Találatok a következő kifejezésre: Nem szedtem egy (220 db)

17. napja szedek fogamzásgátlót (Stodette) mostmár védett vagyok? Az első pár napban szedtem antibiotikumot (sumetrolin), de nem szedtem egy hétig.

Legjobb válasz: Nem hiába mondják, h kérdezze meg kezelõorvosát gyógyszerészét. Egy ilyen oldalra írsz, mikor azt sem tudod ki válaszol? Ez azért elég komoly téma. Az orvosnak, v gyógyszerésznek megvan a diplomákja, de nekünk nincs diplománk általában. Egy kérdésem azért lenne. Elolvastad a stodette-hez mellékelt kis papírt, ami tele van betûkkel, amik a termékrõl adnak információt?

Nem hiába mondják, h kérdezze meg kezelõorvosát gyógyszerészét. Egy ilyen oldalra írsz, mikor azt sem tudod ki válaszol? Ez azért elég komoly téma. Az orvosnak, v gyógyszerésznek megvan a diplomákja, de nekünk nincs diplománk általában. Egy kérdésem azért lenne. Elolvastad a stodette-hez mellékelt kis papírt, ami tele van betûkkel, amik a termékrõl adnak információt?
Hát igen, gondolom elmondta az orvos amikor felírta a gyógyszert neked. Nem értem miért hinnél jobban az itt válaszolóknak, mint a saját dokidnak, vagy a betegtájékoztatónak:) Az antibiotikum sok esetben csökkenti a fogamzásgátlók hatását, de a Sumetrolin tájékoztatójára rá kell lenni írva, ha így van. Ha csökkenti, 1 hétig a kezelés abbahagyása után óvszerrel kell védekezni!
az antibiotikum csökkenti a hatását, ugyh hasznaljatok gumit a 2. levélig.

Mercilon és Belara fog. Gátlót szedtem egyik sem vált be köztes vérzésem volt. Most Tri-regolt szedek. Tudom, hogy elavult stb. , de szedtem már és semmi bajom nem volt tőle, most a 3. levél végénél barnás folyásom volt. Ez a gyógyszer sem jó?

Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mercilont én is szedtem, az egyfázisú, meg a Belara is, ha jól tudom. A Tri-regol három fázisú. Vannak kétfázisúak, lehet, hogy neked az lenne megfelelõ. De szerintem mindenképpen beszéld ezt meg egy orvossal. Az is lehet, hogy valami gyulladás vagy fertõzés miatt volt barnás folyásod.

Mercilont én is szedtem, az egyfázisú, meg a Belara is, ha jól tudom. A Tri-regol három fázisú. Vannak kétfázisúak, lehet, hogy neked az lenne megfelelõ. De szerintem mindenképpen beszéld ezt meg egy orvossal. Az is lehet, hogy valami gyulladás vagy fertõzés miatt volt barnás folyásod.
Miért lenne elavult? Én is szedtem már, 16 évesen, de nem volt semmi para. Illetve egy hónapig az volt, hogy amikor beszedtem, egy fél órán át véreztem, akkor elmentem dokihoz, de azt mondta, nem kell abbahagyni, hanem felírt valamit (már nem tudom mit), azt kellett szednem mellé két hétig, és többet nem is volt ilyen gond. Aztán mióta szültem, én a Belarát szedem, de nekem azzal sincs gondom.
A kérdező hozzászólása: minden ami fontos meg hallgatom
http://www.morrohun.hu/oblivion/oblivionletoltesek.php rámész hogy oblivion teljes magyarítása..
A kérdező hozzászólása: köszi de ezzel az a gond hogy meg van és nem jó mert a párbeszéd és a töltés alatti szöveg is angol maradt :S egy két dolog van csak ami magyar és a compass se jó mert el homályosítja, ez esetben mit tudsz ajánlani? most töltök egy másik kiegészitös obliviont a The Elder Scrolls IV Oblivion Game Of The Year Deluxe Edition with patches and dlcs talán ha eszt telepítem meg minden akkor jó lehet a honosítás?
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) )

Fogamzásgátlót szedek de a 3ik hét elején nem szedtem be egy szemet viszont 12 óra után amint észrevettem beszedtem, ezután végig szedtem a tablettákat mert még volt egy hét. Meg is jött a menstruációm és szeretkeztem a párommal. Teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Szerintem nem, én már többször jártam így, mióta szedem a bogyót (már 13 éve lassan), úgyhogy no para, de ha bizonytalan vagy, inkább csinálj egy tesztet.

Szerintem nem, én már többször jártam így, mióta szedem a bogyót (már 13 éve lassan), úgyhogy no para, de ha bizonytalan vagy, inkább csinálj egy tesztet.

Bromocriptint szedtem 2 hónapig, mert volt egy vetélésem. Tulképpen tejelapasztásra kaptam.3 hónapja nem szedtem és most újra jön a savó a mellemből. Előfordulhat, h. ettől nem esek teherbe?

Legjobb válasz: Igen, simán. Ha jön a savó, akkor szinte biztosan magas a prolaktinod. Egy 3. napi hormonvizsgálattal haram kiderül, és akkor valószínûleg újra kell kezdened a bromot.

Igen, simán. Ha jön a savó, akkor szinte biztosan magas a prolaktinod. Egy 3. napi hormonvizsgálattal haram kiderül, és akkor valószínûleg újra kell kezdened a bromot.
Igen, elõfordulhat, hogy a prolaktinászinted megint magas ahhoz, hogy babás legyél. Orvos tudná megmondani, pontosan mi is a helyzet.
Bocsi, haram = hamar.

Nem szedtem még semmit, és most derült ki egy tesztből, hogy várandós vagyok. Orvosilag kiszámolva 5hetes vagyok. Lehet belőle valami baj, hogy nem szedtem folsavat?

Ma vettem meg a magzatvédő vitamint a Femibion 800-at. Két hét múlva el fogok menni nőgyógyászhoz, hogy minden rendben van-e.

Legjobb válasz: Én is csak akkor kezdtem el szedni, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Most 2,5 éves a lányom, és makk egészséges.

Én is csak akkor kezdtem el szedni, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Most 2, 5 éves a lányom, és makk egészséges.
5-ös vagyok Nem kell ezt túlparázni. Sokan semmilyen vitamint nem szednek, mégis egészséges babájuk születik. Szedd a terhesvitamint, és majd a doki megmondja, kell-e plusz folsavat szedni. De azt nem tudod túladagolni, és az elsõ 12 hétben igazán fontos, úgyhogy ha megnyugtat szedj mellé külön is.
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés?ha folsavat nem szedek külön csak magzatvédõ vitamint az baj?néztem a Femibion 800 hatóanyagait és abban is van folsav.az elég a Babának?
Azt még megértem, hogy ha valaki 6 hét elõtt nem megy, mert keveset látni, de mondjuk szerintem a 10-12 hét meg már elég késõi dátum az elsõ dokilátogatáshoz. Én 7 hetesen voltam elõször, nekem így pont jó volt. Nem akartam tovább várni, és izgulni mi van odabent. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm megnyugodtam. Boldog Kismama vagyok de azért nem várom meg a 10-12 hetet, hamarabb elmegyek Dokihoz. Sokan azt mondják 10-12 hétig ne is menjek de a többségük pont az ellenkezõjét mondja
Én is csak akkor kezdtem szedni, amikor orvos látott elõször (kb5. hét). Aztán a 14. hét táján abbahagytam minden bogyót, és csak táplálkozásra bíztam mindent. Eddig minden tökéletes... 38 hkm
Én is akkor kezdtem el szedni, amikor kiderült a terhességem.(5. héten) Makk egészséges a lányom, semmi baja!
Én nem szedtem semmit, csak amit orvos mondott. Azért lettem terhes, mert egészségesnek vélt a szervezetem.Ráadásul, mindkétszer végighánytam az elsõ 12 hetet, sok vitaminhoz nem jutott a szervezetem, a lényeg az volt ki ne száradjak. De a vitamin raktározódik.Úgyhogy ha elõtte egészségesen éltem , nagy baj nem lehet.
Szia! Én is akkor kezdtem el szedni, amikor kiderült (4-5 hetes voltam). Nem hiszem, hogy probléma lehet.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm :)
Nem értem a kérdésed. Mi az, hogy "de nem szakítottam meg rögtön a tablettaszedést, se nem szedtem tovább."???
A kérdező hozzászólása: az utolsó elõtti napon történt de szedtem tovább rendesen azt a két napot majd kihagytam a 7 napot ( a tájékoztatóban az áll, hogy vagy szedj be még egy levéllel rögtön és ne hagyj szünetet, vagy rögtön szakítsd meg és legyen vérzés )
Én óvatos vagyok, úgyhogy megvárnám, míg elfogy az újabb levél tabletta.
A kérdező hozzászólása: még van 3 szem a következõ levélbõl:/
A kérdező hozzászólása: mármint az azóta megkezdett levélbõl még 3
Na, én megvárnám, míg elfogy az a 3 szem, megjön a vérzés, és ha már bevetted a következõ levélbõl az elsõ szemet, mehet élesben a szex. Lehet, hogy én túl óvatos vagyok, de ne szeretek kockáztatni, biztos, ami biztos.

Az a helyzet, hogy egy hónapig nem szedtem a fogamzásgátlót, rendesen meg is jött. Aztán ismét elkezdtem szedni és most nem úgy jött meg mint szokott, hanem csak barnázok. Ez mitől lehet?

Volt pár csepp vér is, de inkább úgy jött meg mintha már múlna el. Talán attól, hogy újra elkezdtem a gyógyszert és összezavarodtak a hormonjaim?

Legjobb válasz: Azért van, mert ez nem TicTac. Nincs ilyen, hogy egy hónapig szedem, egy hónapig nem... Ha szünetet akarsz, az minimum 6 hónap legyen, amúgy semmi értelme, csak ez történik.

Azért van, mert ez nem TicTac. Nincs ilyen, hogy egy hónapig szedem, egy hónapig nem... Ha szünetet akarsz, az minimum 6 hónap legyen, amúgy semmi értelme, csak ez történik.

Nagyon fáj a derekam meg a fogam. Muszály volt egy szem cataflamot bevennem. Tényleg nem szedtem gyogyszert miota terhes vagyok (18, hét) ugye egy szem gyogyszertöl nem lesz baja a gyerekemnek?

Legjobb válasz: Nekem van egy izületi betegségem ami nagy fájdalommal jár. Erre nekem csak a cataflam használt. Ezért megkérdeztem a dokimat hogy ha már nagyon fáj valamim akkor vehetek e be cataflamot. Azt mondta hogy a 12. héttõl igen de nem sokat. Tehát egytõl biztos nem lesz baj. De amúgy õ is elõször az algopyrint ajánlotta csak megbeszéltük hogy az nem használt.

Nekem van egy izületi betegségem ami nagy fájdalommal jár. Erre nekem csak a cataflam használt. Ezért megkérdeztem a dokimat hogy ha már nagyon fáj valamim akkor vehetek e be cataflamot. Azt mondta hogy a 12. héttõl igen de nem sokat. Tehát egytõl biztos nem lesz baj. De amúgy õ is elõször az algopyrint ajánlotta csak megbeszéltük hogy az nem használt.
Valószínû, hogy nem lesz baja. De a fájdalom okát kell megszûntetni, mert nem normális az sem, hogy szenvedsz, és semmi garancia nincs arra, hogy nem jön el megint egy ilyen pont, hogy nem bírod tovább. Én kivizsgálást javasolnék a fogadra és a derekadra is. Megelõzni kell, hogy elfogyjon a cérna a fájdalomtól!
Panadolt, vagy más paracetamol tartalmú gyógyszert vagyok be, ha mar mindenképpen kell valami.
ha fáj vmi akkor be lehet venni gyógyszert, mert a fájdalommal többet ártsz mint a gyógyszerrel, de NEM mind1 h mit szedsz be.pl az algopyrin erre tökéletes.
Pontosan vehetsz be fájdalomcsillapítót ha már nagyon fáj, de nem mindegy h mit veszel be. A legtöbb orvos a panadolt és az algopyrint ajánlja azon kívül ne nagyon szedjél be mást. Ha megkérdezed az orvosodat õ is ezt fogja mondani. A cataflam nem a legjobb :S Baj ennyit biztos nem lesz csak figyelj erre oda. Jobbulást :) 23hkm
cataflamot máskor ne vegyél be, szoptatásnál még véletlenül se, mert a babánál gyomorvérzést okoz. panadol bevehetsz, az is elég erõs.

Juwel 600 Bioflow szűrőm 1 év folyamatos működés után leállt. Ha csak a belső forgórészt cserélem ki, még működhet, vagy az csak egy mágnes? (Még nem szedtem szét, nem tudom, mi van benne. )

Lehet ezeket javítani, vagy mehet a kukába? Esetleg tudtok olcsóbb motort ajánlani, ami pont akkora mint a juwel?

Legjobb válasz: Sajnos a forgórész csak egy mágnes, ahogy írod.Az nem tud meghibásodni.Vagy a vezetékben szakadt el az egyik ér,vagy a tekercselés, az viszont ki van öntve mûgyantával.Azt hiszem, hogy cserélni lehet a motort, de, hogy megéri e,azt már nem.Minden esetre mutasd meg egy villamosságban jártas embernek, õ hamar kiméri a szakadást, hátha csak a vezetékben van hiba, az esetleg javítható.

Sajnos a forgórész csak egy mágnes, ahogy írod.Az nem tud meghibásodni.Vagy a vezetékben szakadt el az egyik ér, vagy a tekercselés, az viszont ki van öntve mûgyantával.Azt hiszem, hogy cserélni lehet a motort, de, hogy megéri e, azt már nem.Minden esetre mutasd meg egy villamosságban jártas embernek, õ hamar kiméri a szakadást, hátha csak a vezetékben van hiba, az esetleg javítható.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!