Találatok a következő kifejezésre: Nem túl a babám feje, (9 db)

Szerintetek nem tul pici a babám feje? BPD:85 mm OFD:105mm HC:308mm FL:72mm AC:339mm súlya:3060g volt 36 hetes pocakosan? A feje miatt aggódom? Volt már igy valaki?

Legjobb válasz: Nem olyan vészes, lehet mérési hiba is, két hét eltérés mérésnél nem jelent gondot, ez egy szubjektív vizsgálat. És ha nem óriási a feje, legalább könnyebben kibújik:)

Nem olyan vészes, lehet mérési hiba is, két hét eltérés mérésnél nem jelent gondot, ez egy szubjektív vizsgálat. És ha nem óriási a feje, legalább könnyebben kibújik:)
Az én picurkámnak meg a BPD-je 95, és azzal riogatnak, hogy mekkora feje lesz!Már tisztára betojtam, hogy hogy fog ekkora fejjel kibújni onnan?!
A kérdező hozzászólása: akkor szerintetek jo?nincs baj vele?
Az én kislányomnak is 85-ös volt a BPD-je 36 hetesen. Viszont neki a súlya is kicsi volt: 2400gr-nak mérték. Mondjuk én a 32. héttõl veszélyeztetett lettem, mert túl pici volt. Akkor a BPD 72 volt, a súly meg 1400-1500gr. Be is fektettek infúzióra, utána meg nem gyõztem UH-ra meg NST-re járni a kórházba. Gondolhatod, mennyit aggódtam. De Happy End lett belõle. Most február 13-án megszületett a kislányom: 3250gr és 51cm! Egészséges, gyönyörû kisbaba egy igen formás kis buksival! Szerintem ne idegeskedj, minden rendben a picikéddel!

32 uh-on voltunk, a baba bpd-je 86 mm az Ac 258 mm. Volt még valakinek ilyen nagy eltérés? Nem túl nagy a babám feje!? Nagyon aggódom!

Legjobb válasz: Nekem mindegyik UH-n azt mondták, hogy 2 héttel meghaladja a babám feje a korát. A 38. héten szültem egy teljesen normális fejméretû (33 cm) kisfiút, egyáltalán nem volt neki nagy, sõt! Ne adj erre, amúgy 1 mm nem nagy eltérés (81 +/-4 az átlag), itt utána tudsz olvasni: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t.. Nyugodj meg, jók a méretei, ne törõdj az UH-val, minden baba másképp fejlõdik odabent! :-) További boldog babavárást!

Nekem mindegyik UH-n azt mondták, hogy 2 héttel meghaladja a babám feje a korát. A 38. héten szültem egy teljesen normális fejméretû (33 cm) kisfiút, egyáltalán nem volt neki nagy, sõt! Ne adj erre, amúgy 1 mm nem nagy eltérés (81 +/-4 az átlag), itt utána tudsz olvasni: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t.. Nyugodj meg, jók a méretei, ne törõdj az UH-val, minden baba másképp fejlõdik odabent! :-) További boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!!! A dokit kérdeztem, , mert nem a saját orvosom volt most uh-on, hanem egy idõsebb doki, hogy minden rendben a gyerekkel!?? annyit mondott, hogy természetesen igen, szép nagy kerek feje van! csak néztem a mérettáblázatot, és kicsit megijedtem, hogy a buksija a határérték felett van a pocakja, meg majdnem alatta! Még egyszer köszönöm szépen , hogy írtál!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! :) Elolvasgatom!!
engem végig ijesztgettek h kicsi a hasa, meg retardáció, teljesen kikészítettek és tök normális méretekkel született, a 2.-nál tuti lazábban veszem!
Szia! Nekem is nagy volt a buksi mérete, meg is ijedtem rendesen. Riogattak is, hogy nagy baba lesz, még szénhidrát diétára is fogtak! 7kgt híztam terhesség alatt... Mi még 3ds uhra is elmentünk hogy megnézzék minden oké e. A fiam 3320gmal született 53centivel, talán 33as buksival. Nem volt nagy baba. 9nappal jött elõbb. Sok boldogságot és könnyû szülést kívánok!

Nem túl nagy a babám feje, ill az egész baba? Hogy fog ő kiférni?

A méretek:

Legjobb válasz: Én május 21re vagyok kiírva,és a BPD 91 FL 65 a többit nem hagyta megmérni,nem szereti az UHt. Nos lehet el vagy számolva néhány héttel,ne aggódj!A 36. héten rakd össze a kórházi csomagot,és várj türelemmel:)Amúgy az én adataim kicsit kisebbek,mint a 36 hetes babák netes átlaga,de a 30. héten pl 31 hetesnek feleltek meg a méretek.Tehát az is lehet,hogy pont most nõtt egy nagyot,és azért mások az értékek.Hidd el,csak örülni fogsz,ha nem kell 40-41 hétig várnod!

Én május 21re vagyok kiírva, és a BPD 91 FL 65 a többit nem hagyta megmérni, nem szereti az UHt. Nos lehet el vagy számolva néhány héttel, ne aggódj!A 36. héten rakd össze a kórházi csomagot, és várj türelemmel:) Amúgy az én adataim kicsit kisebbek, mint a 36 hetes babák netes átlaga, de a 30. héten pl 31 hetesnek feleltek meg a méretek.Tehát az is lehet, hogy pont most nõtt egy nagyot, és azért mások az értékek.Hidd el, csak örülni fogsz, ha nem kell 40-41 hétig várnod!
szia! itt megtudod nézni a méreteket: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. ezek szerint max. 2héttel vagy elõrébb, egy hónappal nem. de de szerintem nagyon változóak lehetnek ezek a méretek. boldog babavárást
Szia!!!Na ez most nekem is feledta a kérdést.Nemtudom akkor én is hogyan vagyok számolva.Én 33 hets vagyok, és nekem is majdnem ezek a méretek vannak.Én június 10-15 re vagyok kiírva, de az Uh nekem május végét írt ki, mert nagy a baba súlyra is 2455gm és 43cm.Te jó ég én is attól félek hogy óriásbébim lessz.Még 6-7 hetem hátra van...Nekem menzesz szerint jó a számítás, de most tényleg megkeveredtem én is.Majd elõbújik valamikkor.Boldog babavárást.Ha kérdésed van írhatsz privit is nyugottan.
Szia! Nekem is kis vasgyúróm van! 35 hetesen voltam Uh-n 2 napja, és a BPD 95 mm, a súlyát 3011g-ra becsülték! Kérdezte is a doki, mekkora babát akarok én szülni!? :-) Mert ugye még lenne 5 hetem. Na de ez van! Legfeljebb nem 40 hétre, hanem 38-ra születik meg! :-) Lényeg az, hogy egészséges legyen! További szép heteket!


Nem túl nagy a babám feje? Bõvebben lent.

Elsõ babás paramami vagyok. Hétfõn voltam ultrahangon, doki szerint minden ok. De ahogy itt nézegetem a kalkulátorokat, nem stimmel. Tudom, tudom, a dokinak higgyek. Na de mégis...

Legjobb válasz: Nyugodj meg.

Nyugodj meg.
Elõkutattam neked a papírjaimat! :) A 31. héten nekem is dettó ugyanezek az adataim voltak. Hát gondolhatod én is hogy be voltam tojva. Elképzeltem egy hatalmas lufi fejû kisbabát. Egyébként nem lett kis feje. 37, 5 cm lett. (de ezt is csak onnan tudom, hogy ez a fejméret "nagynak" számít, mert neten nézelõdtem, én is folyamatosan kalkulátoroztam, de nekem sem stimmelt. Ne aránytalanul nagyot képzelj el, neked fel sem fog tûnni. :) És nekem simán született gátvédelemmel. Remélem sikerült megnyugtatnom!! :) Könnyû szülést neked, és sok örömöt!!
A második fiammal ugyanez volt, 5 (!) héttel volt nagyobb a feje, mint a terhességi kor. Pontosabban csak a bpd, mert a hc (fejkörméret) csak 3-al :) Mondjuk neki a combja is hosszú volt. Végülis 35 cm-s tök átlagos fejkörfogattal született (102 volt az utsó bpd, amit mértek), 4 kg és 58 cm. Szóval jó nagy lett és jó kerek feje van, de tök arányos. Ja, és teljesen sima, könnyû kitolás volt, pedig az elsõ fiammal rettenetesen megszenvedtem (aki sokkal kisebb volt, kisebb fejjel) Úgyhogy ne parázz ezen!
Az aranyokrol: a pocakja pedig atlagos volt (tehat kisebb mint a feje), a combcsont pedig atlagnal kisebb volt mindig. Nem is lett hosszu, 50cm-rel szuletett. De nagyon szep volt. A csecsemosok kilincseltek, h johessenek, annyira birtak. 4honapos korara 65cm, tehat szules utan hatalmasat nott!
Utolso vagyok. 27 hetesen 7, 2 volt. Ketto kozti adatot nem talalok.
Nekem 34+1 9, 28 volt. Egeszseges, gyonyoru baba lett! En is aggodtam picit, de megnyugtatott a doki, h latna uh-n ha baj lenne a "beltartalmaval".
A kérdező hozzászólása: Az arányoktól félek, nem attól, hogy idõsebb terhes vagyok, mint eddig. A szüléssel pedig úgy vagyok, hogy teljesen mindegy milyen úton történik, csak minden rendben legyen, és egészséges legyen.
igen, nagy. Én is ennyi idõs terhes vagyok, az én babámnak 77 mm.
Nagy az tény, de nem túl nagy, viszonyítás kérdése. Az enyémnek 32 hetesen 82 volt, közepes fejnagyságú baba. De ez még nem jelenti azt, hogy a tiednek hatalmas feje lesz. Biztosan arányos lesz, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Hàt megnyugodni nem sikerült, ha tényleg nagyobb. De az orvos csak mondaná, ha gond lenne.
elsõ babásként én is parás voltam, voltunk 4D-n, ahol ugye kihozta a számítógép (vagy mi), hogy a baba ugyan 28 hetes, de a koponyája alapján 31 :) Tök normális fejmérettel született, és szép, arányos baba volt. nyugodj meg! :)
De igen, egy picit nagyobb a koránál. És most nem ijesztgetni szeretnélek, mert mindannyian mások vagyunk, máshogy vagyunk felépülve, a fiamnak a buksija 33 hetes terhességnél volt 90 mm, én nem tudtam ez miatt annak idején õt természetesen megszülni. De még egyszer mondom, nem vagyunk egyformák. Az átlagos babák buksija ennyi idõs terhességnél valóban kisebbek, de majd kiderül, a végén, hogy mi lesz, most még ne agyalj ezen! És pláne nem paramamiskodj!!!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mostmàr azért megnyugtattatok picit! :-)

Mire utalhat, ha egy babának nagy a feje? Nem túl nagy, csak nagyobb, mint az átlag. Doktor néni szerint.

Ma voltunk 15 hónapos oltáson, és a doki néni szerint nagy a kisfiam feje. Nagyon megijesztett. Kérdeztem, hogy az miért baj és mire utalhat, annyit mondott semmi... semmi... még nincs 2 éves.

Legjobb válasz: NE IJEDJ MEG.SEMMI GOND.NEKEM MOST 11 HÓS A LÁNYOM.Õ 10KG 75 CM HOSSZU.MELLKÖRFOGAT52 ÉS A FEJE NEKI MOST46.NEKEM IS PÁR HÓNAPJA MONDTÁK EGYSZER.SEMMI GONDJA.ÉS AZ SEM MINDEGY HOGY ÉS HOL MÉRIK.ÉS ÁLLTALÁBAN HOGY MIÉRT NEM TUDOM DE NEKEM AZT MONDTÁK HOGYHA TÁPSZERES AKKOR EGY KICSIT NAGYOBB A FEJÜK.

NE IJEDJ MEG.SEMMI GOND.NEKEM MOST 11 HÓS A LÁNYOM.Õ 10KG 75 CM HOSSZU.MELLKÖRFOGAT52 ÉS A FEJE NEKI MOST46.NEKEM IS PÁR HÓNAPJA MONDTÁK EGYSZER.SEMMI GONDJA.ÉS AZ SEM MINDEGY HOGY ÉS HOL MÉRIK.ÉS ÁLLTALÁBAN HOGY MIÉRT NEM TUDOM DE NEKEM AZT MONDTÁK HOGYHA TÁPSZERES AKKOR EGY KICSIT NAGYOBB A FEJÜK.
A kisebbik fiam 38as fejkörfogattal született. Most 9 hósan 48 cm a feje. Dokinéni fél évesen mondta, hgy valószínû késõbb tud majd egyedül megülni pl. mert nagy a feje. De nyugodjak meg, nem jelent semmit, neki mindkét fiának nagy volt a feje.
Egyévesen 51 cm volt a feje, nekünk tényleg nagyobb az átlagnál 4 cm-vel, de nekünk koponycsontosodási zavarunk van.A tiétek nem nagy ne izgulj, mit mondjak én? Egyébként van ilyen oldal a neten, hogy ennyiidõsen mennyi az átlag átmérõ, csak most nem találtam meg...
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, egy évesen 46 cm volt a feje.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az 1 éves vizsgálat eredményei nekem sincsenek a könyvben, de kaptuk egy fénymásolatot a státuszvizsgálaton, azon vannak az adatok. Ha esetleg te is kaptál, azon talán megtalálod te is az infot.
megint én :) hát sajnos nem engedi megmérni, de megnéztem a kiskönyvét, sajnos az 1 éves vizsgálat eredményeit nem írták bele :( de 6 hónaposan már 47 cm-es feje volt !!!
A kérdező hozzászólása: Jajj de ari vagy, megmosolyogtattál :) Okos babám van, az tuti, de gondolom mindenkinek okos a sajátja. Kerestem a neten, de nem sok mindent találtam. :(
az enyémnek is nagy a feje, már terhesen megijesztettek, 4 héttel nagyobb volt az átlagnál, aztán 1 éves korában 2 évesnek való sapka kellett neki, pontosan nem tudom hány cm, de nekünk még soha senki nem mondta hogy ez baj (14 hós, most sétál apukájával, ha megjön lemérem a fejét) én egyszer azt olvastam, hogy a nagyfejû gyerekek okosabbak az átlagnál :) ) (persze lehet hogy ez hülyeség )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Doki néni azt mondta, hogy Apukának is nagy a feje... Apuka kikérte magának. :) Nem tudom, szerintem nem nagy a fejünk, én pici vagyok 160 cm és 50 kg alatt, Apuka 196 cm és 100 kg fölött. :) Kisfiunk meg úgymond buci fejû... szóval õ hason alvó volt, így nem laposodott el neki hátul a feje, hanem szép kerek bucija van hátul. Olvasgatom a netet, hátha találok valami infot. Minden esetre köszönöm a válaszokat. Lemérem majd a fejét, csak elaludt a lelkem. :)
Lányom 1 évesen volt legutóbb mérve 1 éves státuszon. 10, 38 kg, 80 cm, mellkörfogat 45, fejkörfogat 49. Most 1, 5 éves, minap mértem higy mekkora sapkát ruhát vegyek neki, 12, 5 kg, 88cm, 48 a fejkörfogata. Szerintem vannak kus meg nagyfejû gyerekek, van hogy a lányom egy kisfejû vele egyidõs gyerek mellé àll, és akkor azt látom hogy milyen nagy feje is van az enyémnek, de neki még erre rátesz a gyûrû göndör haja! Ha vízfejû lenne a gyerek már sokkal hamarabb kuderült volna, szerintem meg ez a méret fiúknál nem is sok! Na meg a szülöket uscmeg kell nézni:) nagy a fejetek? Nem sértésnek szánom, de ha nektek is nsgy, neki hogy legyen kicsi? Vagy esetleg maminak nagyapának, lehet rájuk hasonlít! Na meg lehet bem is pontosan mérték, mérj utánna, neked nem mocorog!
18.09-es vagyok megint. az én babám is 38-as fejjel született

Ma voltam 4D-s vizsgálaton nem túl nagy a feje a babámnak?

Bpd.48.19 mm

Legjobb válasz: Miért lenne nagy a feje? Korának megfelelõ.

Miért lenne nagy a feje? Korának megfelelõ.

36 hetes uh-n 2300 gr-nak mérték a babát, 9 cm a feje és 6, 6 cm volt a com, bcsontja. Zényleg kicsi baba lesz? Nem tul nagy a hasam.37+4 vagyok

Legjobb válasz: Szia!A 36.héten 2600gr-ra becsülték az ultrahang alapján a kislányomat. A kiszámolt idõ elõtt 3 nappal elõbb született 3500gr-mal. Amit az elõbb is írtak így van ,tévedhetnek is és még bõven nõni is fog a súlya a babádnak.

Szia!A 36.héten 2600gr-ra becsülték az ultrahang alapján a kislányomat. A kiszámolt idõ elõtt 3 nappal elõbb született 3500gr-mal. Amit az elõbb is írtak így van , tévedhetnek is és még bõven nõni is fog a súlya a babádnak.
Azt majd szülésnél megtudod:) ezekre a súlybecslésekre nem szabad alapozni:) , 1kg-ot is akár tévedhet pluszba és minuszba is.Nekem mondjuk 32hetesen mértek 2200g-ot, de nem mondta hogy nagy baba lenne:) Meg én nem is foglalkozok ezzel, mert úgyse akkora lesz amit mérnek, az nagyon ritka...:) (34h)
Az én babámat szülés elõtt két héttel alig két kilónak saccolták. Ezzel szemben született egy 3, 8 kilós, 55 centis makkegészséges, szép kis gombóc babám. Ennyit a saccolásról...
Szia! A súlybecslés tényleg lehet pontatlan, de azt se felejtsük el, hogy a baba az utolsó hónapban akár 300g-ot is gyarapodhat hetente. Ha végig bent marad, simán lehet ez alapján 1kg-mal is több! Minden jót!
Szia!Nekem 38 hetesen mértek Bpd:90mm Fl:68mm AC:310!!! Ezeket kedden mérték és pénteken 2700g és 49cm megszületett a kislányom!Nekem bejött a súlybecslés is mert azt mondták, hogy kb.3kg körül van!:) Lett egy gyönyörû, egészséges mini babám!:) Nem baj ha nem lesz 4kg majd kint megnõ!Mi pénteken voltunk 2 hetesek és már 3kg és 52cm!:) Növögetünk!:)
35 hetesen tippeltek 2600 grammra a 2. babamat, a fejatmero 96 mm volt, erre emlekszem, illetve a combcsont rovidebb volt, mint a hethez tartozo atlag. A doki azt mondta, hogy ha idoben jon, akkor 3500 gramm korul lesz szerinte. Vegul a kiirt elott 3 nappal szuletett 3100 grammal es 54 cm-rel, hosszu, vekony babakent. 35-os fejkorfogattal. A lepeny szep volt, megis elvileg csak fel kilot hizott kozel 5 het alatt, ami keves (20 dekakat hiznak az utolso honapban hetente, ha jo a lepeny). Tehat valoszinuleg rossz volt a becsles. Ne aggodj, nem kell ezt kp-nak venni.
37+3 hetesen a következõket mérték uh-on BDP: 9, 35 cm, FL: 7, 33 cm, a súlyt 4120 g-ra becsülték. Na ehhez képest a lányom 41+2 hetesen 4180 g-mal és 36 cm-es fejkörfogattal születtel. e aggódj, ha kicsi is az a baba még van egy hónap, és azt mondják, hogy az utolsó pár hétben a baba akár 1 kg-ot is hízhat. Az meg hogy nem túl nagy a hasad lehet alkati kérdés is. Ismerõsömnek az ikreivel nem volt akkora hasa mint nekem az egy lánnyal, pedig neki az ikrek majdnem 6 kg-ot nyomtak összesen!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, nagyon kiváncsi vagyok, mekkora lesz a kisfiam, majd megirom, de van még 16 nap:)

38 hetes vagyok, a babám méretei: BPD:85mm TAD:93mm a súlya kb.2500-2600gramm . Nem túl kicsi a feje és a súlya is? Nektek mekkora volt?

Legjobb válasz: Ez a méret érett magzatot mutat,2200gr alatt számít kissúlyúnak 4000gr felett nagynak! Az én kcsikém 1980gr -al született mégis teljesen egészséges volt és mostmár /2éves/ 1fejjel magasabb a kortársainál! Na meg könnyebben is fog megszületni! A fiam 4110gr volt!!! Inkább legyen kissebb hidd el.és normális méretei vannak ez a fontos!Ne aggódj "mindjárt" dédelgetheted! :)

Ez a méret érett magzatot mutat, 2200gr alatt számít kissúlyúnak 4000gr felett nagynak! Az én kcsikém 1980gr -al született mégis teljesen egészséges volt és mostmár /2éves/ 1fejjel magasabb a kortársainál! Na meg könnyebben is fog megszületni! A fiam 4110gr volt!!! Inkább legyen kissebb hidd el.és normális méretei vannak ez a fontos!Ne aggódj "mindjárt" dédelgetheted! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, hogy válaszoltál!
38 hét 2 naposan szültem a kisfiunkat: BPD:96 mm, THQ:102(mellkastérfogat), AC:334 (haskörfogat), súlya: 3500 gramm volt. Most szintén babát várunk, kisfiút, 34 hetesen volt 3100 gramm, BPD:92 mm. nagyobb baba lesz, mint az elsõ.

Létezik olyan hogy egy gyereknek (babának) túl kicsi a feje és emiatt nem fejlődik az agya?

Egy fórumban olvastam,ahol anyukák beszélgetnek a beteg babáikról és ? azt írta,hogy 3 és fél éves lányának kicsi a fejmérete és ezért nem fejl?dik az agya,4hónapos szinten van. Én még sosem hallottam ilyenr?l,létezik ez?

Legjobb válasz: Biztosan van ilyen sajnos. Szomorú. Akkor tulajdonképpen értelmi fogyatékos. :(

Biztosan van ilyen sajnos. Szomorú. Akkor tulajdonképpen értelmi fogyatékos. :(
Igen, sajnos létezik. Microcephalia-nak hívják. De a legtöbb kis fejû babának semmi baja, csak ezt örökölte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!