Találatok a következő kifejezésre: Nem tudom, mikor van ovulációm (5 db)

Nem tudom, hogy mikor van ovulációm. Normál esetben a 14. napon van elvileg?

A párommal a 15. napon próbálkoztunk. A 17. napon is együtt tudunk majd lenni. Mik az els? jelek a beágyazódásnál, és mikor?

Legjobb válasz: A nagykönyv szerint 28 napos egy ciklus, és a 15. napon van az ovuláció. De ha a ciklus nem 28 napos, az ovu akkor is a menstruáció elsõ napja elõtti 14. napon volt. Tehát ha pl. 26 napos a ciklus, akkor a 13. napra lehet valószínûsíteni az ovut, ha 30, akkor a 17. napra. Persze ez csak általánosítás, ha annyira pontosan be akarod lõni, akkor próbálj más módszereket is az ovulációd meghatározására... de remélem, sikerülni fog további erõfeszítések nélkül :)

A nagykönyv szerint 28 napos egy ciklus, és a 15. napon van az ovuláció. De ha a ciklus nem 28 napos, az ovu akkor is a menstruáció elsõ napja elõtti 14. napon volt. Tehát ha pl. 26 napos a ciklus, akkor a 13. napra lehet valószínûsíteni az ovut, ha 30, akkor a 17. napra. Persze ez csak általánosítás, ha annyira pontosan be akarod lõni, akkor próbálj más módszereket is az ovulációd meghatározására... de remélem, sikerülni fog további erõfeszítések nélkül :)
Hány naposak a ciklusaid?
szia ahogy én msgamnál megfigyeltem a ciklus hosszból 14-et kivonva megkapod az ovuláció napját nekem 32 napnál a 18 . napon.ezt a számítást ovuláció teszt is bizonyítja hónapok óta. de az ovuteszt a tuti
A kérdező hozzászólása: 5 hónapja hagytam abba a fogamzás gátló szedését. 3 hónapon át napra pontosan jött meg a havim. Az utolsó 2 hónapban 1 hetet késett. 30 napos a ciklusom. Legalábbis a legutolsó. Augusztus 17-jött meg.
ha ennyire szabálytalan a ciklusod, akkor nem nagyon fogod tudni belõni az ovut, hisz nem tudhatod elõre, mikor fog megjönni... próbáld meg a hõmérõzést, ovu tesztet és egyéb módszereket (sokról olvashatsz itt is).

Nem tudom, hogy mikor van ovulációm. Honnan lehet megtudni? Létezik tényleg kalkulátor?

Legjobb válasz: Szia, igen, a kalkulátorok egyszerûen ki tudják számolni. Csak meg kell adnod, hogy mikor volt utoljára mensid és hogy hány naposak a ciklusaid és abból kiszámolja neked. Itt találsz egy jót: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/kalkulator.php

Szia, igen, a kalkulátorok egyszerûen ki tudják számolni. Csak meg kell adnod, hogy mikor volt utoljára mensid és hogy hány naposak a ciklusaid és abból kiszámolja neked. Itt találsz egy jót: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/kalkulator.php
http://www.kismama.hu/termekenysegkalkulator/ Kalkulátor is van, pl. ez, de biztosabb, ha veszel LH-tesztet!
Szia!A ciklus.hu-n is van kalkulátor! Nekem bejött! :)
elõször én is az ilyen kalkulátorokkal számoltattam ki az ovumat.pár hónap sikertelenség után, vettem egy ovu tesztet és teljesen mást mutatott mint amit a kalkulátor.persze csak 3, 4 nap eltérés, de ez számít ilyenkor.szóval nekem a kalkulátor nem jött be.a teszt igen.elsõre sikrerül a babó.
Szerintem is ovu tesztet vegyél, nekem a kalkulátorok máskorra mutatták a PÉ-t. Akkor kezdj el tesztelni, ha már van folyásos, legjobb az átlátszó nyák. Minden + és az elsõ nega napon kell együtt lenni, és ha mindenki úgy akarja összejöhet a hõn áhított babó!
Szia! Javaslom a babatervezok.otthona.net honlapot, rengeteg hasznos dolgot olvashatsz ott, én is rengeteget tanultam belõle.
a babatervezõket én is javasolni tudom. alapban nem ártana mérned a reggeli hõdet, nyálka típusaidat feljegyezni, ezekbõl lehet következtetni a pé-re, a ciklus.hu-n ezt meg is teheted rendszerezett, on-line menstruációs naptárban, ami nagyon hasznos, még akkor is, ha dokihoz mész

Mikor van a pé. Ideje, ha ma az Lh ovu teszt teljesen pozitiv? Ma csináltam életemben előszőr és nem tudom, h most vagy holnap vagy már tegnap volt/van/lesz az ovuláció?

Ha tudtok ilyen linkeket,akkor küldjetek kérlek.

Legjobb válasz: akkor vagy alegtermékenyxebb, ha poz tesztek után az elsö negativ neõp van, akkor mindent bele, akkor reped meg a tüszö.. ha elöször negativ, de akkor 24-n belül akcio:)

akkor vagy alegtermékenyxebb, ha poz tesztek után az elsö negativ neõp van, akkor mindent bele, akkor reped meg a tüszö.. ha elöször negativ, de akkor 24-n belül akcio:)
Innentõl kezdve bármikor lehet, a teszttõl számított 24 órán belül általában. (ha a tesztcsík legalább olyan erõs vagy erõsebb, mint a kontroll csík)
Azt akartam írni, hogy a köv 24-48 órában . Itt jól szemléltetik is képekkel a tesztet.. http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml
" Az ovuláció az utolsó pozitív nap utáni napon van (tehát azon a napon, amikor a teszt elöször újra negatív). Szeretkezni már elötte kell, mert a petesejt nem sokáig megtermékenyíthet (6-12 óráig, bár tovább is életképes, de egyre romlik a minösége). Tehát szeretkezni a baba érdekében minden pozitív LH-napon és az elsö utána következö negatív napon kell. "
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Lányok. Az este szeretkeztünk.Az még meddig tart ki? Mármint az az "adag"?Túl gyakran se jó? Mit tanácsoltok? Egyforma erõs a két csík. És hány napig kell 2 csík legyen?
Hát, elvileg napokig élnek a spermiumok és várják a petesejtet, de azért nem árt ráerõsíteni ma és holnap még, ha van rá alkalmatok. :o)
Tesztelj egyet holnap is. 1-2 napig szokott tartani az LH csúcs. Nekem úgy volt, hogy az elsõ pozitív nap után a következõ nap még erõsebb volt a második csík. És elvileg igen, az elsõ negatív napon lesz a peteérés. De a szeretkezés nem árt persze az utolsó pozitív napon is, hogy idõben elinduljanak a kis katonák. :o)

Mit tegyek, hogy teherbe essek? Nem tudom, hogy mikor van az ovulációm! Most hogyan tovább?

Én már gyerekkorom óta, nem tudom, hogy mikor van az ovulációm, ezért kellett szednem fogamzásgátlót is. Nekem 6-8 hetente jött meg amikor nem szedtem a fg-ót. Most olyan cip?ben járok, hogy kimentem dolgozni és fg injekciót szurattam be magamnak 2x, de már elvileg kitisztult a szervezetemb?l, de ennek már lassan fél éve. Most pedig a párommal szeretnénk babát vállalni, de eddig nem jött össze. Nem rég voltam egészségügyin is kb. 10 napja. Most hogyan tovább?

Legjobb válasz: Én hasonló cipõben voltam,hormon nélkül nem volt rendes peteérésem,igy mindenképpen orvost javaslok aki UH-val követné a ciklusodat,és igy tudna segiteni.

Én hasonló cipõben voltam, hormon nélkül nem volt rendes peteérésem, igy mindenképpen orvost javaslok aki UH-val követné a ciklusodat, és igy tudna segiteni.
ovulációs teszt sem segít? 7 db os, próbálgatni kell, nagyjából belõni a félidõt és mindennap csinálni. akár 2 dobozzal egymás után.. mit tanácsoltak?
Szia, nekem sem jött meg sose idõben, elmentem dokihoz, hazaküldött, hogy reggelente hõmérõzzek, 3 hónap múlva kellett visza mennem, és akkor megnézte a görbém, majd clostylbegitet írt fel, amivel a második hónapban terhes lettem. 14+4 km.

Ha nem emelkedik meg egyértelműen a hő, akkor nincs ovuláció? Esetleg később van? Vagy anovulációs a ciklus? Ilyenkor honnan tudom, h mikor kezdődik el a következő ciklusom?

8 napja késik a mensim, 2 negatív tesztet csináltam, de nem akar megjönni. A görbémen nem látszik egyértelmű emelkedés, ezért saccolom, h nem is volt ovum. Mi ilyenkor a teendő? Meg kell jönnie ahhoz, h újra legyen peteérésem? köszi előre is.

Legjobb válasz: Ilyenkor orvos! Az ovuhoz legalább két tizedet illik emelkedni az alaphõdhöz képest!

Ilyenkor orvos! Az ovuhoz legalább két tizedet illik emelkedni az alaphõdhöz képest!
A kérdező hozzászólása: Ma reggelre megjött, úgyh csak újra indulok én is. Az orvosom szabin van, ha vissza jön csinálunk hormontesztet. köszi a választ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!