Találatok a következő kifejezésre: Nem találtam a kisfiamnak, (19 db)

Hogyan szoktassam át egy éves kisfiamat a saját kiságyába? Tudom sokszor feltett kérdés, de nem találtam a problémámra idáig választ. A helyzet az, hogy elrontottuk. Velünk alszik, cicin alszik el és éjjel felkel többször, cicit kéri.

És úgy alszik vissza cicin. Próbáltam, hogy vizet adok neki, először még bevált, de kiköpi. Tehát nem elég, hogy velünk alszik, éjjel még többször felkel cicizni is. Várnám az ötleteket.

Legjobb válasz: Ne csinálj semmit, meg fog oldódni magától, de egy ilyen pici gyerektõl mit vársz? Az enyémek is velem aludtak, az enyémek is szopiztak éjjel többször még ennyi idõsen, aztán másfél éves koruk körül maguk mentek a saját ágyukba. Kivártam, míg õk akarják. A legkisebb most 13 hónapos, cicizik, cicin alszik el, velem alszik. Mi ezzel a gond? Elõbb-utóbb minden gyerek a saját ágyában fog aludni, fõleg, ha nem erõltetsz semmit. Egy gyerek amint megérik valamire, megcsinálja. Lehet, hogy ez csak két vagy két és fél évesen jön el, mert gyerekenként változó, de eljön. Addig pedig aludjatok jókat együtt továbbra is.

Ne csinálj semmit, meg fog oldódni magától, de egy ilyen pici gyerektõl mit vársz? Az enyémek is velem aludtak, az enyémek is szopiztak éjjel többször még ennyi idõsen, aztán másfél éves koruk körül maguk mentek a saját ágyukba. Kivártam, míg õk akarják. A legkisebb most 13 hónapos, cicizik, cicin alszik el, velem alszik. Mi ezzel a gond? Elõbb-utóbb minden gyerek a saját ágyában fog aludni, fõleg, ha nem erõltetsz semmit. Egy gyerek amint megérik valamire, megcsinálja. Lehet, hogy ez csak két vagy két és fél évesen jön el, mert gyerekenként változó, de eljön. Addig pedig aludjatok jókat együtt továbbra is.
Elsö kérdés: Neked soha de soha nem aludt másik fekhelyen a gyermeked, se délben, se este? Pl se nagymamánál, se babakocsiban, se nyaralás alatt? Ha igen akkor ennyire egyszerü. Fogod átrakod és ott alszik. Lehet elsö nap kicsit nyügibb lesz, de ha normál jó helye van akkor simán ott is el fog aludni. Ordítani nem kell hagyni, maradj vele míg elalszik, vagy simogazsd a hátát. Adjál neki cumit, nem ördögtöl való, de nem a tej miatt cicizik, hanem mert orális inger még nagyon nagy.
A kérdező hozzászólása: Még nagyon az elején kiságyba aludt. Aztán beteg lettem szülés után (lázas) és alig hallottam meg ha sírt. Úgyhogy átkerült hozzánk. A másik ok amiért velünk alszik, mert mind a ketten elaludtunk szoptatás közben (ülve), s így fekve szoptattam az éjjel, nehogy kiessen a kezembõl. A cumit elfogadja. Kiveszem a cicit a szájába és kicserélem cumira. De ha éjjel felkel és csak azt nyomom a szájába kiköpi, mint a cumisüveget vízzel. Igazán azt se tudom, hogy miért kel fel sokszor az éjjel. A férjem meg attól fél, hogy nem hallom meg ha sír, ha külön rakjuk.
Az unokatestvéremék is együtt aludtak a kislányukkal, késõbb a kisfiukkal is amikor õ is megszületett, tehát 4-en aludtak együtt. Õk nem csináltak semmit, a kislány egyszer úgy döntött, hogy õ inkább a saját ágyában alszik, ekkor olyan 4-5 éves lehetett.:) Tudom, ezzel a válasszal nem lettél kisegítve...
Megpróbálhatnád elalvás után (vagy ahogyan írták, félkómásan) áttenni a kiságyba, és ha éjjel szokás szerint felébred cicizni, apa menjen át és itassa meg vízzel. Pár nap alatt megszokja az új helyzetet, és valószínûleg nem is fog felébredni (mert nem lesz miért). A másik megoldás az, hogy vársz még pár hónapot, elõbb-utóbb kell majd neki egy új, leesésgátlós ágy. Tegyél bele olyan ágynemût, alvós állatokat, ami tetszik neki, és addigra már el tudod neki magyarázni, hogy ez az õ ágya, itt fog aludni. Ha éjszaka átmegy hozzátok, visszakiséred az ágyába, és elmagyarázod neki, hogy a cici most alszik, nem ad tejecskét, majd csak reggel. De ehhez már picit nagyobbnak kell lennie.
mi úgy oldottuk meg, hogy fogtuk a kiságyat és kivittük a nappaliba, ahol napközben sokat voltunk és láthatott minket ha kinyitotta a szemét. Cicin elaludt, aztán be a kiságyba. A harmadik nap éjszakáján már a saját ágyában aludt. Tudom macera, hogy reggel-este oda-vissza kell vinni a kiságyat, de megérte :) kitartás!

Munka Gyes mellett? Van munkahelyem, de oda nem szeretnék visszamenni, csak a gyest igényelni. Máshol szívesen dolgoznék, de még nem találtam semmit. Kisfiammal többet szeretnék lenni, de a pénz nagy úr! Tapasztalatotok van? Ti mit csináltatok?

Legjobb válasz: A GYES-t a MÁK utalja, nem a munkahelyed. Nincs kötõdés, nem értem a gondod.Ha pici a gyerek, heti 30 órát dolgozhatsz úgy, hogy mellette kapod a GYES-t is. 6 órás - 4 órás meló kellene neked, de ez olyan, mint a fehér holló. Ez van. Lehet még távmunkával is próbálkozni, de ott a hirdetések jelentõs része kamu. Ha tartósan beteg a gyereked, nincs idõkorlát, kapod a GYES-t a gyerek 10 éves koráig (táppénzes állomány kizáró ok), és mellette annyit dolgozol, amennyit akarsz. Én kihúztam GYESsel, nem volt más lehetõségem, hiába nagy úr a pénz, és hát a gyerek az elsõ, neki meg az a lényeg, hogy sokat legyél vele.

A GYES-t a MÁK utalja, nem a munkahelyed. Nincs kötõdés, nem értem a gondod.Ha pici a gyerek, heti 30 órát dolgozhatsz úgy, hogy mellette kapod a GYES-t is. 6 órás - 4 órás meló kellene neked, de ez olyan, mint a fehér holló. Ez van. Lehet még távmunkával is próbálkozni, de ott a hirdetések jelentõs része kamu. Ha tartósan beteg a gyereked, nincs idõkorlát, kapod a GYES-t a gyerek 10 éves koráig (táppénzes állomány kizáró ok), és mellette annyit dolgozol, amennyit akarsz. Én kihúztam GYESsel, nem volt más lehetõségem, hiába nagy úr a pénz, és hát a gyerek az elsõ, neki meg az a lényeg, hogy sokat legyél vele.

Egy éves kisfiam eltört egy alkoholos hőmérőt, és a festéket elkente az arcán. Nem találtam meg az üveg minden daradját. Lehet, hogy lenyelte? Ha igen, lehet tőle baja?

Látszólag jól van, virgonc, eszik, iszik, játszik, olyan, mint szokott lenni.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem árt,ha elviszed orvoshoz,és csináltat neki egy röntgent.Ha véletlenül mégis lenyelt egy darabot,nehogy megakadjon valahol és esetleg belsõ vérzése legyen.

Szia! Szerintem nem árt, ha elviszed orvoshoz, és csináltat neki egy röntgent.Ha véletlenül mégis lenyelt egy darabot, nehogy megakadjon valahol és esetleg belsõ vérzése legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi. A védõnõ szerint nem lehet belõle baj, de azért kissé izgulok. Majd megbeszélem apával, mit tegyünk. A röntgen kimutatja az üveget?
szerintem kimutatja... bár nem nagyon értek az ilyesmikhez... vagy lehet egy ultrahang is.. de nem tudom pontosa, h kimutatná-e... menjetek el orvoshoz, kérd meg, h csináljanak valami hasonlo vizsgálatot, mert biztos akarsz lenni, h nincs semmi baja... ***

A kisfiamat szeretnénk megkeresztelni, de az a problémám, hogy csak egy keresztszülőt találtunk, szóval csak keresztapja lenne, keresztanyja nem. Nem gond ez?

Nem találtam senki olyat, akit meg tudnék tenni keresztanyának, csak keresztapát találtunk, akit nagyon szeretünk, és Õt szívesen megtennénk, de mást nem, vajon megoldható így is keresztelés, vagy 2 keresztszülő kell? Várom a válaszokat, köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Miért szeretnéd megkeresztelni?

Miért szeretnéd megkeresztelni?
Én egyedül lettem keresztanya.
Nekem is csak keresztanyám volt...tudtommal :)
Nem akadály, legalábbis amit biztosra tudok: katolikusoknál és reformátusoknál is elég az egy keresztszülõ.
Evangélikusoknál sem gond, és ezt biztos forrástól tudom.

Motorozáshoz a kisfiamnak Cipő orrvédőt szeretnék venni használtan hol tudok? Teszveszen nem találtam

Legjobb válasz: http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=16779

Szia! Én a Brendonban és a Siesta oldalán láttam, egyik helyen sem vészes az ára
Pl. Brendonban, Kenguru Kid-ben, Auchan-ban, Tesco-ban.
tesco, interspár, brendon és sok bababolt is forgalmazza még. A variábilisnél az a szám legyen a baba orra felé, amelyiken szeretnéd hogy egyen. Nálunk is volt belõle gond amikor nem figyeltem.. :o) A 4-esen nagyon jön, azt nem ajánlom. Nekünk van, de sosem használtuk.

Nem találtam bölcsödét a kisfiamnak, mindenhol telt ház van. Mit tehetek ilyenkor?

Nem tudom mit tudok tenni, soproni vagyok, és egyszerüen sehol nem találtam bölcsödét a kisfiamnak. Mindenhol teltház van. Ez felháborító. Ilyenkor mit lehet csinálni? Haggyam ott a munkahejet? Tudom hogy elöbb kellet volna jeleznem a bölcsödének kb 1 évvel , hogy majd be szeretném iratni, de sajnos ez elmaradt. Bejelentett munkahejünk van, és mégis elutasítanak. Kérem aki tud segítsen. Köszönöm

Legjobb válasz: http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=article&id=68664

A második hozzászóló kicsit durván mondja a dolgokat. Azért mert vki szeretne visszamenni dolgozni, vagy mert muszáj neki, és be szeretné adni a kicsit bölcsibe, azért még jó anya és imádja a gyerekét. Nem mindenki tudja megtenni, hogy otthon maradjon a kicsivel 5 éves koráig. Én értem, hogy mit mond a második hozzászóló, de a mai világ már nem errõl szól sajnos, legalább is nagyon sok embernek már nem, amirõl nem õk tehetnek.
Mi ebben a felháborító? Én nem is nyitnék bölcsõdéket.Aki nem akar a gyerekével foglalkozni, az ne szüljön. Egyébként neked nem ártana otthon maradni, mert legalább a helyesírást is megtanulnád. Nem akarlak elkesereíteni, de óvodába sem kötelezõ egy gyereket 5 éves kor alatt felvenni. Idõben szóltam!
Ha viszel igazolást, hogy elindítottad a munkahelyre való visszatérést kötelesek bevenni a bölcsibe. Persze ez attól is függ, hogy mennyivel vannak többen, mint az elõírt létszám. Tehetsz panaszt a Polgármesteri Hivatalban is, ilyen esetben kötelességük utána járni a dolgoknak. Ne hagyd magad lerázni.

Akkor ez most tejallergia? 2 hete minden másnap kap joghurtot a kisfiam, mindjárt 14 hónapos. A mai esti fürdésnél több piros pöttyöt találtam a combján, hasán, kis oldalán. Ma tejföllel készült főzeléket kapott. Sima tápszert eszik, tejet pedig nem.

Nagyon meg vagyok ijedve,mi lesz ha ez allergia???

Legjobb válasz: ha nincs hasmenese, akkor nem tej okozza lehet barmi mas, mososzer, uj ruha amit elfelejtettel kimosni, uj jatek ragcsalasa, vagy csak talalt vagy kapott valamit, amirol te nem tudsz

ha nincs hasmenese, akkor nem tej okozza lehet barmi mas, mososzer, uj ruha amit elfelejtettel kimosni, uj jatek ragcsalasa, vagy csak talalt vagy kapott valamit, amirol te nem tudsz
sok mindentõl...a doki meg fogja mondani
Menjél el légyszi orvoshoz, mert sok mindentõl lehet. Lehet pont rekeszizom sérved van.
dokitól félsz, de attól, hogy a gyerek a hülyeséged miatt anya nélkül nõjön fel esetleg, attól nem?...

7 hete született meg a kisfiam, és sajnos a hasizmom között középen kitüremkedés van mikor hátra felé hajolok, mintha szétcsúszna. Olvastam hogy ez előfordul, de hogyan lehet visszaállítani? Erről sehol nem találtam semmit!

Legjobb válasz: 11 hónapja szültem, nekem is szétrepedt a hasizmom, nem is ment össze, pedig majdnem minden nap tornázok. Ha állok egyenesen, úgy nem látszik, csak hasazás közben. Úgy tudom, ez így marad. Mondjuk engem nem zavar, mert amúgy is vékony voltam, így is az vagyok, pedig pár centivel nagyobb lett a derékbõségem.

11 hónapja szültem, nekem is szétrepedt a hasizmom, nem is ment össze, pedig majdnem minden nap tornázok. Ha állok egyenesen, úgy nem látszik, csak hasazás közben. Úgy tudom, ez így marad. Mondjuk engem nem zavar, mert amúgy is vékony voltam, így is az vagyok, pedig pár centivel nagyobb lett a derékbõségem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!