Találatok a következő kifejezésre: Nem szeretném a (5470 db)

Honann tudom h a lány nem szeretné a csókot? Vagy saját magamban vagyok bizonytalan h nem szeretné?

Legjobb válasz: Hivd el elõbb randizi, beszélgessetek, ismerjétek meg egymást! Ha igent mond a randira, tuti tetszel neki! Utána majd jön a többi, érezni fogod hogy bejössz neki vagy sem! Ne félj próbálkozni, ne félj az elutasitástól! Aztán mindig eszedbe jut, hogy mi lett volna ha... Tele van kockáztatással az élet, aki nem kockáztat, nem nyerhet s nem is veszithet! Ne toporogj egy helybe! Hajrá!

Hivd el elõbb randizi, beszélgessetek, ismerjétek meg egymást! Ha igent mond a randira, tuti tetszel neki! Utána majd jön a többi, érezni fogod hogy bejössz neki vagy sem! Ne félj próbálkozni, ne félj az elutasitástól! Aztán mindig eszedbe jut, hogy mi lett volna ha... Tele van kockáztatással az élet, aki nem kockáztat, nem nyerhet s nem is veszithet! Ne toporogj egy helybe! Hajrá!
KÉRDEZD MEG TÕLE!
A kérdező hozzászólása: Már lassan másfél éve h eggyüt vagyunk és persze van csókis...csak olyan mintha nem szeretné de lehet hogy csak velem van baj:S:/
van valakije
18:27-es vagyok... Jahhh, azt is le kellett volna irnod, na de mindegy... Hát és eddig sokat csókolóztatok? Mikor változott a dolog? Sexelni szoktatok? Azt is kevésbé kivánja? Ha igen, lehet hogy tényleg van valakije, vagy csak lehet hogy most kicsit nyugisabb fázisba van az érzések terén és nem akar állandóan nyalakodni! Ne gondolj rögtön a legrosszabra!

14 hetes kismama vagyok. Jövöhéten megyünk balcsira. Merjek napozni, meg fürödni? Mert nem szeretném a bennt vagy a fa alatt tölteni, azt a pár napot.

Legjobb válasz: hat ha nem szeretned akkor nem is fogod most irtad le sajat magad.Miert ha azt irjak neked,hogy ne akkor nem megy el vagy bent leszel a szobaban,hat nem hinnem!

hat ha nem szeretned akkor nem is fogod most irtad le sajat magad.Miert ha azt irjak neked, hogy ne akkor nem megy el vagy bent leszel a szobaban, hat nem hinnem!
Ha zárt a méhszájad, akkor irány fürdeni. :)
Ne suttesd sokaig a pocidat, mert felmelegszik a magzatviz.
Én kb.16 hetesen voltam 4 napot a Balcsin. Mikor nagyon sütött a nap, nem napoztam bikiniben vagy eltakartam a hasam, mert engem az megnyugtat. A doki nem ajánlotta a tûzõ napot. Egyszer elmentünk 1-1, 5 órára vitorlázni, sütött a nap, de azért jöttek a felhõk is. Nem volt semmi gond. Szerintem lemész és majd meglátod. Jó pihit!
Én mernék. Pontosítok, én merek is. Igaz, én még csak a hetedik hétben vagyok jelenleg, de például ma is fürödtem és napoztam egy keveset. Az elõzõ terhességemnél is strandoltam, makk egészséges fiam született. Gyakran elmondják, hogy a terhesség nem betegség. Szerintem van alapja. Ha nem fürödhetnél, akkor azt az orvosod már mondta volna.
Én megkérdeztem a nõdokim és azt mondta, hogy nyugodtan csak ne 11 és 15 óra között. Ne tûzze a nap a pocimat és figyeljek arra, hogy a magzatvíz ne melegedjen fel. Azért is ajánlotta a napozást, mert a D vitamin jót tesz!Jó nyaralást!
keruld a napot, a felhevules arthat a magzatnak es a vizben osszeszedhetsz barmit, oda annyi minden urulek es szemet kerul, inkabb maradj ki ebbol most, a babad egeszsege fontosabb, csak egyszer kell valami fertozes ami arthat, semmi szukseg ra, jobb a megelozes
Mi a jövõ héten megyünk, én akkor 11 hetes leszek. Tutira fogok fürdeni és napozni is. Úgyis érzem a napon, hogy mikor volt elég. Bár nekem a napozás abból áll, hogy felfekszem a matracra és folyamatosan locsolom magam a hideg vízzel, így nem melegszem át (eddig így csináltam). Idén ugy csinálom, ahogy majd jólesik, lehet hogy sehogy, de ez majd ott derül ki. Ja, és mi sátorral megyünk.

Ti haragudnátok a gyereketekre ha annyira nem szeretné a keresztnevét hogy meg akarná változtatni? :S Rosszul esne nektek vagy inkább az ő boldogsága lenne a fontos?

Legjobb válasz: Miért haragudnál rá? Haragszol rá, ha nem szereti a spenótot? Nem tehet róla. És szerintem szülõi kudarcnak sem kell felfogni. Egyszerûen nem tud vele azonosulni, szerintem meg lehet érteni. Mondjuk nem biztos, hogy a névváltoztatás az elsõdleges módszer, akkor tényleg nagyon utálhatja.. Ha én nagyon nem szeretném a nevemet, elõször biztos egyszerûen olyan becenevet találnék ki, amin mindenki hívhatna, és az jó lenne.. :)

Miért haragudnál rá? Haragszol rá, ha nem szereti a spenótot? Nem tehet róla. És szerintem szülõi kudarcnak sem kell felfogni. Egyszerûen nem tud vele azonosulni, szerintem meg lehet érteni. Mondjuk nem biztos, hogy a névváltoztatás az elsõdleges módszer, akkor tényleg nagyon utálhatja.. Ha én nagyon nem szeretném a nevemet, elõször biztos egyszerûen olyan becenevet találnék ki, amin mindenki hívhatna, és az jó lenne.. :)
Nekem nagyon tetszik a Kinga :) mire változtatnád? Nem tudom. Szerintem ez szülõ függõ dolog. Úgyértem mennyire maradiak vagy épp modernek. Ülj le velük megbeszélni a dolgot.
Nem haragudnék meg rá, de a helyedbe nem is változtatnám meg. El nem tudom képzelni, hogy 18 évig pl. Kati legyek, utána meg Mari. Én sem voltam oda a nevemért, de megszoktam és nem változtattam volna meg. 2 keresztnevem van, a 2. szinte csak a család ismeri.
Megkérdezhetem melyik az a név, amit ennyire utálsz?
Én nem változtatnám meg, mert lehet csak egy fellángolás aztán minden évben ezt akarná. Majd ha felnõ és õ maga tényleg akarja akkor megváltoztatja, annyira szörnyû neve nem lehet.
nemek két kereszt nevem van... a második pedig nem szeretem. tetszik csak nem magamon. de anyumnak ezzel nem volt semmi baja. habár nem töröltettük el de akkor sem szeretem de nem haragszik
Én sem szeretem a nevem, most már nem tudnék mást megszokni, de ha gyerekkoromban lett volna lehetõség, akkor megváltoztattam volna. Így a gyerekemet megérteném, nem csinálnék belõle személyes tragédiát.
A kérdező hozzászólása: két hónap múlva 18 leszek és azt gondoltam akkor megváltoztatom. Nem szörnyû teljesen átlagos név, és nem fellángolás kicsi korom óta nagyon utálom és meg akarom változtatni. Rosszul érzem magam tõle :S azt gondoltam, ha fõiskolára megyek új társaság, mindenki megszokná hamar. Csak nem akarom hogy a szüleim rosszul érezzék magukat. Ezért azt gondoltam ha szerintetek ez sértõ nekik, inkább felveszek mellé egy másik nevet, és akkor csak papíron lenne meg a msotani, de kicsit még úgy is zavarna.
A kérdező hozzászólása: Nop.
Valamilyen szinten haragudnék , vagy inkább megsértene . Szerintem biztosan van olyan becenév, amit te is szeretsz talán megpróbálhatnád azt használni , mielõtt megváltoztatod.../egy Kinga...:) /
És mire szeretnéd változtatni? :)
Nekem két keresztnevem van, Napsugár és Nárcisz. Amikor 18 lettem én is meg akartam változtatni, de nem tettem, mert sikerült megbarátkoznom vele. Most már a Nárciszt használom:) A szüleim nem tartották sértõnek, hanem elfogadták, hogy nem tetszik nekem a nevem, és, hogy megváltoztatom. Szerintem a szüleid se fogják sértõnek tartani, ha meg szeretnéd változtatni, bár ez embertõl függ...
16 vagyok, szóval ez részemrõl bõven elméleti. Természetesen nem haragudnék, de nem is engedném, hogy megváltoztassa. Aztán ha már 18 évesen is akarja, akkor csinálja. Én is utáltam kiskoromban a nevem, sõt, még most sem szeretem, de ezt 10 évvel ezelõtt senki sem tudhatta, hogy nem fogok vele megbarátkozni. Most pedig már nem tudnék élni más névvel, megszoktam. Szóval 10 alatt azért nem engedném, hogy megváltoztassa, mert még túlságosan kicsi ahhoz, hogy ezt igazán tudja; 10 felett pedig azért nem, mert lehet, hogy egy kamaszkori változás. De ha betöltötte a 18-at, és úgy döntene, hogy megváltoztatja, akkor emiatt semmiképpen sem neheztelnék rá, elfogadnám a döntését.
A kérdező hozzászólása: Valakit ez zavar valaki meg megmûtteti az orrát, pedig mások szerint semmi baj vele. Nem vagyok egyszerû attól hogy nekem fontos valami, ami neked nem.
Nekem az esne rosszul, hogy a gyerekem olyan kis egyszerû, hogy azt hiszi, a nevén múlik a boldogsága.
Haragudni nem haragudnék, de azért nem esne olyan jól. Mert én pl nagy gonddal és lelkesedéssel választottam a lányom nevét, még nem is ismertem a férjemet, amikor beleszerettem ebbe a névbe. Nem esne jól, ha el akarná dobni, kitörölni, mintha nem is lett volna. Ez szerintem kicsit olyan, mintha adnál valakinek egy ajándékot és az meg félredobná, mert neki nem tetszik, pedig te oda vagy érte... Szerintem ha nagyon nem bírsz ezzel élni, csak vegyél fel hozzá egy másik nevet, és használd azt... De szerintem te még bõven fiatal vagy hozzá, dolgozik benned az önmegvalósítás és egyebek... Nem hiszem, hogy ez a gátja a boldogságodnak...
A kérdező hozzászólása: Kinga. Mondtam hogy teljesen átlagos... semmi bajom vele máson. Úgyhogy nem akarok megbántani ezzel senkit.
En max a vezeteknevemet valtoztatnam meg, mert harom szo kulonirva W is van benne es eleg bonyolult, de megokdom azzal h minel elobb ferjhez megyek aztan az jo lesz. A keresztnevem is picit ritkabb fajta de en szeretem, illik hozzam, en is picit furcsabb embernek szamitok. Ram biztos nem haragudnanak a n evvaltoztatasert, hiszen az ember nevenek az emberhez kell passzolnia, foleg a szemelyisegehez.
õõõ, Kingáról Nop-ra??

Elkezdtük a hozzátáplálást, eddig almát, barackot próbáltuk. Uzsonnára adtam neki tejpéppel, gabonapéppel. Nem szeretném a szopit kiváltani, a délutáni gyümölcsöt pluszban szeretném adni neki. A répa-krumpli-sütőtök változatot ebédre kínáljam neki?

Legjobb válasz: Persze.Miért ne?:)Bár az a legjobb ha minden izt elõször külön ismertetsz vele,már csak azért is,mert 1:ha bármilyen allergia fellép,vagy bármi más probléma tudd melyik ételtõl 2:ismerje meg minden étel saját izét.

Persze.Miért ne?:) Bár az a legjobb ha minden izt elõször külön ismertetsz vele, már csak azért is, mert 1:ha bármilyen allergia fellép, vagy bármi más probléma tudd melyik ételtõl 2:ismerje meg minden étel saját izét.

Én szeretném a pasimat meglepni egy 3. lánnyal. Engem is izgat a dolog és szerintem őt még jobban, de nem szeretném a kapcsolatunkat tönkretenni, mert nagyon szeretem őt. Ez tönkreteheti a kapcsolatot?

Legjobb válasz: ha neked semmi bajod nem lenne azzal, h a szemed elõtt megdug egy másik csajt, akkor nem hiszem, h hatással lenne a kapcsolatotokra.

ha neked semmi bajod nem lenne azzal, h a szemed elõtt megdug egy másik csajt, akkor nem hiszem, h hatással lenne a kapcsolatotokra.
Egy HARMADIK lánnyal? :D Alapból mennyi van? xD Most komolyan: nagyon könnyen szétcsúszhat minden egy ilyentõl. Nem mellékesen hányingerem van már a lányokra ráerõltetett biszexualitásból, amit sokan nem belsõ indíttatásból tesznek. Ez most nem neked szól, nem ismerlek, hanem azoknak akik azt hiszik, hogy mivel a tv-ben meg uyge a pornóban ez átlagos, legyen a való életben is az.
Elég példát olvastam a neten olyanokról, akik elõre tudták, hogy hú, õket ez nem fogja zavarni, aztán nagy pofára esés lesz. De én nem akarok a "jónak" az elrontója lenni. Ma már ott tartunk, hogy az a furcsa, beteg ember, aki egy párkapcsolatban csakis a szerelmével akar lenni, oda más soha nem férkõzhetne be. (én ehhez a típushoz tartozom, a párom is)
Aki nagyon szereti a párját az nem osztaná meg senkivel sem......, általában ilyeneknek nincs jó végük!!
Hát ha az exem ilyennel próbálkozott volna lehet még kapna egy esélyt :) mindenesetre szerintem is mint elõttem válaszoló ha te nem vagy féltékeny rá hogy konkrétan szemed láttára félrekufircol akkor nagyon nagy baj nem lehet, ha szeretitek egymást nem fog nagyon kihatni a kapcsolatotokra. 22f

Mit csinálnátok, ha a férjetek nem szeretné a 3-dik babát?

Lehet terhes vagyok,késik a menzim,apának mondtam,és nem szeretné a babát,most nem.

Legjobb válasz: Szia!A válaszom sokaknak nem fog tetszeni,de ha terhes vagy,akkor mindenképpen tartsd meg,ha annyira szeretnéd!Én is megtartottam,sõt a 4.-et is!Szegény párom tiltakozott ellene,de mikor megszülettek,õ se tudott ellenállni a kisbabáknak!!Utólag mondta,hogy jó,hogy ragaszkodtam a bébikhez,mert annyira szépek!Én csak ennyit szerettem volna mondani! Jó egészséget nektek!!

Szia!A válaszom sokaknak nem fog tetszeni, de ha terhes vagy, akkor mindenképpen tartsd meg, ha annyira szeretnéd!Én is megtartottam, sõt a 4.-et is!Szegény párom tiltakozott ellene, de mikor megszülettek, õ se tudott ellenállni a kisbabáknak!!Utólag mondta, hogy jó, hogy ragaszkodtam a bébikhez, mert annyira szépek!Én csak ennyit szerettem volna mondani! Jó egészséget nektek!!
Bármilyen igazságtalan is ez a férfinemre...az életre a nõ mondja ki az igent. Vagy a nemet. Nehéz kérdés, mert egy féfit ebbõl nem lehet kihagyni, az õ gyereke is. Én mindenképpen megtartanám: ha az elsõ gyerekem lenne. Biztos nem tudna megállítani. Másodiknál is eltökélt volnék, azt hiszem. Tény az, hogy én biztonsággal 1 vagy 2 gyereket tudok felnevelni, az anyagi helyzetemet tekintve. Én 3-at biztos nem vállalok...de mindenkinél más lehetõségek és vállalások vannak.
jaja én is mensiztem és mikor gyanakodni kezdtem már 12 hetes volztam. én megtartanám. attol még el vállni nem fogtok, és a férjed is imádni fogja az tuti.

Mi a véleményetek arról, ha valaki kiállításokra jár a törzskönyvezett, amúgy szuper kutyájával, sorra nyeri a kiállításokat, de ő nem szeretne tenyészteni, nem szeretne a kutyájával fedeztetni?

Ez szerintem azért probléma, mert ugye sokszor írjuk, hogy egy adott fajtánál a fajta nemesítése a cél, és ha olyan kutyája van, ami ennyire jó, mindenhol kit?n? bírálatot kap, de mégsem fedeztetni, azzal egyrészt nem örökíti tovább a kiváló vérvonalat, másrészt meg akkor elveszi a gy?ztes helyezést azoktól, akik meg tovább nemesítenék a fajtát, nekik viszont ugye már csak a második helyezés jut, ami nem jó, hiába ?k tenyésztenék tovább a fajtát. Szóval a gazda részér?l etikus egy ilyen kutyával minden kiállítást megnyerni, de kivonni magát a tenyésztés/fedeztetés felel?ssége alól?

Legjobb válasz: Nem mindig az a kutya nyer a kiállitásokon, amely fajtájának tökéletes példánya, és attól, hogy roskadozik a szekrény a kupáktól, attól még nembiztos, hogy jól is örökit. A kiállitási eredmény, egy biró szubjektiv véleménye, a szukatulajdonosok azzal fedeztetnek, ami számukra a legmefelelõbb, és az nem mindig a gyõztes kutya. a kiállitás lényege szerintem, hogy bemutassuk a kutyát, nemcsak a birónak, hanem a közönségnek is.

Nem mindig az a kutya nyer a kiállitásokon, amely fajtájának tökéletes példánya, és attól, hogy roskadozik a szekrény a kupáktól, attól még nembiztos, hogy jól is örökit. A kiállitási eredmény, egy biró szubjektiv véleménye, a szukatulajdonosok azzal fedeztetnek, ami számukra a legmefelelõbb, és az nem mindig a gyõztes kutya. a kiállitás lényege szerintem, hogy bemutassuk a kutyát, nemcsak a birónak, hanem a közönségnek is.
Semmi rosszat nem gondolok. Szerintem én is fogok járni a kutyámmal ha veszek egyet a tenyésztõtõl, de attól még nem biztos hogy tenyészteni is akarom. Ez kb olyan mint hogy nekem kötelességem gyereket szülni mert kihalunk...
Ez valóban így van, de a tenyésztõnek az is jó, ha olyan kutyája ér el eredményt, amelyik sosem lessz tenyésztésbe vonava. Ez is a kennel hírnevét öregbíti. A többi tenyésztõ meg így járt. De azért nem olyan gyakori ez az eset, ugye? :) Szerintem két kezünkön meg tudnánk számolni, hogy hány ilyen kutya van az országban.
Jo szorakozas, ennyi. Biztos annak a bizonyos tulajdonosnak ez a kikapcsolodas Vegulis egy verseny, szeret buszke lennni a kutyajara. Az olimpiara sem azert neveznek be, hogy utana minden nonek gyereket csinaljanak az aranyermesek. Ez egy megmerettetes, nincs tobbrol szo. De szerintem tobbet tudsz meg, ha maganak a tulajdonosnak teszed fel a kerdest, mert csak o tudja megmondani, miert szeret versenyekre jarni.
Semmi. Ez egy verseny. Hülyeség lenne azt mondani, hogy na akkor csak az nevezzen be aki tenyészt. Merthogy? Hogy egyszerûbb legyen valami minõsítést kapni? "Titkoljuk" el, hogy vannak jobbak? Tenyészteni meg nem kötelezõ, de független szakértõk visszajelzésére meg minõsítésekre bárki igényt tarthat.
Akkor ez nagyon elméleti kérdés, mert nem tudhatod, hogy azok a kutyák vajon hány tenyésztõtõl vették el a lehetõséget. Amúgy szinte hetente vannak kiállítások, kizárt, hogy mindegyiken ott lennének és mindig azok a kutyák nyernének. Ráadásul a tenyésztésnek nem feltétele a BOB, általában bizonyos számú kitûnõ minõsítés kell hozzá, azt meg kaphat a második vagy ötödik helyezettként is.
A kiállítási eredmény nem egyenlõ a tenyészértékkel. Okos tenyésztõ a legjobb küllemû kutyáját hordja kiállításra és a legjobban örökítõtõl lesznek utódok. Nekem is van kutyám, akit sokat hordtam kiállításra, de nem szándékozom a fajtát tenyészteni, csak hobbiból tartom. Van olyan kutyám is, aki sokszor nyert, de tudom, hogy a testvére jobb tenyésztésre, csak éppen õ utálja a kiállításokat. Az, hogy valaki sokszor és nagyokat nyer, elég ritkán a kutyának, sokkal inkább a gazdának meg a handlernek köszönhetõ. Ismerek olyan kutyát is, akit minden lehetséges kiállításra elhordtak és hacsak nem esett be egy tájékozatlan külföldi bíró, mindenhol fajtagyõztes is lett. Mégsem fedeztetett vele senki, akármennyire kínálgatta. A kiállításon megmutatja az ember, milyen szép kutyákat tud tenyészteni. Aztán, mint a régi mondásban: nézd meg az anyját, vedd el a lányát. Lefordítva: nézd meg a kutyát, menj az apjához fedeztetni.
Nem értem mi a bajod!? Semmilyen szabályban nincs benne hogy aki kiállításra akar menni és jó a kutyája annak kötelezõ fedeztetni is! Innentõl kezdve az megy aki akar! Mit kell itt bonyolítani? Ha meg annyira akarja jobbítani a tenyésztõ a fajtát akkor az ígéretes kiskutyát tartsa meg, vagy adja társtulajdonba! Nem is értem hogy jön ide hogy milyen kennelbõl vegyél kutyát? Hát olyanból ami neked szimpatikus és nincs rossz híre!
Én meg azt nem értem, hogy Te mit nem értessz? Ennyi erõvel azt is elõírhatnád, hogy mindenkinek kötelezõ legyen kiállításra vinni a törzskönyvezett kutyáját, hátha õ lesz a következõ sztárkan, vagy sztárszuka! Akkor a hobbi kutyák ivartalanításáról is küllembírónak kellene döntenie? Ha azt mondja hogy márpedig ez gyönyörû és tenyésztésbe kell vonni, akkor meg a kedves gazdi kötelezõen váltson ki kennelnevet, tegyen eleget a tenyésztési szabályzatban lefektetett feltételeknek és lehetõleg végezzen tenyésztõi tanfolyamot és igenis pároztassa a kutyáját? Azért ne essünk már át a ló túloldalára! Én továbbra is állítom, hogy KEVÉS olyan hobbi kutya van magyarországon, akik rendre maguk mögé utasítják a tenyésztõk kutyáit. A legtöbb fajta azért nem áll a kipusztulás szélén, hogy tûzzel-vassal kelljen megfelelõ tenyészállatokat felkutatni.
A kérdező hozzászólása: Hát, akkor viszont ne szidjuk a szaporítókat? Minden második kérdés arról szól itt is, hogy mennyire rossz ennek vagy annak a fajtának az állománya, hogy egyre ideggyengébb, rosszabb kutyák születnek. Nem mondom, hogy minden jó kutya nyertes, lehet, hogy el sem viszik kiállításra. De abban biztos vagyok, hogy egyes fajtákat csak úgy lehetne javítani, megmenteni, ha a valóban jó egyedeket tenyésztenék tovább, nem csak azt, ami 1 db kutya/alom ott marad esetleg a tenyésztõnél. A fajta sorsáért az összes gazdának össze kellene fognia, így lehetne csak javítani nagy számban az állományon, nem?
Abban igazad van, hogy vannak fajták, amikre ráférne a minõség javítás, de már az is nagy szó, ha valakinek eszébe jut, hogy törzskönyvezett kutyát vegyen, nem sok esélyt látok rá, hogy a gazdik hirtelen összefogjanak és tömegesen elkezdjenek kiállításokra járni a kedvenc fajtájuk megmentése érdekében. Abban is egyetértek, hogy ha lenne olyan kutyám, amelyikkel csak szórakozásból járnék kiállításokra, és az elkezdené besöpörni a díjakat, akkor azért elgondolkodnék rajta, hogy érdemes lenne tenyésztésbe vonni és felvenném a kapcsolatot a tenyésztõjével (mert én nem vagyok az).
A kérdező hozzászólása: hát igen, ilyesmire gondoltam.
Persze és akkor most mindenki alapítson kennelt akinek jó kutyája van? Azért a fajta jobbítása nem csak azon múlik hogy milyen a kutyád hanem egy pár más dolgon is, pl képzettségen! Mi legalább nem ártunk a kutyáknak és nem rontjuk az állományt ha nem is javul, ellenben a szaporítókkal! Meg nem tudom hány kutyáról beszélsz, de nekem pl ritka fajtám van, ami nem túl népszerû, és elvileg elég kevés van belõle, de tenyésztõt több tucatot találtam akik nem is olyan rosszak! Nem tudom, te valami nagyon ritka és egzotikus fajtáról beszélhetsz amibõl 10 van az országban...
Sztem neked az a bajod h szerinted minden ember ha kifog egy jó kutyát köteles tenyészteni. De ez nem így van. Aki nem ért hozzá, nincs tengernyi ideje és tapasztalata, szakértelme, meg türelme hogy jó gazdát találjon minden kutyának és tartsa a kapcsolatot egy életen át velük, elad egy jó kutyát, azoknak is tenyészteni kell...ez egy végtelen sor lenne és túl sok kutya lenne. De aki nem akar tenyészteni neki is joga van a jó minõségû kutyához. A szaporítók meg nem tom hogy jönnek ide, velük az a baj hogy beteg állatok tömkelegét nyomják a világba bele.
Meg az okos tenyésztõ a jó kutyát nem adja olyan helyre ahol csak családi dísz lesz belõle! Kicsit még homály van nálad kutyaügyben...
A kérdező hozzászólása: és akkor mégis mi alapján válasszon az ember kennelt, és szülõket? (ha nem a kiállítási erdemény alapján...)
A szukatulajdonosok nem feltétlenül azzal a kutyával fedeztetnek, aki a legtöbb címet nyeri, hanem aki illik a kutyájukhoz típusban, temperamentumban. Meg ez is egy fontos visszajelzés. Ismerek egy kutyát, aki egy csomó kiállítást nyert, õt olyan kutyákkal pároztatták, akik szintén szintén sokat nyertek, de a kölykök között kevés igazán jó küllemû született. Nem a gyõztes kutya kölykét kell megvenni, hanem a szüleit! Meg hát ennyi erõvel pl. agility vagy terelõversenyekre se járjon az, aki nem akar tenyészteni? Amúgy nekem az a véleményem, hogy túl nagy fontosságot tulajdonítanak a kiállítási eredményeknek más fontosabb tulajdonságok, pl. munkakészség rovására.
A kérdező hozzászólása: Na de mire jó az a visszajelzés, ha utána õ nem tenyészt? Rendben, menjen el egyszer egy kiállításra, vagy kétszer, kíváncsiságból, gyõzõdjön meg róla, hogy szakértõi, bírói szemmel is jó a kutyája, aztán menjen munkavizsgára, vagy agilitizni, vagy vadászvizsgára... de mi értelme a trófeákat gyûjteni, ha nem a tenyésztés miatt?
A kérdező hozzászólása: Nem konkrétan érdekel, csak néztem egy kennelt, ahol fel vannak sorolva a honlapon a versenyeket nyert kölykök, és közben azokra rákeresve egyik sincs továbbtenyésztve, ez lett a furcsa számomra. Na de akkor mi az igazán jó, fajtáját jól továbbörökítõ kutya ismérve? Ha nem az, hogy milyen címei vannak, akkor mi? Mindenki azt írta, menjek el a kiállításokra és ott vegyem fel a kapcsolatot a kennelekkel, na de így akkor semmi értelme, mert aki ott jól szerepel, még korántsem biztos, hogy kölykei is lesznek.
A kérdező hozzászólása: Én csak arra gondolok, hogy ha mondjuk van egy tenyésztõnél egy párosítás, akkor megadja hozzá, hogy milyen címeket nyertek azok a kutyák, akiket épp párosítanak. Tulajdonképpen ezzel igazolja, hogy jó az a párosítás (na meg a szûrésekkel) - de egy olyan párosítást, ahol a kutyának csak tenyészthetõ címe van, meg mondjuk kitûnõ minõsítései, az nem jó, legalábbis nem mondják jónak, mert nincs nekik CACIB meg CAC meg egyéb minõsítése. Ezeket meg egy versenyen csak egy kutya kaphatja, van, amihez több versenyt is meg kell nyerni. Azaz ha nem a tenyésztésbe vont kutyák lesznek mondjuk a championok, akkor azt a champion címet az a kutya nem használja semmire - és abból nem osztogatnak olyan sokat.
A kérdező hozzászólása: akkor viszont hol van a fajta jobbítása, nemesítése, mint cél a tenyésztésben? mert akkor a tenyésztõnek igenis azt kellene elõsegítenie, hogy az adott alomból a legjobb kölyköket igenis fedeztessék, mert különben semmit sem ér az õ fajta jobbítási törekvése. akkor csak mellébeszélés az egész.
Mi még nem tartunk ott, de el tudom képzelni, hogy ha olyan eredményes lesz a kutyám a kiállításokon, hogy a tenyésztõje javasolja a tenyésztésbe vonását, akkor nem zárkózom el elõle.
Szerintem az lenne erre a megoldás, hogy a kiállításokon induljon külön kategória ivartalanított állatok részére. (mert ha ugye nem akarja tenyészteni, akkor a minimum hogy ivartalanítsa) Van néhány kiállítás ahol ez már elfogadott!
Érdekes kérdés. Nem igazán értem a logikát én sem. És az én fajtámban nem találkoztam hasonló esettel. Csak annyit tudok erre írni: Ne a gyõztes kutyával fedeztess, hanem annak az apjával :)
Megteheti és helyeslem a döntését. szeret kiállításra járni, de nem akar tenyészteni. Bárcsak többen lennének ilyen emberek akik így döntenek.
Támogatom. Nem kötelezõ minden kutyával tenyészteni. Egyébként meg az a véleményem, hogy a kiállítás egy show, ahol nem feltétlenül az a kutya nyer, aki a legjobb tenyészegyed is. A kiállítási eredmény számomra önmagában nem mérce.
Talán mert a gyakorin nem kutyaszakértõ, nyertes kutyák kölykeit tartó emberek vannak? Talán hozzértõknél kéne érdeklõdni. És még ott sem az a mérce hogy az egyik leszólja a kennelt mert mindenkinek más az ízlése és a elképzelése.

Milyen navigációs alkalmazást használhatok androidos okostelefonon, ha nem szeretném a Google navigációs és térkép alkalmazásait használni?

Egyszerûen telepíthetõ, lehetõleg ingyenes alkalmazást keresek. Egy csekély összeg kifizetése egy ilyen szoftverért azért belefér.

Legjobb válasz: WAZE

WAZE
Navitel, Sygic, Mapsforge, OsmAnd, Locus... meg még vagy ezer...
A kérdező hozzászólása: #1-nek: a Waze Google termék, azt nem szeretném.
iGo google -> igo android
A legjobb (énis használom!) Sygic !!!!!
navigon még kimaradt a felsorolásból vmi torrent oldalrool biztos le tucc tölteni

Hogy mondják azt németül, hogy:. Kérlek, írd meg, hogy milyen ajándékot szeretnél, mert nem szeretném a negyedik kávés készletet küldeni?

Kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: Bitte schreibe mir, welches Geschenk du am liebsten bekommen würdest, denn ich will nicht das vierte ( használatosabb: das x-te) Kaffeservice schicken.

Bitte schreibe mir, welches Geschenk du am liebsten bekommen würdest, denn ich will nicht das vierte ( használatosabb: das x-te) Kaffeservice schicken.
Bitte teile mir mit, was für ein Geschenk du am liebsten haettest, denn ich möchte nicht das x-te Kaffeservice senden.-
Bitte teile mir mit, was für ein Geschenk du gerne haettest, denn ich möchte nicht nochmal das x-te Kaffeservice senden-
Bitte, schreibe mir, was für ein Geschenk du bekommen möchten würdest, denn ich möchte nicht die vierte Kaffeeservice schicken.
nincsenek higiéniai parái?
A kérdező hozzászólása: nem nincsenek, és én is telljesen ápolt vagyok!
Akkor lehet csak nem jön be neki, vagy nagyon macerásnak érzi, fél, hogy véletlenül fájdalmat okoz neked. Mi is kipróbáltuk, de egyikünknek sem jött be :) Ennyire egyszerû is lehet a dolog :)
lehet hogy buz.isnak tartja
Ha semmiképpen nem akarja megmondani miért, akkor fogadd el ezt és kész. Vegyél egy mûfütyköst és csináld Magadnak!
Ez is elég valószerûtlen eset, a nõk két harmada nem szereti az anális szexet, míg a férfiaknál csak az egy negyed. Szóval 1:2 az esélyed, hogy férfiként olyan nõvel kerülj össze akivel te akarod, de õ nem az anál szexet, míg nõként fordítva 1:12.
Miért mondana normális indokot, aki nem normális? :)
A p.ncidtól indul be, és nem a végbeledtõl....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!