Találatok a következő kifejezésre: Nem szeretném, két (126 db)

DVDShrink. Elég régi, de pont erre találták ki, és ingyenes.
Valószínûleg ki fog rá férni. Az isok nagyobbak, mint amekkora kiírva lesz. De csinálhatsz egy teszt írást, amikor igazából nem írja ki az író, csak úgy csinál. ekkor ki fog derülni. De bele lehet nézni az iso fájlba, hogy ponosan mekkora film van benne, ebbõl is látszik, hogy rá fog-e férni. Illetve ki is lehet másolni a filmet az iso-ból, aztán megvághatod.

3. babánkkal vagyok terhes nem tervezett baba, szívem mélyén szerettem volna, 2 év lesz a két kisebb közt. Néha olyan gondolatom van, hogy nem is szeretném. Még csak 8 hetes terhes vagyok. Abortusz kizárva. Másnál is volt ilyen, hogy nem szeretné?

persze várom már,hogy a kezemben legyen,csak nem értem az érzéseim néha

Legjobb válasz: Én a 4. gyermekemmel lettem terhes.Derült égbõl villámcsapásként ért a dolog.Egy csomó tesztet csináltam mert nem tudtam elhinni,hogy terhes vagyok. Az elsõ hetek nehezek voltak,lelkileg de aztán már örültem és vártam,hogy megszülessen. A két kicsi közt 2,5 év van. Nehéz volt 4 gyerekkel de azóta eltelt 3 év,most már könnyebb.

Én a 4. gyermekemmel lettem terhes.Derült égbõl villámcsapásként ért a dolog.Egy csomó tesztet csináltam mert nem tudtam elhinni, hogy terhes vagyok. Az elsõ hetek nehezek voltak, lelkileg de aztán már örültem és vártam, hogy megszülessen. A két kicsi közt 2, 5 év van. Nehéz volt 4 gyerekkel de azóta eltelt 3 év, most már könnyebb.
Hasonló helyzetben vagyok én is. Második babámmal vagyok 10 hetes terhes. Beszéltünk róla, hogy majd kb 1-1, 5 év múlva nekiállunk de hamarabb besikerült. Persze eszembe sem jut elvetetni, meg örülök is neki de közben meg olyan érzésem van, hogy rám lett erõltetve, mintha valaki a megkérdezésem nélkül döntött volna. Most még rengeteg minden nem ideális és én sem érzem készen magam még egy gyerekre. De közben meg lelkiismert furdalásom is van amiért így érzek. :(
A kérdező hozzászólása: Igen, gondolom változni fog ahogy érzem mocorogni, de nekem is lelkiismeret furdalásom van
Én a kisebb fiamnál voltam így. Szinte el sem hittem, hogy terhes vagyok. A szülésnél úgy kiabált rám az orvos, miután a hasamra fektették a kisfiamat, hogy fogjam már meg, mert leesik. Mintha ott sem lettem volna. Most már 6 éves lesz, és mindennél jobban szeretem, minden kétes érzés elmúlt, és rossz visszagondolni, hogy valaha máshogy éreztem.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, megkönnyeztem a válaszod! Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Bízom benne, hogy minden rendben lesz és ha elmúlnak a rosszul létek már teljesen máshogy fogom gondolni és vele is imádni fogom a terhességem, mint az elsõ kettõvel
Ne szégyelld, hogy így érzed. Sokan még a "tervezett" babák kapcsán is hasonlóképpen, és még az is teljesen normálisnak mondható. Légy büszke magadra, hogy mégis fogadod õt. Az érzés pedig nemsokára megjön, hidd el. Lesz idõ, amikor semmiért nem adnád majd, hogy õ is van Neked. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a pozitív hozzászólásokat!
Kedves Kérdezõ, nagyon örülök (persze nem ez a jó kifejezés, csak nem sikerül jobban fogalmazni), hogy olvastam az írásod. Már csak azért is, mert az ember, ha rosszul érzi magát a bõrében, akkor hajlamos azt gondolni, hogy egyedül neki van ilyen baja. Az elõttem szólókhoz illetve hozzád képest mindössze annyi a különbség, hogy én most az 5. babámmal vagyok kismama, még csak a 6. hétben. Nagyon nem terveztük, nem is akartam (ami azt illeti még most sem igazán akarom), és mindent elkövettünk (a cölibátust leszámítva), hogy ne legyen több gyerek. Mégis lett. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az abortusz nem jutott eszembe, de magamat ismerve, egyszerûen nem hiszem, hogy meg tudnék békélni a gondolattal. A férjem viszont roppant boldog, amivel igyekszem én is vigasztalódni. Hozzád és az elõttem szólókhoz hasonlóan én is abban reménykedem, hogy múlik a rossz érzés, és jön az öröm.
A kérdező hozzászólása: Igen, tényleg az ember azt gondolja, hogy csak õ érzi így, nem is gondoltam volna, hogy ennyi választ kapok és egy se negatív. Nálunk is javul a helyzet nálatok is fog. Az uh-on szeretnék már túl lenni, hogy lássam minden rendben van. Gratulálok az 5. babához! Boldog babavárást és tényleg köszönöm a válaszokat!

Nem szeretném, ha két hónapos kiscicánk bejönne a hálószobába, viszont ha kicsukom, keservesen sír. Mit tegyek? Hagyjam, hogy sírjon és majd elhallgat?

Legjobb válasz: A cicák mindig oda akarnak bemenni, ahová nem szabad :) Mindig a csukott ajtók érdeklik õket. Én pont fordítva voltam, én kiengedni nem akartam õket:D Ezért aztán mihelyt kinyitottam az ajtót, már spuriztak kifelé:) Ha megteheted, csináld azt, hogy beengeded, egy idõ után már nem lesz neki olyan izgi- legalábbis nálam ez bevált:D

A cicák mindig oda akarnak bemenni, ahová nem szabad :) Mindig a csukott ajtók érdeklik õket. Én pont fordítva voltam, én kiengedni nem akartam õket:D Ezért aztán mihelyt kinyitottam az ajtót, már spuriztak kifelé:) Ha megteheted, csináld azt, hogy beengeded, egy idõ után már nem lesz neki olyan izgi- legalábbis nálam ez bevált:D
Ja, az enyémek azóta befelé nyávognak :D Persze be is jöhetnek :D:D
A macskáknál-és az állatoknál- nagyon fontos a tudatosság. Ha valamit nem akarsz megengedi neki, akkor ne tedd, mert nem fogja érteni legközelebb, hogy most meg miért nem szabad, amit multkor lehetett.. Szerintem tarts ki és próbáld elterelni a figyelmét.
A macskák a kutyával ellentétben nagyon makacsak tudnak lenni. Kutyát könnyeb rászoktatni, hogy valamit nem szabad. A macska meg olyan mint egy gyerek, amit nem szabad azt annál inkább akarja:-)))) A legelsõ hozzászólónak 100%-ban igaza van!:-))))
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm! Tényleg beválni látszik, hogy ha engedek, akkor jobban járok. ;) Az , hogy bent alszik, semmiféle nehézséget nem okoz, sõt remekül "tolerálja" a magánéletünket is. Veleszületett intelligencia? ;DDDDD Graf
Egy jól célzott rúgással megoldható a probléma !;)


Ingyen TALÁN elviszik, de valószínûleg így is nehézkesen.
Inkább passzold el csak a nõstényeket, és a kicsik közül tarts meg hímeket. Akkor nem kell többet ezen agyalnod. Meglesznek így is.
helyileg hol vannak
A kérdező hozzászólása: Budapesten, de már "csak 6 hím van, a többieket lefoglalták

Hogy fegyelmezitek két és fél éves gyermeteket ha nem szeretne pl. lefeküdni, vagy csinálni azt amit mondassz neki? Esetleg még ha hozzás vagy apához is odaüt?

Legjobb válasz: Nálunk a bevett/bevált módszer az, ha háromig számolunk, és addig nem csinálja meg azt, amit kérünk tõle, akkor megy a sarokba. Na odáig ritkán jut el, általában háromra megcsinálja, amit kérünk tõle. Azért néha nem árt bebillenteni a sarokba, hogy lássa nem a levegõbe beszélek. Verni nem szeretném, az már az én gyengeségem lenne.

Nálunk a bevett/bevált módszer az, ha háromig számolunk, és addig nem csinálja meg azt, amit kérünk tõle, akkor megy a sarokba. Na odáig ritkán jut el, általában háromra megcsinálja, amit kérünk tõle. Azért néha nem árt bebillenteni a sarokba, hogy lássa nem a levegõbe beszélek. Verni nem szeretném, az már az én gyengeségem lenne.
A kérdező hozzászólása: Verni nem szeretjük, nem is szoktuk, de sokszor már semmi ötletem és a türelmem elfogy. Ilyenkor már ingerültebb is leszek.
Nálunk elöfordul, hogy kap a fenekére.Bár ez nagyon ritka.Meg kell neki szemtöl szembe mondani, hogy mi lesz, ha nem lesz jó.Sarokba menni, stb.Nálunk ha a lányom el kezd cirkuszolni, és nem hagyja abba, akkor mehet a szobájába amíg le nem csörög.....
A keresztfiam is sokat áll sarokban, de aztán megkérdezem, hogy tudsz jó fiú lenni? Nem verekszel? s akkor ígéri, hogy jó lesz, s jön, hogy öleljem meg. Amikor rosszat csinál - s már nem bírom - akkor meg szoktam kérdezni, hogy melyik kezeddel csináltad, s õ nagy büszkén mutatja, s akkor ráütök, s elmondom, hogy nem szabad hozzá nyúlni, mert veszélyes vagy mert a felnõtteké. Szerintem a sarokba állítás jó módszer.

Ha két hónapos babám megkapta a pneumococcus elleni védőoltást, akkor a többi ismétlőt is kötelezően meg kell kapnia, akkor is, ha már én nem szeretném beadatni neki?

Esetleg lehet valami baj, ha többször nem kapja meg, de az els?t megkapta?

Legjobb válasz: Az ég világon semmi baja nem lehet! De minek adattad be az elsõt ha a többit nem akarod. Jó lenne pedig. Az enyém is megkapta õket és makk egészséges. Azt hiszem kötelezõvé is akarják tenni, mert egyre több a fertõzött gyerek. Na a betegségbe viszont bele lehet halni. De ez a te döntésed, csak azt írtam én miért adattam be neki. :) Még egyszer mondom, semmi baja nem lesz ha a többit nem kapja meg, viszont a védettség sem alakul ki.

Az ég világon semmi baja nem lehet! De minek adattad be az elsõt ha a többit nem akarod. Jó lenne pedig. Az enyém is megkapta õket és makk egészséges. Azt hiszem kötelezõvé is akarják tenni, mert egyre több a fertõzött gyerek. Na a betegségbe viszont bele lehet halni. De ez a te döntésed, csak azt írtam én miért adattam be neki. :) Még egyszer mondom, semmi baja nem lesz ha a többit nem kapja meg, viszont a védettség sem alakul ki.
A teljes védettség csak akkor alakul ki, ha a teljes oltási sort megkapja a kicsi. Baja nem lesz attól, ha nem kapja meg (itt konkrétan arra gondolok, hogy az ismétlõs oltás hiányától pl: nem lesz lázas, de a betegséget gond nélkül elkaphatja, mert nem alakult ki a védettség), csak így fölösleges volt az az egy is.
Én beadatnám. Minden ajánlottat be fogok adatni, mert a kötelezõ sort 30 éve hozták, és azóta nagyon sok vírus mutálódott. Ismerõs gyerekorvos és csecsemõsnõvér is erõsen ajánlotta. 26+4 hkm
Miért nem akarod beadatni? Sok felesleges szenvedéstõl megkímélhetnéd a gyerekedet. Emlékszem a mi gyerekkorunkban 25-30 éve havonta betegek voltunk, valami apró-cseprõ láz, orrfolyás, köhögés, ez-az. Az én gyerekeim, hála a védõoltásoknak kb 1-2 alkalommal betegek évente. Én örülök hogy van ilyen lehetõség, és nem olvasok rémhírterjesztõ hazug oldalakat, a védõoltásokról. Aki ezt terjeszti, akkor is vállalja valyon a felelõsséget, ha belehal egy gyerek olyan kórba ami ellen van védõoltás?
Egy harmadikat is linkelek. Tudod, a tudósok nem véletlenül tudósok, és ma nem véletlenül 70-100 évig él az ember. Ezt nem a homeopátiának, hanem a tudománynak és az orvosoknak köszönheti. Homeopátiás/természetgyógyászatos idõben, azaz több mint száz évvel ezelõtt, amikor még nem mindenkinek tellett orvosra, és nem volt még megfelelõen fejlett az orvostudomány, olyan 40-50 év volt az átlagéletkor. Régebben pedig 20-30. http://www.eletestudomany.hu/content/aktualis_20081128_hadvi..
""A pneumococcus fertõzés a fejlõdõ országokban a két évesnél fiatalabbak körében a vezetõ halálokok egyike. Ez a baktérium önmagában több halálért felelõs, mint bármelyik, védõoltással megelõzhetõ kórokozó" - mondta Dr. Újhelyi Enikõ, a Szent László Kórház Gyermekintenzív osztályának osztályvezetõ fõorvosa." http://egeszseg.origo.hu/cikk/0616/090054/pneumococcus_1.htm Komolyan azt gondolod, az a kisebb kár, ha nem folytatod a beadatását?
A kérdező hozzászólása: Ezeket én is olvastam, meg egyéb írásokat is. Ellene, mellette egyaránt. Még nem döntöttem el, ezért is írtam ki a kérdést. Köszönöm a hasznos véleményeket! Jöhet még ilyen is, olyan is, csak ne legyen kioktatás... :)
"Milyen veszélyt jelent a baktérium? A pneumococcus mikroszkóp alatt. A 2-5 év alatti gyermekek immunrendszerének éretlensége magyarázza, a kórokozó különös veszélyességét ebben a korcsoportban. Véráram fertõzés és agyhártyagyulladás esetén, a betegség nem ritkán olyan rohamos lefolyású, hogy az antibiotikum kezelés elkezdésére nincs idõ. A beteg meghal. 5 éves kor alatt, évente 700 000 áldozatot szed a világon." http://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/2666/a-pneumo..
Miért árt szerinted? Leírnád?
A kérdező hozzászólása: Még jobban utána akarok járni, majd elválik. Lehet, hogy többet árt, mint használ...
A kérdező hozzászólása: Az orvos ajánlotta, de én már nem vagyok biztos benne, hogy jót teszek-e vele. A lényeg, hogy még meggondolhatom magam, ha úgy alakul...
ha elkezdesz egy oltássorozatott az be kell fejezni mert különben kidobott pénz.

Lesz egy kiscicám, viszont van két palotapincsikutyám akik utálják a macskákat. Hogy bírnám velük elfogadtatni a kiscicát? Mert nem szeretném hogy baja legyen neki. Tanácsokat kérek!

Legjobb válasz: nekem van egy nyúlam és a barátnõmnek is most elutaztak és én vigyázok a nyúlukra és próbáltam õket össze szoktatni úgy csináltam ,hogy oda vittem és mikor a nyúlam rá akart ugrani elhuztam szóval probáld meg ,hogy elõszö csak az egyik kutyát vidd oda és mikor mondjuk a kutya megtámadná húzd el tõle és ezt többször míg meg nem szeretik egy mást ,de lehet ,hogy csak türelem kérdése míg meg nem szokják egymást :)

nekem van egy nyúlam és a barátnõmnek is most elutaztak és én vigyázok a nyúlukra és próbáltam õket össze szoktatni úgy csináltam , hogy oda vittem és mikor a nyúlam rá akart ugrani elhuztam szóval probáld meg , hogy elõszö csak az egyik kutyát vidd oda és mikor mondjuk a kutya megtámadná húzd el tõle és ezt többször míg meg nem szeretik egy mást , de lehet , hogy csak türelem kérdése míg meg nem szokják egymást :)

Tudtok olyan külföldi állásközvetítõket mondani, ami megbízható? Angliába szeretnék menni dolgozni, és nem szeretném, ha átvernének. Olyat is írhatnátok nekem, ami biztos átverés.

Legjobb válasz: magyar állásközvetítõk 90%-a átverés. Az olyanokat, hogy londonimagyarok magyaroklondonban és hasonlókat felejtsd el.. mind kamu.. Angliában vannak angol munkaközvetítõ cégek amik jók. AZok nem vernek át. Én elégedett voltam velük, és a párom is.

magyar állásközvetítõk 90%-a átverés. Az olyanokat, hogy londonimagyarok magyaroklondonban és hasonlókat felejtsd el.. mind kamu.. Angliában vannak angol munkaközvetítõ cégek amik jók. AZok nem vernek át. Én elégedett voltam velük, és a párom is.
Az Angliába közvetítõ magyar ügynökségek 99.99%-a kamu! Egyéb magyar irodák, mint a londonimagyarok, iránylondon, stb, nem ad munkát, csak szállást adnak. 3 hónapig laktam a londonimagyaroknál, kezdetben megfelelõ volt, de amint adódott jobb hely, léptem tõlük.
A KG egy jó közvetítõ cég, én rajtuk kereszül kaptam szerzõdést hajóra, minden úgy ment, ahogy mondták. Fizetni csak akkor kellett, amikor már ott volt az orrom elõtt a munkaszerzõdés.
Munkaszerzõdést is lehet kamuból osztani sajnos. Egyik ismerõsöm így jött ki, szerzõdése volt, meg minden. Mikor kiért az éjszaka közepén, azt se tudták, hogy jönni fog. Csak a jóindulatuknak volt köszönhetõ, hogy azon az éjjel nem az utcán kellett aludnia még jónéhány társával együtt. Ezért jöttem én ki párommal cég nélkül.
Én meg azért mentem velük, mert elõtte leinformáltam õket és mert interjúztam az egyik leendõ felettesemmel is. Ezért mondom, hogy õk megbízhatóak.

Műlt szombaton kikapcsoltam a gepem mert nem tudtam csinalni vele semmit lefagyott olyan volt ket ôra hasznalat utan. Nem szeretnem ujratelepiteni mit tegyek? Bovebben lent

Amikor ujra bekapcsoltam egy oldalnyi szoveget irt ki alul meg ment a szamlalo hogy a windows ennyi masodperc utan ujraindul majd bejott meg egy oldalnyi szoveg:A rendszer problemat talalt es a windows a szamitogep karosodasanak megelozese erdekeben leallt Unmountable boot volume" Irta meg ha eloszor latom ezt akkor inditsam ujra a gepet megtettem.majd bejott ez a szoveg:Lemezolvasasi hiba tortent Ujrainditas:Ctrl Alt Del tele volt a C es D meghajto hogy rudnam megcsinaltatni.hogy megmaradjanak a gepen maradt mappak utana kiirnam az osszeset.hogy legyen hely ujra a gepen Fujitsu siemens amilo li 1718 a laptopom tipusa nagyon fontos lenne valakinek a segitsege nem ertek hozza sajnos elore is koszonom

Legjobb válasz: ennél zavarasobban le sem írhattad volna :) windowst lehet javítani is, nem csak formázással újra telepíteni, ill úgy újra telepíteni, h közben megmaradnak az információk, feltéve h elég hely van a gépen, de ezután érdemes leformázni s megcsinálni rendesen. De ha nem értesz hozzá, akkor ezt se nagyon érted. Kérdezd meg valamelyik ismerõsödet, hogy csinálja meg, ha senki sincs, akkor pár ezer forintért számítástechnikai boltokban esélyes h találsz megoldást.

ennél zavarasobban le sem írhattad volna :) windowst lehet javítani is, nem csak formázással újra telepíteni, ill úgy újra telepíteni, h közben megmaradnak az információk, feltéve h elég hely van a gépen, de ezután érdemes leformázni s megcsinálni rendesen. De ha nem értesz hozzá, akkor ezt se nagyon érted. Kérdezd meg valamelyik ismerõsödet, hogy csinálja meg, ha senki sincs, akkor pár ezer forintért számítástechnikai boltokban esélyes h találsz megoldást.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szèpen köszönöm a vàlaszt!!!! Nagyon sokat segìtettèl!!!! Minden jót kívànok!!!! ;)
A kérdező hozzászólása: Mèg egy kèrdès ha nincs elèg hely a gèpen akkor is meg lehet ùgy csinâlni.hogy az összes adat megmaradjon?
ha nincs elég hely ahhoz, hogy egy új "verzioban" feltelepítsd, akkor kétséges. de telepítésnél felszokta ajánlani a javítás lehetõséget is, ami elvileg rendbe hozza, de utánna megintcsak érdemes kimenteni ami kell aztán formázva újra rakni. esetleg egy nagyobb pendrive vagy külsõ meghajtóra telepített windowssal hozzányúlhatsz talán.

Két nagytestű kutyánk van. Amikor játszanak se nem hallanak, se nem látnak. Nem szeretném, hogy az éppen most járni tanuló kisfiamst fellökjék. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy a kutya "se nem hall, se nem lát" Ezt úgy hívják, hogy neveletlenség. Ha a kutyáid nem süketek, akkor figyelniük kellene rád. Szólj rájuk erélyesebben, és foglalkozz velük többet. Érd el, hogy tiszteljenek.

Olyan nincs, hogy a kutya "se nem hall, se nem lát" Ezt úgy hívják, hogy neveletlenség. Ha a kutyáid nem süketek, akkor figyelniük kellene rád. Szólj rájuk erélyesebben, és foglalkozz velük többet. Érd el, hogy tiszteljenek.
..illetve a gyereknek is meg kell tanítani, hogy ne menjen vehemensen játszó kutyák közelébe. Én biztos nem engedném oda, az is felelõtlenség ha magára hagyod a kutyákkal. A kutyák õt csak megtûrik most.
Ne hagyd felügyelet nélkül a kutyákat a gyerekkel. Nem tudom, hogy a kutyákat, vagy a gyereket egyszerûbb tanítani, de jó lenne, ha mindegyiknek megtanítanátok, hogy figyeljenek a másikra. Lakásban játszanak vagy kertben?
Amíg a kicsi kint van, az egyik kutya kerüljön kennelbe.Két nagy játszó eb, ha belelendül véletlenül is fellökheti a gyereket, nem kell ehhez neveletlennek lenni.Emellett fontos lenne a kerten kívül is lemozgatni a kutyákat.Az sem mindegy, hogy már rég nem lesz felügyelet alatt a gyerek, amikor még nem lehetne biztoságosan kiengedni a nagy kutyák közé egyedül, bár részben nevelés és fajtafüggõ is.
mint felelõs szülõ esetleg gondolkodhatnál?? a kutyákat nevelni kell, a gyermeket pedig egyenlõre óvni. megfelelõ nevelés mellett a kutyák lesznek a legjobb bébiszitterek , természetesen a te vigyázó szemeid elõtt!!!
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszokat! Viszont úgy érzem, hogy leginkább a 4.választ adó értett meg. Igyekszek pontosítani...de persze lehet, hogy még így is kihagyok valamit...egy 10, 5 hónapos kisfiam és két japán akitám van (A kan 4, 5 éves múlt, a szuka 2 volt júniusban. A szukát néhány hónapja ivartalaníttattuk, bár ez a jellemén nem változtatott semmit...mondjuk nem is ez volt az elsõdleges cél.) Eszem ágában sincs egyedül hagyni a gyerekemet velük (és nem azért mert nem bízok meg bennük)! Úgy gondolom egy gyermeket sem lehet 10-12 éves koránál elõbb egyedül hagyni egy kutyával sem! Nem vagyok önámító, így tudom, hogy biztosan lenne még mit nevelni rajtuk, illetve a kisfiam megszületése óta tény, hogy nincs annyi idõm rájuk, de...amúgy napi szinten igyekszem velük foglalkozni (gyerekkel és gyerek nélkül is amikor alszik). A kutyák a kertben játszanak. Amikor még a kisfiam nem született meg, akkor volt olyan, hogy annyira futottak, hogy az egyikõjük (aki elõrébb volt és hátrafelé nézett a másikra) nekem szaladt véletlenül. Szóval a kutyák nem direkt akarják fellökni a fiamat, egyszerûen csak annyira belemelegednek a játékba, hogy nem, vagy késõn figyelnek. Eddig nem volt mellettük így gyerek és szerintem nem tudják, hogy bajt okozhatnak, ha nem figyelnek futás közben például. Félreértések elkerülése végett találkoztak gyerekekkel (kisebbel is, nagyobbal is), de az más szituáció volt, és csak rövid ideig tartott. Gondoltam arra, hogy elzárom õket, míg mi kint vagyunk az udvaron, de úgy gondoltam nem jó ötlet mindig különtenni õket (negatív élménytársítás), hiszen az a célom, hogy az eddig is családtagként, de nevezzük inkább falkatagként nevelt kutyákat hozzászoktassam a kisfiúnkhoz. Már kezdetektõl igyekszem odafigyelni a fokozatosságra például a kórházból hazajövet megszagolhatták a kicsit és én kint maradtam egy kicsit játszani velük. Aztán volt, mikor odavittem a fiamat hozzájuk és hagytam, hogy megsimogassa õket...ha a kutya odébb állt, akkor hagytuk, nem mentünk utána, ha ütni kezdte az állatokat (neki még nem jó ugyebár a finom motorikája), azt rögtön lereagáltam, hogy nem szabad és nem engedtem, hogy tovább ütögesse õket. Volt olyan is, hogy a kutyáknak pozitív élményük legyen, hogy a kisfiam adta nekik oda a jutalomfalatot, míg Õ persze a karomban volt. A közös sétákat is fontosnak tartom...mondjuk sajnos ezek száma igen lecsökkent, mert Párom 1, 5 hónapja minden nap dolgozik és túlórázik, én meg kisgyerekkel és kutyákkal/kutyával nem mertem egyedül elindulni (sok erre sajnos a kóbor kutya)...de erre is igyekszünk hamarosan kitalálni valamit. Szóval, akkor mit is tehetek? Tanítsak nekik egy új parancsot? Zárjam, vagy ne zárjam õket külön? Késõbbiekre gondolva (pl. mikor kisiskolás lesz a gyerekem)kerítsek le most egy kis részt a gyereknek a kertben, ahová a kutyák nem tudnak menni, ha én nem akarom? Felelõtlen szülõ lennék? Õszintén szólva nem érzem így, mert pont azért kérdezek, hogy megelõzzem a bajt a késõbbiekben és ne hozzak rossz döntést!
Nem felelõtlenség, hiszen a kutyák elõbb voltak mint a gyerek. Fordított esetben könnyebb alkalmazkodni. Azért mert van egy kisebb gyerek a családban, nem kell megválni a kedvencektõl és nem is kell nagy változtatásokat eszközölni, és nem is az a veszély, hogy megtámadják, megharapják, hanem, hogy óvatlanul fellökik vagy felugrálnak rá. Utóbbiról le lehet nevelni õket. Én azt javasolnám, vigyétek el a kutyákat hétvégente egy kutyasuliba amikor a gyerek már rendesen tud járni, beszélni és ott szakszerûbb tanácsokkal el tudnak látni. Ne Alfa kutyaiskolába vigyed ha lehet, mert ott megengedett a kutyák közti konfliktus is és itt ebben az esetben nincs helye az ilyesminek, ha esetenként fizikailag nem nevelhetsz egy kutyát. Anélkül nagyon lassú és macerás.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó és utolsó elõtti válaszoló! Köszönöm a biztató szavakat! Szimpatikusak voltak amiket írtatok, így megpróbálom alkalmazni ezeket! Nem tudom mennyire hülyeség, de arra gondoltunk, hogy összeállítanánk nekik egy kutyafutópadot (persze ezzel nem a sétákat és a foglalkozást szeretnénk kiváltani), hogy egy kicsit le tudják vezetni a felesleges energiáikat...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!