam, koszonom szépen!!!
és még jó hidegen milyen finom ne aggódj ilyeneken én még a gagyi kolát is megiszom csak az ize a lényeg kolás legyen :) ))))
Én is ittam, sõt én ligth-ot, az már maga a fõbûn! És elõfordult, hogy mást is megkívántam, pl. házi tiramisut, ami nyers tojással készül. Persze mindent csak mértékkel De utálok sóvárogni, és ha nekem jó, akkor a babának is! Nem lesz semmi baj, bárcsak mindenki csupán ennyivel "mérgezné" a babucit! Ne aggódj, és ha jól esik, igyál máskor is egy kis pohárral!
Én a 40. hétben járok :) már leereszkedett a pocim, de gyomorégésem még mindig van. És azt tapasztaltam, hogy néhány korty kóla kifejezetten hasznos ilyenkor, elmulasztja a gyomorégést. Persze nem kell literszám inni, de az biztos, hogy idõnként várandósan is jól esik, és mértékkel szerintem minden megengedhetõ, amit az ember megkíván!
Amit megkívánsz, és jól esik, az a babának is! De azért mértékkel... :)
Na ilyet se hallottam még, hogy ilyennel hitegetik magukat az emberek. Szóval ha megkívánok egy cigit és jól esik ?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!