Találatok a következő kifejezésre: Nem szeretném, két hónapos (4 db)

Nem szeretném, ha két hónapos kiscicánk bejönne a hálószobába, viszont ha kicsukom, keservesen sír. Mit tegyek? Hagyjam, hogy sírjon és majd elhallgat?

Legjobb válasz: A cicák mindig oda akarnak bemenni, ahová nem szabad :) Mindig a csukott ajtók érdeklik õket. Én pont fordítva voltam, én kiengedni nem akartam õket:D Ezért aztán mihelyt kinyitottam az ajtót, már spuriztak kifelé:) Ha megteheted, csináld azt, hogy beengeded, egy idõ után már nem lesz neki olyan izgi- legalábbis nálam ez bevált:D

A cicák mindig oda akarnak bemenni, ahová nem szabad :) Mindig a csukott ajtók érdeklik õket. Én pont fordítva voltam, én kiengedni nem akartam õket:D Ezért aztán mihelyt kinyitottam az ajtót, már spuriztak kifelé:) Ha megteheted, csináld azt, hogy beengeded, egy idõ után már nem lesz neki olyan izgi- legalábbis nálam ez bevált:D
Ja, az enyémek azóta befelé nyávognak :D Persze be is jöhetnek :D:D
A macskáknál-és az állatoknál- nagyon fontos a tudatosság. Ha valamit nem akarsz megengedi neki, akkor ne tedd, mert nem fogja érteni legközelebb, hogy most meg miért nem szabad, amit multkor lehetett.. Szerintem tarts ki és próbáld elterelni a figyelmét.
A macskák a kutyával ellentétben nagyon makacsak tudnak lenni. Kutyát könnyeb rászoktatni, hogy valamit nem szabad. A macska meg olyan mint egy gyerek, amit nem szabad azt annál inkább akarja:-)))) A legelsõ hozzászólónak 100%-ban igaza van!:-))))
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm! Tényleg beválni látszik, hogy ha engedek, akkor jobban járok. ;) Az , hogy bent alszik, semmiféle nehézséget nem okoz, sõt remekül "tolerálja" a magánéletünket is. Veleszületett intelligencia? ;DDDDD Graf
Egy jól célzott rúgással megoldható a probléma !;)

Ha két hónapos babám megkapta a pneumococcus elleni védőoltást, akkor a többi ismétlőt is kötelezően meg kell kapnia, akkor is, ha már én nem szeretném beadatni neki?

Esetleg lehet valami baj, ha többször nem kapja meg, de az els?t megkapta?

Legjobb válasz: Az ég világon semmi baja nem lehet! De minek adattad be az elsõt ha a többit nem akarod. Jó lenne pedig. Az enyém is megkapta õket és makk egészséges. Azt hiszem kötelezõvé is akarják tenni, mert egyre több a fertõzött gyerek. Na a betegségbe viszont bele lehet halni. De ez a te döntésed, csak azt írtam én miért adattam be neki. :) Még egyszer mondom, semmi baja nem lesz ha a többit nem kapja meg, viszont a védettség sem alakul ki.

Az ég világon semmi baja nem lehet! De minek adattad be az elsõt ha a többit nem akarod. Jó lenne pedig. Az enyém is megkapta õket és makk egészséges. Azt hiszem kötelezõvé is akarják tenni, mert egyre több a fertõzött gyerek. Na a betegségbe viszont bele lehet halni. De ez a te döntésed, csak azt írtam én miért adattam be neki. :) Még egyszer mondom, semmi baja nem lesz ha a többit nem kapja meg, viszont a védettség sem alakul ki.
A teljes védettség csak akkor alakul ki, ha a teljes oltási sort megkapja a kicsi. Baja nem lesz attól, ha nem kapja meg (itt konkrétan arra gondolok, hogy az ismétlõs oltás hiányától pl: nem lesz lázas, de a betegséget gond nélkül elkaphatja, mert nem alakult ki a védettség), csak így fölösleges volt az az egy is.
Én beadatnám. Minden ajánlottat be fogok adatni, mert a kötelezõ sort 30 éve hozták, és azóta nagyon sok vírus mutálódott. Ismerõs gyerekorvos és csecsemõsnõvér is erõsen ajánlotta. 26+4 hkm
Miért nem akarod beadatni? Sok felesleges szenvedéstõl megkímélhetnéd a gyerekedet. Emlékszem a mi gyerekkorunkban 25-30 éve havonta betegek voltunk, valami apró-cseprõ láz, orrfolyás, köhögés, ez-az. Az én gyerekeim, hála a védõoltásoknak kb 1-2 alkalommal betegek évente. Én örülök hogy van ilyen lehetõség, és nem olvasok rémhírterjesztõ hazug oldalakat, a védõoltásokról. Aki ezt terjeszti, akkor is vállalja valyon a felelõsséget, ha belehal egy gyerek olyan kórba ami ellen van védõoltás?
Egy harmadikat is linkelek. Tudod, a tudósok nem véletlenül tudósok, és ma nem véletlenül 70-100 évig él az ember. Ezt nem a homeopátiának, hanem a tudománynak és az orvosoknak köszönheti. Homeopátiás/természetgyógyászatos idõben, azaz több mint száz évvel ezelõtt, amikor még nem mindenkinek tellett orvosra, és nem volt még megfelelõen fejlett az orvostudomány, olyan 40-50 év volt az átlagéletkor. Régebben pedig 20-30. http://www.eletestudomany.hu/content/aktualis_20081128_hadvi..
""A pneumococcus fertõzés a fejlõdõ országokban a két évesnél fiatalabbak körében a vezetõ halálokok egyike. Ez a baktérium önmagában több halálért felelõs, mint bármelyik, védõoltással megelõzhetõ kórokozó" - mondta Dr. Újhelyi Enikõ, a Szent László Kórház Gyermekintenzív osztályának osztályvezetõ fõorvosa." http://egeszseg.origo.hu/cikk/0616/090054/pneumococcus_1.htm Komolyan azt gondolod, az a kisebb kár, ha nem folytatod a beadatását?
A kérdező hozzászólása: Ezeket én is olvastam, meg egyéb írásokat is. Ellene, mellette egyaránt. Még nem döntöttem el, ezért is írtam ki a kérdést. Köszönöm a hasznos véleményeket! Jöhet még ilyen is, olyan is, csak ne legyen kioktatás... :)
"Milyen veszélyt jelent a baktérium? A pneumococcus mikroszkóp alatt. A 2-5 év alatti gyermekek immunrendszerének éretlensége magyarázza, a kórokozó különös veszélyességét ebben a korcsoportban. Véráram fertõzés és agyhártyagyulladás esetén, a betegség nem ritkán olyan rohamos lefolyású, hogy az antibiotikum kezelés elkezdésére nincs idõ. A beteg meghal. 5 éves kor alatt, évente 700 000 áldozatot szed a világon." http://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/2666/a-pneumo..
Miért árt szerinted? Leírnád?
A kérdező hozzászólása: Még jobban utána akarok járni, majd elválik. Lehet, hogy többet árt, mint használ...
A kérdező hozzászólása: Az orvos ajánlotta, de én már nem vagyok biztos benne, hogy jót teszek-e vele. A lényeg, hogy még meggondolhatom magam, ha úgy alakul...
ha elkezdesz egy oltássorozatott az be kell fejezni mert különben kidobott pénz.

Jo napot a kisfiammal ket nyelven beszelünk es meg nem bszel. Most 15 honapos. Szeretnem kerdezni hogy ez normalis e?

Legjobb válasz: Én egy nyelven beszélek, és a másfél éves fiam sem beszél :))) Semmi gond, majd el kezd beszélni, nyugalom!

Én egy nyelven beszélek, és a másfél éves fiam sem beszél :) )) Semmi gond, majd el kezd beszélni, nyugalom!
Teljesen normális. Mi a kisfiammal "csak" 1 nyelven beszéltünk, mégis 2 évesen kezdett beszélni. A kétnyelvû babáknál azt mondják, elõfordulhat, hogy még késõbb kezdenek beszélni.
az enyém is 2 éves múlt, amikor elkezdett beszélni, és napról napra többet beszélt. szóval ne aggódj
Egyáltalán nem mond semmit? Szavakat sem? Az én lányom 2évesen kezdett el beszélni, addig csak annyit mondott, hogy. Anya, Apa, Mama, cica. Aztán 2évesen mondatokban kezdett beszélni, addig megfigyelt gondolom. 2nyelvet megtanulni amúgy sem könnyû. Én szerintem normális.
18 honaposan kezdett el a fiam probalkozni 2 szot ki is mondott utanna 2 honapig semmi aztan ismet ket szo...most 2 es fel eves kb 10 szobol all a szokincse..en is varom az elobbre lepest. Udv. Egy ket nyelvu kisfiu anyukaja.
Unokahúgom 3 nyelvû, 2 hónap múlva lesz 3 éves, és egyelõre legszívesebben a saját babanyelvén társalog. Egyik nyelven sem szeretnek normálisan megszólalni. 1-1 egyszerûbb szó megy, de sok azért neki, hogy 1 dologra ilyen mennyiségû lehetõség kínálkozik :) Szerintem 15 hónaposan még az ég világon semmirõl nincs lekésve. Majd megszólal õ is!
2, 5 éves a lányom és kb 20 szót mond abból kb a fele érthetõ mások által is szal nincs lemaradva :-) az uncsitesó 3 évesen kezdett el , mikor oviba került addig csak gagyogott, most 11 éves kitûnõ tanuló :-)
Ezeket aranyos volt olvasni.


7 hónapos kisfiunk 3ik napja taknyos. Nincs láza, nem köhög de nagyon tele van a kicsi orra. Két napig nem mentünk ki, de ma már szeretném kivinni kicsit. Lehet?

Legjobb válasz: Ha nem lázas nyugodtan kiviheted. Nekünk kifejezetten ajánlotta a gyerekorvos, hogy jót tesz neki a levegõ. Csak egy kicsit jobban öltöztesd fel.

Ha nem lázas nyugodtan kiviheted. Nekünk kifejezetten ajánlotta a gyerekorvos, hogy jót tesz neki a levegõ. Csak egy kicsit jobban öltöztesd fel.
A kérdező hozzászólása: De jó. Köszi a gyors választ :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!