Találatok a következő kifejezésre: Nem soká fog (467 db)

A szülést megelõzõ két éven belül 365 nap munkaviszony kell
Még kb. 7 hónapot kell dolgoznod ahhoz, hogy kaphass tgyás, és gyedet. Plsuz kell a biztosítotti jogviszony is szüléskor/igényléskor. Az álláskeresési támogatás is biztosítotti jogviszonyt keletkeztet, de ahhoz is 365 munkanap kell, bár nem kettõ, hanem négy éven belül.
A kérdező hozzászólása: És ha December után munkanélküli lennék?Nem nagyon értek ehhez sajnos, igy minden segitség jól jön.Köszönöm válaszokat
Ha decemberben munkanélküli leszel, és a fent írtakon kívül nincsen semmilyen munkaviszonyod az elmúlt 4 évben, akkor nem fogsz álláskeresési támogatást sem kapni, így nem lesz elég idõd ahhoz, hogy rendes ellátást kapj. Így csak gyesre és családi pótlékra leszel jogosult.
A kérdező hozzászólása: van még ezen kivûl is munkaviszonyom, csak az már 2009-2010 ben volt 10 hónap.másféle segélyt nem lehet majd igénybevenni?
Ha volt még ezen felõl munkaviszonyod, akkor jogosult leszel az álláskeresési támogatásra, de az csak 90 napig jár. Vagyis ha teherbe esel, akkor érdemes úgy sakkozni, hogy szülés elõtt 2 és fél hónappal kezdd meg. Ha decemberig dolgozol, akkor még éppen meglehet a 365 nap. Úgy számolj, hogy ha pl. 2012. július 10-én szülsz, akkor 2010. július 12-tõl kell meglegyen a 365 nap. Nem tudom, 2010-ben mikor dolgoztál, de akár még onnan is beszámíthat pár munkanap.
A kérdező hozzászólása: 2010júniusig majd augusztus közepétõl ujra volt munkám.köszönöm válaszod.már csak annyi, hogy esetleg valami másféle támogatás nem jár?

Az ilyen nem sokáig fog élni?

Hallottam nemrég, hogy egy férfi csak sört iszik! Évek óta csak sört iszik semmi mást... :S

Legjobb válasz: Miért ne? A sörben minden megvan,ami az élethez kell.Vitaminok,ásványi anyagok,kalória,víz. Nincs benne szinezék,vegyianyag,zsír,koleszterin stb... Rgészségesebb,mint a marhasült krumplival.

Miért ne? A sörben minden megvan, ami az élethez kell.Vitaminok, ásványi anyagok, kalória, víz. Nincs benne szinezék, vegyianyag, zsír, koleszterin stb... Rgészségesebb, mint a marhasült krumplival.
A kérdező hozzászólása: Meg persze károsítja a májat meg még ki tudja mit... Gondolom az arca se szép már, azon is csúnyán meglátszik ha csak ezen él...
A májat az égetettszesz károsítja.Én nem vagyok benne biztos, hogy a sör ártalmas a bõrére vagy bármi másra.

6 hónaposan 7 fog? Nem sok? 6hós babátoknak, hány foga van?

Legjobb válasz: Nekünk már 3 hósan volt 2,és 6 hósan öszevissza 4!Most 8,5 hós és még minidg 4 foga van! Nem sok!Kinek így kinek úgy ahogy az elsõ válaszoló is írta!

Nekünk már 3 hósan volt 2, és 6 hósan öszevissza 4!Most 8, 5 hós és még minidg 4 foga van! Nem sok!Kinek így kinek úgy ahogy az elsõ válaszoló is írta!
4, 5hónaposan 2fogunk volt, majd néma csend.9hónaposan 1, 5hét alatt kijött a 4felsö, ma pedig már láttam, az alsó3.és 4.is jön.Már kint van a kis csücske:) )) Minden gond, nyügi nélkül.Kinek igy, kinek úgy. Valakinek hamarabb, valakinek késöbb és nehezebben. 10, 5hónapos
Barátnõm kisfiánál 7 hósan volt 7 fog. Miért lenne sok? 6 hós kislányomnak 2 van. Minden babánál más, van akinél 10 hóig nincs fog, van, akinél 3 hósan már van. Ezzel semmi gond nincs.
Nincs egy darab foga sem:D 7 hónapos
Tegnap jött az elsõ foga, pont 7 hónaposan! :-)
Szia!Nekem nem rég múlt a lányom 1 éves és 10 foga van :) Midenki csak ámul rajta :) Üdv:NIki
6 hósan 4 fog, 1-évesen 9 fog.
6 hósan 4 foga volt a fiamnak, most 9 hónapos 8 foga van. Egyébként meg nem hiszem, hogy fog esetében létezik a "sok" vagy "kevés" fogalom. :-)
Szia! Mi 8 hónaposak vagyunk s alul van 3 fogunk.
Lassan 7 hós lesz a lányom 2 án és még nincs egy fog sem...Azt mondta a védõnõ nem tudom igaz e minnél késõbb jõn ki annál erõsebbek lesznek a fogai..hát nem tudom remélem az apja fogait õrõkõlte...
6 hósan nálunk egy sem volt. Most 8, 5 hós és egy van alul.
Bocsi, elállítódott a billentyûzet! :(
9 hónaposan jött ki az elsõ kettõ, most 10, 5 hónapos, a felsõ kettõ is áttörte az ínyt.
aZ ÉN LÁNYOMNAK AZ ELSÕ 11 HÓNAPOSAN JÖTT. dE VAN OLYAN BABA, AKI ELEVE FOGGAL SZÜLETIK. aZ, HOGY KINEK MIKOR BÚJNAK KI A FOGAI, ADOTTSÁG KÉRDÉSE. bEFOLYÁSOLNI NEM LEHET, NEM IS KELL. hA A TIÉDNEK MOST 7 FOGA VAN, NEM BAJ, HAMARABB KINT LESZ MIND A 20. :)
7 hónapos babámnak még 1 foga sincs :DDDDD
1 évesen az elsõ fog
4 hosan 2 foga volt a lanyomnak.most 6 hos es meg mindig 2 van....bar most no masik 2. ma voltunk baba klubban es a 10 hos kislanynak egy sem volt a 11 honsank meg 8
9.-én volt 6 hós a kisfiam 2 "fogkezdeménye" van. Most törte át az ínyét az alsó kettõ.
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon írtatok egyformát! :)

Mi az igazság: ha a baba nappal sokat alszik, éjjel is sokat fog, vagy ha nappal sokat alszik, éjjel nem fog?

Legjobb válasz: Minden bizonnyal ez is babafüggõ. Meg hogy milyen idõ van, mi a program, kakilt-e vagy nem...

Minden bizonnyal ez is babafüggõ. Meg hogy milyen idõ van, mi a program, kakilt-e vagy nem...
az én 3 és fél hónaposom este fél 10tõl reggel 8ig alszik egyhuzamban. Aztán egy órát ébren van, 9tõl megint alszik vagy délig. aztán egy órát ébren van, aztán alszik 3ig. Viszont, 3tól fél 10ig nem alszik, csak 1-2x fél órát. és estére már több törõdést is igényel. az összes délelõttöm úgy megy el, mintha nem is lenne gyerekem. nem vicc:D
Ha a baba nappal jól alszik, nem feltétlenül sokat, akkor éjjel sokat és nyugodtan alszik.
Nálam a második volt érvényben, nappal mindig aludt éjszaka meg üvöltött. :(Persze ez nem szentírás!
Szia! Ez nálunk is sok mindentõl függ. Amíg nem tudott forogni nagyon keveset aludt fél - fél órát egy nap. Már el akarták küldeni alvásspecialistához. De csak nem volt fáradt. Amióta aktíval forog, mászik, bogarászik sokat alszik nappal és éjjel is. A nappali alvás nálunk függ az idõtõl, programmtól de még a kajától is. Volt olyan hogy egész nap aludt kb 2 órát volt fennt, én már már felkészültem az éjszakázásra. De szerencsére azt is végig aludta :) Õk tudják - vagy nem - :)

Szűz vagyok még, de nem sokára lefekszem a barátommal, és félek hogy fájni fog, viszont amikor masztizok nagyon benedvesedek, akkor ha szex előtt is sikerülne benedvesednem akkor nem fog fájni, mert becsúszik könnyen, nem?

Legjobb válasz: Mindenképp fájni fog egy kicsit. Ami nekem bejött: vegyél be egy fél váliumot és igyál rá jét pohár bort, így nagyon laza leszel és alig fogod érezni.

Mindenképp fájni fog egy kicsit. Ami nekem bejött: vegyél be egy fél váliumot és igyál rá jét pohár bort, így nagyon laza leszel és alig fogod érezni.
persze, igyál meg gyógyszerezd tele magad, úgy az igazi az elsõ :DDD még nagyon kevesen haltak bele úgy tudom, nem fogsz ordítani a fájdalomtõl, nem fogsz sem elvérezni, sem szétszakadni. ha ennyire tudatlan vagy, akkor inkább várjatok még.
A kérdező hozzászólása: én mondtam neki, hogy szeretnék valamit inni szex elõtt, de nem akarja engedni...
A kérdező hozzászólása: Mérmint sok sperma fog jönni?
Nem
Pont ugyanannyi mint bármikor máskor. Ez ettõl nem függ.
Ha jól rémlik amúgy is 72óra az élettartalmuk, utána a szervezet feldolgozza Szóval édes mindegy, hogy 5 nap vagy 50
Ja..igy igaz.Semmi jelentõsége!
Nem feltétlen, de k..va hamar el fogsz menni. :D
Több jön, mintha épp most verted volna ki, 2x. De szerintem max 1 hét után telítõdik a zacsi.

ITYC (Internationel Travel Youth Card) kártyát akarok igényelni. Németországba fogok tanulni októbertől és sokat fogok mindenfele utazni. Használt már valaki ilyet? Német vasút elfogadja?

észrevételek, tapasztalatok?

Legjobb válasz: Bár már régi a kérdés, de azért válaszolnék: Nem, ott csak speciális vasúti kártyákat használhatsz. Bahncard 25 és Bahncard 50. Az elsõ 25%, a második 50% kedvezményt nyújt a teljes árból. Bár sok az ún. fapados ajánlat, amikor kártya nélkül is jár ennyi, de ekkor csak vonathoz kötve.

Bár már régi a kérdés, de azért válaszolnék: Nem, ott csak speciális vasúti kártyákat használhatsz. Bahncard 25 és Bahncard 50. Az elsõ 25%, a második 50% kedvezményt nyújt a teljes árból. Bár sok az ún. fapados ajánlat, amikor kártya nélkül is jár ennyi, de ekkor csak vonathoz kötve.

5 hónapos lesz a kisfiam, már forog, és háton nagyon emelgeti a csípőjét. Lehetséges, hogy nem sokára ülni fog? Ha megfogja a kezem fel tudom húzni ülni, nem sokáig hagyom, de ő még maradna. Mit csináljak hagyjam?

Legjobb válasz: Amíg nem önállóan ül fel, addig ne erõltesd. Lehet pár hét múlva ülni fog, de lehet csak pár hónap múlva. Mindegy is mikor, a lényeg, hogy amíg segítségre szorul, addig ne ültesd õt nagyon. Ha majd õ maga megoldja kúszás-mászás-állásból (vagy bárhogy), akkor nevezhetjük ülésnek.

Amíg nem önállóan ül fel, addig ne erõltesd. Lehet pár hét múlva ülni fog, de lehet csak pár hónap múlva. Mindegy is mikor, a lényeg, hogy amíg segítségre szorul, addig ne ültesd õt nagyon. Ha majd õ maga megoldja kúszás-mászás-állásból (vagy bárhogy), akkor nevezhetjük ülésnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi akkor nem is erõltetem neki, szerintem hamarosan magától megoldja:) .
Ennyi idõsen az én fiam is ezt csinálta, én se erõltettem. Most 7, 5 hónapos, és vasárnap ült fel egyedül. Végül nem felhúzta magát, hanem négykézláb állásból tolta a popsiját oldalra. Azt mondta a doktornõ akihez járunk, hogy ez a "jobbik" eset amikor így ül fel és nem az ha felhúzza magát:)
Sztem jelentkezz be a munkaügyibe és ott jelezd, hogy szeretnéd befejezni a nyolc osztályt. Abban biztosan segíteni fognak.
Ajj, hát sztem estin el lehet végezni a 7.-8. osztályt. Aztán nézhetsz egy OKJ-t. Bemész egy suliba és megérdeklõdöd. Õk benne dolgoznak ebben a tanítási rendszerben, biztos, hogy többet tudnak mondani errõl mint mi. Úgy mint egy pótvizsga, íratnak veled szintfelmérõt, ha megtanulsz mindent otthon, vagy magántanár segítségével és levizsgázol. Ilyeneket lehet csinálni. Menj be egy suliba és érdeklõdd meg. Nem te vagy az egyedüli ezzel a dologgal, ne aggódj, van rá megoldás.
Munkaügyi központban érdeklõdj! 7.-8. osztályt mindenképpen el kellene végezned.
A 8 osztály elvégzése kötelezõ(magyaroknak).Elõször fejezd be a maradék két osztályt és utána kezdj el valamilyen szakmunkásképzõt, a szakemberekbõl úgyis hiány van.Csak gondolom addig a megélhetésedet biztosítani kell, az nehéz dió.De végzettség nélkül semmire sem mész az életben.
Megélhetés: A felnõttképzõ iskolák általában este vannak, hogy lehessen mellettük dolgozni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. és ameddig a 8 osztályt elvégzem addig mibõl éljek meg? nem vesznek fel sehova 6 osztállyal hiába vagyok azon hogy elvégezzem a 8 osztályt. nem tudom mi lesz:S
A kérdező hozzászólása: tényleg akik 30-40 évesen végzik az utolsó pár osztályt az általánosból azok hogy csinálják? éhen halnak?
Nem sok.Ha jóban vagytok biztosan nem fogja zavarni
Szerintem sem sok. Legalább tapasztaltabb (de nem biztos):-) Ha tetszel neki, akkor nem fogja zavarni a korod.
Nem sok a korkülönbség, és nem hiszem, hogy zavarná a szûzséged. Mikor már ott tartotok, hogy szóba kerül ez a téma, akkor egyszerûen mondd el.
nálunk 30 év a korkülönbség; abszolút nem zavar, csak néha, ha hülyének néz (pedig õ az idõsebb :) )
sztem ne mondd el neki. de csak akkor feküdj le vele, ha nem csak átb***ni akar. én pont az akció elõtt kb 10 perccel mondtam el, de onnan már nincs visszaút. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!