Találatok a következő kifejezésre: Nem soká a baba és nem (149 db)

Mi a teendő ha visszanyeli a bukást a baba, és nem kap sokáig levegőt?

Hanyatt feküdt a babakocsiban.Kivettem alvás után, és akkor jött pont a bukás.Az arcába fújtam többször, de mintha mit sem ért volna.Jött kifelé a száján, orrán egyszerre.

Legjobb válasz: Nekünk az oldalt fektetést ajánlotta a doki, támasszam ki egy párnával, mert ha bukik kifolyik a szájából. Ha hason altatom, nyomja a pociját, bukik, és afejétnmég nem tudta oldalra fordítani, vagy megfordulni, így a saját hányását szívja vissza ha bukik hason. Lányom minden szopi után bukott, sokszor alvás közben is, ha csak megmozdítottam jött belõle. Ha vissza nyelte, oldalra fordítottam, hátát ütögettem. Mikor elkezdtük a hozzátáplálást, addig tartott ez a bukás.

Nekünk az oldalt fektetést ajánlotta a doki, támasszam ki egy párnával, mert ha bukik kifolyik a szájából. Ha hason altatom, nyomja a pociját, bukik, és afejétnmég nem tudta oldalra fordítani, vagy megfordulni, így a saját hányását szívja vissza ha bukik hason. Lányom minden szopi után bukott, sokszor alvás közben is, ha csak megmozdítottam jött belõle. Ha vissza nyelte, oldalra fordítottam, hátát ütögettem. Mikor elkezdtük a hozzátáplálást, addig tartott ez a bukás.
Ilyen esetekben gyorsan az oldalára kell fordítani és óvatosan paskolni a hátát. Velünk is sokszor elõfordult, elõször nagyon ijesztõ volt, de aztán megtanultam kezelni a helyzetet. Ha nagyon bukós a pici, akkor célszerû hason altatni, mert így nem tud megfulladni a bukástól. Nekünk a doki légzésfigyelõt is javasolt emiatt.

Ha nem eszik túl sokat a baba és evés alatt bealszik a cicin, akkor is megbüfiztetitek?

Én fekve szoptatok,azért kérdem.Mert ha megemelem mindig felkel:)Most nem evett sokat inkább csak komfortcicilt.Ja és oldalra van a feje,ha esetleg még is jönne valami.2hónapos baba anyukája.

Legjobb válasz: én is mindig így szopiztatok és ez nekem is sokszor megfordult a fejemben. De sokszor volt hogy olyan mélyen bealudt, a hasa meg domborodott..na most mit csináljak...nem keltettem fel. De amikor felkelt akkorákat büfizett mint a ház. Neked kell tudni h a babód mennyire büfis. Ha nagyon kínlódik ennek árán akkor inkább keltsd fel

én is mindig így szopiztatok és ez nekem is sokszor megfordult a fejemben. De sokszor volt hogy olyan mélyen bealudt, a hasa meg domborodott..na most mit csináljak...nem keltettem fel. De amikor felkelt akkorákat büfizett mint a ház. Neked kell tudni h a babód mennyire büfis. Ha nagyon kínlódik ennek árán akkor inkább keltsd fel
Hát inkább meg kéne büfiztetni, minthogy fájjon késõbb a pocija...
Mi is 2 hónaposak vagyunk.Ha éjjel eszik így, vagyis csak egy két kortyot, akkor én nem büfiztetem. Ha kell neki, akkor nyugtalan és dobálja magát.Ilyenkor felveszem és büfizik.Én is fekve szopiztatok. Akkor ezek szerint te se veszed fel?:) )
Én fel szoktam vele ülni egy kicsit hátha büfizik, de nálad ez nem vált be. Vagy oldalra kitámasztottam (hátához takarót raktam), hogy ha büfizne oldalt feküdjön.

Van aki csak szoptatott de nem volt elég a teje és nem vette észre csak sokára? Lett valami baja a babának?

Legjobb válasz: Ha nem kap elég tejet a baba, akkor sír, nyûgös, nem alszik rendesen, sokat kéri a cicit, illetve a súlya megáll, vagy elkezd fogyni. Ahhoz, hogy valami nagyon komoly baja legyen, elég sok idõnek el kell telnie (heteknek), de azt már csak észre veszi egy felelõsségteljes anyuka. :) Ha ezen aggódsz, akkor biztos nem lesz baja a babádnak.

Ha nem kap elég tejet a baba, akkor sír, nyûgös, nem alszik rendesen, sokat kéri a cicit, illetve a súlya megáll, vagy elkezd fogyni. Ahhoz, hogy valami nagyon komoly baja legyen, elég sok idõnek el kell telnie (heteknek), de azt már csak észre veszi egy felelõsségteljes anyuka. :) Ha ezen aggódsz, akkor biztos nem lesz baja a babádnak.
A sógornõm szoptatott, de kevés volt a teje, és csak pár nap múlva mikor mentem, és láttam hogy mit csinál a fia szopi közben akkor mondtam neki hogy szerintem kevés a tejed!Azt mondta egy hete így feszeleg szopizás közben és sír, és nyûglõdik!Nem tudta miért csinálja!aztán (mivel én is szoptattam abban az idõben)Adtam cicit én is neki!Semmi nyûglõdés feszelgés nem volt, mert a tej csak úgy ömlött a szájába!Aztán mivel nekem sok tejem volt a lefejtet hordta tõlünk , és azt ette az unokaöcsink még 5 hónapig.Semmi baja nem lett!
Én hallottam már ilyet! Nekem sokan mondták mikor terhes voltam, hogy ne szedjek sokáig vitamint mert nagy lesz a baba!
osztom azt a véleményt hogy nincs szükség terhes vitaminra 2 gyermekem van mindkettõ egézséges pedig mindkettõt 30 felett szültem kis odafigyeléssel a táplálkozásban és nem lehet baj
Hogy ez mekkora hülyeség... én még mindig szedem, most vagyok 35 hetes és nem nagy a baba, hanem teljesen átlagos. Sokan cáfolják már ezt a vitamintól nagy lesz elméletet. Czeizel Endre szerint is max. 300 grammal lesz nagyobb, ami lényegesen kisebb "baj", mint egy esetleges rendellenesség, pl. a jódhiányból következõen.
Nekem ezt a másikra mondta a doki, hogy ugye nem szedek Elevitet? Mondtam még a másikat sem. Erre mondta, hogy helyes. Vasat szedtem, C-vitamint, a magnézium tabiktól kivert a víz, azt nem is szedtem... :(
Olvastam valahol, hogy többet között azért találták ki a terhes vitaminokat, hogy óriásbébik szülessenek. Nem hülyeség.
Mostmar tenyleg szornyu olvasni a sok butasagot... A dokinak, hogy lesz penze a recept nelkul kaphato vitamin bogyokbol??? Nem olyan gonoszok ezek a dokik hogy sok vitamint beszedetnek velunk azert mert szart se er, de viszont penz... Recept nelkul hogy??? A folsav is recept nelkuli... A doki a recept utan kap x szazalekot. Gyermekorvos vendegem magyarazta ezt el. + alap fizujuk van amit az onkormanyzat felajanl. De ahhoz hogy nalunk praxist vezessen az elodjetol a jogot at kell vasarolni x millioert. Ez nalunk igy mukodik. Ezzel az x millioval felel a praxisaert. A dokinak veny nelkuli szarokbol nincs penze. A gyartonak igen... Nem szedek vitamint, de nem azert hogy csunya gonosz gyartonak ne legyen penze... Vagy mert " hulyeseg" mert ugyse hat... Dehogynem es nem csak az elso 12 hetben...
Ja és nálunk is csak a 12. hétig ajánlják a dokik, de ha utánaolvasol ott is le van írva, hogy a 12. hét után már nem segít a babán, maximum rajtad. Nem vagyok ellene, én is szedtem a Gravidát, de amikor mondtam a dokinak, hogy nem bírom szedni, mert kihányom, azt mondta nem baj, már úgy sincs semmi értelme.
Hát az érdekes, mert nálunk pl. a védõnõnek a terhesvitamin gyártók finanszírozzák a külföldi utazgatásaikat. Szórólapot, mintaterméket osztogat, hidd el nem ingyen. De nekem mindegy, aki akarja szedje, baja nem lesz tõle.
Bizonyított tények hegye. Csak mert te azt mondod? Na ne már. Nyilván aki szedte az megpróbálja magát megnyugtatni, hogy nem volt felesleges. Azért ajánlja a sok orvos, mert ebbõl van pénze! A bizonyított tényeket pedig a terhes vitamin gyártó cég kutatói bizonyították, nem fogják azt mondani, hogy ez hülyeség, felesleges, mert nekik is ebbõl van pénzük. Persze, ártani nem árt, de a 12. hét után semmire nem jó, mivel a súlyos rendellenességek már kialakultak eddig, ha lesznek. A 12. hét után már hiába szeded, ha baj van akkor már baj van, ha nincs, már nem is lesz.
"Tulajdonképpen anyáink, nagyanyáink idejében nem voltak ilyen vitaminok, mégis egészségesen hoztak minket a világra. :) " Tulajdonképpen nagyanyáink idejében sem volt ultrahang, mégis egészségesen hoztak minket világra :) Akkor kedves kérdezõ, ugye te sem jársz el ultrahangra, semmilyen egyéb vizsgálatra, sõt, semmi olyan modern, ördögtõl való huncutságot sem veszel igénybe, mint pl. mosógép, eldobható pelenka stb stb? :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat! :) Tulajdonképpen anyáink, nagyanyáink idejében nem voltak ilyen vitaminok, mégis egészségesen hoztak minket a világra. :)
Szia!"relative Téraránytalanság miatt" nem tudtam megszulni a Fiam ez van a zaronkon. Mikor megszuletett a fiam masnap kaptam kezbe es a feje tiszta veralafurasos volt, parom mutatta az elotte ejjel keszult kepeket es a feje a csucsfejek cimu filmre hasinlitott (mint egy vakumos baba) csak neki a csucs egy ilyen vizes odema volt. azt mondta a csecsemos, hogy a fajasok alatt ahogy preselodott lefele a csont "torte" a fejet... Nem lett bajunk, de en hetekig nagyon szarul ultem, alltam... A szemerem csontom es a farcsontom iszonyatosan fajt. Allitolag ilyenkor van az hogyha ne adj isten lecsuszott volna a szulocsatornaba es nem bir kibujni eltorik a vallat... Nem tudom ilyen tenyleg letezik-e de budos nagy panik lett mikor szoltam hogy torik a csontom. Minden fajas alatt olyan volt mintha a szemerem csontom szakitanak ki. Eloszor azt hittem normalis es csak tagulok... En is ugy tudom, hogy folsavat kell szedni hogyha egyebb vitamint nem szedsz... Es a verkepzeshez is hozzajarul amivel en amugyis eleg csovesen allok, azt mondjak hogy a terhesseg alatt tuti befuto vagyok egy transzfuziora...
Azért ajánlja a gyártó, hogy minél többet vegyél belõle. Egyedül a folsav szedése fontos a terhességnél. Ezek a vitaminok csak arra jók, hogy mindenbõl több legyen a szervezetedben. A baba úgyis elveszi magának tõled, ami kell neki, terhes vitaminok nélkül is. Ha ezektõl több van benned, többet vesz el, ezért lesz nagyobb súlya. Arra jók ezek, hogy te ne legyél rosszabbul, ne szenvedj hiányt a baba miatt. Terhesség elõtt teljesen felesleges szedni, az elsõ 12 hét után szintén teljesen felesleges. Csak hát a gyártónak ebbõl van pénze.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló!A dokimnak sansza nem lett volna megsérteni, ugyanis már 2 hete megbeszéltük(az én felvetésemre)hogy addig is, , amíg meglesz a terheléses vérvétel eredménye, visszaveszek a szénhidrát bevitelbõl.A folsavval kapcsolatos infód is megdöbbentett, (mert tényleg mindennek alaposan igyekszem utánajárni)azt gondoltam, hogy végig nagyon fontos a terhesség alatt. 14es válaszoló!Akkor Téged is jól beparáztattak.Lehet hülye kérdés:de ugye ténylegesen nem törte szét a babád a medence csontodat??? Ezt az "ideális hízásos" dolgot nem igazán értem, mert ugye ez testalkattól is függ.Van, akinek 12 hetesen is óriási hasa van, és van, akinek a végén is alig van valami.Én személy szerint az elsõ 8 hétben csúsztam meg, egyszerûen nem tudtam kontrollálni, olyan éhségrohamok törtek rám, hogy úgy éreztem:mindjárt elájulok és evés után sem éreztem magam jóllakva.
Lehet a dokid nem akart megsérteni és arra célzott, hogy ideje visszafognod az evést, márha tényleg annyit híztál. Ha sokat eszel akkor nincs szükésged terhesvitaminra valóban. az meg hogy folsavat írt fel megint egy baromság mert a folsav szedése teherbeesés elõtt 3 hónappal és a megtermékenyüléstõl számított 17. napig szükséges, onnan már felesleges...
En femibiont szedtem + magneb6 3*2 es a 42 hetre mertek 5 kilot azt hittem elsirom magam azt mondtak combcsont alapjan 60 centi lesz a fiam... Latvanyossag voltam a korhazba az utolso vizsgalatomnsl az osszes osztalyos orvos bent volt valami egyetemi magantanar vizsgalt aki az atyauristent jelentette naluk... A csaszar mutetemnel 14 ember volt ben abbol 4 csecsemos mert ilyen lobebi mar reg szuletett ed ha komplikacio adodna akkor tudjanak cselekedni rogton... 14 orat vajudtam elotte mert en hul.ye kitalaltam hogy szuljunk huvelyin... Aztan ereztem hogy a gyerekem szettori a medence csontom... Mire megszuletett csak 4310 volt es 58 centi... Igy se lett kicsi de most inkabb csak folsavat szedek es a vitamint megoldom a gyumikbol... En 20 kilot hiztam az elsonel most 10 hetes vagyok 3 kilo lement...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Nagyon örülök, hogy válaszoltál!Én személy szerint "felfelé" pontoztalak. :) Én 38 éves vagyok, elsõ terhességem.Az eredményeim(vér, vizelet, EKG, UH, magzati szívUH)olyan tökéletesek, mint 20 évesek sem voltak!!!Pont ezért tettem fel a kérdést egyébként, mert azt gondolom, hogy ez nagyrészt a terhesvitaminnak köszönhetõ és nem tudom, abba merjem-e hagyni.Te hány éves vagy?
Én az ilyen vitákba bele sem szállok, most is le lettem pontozva, csak mert a kérdésedre válaszoltam. Aki akarja szedje, aki meg másféle módon viszi be, az vigye be úgy. Nem terhesvitaminnal vittem be a vitamint a szervezetembe, de a doki ugyanazokat felírta, más formában. És teszem azt aki szedi, honnan tudja mit raknak még bele? Mindegy is... A babámnak semmi baja a hasamban, mert nem szedem az annyit reklámozott "vitaminokat" :)
A kérdező hozzászólása: Ha mindenkinél máshogyan mûködik ez, akkor mire alapozza a doki?Nem is értem.Én is olvastam rémtörténeteket arról, hogy a terhesvitaminok óriási babákat eredményeznek.De gyakorlatilag már terhesség elõtt 3 hónappal, és egészen szoptatásig javasolja a gyártó.
Végig szedtem vitamint, vasat és magne b6ot. Nekem ismerõsök rémisztgettek, hogy mekkora lesz a gyerekem. 20 kg-t híztam a babával. 3580 grammal és 55 cm-vel született meg a fiam, és a kórházból -14 kgvel jöttem haza. Nekem 2 orvosom volt. Az egyik azt mondta, hogy sok a 20 kg hízás, a másik nem foglalkozott vele... Ha gondolod kérdezd meg a védõnõt, õ mit tanácsol, esetleg másik orvos tanácsát is kérd ki.
A kérdező hozzászólása: Magne B6-al nincs problémám, mert 11 hetesen ügyeleten kötöttem ki nagyon erõs vérzéssel és akkor javasoltak napi 3x1et.Késõbb volt 1 alkalommal barnás folyásom és akkor meg is emelték 3x2re.Nem fáj a hasam, nem keményedik, minden ok.Tegnap azt mondta a doki, mikor döbbenten néztem rá, hogy a baba ilyenkor már teljesen ki van fejlõdve és már csak nõnie kell.Bevallom, kicsit lelkiismeret furdalásom van, mintha "elvették volna" a babámtól s vitamint.Persze ezentúl sokkal több vitamint és ásványi anyagot fogok bevinni a szervezetembe.Csak az orvos javaslata furcsának tûnik.
A kérdező hozzászólása: Tök megijedtem, mondjuk valóban nagyobb a fiam súlya az ilyenkor szokásosnál állítólag, és én is elég sokat híztam.A Magne B6-ot szedhetem ugyanúgy de felírt a doki folsavval kombinált vas tablettát.
Egyik vitamin sem fontos, míg nem hiányzik. Vagy tudjuk a a bevitt táplálékkal pótolni, vagy nem. Nem tudom mit tennék akkor, ha mondjuk valamilyen vitaminhiány vagy ásványi anyag hiány miatt baj lenne, és én tehettem volna ellene, mondjuk szimplán egy magzatvédõ vitamin szedésével. Hallottam errõl a "túl nagy lesz a baba" teóriáról. Gravidát szedek én is. 24 hetes kismama.

Gyors a babám anyagcseréje? Amit délben evett már 16-kor kikakilta? Nem sok a napi 4-5 kaki? Lehet a fogzástól? Amúgy nagy és erős baba 72cm, 9000g 6, 5 hós baba anyukája

Legjobb válasz: pici még a gyomra, azert emeszt meg mindent 3-4 ora alatt! szerintem egyaltalan nem sok, ha sokszor eszik, szinte sitty sutty vegigmegy a kisbabakon, én ugy tudom, de szerintem ezt az elmult honapokban te is tapasztaltad, nem? vagy valami megvaltozott mostanaban, azert kerded?

pici még a gyomra, azert emeszt meg mindent 3-4 ora alatt! szerintem egyaltalan nem sok, ha sokszor eszik, szinte sitty sutty vegigmegy a kisbabakon, én ugy tudom, de szerintem ezt az elmult honapokban te is tapasztaltad, nem? vagy valami megvaltozott mostanaban, azert kerded?
sziaaa, uennyi idõsek vagyunk (04.20), majdnem uekkorák és erõsek is :) és uez a probléma merült fel nálunk is! Fogzás, sok kaki... Én a védõnõt is felhívtam, és azt mondta, nem kell aggódni, seeemmi gond nincs ezzel. Nekünk a banántól még több kaki szokott lenni, így azt ritkán adok :) Most lecsökkent a kakik száma azzal, hogy ebédre anyatejet adok megint, így hajnalban, reggel, délben és este szopizik. tízóraira, uzsira gyümi, vagy tejpép, és vacsira fõzit eszik. Vacsi után fürdik és alig egy óra múlva cici... Éjszaka nem kakál a lányom, de van olyan is, hogy délelõtt 10kor már 3adszor vettük ki a kakis pelut :) (6körül kel) Gyurmás állaggal és néha gurulós, na puszi :)

Mostanában, hogy sokat hallani az otthonszülésről elgondolkoztam valamin. Ha otthon születik a baba, akkor nem kell bemenni kórházi megfigyelésre? (a baba, és a mama érdekében)

Mert gondolom nem véletlenül kell 3-4 napot bent tölteni. Nem szeretnék vitát indítani, csak kíváncsi vagyok, mert erre sehol nem tértek ki a híradásokban.

Legjobb válasz: "Különben a baba nem is kerülhetett volna normál újszülött osztályra otthon szülés után..." Nem kerülhet normál újszülött osztályra? Ezt se hallottam még. Furcsa! Én is nagyon vágytam már haza Apához, mikor bent voltunk, de nem mertem volna megkockáztatni, hogy saját felelõsségre haza jöjjünk.

A kérdező hozzászólása: "Különben a baba nem is kerülhetett volna normál újszülött osztályra otthon szülés után..." Nem kerülhet normál újszülött osztályra? Ezt se hallottam még. Furcsa! Én is nagyon vágytam már haza Apához, mikor bent voltunk, de nem mertem volna megkockáztatni, hogy saját felelõsségre haza jöjjünk.
"Különben a baba nem is kerülhetett volna normál újszülött osztályra otthon szülés után..." Igazából ha belegondolsz egyáltalán nem furcsa. Pontosan ugyanabból a megfontolásból, mint ahogyan civilek se mehetnek be a szülészetre.
a kismamában volt egy pár sztori hogy a többedik baba otthon született meg - nem otthonszülés!- és bevitték õket mentõvel a kórházba de nagyon undokok voltak a kismamával mert nem akarták elhinni. de igen kéne: - hogy ellenõrizzék a babát van-e emésztése, nem sárgul-e be a vizsgálatokra be lehet vinni. anyukánál minden rendben van-e stb.
Nem feltétlen. Egy általános ellenõrzés mindenképpen szükséges, de nekem pl van olyan ismerõsöm aki kórházban szült ugyan, de pár óra múlva hazamehetett. Ez persze az õ felelõtlensége volt. Az a néhány kórházban töltött nap mindenképpen szükséges mind az anyának mind a babának, már csak elõvigyázatosságból is mivel vannak olyan rendellenességek, betegségek amik nem jönnek ki 1-2 nap alatt.
Nálunk az egyik ismerõs két babát is szült otthon. Az egyiket véletlenül, mert nagyon gyorsan jött a baba, nem volt idõ kórházba menni (gondolom, nem érezte úgy, hogy ilyen gyors lesz, nem akart túl korán menni. A másik babát már tudatosa otthon szülte (õ a 3. baba a családban), mire a bába kiért, apuka levezette a szülést telefonos irányítással :) Nem vitték õket be a kórházba, itthon maradhattak, csupán a gyerekorvos járt ki mindennap és a védõnõ, õk vették le a vért a vizsgálatokhoz és jobban odafigyeltek, hogy nehogy baj legyen. Különben a baba nem is kerülhetett volna normál újszülött osztályra otthon szülés után...
Minek kerülne a baba a normál újszülött osztályra, ha az anyja nincs ott. Rendesen a csecsemõre, anyuka meg a nõgyógyászatra- ha mondjuk mindkettõnél gond van. Ha meg a babánál normál osztályra kerül és anyja vele lehet.
Egyébként fordítva gáz, ha anyuka miatt kell visszamenni, õ nem kerülhet szülészetre, ahol vele lehet a baba. hanem rendes osztályra ahova nem kerülhet újszülött
Nem mindenhol van ma sem teljes baba-mama szoba rendszer, azaz a babákat még sok helyen elviszik éjszakára.... Egyébként azért nem kerülhet az újszülöttek közé, mert kintrõl jön, ahol már találkozhatott sokféle kórokozóval. A legtöbb kórházban még ma sem mehet be a látogató a gyermekágyas osztályra épp ilyen megfontolásból...
Igen, a baba meg bekerül a sima gyermekosztályra... akár vele, akár az anyjával van is gond... Nekem volt egy ismerõsöm, hol anyukánál a szülés után méhgyulladás lépett fel, miután hazamentek, aznap... a csajszi a nõgyógyászatra, a baba meg a csecsemõosztályra került...

Ha nagyon sokáig nem mostam a péniszem és most elkezdtem akkor lehet vlami baja vagy még ha netán van valami baja meggyogyulhat?

Legjobb válasz: am meg nemfáj semi nem viszket stb de ilyen fehér valami is szokot rajta leni ugy néz ki vint valami réteg de az általába ha tudom lemosom

Ha valaki nem mossa meg a nemiszervét sokáig akár fitymaszükület, fityma letapadás, bakteriális fertõzések is kialakulhatnak, szemgma jelenthet meg.De elvileg meggyógyulhat attól függ milyen tûnetek vannak, van amit lehet még idõben elcsípve otthon is kezelni.
A kérdező hozzászólása: am meg nemfáj semi nem viszket stb de ilyen fehér valami is szokot rajta leni ugy néz ki vint valami réteg de az általába ha tudom lemosom
A tisztálkodás hiánya csak eme nemtelen részedre terjed ki, vagy globális, mint a válság? És ügye pisilésen kívül másra nem használtad!
Mit jelent a nagyon sokáig, és milyen okból nem tudtad mosni?
az a fehér anyag a szmegma, a lényeg ezentúl a alaposan mosd minden nap meg a péniszed és majd fokozatosan teljesen le fogod tudni mosni a szmegmát.El fog múlni, de ezentúl alaposan kell tisztálkodnod.
A kérdező hozzászólása: azért nem mostam mert hülye voltam és a másik kérdésre meg igen másra nem
Mi igen? Igen, másra nem, vagy igen, másra is.
Nemes nem lehet, ha még arra sem méltatod, hogy megmosd. Miért nem tetted, s most milyen ötlet vezérel?
A kérdező hozzászólása: és a második kérdésre igen
A kérdező hozzászólása: nemtelen ezt hogy érted?
Nem feltétlen van tünete, így csak orvos tud biztosat mondani, miután megnézték a mintát a laborban, de sokszor viszketés szokta jelezni.
A kérdező hozzászólása: azt honan tudom ha pl gyulladás és miylen modon lehet meggyógyitani?
Az lenne a csoda, ha nem lenne baja. Min. egy kis gyulladással számolhatsz. De jó hír, hogy ki lehet kezelni.
A kérdező hozzászólása: hát arra már nem emlékszek mert mostmár mindig mosom és azért nem mostam mert konkrétan ara nemtudom a választ mert hülyevoltam
A kérdező hozzászólása: Oké Köszönöm szépen mostmár régebb ota tisztálkodom rendesen nem ias értem hogy lehetem ilyen hülye Köszi mindenkinek

Mivel büntetik, ha valaki HÁZASSÁGOT és minden szépet és jót ígér, közös baba, család és a végén itt maradsz gyerekkel, sok-sok adóssággal egyedül és nem fizet?

Plusz kiderül,hogy semmiből SEMMI nem igaz, amit ő mondott!!!! és még meg is csalt, akiknek ugyan ezt ígérte!!!!!!

Legjobb válasz: Ha a gyereket a nevére vette, akkor ugyanúgy fizetnie kell a gyerektartást, ha nem, apasági keresetet lehet benyújtani. Azzal, hogy házasságot ígért, nemigen kezdhetsz semmit, szó elszáll... Adósság: mit írtál alá? Mi van a neveden? Sajnos ha aláírtál papírokat, akkor nincs mese, a tied a tartozás.

semmivel sem büntetik. te nem az állam kisgyereke vagy, hanem önálló, felnõtt ember. nem másnak kell vigyázni rád, csakis neked saját magadra.
Semmivel. Jogilag ezt nem lehet büntetni. Beperelheted gyerektartásért és ennyi. Semmi több.
Nem tiszta a történet. Így nem lehet erre válaszolni. Mióta voltatok együtt, mire gyereket vállaltatok? Volt neked is állásod, dolgoztál? Kapsz gyedet, gyest? Miért vettetek fel hiteleket, és ráadásul mire, közösen, vagy csak a te nevedre? Miért nem fizet gyerektartást? Nincs apasági, nincs a nevén? Ez esetben DNS teszt a megoldás. Ha ellenkezik, akkor is meg kell tennie, és ráadásul ha nincs igaza (és õ a gyerek apja), akkor õ állja a költségeit is. Ezután lehet menni gyerektartást kérvényezni.
Ha a gyereket a nevére vette, akkor ugyanúgy fizetnie kell a gyerektartást, ha nem, apasági keresetet lehet benyújtani. Azzal, hogy házasságot ígért, nemigen kezdhetsz semmit, szó elszáll... Adósság: mit írtál alá? Mi van a neveden? Sajnos ha aláírtál papírokat, akkor nincs mese, a tied a tartozás.
Nem teljesen világos... De mondjuk elég gyorsan lett ebbõl házasság meg gyerek, ha ennyire nem ismerted ki. Éveken át hazudni nemigen lehet. Egyébként alapvetõen ezt nem büntetik, hanem a bíróság kötelezheti a terhek felének vállalására, mint férjet, és gyerektartás fizetésére.
nem büntetik ... itt te vagy büntetve a butaságod miatt
Tehát gyereket csinált, de nem vett feleségül? Miért nem tartottad be a sorrendet? Valahol te is hibás vagy a naivitásod miatt.
Na, jönnek a hímsoviniszta nyomorékok. Ha tetszik, ha nem, gyakran megesik, hogy a f.szi bekattan és megváltozik rossz irányba, ahogy egy nõ is ezt megteheti a kapcsolat ideje alatt...ilyenkor meg már kár a másik felet hibáztatni, hogy jaj, miért nem látta elõre.
A kérdező hozzászólása: 25 A telefonszámla már le lett mondva és a gyermek ügye is el lett indítva. Itt a kérdés az volt, hogy lehet-e egy ilyen emberrel bármit is kezdeni, mert nem csak engem vert át és ígért ilyeneket és húzott le, hanem eddig 3-an vagyunk és még ki tudja, hogy mennyien vannak/lesznek! Itt az a lényeg, hogy ne legyenek többen!!!!
A kérdező hozzászólása: kedves 21. Biztos te makulátlan vagy és mindig mások hibájából tanulsz! De nem tudsz már ennél jobban megbántani, mert lepereg rólam! Az okos megjegyzésedet meg tartsd meg magadnak!
tehettek feljenetést a rendõrségen. ha mindhárman tesztek, még hatásosabb. õk majd kivizsgálják és eldöntik, h bizonyítható-e, h bûncselekmény történt
A kérdező hozzászólása: Egyébként tisztelem és köszönöm a véleményed! Lehet, hogy most egy kicsit el vagyok keseredve, de már csak elõre nézek és próbálok minél jobban kijönni ebbõl a sok sz*rból amiben én is hibás vagyok! Nem akarom a felelõsséget lerázni magamról és mindenért csakis õt okolni, mert én is nagyon hibáztam, de többet NEM fogok!!!!
28 helyes :-). sok boldogságot és õszintén kívánom, h rendbe jöjjön az életed!
A kérdező hozzászólása: :) köszönöm! neked is minden jót kívánok!
Tegyetek a többi károsulttal csoportos feljelentést, esetleg keressetek meg egy ügyvédet, hogy mit lehet ebbõl kihozni. Gyereket visszacsinálni nem lehet, az adósságod meg törlesztheted, mert te magadtól írtad alá a papírokat. Ha a többi lányt is komolyan megkárosította anyagilag, akkor talán van esélyetek. Errõl amúgy a Kaméleon címû magyar film jutott eszembe, ahol a faszi benyalja magát tehetõsebb nõkhöz, eléri, hogy közös számlájuk legyen, aztán az esküvõ napján meglóg a pénzzel.
iszonyatosan naiv dolog 2 hónapos kapcsolatba gyereket vállalni, akár szerelmes az ember, akár nem. az ÉPESZÛ felnõttek tisztában vannak ezzel. nem volt senki a baráti körödben, legalább egyetlen ember aki azt mondta erre az egészre az elején, h nettó ökörség amit csinálsz? visszacsinálni nem lehet, legalább tanulsz belõle, és remélem a gyerekednek is meg fogod tanítani hogy ne bízzon senkiben pár jó szóért cserébe.
"valaki HÁZASSÁGOT és minden szépet és jót ígér" Ezért kell a régi öreg hagyományokhoz ragaszkodni. Élõszõr házasság majd gyerek.
van egy sorozat már megtörtént esetekrõl, na az egyik egy az egyben olyan mint a te sztorid csak gyerek nélkül.Ott az a pár megcsalt nõ összefogott és együtt feljelentették a fickót, persze csak miután kiderült az igazi neve...
Ezert kell betartani a sorrendet Ismerkedes egyuttjaras osszekoltozes jegyesseg hazassag gyerek. Ismerkedes mar eleve tobb honap amire valakit megismersz addig nem szabad kozoskodni. Jegyesseg norm esetben egy ev Egy gyereket csak norm stabil kapcsolatban egy par ev egyutteles utan erdemes csak vallalni.
"Nagyon könnyû egy kívülállónak és én is biztos ezeket mondanám fordított esetben! Ha benne van az ember úgy sokkal nehezebb!!!!! " Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne NEM gyereket szülni egy 2 hónapos kapcsolatba!
A kérdező hozzászólása: házasságszédelgés:, ez nem más, mint a házasság ígéretével elkövetett csalás. A csalás az amikor valaki mást jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejt vagy tévedésbe tart és ezzel kárt okoz... Nagyon könnyû egy kívülállónak és én is biztos ezeket mondanám fordított esetben! Ha benne van az ember úgy sokkal nehezebb!!!!! Megtanultam a leckét és legközelebb biztos nem leszek ilyen hiszékeny! Utólag visszagondolva sok árulkodó jel volt, ami azt mutatta, hogy itt nincs minden rendben...! De amikor szerelmes az ember és úgy érzi, hogy megtalálta a másik felét, na akkor nem tud mérlegelni és reálisan gondolkozni... persze biztos vannak kivételek!!!!
20. döntösn a kérdezõ. de hidd el, h ezt a pert nem õ fogja megnyerni. egy házasságszédelgõhöz képest még olcsón megúszta. õk súlyos milliókkal lépnek le és általában egyszerre több házasságuk, párhuzamos életük van. a kérdezõnek szimplán szerelmet hazudtak és lehúzták egy teló elõfizetéssel és ahogy nézem, gyorsan véget is ért. azért lett õ az áldozat, mert gyorsan le lehetett húzni, be lehetett hülyíteni, csúnya szóval. ezer és ezer ilyen történik, sajnos. de nem akarok senkit gyõzködni
Hát te nem vagy normális hallod. És még másokat okolsz, hogy átvernek, mikor minden sz*rt elhiszel, 2 hónapra gyereket csinálsz?????? Aztán nem is dolgozol, mert elhiszed, hogy õ majd eltart?????? Hát [email protected] ez nem semmi! Egyébként a telefont szépen le kell mondani, te észkombájn, ha már a te neveden van. De neeem, te tûröd és fizeted. [email protected], hallod, hát te aztán megérdemled a sorstól, amit kapsz...
A kérdező hozzászólása: Nem vett el végül! Nagyon NAIV voltam és hittem a mesékben...
A kérdező hozzászólása: Csak telefonszámla van a nevemen... de az is elég, mert 245e és ez csak a 3havi számla...!hoztunk el készüléket is neki részletre! Sok ilyen sztorit hallottam már és soha nem gondoltam volna, hogy velem is megfog történni! Azt gondoltam, hogy átlátnék az ilyenen, de mocskos módon csinálta és meg kajáltam...! :(
És még gyereket is szûltél neki!? Húúú te aztán hiszékeny egy lány vagy.
Kevésbé jóképû, de becsületes férfival kellett volna összeállnod. A magas igények magas kockázattal járnak.
gyerektartást kell fizetnie, ezen nem kell kétségbeesned, ha nevére vette, van apasági nyilatkozat, akkor sima ügy, ha nincs kacifántosabb, de ugyanúgy fizet majd a végén, ha tényleg õ a vér szerinti apa. a telóra neked kel kifizetned az adósságot, kérj részletfizetést és nyugodj bele, a legtöbb, amit tehetsz. aztán építsd fel az új életedet a bébivel és kezd el egy kicsit felnõttebb módon hozzáállni a dolgokhoz, ez a következõ kapcsolatodban és a ygereknevelésben is hasznodra lesz. a kérdésed is olyan, mint amikor a tinilány magánkívül van, mert nem kapta meg, amire vágyott, pedig megígérték neki. erõsödj, érj lelkileg és akkor nem lesz ilyen könnyû átvágni
De bizony, csalásért fel lehet jelenteni. Hogy mire mész vele, azt nem tudom. Ha ismered a többieket is, akkor érdemes lenne összefognotok.
A kérdező hozzászólása: Volt állásom, de gond volt a terhesség elején és azt mondta, hogy nem mehetek vissza dolgozni, mert különben itt hagy és csináljak amit akarok... Azt mondta, hogy egy férfi dolga, hogy megteremtsen mindent én most csak a gyerekre figyeljek, mert az a fontos! Hiába mondtam, hogy várjunk még, hisz alig ismerjük egymást! erre a válasz mire várjunk 100 év múlva se találna jobbat! és a többi sz*r szöveg... Én már elég régóta szerettem volna gyereket és hát valljuk be a férfiak többsége nem akar vagy csak késõbb! Tehát tartottam magam 2 hónapig, hogy nem, mert várjunk aztán végül beadtam a derekam...
Óóó, két egész hónapig együtt voltatok a gyerekcsinálás elõtt? Figyi, feljelentheted, de a világ egyetlen bírósága sem fog tudni mit kezdeni azzal, hogy ennyire naiv voltál.
14. én meggondolnám. a fickó nem házasságszédelgõ, nem életvitelszerûen csinálta, a kérdezõ önként vett neki a saját nevére telót elõfizetéssel, aláírta a papírokat, tudta a feltételeket. hogy cserébe házasságot ígért, de nem vette el? a hölgyet meg fogják mosolyogni a bíróságon. ez egy bukott per lesz, a perköltség a kérdezõt terheli majd, és még nagyobb adósságspirálba kerül.
Tényleg elég butuska lehetsz, ha a nevedre vetted a részlet fizetést, a telefonszámlát, meg minden mókát úgy, hogy házasok sem voltatok. A szolgáltatónál voltál? Nem tudom, hogy lehet-e bármit is tenni ilyen helyzetben, ha a te neveden van a számla, talán megszüntetni lehet busás szerzõdés bontási költségekkel. Mérlegelni kell, hogy a havi részletekkel és számlával jársz-e jobban, avagy a szerzõdés bontással. Ennek már rég utána kellett volna járnod, nem megvárni, amíg kijön egy ekkora számla. A gyerektartást biztosan kitudod erõszakolni belõle, keress egy jó ügyvédet és beszélj vele a dologról. Magát azt, hogy mivel bántott meg, mit ígért és abból mit nem tartott be, nem fogják büntetni semmivel.
megkérdezhetem, h mennyi idõs vagy?
"fickó nem házasságszédelgõ, nem életvitelszerûen csinálta" Nekem pedig nagyon úgytûnik. "és még meg is csalt, akiknek ugyan ezt ígérte"
33-asnak igaza van. Ezt a kérdést olvashatnák, akik szerint más a sorrend.

Mennyire baj, ha 23-24 hetesen nem mozog sokat (alig-alig) a baba, és a hasam mérete sem valami nagy? Lehet összefüggés a kettő között?

Legjobb válasz: A mozgását a hetek múlásával egyre erõsebben fogod érezni. A babád még átalussza a nap nagyobb felét. A pocid mérete miatt nem aggódj,szerintem nincs összefüggésben a ozgással.Nekem 34 hetesen is alig látszik, pedig ultrahangon megállapították hogy hosszú baba lesz.Függ attól is hogy mennyire széles a csípõd,mert van aki "csípõben hordja a babát". Akkor kevésbé nõ a pocid.

A mozgását a hetek múlásával egyre erõsebben fogod érezni. A babád még átalussza a nap nagyobb felét. A pocid mérete miatt nem aggódj, szerintem nincs összefüggésben a ozgással.Nekem 34 hetesen is alig látszik, pedig ultrahangon megállapították hogy hosszú baba lesz.Függ attól is hogy mennyire széles a csípõd, mert van aki "csípõben hordja a babát". Akkor kevésbé nõ a pocid.
Szia! Nekem ebben az idõszakban nem nagyon mozgott a baba, és én is aggódtam. Viszont a szívhang és minden más rendben volt. Kinn sokkal mozgékonyabb lett:-) A 9 hónapban mutatta igazán meg magát a kisasszony, akkor viszont hullámzott a hasam. Elõtte meg semmi. A te babád is ilyen és ha minden rendben van a vizsgálatok során akkor nincs miért aggódni. Az én pocakom a 7. hónapban kezdett nõni.

Sokan rosszul használják a -ba, és -ban a hol, vagy hová szavaknál? Vagy manapság nem számít?

Nagyon sok embernél figyelem, hogy rosszul mondja. De felnőtteknél IS!

Legjobb válasz: Igen, jól tudod. Igen, nagyon sokan rosszul használják. Igen, a legtöbb embernek bántja is a fülét. Gyakran még azét is, aki rosszul mondja. Elõfordul az is, hogy az embernek "megbotlik" a nyelve. Van ilyen. Én is belefutok néha. Beszédben én elnézem. Szerintem írásban fontosabb odafigyelni az ilyesmire.

Igen, jól tudod. Igen, nagyon sokan rosszul használják. Igen, a legtöbb embernek bántja is a fülét. Gyakran még azét is, aki rosszul mondja. Elõfordul az is, hogy az embernek "megbotlik" a nyelve. Van ilyen. Én is belefutok néha. Beszédben én elnézem. Szerintem írásban fontosabb odafigyelni az ilyesmire.
Ami nekem fel szokott tûnni ha a nála helyett tõle van, pl. "Magasabb vagyok nálad" helyett "Magasabb vagyok tõled"
#7 Engem meg ez idegesít: "A ban-al az a baj" A -val, -vel toldalékokból nem lesz -al, -el. Tehát: "A ban-nal az a baj"... Egyszerûen rossz még a szemnek is, mikor azt látod, hogy pl 50-el megy az autó, pedig az 50-nel megy. Sajnos a helyesírásellenõrzõk többsége a jót veszi hibásnak. A -ban, -ba ragokat annyiszor nem is rontják el, bár azok is szembetûnõek. Egyszerûen borzalmas a helyesírási színvonal.
A ban-al az a baj, hogy nem rosszul használják, hanem már egyáltalán nem is használják. Engem nagyon idegesít, nem értem, hogy miért olyan nehéz ez az egyszerû nyelvtani szabály.
Én már olyat is hallottam, hogy "megyek nálad". Sajnos sokan nem figyelnek az ilyesmire, én ezt igénytelenségnek tartom, persze a tájszólás más tészta.
Nem csak manapság és nem csak vidéki helyeken, és nem csak ezeket keverik. Egyszerûen van akiknek nem fontos, nem figyelnek oda arra, hogy helyesen beszéljenek. Vagy nem is tudják, hogy hogyan kell helyesen mondani.
A kérdező hozzászólása: Vidéki helyen hallottam, lehet ez nyelvjárás része: -Hová mész? -"Megyek a boltban!"
A hol a -ban, -ben. A hova pedig a -ba, -be
A -ba és -ban keverést már én is hallottam. De a hol és hová , ...? Mondasz egy példát?
"Megyek a boltban!" Ez legalább vicces. De az ötödik ilyen után már nehéz kihámozni hogy tulajdonképpen mit is akar mondani az illetõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!