Találatok a következő kifejezésre: Nem túl hogy (1721 db)

Kinek mi a nem túl drága. Az igényeidnek a garco symbio szerintem tökéletesen megfelel és nem túl drága szerintem.
A nem túl drága kategóriát megoldhatód, hogy használtan veszel baba kocsit, nekünk olyan van amit te leírtál, de sajnos a mienk nehéz, viszont a sziklán is áthatol :D (cam x3 cortina evolution) Ha pesti vagy menj el a http://www.minimano.hu/uzletunk.html üzletben egy rakás babakocsijuk van. Biztosan találsz megfelelõt.
A kérdező hozzászólása: Nos, nekem ez a kocsi drága (elsõ). És olyat szeretnék, ami egyben többfunkciós, és nem több darabból áll, hogy a tárolása se okozzon nagyobb gondot, ugyanis lakótelepi lakásban lakunk. Amit eddig találtam, az vagy túl nehéz volt (Bergon), vagy a kerekei miatt nem ajánlották terepre, meg azt is írták róla, hogy rossz útviszonyok esetén nagyon rázza a kicsit (Chippolino Flora). Ez utóbbiról vélemények esetleg? Volt akinek mégis bejött terepen?
http://bababoltolcso.hu/spd/303822/Moni_ujszulott_babakocsi_.. Mi ilyet vettünk. Nagyon tuti, minden van hozzá. Kicsire összecsukható, a súlya sem vészes. Ja és a gyerkõc születésétõl 3 éves koráig használható.

Túl sokat foglalkozok mások véleményével és túl sok mindent osztok meg az emberekkel/haverokkal akár olyat is ami őket nem érdekli hogy lehet erről leszokni és magamba tartani a dolgokat?

Legjobb válasz: A megosztáson csak úgy segíthetsz, ha önuralmat gyakorolsz. Meg kell tanulnod magadat irányítani, és megálljt parancsolni saját magadnak. Ez leggyakrabban pótcselekvésekkel érik el az emberek. Van aki tollat kattogtat, van aki (én is) a szájába harap stb. Jó lehetõség erre a cset. Regisztrálj valahol, maradj inkognitóban. Ott van egy rakás ember, aki segítségre szorul, vagy csak pár baráti szóra. Ott bûntelenül megoszthatod véleményedet, és még csak le se szólnak. Az, hogy túl sokat foglalkozol mások véleményével, egészségre káros. Nem szabad. Meg kell tanulni szelektálni is, hogy ki tudd szûrni, ki a rossz akaród, vagy ki az aki jogosan kritizál. Meg kell tanulni használni ezeket. Ha kritika, akkor a javadra fordíthatod, ha ügyesen csinálod. A többire meg kell tanulni sz*rni. Mindenki azt mond amit akar, hisz szabad ember. Neked meg egyik fülön be, a másikon ki.

A megosztáson csak úgy segíthetsz, ha önuralmat gyakorolsz. Meg kell tanulnod magadat irányítani, és megálljt parancsolni saját magadnak. Ez leggyakrabban pótcselekvésekkel érik el az emberek. Van aki tollat kattogtat, van aki (én is) a szájába harap stb. Jó lehetõség erre a cset. Regisztrálj valahol, maradj inkognitóban. Ott van egy rakás ember, aki segítségre szorul, vagy csak pár baráti szóra. Ott bûntelenül megoszthatod véleményedet, és még csak le se szólnak. Az, hogy túl sokat foglalkozol mások véleményével, egészségre káros. Nem szabad. Meg kell tanulni szelektálni is, hogy ki tudd szûrni, ki a rossz akaród, vagy ki az aki jogosan kritizál. Meg kell tanulni használni ezeket. Ha kritika, akkor a javadra fordíthatod, ha ügyesen csinálod. A többire meg kell tanulni sz*rni. Mindenki azt mond amit akar, hisz szabad ember. Neked meg egyik fülön be, a másikon ki.
Ikrek a csillagjegyed? Õk ilyenek, ha jól tudom. Barátnõm is ezzel a problémával küzd, ikrek.

A gyömbért lehet túlzásba vinni? Nagyon megszerettem a gyömbérteát (nem túl sűrűn, jól oldva) és olvastam is, hogy ezeregy dologra hasznos. Ugye nem lehet belőle túl sokat fogyasztani, ami ártalmas lenne O. O

Bocsi, ha rossz kategória... nem tudom, hova kéne :S

Legjobb válasz: SZia! En is szeretem, mezzel es citrommal foleg.Idonkent felroppen a hir egy egy gyogynovenyrol, hogy rakot okoz, vgay trombozist meg ilyenek. Ennek lehet az az oka amirol volt szo mostansag a mediaban is, hogy leakarjak jaratni a gyogynovenyeket, hogy gyogyszereket vegyenek az emberek, meg minden sz.rt amitol csak rosszabbul lesznek. Viszont az is teny hogy a gyogynovenyek erosek, es nagy mennyisegben semmi sem tul jo. Ha jolesik idd, de tarts szunetet is!meg fontos hogy igyal teak utan eleg vizet.

SZia! En is szeretem, mezzel es citrommal foleg.Idonkent felroppen a hir egy egy gyogynovenyrol, hogy rakot okoz, vgay trombozist meg ilyenek. Ennek lehet az az oka amirol volt szo mostansag a mediaban is, hogy leakarjak jaratni a gyogynovenyeket, hogy gyogyszereket vegyenek az emberek, meg minden sz.rt amitol csak rosszabbul lesznek. Viszont az is teny hogy a gyogynovenyek erosek, es nagy mennyisegben semmi sem tul jo. Ha jolesik idd, de tarts szunetet is!meg fontos hogy igyal teak utan eleg vizet.
1-2 hónap folyamatos fogyasztás után tarts 1-2 hét szünetet.Egyébként nyugodtan igyál egy nap többször is.

Nem gondoljátok, hogy a magyarok túl sokat foglalkoznak a politikával?

Ha az ember nem is politizál minden nap, de mégis tudja, hogy éppen mi történik az országban, mindenhez van véleménye. Ezen az oldalon is a politikai témakör a leglátogatottabb, itt alig (vagy egyáltalán nem) maradnak kérdések megválaszolatlanul. A TV-ben is sok a politikai m?sor, az ATV, HírTV, Echo TV csak ezzel foglalkozik a teljes m?sorid?ben [Ha meg nem, akkor belöknek egy Hazai Turizmust...] A 12-16 éves korosztályban, bár van, akit teljesen hidegen hagy a politika (igaz, ez sem jó), a nagy többség hozzá tud szólni az ilyen kérdésekhez, már határozott véleménye van. Szerintem ez a nép kicsit sokat politizál, sokan úgy, hogy nincsenek is tisztában a dolgokkal. Gondoljátok, hogyha az országban nagyjából rendben mennének a dolgok, akkor az embereket kevésbé érdekelné a politika?

Legjobb válasz: Én azt kimondottan helyeslem, hogy az emberek sokat foglalkoznak politikával. Még ennél is többet kellene. A baj az, hogy ez nem egy értelmes politizálás, hanem sok esetben pl. itt a gyk-n csak mocskolódás, ami nem visz elõbbre. Ma egy olyan világ van, amikor senki nem képviseli az érdekeinket, ha mi nem tesszük. Politizálni kell, sõt muszáj, ha nem akarjuk, hogy a fejünkre nõjön a parlament. Ma még túl kevés a politizáló magyar. Többek közt ennek is tudható be az, hogy a kormány azt csinál, amit akar, nincs kontrollja. Az ellenzék ugyanis nem az, most csak mi lehetnénk az. De nem a magyar még birka és mindent lenyel, a pénzének elvételét ugyanúgy, ahogy a jogainak csorbítását. Túl keveset, ráadásul rosszul politizálunk, én úgy látom.

Nem az a baj, hogy sokat foglalkoznak vele. Hanem az, hogy amilyen sokat foglalkoznak vele, annyira nem értenek hozzá. Tettem már fel néhány kérdést, amire nem a kommersz komcsizás-nácizás-zsidózás-fideszbirkázás választ lehetett adni. Kérdésenként 1-2 értelmesnek tûnõ válasz volt. Plusz 1-2 értelmetlen.
"A 12-16 éves korosztályban, bár van, akit teljesen hidegen hagy a politika (igaz, ez sem jó), a nagy többség hozzá tud szólni az ilyen kérdésekhez, már határozott véleménye van. " Ez egyáltalán nem igaz, pont az ellentéte. Én 18 vagyok, de még az én korosztályomnak sincsen semmiféle lövése a politikáról, még minimálisan se, kötve hiszem, hogy pont a 12 éveseknek lenne. Politikával foglalkozó adókból meg máshol sincs kevesebb. Csak azt fejeltetted el, hogy ezeknek itthon a nézettsége gyakorlatilag kimutathatatlan a statisztikákban, az emberek 90% az RTL-en meg a TV2-ön bambul, páran az M1-2-ön, a többi meg minimális. A választásokon a részvétel meg mindig röhejesen alacsony, inkább keveset politizálunk.
Én azt kimondottan helyeslem, hogy az emberek sokat foglalkoznak politikával. Még ennél is többet kellene. A baj az, hogy ez nem egy értelmes politizálás, hanem sok esetben pl. itt a gyk-n csak mocskolódás, ami nem visz elõbbre. Ma egy olyan világ van, amikor senki nem képviseli az érdekeinket, ha mi nem tesszük. Politizálni kell, sõt muszáj, ha nem akarjuk, hogy a fejünkre nõjön a parlament. Ma még túl kevés a politizáló magyar. Többek közt ennek is tudható be az, hogy a kormány azt csinál, amit akar, nincs kontrollja. Az ellenzék ugyanis nem az, most csak mi lehetnénk az. De nem a magyar még birka és mindent lenyel, a pénzének elvételét ugyanúgy, ahogy a jogainak csorbítását. Túl keveset, ráadásul rosszul politizálunk, én úgy látom.
Szerintem meg túl keveset, az emberek többsége arcra megy szavazni, lövése nincs a pártok "munkásságáról".
"De hogy valójában mi vár az országra, mik az esélyeink, mit lehet ezért tenni és valójában mit tesznek, azt ki tudja? Te tudod? Mert én nem... csak sejtem, hogy lószart sem." Ez így igaz. Ki tudja. De kinek van rá ideje energiája, napi dolgai és magánélete mellett, hogy annyira beleássa magát? Az érthet hozzá akinek az a munkája, hogy naphosszat ezzel foglalkozzon.
A politika egy baromság.
Magyarországon minden ember két dologhoz egész biztosan ért: a focihoz, és a politikához (vagy legalábbis mindenki ezt hiszi magáról).
A leglényegtelenebb dolog az életben a politika. Aki nem így gondolja az unatkozik vagy nincs élete. GO GET A LIFE!
"Nem gondoljátok, hogy a magyarok túl sokat foglalkoznak a politikával?" A többség nem foglalkozik szinte semmit vele. Egy kisebbség foglalkozik, õk is általában primitív szinten. Néhány szlogen szajkózásáig jutnak el. "A TV-ben is sok a politikai mûsor, az ATV, HírTV, Echo TV csak ezzel foglalkozik a teljes mûsoridõben " És csak ezek a csatornák vannak? Nálam van még másik 70. "Szerintem ez a nép kicsit sokat politizál" Megmérted, mennyit politizálnak más népek? Ha nem, akkor nincs értelme a kijelentésednek.
Hõbörögnak, kimennek tüntetni! Nem értelmetlen szócsatákban húzzák csak egymás idegeit központi témaként. Most? Most lehet, hogy véletlenül mindenütt helyzet van.
Más országokban? Hol kiscsillagom? Mindenhol hõbörögnek minden sz.rért, nem csak itt. Maximum ott nem ahol nem mernek.
Más országokban, ahol nem foglalkoztatja az embereket ilyen szinten valószínû akárkiket is választanak meg, az számukra összességében ugyanolyan jó, nálunk meg sajnos ugyanolyan rossz még mindig.
Ja és még annyi, hogy bármennyire szkeptikus vagyok, igazad van, hogy az idealizmust még mindig sokkal jobb, mint a nihilizmus (mert én meg sajnos erre vagyok hajlamos). :)
"És akit a nép megint levált. És idõvel rájönnek az emberek, hogy senkinek nem jó ez, tehát megoldást kéne keresni." Végülis ez történik, a nép mindig azt választja, akit jónak lát, aztán rájön, hogy rossz lóra tett, aztán jönnek az újabbak, mindig álarc mögött, és újra bedõlnek, majd újra feleszmélnek. De amit az idealizmusról írsz, azzal egyetértek amúgy, de én tényleg nem tudom, hogy mi lenne a megoldás. Szerintem keressük sokat, de nem találjuk.
"de ha ez megtörtént, akkor a nép elé raknak egy ugyanolyat, csak másik álarc mögött, akit majd boldogan megválasztanak" És akit a nép megint levált. És idõvel rájönnek az emberek, hogy senkinek nem jó ez, tehát megoldást kéne keresni. Tudom, idealista. De szerintem muszáj idealistának lennünk, hogy az elgondolásainkból legalább valamennyi megvalósuljon. A realistán gondolkozók sem jutottak elõrébb, szóval talán ideje lenne teret adni az idealizmusnak is, nem? A kérdõjelek.. bennem vannak kérdõjelek bõven. De erre az oldalra feleslegesnek tartom kiírni õket. Ritkán adódik sajnos az embernek itt olyan vitapartnere, aki érti egyáltalán õket.
"...de meggyõzõdésem, hogy egyrészt a nép által kiválasztott vezetõket a nép le is válthatja, ha akarja, ..." Ez így van, de ha ez megtörtént, akkor a nép elé raknak egy ugyanolyat, csak másik álarc mögött, akit majd boldogan megválasztanak. "Na mindegy, természetesen elképzelhetõ az is, hogy én vagyok a birka ezekkel a gondolatokkal, csak akkor mutasd meg a nyájat kérlek, mert sehol nem találom." Nem leszólni akartalak, magamról is ugyanúgy feltételezem a birkaságot, mert én is ugyanolyan áldozata vagyok a manipulálásoknak, nincs rálátásom teljes egészében a dolgokra. Igyekszem ellenállni és önállóan gondolkodni, AMENNYIRE TUDOK. Az óvatosságra intésem inkább csak a magabiztosságra vonatkozott. Jó, ha az embernek van kiforrott véleménye, de utána mindig oda kell tenni a kérdõjelet.
Nem is írtam semmiféle egyetemes, megdönthetetlen igazságról. De azt igenis fenntartom, hogy ha a magyarok felléptek volna együtt, összefogva a kormány intézkedései ellen, akkor valószínûleg nem vezetik be ezeket az intézkedéseket. Én nem hiszek az összeesküvéselméletekben és rokonaikban, kicsit idealista vagyok, az tény, de meggyõzõdésem, hogy egyrészt a nép által kiválasztott vezetõket a nép le is válthatja, ha akarja, másrészt nincs itt semmi kitalálva a magyar népnek, egyszerûen kihasználják azt, hogy mindenki lusta tenni az életéért, mert megszokta és a szüleitõl azt tanulta, hogy a kormány majd megoldja, ugyanígy mindenki azt tanulta, hogy ne álljon ki a jogaiért. Holott ez ma már mind nem igaz, senkit nem fognak fekete autón elvinni. Na mindegy, természetesen elképzelhetõ az is, hogy én vagyok a birka ezekkel a gondolatokkal, csak akkor mutasd meg a nyájat kérlek, mert sehol nem találom.
"Ma még túl kevés a politizáló magyar. Többek közt ennek is tudható be az, hogy a kormány azt csinál, amit akar, nincs kontrollja." Nem, nem ennek tudható be, akármilyen durván hangzik, de amúgy is azt csinálnának, amit akarnak, ne dõlj be a színjátéknak! A birkázással meg csak óvatosan, tudod, a birka nem tudja saját magáról, hogy az... (innen már könnyû folytatni a gondolatmenetet). Egyébként régebben én is ilyen magabiztos voltam, mint te, de azóta ez kissé megváltozott... Az igazságot meg egyikünk sem tudhatja, legyen bármilyen értelmes, vagy foglalkozzon bármennyit is a politikával. Ki van ám ez találva rendesen, ne legyenek illúzióid!
A kérdező hozzászólása: hozzáteszem: azok a politikai viták, amik itt vannak a gyik-en, sem vezetnek túl sok mindenre... általában van vagy 30 komment, páran lehülyézik a másikat, de senki nem tud meggyõzni senkit. [én például egyszer sem láttam még ilyen mondatot: Igen, ebben igazad van, de...]
A kérdező hozzászólása: ebben igazad van, ismerek pár ilyen embert. de hogy túl keveset politizálunk... a csapból is ez folyik! gondolod, hogy minden egyes országban ekkora politikai viták mennek az interneten, baráti társaságokban, iskolában? én úgy vettem észre, hogy akkor megy durván a politizálás, amikor egy ország sz*rban van. mert különben kit érdekelne?
Neked meg agyad nincs...go get a könyvtár!

Hogy tanítjátok meg 3 év körüli gyermeketeknek a pont megfelelő viselkedést? Nem túl tartozkodó, nem túl barátságos?

Kislányom mindig köszön, elköszön, ha megyünk valahova, valahonnan. Ennek nagyon örülök! Viszont képes lenne vadidegenhez is odarohanni köszönni neki, akár puszit is adni! Aranyos volt egy darabig h minden embernek köszön, de ez már túlzás szerintem. Hogy magyarázzam h kell köszönni, de mégsem mindenkinek, f?leg nem a nyakába ugorva puszilni

Legjobb válasz: Hát ez érdekes lehet, jó közvetlen a kislányod! :o) Szerintem ez még mindig jobb, mintha túl félénk lenne. Elsõ körben a saját példáddal tanítod (bár nyilván Te nem ugrasz ismeretlenek nyakába), de mégis fontos, hogy Rajtad lássa, hogyan kell, emellett 3 évesnek már el lehet magyarázni szépen, hogy csak azoknak adunk puszit meg ölelést, akiket jól ismerünk stb. Szerintem többször beszélgess vele errõl, elsõ sorban nem akkor, amikor "helyzet van", hanem pl. otthon vacsora közben, ilyesmi. Aztán szép lassan majd elmarad. Kicsit még érik, és maga is érzékelni fogja az emberek reakciójából, hogy most olyat csinált, amit "nem szokás".

Hát ez érdekes lehet, jó közvetlen a kislányod! :o) Szerintem ez még mindig jobb, mintha túl félénk lenne. Elsõ körben a saját példáddal tanítod (bár nyilván Te nem ugrasz ismeretlenek nyakába), de mégis fontos, hogy Rajtad lássa, hogyan kell, emellett 3 évesnek már el lehet magyarázni szépen, hogy csak azoknak adunk puszit meg ölelést, akiket jól ismerünk stb. Szerintem többször beszélgess vele errõl, elsõ sorban nem akkor, amikor "helyzet van", hanem pl. otthon vacsora közben, ilyesmi. Aztán szép lassan majd elmarad. Kicsit még érik, és maga is érzékelni fogja az emberek reakciójából, hogy most olyat csinált, amit "nem szokás".
Sehogy :) :) Engedd, hogy köszönjön mindenkinek. Az utca embere szereti. és késõbb se lesz belõle hátránya. Az egy szívtelen vagy nagyon elbambult ember aki egy aranyos ismeretlen kisgyereknek nem köszön vissza ha az köszön neki. Az én fiamnál az volt a szabály, hogy mindenkinek kell köszönni. Aztán a Blahán mentünk valamerre és csak az tûnt fel, hogy az én gyerekem folyamatosan motyog valamit. Mire leesett, hogy szegény gyerek kitartóan köszön mindenkinek ahogy én azt kértem tõle. :) Aztán módosítottuk, hogy csak annak kell köszönni, akinek anya is köszön. De valahogy a mindenkinek köszönni kell dolog maradt meg benne. Kisebb városkában lakunk nem zavar, mert ott nem olyan fárasztó, mint a Pesten.
Persze csak puszta köszönésrõl írtam!
Úgy mint ahogy értelmes ember elmagyarázza az értelmes embernek. Mesélj neki arról, hogy ÖRÜLSZ ANNAK, hogy ilyen illedelmesen viselkedik, és dicsérd meg érte. Utána viszont térj rá arra, hogy olyan embereknek, akiket nem ismer, nem kell köszönni, nem kell a nyakukba ugrani, hiszen anya sem tudja, hogy kik azok, és nehogy baj legyen belõle. :D Csak okosan. A gyerekek NAGYON NAGYON OKOSAK! Csak õszintén!! :)
A kérdező hozzászólása: A puszta köszönés engem sem zavar, aranyos. De az ölelgetés, puszilgatás az igen! És értetlenül néz mikor mondom neki, h ne adjon puszit elég ha köszön
Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy hogy tud puszit adni valakinek, ha az nem akarja, mivel a felnõttnek kell lehajolnia az õs szintjéhez, azt meg furcsállanám, ha az idegenek egybõl leguggolnának egy puszira, ha a lánykád köszön nekik. Szóval nem teljesen tudom elképzelni a szitut.
Hát igen, a másik meg, hogy elvben ugye kézen fogva sétálunk, meg a lehajolás. Szóval kezelhetõ a dolog.
Enyém is köszönt mindenkinek (3 éves lesz novemberben) az utcán. :) De mára már tudja, hogy "akit nem ismerünk, annak nem kell köszönni és integetni". csak akit ismerünk". És úgy látom alkalmazza is :) Vagy ha üzletben kérem, hogy köszönj (vissza) az eladó néninek, akkor neki is köszön.

Hogy lehet az, hogy a gyönyörű csajok, azt mondják egy szerintem nem túl szép srácra hogy jóképű?

egyáltalán nem egy Brad Pitt nem értem... am rám is azt mondják hogy jól nézek ki jókép? vagyok, pedig ha belenézek a tükörbe nem azt látom

Legjobb válasz: nem túl szép helyett nem túl jóképût akartam írni

A kérdező hozzászólása: nem túl szép helyett nem túl jóképût akartam írni
jah am velem is ez a helyzet mint veled én se vagyok egy szöke herceg:Dde aért meg vagyok elégedve én is...
kedves kérdezö bocsi ha bunkó voltam ak máshogy közelitem meg: ilyen a NÖI logikaxD
Õk jobban értenek hozzá :)
Akkor visszavonom :D
A kérdező hozzászólása: véletlen volt :)
A nõk rögtön abba fogják hagyni a dicséretet, ha "cukin" írsz és kihagyod az R betûket :) Ez jó tanács :)
A kérdező hozzászólása: étem :D
Mert a szépség szubjektív. Az én férfi ideálomra azt mondták a barátnõim, hogy elhányják magukat. Hát ez van :) Nekem akkoris õk tetszenek :)
A kérdező hozzászólása: nem savanyú.... :D miért lenne az? én ki vagyok békülve magammal amúgy.. csak nem értem :)
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom :D
savanyu a szölö barátom mi????
Ízlések és pofonok...
Amy Lee sem egy csúnya nõ attól, hogy nem egy Pamela Anderson...

Az emberek kedvére szokták mondani, hogy nem túl rózsás? Ha pl valaki szomorú?

Ez így értelmes hogy kedve nem mindig rózsás?

Legjobb válasz: SZERINTEM ha kapsz aznap egy 3as és egy 2est. Az a nap nem túl rózsás. Nem túl jó. asszem :)

SZERINTEM ha kapsz aznap egy 3as és egy 2est. Az a nap nem túl rózsás. Nem túl jó. asszem :)
Igen, vagy nem túl rózsás a helyzet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)

Aki olyat kérdez, hogy "nem túl gyors a fejlődése" meg "nem túl korai ez", az tulajdonképpen milyen választ vár?

Elég sokszor bele lehet futni olyanba, hogy "már nyolc hónaposan felállt, nem korai ez" meg "két hónaposan beszél, nem túl gyors a fejlődése" (nyilván sarkítok). Aki ilyet kérdez, milyen választ vár? Hogy hogyan kötözze le a gyereket? :D Értem én, hogy aggódnak, hogy "normálisan" fejlődik-e a baba, de nem működnek az anyukák kicsit túlságosan a könyv szerint, nem koncentrálva eléggé az egyéni jellemzőkre?

Legjobb válasz: 3 és fél éves a Fiam most vagyunk szopó ágon a gyors fejlõdés miatt... 8 hetesen forgott 4 hónaposan kúszott, 5 hónaposan állt akkor kezdett mászni is amibõl 2 hét jutott nekünk. 8 hónaposan ment 9 hónaposan szaladt és 1 évesen motort kapott szülinapra. Most ezer orvost végig jártunk mindenki szerint minden oké (70 szavas a szókincse alig beszél és azt se értelmesen) kórházból kórházba vittem mert tudtam, hogy valami nem jó ezt egy anya érzi. Mindenhol én voltam a h.lye neurológián konkrétan meg se vizsgálták csak mondták, hogy anyuka ne sokkoljon már hüly..égen... Elmentünk bhrg alapítványhoz (úszásról küldtek át minket) és a gyerekemnek csecsemõreflexei visszamaradtak a gyors fejlõdéstõl... pl négykézláb áll és nem bír úgy a plafonra felnézni hogy a karjai ne essenek össze. ugyanígy négykézláb áll és ha jobbra fordítja a fejét a bal keze összecsuklik és fordítva is... Elküldtek minket magánklinikára hallásdiagnosztikára és kiderült, hogy a Fiam túlhallásos (google jó barát akit érdekel, hogy mi az :) ) és emiatt hogy nem mászott ennyi nyûgje van... Menni kell hallásébresztõ terápiára (google) és folyamatosan tsmt-tornáznia kell... Úgyhogy nem olyan jó ha szuper gyorsan fejlõdik...

3 és fél éves a Fiam most vagyunk szopó ágon a gyors fejlõdés miatt... 8 hetesen forgott 4 hónaposan kúszott, 5 hónaposan állt akkor kezdett mászni is amibõl 2 hét jutott nekünk. 8 hónaposan ment 9 hónaposan szaladt és 1 évesen motort kapott szülinapra. Most ezer orvost végig jártunk mindenki szerint minden oké (70 szavas a szókincse alig beszél és azt se értelmesen) kórházból kórházba vittem mert tudtam, hogy valami nem jó ezt egy anya érzi. Mindenhol én voltam a h.lye neurológián konkrétan meg se vizsgálták csak mondták, hogy anyuka ne sokkoljon már hüly..égen... Elmentünk bhrg alapítványhoz (úszásról küldtek át minket) és a gyerekemnek csecsemõreflexei visszamaradtak a gyors fejlõdéstõl... pl négykézláb áll és nem bír úgy a plafonra felnézni hogy a karjai ne essenek össze. ugyanígy négykézláb áll és ha jobbra fordítja a fejét a bal keze összecsuklik és fordítva is... Elküldtek minket magánklinikára hallásdiagnosztikára és kiderült, hogy a Fiam túlhallásos (google jó barát akit érdekel, hogy mi az :) ) és emiatt hogy nem mászott ennyi nyûgje van... Menni kell hallásébresztõ terápiára (google) és folyamatosan tsmt-tornáznia kell... Úgyhogy nem olyan jó ha szuper gyorsan fejlõdik...
3-4. válaszolókkal értek egyet, nem hiszem, hogy aggódás lenne az oka. A lányom mindent nagyon korán csinált, kicsit fárasztó volt, de egy percig sem gondoltam, hogy bármi okot adna az aggodalomra. Fordított esetben el tudom képzelni, ha szegény anyuka mindenhol azt hallja, hogy mások gyereke ilyen, meg olyan szuper gyorsan mindent csinál. Pedig igaziból akkor se kellene. Meg kell végre érteni, hogy nem egyformák a babák, más a fejlõdési ütemük. Ezt is minden könyvben leírják, nemcsak azt, hogy átlag(!) mit mikor csinálnak. :)
megnyugtatást.
Szerintem is csak dicsekedni akarnak.
nekem néha olyan érzésem van mintha, csak dicsekedni akarnának, -és csak azt várják, hogy:csodálkozzanak rajta, hogy miket tud már az õ gyerek.. (nyilván nem mindenkire értem)
Szerintem dicsekedni akar. A gyors fejlõdéssel mit lehetne csinálni, lekötözni a gyereket?
Tuti hogy csak dicsekedni akarnak! Elnézést az offért, de én meg azt nem értem, miért kell "közvélemény-kutatást" tartani arról, milyen eredményei voltak más gyerekeknek az egy éves státuszvizsgálatkor. Mit számít ez? A gyerekek testileg, szellemileg másként fejlõdnek. Közhely, de igaz, hogy nincs két ugyanolyan. Nem értem miért kell stresszelnie saját magát azzal, ha esetleg kiderül, hogy a hozzászólók gyermekei magasabbak, vékonyabbak stb. voltak ennyi idõsen. Ha a védõnõ és az orvos egészségesnek találja azt a gyereket, mit számít a többi millió...
azt megértem ha valaki azért aggódik, mert még nem csinál meg valamit a gyereke, amit kéne, -de hogy azért aggódjon, mert gyorsabban fejlõdik-azt nem tudom elhinni. én inkább büszke voltam rá, hogy korán mászott/felült/járt
tényleg túl aggódosak mostanában az anyukák , néha én is, de mondjuk amiatt nem aggódok , ha a gyerek a tankönyvnél hamarabb csinál valamit :) ennek inkább örülni kell szerintem, baja nem lesz tõle. Nekem nincs sok baba a környezetemben, nem tudok gyorsan tanácsot kérni, anyukám segít sokszor, de azért õk se emlékszenek mindenre pontosan.
szerintem aki gyorsan fejlõdik-azzal nem lehet mit tenni..-hiába mondta volna a doki, hogy ne hagyjam hogy ezt meg azt csinálja. mégis hogyan akadályoztam volna meg? persze-persze ültessem vissza. az enyém nem az a fajta volt aki szót fogadott, és aztán soha többet nem akart volna fel állni.
16- os vagyok Tehát ha valaki aggódik, akkor doki, gyógytornász, ha dicsekedni akar, akkor Gy.K. Amúgy a legtöbb ilyen kérdésnél hamar kiderül, hogy csak dicsekvés-e, és a legtöbbnél az. Aki pedig tényleg aggódik, attól sorry.
Végigolvastam a hozzászólásokat! Egy kérdés most Tõlem is: És ha a szó szoros értelmében DICSEKEDNI akar? Akkor mi van? Ez egy anonim oldal, mindenki azt csinál amit akar. Spec. nekem ezekkel a kérdésekkel nincs bajom. Azokkal már annál inkább, hogy: ihat-e csapvizet, lesz e baja mert rászállt egy légy.... stb.
Én tanító és gyógypedagógus vagyok.Sok évet dolgoztam már mindkét területen és nagy szerepe van annak, hogy mikor mit csinált a gyerek, mert a késõbbiekre nézve vissza lehet keresni az okokat, ha gond van valamilyen területen.Az én lányom ettõl függtlenül, hogy hagytam, s nem érdekelt a szakmai tudásom, szóval már néhány naposan hasra téve felemelte a fejét és oda vissza oldalra fordította, és 8 hónapos még nem volt, mikor felállt az ágy mellett, s néhány nap múlva lépkedett az ágy mellett, beszédben is elõrébb volt. Most 9 és fél hónapos és pl.:állatinkat próbálja nevezni, cica, kutya, csirkék, tyúkok, lepkébõl csak a ke-t mondja, szóval próbálkozik.De miden gyerek más, nekem szerencsém van.
22-es! Akkor sincs semmi, ha dicsekedni akar valaki. A kérdés az volt, hogy milyen választ vár. Aki dicsekszik, az vállveregetést, aki meg nem, az tanácsot. Nem az a lényeg, hogy kit zavar ez, vagy kit nem.
HI-HI akkor kérdezzük meg a 23-astól milyen válaszokat várna a kommentjére :D
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok. Kedves 8as. Most megijesztettél.:/ Annyit figyelgetem én is a lányomat mostanában. Annyira kis örökmozgó egész nap meg sem áll, de komolyan. Sokszor nem értem honnan van ennyi energiája. Bevallom õszintén, hogy mikor elõször 4és fél hónaposan négykézlábra állt és kiült oldalra tök egyedül saját magától akkor én nem örültem, hanem megijedtem. Tudom furcsa ez meg nehéz elhinni, de azóta fokozódott a félelmem. Vajon minden rendben van-e vele. Amit leírtál kb. úgy fejlõdött az én lányom is. 5 hónaposan teljesen együl áll fel.9 hónaposan elindult. Most 15 hónapos és ugrál egy helyben, lépcsõzik és szalad, mint a nyúl. Nagyon félek, hogy bármi bajunk lehet ebbõl még a késõbbiekben, mint ahogy te is írtad.:(
Az a baj, hogy nagyítóval figyeljük a gyerekeinket, hogy jól fejlõdnek e? Iskolás korban, meg azt mondják, hogy, mert kihagyta, késõbb csinálta, elöbb csinálta azt a bizonyos mozgásformát, azért van tanulási nehézsége. Van százezer más ok is, hagyni kellene a gyerekeket saját ütemükben fejlõdni. Persze vannak kirívó esetek, de már túlzás, hogy minden 2. Gyerek a Dévény tornán köt ki.
Kedves 16-os ha olyan a probléma jellege, akkor el lehet vinni gyógytornászhoz.
Akkor meg mi a gond? Te sem ültetted le, mert tudtad, hogy nincs értelme. Ha menni akar, menni fog, ha mászni, akkor mászik.
Aggógnak, mert biztos hallották hogy a túl gyors mozgásfejlõdés hátterében, akár izomfeszesség is állhat, vagy amit egy korábbi válaszoló írt. Én ilyen kérdést még csak a korai mozgásfejlõdéssel kapcsolatban olvastam, pl. beszéddel kapcsolatban nem.
Szerintem a kérdezõ általánosságban kérdezte, nem hinném, hogy mindenkinek hasonló okai vannak (bár valóban, elõfordul ilyen eset is). Legalábbis amikor személyesen beszélek anyukákkal, nem ezt tapasztalom, inkább burkolt dicsekvést. Azt várják, hogy megdicsérjük a babát.:)
Vannak olyan esetek, amikor tényleg érthetõ a kérdés, fõleg a mozgásfejlõdés kapcsán, mert annyi helyen hallani, hogyha bizonyos dolgokat túl hamar csinál egy gyerek, az sem jó. De aki azt kérdezi, hogy "Másfél éves gyerekem már tud 20 mondókát, ez baj?", az nyilván vállbaveregetést vár, hogy milyen szuper gyereke van, és ennek az a nyilvánvaló oka, hogy õ szuper anyuka.
A "csak dicsekedni akarnak" válaszolóknak üzenem! Az Én orvosom spec. azt mondta nekem hogy a túl korai mozgásfejlõdés sem jó, az sem jó ha kimaradnak mozzanatok pl. kúszás vagy a mászás, és hogy nem tesz jót a gerincüknek stb. ha túl gyorsan fejlõdnek. Mindez 1 éve volt. Amikor megmondtam neki hogy a Fiam 8 hónaposan kapaszkodás nélkül!!!!! a folyosó közepén felállt, azt mondta hogy nagyon korai és hogy figyeljek oda rá , ne csinálja túl sokszor nehogy a gerincének rosszat tegyen hogy már álldogál! Na ezt üzenem a "mit csináljanak? kötözzék le" hozzászólásokra.
Még mielõtt mindenki nekem esik, gyorsan leszögezném, hogy az én babám tankönyv szerint fejlõdik és nekem olyan kérdéseim voltak inkább, hogy miért nem mászik még.. DE! A túl gyors fejlõdés is utalhat rendellenességre, izomproblémára, neurológiai panaszra. És a késõbbiekben is merülhetnek fel problémák. Valóban vannak olyanok, akik dicsekvésbõl írnak ki, de azért szerintem nem kéne ilyen rosszindulatúnak lenni. Úgy gondolom, hogy a mozgásfejlõdéssel kapcsolatos kérdések 99 százalékban valódi aggodalmat tükröznek. Ilyenkor az édesanyák megnyugtatást várnak, vagy történeteket, ahol a baba szintén hasonló ütemben fejlõdött és mégsem volt semmi probléma.
Kedves 13! És az orvosnak mi volt a tanácsa, hogyan vigyázz, hogy ne csinálja gyakran? Mellesleg a kérdésbõl egyértelmû, hogy milyen típusú kérdésekre gondolt a kérdezõ, nem véletlenül sarkított.:) A kérdés hangnemébõl, megfogalmazásából látszik, hogy ki akar dicsekedni és kinek van komoly kérdése. Nyilván nem rólatok szól, akinek nem inge, ne vegye magára. Kár ezen háborogni. Bizony sokan dicsekednek, és van aki nem. Ennyi.
Még egyszer megkérdezem, mit csinálsz, ha túl gyors a mozgásfejlõdése? Amúgy, ha nem dicsekedni akar vele valaki, akkor megkérdezi az orvostól.
16-os! Én annak idején, nem is olyan hû de régen, 1 éve MEGKÉRDEZTEM az ORVOST! A Fiam 8 hónapos volt amikor felállt minden segítség nélkül. Akkor Õ le volt döbbenve és azt javasolta h ilyenkor ne hagyjam, magyarul ha meglátom, hogy feláll, ültessem le. Elárulom, a büdös életben nem ültettem le, hagytam mindent a maga ütemében. Most már 20hónapos és semmi baja :)
23-s vagyok, nem azért írtam, hogy lepontozzatok, csak õszinte akartam lenni, ráadásul még értek is hozzá.Kár, hogy ilyenek néhányan.

Akiknek a szüleik, családjuk nem akarták, hogy megszülessen a baba, de mégis az anyuka vállalta gyermekét, hogyan éltétek túl a helyzetet?

Legjobb válasz: mi is külön élünk a családtól, semmilyen támogatást nem kaptunk, házasok voltunk, mégsem örültek az unokának. Most se igazán. Érkezik a második, neki sem örülnek. Nem tudom miért, az a kifogásuk, hogy nincs idejük unokázni (lenne, csak nem szakítanak idõt rá). Mi úgy éltük "túl", hogy nem látogattuk õket sûrûn, 3x láttak terhesen (a 9 hónap alatt), és letojtuk a véleményüket, nem nekik szültünk unokát. Persze nagyszülõk, de nem is igen tesznek azért, hogy megismerje az unoka õket, sajnos. Szeretjük õket, tiszteljük õket, de a hozzáállásuk nagyon durva volt (mikor bejelentettük, hogy érkezik az unoka, akkor közölték, hogy "várjunk csak, meglátjuk mi lesz még ebbõl", ergo mikor vetélek el...), ezzel nem tudtunk mit kezdeni :(

... hát tudom, milyen rossz... sajnos semmit sem tehetsz, mert ezen apukádnak kell változtatnia!! a mai napig nem értem, hogy miért kellett velem 9 hónapon keresztül ezt csinálnia... valószinûleg sosem fogom Neki 100%-ig megbocsájtani, de nem haragszom Rá. Neki kell a lelkiismeretével elszámolnia, mert az unokája imádja és Õ is szereti!! és tudom még ha nem is mondja, hogy mardossa belül az érzés, hogy ezt a kis gyönyörûséget nem akarta hosszú hónapokon keresztül. ha látnád, hogy milyen, amikor a kicsi megöleli és azt mondta neki Tata!!... az élet elrendezi, hogy ezek a dolgok a helyükre kerüljenek!! Neki egy életre megmarad az érzés, hogy hogyan viselkedett, én pedig igyekszem nem is foglalkozni azzal, milyen volt akkor. mást nem tudsz tenni, most a baba a legfontosabb és a Te kis családod!! Ági
mi is külön élünk a családtól, semmilyen támogatást nem kaptunk, házasok voltunk, mégsem örültek az unokának. Most se igazán. Érkezik a második, neki sem örülnek. Nem tudom miért, az a kifogásuk, hogy nincs idejük unokázni (lenne, csak nem szakítanak idõt rá). Mi úgy éltük "túl", hogy nem látogattuk õket sûrûn, 3x láttak terhesen (a 9 hónap alatt), és letojtuk a véleményüket, nem nekik szültünk unokát. Persze nagyszülõk, de nem is igen tesznek azért, hogy megismerje az unoka õket, sajnos. Szeretjük õket, tiszteljük õket, de a hozzáállásuk nagyon durva volt (mikor bejelentettük, hogy érkezik az unoka, akkor közölték, hogy "várjunk csak, meglátjuk mi lesz még ebbõl", ergo mikor vetélek el...), ezzel nem tudtunk mit kezdeni :(
Erre én is kíváncsi vagyok. Mi is tervezzük a babát de anya tuti kiakadna. Te is ebbe a helyzetbe vagy? Vagy már a pocakba a baba?
Nekem sem akarta édesapám, hogy gyerekem legyen, pedig akkor már évek óta magam tartottam el, saját lakásban és házasságban éltem. Igazából számomra rejtély, hogy miért próbált ezerrel lebeszélni róla, mert most meg imádja az unokáját. A fene se érti ezt.
Nekem párom nem akarta sajnos, de nem volt mit tenni, 2 hétig hozzám se szolt, mikor kiderült, hogy baba lesz, de aztán igy 10 honap mulva, beletörödött, és mondhatom szereti is a fiat. Ez a legrosszabb eset, nehéz volt átvészelni, már a válláson törtem a felyem. ha szüleim meg szülei nem akarták volna, akkor az az ö gondjuk, leszámitva ha ök támogatnak anyagilag, ha viszont az ember független tölük akkor legyen mindegy, bele fognak törödni, hidd el. Kell nekik idö, még hozzá szoknak a gondolathoz. Akár még 10 honap is. :) Az ember nem tagadja ki a gyerekeit, mert unoka lesz.
A kérdező hozzászólása: A szüleimmel szerencsére nagyon szoros kapcsolatom van! Nekem fáj, hogy apukám nem akarja tõlem az unokát! Valóban így van, ahogy írtátok is, hogy nem nekik szüljük! Nem vagyok hajlandó elfogadni a viselkedését! Érzelmileg zsarol!
18:43-as vagyok, igen, ez nehéz, mert vágyik rá a szülõ, hogy olyan nagyszülei legyenek a babának, akikre rábízhatja, törõdnek vele, foglalkoznak vele. Nálunk születése után enyhült a hangulat, elfogadták, hogy itt van. Az a nehéz, hogy így is szeresd azokat, akik a szeretteid, mégsem örülnek veled, idõvel lehet, hogy változni fog :) (majd amikor a nagyi fürdeti, a nagypapi tolja a babakocsit stb., addig meg türelmesnek kell lenni, lehet, hogy nehéz nekik elfogadni, hogy a kicsi lányuk felnõtt és már nemcsak feleség, ha nem anya is lett :) )
az en szuleim borzalmasan fogadtak, de a 4. honapban mondtuk el csak mert sejtettuk h ez lesz. mindennek lehordtak minket, kitagadnak ha megtartom, felhivtak minden orvos ismerosuket es abortusz felol kerdezoskodtek, persze most imadjak, nem tudnak betelni vele. de nekem mindig eszembe jut h meg akartak olni, es a ferjem es csaladja is emlekszik sajnos a borzalmas idoszakra.
A kérdező hozzászólása: Akkor hány éves voltál?
Ha független vagy, saját jövedelemmel rendelkezel, nem a szüleid vagy bármely családtagod nyakára szülöd úgymond, akkor szerintem senkinek semmi köze hozzá és biztosan nem érdekelne, hogy ki mit gondol. De ha úgymond nincs hova szülnöd, a szüleiddel laksz, esetleg pályakezdõ vagy netán iskolába jársz és jövedelmed sincs, akkor viszont igen is figyelembe kell venned azt is, hogy a szüleid akarnak vagy sem eltartani még egy embert, ráadásul ugye a gyerek elég sok kiadással jár. Mennyi idõs vagy? Milyenek a családi körülményeid? Párod?
Nekem is volt a családba olyan aki naponta jött vagy felhívott hogy vetessem el. :( Nehezen tûrtem, sokat sírtam, de mivel apu testvére meg anyja csinálta ezt, így apám állította le õket. Nagyon rossz volt az az idõszak, de eltelt.
akkor az pont most egy eve volt (nyaron toltom a 23at, jo munkahelyem volt, lakberben laktam, de a parom nem dolgozott, illetve idonkent)

Szünetet tartunk a párommal . De mégis mennyi idõ az ami nem túl sok? 2 éve együtt vagyunk és félek hogy ha túl sokáig távol vagyunk egymástól õ kiszeret belõlem

Második évfordulonk lesz pár nap múlva és õ most költözött el tõlem azzal hogy nem bizik bennem és hogy szünetre van szükségünk. Szeretjük egymást nagyon ! Viszont rettegek az érzéstõl hogy mivan ha túl sok lesz a szünet és túl lép rajtam. Mennyi lenne az ideális szünet tartás ? Tanácstalan vagyok. Tegnap ment el és azóta folyamatosan zokogok. Vissza akarom kapni. Azt se tudom hogy kéne mûködnie egy ilyen szünettartásnak. Beszélünk közben de látszik rajta hogy azt se tudja hogy akarja ezt. Rendbe akarom hozni a kapcsolatunkat , de hogyan ?

Legjobb válasz: Az oké, hogy te vissza akarod kapni de mi va ha õ téged nem? Egyébként miért akarod visszakapni, ha nem is tudja hogy mit akar? Ha valóban szeret, akkor nem tud olyan gyorsan kiszeretni belõled. Bár nekem fura ez a szünettartás is. Valamelyikõtök nem õszinte.

Az oké, hogy te vissza akarod kapni de mi va ha õ téged nem? Egyébként miért akarod visszakapni, ha nem is tudja hogy mit akar? Ha valóban szeret, akkor nem tud olyan gyorsan kiszeretni belõled. Bár nekem fura ez a szünettartás is. Valamelyikõtök nem õszinte.
Ez így sztem is off.
A kérdező hozzászólása: Ami teljesen ki van zàrva az az hogy legyen nõ ! Miattam vàltozott meg annò . Én voltam az akibe igazàn szerelmes lett. Elõttem kicsapongó élete volt . Nàla ez alap hogy mellettem egy csajjal se levelezik. Nem jàrt el bulizni, még a haverokrol is lemondott hogy ne hogy belevigyék vmi rosszba. Tisztàba vagyok vele hogy én rontottam el és hogy besokalt. Tudom hogy tönkrettem a kapcsolatunkat azzal hogy màs pasit kerestem és õ ezt nem tudja feldolgozni . Hiàba mondta hogy megbocsajt a bizalom elszàlt.
Ennek vége, csak a pasi gyáva volt megmondani a szemedbe, vagy tartott attól, hogy cirkuszolni kezdesz, és hisztériás jelenetet fogsz csinálni, ha összepakol. Ne táplálj hiú ábrándokat, mert ez a férfi nem fog visszatérni. Ezt a kapcsolatot már semmivel nem tudod, és nem is szabad eröltetni.
Ürügy az a levelezés, van a háttérben másik nõ, ez biztos. Ne magadat hibáztasd a szakításért, ez tipikusan ócska fal szöveg a pasik részérõl. Szakítani akart, de gyáva ahhoz, hogy a szemedbe mondja ezt. Felejtsd el, de sûrgõsen.
Blabla. Mindenki tudja, hogy mit jelent a szünet. Én is akkor akartam szünetet, amikor már szakítani akartam, de nem mert rögtön elmondani. Én abban sem lennék biztos hogy nicns másik nõ. Sajnálom, ebbõl már nem lesz semmi. :/ A szünet az már a kapcoslat végét jelenti.
A kérdező hozzászólása: Sajnos van oka rá. Nagyon sokat veszekedtem vele és õ ezt nem akarja. Azt mondta hogy mindkettõnknek változtatnia kéne. Sajnos a bizalma megrendült bennem mert én leveleztem egy régi szerelmemmel és õ ezt megtudta. Nem történt megcsalás de õ ezt a levelezést ugy veszi hogy én félre léptem. Belátta hogy én azért kerestem egy másik férfi szavait mert õ elhanyagolt engem. Viszont nem bizik bennem.Ez az oka annak hogy most elment . Nincs màsik nõ az életében.Nagyon szeret engem de nagyon megbàntottam . Mint mondta megbocsàtott nekem de nem bizik bennem .Ezért szeretne tõlem tàvol lenne egy idõre hogy àtgondolja mit akar.
Mi történt h nem bízik?
Ne legyél már ennyire naív, ilyet csak olyan férfi tesz, akinek van már másik barátnõje. Mi az, hogy "szünet"?! Ha szeret téged, akkor eszébe se jutna ez! Sûrgõsen felejtsd el, egyetlen kalandkergetõ pasi se ér annyit, hogy kiborulj miatta.
A kérdező hozzászólása: Párnapra rá visszajött hozzám :) Azóta is remekül megvagyunk, mindent megbeszéltünk

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!