Találatok a következő kifejezésre: Nem szeretek kettesben (15 db)

Miért van az, hogy nem szeretek vkivel kettesben lenni?

Vagyis lányokkal igen de fiukkal csak úgy ha minimum 3man vagyunk (barátaimmal is).

Legjobb válasz: Nem lehet h esetleg te vagy picit zárkózott?:S:) én is ezt hittem egy ideig h velem senki nem szeret kettesben lenni,változtattam azaz nyitottabb lettem és már akivel akarok mindenkivel tudok kettesben is lenni :)) nyiss egy kicsit a világ felé te is :)

Nem lehet h esetleg te vagy picit zárkózott?:S:) én is ezt hittem egy ideig h velem senki nem szeret kettesben lenni, változtattam azaz nyitottabb lettem és már akivel akarok mindenkivel tudok kettesben is lenni :) ) nyiss egy kicsit a világ felé te is :)
A kérdező hozzászólása: Lehetéges! :)
Ez rám is igaz!:D Akár fiú, akár lány az illetõ. De ha már hármasban vagyunk, oké. Nem tudom, mi lehet az oka. L

Elhívott találkozni, de ott lennének a haverjai is. Én kettesben akarok vele találkozni. Nemet mondtam. Mit kéne még mondanom, h tudja, h nem azért mondtam nemet mert nem szeretnék vele találkozni?

Még sosem találkoztunk,csak facebookon beszélgettünk,jobb lenne ha kettesben tudnánk először találkozni...

Legjobb válasz: "Nagy társaságban kicsit feszengek elõször, hiszen még senkivel sem találkoztam. Szerintem nyugodtan beszélgethetnénk elõször kettesben is, mit gondolsz? "

"Nagy társaságban kicsit feszengek elõször, hiszen még senkivel sem találkoztam. Szerintem nyugodtan beszélgethetnénk elõször kettesben is, mit gondolsz? "
kettesben akarsz vele lenni, ennyit kellett volna mondani, semmi mást, értette volna N
igen, az ilyen kérdéseket sosem értettem ... látszik, ez a facebook generáció már csak ilyen .... azt kell neki mondani, hogy kettesbe találkozzunk. ennyire egyszerû

Szeret még? A barátommal nem voltunk kettesben sehol, mindig hív vki havert pl. moziba, étterembe, strandra. Nekem kezd elegem lenni, szeretnék csak vele lenni. de én úgy érzem nem szeret azért nem akar kettesben lenni velem?

már nem vunk kezd?k, 4 éve járunk és egy napot nem töltöttünk egyedül mindig volt ott valaki.meg sokszor megy el a havrejaival 7végére engem meg itthon hagy, amikor mondtam hogy szeretnék kettesben elmenni vhova azt mondta nincs erre pénze, jöv?7végén meg elment a haverjaival, arra volt pénz.Amikor rákérdeztem azt mondta örüljek hogy visz vhova,mindig nyávogok, ha nem tetszik keressek mást.megértem ha nincs pénze de tök önz?, mindig csak ?, kezdek beleunni.

Legjobb válasz: Szerintem csak azért tart téged, hogy legyen valakije. FElvágni a haverok elõtt, vagy csak a testi vágyak kielégítésére. Bocs, hogy ennyire szókimondó vagyok, de eddigi tapasztalataim szerint, ha egy pasi szeret egy csajt, akkor elhanyagolja barátait (sokszor jobban is mint kellene). Ha viszont a barátok fontosabbak, az egyértelmûen annak a jele, hogy nem szeret, csak úgy vagy neki. Hagyd ott, és keress egy olyat, aki megérdemel téged!

Szerintem csak azért tart téged, hogy legyen valakije. FElvágni a haverok elõtt, vagy csak a testi vágyak kielégítésére. Bocs, hogy ennyire szókimondó vagyok, de eddigi tapasztalataim szerint, ha egy pasi szeret egy csajt, akkor elhanyagolja barátait (sokszor jobban is mint kellene). Ha viszont a barátok fontosabbak, az egyértelmûen annak a jele, hogy nem szeret, csak úgy vagy neki. Hagyd ott, és keress egy olyat, aki megérdemel téged!
egyetértek az elöttem szolóval.és még az is lehet, hogy már kezd elhidegülni tõled és azért mondja, hogy keress mást.mond meg neki , hogy akkor legyen vége, és ha pár napon belül nem jelentkezik akkor tuti, hogy már nem szeret.ha meg térden állva könyörög, hogy fogadd vissza akkor szabjál neki feltételt.pl:egyik héten csak veled van a másikon meg lehet a haverjaival
Szia! Sztem sem szeret már igazán s lehet épp arra vár hogy te szakíts vele mert az könnyebb neki minthogy õ mondja ki azt hogy vége. Lehet nem akarja azt hogy miután õ szakít vele te még zaklasd meg stb ezért egyszerûbbnek tartja ha elüldöz maga mellõl és akkor nem lesz az hogy vissza fogod magad könyörögni. De persze nem biztos hogy ez így van de én már tapasztaltam ilyet:(..szóval sztem elõbb üljetek le megbeszélni a dolgokat és ha nem sikerül 1-rõl a kettõre jutni akkor hanyagoljátok egymást.Rem minden rendben lesz:)
Sziooo!! Sajna tõllem sem kapsz biztató választ. Nem szeret ez egyértelmûen kitûnik a viselkedésébõl, és a dolgaiból. Sztem válts minnél elõbb, mert ez igy nem állapot sztem ezt te is tudod, h egy normális kapcsolat nem igy mûködik. Én a tehelyedben biztos nem birtam volna ezt idáig elviselni, h igy lerázzanak és elhanyagoljanak. Sok sikert az újrakezdéshez.


Nem szeretem a kémiát. Az nagy gond a továbbtanulásra nézve, hogy csak kettes vagy belőle? Most gimis vagyok és 2. as.

Legjobb válasz: Ha egészségügy, vagy valamelyik termésszettudományos szak (fizika, kémia, biológia) netán, olyan mérnöki szakok, melyek igénylik a kémiát (vegyészmérnök, biomérnök, környezetmérnök, gépészmérnök, olajmérnök) nem érdekelnek, akkor nem baj.

Ha egészségügy, vagy valamelyik termésszettudományos szak (fizika, kémia, biológia) netán, olyan mérnöki szakok, melyek igénylik a kémiát (vegyészmérnök, biomérnök, környezetmérnök, gépészmérnök, olajmérnök) nem érdekelnek, akkor nem baj.
Az érettségi jegyek számítanak továbbtanulásnál. Egy választott tárgyból érettségizned kell, de nem muszáj a kémiát választanod. Illetve a 11. év végi és a 12. félévi jegyek is beleszámítanak, de csak azokból a tárgyakból, amikbõl érettségizel. Ha nem érettségizel kémiából, akkor nem kapsz rá jegyet így nem is számít bele a továbbtanulásodba.
Én is utáltam. Most is utálom. :) Ha jobb jegyeket akarsz valamiért, akkor egy tárgyat úgy lehet megtanulni (ha muszáj) hogy felülvizsgálod az adott témában elõforduló meg nem értett szavakat. Megnézed mi az a szó amit nem értettél meg teljesen, és megnézed egy jó szótárban. Addig gyakorlod a szó használatát amíg kényelmes nem lesz és már biztos vagy benne hogy érted. Aztán mész a következõ szóra, és így tovább. Ha a szó leírása megint olyan szót tartalmaz amit nem értesz, akkor azt is meg kell nézni. Sajna ez idõigényes, de alapvetõ. Ha nem értjük a szavak jelentését, úgy nem lehet azt megtanulni. És a tananyagok tele vannak ilyen ismeretlen szavakkal és félreértett értelmezésekkel. Hajrá!!! :)
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm mindkét választ, nagyon hasznosak voltak!:) mentek a pluszok:)
Egyetemi (nyugalmazott) professzorom szavaival élve, "sajnos kémiát középiskolákban egyáltalán nem, vagy csak alacsony színvonalon tanítanak". Mivel én is tanár (és mérnök) vagyok, ezt sajnos alátámaszthatom. Te pedig még fiatal vagy, így érettségiig akár meg is szeretheted. Ha nem az se baj, majd az egyetemen megtanulod, ha esetleg kell. Késõbb senkit nem érdekel milyen tanuló voltál középiskolában, mert ez változik úgyis. Éltanuló és bukott diák is végzett már egyetemet. Egyébként a kémia az egyetlen tantárgy (a matek után) aminek egy nagyon egyszerû logikája van, amit én is egyetemen tanultam meg.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, neked is ment a plusz:) hát én álmomban se merem gondolni hogy ötös leszek belõle:) és hát biztos nem a kémiát választom. xD
Én szín ötös voltam , és mégis máshová vetett a sors.Olyat válasz amit szeretsz, és értesz is hozzá.
A kérdező hozzászólása: én is pont ezért utálom:) nekem nagyon unalmas:S amúgy köszi neked is a választ, ment a plusz:)
En is kettes voltam belole, csak a kiserletek erdekeltek, meeg ma is hasznosnak tartom oket. pl. hogyan lehet oxalsavval visszaalakitani a rozsdat, meg ezust nitrat tukor reakcioval targyakat beezustozni, galvanizalni ... aztan informatikara mentem, es metallografiabol sem kellett valami hu de nagy kemia. Spin kvantum is csak modern fizikabol jott elo, ott meg ugyis elorol elmagyaraztaak. A kemia oktatasa azert olyan unalmas, mert nem koltenek kiserleti kemiara, nincs penz... Ezert utaltam.
A kérdező hozzászólása: kémiából 100% hogy nem érettségizek:) akkor megnyugodtam. :) köszi neked is a választ, ment a plusz!:)
A kérdező hozzászólása: áá, ezek közül egyik sem érdekel:) köszi a választ, ment a plusz:)
Nem, nem gond, inkább az a gond, hogy ha kémiából nem vagy túl jó, akkor valószínûleg a többi természettudományos tárgyból sem, és pl. a matek az eléggé fontos lenne. (De a kémia? Én tavaly, 2012-ben érettségiztem, a gimi ahová jártam 11.-ben és 12.-ben nem is tanított kémiát).

6 hónapnál idősebb babának már a doki fel se írja az 1-es tápszert? 2-es ből is ugyanannyiszor adjak neki mint az 1-esből? Ha nem szereti? Miért kell kettesre váltani?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy nem írhatja fel, ezért mi azt csináltuk, hogy pont 6 hó elõtt még felírattam 3 dobozt gondolom azért ajánlatos váltani, mert a 2-es összetétele a korának jobban megfelel de az íze ugyanolyan, az én babám ugyanúgy issza (Humanat eszik) és igen, ugyanannyit adok neki a 2-esbõl is mint az 1-esbõl, reggel és este kap tápit

én úgy tudom, hogy nem írhatja fel, ezért mi azt csináltuk, hogy pont 6 hó elõtt még felírattam 3 dobozt gondolom azért ajánlatos váltani, mert a 2-es összetétele a korának jobban megfelel de az íze ugyanolyan, az én babám ugyanúgy issza (Humanat eszik) és igen, ugyanannyit adok neki a 2-esbõl is mint az 1-esbõl, reggel és este kap tápit
Azért nem írja fel 6 hónapos kora után a tápot, mert addig van rá támogatás! 6 hónapos kora után már nem is elég neki a fejlõdéshez az 1-es tápszer, a 2- es kell màs az összetétele, majd 8-9 hónaposan már 3- as kell, majd 1 éves kora után a junior ital! Az a gáz, hogy most ugye megkapod ezer forint alatt receptre, a 2- es recept nélkül boltban kb. 2000 ft, és lányom még többet evett belõle mint az 1- esbõl, reggel este 210 mili heti 1 doboz ment el, havi 12.000 volt a tápszer! 16 hónpos koráig kapta, valamelyik nap elfogyott, nem volt itthon adtam neki tejet, megitta, mostantól reggel este tejet kap, ez havi 3000ft.
elsõ válaszoló vagyok, az én kisfiam 1 éves, és még a 2-es tápszert kapja, azt felírhatja még a doki ilyenkor is
A kérdező hozzászólása: ja és 15, 16 évesek vagyunk
Próbáld neki elmodnani h nem kell elõtted szégyenlõsnek lennie hiszen a barátja vagy, és ugysem csinálsz semmi olyat, amit õ nem akar. és remélhetõleg te nem vagy szégyenlõs, szóval próbáld meg oldani egy kicsit a fezültséget! és sok sikert :)
én pont tömegben, mások, idegenek elõtt lennék szégyenlõs.... Légy laza, és vedd rá, érvelj kedvesen, hogy nagyon hiányzott már, és be akarod pótolni az idõt, mondd neki hogy milyen szép, milyen büszke vagy rá (persze csak ha tényleg:) de mivel te vagy a barátja szeretnéd azért szeretni igazán összebújni miegymás, de ezt igazán csak kettesben lehet, és ne aggódjon nem történik semmi rossz, csak hagyja hogy szeresd. Légy türelmes és kedves!! (ja és a szeresd-eket nem szerelmeskedésre értettem, hanem ölelés puszi becézgeés stb) Remélem tudtam segíteni valamit, aztán csak ügyesen!! : )
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mind a kettõtöknek, sokat segítettetek! még egyszer köszi

Nem szeretek fiúval kettesben randizni, mert zavarba jövök. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Pedig valahol el kell kezdeni.. randizz, és elõbb-utóbb elmúlik! Ha egy picit vagy zavarban, izgulsz, az pedig nem is baj! Sok pasinak tetszik, mert látják, h nem vagy érdektelen! Másrészt õk is szoktak ;)

Pedig valahol el kell kezdeni.. randizz, és elõbb-utóbb elmúlik! Ha egy picit vagy zavarban, izgulsz, az pedig nem is baj! Sok pasinak tetszik, mert látják, h nem vagy érdektelen! Másrészt õk is szoktak ;)
Mindent csak akkor tud az ember, ha gyakorolja. Elsõ vizsgám elõtt minden bajom volt, és rutinnal államvizsgáztam.-) Lehet, kellemetlen, de tedd túl magad rajta és légy bátor. Egyetértek az elõttem szólóval mindneben:-) Hajrá:-)
Randizz egyszerre kettõvel.
szerintem akkor te nem is vagy igazi nõ, általában azok a nõk akik már érettek azok csak kettesben szeretnek lenni a fiúkkal. Ha te pedig nem szeretsz velük lenni kettesben akkor még nem vay elég fejlett és félsz.gondolom te egy ilyen 12-13 éves lány vagy azok ilyenek.
neked akkor még korai a randizás.1-2 év és más lesz.addig is legyél gyerek mint most !
Addig menjél társaságban! Úgy is lehet jókat beszélgetni... aztán meg majd meglátod.

Fiatal srácok nem vágynak közös nyaralásra a párjukkal kettesben? Azért kérdezem, mert a barátomnak nem igazán hiányzik az, hogy nyáron elmenjünk kettesben egy hétre valahova. Én hozom fel mindig, hogy szeretnék egy hetet csak vele tölteni.

Megyünk haverokkal erre arra, leszünk együtt azért nyáron. Olyankor végig együtt vagyunk nem hagy magamra. De én úgy szeretném, ha csak mi ketten lennénk egy hétig. Aludnánk pihennénk szeretkeznénk, beszélgetnénk. Mert évközben mindig a rohanás, zh-k, tanulás minden egyéb. Együtt vagyunk, de mégsem együtt, mert nincs id?nk igazán egymásra. A mi korunkban 22,23 még nem kell csak kettesben járni nyaralni? Nem flancos nyaralásra gondolok, csak arra pl. eljön hozzánk, és szülök amúgy is békén hagynak, és csak egymással vagyunk. Vagy egy hét bárhol, a lényeg, hogy csak ? meg én.

Legjobb válasz: Én is pont így vagyok a barátommal.Mindig eggyütt vagyunk a haverokkal is,és jó is,nincs is semmi gond.De azért szeretnék vele én is kettesben lenni,mert nagyon szeretem.De amit most terevezünk nyaralást oda is jönnek a haverok,úgyhogy az sem lesz vmi túl romantikus.Úgy vagyok vele,hogy nem nagyon akarom neki felhozni ezt a témát,mert vhol belül félek a visszautasítástól,és nem akarom azt hallani tQle,hogy nem.Éppen ezért nem hozom szóba.Beérem azzal,hogy ott vannak a barátok is.

Én is pont így vagyok a barátommal.Mindig eggyütt vagyunk a haverokkal is, és jó is, nincs is semmi gond.De azért szeretnék vele én is kettesben lenni, mert nagyon szeretem.De amit most terevezünk nyaralást oda is jönnek a haverok, úgyhogy az sem lesz vmi túl romantikus.Úgy vagyok vele, hogy nem nagyon akarom neki felhozni ezt a témát, mert vhol belül félek a visszautasítástól, és nem akarom azt hallani tQle, hogy nem.Éppen ezért nem hozom szóba.Beérem azzal, hogy ott vannak a barátok is.
melo és pénz miatt mi csak 3 nap 2 éjszakát tudunk megoldani, de megoldjuk...évközben õ diplomázott, nekem még félévem van, rohanás az egész...nyáron muszáj kikapcsolni napokra...nálunk nemis volt téma, h menjünk-e...csak az idõpontot egyeztettük, kinéztem szállást, és kész 22/L
Illetve nem mindig kezdenek felborulni a nemi szerepek ha annyira jó az emancipáció, akkor tessék csak kezdeményezni is, ettõl nem dõl össze a világ, ha avalmit akrsz, megmondod, senki nem gondolatolvasó
A kettesben való nyaralás alap egy kapcsolatban. Ha nem is teljesíthetõ, az erre való igénynek láthatónak kellene lennie.
Tényleg elég nagy hülye a barátod, bocsi. Mi nagyon teperünk, a barátom is gyakran kérdezi, de nem tudjuk hogy, mibõl megoldani... :( Nálunk 'lakik' nagyjából, de azért az mégsem ugyanaz, hogy folyton legozni kell az öcsikével... Szóval az enyém nagyon szeretné, 20 éves. Kérdezd meg tõle nyíltan, hogy miért nem szeretne csak Veled lenni, ha megoldható.
A kérdező hozzászólása: A másik, hogy sok programja van nyárra, mert augusztusban dolgoznia kell. Ez is az igazsághoz tartozik. Csak akkor pl. Ti nem szerveztétek volna úgy, hogy inkább egy olyan nyaralás is beleférjen, ahol kettesben vagytok?
A kérdező hozzászólása: Hát amikor felhozom, akkor azt mondja oké. Csak jó lenne ha õ teperne, hogy na akkor Kicsim mikor leszünk végre kettesben. Mert mindenhova hív, lesz nagy családi nyaralás is, családjával , meg még csomó ismerõssel. De nem kettesben fogunk aludni. Szóval értitek, sokat együtt, csak hát az mégis más kettesben.:(
Hát... nálunk pont forditva van mindig én modnom ugyanezt a barátnõmnek és õ meg soha sehova nem akar elmenni. Én meg mindig mennék valamerre akár vele is... Igen én is vágyom arra hogy ha nem is tenger mellett, de legalább a Balaton partján a lemenõ napfényben romantikus séta.... például...
A barátod egy idióta. Ha lenne szerelmem biztos hogy el szeretnék vele menni egy egyhetes nyaralásra, nincs is annál szebb, olyan romantikus lehet kettesben. Aki ilyet visszautasít, az vagy nem szeret eléggé, vagy egy idióta.(Vagy beteg.)
A kérdező hozzászólása: Hát én már mondtam, hogy legyen, de közben bekerült a képbe még két kisebb nyaralás barátokkal. Ahol szintén sátor, közös szoba. Vártam, hogy mondja, de akkor mikor megyünk kettesben. Tegnapig, akkor mondtam, hogy menjünk ketten valahova... Erre õ, hogy ez ki is ment a fejébõl, hogy már beszéltük. Ezután mondta, hogy persze menjünk. Akkor a haveros kettõ közül egyet lemondunk. Csak azt nem értem, hogy lehet az ilyet elfelejteni?

Hogy értessem meg a férjemmel hogy én kettesben szeretnék vele menni Párizsba, nem pedig vele és az édesanyjával?

Félreértés ne essék, nagyon jól kijövök az anyukájával, jobb anyóst nem is kívánhatnék. DE a férjem Németországban dolgozik, 4 hét után tud hazajönni csak egy hétre. Így is nagyon ritkán tudunk együtt lenni. Pláne hogy van egy két évesünk, így alig van id?nk kett?nkre. Tegnap felmerül benne, hogy mivel a francia határtól nem messze dolgozik, mi volna ha kimennénk hozzá egyik alkalommal és elmennénk Párizsba. Nagyon megörültem neki, végig futott az agyamon, hogy arra a pár napra szüleim vigyáznának a gyermekünkre, és az elmaradt nászutat nem is lehetne jobban "pótolni". Erre alig hogy végig futott a gondolat a fejemen, máris mondta hogy és szeretné ha az anyukája is velünk jönne. Hallotta, hogy lefagytam és nem igazán tudtam mit reagálni. Mondta hogy azért, mert sokat köszönhetünk neki, és hogy ? egyedül, öner?b?l oda soha nem jutna ki. Én ezt maximálisan megértem, de pár évvel ezel?tt ugyanezzel az indokkal vittük magunkkal Horvátországba. Ilyen felállásba, hogy a gyerekkel, meg a férjem anyukájával, valahogy elment a kedvem az egész párizsi úttól. Arról nem is beszélve, hogy februárra várjuk a második babát, így ha megszületik ? is még kevesebb lesz az esélye hogy bárhova is elutazzunk kettesben. :( Mondtam neki azt is hogy menjen el nyugodtan az édesanyjával, és akkor eljut oda ? is meg az anyukája is. Ez a felállás azonban nem tetszett neki. Mit tegyek? Hogy mondjam el neki hogy én mit szeretnék?

Legjobb válasz: Hogy-hogy hogyan mond meg neki? Így,ahogy ide leírtad,õszintén.Vagy elé állsz és megmondod neki,hogy mit érzel,vagy kénytelen leszel elviselni anyukát is. azt nem értem,hogy a férjed miért gondolja normálisnak,hogy magatokkal viszitek az anyját is,mikor egy ilyen útra kettesben kellene menni... vagy nem tud elszakadni két napra az anyjától? Beszéld meg vele,határozottan,komolyan,nem kell szégyenlõsködni! A kisbabához meg sok boldogságot nektek! :)

Hogy-hogy hogyan mond meg neki? Így, ahogy ide leírtad, õszintén.Vagy elé állsz és megmondod neki, hogy mit érzel, vagy kénytelen leszel elviselni anyukát is. azt nem értem, hogy a férjed miért gondolja normálisnak, hogy magatokkal viszitek az anyját is, mikor egy ilyen útra kettesben kellene menni... vagy nem tud elszakadni két napra az anyjától? Beszéld meg vele, határozottan, komolyan, nem kell szégyenlõsködni! A kisbabához meg sok boldogságot nektek! :)
Én megpróbálnám megérteni a férjemmel ezt, amit leírtál. Így ahogy van, mond meg neki. És ha nem ért egyet, akkor nem tudsz túl sokat tenni... Vagy elmentek mind hárman, vagy senki sem megy. Mert gondolom a férjed nélküled nem akarna Párizsba menni az anyjával. Amúgy igazad van teljes mértékben! Csak próbáld meg ezt megértetni a férjeddel. Keveset vagytok együtt, hát még kettesben, és nem sokára jön a kövi baba, akkor még annyit sem lesztek amennyit eddig voltatok, ennek a kapcsolatnak SZÜKSÉGE van erre a párizsi útra!! Nem anyós (tor)túrára van itt szükség, hanem egy szerelmes légyottra Párizsban! :D Remélem ketten mentek, majd írd meg hogy mi volt... :) Sok sikert!
Mi lenne ha az anyukájának szereznétek egy társaságot, így ti is tudnátok kettesben lenni.
Szegénykém, nem könnyû ! Szerintem 2 dolgot tehetsz : 1. kerek-perec megmondod, hogy ezúttal kettesben kívánod tölteni az utazást, majd legközelebb jöhet az anyóscsomag is:) 2. mennyen a mama, de akkor a gyerkõcöt is vidd, hagy kösse le magát az anyós :)
linkeld be neki ezt, amit most nekünk leírtál :P ha elmondod neki, hogy ezt te amolyan pótnászútnak szeretnéd és nem csak utazgatásnak, akkor biztos megérti, fõleg ha jön a baba mindjárt. Aztán persze majd az anyukájával is kimehettek, de hát tényleg, ha mindjárt megint baba van, akkor aztán pár évig megint nem lesz erre lehetõség. Úgy még simán elmehettek, hogy két gyerek meg ez az anyja... vagy hazajön németországból? mert ha nem, akkor inkább a ti pótnászutatok a sürgõsebb :P
ja nem így akartam írni hogy "ez az anyja" xD -ez
Hát az baj, ha nem érti, de még valóban van rá 2-3 hónapod, hogy magyarázd, addig talán meg fogja érteni. A lényeg, amit hangsúlyozz, hogy ha több idõtök lesz, mert mondjuk már végleg hazajön vagy ha mondjuk nyáron hosszabb idõre jön szabira, akkor nem bánod, ha az anyukáját is viszitek valahová, azonban azt értse meg, hogy most ti nagyon ritkán tudtok találkozni és te vágysz arra, hogy kettesben legyetek, csak egymással tudjatok foglalkozni, gyakorlatilag a házasságotokat ápoljátok. Ezt pedig nem lehet anyukával a nyakatokon. Õ már (elvileg) elszakadt anyukától, neki már te és a gyereke a családja. Egyébként ilyen alapon, hogy anyukáját magával akarja vinni, pl. a gyereketeket miért nem említi, hogy õ is menjen?
mesélj neki kicsit arról, hogy mi mindent csinálnál vele ha ketten lennétek (ha érted mire gondolok)
Ha négy hét után lenne egy szabad hete a férjednek, akkor azt szerinted a gyereke nélkül töltené el? Lenne rá lehetõsége, hogy lássa a családját és te megfosztanád ettõl? Ez szerintem ÖNZÕ dolog lenne.Képzeld magad a helyébe. A másik: szülõként sok mindenrõl le kell mondanod.Ilyen például egy megkésett nászút.Meg amúgy is, miért jelentene problémát, ha az anyós is ott lenne? Gondolom nem egy szobában fog mindenki aludni... A férjed így láthatja a családját és kettesben is lehettek kicsit.
Nyilván lelkiismeretfurdalása van az anyukája miatt, hogy nem tud neki otthon segíteni, és ezért mond ilyen marhaságokat mint hogy menjen veletek Párizsba. Ezért felesleges magyarázni neki a romantikázást, mert a lelkiismeretfurdalása akkor is meglesz, nem tudod belõle kiírtani. Ezért inkábbaz anyjával beszélj, telefonon. Mondd el neki, hogy tudod hogy a fia elhívta, és örülnél is neki, de tudja hogy milyen keveset tudtok kettesben lenni, mit szólna ha most nem jönne, hanem máskor mennétek együtt Bécsbe.. Teljesen egyet fog érteni, és meg fogja mondani a fiának hogy milyen hülyeségeket akar. mert tudod ha a fia hívja, akkor nem biztos hogy érezni fogja, hogy kettesben akartok lenni. Sok házasságban ez már nem szempont. :) ami elég gáz, de hát ez van.
Ha ez segít bármit is, akkor mi itt szorítunk neked! Mikor beszélsz vele legközelebb?
A kérdező hozzászólása: Hát ezaz! Én is azt szeretném hogy a férjem belássa, hogy ha most ezt a lehetõséget nem használjuk ki, akkor csak nagyon sokára akad egy másik ilyen esély. Így is nagy pocakkal megyek majd, úgy sem olyan lesz mint egyébként. Remélem ha ma nyugodtan el tudom neki ezeket mondani, akkor leesik neki a lényeg! A múltkor mikor itthon volt, a háta mögött leszerveztem egy éjszakai fürdõzést. A gyerekre vigyáztak szüleim, így csak kettesben el tudtunk menni. Olyan nagyon örült neki, és olyan nagyon jó volt! Remélem most is ráébred erre.
A kérdező hozzászólása: Hát ha ez önzõségnek számít, akkor lehet hogy én önzõ vagyok. Így is nagyon sok mindenrõl mondok le szülõként. De úgy vélem hogy egy házasságért tenni kell. És nem csak a gyerekrõl, gyerekekrõl szól, hanem a férjrõl és feleségrõl is. És ha nincs idõnk egymásra, ha nem tudunk együtt lenni, ha nem fordítunk kellõ idõt egymásra, akkor elõbb utóbb azt megsínyli a házasság és én azt nem szeretném. Nem a teljes hétrõl lenne szó, hanem pár napról. Utána hazajövünk és lehet a gyermekével is.
Akkor talán így meséld el neki a történetet.
Aki azt mondja, hogy az anyós jelenléte nem lenne zavaró, mert úgy sincsenek együtt egész nap, az még soha nem utazott együtt olyannal, akivel nem akar. Ha az anyja nem a fiával akarna lenni, mégis ki a bánattal lenne az egész út alatt? Egyedül majd a kedves mama nekivág Párizsnak és felfedezi egyedül, este meg majd beszámol, mi volt... Eszembe nem jutna anyámat is vinni Párizsba, fõleg nem egy ilyen szituációban. Szerveznék egy külön utat, ahol barátnõm is eleve úgy készülne, ha együtt mennénk valahova netán, de ha elsõnek mennék Párizsba, csak a barátnõmmel szeretnék menni, ne legyen ott más, már a tudat is [email protected] végig.
Ha nem látnám csak 4-5 hetente a gyerekemet, akkor õt vinném el a párizsi Disney-be! Azután feltenném a kérdést, hogy na, ki akar még jönni??
A kérdező hozzászólása: Az elmúlt napokban beszélgettünk! Amikor rátértünk a Párizs témára és elõhozakodtam azzal, hogy én kettesben szeretnék vele menni, magától mondta hogy erre már õ is rájött! :) :) 2napot leszünk, úgyhogy a gyerkõccel is tud lenni ha hazajövünk! :D Köszönöm a válaszokat!!
Nagyon örülök, hogy végül szerencsésen rendezõdtek a dolgok! Kellemes "pótnászutat" Párizsban! :)
Igen, itt nem is az az igazi gond, hogy az anyós megy-e, vagy sem, hanem az, hogy a férjnek nem hiányzik a romantika kettesben a feleségével. Engem ez szomorítana el.
Igen, jól írja az utolsó, ha anyós egyébként jó fej, akkor kapcsol és nem megy. :) Mi is hívtuk az anyósomat, anyuékat idén Balatonra nyaralni, de mindketten tapintatosan visszautasították, hogy menjünk el mi a család együtt. :) Szóval szerintem egy tényleg jó fej nagyszülõ ezt (is) látja. Mondjuk elõször mindenképp a férjeddel beszélj, nehogy anyósoddal, nehogy a férjed fülébe jusson, hogy beszéltél anyósoddal errõl, mert akkor rosszul sülhet el, lehet azt gondolná, rábeszélted anyóst, hogy ne menjen. Az jó ötlet, amit írtál, hogy kiviszed adventre Bécsbe a mamát. Ajánld fel neki ezt, így nem fog úgy tûnni, hogy a mamával nem törõdik senki.
A kérdező hozzászólása: Még ez mind csak elméleti dolog. Lehet hogy az édesanyja nem is jönne el annyi idõre otthonról, mert ott van neki a gazdaság amivel foglalkoznia kell, meg a beteg anyukája akit ápol. Hiába lakik ott a másik fia is a családjával, õk keresztbe szalmát nem tesznek. Szóval az is lehet hogy õ maga mondana nemet az egész útra. Mindenesetre azért szeretném, ha a férjem is belátná, jobb volna kettesben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) A második válaszolónak az ötletével még nem próbálkoztam, de nagyon tetszik! :D Természetesen mondtam már neki az érveimet, de nem igazán érzem hogy felfogta vagy megértette volna. Tegnap lezártam a beszélgetést azzal hogy van még 2-3 hónapunk, majd megbeszéljük. Tudom, hogy ez nem megoldás. Én azt is megértem hogy az anyukája egy egyszerû vidéki asszony, és hogy soha nem jutna ki. De mondtam neki hogy ezzel az erõvel a keresztgyerekeit is magunkkal vihetnénk, mert õk se fognak soha kijutni. Ez persze megint nem tetszett neki. Bízom benne, hogy át fogja õ még ezt gondolni, de majd még próbálkozom a meggyõzésével! Még egyszer köszi a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: Számára az alap hogy visszük a gyereket is. Szóval elsõ körben le kell harcoljam hogy ne vigyük az édesanyját, a másodikban meg hogy a gyereket se vigyük. :( Nem lesz egyszerû, de remélem megérti. Hosszabb idõre nem tud hazajönni. Ez egyfajta munkarend, hogy 4 hét után 1 hét pihi. Remélem sikerül majd vele megértetni, meg felnyitni a szemét, hogy ha nem most, akkor csak nagyon sokára lesz lehetõségünk kettesben kimozdulni!
Ha viszitek a gyereket is meg anyóst is, akkor õk ketten ellesznek meg ti is ketten :-) Persze nem olyan, mintha kettesben lennétek, de így is lesznek szabad óráitok.
én lehet meg mondanám neki hogyha az anyja megy é nem megyek!!Nekem nincs szükségem a mamára a nyakamba mikor hetekig nélküle voltam......ha megérti jó ha nem akkor menjen a mamával párizsba......lehet drasztikus de nem igaz hogy ö ennyi idõ után nem akar csak veled lenni!!!!
A kérdező hozzászólása: Hát ha nem hat a szép szó, akkor én is a drasztikus utat választom. Tudom hogy az anyukája egyedül nevelte fel õt és a tesóját, meg hogy tényleg megtesz érte mindent. De úgy gondolom hogy a hálát ki lehetne másként is fejezni, nem pont így. Arra gondoltam még, hogy felajánlom hogy szívesen elmegyek az anyukájával adventkor Bécsbe. Igaz hogy már volt ott (is velünk), de van annak is egy nagyon jó hangulata. Azt is megértem, hogy azért "ilyenben" gondolkodik, mert a tesója negyed magával az anyukája nyakán lakik és ha tárgybeli ajándékot vennénk, akkor azt a gyerekeke hamar tönkre tennék. Hát este majd beszélek vele, remélem rájön õ is hogy mennyivel jobb volna kettesben.
Nem nagyon fogsz tudni mit tenni. A férjed szemmel láthatóan nagyon kötõdik az anyukájához annak ellenére, hogy szeret téged. Nekem az öcsém ilyen, mi rugdossuk, hogy nyaraljon kettesben is a feleségével, mert mindig azt szeretné, hogy az egész család velük menjen.
Azért tegyük hozzá, hogy, ha van azónyban egy kis jóérzés és empátia, akkor megköszöni, de nem megy, hadd legyenek kettesben a "gyerekek". Én tuti nem mennék el gyertyát tartani. A Horvátország az más volt, oda ment az unoka is. Ha meg nem veszi magát észre az anyós, akkor talán beszélj vele, és mandínerbõl utalj rá, hogy a párod Párizsba akar menni, és végre gyerek nélkül bepótolhatjátok a nászutatokat, amire késõbb jóideig nem lenne lehetõségetek.
Egyébként ha jó a kapcsolatod az anyóssal, vele is megbeszélheted, mennyire vágysz egy kis párizsi romantikázásra kettesben a férjeddel. Ha szeret téged, meg fogja érteni, saját maga mondja le az utat, és ajánlja fel, hogy addig vigyáz a gyerekekre.
A kérdező hozzászólása: Igen azt tudom hogy nagyon kötõdik hozzá, a korábban leírtak miatt. Meg amiatt is hogy mindig az öccse volt tolva, meg elõtérbe helyezve. Szerintem ez is az oka ennek. Meg akarja mutatni hogy mire vitte, hogy most õ mit tud adni az anyukájának.
Nézd, nem tûnsz butuska nõnek, ezért értelmes tanáccsal szolgálok, mert együttérzésbõl úgy látom már eleget kaptál. Férjed édesanyjával kellene a dolgot megbeszélned. Nyíltan és õszintén(amúgy is annak vagyok a híve) Ha õ egy megértõ édesanya és le tud mondani a saját élvezetérõl a ti kedvetekért, akkor nyert ügyed van. Ahogy itt leírtad elõadod neki is. pl. "Annyira hiányzik a párom, én mindig csak a gyerekkel, és soha sehova... fõleg nem a párommal... elmennek a fiatal éveink és kettesben még nem is voltunk jószerivel..még csak nászutunk sem volt..." Akár panaszkodj is, mert jogos a panaszod. Egyébként még ha a férjed fel is ajánlotta az anyukájának, õ azonnal el kellett volna utasítsa. Nézd, ha én lennék az õ helyében azonnal azt válaszolom, hogy hová gondolsz, fiam, ezt nem fogadhatom el, már megbocsáss, de nem is érezném jól magam, menjetek ketten a feleségeddel, én inkább addig vigyázok a gyerekre, hogy nyugodtak legyetek. Menjen a nejed, hogy lásson világot, míg megteheti.( Így mondanám, pedig Párizs volt az egyetlen álmom, mióta az eszemet tudom, de hát ezt nekik nem kell tudniuk)Jó egészséget kívánok mindnyájatoknak.
Jeeeeee! Jó utat kívánok!! ;-)

Hogyha rendőr szeretnék lenni, és csak kettes mondjuk az érettségim, de felvesznek szakközépbe, akkor semmi esélyem nincs egyetemre menni, vagy nem számít az érettségi itt sem, csak az hogy meglegyen?

A válaszokat el?re is köszi

Legjobb válasz: 240 pont a minimum bármilyen felsõoktatásba. Nézd meg milyen súlyozással kell nálad számolni, de attól tartok kettes érettségivel sehova nem vesznek fel. Az új felsõoktatási tv az érettségit hangsúlyosabban számolja, az éveket kevésbé.

240 pont a minimum bármilyen felsõoktatásba. Nézd meg milyen súlyozással kell nálad számolni, de attól tartok kettes érettségivel sehova nem vesznek fel. Az új felsõoktatási tv az érettségit hangsúlyosabban számolja, az éveket kevésbé.
Kell a pont, 350 körül van. Fõiskola egyébként, de áruld már el nekem, h mit akarsz te ott, ha kettes az érettségid?
A kérdező hozzászólása: Ez a kérdés csak elméleti, mivel a szakközéphez elég a kettes, és ha nem muszáj, nem is fáradozok, de hogyha kell a fõsulihoz muszáj lesz :)
A 240 minimum ponthatár az 3-4 érettségi és esetleg egy 2-es fér bele.
A fõsulin a ponthatár 380-nál kezdõdik. Tehát 2 db erõs 5-ös érettségi minimum kell!!!
Rendõrnek pont hogy azokat veszik fel, akiknek nincs kellõ intelligenciájuk ahhoz, hogy ne álljanak be rendszervédõ rabszolgának. Tehát jó eséllyel indulsz.
A lepontozás nem nagyon izgat, hisz csak az itt uralkodó sötétséget prezentálja.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát, azóta megtaláltam a pontszámítást és a ponthatárokat :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!