Találatok a következő kifejezésre: Nem tudom a Gravidát, (3 db)

Nem tudom szedni a Gravidát, mert vagy kihányom, vagy szörnyű hányinger kínoz utána. Egy héten egyszer-kétszer legyűröm valahogy, de nem kevés ez? Eszem sok zöldséget, gyümölcsöt, és Elevitet nem szeretnék szedni.

Legjobb válasz: Jajj,ne butáskodj.Miért kellene minden áron kínozni magad egy gyógyszerrel,amitõl baromira rosszul vagy??? Az én várandósságom nagy része olyan idõszakban volt,amikor alig volt friss haza gyümölcs zöldség.Mégis egy telejsen egészséges kis gyermek van a pocimban.Illetve mind felnõttünk Elevit meg Gravida nélkül.Csak próbálj meg kiegyensúlyozottan táplálkozni,és fogyassz minél több zöldséget gyümölcsöt,lehetõleg megbízható magyar termelõktõl.Szerintem teljesen feleslegesek ezek a magzatvédõ vitaminok,ha rendesen és jó minõségû kaját eszel.

Jajj, ne butáskodj.Miért kellene minden áron kínozni magad egy gyógyszerrel, amitõl baromira rosszul vagy??? Az én várandósságom nagy része olyan idõszakban volt, amikor alig volt friss haza gyümölcs zöldség.Mégis egy telejsen egészséges kis gyermek van a pocimban.Illetve mind felnõttünk Elevit meg Gravida nélkül.Csak próbálj meg kiegyensúlyozottan táplálkozni, és fogyassz minél több zöldséget gyümölcsöt, lehetõleg megbízható magyar termelõktõl.Szerintem teljesen feleslegesek ezek a magzatvédõ vitaminok, ha rendesen és jó minõségû kaját eszel.
Szia! Szerintem próbáld ki a Centrum Maternát. Szerintem nagyon jó
Nem tudom, hogy kísérleteztél-e eleget, de igaz, hogy rossz hányni meg émelyegni is, de nekem is sikerült kibírnom, és kikísérlezetnem, hogy bír bennem maradni a Gravida. Azóta minden oké.
nekm pl az elevittõl nincs bajom, de valakinek az nem jön be. ha nem tudod szedni, akkor próbálj meg sima folsavat, meg esetleg magneb6-ot, azért a folsav a legfontosabb. talán a gravida mellé le kéne nyelned egy b6 vitamint, hátha akkor bent marad, lehet, hogy vitaminok nélkül is hánynál.de kipróbálhatod ha lefekvés elõtti utolsó étkezés közben veszed be akkor bentmarad -e.Az elevit nem kötelezõ, meg ha gravida hívõ vagy akkor nem kell váltani, a hatást valószínû mind kiváltja, mert minimális eltérés van az összetételében. Sok gyümi és zöldség +spenót!!
Miért nem próbálod ki a Hipp Natalt, ez nem tabletta, gyümölcskoncentrátumos vitamin készitmény, és ennek nincs mellékhatása.
próbáld meg ebéd közben beszedni.nekem bevált!

Nem tudom lenyelni a Gravida és az Elevit terhesvitamint, pedig nagyon kéne szednem valamelyik terhesvitamint. Mit tegyek most?

Melyik az a vitamin ami nem olyan nagy mint az Elevit és a Gravida? Ti mit szedtetek mikor terhesek voltatok?

Legjobb válasz: Most láttam a Tv-ben: Hipp Natal folyékony vitamin:)

Most láttam a Tv-ben: Hipp Natal folyékony vitamin:)
A kérdező hozzászólása: És ezt hol lehet kapni? Még nem vagyok terhes, de bármikor lehetek, mert az elsõ gyermekemmel is azonnal terhes lettem, és nem zárható ki, hogy most is hamar összejön.De mivel a vashiányommal gondok voltak, szedek Maltofert is, de kellene még mellé terhesvitamin, de sehogysem tudom lenyelni a nagy drazyés tablettákat, pedig amikor elõször terhes voltam, akkor sikerült lenyelnem az Elevitet minden nap.Most meg visszadobja a torkom, gondoltam szétrágom, attól meg hánytam.Ugyhogy másikat kell választanom, ez a folyékony szimpatikusnak tûnik, vagy még pezsgõtabletta is szóba jöhet, vagy kapszula vagy nem tudom még mik vannak.
Esetleg ha összetöröd kisebb darabokra? Kiáztatod egy kis pohár folyadékban? Vagy nem értem, hogy nem tudod lenyelni.
A kérdező hozzászólása: Azért nem tudom lenyelni, mert már egész életemben egyes gyógyszereket egyszerûen nem tudok lenyelni, a dolog már gyerekkorom óta van, akkor is kiskanállal törögette édesanyám, hogy be tudjam venni.Mindig attól félek, hogy megfulladok, meg egyszerûen visszaöklendezem, visszadobja a torkom.Sajnos nem tehetek róla ilyennek születtem.A férjem pl. víz nélkül is lenyeli a gyógyszereket.Amúgy ha eszem, néha a kaja is be szokott szorulni a torkomba ha nem jól rágom meg.Apámnak is ilyen a torka, õ is fulladozik a kajáktól.:(
Elsõ vagyok:) http://www.hipp.hu/hipp/termekek/natal Szerintem DM-ben, Rossmann-ban biztosan lehet kapni, esetleg gyógyszertárakban
Én nekem a bevált módszer: összetöröm nagyon pici darabokra és porcukorral elkeverem :) Tudom gyerekes, de így könnyebb!
A kérdező hozzászólása: Az összetörés megcukrozás jó ötlet, csak ha eddig széttörtem, akkor ki isjött sajnos belõlem.De szerintem ez a Hipp Natal jónak tûnik, igaz drágább mint a többi vitamin, de akkor nem kell minden nap idegeskednem, hogy mivan ha nem szedem és valami vitaminhiánny áll fenn.

Szerintetek amíg nem tudom pontosan, hogy "érkezik-e" a baba, a napi 1 szem Gravida és 1 szem Eurovit (3 mg) elegendő?

Legjobb válasz: miért szedsz 2 féle terhes vitamint egyszerre? valamelyik a kettõ közül elég. van aki csak 2 naponta szed egyet, az is jó

miért szedsz 2 féle terhes vitamint egyszerre? valamelyik a kettõ közül elég. van aki csak 2 naponta szed egyet, az is jó
A kérdező hozzászólása: Az Eurovit az Folsav. Bocs ezt elfelejtettem leírni.
Akkor sem kell szedned, elég csak a Gravida, de azt se mindennap, inkább 2 naponta 1et. Majd ha teherbe esel, akkor szedd inkább a 12. hétig a napi 1 gravidát és ha majd az orvos javasolja akkor az eurovitet. Nem kell feleslegesen mesterséges vitaminokkal bombázni magad. Inkább egyél sok zöldséget, gyümölcsöt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!