Találatok a következő kifejezésre: Nem szedek nem (2912 db)

Balatonra megyünk az osztállyal és pont akkor fog megjönni. Nem akarom, hogy cikizzenek, hogy nem fürdök, ezért kérem a segítségeteket. Házilag hogy késleltethetném? Gyógyszert nem szedek, nem is akarok. Tuti tipp kéne, mert nincs időm kipróbálni.

Legjobb válasz: Rossz hírem van: a nõi nemi szervek nem olyan egyszerûen mûködnek, hogy házi szerekkel befolyásolni lehessen. Egyszerûen nincs ilyen módszer. Csak drasztikus hormonkezeléssel Lehetne késleltetni. Most nem mondom el, hogy miért, mert kisregény lenne... Barátkozz meg a tamponnal. Amúgy a havi vérzésben semmi, de semmi ciki nincs.

Rossz hírem van: a nõi nemi szervek nem olyan egyszerûen mûködnek, hogy házi szerekkel befolyásolni lehessen. Egyszerûen nincs ilyen módszer. Csak drasztikus hormonkezeléssel Lehetne késleltetni. Most nem mondom el, hogy miért, mert kisregény lenne... Barátkozz meg a tamponnal. Amúgy a havi vérzésben semmi, de semmi ciki nincs.
uu te szegény ezért jó h mi nem megyünk az osztályal.amúgy én a mályvateát hallottam de nem bizti én is csak a tampont javaslom
Én azt olvastam egy portálon, hogyha iszol egy kicsike citromlevet az talán eltolja..de csak egy két nappal.Nekem nem használt.. de azért próbáld ki hátha neked bejön...
Én betétes vok. velem is volt ilyen beraktam arra az idõre tampont csak az a lényeg hogy a vízben ne nagyon ugrálj mert tele megy vízzel nekem pl. tele lett... de ha megfelelõ méretet választasz akkor nem hiszem.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi mindenkinek..túléltem;)

Mi a véleményetek azokról a kismamákról, akik nem szednek magzatvédő vitamint?

Õszintén megmondom,én nem szedek.Orvossal egyeztetve,? sem ajánlotta.Vérképem tökéletes,babám egészséges.Magnéziumot és folsavat szedek az elejét?l,20.hétt?l vassal kiegészítve.Ezen kívül sokkal jobban odafigyelek az étkezésre,jobban mint valaha.Sokan lehurrognak mert nem szedem egyik manapság "divatos" magzatvéd?t sem :(

Legjobb válasz: Semmilyen véleményem nincs róla, az õ dolga. Azért a szed/nem szed magzatvédõ vitamin nem olyan felháborító téma, mint pl. a terhesen való dohányzás. Gondolom, aki nem szedi, az is igyekszik egészségesen étkezni, odafigyel magára. Nálunk nehezen jött a baba, elõtte voltam vérvételen és nem lett túl jó az eredmény, már terhesség elõtt szedtem a vitamint, szülésig. Jó is volt, mert diabéteszem lett, télen voltam terhes, kora tavasszal szültem, nem tudtam annyi mindent és olyan minõségben enni, hogy az jó legyen. Ha minden jó nálad, folytasd így, de ha az orvosod javasolja, akkor inkább szedd, ne legyen visszatartó erõ, hogy ezeket a vitaminokat "divatosnak" kiáltották ki.

Semmilyen véleményem nincs róla, az õ dolga. Azért a szed/nem szed magzatvédõ vitamin nem olyan felháborító téma, mint pl. a terhesen való dohányzás. Gondolom, aki nem szedi, az is igyekszik egészségesen étkezni, odafigyel magára. Nálunk nehezen jött a baba, elõtte voltam vérvételen és nem lett túl jó az eredmény, már terhesség elõtt szedtem a vitamint, szülésig. Jó is volt, mert diabéteszem lett, télen voltam terhes, kora tavasszal szültem, nem tudtam annyi mindent és olyan minõségben enni, hogy az jó legyen. Ha minden jó nálad, folytasd így, de ha az orvosod javasolja, akkor inkább szedd, ne legyen visszatartó erõ, hogy ezeket a vitaminokat "divatosnak" kiáltották ki.
37 éves a fiam, és elhihetitek, hogy 38 évvel ezelõtt semmiféle magzatvédõ vitamin nem volt, és mégis egészségesen született. Ha jól emlékszem, csak E vitamint szedtem.
Mindenki maga dönti el, hogy szedi e vagy sem. Én a téli idõszakban lettem terhes, a szervezetemben a vitaminszint elég alacsony volt, ezért elkezdtem szedni, hisz ártani nem árt. Most már csak 2 naponta szedem. A vérképem tökéletes.
Igazából, amik valóban fontosak (folsav, magnézium, vas), azokat szeded, és ha a többit is beviszed gyümölccsel, tejtermékkel stb, akkor semmi gond :) Én sajnos betegesebb vagyok annál, hogy ezt be merjem vállalni, de ha veled és a babával minden rendben, akkor nincs semmi baj!
Én elsõ gyerekemnél szedtem, másodikkal nem!Most a harmadikkal minden másnap 1-et szedek!
Ja és a terhesség alatt se volt gond !!! 10/10es apgarral született...
Semmi, õ dolga. Ahhoz, hogy a magzat ne legyen egészséges azért kicsit több kell. Ezt pedig úgy hívják: Genetika! Családunkban is elõfordult, hogy minden [email protected] beszedett az anyuka, egészségesen élt világ életében és mégis rákos a kisfia (7 éves). Járnak kezelésre, mindenre, de nem sok jót mondanak az orvosok. Korelõzménybõl kiderült, hogy örökletes rákról van szó. Ennyit errõl.
Lehet, hogy van ennyi év elõnyöd, minden elismerésem, de a tudomány fejlõdik. Vidéki vagyok, agrármérnök, és tisztában vagyok azokkal a kutatási eredményekkel, amikben a magyarországi termesztésû (igyekszem kizárólag magyar élelmiszereket fogyasztani) növények beltartalmának változását vizsgáltak az elmúlt 30 évben. Megdöbbentõ, ajánlom figyelmedbe. Azért az életkörülményeink nagyban változtak és nem tudjuk pótolni csupán az elfogyasztott táplálékból a szükségleteinket. Lehet, hogy marketing, de én inkább eszem a magyar elõállítású, ellenõrzött körülmények között elõállított "lekvárokat". Bármennyire is ellene vagyunk, adaptálódni kell a körülményekhez és tisztában lenni bizonyos, az életünkre és életminõségünkre hatással lévõ kutatásokkal (halfogyasztás-szív és érrendszer, tejtermékek-csontritkulás pl). 36 hetes kismama
17-es, ez elvakult, tudatlan gondolkodás, nem a reklámoknak dõlünk be, hanem nyílván saját meggyózódésünk alapján, orvostudományi alátámasztások alapján szedjük be a vitamint. Ráadásul annyit bevinni tényleg nem lehet táplálkozással. És persze ne feledjük, hogy nagyanyáink idején igaz, h nem volt vitamin, meg otthon szültek, de meg is halt 10 gyermekbõl 8 mire betöltötte volna a 10 évet, és a szülések zöme is így végzõdött.
17. vagyok. köszönöm a lepontozást... az a gond, hogy ti itt jöttök a gyermekhalandósággal, addig nem látjátok azt az iszonyúan megnövekedett meddõségi arányt, ami most szinte égbemenõen megugrott! csak nézzetek vissza teherbeesés kategóriába és láthatjátok, hogy nagyon sok fiatal kétségbeesve próbálkozik a babával. Mi ez ha nem a természetbe való beavatkozás negatív hatása? és ne feledkezzünk meg a beteg gyermekek arányáról sem. a természetes úton való kiválasztódás nagyon fájó dolog, de erõszakosan mesterséges anyagokkal táplálni eleve a megszületendõ babát nem normális dolog! én az elsõ hozzászólásomban is írtam, hogy igen ki kell egészíteni a vitaminokkal, fõleg elõrehaladott terhességnél a hiányt, de csak a hiányt. de végülis mindenki a saját életéért felel és nem vagyok hajlandó tovább vitatkozni olyan témában, ahol a vitapartner nem tudja tényekkel alátámasztani az állításait. mielõtt újra lepontozol végezz a családodban egy felmérést a 10-15 éves családtagok allergiáit és egyéb "nyavalyáit" figyelembe véve és kérdezz rá a vitaminfogyasztásra az édesanyáknál. magad is meglepõdsz majd...
20-as, hatalmas ostobaságokat írsz. Ha egy baba nyitott gerinccel születne a folsavhiány miatt, az nem természetes kiválasztódás! Az szimpla folsav hiány, amit nagyon könnyen lehet orvosolni. Ennyi erõvel ha valaki évekig nem megy napra és mondjuk angolkóros lesz, akkor az is haljon meg, mert ha elég erõs lenne akkor bírná a vitaminhiányt? Gondolkodj már egy kicsit! Ha te nem szedsz vitamint ezzel kockáztatva a saját és a babád egészségét, az a te dolgod, jogod van hozzá, de nem tömd tele idiótaságokkal más kismamák fejét!
22-nek a válaszom: az én idiótaságom a két egészséges felnõtt gyerekem(20 és 22 évesek, akik kórházban sem voltak mostanáig!!!) ... köszönöm a megtisztelõ címet, én tapasztalaról írtam és nem holmi agymosott áltudományokról. nyugodtan tedd amit mondanak, én a szivemre és az ösztöneimre hallgattam, amit nem bántam meg. ennyi, majd 20 év múlva térjünk erre vissza. boldog babavárástkívánok innen a múltból ahol még nem zombik éltek... ja és nyugodtan pontozzatok le mégegyszer :)
23-as! Ne haragudj, de ez az utolsó hozzászólásod is egy nagy sületlenség. Lett 2 egészséges gyereked. És? Mondta itt valaki, hogy aki nem szed vitamint annak biztos beteg gyereke lesz? Szerintem ennek épp az ellenkezõjét próbáltuk magyarázni. A többség vitamin nélkül is egészségesen születik meg, igen. De attól még igenis van néhány rendellenesség, ami kialakulhat különbözõ vitaminhiányok következtében. Ez tudományos tény. Ha nem tetszik, akkor is.
azért aki nem ül fel a reklámoknak még nem maradt a barlangban. figyelj én megéltem, bizonyítani tudom a felnõtt egészséges gyerekeimen, te meg még csak most kezded, majd 5-10 év múlva tudsz tényeket felmutatni, úgyhogy addig nem kellene beszólogatnod! nem pontozlak le - nem szokásom - de magad miatt gondolkozz el a heves beszólásodon. az megint egy más dolog, hogy amíg mi vidéken élõk szimbiózisban élünk a természettel, addig akik a parkoló és a mesterséges megvilágítás mellett nõttek fel azoknak a szervezetük igényli is a mesterséges anyagokat... sok sikert és egészséges kisbabát kívánok.
Bírom az olyan hozzászólásokat, amiben arra hivatkoznak egyesek, hogy nagyanyáink sem szedték, otthon szültek, akkor nem is volt ez, meg az.....és mégis minden jó volt és mindenki egészséges.... Kérdezem én, ha az ilyen elveket valló kérdezõ vagy a gyermeke beteg lesz, külön kéri, hogy a 30-50 évvel ezelõtti orvostudomány akkori ismereteivel kezeljék, mert akkor is meggyógyultak (vagy nem)? Gondolom olyankor eszükbe sem jutnak ezek a megnyilvánulások. Mindenkinek a maga tiszte eldönteni, marad-e a barlangban, vagy hajlandó bõvíteni az ismereteit és tudatosan választani a lehetõségek közül. 36 hetes kismama
De igenis hasznal, en amiota szedem egeszsegesebb vok mint valaha. Inkabb divat lett lehurrogni a vitaminszedoktlet.
szerintem meg nem is használ, reklámfogás az egész, és nem tudhatod milyen allergiát hoz majd ki a gyermekedbõl. ha megfigyelitek mióta divat lett a vitaminokat venni tabletta formájában, azóta alig van egészséges gyerek. a mi gyerekeink (20-22 évesek) jobb esteben homokot ettek, de a virágföld is kedvenc volt, mégsem voltak alergiások soha semmire. én kaptam vasat, meg a baba pici korában D és K vitamint. ennyi volt az összes akkoriban, nem tukmálák ránk a szennyet pénzért, mert megvolt természetes formában :)
A magzatvédõ vitaminban a folsav a lényeg. Ha azt szedi vki, akkor nem gondolok róla semmi rosszat. Ha nem hajlandó folsavat szedni, akkor meg felelõtlennek és butának tartom.
Szia én hébe hóba szedtem be de én nem tudtwm lenyelni mert nagy volt összetörtem vízbe akkorr meg néha kijött :-( Vasat és magnéziumot szedtem mégis egészséges lett a babám 3500 grammal született. Nagyon régen nem is volt ilyen magzatvédõ vitamin. 7 hetes kislány anyukája. :-)
Én szedem, de elõtte is ettem, Flavon lekvárokat, emellé szedem a terhes vitamint, vasat, magnéziumot. A vitamint én is a téli idõszak miatt, most vagyok a 37.hétben, a téli zöldségek, gyümölcsök vitamin tartalma meg katasztrofális. Ezt mindenki maga döntse el a táplálkozásának függvényében, viszont tény, hogy a mai zöldségek és gyümölcsök nem tartalmaznak annyi tápanyagot, mint 20 éve. 36 hetes kismama
A magzatvédõ vitaminokat nem azért szedik, mert divatosak, de a hiányuk sem predesztinál semmiféle rendellenességet. Ha nem akarod szedni, hát ne tedd.
Én sem szedtem. Csak folsav, vas. 4 hós kisfiú anyukája
23-as, azért vagyunk különbek az állatoknál, mert nem ösztönlények vagyunk, hanem gondolkodunk. Így született meg a tudomány, tudod, az a kis izéééé, amit te ledegradáltál és, amit mások olyan sokáig tanulnak, hogy mûveltek legyenek és felelõsségteljesen tudjanak döntéseket hozni. Neked is ajánlom figyelmedbe a mûvelõdést, mint olyat!!!!!!Az is ellentmondás, h korábbi kommentedben hiányoltad a tudományos alátámasztást, h miért is szükségesek a vitaminok, nos az egyik kedves kommentelõ megadta neked, erre te azt is ledegradáltad, "áltudomány"-nak nevezted. Majd végül közölted, h te ösztönszerûen döntöttél gyermekeid sorsáról. Szerencséjük volt, valószínûleg jó genetikai adottságokkal bírnak. Ettõl még egy gondolkodó ember normálos esetben nem az ösztöneire hallgat egy ilyen kérdés eldöntésekor.

Én a yasmin fogamzásgátló tablettát szedem. Az gondot okozhat, ha nem szedem pontosan, vagyis van úgy, hogy egy nap 2 szemet szedek be, mert elöző napit elfelejtettem?

Legjobb válasz: En ugyan nem ezt szede, de szerintem kb mindegyiknel ugyanaz a legfontosabb szabaj: IGEN, AZ GONDOT OKOZHAT, HA EGY NAP KETTOT VESZEL BE, FOLEG HA EZT RENDSZERESEN CSINALOD. Amugy ha egyszeri eset volt es mar regota is szeded nem hiszem, hogy baj lenne. De rre nagyon figyelj oda.

En ugyan nem ezt szede, de szerintem kb mindegyiknel ugyanaz a legfontosabb szabaj: IGEN, AZ GONDOT OKOZHAT, HA EGY NAP KETTOT VESZEL BE, FOLEG HA EZT RENDSZERESEN CSINALOD. Amugy ha egyszeri eset volt es mar regota is szeded nem hiszem, hogy baj lenne. De rre nagyon figyelj oda.
Hát az elég nagy baj, ha nem szeded rendesen! Nem szabad játszadozni vele! Állítsd be a telefonodon, hogy minden nap ugyanabban az idõben jelezzen!!!
Igen, gond.Az a lényege hogy szabályosan szedd.

Ki lehet mutatni vérből, vagy egyéb más módon, ha valaki fogamzásgátlót szedett évekig (kis hormontartalmút), de egy ideje már nem szedi?

csak érdekel, tegnap err?l folyt a vita, és nem tudjuk, hogy kinek van igaza!

Legjobb válasz: ha már nem szedi akkor nem mutatható ki. ha szedi hát én nem akarok butaságot mondani, de én pl szedem és pont most kellett mennem vérvételre és nekem a véralvadásom megváltozott a gyógyszer miatt.

ha már nem szedi akkor nem mutatható ki. ha szedi hát én nem akarok butaságot mondani, de én pl szedem és pont most kellett mennem vérvételre és nekem a véralvadásom megváltozott a gyógyszer miatt.
ha már nem szeded, akkor nem lehet kimutatni. A fogamzásgátlóban olyan hormonok vannak, ami egyébként is van a testben, csak sokkal kisebb mennyiségben. Ha megszûnik a többletbevitel, akkor pár nap alatt lecsökken az eredeti szintre a hormonkoncentráció a testben. 22/L

Lesz valami következménye ha nem szedjük be az előírt Magne B6 adagot?

Pl. hamarabb beindul a szülés? 24 hetes vagyok és már 6-ot kell szednem naponta.

Legjobb válasz: Szia! Nem véletlen, hogy felírta az orvos. Általában hányingerre, rosszullétre és idõ elõtti keményedésre, méh összehúzódásra írják fel. Nekem is 6-ot kellett szednem belõle, mert a 32. héten erõsebb görcseim voltak és kinyílt a méh száj 1 ujjnyira. Most 37 hetes vagyok, de már nem szedem. Szerintem a 36. hétig szedd. Baj nem lesz belõle ha szeded az biztos. Szép szülést!

Szia! Nem véletlen, hogy felírta az orvos. Általában hányingerre, rosszullétre és idõ elõtti keményedésre, méh összehúzódásra írják fel. Nekem is 6-ot kellett szednem belõle, mert a 32. héten erõsebb görcseim voltak és kinyílt a méh száj 1 ujjnyira. Most 37 hetes vagyok, de már nem szedem. Szerintem a 36. hétig szedd. Baj nem lesz belõle ha szeded az biztos. Szép szülést!
Szia! Én is sokat keményedek 30 hetesen, napi 3x1et szedek, de amint kihagyok egyet észreveszem, mert mintha azonnyomban keményedne a pocim.most az estit és a ma reggelit hagytam ki (kölcsönadtuk az autót és abban hagytam, én hüle), de érzem, úgyh pihenek.
Miért nem akarod beszedni? Ne legyél felelõtlen! A te és a babád egészsége miatt írta fel az orvos ezt az adagot. Amúgy ha nem szeded be beindulhat akár idõ elõtt a szülés is, amit gondolom nem szeretnél. Hidd el egy idõre született babával is elég izgalom van, nemhogy egy koraszülöttel. Boldog babavárást!
Ha elõ van írva szedd be a babád érdekében! Az elõzõ terhességemnél a 25. héttõl kinyílt méhszáj miatt 6x2 szemet kellett beszednem. Most 15 hetes vagyok és megrövidült méhnyak miatt 3x1-et kell szednem+ még más gyógyszert is. Eszembe sem jutna, hogy magamtól csökkentsem az adagot!
Szia!Nekem egyik héten 3x1et mondott a doki, másik héten 3x2t.Nem vettem észre jelentõs különbséget, úgyhogy 3x1et szedek, ha nagyon rendetlenkedik, akkor viszont beveszek még 1t.

Mikor kell abbahagyni a Duphaston szedését? Hirtelen kell abbahagyni vagy fokozatosan? Vannak mellékhatásai, ha már nem szedem?

13 hetes kismama vagyok, az el?z? terhességem vetéléssel végz?dött, ezért pánikolok. Kérlek írjatok, ha nektek is kellett szedni Duphastont a terhesség alatt! El?re is köszi a segítséget! Boldog babavárást mindenkinek! Üdv. : Móni

Legjobb válasz: Szia! Én is szedem, de nekem a 18. hétig mondta az orvosom. én most 15 hetes vagyok, napi 2*1-et szedek még, a jövõ héten megyek a dokimhoz, és én is akkor ajkarom megkérdezni, hogy hogyan kell abbahagyni, mert már én is hallottam olyat, hogy fokozatosan kell leállni róla. Te hogyan szeded?

Szia! Én is szedem, de nekem a 18. hétig mondta az orvosom. én most 15 hetes vagyok, napi 2*1-et szedek még, a jövõ héten megyek a dokimhoz, és én is akkor ajkarom megkérdezni, hogy hogyan kell abbahagyni, mert már én is hallottam olyat, hogy fokozatosan kell leállni róla. Te hogyan szeded?
szia! én utrogestant szedtem napi3*2 adagokban mert én is veszélyeztetett terhes vagyok! nekem azt mondta a dokim hogy a 14.hétig kell szednem nem tovább mert májkárosodáshoz vezethet! fokozatosan kell csökkenteni az adagot nem egybõl letenni! nem tudom hogy a duphaston okozhat-e májproblémákat de mielõbb beszélj az orvosoddal hogy mikor kell letenned a gyógyszert és hogy hogyan csökkentsétek!boldog bababvárást:17 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 2x2-t szedek a 9. héttõl, elõtte óvatosságból kezdtük 2x1-gyel, de a 9. héten elkezdtem barnázni, akkor emeltük fel 2x2-re, és azt mondta a dokim, hogy a 14. hétig kell szedni.Jövõ héten megyek kontrollra (akkor már a 15. hétben leszek, ha minden jól megy), csak kíváncsi vagyok más doki véleményére is, hogy nektek mit mondtak róla.Köszi még egyszer! Vigyázzatok magatokra Ti is!
22 hetes kismama vagyok én is szedtem a Duphastont a 12.hétig 3*1-vel majd fokozatosan kellett leállnom vele, egy hétig 2*1-et, majd egy hétig 1*1-et kellett szednem.Hál' istennek semmi problémám nincsen, de kérdezd meg az orvosodat.Boldog babavárást!

Már egy ideje savlekötõ gyógyszert szedek. A betegtájékoztató szerint terhesség alatt nem lehet szedni, de nagyon szeretnék babát. Valaki szedett ilyen gyógyszereket terhesség alatt? Ha nem szedem õket folyamatosan mar a savam.

Esomeprazolt és domperidon szedek,próbáltam a salvus vizet is,de nem sokat segített.

Legjobb válasz: Nekem is mindig nagyon sok a savam.mikor terhes voltam már a torkomat is marta,és tudod mi vált be?a patogatott kukorica.utánna nem kellett semmilyen gyógyszer.mai napig nem szedek rá semmit,csak a kukorica.és ez már öt éve.egy próbát megér.

Nekem is mindig nagyon sok a savam.mikor terhes voltam már a torkomat is marta, és tudod mi vált be?a patogatott kukorica.utánna nem kellett semmilyen gyógyszer.mai napig nem szedek rá semmit, csak a kukorica.és ez már öt éve.egy próbát megér.
Szia!Lehetõleg kerüld a savlekötõ gyógyszereket, mert hosszabb távon problémákat okoznak. Ráadásul kiölik a hasznos bélflórát és ezzel az immunrendszert is gyengítik.Figyelj oda a táplálkozásodra, használj természetes savlekötõt.Erre akár a stabilizált natur aloe vera ital is jó lehet, vagy a tarackbúza, zöld árpa és lucerna kivonata, de a szódabikarbónáról is jókat írnak.Jobbulást!
Szia! Nekem 2 hónapja írt a doki Apofamitidin-t, miután nagyon sokat fájt a gyomrom (sajnos még mindig..:() és mivel tudtam, hogy októberben neki akarunk állni a babaprojektnek, így rákérdeztem, hogy lehet-e szedni és azt mondta, hogy semmi akadálya.. bár a betegtájékoztatón az áll, hogy nem ajánlott, így tartok tõle, de amint kiderül, hogy terhes v.ok azonnal rá fogok kérdezni, h. abbahagyjam-e!
A kérdező hozzászólása: Nekem is már több gyógyszert próbáltak, de igazán egyik sem használt.Megállapították a refluxot, de hiába szedem most folyamatosan ha a terhesség alatt úgysem szedhetném, így is elég sokat fáj a gyomrom és van hányingerem félek, hogy terhesség alatt és a gyógyszer nélkül még durvább lenne...
a Renny-t kimondottan terheseknek ajánlják (legalábbis Németország összes prospektusa tele van vele, de asszem az itthoni is)rágótabletta 1 mp-en belül hat én azt ettem rengeteget, de aztán rájöttem a háztartási keksz is simán jó, csak azt kellemetlen enni éjszaka álomból ébredve

Pénteken elfogyott az Amitrexem, és a gyógyszertárban is csak jövő hétfőre lesz, milyen problémáim lehetnek abból, hogy ha hétvégén nem szedem?

Tegnap este óta eléggé kínoznak a kényszergondolatok, bár arra azt hiszem Anafranilt, Olwexya-t és Xanax-ot szedek, az Amitrexet nem is tudom mire szedem... Okozhat komolyabb állapotromlást ennek hiánya, vagyis lehet az, hogy emiatt nem vagyok túl jól?

Legjobb válasz: Betegtájékoztató elsõ pont: 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ AMITREX ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Egyes pszichés zavarok heveny és idült formáinak kezelésére alkalmas gyógyszer. <-- Na ezért szeded, kettõ, Fogalmam sincs, mert azt nem szedek, de ilyen nyugtatók meg társainál ha kihagysz pár napot, akkor szerintem semmi bajod nem lesz, mondjuk nekem sem volt semmi..de attól függ, mennyire súlyos az esteted, ha nagyon, akkor elmész egy másik patikába és beszerzed ott, ha nem akkor meg megpróbálsz végre saját magad megbírkózni a kényszergondolatokkal egy idõre..ennyit tudok mondani..

Betegtájékoztató elsõ pont: 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ AMITREX ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Egyes pszichés zavarok heveny és idült formáinak kezelésére alkalmas gyógyszer. <-- Na ezért szeded, kettõ, Fogalmam sincs, mert azt nem szedek, de ilyen nyugtatók meg társainál ha kihagysz pár napot, akkor szerintem semmi bajod nem lesz, mondjuk nekem sem volt semmi..de attól függ, mennyire súlyos az esteted, ha nagyon, akkor elmész egy másik patikába és beszerzed ott, ha nem akkor meg megpróbálsz végre saját magad megbírkózni a kényszergondolatokkal egy idõre..ennyit tudok mondani..
Szia, mindenképpen folyamatosan szedd, ahogy az elsõ válaszadó is írta! Az általad szedett gyógyszerek rendszertelen szedése a mellékhatások felerõsödéséhez, az adag kihagyása pedig ún. rebound effektus megjelenéséhez vezet, vagyis a problémáid felerõsödve jelentkeznek. Gondolom, már elkéstem a válasszal, de mindenképpen hívd fel a kezelõorvosodat ilyen esetben! - Egy gyógyszerész

Kreatin monohidrátot érdemes szednem, ha egy hónapja nem szedem a kreatin akg-t, és előtte se szedtem csak napi 5 grammot, és azt se mindig, de több hónapig?

Legjobb válasz: Ha kúraszerûen szeded, akkor 3 hónap után 1 hónap szünetet kell tartani. Ha nem kúraszerûen szeded, akkor szedheted folyamatosan. 5gramm az kb semmi, szedheted és mehet belõle több is. - Ha folyamatosan akarod bevinni és nem kúraszerûen, akkor menjen mondjuk a testtömeged/6

Ha kúraszerûen szeded, akkor 3 hónap után 1 hónap szünetet kell tartani. Ha nem kúraszerûen szeded, akkor szedheted folyamatosan. 5gramm az kb semmi, szedheted és mehet belõle több is. - Ha folyamatosan akarod bevinni és nem kúraszerûen, akkor menjen mondjuk a testtömeged/6

Van közöttetek olyan kismama aki csak szimpla Magne B6-ot szed, nem a Béres félét?

Úgy jártam hogy a Béres félét szedtem,dea ztán nem figyeltem a gyógyszertárban és sajnos simát kaptam,nem a Béreset.Viszont a dobozán más a hatóanyag mg-ban.A Béres féle 250 mg(gondolom én hogy egy kapszula tartalmaz ennyit),a másik viszont CSAK 48 mg.Sajna a babavárás alatt már nem vagyok olyan vagány, és nem merek a kis mg-ot tartalmazóból mondjuk kettesével szedni.Felnőtteknek ajánlott napi adag 4-6 tabletta.27.hétben járunk és éjszakánként orbitálisan begörcsöl a csípőmtől a lábam a térdemig.Tanácsok?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az orvos, hogy inkább a MagneB6-ot szedjem, mint a Bérest. Max.3*2-t lehet belõle szedni. Próbáld magadnak kitapasztalni az adagot. Én este1-et szedek belõle, mert nincs semmi panaszom, csak megelõzésként szedem. Ha begörcsöl a lábad, próbáld ki az este 2-t vagy napi 3*1-t. Ártani nem fogsz vele.

Nekem azt mondta az orvos, hogy inkább a MagneB6-ot szedjem, mint a Bérest. Max.3*2-t lehet belõle szedni. Próbáld magadnak kitapasztalni az adagot. Én este1-et szedek belõle, mert nincs semmi panaszom, csak megelõzésként szedem. Ha begörcsöl a lábad, próbáld ki az este 2-t vagy napi 3*1-t. Ártani nem fogsz vele.
Én sima Magne-B6ot szedek.Napi 3 szemet.Én is így jártam csak fordítva.Páromat küldtem magnéziumért mikor elfogyott és olyan béres félét hozott.Néztem én is, hogy az több magnéziumot tartalmaz, ezért hozott nekem egy simát amit én szedek.Azt meg majd beszedi a család úgy sem árt senkinek sem egy kis magnéziumpótlás!:) ) 35hetes kismama
Én is Magne B6-ot szedtem a terhességem 36.hetéig. Mégpedig 3*2-t. Nekem azt mondta az orvosom, számomra ez a legjobb. Nem volt vele gondom, csak annyi, hogy nagyon hamar elfogy a doboz, és nagyon drága!37 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, tényleg drága, és a Bées féle azért "takarékosabb"mert nagyobb mg hatóanyagot tartalmaz.Estére már kettõt szedtem be mert húzódott a hasam is ez eddig nem volt jellemzõ.Bár most hogy a 27.hétben járok lehet hogy normális ha nagyobbat nõl a pocakom és a fiam :) Ti hogyan tapasztaltátok?A hetedik héttõl jobban húzodott a pocak?És a fenekemnél is görcsöl, fáj a forgóm vagy mi is az.:) Hátul a fenék csontom környékén.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!