Találatok a következő kifejezésre: Nem sokára szülök A (103 db)

Joslofájásim már vannak és most folyik az elötejem eléggé. Akkor most már nem soká szülök? 26-ára kell jönni a babának.

Legjobb válasz: szia! Mi is 26.-ára várjuk a babánkat és nekem tegnap este azaz 24.-én este hirtelen elcsendesült és nekem is vannak már jóslóim! én is már nagyon várom szerintem szülünk a napokba! Kitartást és szép szülést! egy majdnem 40 hetes kismama

szia! Mi is 26.-ára várjuk a babánkat és nekem tegnap este azaz 24.-én este hirtelen elcsendesült és nekem is vannak már jóslóim! én is már nagyon várom szerintem szülünk a napokba! Kitartást és szép szülést! egy majdnem 40 hetes kismama

Miért nem világosítja fel sok szülő a gyerekét időben? Nem 14 évesen, az már sok esetben késő. Nem mernek róla beszélni?

Nekem sosem beszéltek róla, a suliban sem volt felvilágosítás csak egyszer, azt is elvicceltük, nem emlékszem hogy bármi hasznosat mondtak volna.

Legjobb válasz: Talán mert azt hiszik, így eltolhatják a dolgokat, pedig nem, így hozzák csak igazán elõre, és kezdik el a gyerekeik tudatlanul.

Talán mert azt hiszik, így eltolhatják a dolgokat, pedig nem, így hozzák csak igazán elõre, és kezdik el a gyerekeik tudatlanul.
Én egy 16éves srác vagyok és a szülim semmit nem montak nekem a sexröl meg az ilyesmi dolgokról ... Amikor érdekelt a dolog leültem a géphez beirtam a keresöbe és megkaptam a választ ... A felvilágosítás a suliba eygszer volt még 5.-be ott körülbelül azt monták el mint az oviba a fuknak fütyijük van a lányoknak meg puncijuk ennyi volt az iskola részérõl ami szerintem szánalmas dolog ... Barátnömel szerintem nemsoká eljutunk arra a szinte h nála alszok csak arra vagyok kiváncsi hogy ere a szüleim mit fogank lépni ? 16évesen kezdenek mesélni a védekezésrõl ? Szerintem 9-10 éves kor körül lenne ideális ...
én anyummal bármit megtudtam(ok) beszélni pl.:12 évesen megkérdeztem hogy "mi az az orális szex?" nagyot nézett, de elmondta!:) )nagy szerencsém van hogy ilyen az anyum!sok bajt meg lehetne elõzni, ha a szülõ idõben felvilágosítja a csemetéjét!
Az én szüleim, ahogy levettem, nem igazán tudják kezelni az ilyen helyzeteket. Mindig amikor feltettem egy felvilágosítással kapcsolatos kérdést, egyszerûen kerülték a témát. De az iskolám ilyen szempontból jó volt. 10 éves korom óta évente kétszer folyamatosan kaptunk felvilágosítást...
Én 21 éves vagyok és nekem sem mondtak itthon soha semmit a szexrõl, ennek ellenére nem mentem el 14-15 évesen hogy gumi nélkül mindenkivel lefeküdjek és itt is a legtöbb kérdésre sokkal értelmesebb választ tudok adni mint a kérdezõ gondolná. Amit mondani akarok az az hogy ha valaki értelmes azt nem kell igazán felvilágosítani mivel magától utánanéz a dolognak és érdeklõdik, akiben meg az értelem szikrája sincs meg annál már nagyon késõ. Ez nagyon sokban múlik a szülõkön is. Manapság hazamennek és leülnek a tv elõtt és meg sem próbálnak beszélni a gyerekeikkel, nem hogy erre a témára terelõdjön a szó, és néha azt is el tudom képzelni hogy kevesebbet tudnak õk maguk a szexrõl mint a gyerekeik.
Nekem sem mondtak soha semmit sem a menstuaciorol sem a szexrol!De en eldontottem hogy en sosem leszek olyan szulo mint az enyemek!:(
Szerintem a szülõk a legfelelõtlenebbek nagyon sokszor, késõbb meg könnyû nekiesni a gyereknek, ha teherbe esik, vagy rájönnek, h vmit túl korán kezd el... Hihetetlen, és az a baj, hogy mindig lesznek ilyen szülõk. Kevés családba nem tabu a szex.
18 ével elmúltam, de a szüleim soha nem beszélgettek velem olyasmirõl. Nem merték felhozni a témát, mindig halogatták... Igazából a mai napig tabu ez a szex téma itthon, pedig már azért nem egyszer itt aludt a barátom, én náluk, de gondolják, hogy vigyázunk egymásra, tudunk mindent. De valóban sokkal könnyebb lenne, ha mindenrõl lenne szó.
Szerintem sok helyen azért is lehet, mert talán nem tudják elképzelni, hogy ennyi idõs korban egyáltalán ez még megtörténhet.Annak idején a legtöbben ezeket a dolgokat 17-18 éves korban kezdték el.Manapság már elõbb és mikor már beszélnének esetleg ezekrõl, már sok esetben valóban késõn... De gondolom vannak olyan esetek is, ahol a szülõkkel errõl nem lehet beszélni, vagy nem is akarnak ilyenekrõl beszélni stb.
Én egy 14 éves lány vagyok!Az én anyukám 12 éves koromban felvilágosított !De megérte mert így nem megyek bele semmilyen butaságba !!!!!!
Hát igen, Sajnos a szülök egy többsége a biólogiaórára hagyatkoznak és azt gondolják, hogy minek otthon felvilágosítani a gyereket, ha megteszik helyettünk az iskolában is. Ez rossz döntés, a szülõk feladata is, hogy megfelelõ tájékoztatást kapjon a gyerek errõl is, meg úgy általában.
figyelj nekem volt egy barátom aki anno meghivott a 12ik szülinapjára , (ennek 2 éve nem volt oly régen csak nekem) és bekapcsoltuk a báttyagépét mer tudtuk hogy van rajta SZEX FILM, és ott volt egy akkor 14 éves fiú aki sírvafakadt mikor megláta! azé mer azt mondta hogy ez nagy bûn meg minden, ugye ottthon a szülei erre tanították! most 16 és még nem is adott egy PUSZIT se csajnak de nem is volt neki csaja! persze az annya most a 8adik gyerekkel terhes (pont maláttam ) vagy csak 7dikkel nem tom de jó sok gyerekük van ja meg Omnibusszal járnak mert csak abban férnek el!
Hát nem tom, én nem vettem észre, hogy kéne bármilyen felvilágosítás, elég ha bekötteted az internetet. Inkább arra kell rávenni a gyereket, hogy elmondja, ha valami történik. Pl. A lányok többsége már rég tudja, hogy egyszer majd menstruálni fognak, de mégis megrémülnek, mikor eljön a pillanat.

Tanácsot kérnék -jó sokat ha lehet kisfiam 28 hónapos novemberben lesz 3 éves bölcsibe tudnám adni heti 3 napra szeptembertől vagy adjam inkább oviba? én nem látom érettnek az ovira és nem sokára szülök, talán a három nap nem viselné meg annyira

Hova irassam? oviba nem is biztos, hogy felveszik , nem szobatiszta , tud enni kanállal de nem akar stb megksözönöm ha sokan válaszoltok:)

Legjobb válasz: nézd meg, melyik intézmény "jobb". Dadákat, óvónõket, beszélj velük, mennyire törõdnek a gyerekkel, kell-e fizetni a bölcsiért. Én a bölcsi mellett szavaznék, ha szimpi neked, de mondom, ez gondozónõ-és intézményfüggõ is.

nézd meg, melyik intézmény "jobb". Dadákat, óvónõket, beszélj velük, mennyire törõdnek a gyerekkel, kell-e fizetni a bölcsiért. Én a bölcsi mellett szavaznék, ha szimpi neked, de mondom, ez gondozónõ-és intézményfüggõ is.
Mikor szülsz? Én nem biztos, hogy beadnám valahova is. Sok gyerek ilyenkor úgy érzi, hogy mivel jött a tesó, õ már "nem kell" otthon. Persze más, ha most szülsz, és majd csak egy fél év múlva adod be, akkor talán addig megszokja a tesót stb. Mi lenne, ha csak jövõ szeptemberben adnád be? Legalább nem hozna haza egyelõre egy csomó betegséget a picinek. 27 hónapos és 7 hónapos gyerkõcök anyukája :)
Rosszul irtam, 29 hónapos a fiam, októberben lesz 3 :)
Inkább bölcsi szerintem, oviba nem veszik fel, ha nem szobatiszta, és ha nem eszik kanállal, az is gond lenne. Bölcsiben sokkal kevesebben vannak egy csoportban, nálunk 12 voltak, de pár gyerek mindig hiányzik, szóval az egy jó létszám, sokkal jobban dajkálgatják õket, mint az oviban, és ott természetes ha pelenkázni kell, etetni, altatni. Az én lányom is novemberi, de õ már ment oviba szeptembertõl, de elõtte bölcsis volt.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek június elején szülök és szeptembertõl adnám , mert azért szerintem kell neki a társaság tök tanácstalan vagyok, mi a jó:( bár én is a heti 3 nap bölcsihez állok közelebb
Hát ha mindenképp beadnád, akkor szerintem a bölcsi. Én nem adnám be, de ez én vagyok :) Most õsszel szeretném beadni majd oviba én is a fiam, de õ se szobatiszta még, és alig eszik egyedül... Szóval remélem, megoldjuk addig még a dolgokat.
Az én lányom már most középsõs, és nekem is júniusban született a tesó, pont mikor oviszünet volt, elég kimerítõ volt úgy kettõjükkel szeptemberig, nem tudtam úgy vele foglalkozni, a kicsi meg sírós baba volt, szóval szerintem az a 3 nap jó lenne hosszútávon neki is, neked meg több idõd maradna a kicsire, meg a háztartásra.
Mindenképp a bölcsire szavazok. Nekem szeptemberben jött a második gyerek, a nagyobb januárban kezdte a böcsit, akkor volt 32 hónapos. Most is jó döntésnek tartom, hogy beírattam. Nagyon szeret járni. Ja, és mi is csak heti 3 napra akartuk, de annyira szereti, hogy minden nap megy.
A fiam is novemberi, elég necces az ovis felvétele, de õ már jár bölcsibe szeptembertõl. Én nem is gondolkodok most ovin, mert az egész csoport úgy ahogy van megy tovább a bölcsben még egy évet (december-januáriak a többség) Nálunk is augusztusban, pont a bölcsiszünetben jön a tesó, lehet, hogy még szeptember elsõ heteiben nem fog menni, de utána igen. Mondjuk nálunk más, mert õ már megszokta. Ami miatt a bölcsire szavazok én is, hogy két gondozónõre jut 12 gyerek, míg az oviban 25-re 1 ovónõ. Egyébként is évvesztes lesz, akkor inkább a bölcsiben maradjon még ilyen kicsin, mint a nagyok közt az oviban... A bölcsiben megtanul kanállal enni két nap alatt egyedül :o)))
A kérdező hozzászólása: -elõtt
Fõiskola alatt szültem. Baromira nem érdekelt senkit, hogy ha nem mentem el valami miatt a vizsgára és nem is volt másik lehetõség. Semmi elõnyt vagy hátrányt nem éreztem. volt amikor tanárral megbeszéltem, hogy valamelyik vizsgára máskor tudok bemenni, volt aki segített, de inkább közömbösek voltak, hogy oldjam meg. De sikerült a félévem. Arra figyelj, hogy lehetõleg ne kelljen kérnek másik idõpontot, mert OKJ vizsgán nem lehet akármennyire akarnak is segíteni, azt adott idõpontban rendezik csak. HA nem tudod megoldani, akkor írjál a suliban, mert kérvénnyel lehet halasztani, de ha nem írsz akkor gond lehet. Tanulmányi osztályon, vagy valami koordinációs irodában biztos elmondják mit lehet tenni. De hagyj semmit utolsó pillanatra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Ez egyelõre csak fikció, megszakításos módszerrel védekezünk, szeretnénk babát, csak ez a képzés vmelyest gátol. Ugyanakkor ezzel a védekezési módszerrel nem zártuk ki a gyermekáldás esélyét.

Mikor kezdett el a babátok beszélni? A kislányom 16 hónapos lesz és nem nagyon mond szavakat 1 párat igen de nem sokat és a szüleim emiatt piszkálnak. Mik a normális határok?

Egyébként mindent megért.És elég jól megérteti magát.Ill babahalandzsa az megy.Csak a szüleim mondogatják h el vagyunk maradva mert én ilyen idös koromban már elég sok mindent mondtam állítólag.Szerintetek is elvagyunk maradva?Meddig normális hogy nem beszél?

Legjobb válasz: Fiam 2,5 évesen kezdett két-három szavas mondatokat mondani, a lányom pedig már 20 hónapos kora óta beszél folyékonyan. Gyerekfüggõ szerintem. 16 hónaposan abszolúte jó "helyen" van a lányod a pár szóval. Ja, és a szobatisztaság még várat magára.. Lányom most 23 hónapos, fiam szintén 2,5 évesen lett szobatiszta. Nem lóverseny ez :)

Fiam 2, 5 évesen kezdett két-három szavas mondatokat mondani, a lányom pedig már 20 hónapos kora óta beszél folyékonyan. Gyerekfüggõ szerintem. 16 hónaposan abszolúte jó "helyen" van a lányod a pár szóval. Ja, és a szobatisztaság még várat magára.. Lányom most 23 hónapos, fiam szintén 2, 5 évesen lett szobatiszta. Nem lóverseny ez :)
az enyém fiú, kb ennyi idõs lehetett, amikor felírtam minden szót, amit érthetõen mondott több száz szavas szókincse volt, 18 hónaposan már olyanokat mondott: Apa elment Dunába autóval. Soha nem halandzsázott, soha nem keverte a betûket, tökéletesen ragozott mindig.Még a gyerekorvosok is le voltak döbbenve, hogy ennyire szépen beszél. Õ volt az idõsebbik, a kicsi nem mondott semmit, illetve valami teljesen érthetetlen halandzsát, pár szót talán anya, apa, már 2 éves volt, mikor a nagyobbik mondta, rájöttem anya a Zalán horvátul beszél. És nyár végén 25 hónaposan elkezdett beszélni, most már (28 hónapos) mondatokban beszél. De sok betût kever ( k helyett t, b helyett d stb) nagyon édes. Úgyhogy nem tudom, nálunk egyik sem volt az átlag. Egyikük nagyon korán a másikuk nagyon késõn kezdett beszélni. Vagy pont ezért átlagosak, mert mindkettõ tökéletesen belefér.
Az enyém 20 hónapos lesz és szintenapról napra több szót mond, de ez csak pár hónapja van így. 16 hónaposan szerintem alig pár szót mondott, aztán nyár végén beindult. Most viszont egész nap be nem áll a szája:-)))) Úgyhogy nyugi. Ja régen már 1 éves bilin ültünk... az idõ mindent megszépít.
elõzõ az enyém is lány
A kérdező hozzászólása: Na igen ez a szoba tisztaság még nagy téma nálunk.Már 8 hónaposan mondogatták h tanítsam szobatisztaságra mert az alsó szomszéd lánya 9 hónaposan bilizett.Az én kislányom meg fél a bilin.....A szavakkal az agond h pl régen is mondott szavakat pl autó vagy ajtó de azokat nem mondja hanem helyette mondja h szia meg anya.
22:47 Nálunk is szokták nagyszülõk kérdezni a bilizést:-)))
Mesélj neki minden este lefekvés elõtt mesét. Akik ezt teszik, a babájuk 1.5 évvel meghaladja a korát, hamarabb kezdenek el beszélni, sokkal nagyobb lesz a szókincse. De szerintem sincs elkésve a babád beszédben.
A fiam is 16hónapos, és csak babául beszél. Ha érdekes szót hall, azt megismétli párszor, és annyi. Magától csak az anyát mondja felnõtt módon, semmi mást. Minden ciiii szi, ádábmmm és társai. Mindent ért, mondok neki valamit és megteszi, megmutatja...

3 napja fáj a derekam és görcsöl a hasam, néha erősen néha gyengén, meg nem jó a hangulatom, olyan levert vagyok.Lehet hogy nem soká szülök? 37hetes kismama.

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, bár a görcsök arra utalnak, valószínû ezek már a jóslófájások. Attól, hogy ezek megjelennek még elhúzódhat pár nap ill. hét is lehet. Ne aggódj tudja mikor kell jönni. Ez normális. Boldog babavárást

Nem feltétlenül, bár a görcsök arra utalnak, valószínû ezek már a jóslófájások. Attól, hogy ezek megjelennek még elhúzódhat pár nap ill. hét is lehet. Ne aggódj tudja mikor kell jönni. Ez normális. Boldog babavárást
Elképzelhetõ, hogy jóslófájásokról van szó, ami viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy pár napon belül baba lesz, inkább csak jelzik, hogy hamarosan itt az idõ.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...

Az milyen ha szivárog a magzatviz? És a hasam alja is szurkál. Lehet, hogy nem soká szülők. Még lenne 3 hetem hátra.

Legjobb válasz: Olyan mintha csöpögne a vizeleted,csak a tisztasági betéten,vagy a bugyin nem érzed azt a kellemetlen pisi szagot,és nem is sárga.(jó esetben)Elméletileg olyan vízszerõ,szintelen,szagtalan történet a magzatvíz szivárgás.Lehet kapni olyan betétet,amit elszinez a magzatvíz,ha az a gyanud,hogy az csöpög és nem a pisi,akkor vegyél egy csomagot és nézd meg.Gyógyszertárben lehet kapni.De én szinte biztosra mondanám,hogy nem magzatvíz,hanem pisi az.

Olyan mintha csöpögne a vizeleted, csak a tisztasági betéten, vagy a bugyin nem érzed azt a kellemetlen pisi szagot, és nem is sárga.(jó esetben)Elméletileg olyan vízszerõ, szintelen, szagtalan történet a magzatvíz szivárgás.Lehet kapni olyan betétet, amit elszinez a magzatvíz, ha az a gyanud, hogy az csöpög és nem a pisi, akkor vegyél egy csomagot és nézd meg.Gyógyszertárben lehet kapni.De én szinte biztosra mondanám, hogy nem magzatvíz, hanem pisi az.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ szerintem se az mert azóta nincs semmi.
Szia nekem azt mondta a doki ha lefolyik a combomon az a magzatvíz.Ezzel nyugtatgatom magam.És az elõzõhöz hozzászólva úg ytudom nem lehet már ilyen betétet kapni, ha nagyon aggódsz menj be a kórházba és ott meg mondják hogy mi a helyzet.

Az utcában vagy egy 5éves kislány a szülei sokat bántalmazzák, nem törődnek vele. A gyermekvételmist már jól ismerjük. Lehetséges lenne az, hogy a kislányt magukhoz vennénk, ha elvégezzük a nevelőszülői tanfolyamot?

Legjobb válasz: Valószínûleg nincs esélyetek pont azt a kislányt magatokhoz venni.Egyrészt a nevelõszülõi tanfolyam sok idõ,nem gondolom,hogy addig a gyámügy nézné,hogy bántalmazzák a kislányt.Másrészt ilyen közel a szülõkhöz nem szoktak gyereket elhelyezni.Én nevelõszülõ vagyok,és innen vannak tapasztalataim.Ráadásul nem kötheted ki,hogy te csak õt szeretnéd nevelni.És még millió dolog közbejöhet.Pl:az sem mindegy melyik szervezethez kerül a kislány.

Valószínûleg nincs esélyetek pont azt a kislányt magatokhoz venni.Egyrészt a nevelõszülõi tanfolyam sok idõ, nem gondolom, hogy addig a gyámügy nézné, hogy bántalmazzák a kislányt.Másrészt ilyen közel a szülõkhöz nem szoktak gyereket elhelyezni.Én nevelõszülõ vagyok, és innen vannak tapasztalataim.Ráadásul nem kötheted ki, hogy te csak õt szeretnéd nevelni.És még millió dolog közbejöhet.Pl:az sem mindegy melyik szervezethez kerül a kislány.
Kizárt dolog, hogy megkapd. Elhelyezésnél fontos szempont az anonimitás.
nem csak anonim módon lehet örökbe venni, de nem egészséges, a közelükben lakni, nem tudod, elképzelni, hogy emnnyi botzalmas szituáció lehet? Gondolod, hogy simán odaadnák ???!!!!!
Hidd el, neked is jobb, ha nem pont azt a kislányt "kapjátok" meg! Jobb látásból sem ismeretségben lenni a rokonsággal. 15 éve vagyok gyámügyes.

Az öreg szülők eltartása hogy működik? Ha a szülők fia/lánya dolgozik és nem hagyhatja ott a munkát, mert akkor pénzük se lesz, és a szülők nem tudnak beköltözni egy otthonba mert oda is sok pénz kell akkor mivan?

És ha a szül?knek semmilyen hozzátartozója nincs és nincs pénzük beköltözni otthonba és nem tudják magagukat eltartani akkor is mivan?

Legjobb válasz: Összeköltöznek egy lakásba

Összeköltöznek egy lakásba
Össze kell költözni. Napi pár órára lehet kérni szociális munkás segítségét. De az nem sok.
A kérdező hozzászólása: És ha nincs kivel összeköltözniük akkor így jártak?
Ez, hogy érted, ha szülõ van gyereke vagy már együtt laknak.
Mi az, hogy nincs kivel összeköltözniük?!?!?!? A szülö(k) odaköltöznek a gyerekhez vagy a gyerek a szülö(k)höz!! Ha van szülö meg van gyereke, akkor VAN kivel összeköltözniük, ha nincs szülö vagy nincs gyerek, akkor nincs értelme a kérdésnek.
Valahol csak laktak ezidáig nem?Na most ez az eltartás is attól függ, a "kötelezettnek"mennyi a jövedelme.Az összeköltözés meg attól függ, mekkora a jelenlegi lakásának a nagysága.Például:Adott egy család, ahol van két gyerek, két felnõtt, és össze vissza laknak 40nm-en akkor senki sem fogja õket kötelezni az összeköltözésre.Ilyen esetben szociális otthonba helyezi el az idõs embereket az állam.Természetesen a nyugdíjukat le kell adniuk, az eltartásuk fejében.
Utolsó 40nm-en is meglehet oldani, ha már nagyon betegek. Nekünk 50 nm.-es a lakásunk és a
Nekünk 50 nm.-es a lakásunk és a Mamám ideköltözött mikkor nagyon beteg lett. Így 1. évig velünk lakot, pedig az 50 nm sem sok.
Az állam nem költöztet senkit szoc.otthonba, mert ott nagyon kevés a hely. Ha nincs aki eltartsa az öregeket, akkor éhen halnak és nincs több gond velük.

Az orvosok szerint nem lesz pici a fiam. Egy hónap múlva szülök, aki nagy babát szült természetes úton, hogy viselte? Tényleg sokkal nehezebb megszülni egy 3800-4000 grammos babát mint egy kisebbet?

Legjobb válasz: Mindkét fiam 4 kilóval született, természetes úton, így nincs összehasonlítási alapom, hogy egy kisebb babát milyen megszülni :) Nehéz volt és sokáig tartott mindkettõ, bár utóbbi harmadannyi idõ volt, de a legrosszabb az egészben a felépülés volt. Fogalmam sem volt róla, hogy ennyire megviseli a szervezetet egy szülés és hogy ennyi bajom lehet majd tõle. Ettõl függetlenül csodálatos dolog és nem csinálnám vissza, de azért jó lenne, ha nem csak a habos-babos-rózsaszín cukormázas oldallal foglalkozna minden és mindenki, hanem a nehézségekre is fel lehetne készülni és nem lenne tabutémaként kezelve az árnyoldal...

Mindkét fiam 4 kilóval született, természetes úton, így nincs összehasonlítási alapom, hogy egy kisebb babát milyen megszülni :) Nehéz volt és sokáig tartott mindkettõ, bár utóbbi harmadannyi idõ volt, de a legrosszabb az egészben a felépülés volt. Fogalmam sem volt róla, hogy ennyire megviseli a szervezetet egy szülés és hogy ennyi bajom lehet majd tõle. Ettõl függetlenül csodálatos dolog és nem csinálnám vissza, de azért jó lenne, ha nem csak a habos-babos-rózsaszín cukormázas oldallal foglalkozna minden és mindenki, hanem a nehézségekre is fel lehetne készülni és nem lenne tabutémaként kezelve az árnyoldal...
3100 volt a lányom, 3700 a fiam....nem volt különbség
Nekem is nagy babát mondtak 4 kiló felettit, ehhez képest 3250 lett a kislányom, pedig uh specialista vizsgált. Ne parázz!
1. attól mert azt mondják nem lesz pici nem biztos hogy úgy lesz:) több száz gramm tévedés is lehet. Nekem ellenkezõleg jósolták 3300 gramm körülinek a lányom és 4200 al született. 2. sok egyéb tényezõtõl is függ hogy nehéz e megszülni, nekem a 3300 grammos babámat tartott legtovább még a kitolás is elhúzódott mert a fejét nem úgy tartotta ahogy az a legideálisabb. Barátnõm 2700 grammos babáját vákuummal segítették ki hiába volt pici egyszerûen õ se jött jól valahogy.
A fiam 3900 grammal született, az elsõ igazi fájástól számítva 6 óra alatt. Nehéz volt persze, de én rosszabbra számítottam.
Nem nehezebb!!! A nagy a súlyánál fogva segít:)
Majd részletekben szülöd meg és a részeket késõbb összerakja az orvos.
Szia4Nálam fordítva volt, 3500 gramm körüli babára számított a dokim, belevitta spontán szülésbe, de sehogy nem haladtunk elõre, fájásgyenge voltam, nem tágultam sehová, végül teljesen kimerültem, így toltak be a mûtõbe, mert mint kiderült késõbb, nem tudott redesen beilleszkedni szegénykém..Szóval amikor a mûtõben kiemelték, a doki is csak nézett, hogy hát egy kicsit nagyobb a baba, mint amekkorára számított...végül 4330 grammos lett a lányom.A mérések csak saccolt értékek, még nálad is alakulhat akárhogyan.
Az én fiam is pontosan 4 kilóval született, noha jóval kisebbnek saccolták végig. Elsõ baba volt, röpke 3 és fél óra alatt lett meg! Igaz viszonyítási alapom még nincs, de szerintem sem befolyásolja a baba súlya a szülés nehézségét! Végülis nagyon örültem neki, mert könnyebb volt vele bánnom, mint egy pici, törékeny babával! Könnyû szülést kívánok! 34hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
18:56os, én 4-5 hét után még nagyon rosszul voltam... De csak pozitívan! Most készülünk a tesóra! :)
Barátnõm két napja szült, 3990 gramm és 58 centis fiúcskát. Õ azt mondta sokkal rosszabb, fájdalmasabb volt, mint az elsõ fiúnál. Hogy ez a súlya miatt van, vagy sem, azt nem tudom.
Nekem 4-5 hét volt katasztrófa, addig se állni sokáig, se menni, hajolni, üldögélni, borzalmas volt. Aztán utána napról napra jobb lett. Te szegény Neked viszont jó sokáig tartott. :( 18:56-os voltam
18:56, én vagyok az elõtted szóló. Meddig tartott a felépülésed? Én a 3. hónap végére tudtam újra járni...
Kisfiamat 4400 grammal és 37 buksi mérettel szültem meg természetes úton. Hála Istennek nem repedtem, de szép nagy gátmetszést csináltak. A szülés 14 órás volt ebbõl 3 órás a kitolási szak, nem volt egy fáklyás menet, de a felépülés utána nehezebb volt mint gondoltam.
Szinte mindegy, h mekkora súlya a babának, a fejátmérõ/fejkörfogat a döntõ. Ha a feje kint van, utána 1-2 nyomás és kész. A lányomat 4100-re becsülték, csak 3450-nel született ás 37 cm !!! fejkörfogattal. 4.5 óra kitolási szakasz, 2 óra varrás, senkinek nem kívánom.
4 es vagyok igen ez lemaradt nekem is hogy igaz hogy jóval hosszabb volt nekem is a kisebb súlyú baba, de a nagyobb viszont felszántott kívül belül mindenhol.:(
Az öt gyerekem közül három majdnem 4 kilós volt, kettõ csak 3550 g. Én nem igazán éreztem különbséget. De egy 2, 5-3 kilóshoz képest már van különbség szerintem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!