Találatok a következő kifejezésre: Nem szoptatok, a (504 db)

Miért ítélik el azt, aki nem szoptatja a babáját, pedig tudná? Elvileg ehhez senkinek semmi köze.

Meg hogy a csecsemősök kényszerítik az anyukát,fogdossák a mellét...ehhez szerintem semmi joguk!

Legjobb válasz: Hát mégis megteszik. Mondjuk aki elmondja boldog boldogtalannak, hogy õ szoptat vagy nem, az ne csodálkozzon, ha véleményezik.

Hát mégis megteszik. Mondjuk aki elmondja boldog boldogtalannak, hogy õ szoptat vagy nem, az ne csodálkozzon, ha véleményezik.
Igen az a baj az ilyen kérdésekkel (meg még van jónéhány) hogy mindenki magára veszi aki kicsit is érintve van. Mint a császáros kérdéseknél ahol az a kérdés hogy helyes e mondjuk pusztán kérni a császárt tehát amikor nincs semmi indoka, és jönnek leírni azok akiknél volt indok hogy hát nekik így meg úgy meg nekik miért alakult úgy hogy császár lett ...(oké, de a kérdés nem erre vonatkozott). Vagy mint a legutóbbi bölcsis kérdésnél hogy baj e ha bölcsibe adja anyuka a gyereket miközben õ nem dolgozik erre leírják mások hogy miért lenne baj õk is mennek dolgozni a gyerek meg bölcsibe és ez így teljesen jó. De az tök más szituáció mint amire a kérdés vonatkozott. Ezekkel a szoptatós kérdésekkel is ez van hogy mindenki magára veszi aki vmi miatt nem tudott szoptatni.
Senki nem kényszeríti az anyukákat! Ezt hol hallottad? Mindenkinek szíve joga, hogy szoptat, vagy sem! A legtöbb eü-i dolgozó csak a baba érdekeit nézve próbál segíteni az anyának a szoptatásban! Ezen kell fennakadni, õk csak jót akarnak!
Van egy ismerõsöm, aki azért nem szoptat, mert nem tud lemondani a cigirõl, és inkább dohányzik, minthogy szoptasson. Azért érthetõ, ha nem tapsolnak neki. Persze senkinek semmi köze hozzá, de hadd legyen már meg mindenkinek a véleménye.
Én 3 gyerekemet 3 másik kórházban szültem (oké ez nem reprezentatív de azért némi rálátást nyújt a dolgokra) soha egyikben se nyúlt senki az égvilágon a mellemhez. Az elsõ babámnál nagyon gyakorlatlan béna voltam, de ott is nekem kellett a csecsemõsök nyakára járni hogy segítsenek mellre tenni ( a szobatársam meg fejõért könyörgött mert nem szopizott a babája -besárgult viszont neki meg teljesen be volt durranva a cicije). Szóval ezt hogy fogdossák a mellét ha kell ha nem, ezt nem tudom alátámasztani. Nagyfokú érdektelenséget-na azt igen. Többi részére nem kívánok válaszolni a kérdésnek:)
6-os, itt most nem az volt a kérdés, hogy elítéljük-e azokat az anyukákat, ha kevés a teje, és tápszerrel kell pótolni... Nyilván õket senki nem ítéli el. (Már akinek van esze.) A kérdésben az volt, hogy aki tudna szoptatni, de valamiért nem akar!
> Miért ítélik el azt, aki nem szoptatja a babáját, > pedig tudná? Tudomásom szerint (javítsatok ki ha tévedek) az emberi anyatej szükséges egy gyerek immunrendszerének normális, egészséges kifejlõdéséhez.
Ezt én is megjártam, az elsõ babámmal, a "bababarát" kórházban... És most a harmadik is ott fog születni. Az elsõ kicsi besárgult, mert még vizet sem adtak, csak miután könyörögtem érte. Óriási volt az érdektelenség, már kiráz a hideg, hogy megint oda kell mennünk. A második baba más kórházban született, ott majdnem élveztem is az ott töltött napokat. A vizet kis cumisüvegben kérni sem kellett, hozták. Aki úgy érezte, nem szopizott eleget a babája, csak le kellett mérni, felírni, és már adták is a tápszert. Ott a nõvérkék még mosolyogtak is, hogy ne is éhezzen ez a baba (meg a többi se...) Benn volt a szobában a sterilizáló folyadék elkészítve a mellszívóhoz, cumisüveghez, kinek mihez kellett. Én ezt tartottam korrektnek, hogy senkit sem piszkáltak, hogy miért így vagy úgy dönt, hanem akármit választott az anyuka, abban segítették. Két gyerek után én már tudom, hogy ha a fejem tetejére állok mindenféle csodabogyókkal meg teákkal, akkor is kell nekik pótlás. Ez van. És tényleg gáz, hogy ezért sokan lehordanak mindenféle lusta kényelmes hiú libának, aki nem is szereti a gyerekeit, mert képes tápszerrel MÉRGEZNI. Ezeket mind hallottam. Némelyiket bagós ámde szoptatós anyukától. Vicces :) .
Azért , mert a gyermekednek a legtökéletesebb, legegészségesebb táplálék az anyatej. Aki nem képes ekkora áldozatot sem hozni, hogy tudná és mégsem szoptatja a gyereket, az NEM is érdemli meg. Egy önzõ dög és nem anyának való. Persze ez arra vonatkozik, aki tudná és mégsem, nem arra, akinek nem indult be sem, vagy más ok miatt nem tudja önhibáján kívül táplálni ezen a módon. Lehet semmi köze másnak ehhez, de majd a saját lelkiismeretével számoljon el, ha immunhiányos, stb... lesz a gyerkõc és ne itt sírjon nekünk majd...
nem értem az ilyen anyukákat! Akkor ezek szerint nem a legjobbat akarja a babájának, és bizony ezért a szememben rossz anya..
Kedves utolsó, neked gondolom vagy egy darab gyereked, akivel simán ment minden. Ha igen, akkor maradjunk is ennyiben :) . Ha fogalmad sincs a 3 hét alatt csontsoványra lefogyó és egyfolytában síró kisbaba látványáról, és ezt kísérõ lelkiállapotról, mert "olyan nincs, hogy nem tudod szoptatni", meg a teák meg a bogyók, stb, stb... Tudom, hogy most nem csak és kizárólag ezekrõl az esetekrõl van szó, de olyan könnyen oktattok ki mindenkit, ti szerencsések... Én meg bocsánat érte, de igyekszem kiállni azokért, akiknek más megoldás hozza el a nyugalmat és az elégedett, szépen fejlõdõ babát. Ezek után tudod nem is volt nekem akkora meló a cumisüvegeket mosogatni, mint hogy éjjel-nappal csak hiába várjak a csodára, közben a gyerek éhezik és egyre csak fogy, és mindenki azzal cs.szeget, hogy de jó lesz az... A következõ gyerekemet nem is hagytam éhezni, nyugodtan megkövezhet érte bárki.
A szoptatás sokkal kevesebb melóval jár, mint a cumisüvegek tisztántartása, fertõtlenítése, tápszer készítése stb. Gondolom azért felveszi mindenki a gyerekét néha, az idõ alatt akár meg is lehet szoptatni! Én is 2 kisgyerekkel vagyok itthon, nincs bejárónõm, nem vigyáz más a nagyobbra, mégis tudok szoptatni! Ezt csak arra írtam, hogy a szoptatás nem non-stop meló! Arról ne is beszéljünk, hogy az anyatej ingyen van, a tápszer drága! Tényleg nem attól lesz valaki jó anya, hogy szoptat vagy nem, de már azért ismerjük el, hogy a szoptatás igenis a legjobb a babának, és nem is ördöngõsség, ha kicsit utánanézünk a dolognak!
22. szerintem sokkal rosszabb a társadalomnak, ha az ilyen szûk látókörû, általánosító (és még helyesen írni sem tudó) "szaporodik", és ezt a csodás "értékrendjét" szívják magukba a gyerekei a mindenható anyatejjel. Remélem értetted az iróniát. Marhára nem attól lesz vki jó anyuka, ezt kéne már felfogni. Tudod, nekem pl azért nem lesz idõm és lehetõségem egész nap magamon lógatni a harmadik babámat, mert a másik kettõrõl is gondoskodni kell, a házat is rendben kell tartanom, és még dolgozni is fogom. Mert olyan rohadt önzõ dög vagyok, hogy be akarom fizetni a számlákat meg szeretnék nekik rendes ennivalót és ruhát. Mindezt azok után, hogy az elsõ kettõvel sem ment sajnos simán, pedig akkor még idõm meg kedvem is lett volna.
Szerintem önimádó aki nem szoptat csak a saját jólétetekkel és külsõtökkel foglalkoztok valamint lusták vagytok a szoptatáshoz.Ja és persze a szabadságotokat is fel kell áldozni a szoptatásért, mivel nem csavaroghattok éjjel nappal mert a gyerkõc szopizik, így nemhagyható másra. MINEK SZÜLTÖK? Ez csak a kezdeti problémák egyike késõbb még nehezebb lesz azzal hogy bírkóztok meg??? Három gyermekes anyuka vagyok és szoptatok. Nekem a gyerekeim az elsõk. Bocs a hasdonlatér de még az álatoknak is nagyobb az össztöne mint az ilyen anyának akinek van teje és nem szoptat. A melledhez csak segítõ szándékkal nyúlnak szakemberek.Hozzám nem nyúlt senki.Bocs ha dúrva voltam de engem ez felháborít!!!
Nem fogdosnak? Téged talán nem. Nekem is szó szerint rángatták a mellem. Aztán itthon a védõnõ is hozzá akart nyúlni. Többet nem is kellett jönnie.
Ki téli el õket? Van erre valami kimutatás? 1x már leírtam ezt, de a nõvéremnek 3lánya van. Az elsõt 2hónapig szoptatta, a 2.-at 6hó-ig, a kicsit 36hónapig. Akkor õt most elitéljük vagy nem? Én 3évig szoptattam a fiamat, soha nem mondtam sehol, és nem is érdekel ki hogy eteti az övét. A csecsemõsök pedig nem fogdosnak és nem kényszerítenek. Az is egy munkahely, ahol vannak kötelezõ dolgok...
Akik szoptatnak, mert szeretnek szoptatni, azok soha a büdös életben nem fogják megérteni a másik oldalt. Ami nem baj, de legalább ne ítélkeznének. Nem értik meg, hogy valakinek ez undorító. Pl számomra nagyon csak az. "Hogy lehet a szoptatás undorító?" ?? Úgy ahogy a tökfõzelék! Van aki meg bírja enni, van aki nem. Hülye példa, de a lényeg ez! Szerettem volna én, ha szerettem volna szoptatni. Jó lett volna, tényleg. De egyszerûen az ember nem tudja irányítani az érzéseit, és nekem konkrétan dührohamaim, sírógörcseim voltak, ha szoptatnom kellett. Hogy utáltam, az nem kifejezés. A fejés sem volt sokkal jobb, egyszerûen undorított az egész dolog, hogy nekem a mellembõl ki kell "facsarnom" a tejet. Hányingerem volt az egésztõl. De errõl nem tehetek, és ezen nem tudok változtatni, bármennyire is szerettem volna. Szóval a szoptatás ennyiból állt, hogy a baba és én is csak bõgtünk, és szenvedtünk közben. Haragudtam magamra, és az egész világra, hogy nekem ezt csinálnom kell. Persze bûntudatom is volt, hogyne lett volna. 1 hónapig csak szenvedtem és szenvedtem, és mindenki lenézett, beszólt, mert nem értett meg. Ez persze a helyzetet egy cseppet sem javította, sõt. Azóta vagyok nyugodt, és a babám is azóta nyugodt, amióta tápszert kap. Milliók felnõttek tápszeren, köztük én is, akiknek az ég világon semmi bajuk nincs. Akik betegek, arról sem tudják bizonyítani, hogy most azért kapta el ezt meg azt, mert anno tápszert kapott. Ez egy hülyeség. Persze, természetes, és ezzel mindenki egyetért, még én is, hogy az anyatej a legjobb. És ha voltatok már olyan helyzetben, hogy a gyermeketeknek nem tudjátok megadni a legjobbat, akármiben, pl egy márkás cipõ, egy drága baba, vagy akár csak egy csoki boltban, mert nem volt rá pénz, tudjátok, hogy milyen szívszorító érzés. Ezt szorozzátok meg százzal, ezerrel, akármennyivel, akkor sem érzitek azt, amit egy anya, aki egyszerûen képtelen szoptatni. Csak ezt senkinek nem vallják be, mert egyszerûbb azt mondani, hogy nem szoptatok mert nem akarok és kész. De ez egyáltalán nem ennyibõl áll, csak felesleges magyarázni, mert aki nem érzi, az nem érti!
Azt nem írta, hogy a tápszert választja. Csak hogy nem szoptat. Attól még kaphat a gyerek anyatejet, pl. cumisüvegbõl.
Aki szoptat, miért ne lehetne büszke arra, hogy szoptat? Azt kevésbé értem, hogy az miért olyan marha büszke magára, aki a tápszert választja, holott tudna szoptatni? Az meg pláne érthetetlen, hogy miért kell fikázni a szoptatáspártiakat? Szerintem ez is magánügy, etesse mindenki azzal a gyerekét amivel akarja, nem kellene vitát gerjeszteni ebból a kérdésbõl!
Azért ítélik el, mert sajnos nem látnak tovább az orruknál. Külföldön eléggé elterjedt, hogy már a szülés elõtt eldöntheti az anyuka, hogy akarja-e szoptatni a gyermekét, vagy sem. Vannak nõk, akik kimondottan kellemetlennek érzik, ha a mellüket megérintik, még ha az a saját gyerekük is. Az anyatejet le lehet fejni, és oda lehet adni cumisüvegbõl. Úgyis megkapja a szükséges anyagot. Szerintem kár stresszelnie magát az édesanyának, ha úgy érzi, nem szívesen szoptat, ne szoptasson.
Engem õszintén szólva egyáltalán nem érdekel hogy ki szoptat és ki nem, ki tudna és ki nem. Véleményem van, de ez csak 1 apró részlete a gyereknevelésnek, én ebbõl nem vonok le következtetést, hogy milyen rossz anya. Abból sem hogy hogy szült, mikor kezdi a hozzátáplálást, vagy használ-e bébikompot... De ti tegyétek, ha nektek ettõl jobb:)
Kedves 8. nyugodj meg, hogy egy kalap alá van véve ez a két dolog. Ha már itt tartunk, a pótolgatás eléggé elvette a kedvemet is az egésztõl, és sokkal egyszerûbb volt csak a cumisüveg, fõleg amikor már csak pár cseppért szenvedtünk. Valóban ezt leírhattam volna a korábbi hsz-ban is.
Kedves utolsó! Az elsõ gyerekemmel megszenvedtem azért, hogy tudjak szoptatni! És! Nem annak szólnak a soraim, akik nem tudnak szoptatni, hanem akik nem akarnak! De az sem érdekelne, ha nem beszélnének lekezelõen a szoptatni akaró anyákról! Ne vedd magadra, nem neked szólt, de hidd el sokan vagyunk, akiknek nem volt sétagalopp a szoptatás!

Miért éreztetik sokan azt, hogy rossz anya az aki nem szoptatja a gyerekét legalább 6 hós koráig?

Nem csak itt és más fórumokon van ez így, de az utcán, családban, bárhol. Folyton azt kérdezgetik, hogy elég a tejed, mennyit szopik stb. Hála Istennek nekem még elég a tejem, de nem érezném magam rossznak ha már nem lenne az, vagy egyátalán nem lett volna. Sokan vannak akik mindent megtesznek a tejcsiért, de hiába és ráadásul még lenézik ?ket. Itt is kíirnak olyan kérdést, hogy mit adjanak még a tejci mellé és az a válasz, hogy szedjél inkább ezt avgy igyál azt, meg fejjél, mintha szerencsétlen nem tenné. Komolyan nagyon bosszant és ezt úgy írom, hogy engem nem érint, bár engem sem tudott szoptatni az édesanyám, mégsem érzem kevesebbnek magam, pedig az már több mint 25 éve volt. Mi err?l a véleményetek?

Legjobb válasz: Szia! Mert nincsenek tisztában vele,hogy ez csak egy "táplálási" mód. Nem az elsõ 5-6-8 hónapban derül ki,hogy valaki jó anya -e vagy sem, ezt majd az Élet fogja késõbb megmutatni.Nekem is van tejem, de a nagylányomnál nem volt .Éééééés?Semmi hátránya nem származott belõle, egészséges, okos,kiegyensúlyozott nagylány(8 éves).

Szia! Mert nincsenek tisztában vele, hogy ez csak egy "táplálási" mód. Nem az elsõ 5-6-8 hónapban derül ki, hogy valaki jó anya -e vagy sem, ezt majd az Élet fogja késõbb megmutatni.Nekem is van tejem, de a nagylányomnál nem volt .Éééééés?Semmi hátránya nem származott belõle, egészséges, okos, kiegyensúlyozott nagylány(8 éves).
8 htese a babám. Ha bele gebedek sem bírok neki több tejet adni, mint a számára szükséges adag felét vagy háromnegyedét. Így kap tászert is. Én is szedtem mindent, ittam mindent, pihentem, igyekeztem és akartam! De csak ennyi... nem baj. Akkor is imádom a kisbabám és akkor sem hagyom, hogy bárki is lenézzen amiatt, hogy nem kizárólag szoptatom. A szomszéd csak krititált egy idõben: "Jaaaaaj, cumisüveget kíp? Jaaaaaj, szegény baba...nincs elég tejed?" Azóta megszült . Nincs teje és nem is erõlteti, hogy legyen. Most befogta a száját. Szóval engem ne nézzen le senki! Ha le is néz? Engem aztán nem érdekel! :) :)
Szerintem mindenkinek joga hogy eldöntse mivel táplálja a babáját.Van aki szoptat ezer évig, van aki csak a "kötelezõ" idõpontig, van aki 1hétig, van aki semeddig. Néha önzésbõl nem szoptatnak, néha azért mert valami egészségügyi probléma lép fel, vagy csak egyszerûen nincs tej.Mindenki anya, akár szoptat, akár tápszert ad és a legjobbnak azt gondolja amit Õ csinál.Mások nem azon a tényálláson vannak, és általában ebbõl jönnek a kioktatós válaszok, lenézõ hozzászólások, viták.Ráadásul sok olyan tejtermelés fokozó szert ajánlgatnak amirõl azt sem tudják hogyan kell szedni, és össze vissza alkalmazzák.Végül ezért nem lesz/marad tejük.Én szoptatok 4hónapja, de amikor kevesebb a tejem, igenis adok almát, barackot stb... Valaki ezt elítéli. Rokonságban felnõlt két baba tápszeren és szépek egészségesek. Sajnos egyesek nem gondolnak bele mások problémáiba, és írnak ész nélkül, bántóan, oktatóan. De még Õk is kerülhetnek az életben hasonló helyzetben, akkor nekik is jól esne pár kedves szó, és segítség!!!
Az én babám 3 hónapos, most kezd el fogyni a tejem, nem csinálok bele lelkiismereti kérdést, hanem el fogom kezdeni a hozzátáplálást, én így már nem szeretnék tápszert adni neki. A szoptatással kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy vannak nõk, akiknek ez úgy megy, mint a karikacsapás, és eszükbe sem jut, hogy ezért mások mennyit szenvednek. És az egyszeri buta ember hogyha valamit nagyon jól tud, anélkül, hogy semmit nem kell tennie érte, azt gondolja, hogy ez másnak is így megy. Ami még vicc, hogy úton útfélen hangoztatja, hogy az õ gyereke anyatejes, sõt még a nagyobbnak is jut, és veri a nyálát erre, persze mindezt úgy, hogy orrán-száján folyik az anyatej, és semmit nem tesz érte. A tápszeres gyereket anyjukkal együtt pedig lenézi. Miért? A válasz egyszerû: Mert sötét, mint az éjszaka.
Ne foglalkozz azokkal akik leszavaztak. Biztos nem olvasták el rendesen a kérdést!
Köszönöm, hogy 20%-ra leszavaztatok. Itt mindenki nagy hangon írja, hogy az anyának joga van erre is, meg arra is - és azt is, hogy az aztán teljesen mindegy, hogy a gyerek mit kap. Az elsõben még csak-csak igazuk van - de a második nagyon nem mindegy! Még, ha létezne is tökéletes tápszer (nem létezik) - de az anyatejben mindig annyi és olyan ellenanyag van, amire a babának éppen szüksége van. Ezért a legjobb, ha a saját anyja tejét kapja. De ha ez nem megy, akkor egy másik nõ tejét. Azt vizsgálják is, hogy ne legyen belõle gond. Tehéntejet egész pici gyerek nem is kaphat. Márpedig a tápszerek alapja leginkább ez...
Az, hogy tényleg tegyen meg minden anya mindent azért, hogy legyen elég teje. Ha viszont nincs, akkor szerezzen más nõtõl - de ennél többet ne foglalkozzon a dologgal. Ha nem tehet róla, minek gyötörné még magát?
A szoptatáshoz "mindenki" ért, tudod.... a fenét. Én hónapokig küzködtem, igazán akartam szoptatni, de nem volt tejem. 45 perc fejés után is csak 10 ml! tejet tudtam lefejni. Ez van. Anyám se tudott szoptatni, ez van. Hidd el, mindent, de mindent kipróbáltam. (A teák szart se érnek, és még az ízük se jó, ezt csak úgy mellékesen megjegyzem.) MÉg mindig rossz, hogy nem sikerült, de attól még jó anya vagyok, ahogy a többi hozzám hasonló anyuka.

6hónapja nem szoptatom a kisfiam. Ha megnyomom a mellem még mindig folyik a tejem. Hogy apaszthatnám el?

Legjobb válasz: decemberbe lesz 2 éve, hogy nem sziptatok és nekem is jön. kaptam rá gyógyszert amíg szedtem rendben volt , mikor abbahagytam újra jött.

decemberbe lesz 2 éve, hogy nem sziptatok és nekem is jön. kaptam rá gyógyszert amíg szedtem rendben volt , mikor abbahagytam újra jött.
nekem másfél évig volt így. Elmúlt a gyógyszertõl. Még csak most hagytam abba, szóval remélem hogy nem is fog már visszajönni a tejcsorgás.

4 napos kismacskát elhagyta az anyja, nem szoptatja, a többieket megölte, csak őt találtam élve, és csak nyávog hiába itattam már tejjel, mert szopna szegénykém. Valakinek valami ötlete, hogy mit tegyek, hogy jobban érezze magát? :/

Legjobb válasz: Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Vagy állatorvosnál kell(ene) tápszert venni, ami szerintem irtó drága és ha kis rendelõ van a közelben, lehet nem tartanak ilyesmit. A másik, hogy gyógyszertárban, DM-ben vagy hasonló helyeken humán baba tápszert venni, olyat, ami pár hónapos csecsemõknek való + gyógyszertárból pipettát, fecskendõt beszerezni, mert enélkül nem tudod megetetni, mert még nem lefetyel. Tehén tejet nem szabad neki adni, mert hasmenést kap és kiszárad, elpusztul.

Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Vagy állatorvosnál kell(ene) tápszert venni, ami szerintem irtó drága és ha kis rendelõ van a közelben, lehet nem tartanak ilyesmit. A másik, hogy gyógyszertárban, DM-ben vagy hasonló helyeken humán baba tápszert venni, olyat, ami pár hónapos csecsemõknek való + gyógyszertárból pipettát, fecskendõt beszerezni, mert enélkül nem tudod megetetni, mert még nem lefetyel. Tehén tejet nem szabad neki adni, mert hasmenést kap és kiszárad, elpusztul.
2-3 óránként etetés kb 3-5 ml.Kecsketej vagy cicatápszer. Etetés után minden alkalommal fogsz egy vattát amit melegvízbe mártassz, kicsavarod és azzal simogatod a cica végbélnyílását, így ingerled a pisilésre, kakilásra, ez soha nem maradjon el, ha egy napig nincs széklet, de eszik a cica akkor irány az orvos.A legjobb lenne szoptatós anyacicát keresni a kicsinek.
Szerintem ha valami olyan anyagon aludhatna aminek erzi az anyja szagat kicsit megnyugodna, ha nincs ilyen akkor valami puha, meleg, szorre emlekezteto kis ruhadarabot rakj be neki a dobozaba. Meg nagyon kicsi ezert fecskendobe langyos tapszert, kecsketejet par orankent adj neki enni, ahohy azt a tobbiek is mondtak.
Csak ügyesen! Ha nem gyengült le, virgonc és már kajó is van, akkor reméljük minden rendben lesz.
3 óránként kellene etetni cica tápszerrel!
A kérdező hozzászólása: ez eddig rendben, de folyamatosan sír szegény az anyja után, nagyon hiányzik neki, és nem tudom hogy nyugtassam meg:(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!:) már van tápszer, apukám 3-4 óránként eteti majd, mert nekem el kellett jönnöm a koliba, de infralámpával melegitettem, raktam be neki plüssmacit meg szõrmét, egész ügyesen cumizza a tápszert:) kicsit megnyugodtam:) egyébként ahhoz képest, hogy 4 napos, elég kis virgonc, remélem megmarad:)
Próbáltad már, hogy lefogod le az anyát és a kicsiket rárakod a cicikre?
A nyuszikat lehetséges dajkaságba adni, a másik nyúl valószínûleg befogadja majd. Azzal kezdd, hogy a szoptatós anyát, akinek ugyanolyan idõs kölykei vannak, kiveszed a ketrecbõl egy pár órára és a nyuszikat a többiek közé teszed. Így átveszik egymás szagát. :) A legnagyobb esély a sikerre akkor van, ha a befogadó és a dajkaságba adott nyulak életkora között minimális a különbség. Ha mégse sikerülne, akkor mesterségesen kell táplálnod a kicsiket. Arról itt olvashatsz: http://www.haziallat.hu/kisemlos/gondozas/nyul-nevelese-mest..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)
A kérdező hozzászólása: Elfogadta õket... :)

Hétfőn lesz 4 hetes a cicám. Az anyja nem szoptatja. A tápszert nem akarja enni sem cumiból, sehogy. Mit adjak neki?

Legjobb válasz: 4 hetesen nem eszik? A szomszédban most vannak nagyon szép cicák, tegnap voltak 1 hónaposak, de egy hete már eszik az összetört konzervet. Mondjuk valami jó konzervet vesz nekik. Már legalább inniuk kellene, valami lapos tálkába rakd, és mutasd neki. Ilyen idõsen a cumit szerintem már nem fogadja, mert hozzászokott az anyjához.

4 hetesen nem eszik? A szomszédban most vannak nagyon szép cicák, tegnap voltak 1 hónaposak, de egy hete már eszik az összetört konzervet. Mondjuk valami jó konzervet vesz nekik. Már legalább inniuk kellene, valami lapos tálkába rakd, és mutasd neki. Ilyen idõsen a cumit szerintem már nem fogadja, mert hozzászokott az anyjához.
Már 3 hetes korától kellene neki adni kölyöktápot. Istenem minek van macskád ha nem vagy képes utána nézni? -.-" Mit vártál, hogy majd hónapokig szoptatja és neked nem kell fizetni a kajáért?
Adj nekik konzervet, juniort, nekm amúgy azt mondta anno az állatorvos, h 8 hetes koráig ne adjak neki szárazat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, még ezt a kimerítõ elsõ választ is. Erre csak annyit, hogy a macskának majdnemhogy többféle kajája van, mint nekünk. A kérdés nem ez volt, hanem, hogy a macskatejpótló tápszert (mert az is van!)nem akarja sehogy enni...én mindenhol azt olvastam, hogy fokozatosan kell átszoktatni a szilárd ételre, és mivel az anyja nem szoptatja, a tápszert nem fogadja, így nem lesz akkor fokozatos, ennyi. Van mindenféle junior kajánk itthon, alutasakos, száraz, konzerves, minden. Csak azt akartam megtudni hogy a gyomra nem sínyli e meg a gyors átállást.
Nem, a húsra való átállást nem fogja, majd a szárazra kell úgy szoktatni, h mindig rászórsz kicsit a nedvesre, és elkevered benne, h szokja, de akkor azt inkább csak a 8. hét után, lehet elõbb is lehetne, de én amondó vok, h hallgatok az állatorvosra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget! :)

Milyen a Gestomix fogamzásgátlóról a véleményetek, tapasztalatotok? 11 hónappal vagyok a szülés után, nem szoptatok, a menzesz rendbetétele érdekében írta az orvos! Közti vérzés jellemző mellette?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ hónapban volt közti vérzésem. Nem volt erõs, de szinte végig volt. Azóta egyáltalán nem fordult elõ. Egyéb mellékhatást nem tapasztaltam. Szilvi

Nekem az elsõ hónapban volt közti vérzésem. Nem volt erõs, de szinte végig volt. Azóta egyáltalán nem fordult elõ. Egyéb mellékhatást nem tapasztaltam. Szilvi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod! Esetleg még valaki? Tapasztalatok? Köszönöm!
Szia! nekem is ezt írta fel az orvos, de én már nem szedem. Nekem is volt mellette hóközi vérzésem. Ráadásúl míg szedztem nagyon ingerült voltam és a szexhez sem volt kedvem. Mióta abbahagytam minden megjavult. Nagyon összezavarta a hormonokat, én mégegyszer biztos nem szedném. de hátha neked jobb tapasztalatod lesz vele.

Nem szoptatja a kicsiket, mi lehet az oka?

A macskánk kedden szült 6 db kiscicát.Idáig szoptatta ?ket, tör?dött velük.Tegnap óta azonban, feléjük sem néz, pedig sírnak, ha odavezetem, beteszem a dobozba, ahol a kicsik vannak, pánikszer?en menekül, fúj a kiscicákra.Tegnap úgy oldottam meg a helyzetet, jobb ötlet híján, hogy összezártam a cicákkal az anyamacskát a hordozható ketrecbe.Eleinte minden er?vel próbált kijutni, harapdálta a rácsot stb., de egy id? múlva belenyugodott a helyzetbe, elkezdte szoptatni, nyalogatni a kicsiket.Ma is így oldottam meg a szoptatást, de hosszútávon tudom, hogy nem megoldás ez.Mellesleg ma rövid id?n belül újból kétségbeesetten próbált kijutni a ketrecb?l, így inkább kiengedtem, viszont a kicsik nem laktak jól, még mindig sírnak az anyjuk után. Mi lehet ennek az oka, és hogy lehetne megoldani ezt a helyzetet. Köszönöm el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: Ez a cicád elsõ szülése volt valószínüleg. Jól oldottad meg a dolgot, sajnos ennél többet nem tudsz tenni, nálunk két héten belül megoldódott.

Ez a cicád elsõ szülése volt valószínüleg. Jól oldottad meg a dolgot, sajnos ennél többet nem tudsz tenni, nálunk két héten belül megoldódott.
Általában megérzik ha valami baj van a kölykökkel de elég érdekes lenne ha mind a 6 életképtelen lenne... Nem értem miért csinálhatja ezt... Vegyél nekik valami tápszert és próbáld meg felnevelni, vagy zárd õket össze mindig. :( OFF Nagyokosok mit szólnak ehhez akik szerint a kutyák, macskák akarnak szülni és szükségük van erre?
A kérdező hozzászólása: 3-dik: Igen végsõ esetben azt hiszem kénytelen leszek vmi tápszerrel magam megoldani. Köszönöm a válaszokat! ha esetleg vkinek még lenne ötlete, kérem írjon!
Mindenképp meg kéne vizsgáltatni a kölyköket és a nõstény macskát, nincs-e baj. És nem ártana ivartalanítani. Az ilyen sûrû vemhesülés a nõstényt is megviselheti, lehet, hogy az õ szervezete nem bírja és ezért nem akar szoptatni.
fejd meg a macskádat és tedd bele a cumis üvegbe a tejet.4éves/f
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszhoz nem szólnék hozzá, 4 éves vagy , ? lol 2-dik : Nem , nem ez az elsõ szülése a nyáron is szült már 3 db cicát, õket minden probléma nélkül fölnevelte.
A kérdező hozzászólása: Értem, az ivartalanítás már tervbe volt véve az ezt megelõzõ szülés után, de sajnos tényleg nagyon gyorsan újból teherbe esett, ezután mindenképp elvégeztetem a mûtétet, egyrészt a macskának is jobb, ha nem szül szinte folyamatosan, másrészt ha azt nézzük, hogy egy évben átlagban kétszer szül egy macska, kb. 5-8 kölyköt, mindenki kiszámolhatja mennyi jön össze néhány év alatt. Ennyi macskát senki sem képes tartani, kóbormacskatenyésztést hobbiból folytatni pedig felelõtlenség. Ha nem oldódik meg a dolog, természetesen állatorvoshoz viszem, sajnos a helyi állatorvos egyáltalán nem mondható szakszerûnek, sem tudás fõként pedig a higiéniát illetõen nem, úgy hogy még keresgélek megfelelõbbet a környéken. Köszönöm a válaszodat!
Lehet, hogy az anya macskának van baja, szerintem vidd el a kicsiket is, és az anyát is állatorvoshoz.

Még most sem sikerült feldolgozni, hogy nem szoptatom a babám. Belenyugodjak, vagy van még remény? Bele vagyok betegedve még most is, pedig már 3 hós.

1000 féle praktikát, szert kipróbáltam, nehéz lenne kipróbálni. Nem tudok belenyugodni.

Legjobb válasz: Én sem tudok a neten talált praktikáknál többet, de tedd csak úgy cicire,ha szeret cicizni. Nincs benne semmi kivetnivaló szerintem,az etetését meg megoldod más módon. amúgy a www.lll.hu - n vannak szoptatási tanácsadók akiket fel lehet hívni vagy e-mailt is lehet nekik írni és válaszolnak is :).

Én sem tudok a neten talált praktikáknál többet, de tedd csak úgy cicire, ha szeret cicizni. Nincs benne semmi kivetnivaló szerintem, az etetését meg megoldod más módon. amúgy a http://www.lll.hu - n vannak szoptatási tanácsadók akiket fel lehet hívni vagy e-mailt is lehet nekik írni és válaszolnak is :) .
Hát most el kellene kezdenem osztani az észt, hogy mit és hogyan csinálj, de feltételezem, hogy már mindent megttetél. Ha pedig tényleg mindent megtettél, akkor bizony van egy pont amikor fel kell adni, különben a fölösleges idegeskedésre fogsz emlékezni, pedig ezek csodálatos hónapok. Ne hagyd, hogy rossz emlék maradjon. Rengeteg baba felnõtt már a tápikon, persze nem vitatom, jobb az anyetej, de a tápik sem rosszak, nem lesztek betgesebbek stb. Szóval nyugi és foglalkozz a babáddal, koncentrálj arra, hogy miként mozog, gagyarászik mosolyog :) (az lll-lel pedig csak óvatosan, mert ha vígasztalást vársz a tejhiány miatt, akkor rossz ajtón kopogtatsz, ha õket keresed, egyszerûen nem fogadják el, hogy van olyan, hogy nem megy a szopi, csõlátásû banda - mindamellett természetesen, hogy a konkrét szopitémákban tudnak tanácsot adni)
9:15-nek! Nagyon szép levél! Olyan aranyos vagy! Igazad van!
9:15-ös! Nagyon szép levél és nagyon igazad van! (az lll-hez is elküdhetnéd)
9:15-ös, ezt szerintem minden olyan topikba be kellene másolni, ahol csak azt súlykolják, h tedd mellre, egyél-igyál és minden rendben lesz. Köszi neked ezért az írásért, minden tejért küzdõ anya nevében! :) M.
a hosszu levéllel nyitnék egy topicot hogy mindenki elolvassa!
Hát ezen most pityeregtem egy jót... :) Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, legfõképp a 3. válaszolónak, nagyon sokat segített!!!

Sürgõs! Az anya macska nem szoptatja a kiscicáját odarakom és mindig elmegy adtam neki enni de akkorse mit tegyek?

Legjobb válasz: A macskák megérzik, ha a kölykük nem életrevaló, beteg vagy el fog pusztulni. Ilyenkor hiába rakod oda a kicsit, ellöki magától.

A macskák megérzik, ha a kölykük nem életrevaló, beteg vagy el fog pusztulni. Ilyenkor hiába rakod oda a kicsit, ellöki magától.
A kérdező hozzászólása: Akkor el fog pusztulni?
Vegyél cumisüveget és abból etesd rendes tejjel
Ha van módod kecsketejet szerezni akkor azt tudsz nekik adni! Ha nincs akkor lehet tápszert kapni cicababáknak! 3 hetesek akkor már elég ha egy hétig eteted õket, az én cicám 4 hetes volt mikor rátaláltunk és elfogadta, megette a junior kaját! Gondolom kénytelen volt, mivel hogy tök egyedül ugrabugrált a kertben! A nagyon kicsiket 3 óránként etetni kell! Õk már nagyobbak szerintem elég nekik a 4-5 óránkénti etetés! De a legjobb ha felhívod az orvost! Ivartalanításon nem gondolkoztál? Mi lesz a kicsik sorsa késõbb?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!