Találatok a következő kifejezésre: Nem soká a baba és (149 db)

Ha nem eszik túl sokat a baba és evés alatt bealszik a cicin, akkor is megbüfiztetitek?

Én fekve szoptatok,azért kérdem.Mert ha megemelem mindig felkel:)Most nem evett sokat inkább csak komfortcicilt.Ja és oldalra van a feje,ha esetleg még is jönne valami.2hónapos baba anyukája.

Legjobb válasz: én is mindig így szopiztatok és ez nekem is sokszor megfordult a fejemben. De sokszor volt hogy olyan mélyen bealudt, a hasa meg domborodott..na most mit csináljak...nem keltettem fel. De amikor felkelt akkorákat büfizett mint a ház. Neked kell tudni h a babód mennyire büfis. Ha nagyon kínlódik ennek árán akkor inkább keltsd fel

én is mindig így szopiztatok és ez nekem is sokszor megfordult a fejemben. De sokszor volt hogy olyan mélyen bealudt, a hasa meg domborodott..na most mit csináljak...nem keltettem fel. De amikor felkelt akkorákat büfizett mint a ház. Neked kell tudni h a babód mennyire büfis. Ha nagyon kínlódik ennek árán akkor inkább keltsd fel
Hát inkább meg kéne büfiztetni, minthogy fájjon késõbb a pocija...
Mi is 2 hónaposak vagyunk.Ha éjjel eszik így, vagyis csak egy két kortyot, akkor én nem büfiztetem. Ha kell neki, akkor nyugtalan és dobálja magát.Ilyenkor felveszem és büfizik.Én is fekve szopiztatok. Akkor ezek szerint te se veszed fel?:) )
Én fel szoktam vele ülni egy kicsit hátha büfizik, de nálad ez nem vált be. Vagy oldalra kitámasztottam (hátához takarót raktam), hogy ha büfizne oldalt feküdjön.

Gyors a babám anyagcseréje? Amit délben evett már 16-kor kikakilta? Nem sok a napi 4-5 kaki? Lehet a fogzástól? Amúgy nagy és erős baba 72cm, 9000g 6, 5 hós baba anyukája

Legjobb válasz: pici még a gyomra, azert emeszt meg mindent 3-4 ora alatt! szerintem egyaltalan nem sok, ha sokszor eszik, szinte sitty sutty vegigmegy a kisbabakon, én ugy tudom, de szerintem ezt az elmult honapokban te is tapasztaltad, nem? vagy valami megvaltozott mostanaban, azert kerded?

pici még a gyomra, azert emeszt meg mindent 3-4 ora alatt! szerintem egyaltalan nem sok, ha sokszor eszik, szinte sitty sutty vegigmegy a kisbabakon, én ugy tudom, de szerintem ezt az elmult honapokban te is tapasztaltad, nem? vagy valami megvaltozott mostanaban, azert kerded?
sziaaa, uennyi idõsek vagyunk (04.20), majdnem uekkorák és erõsek is :) és uez a probléma merült fel nálunk is! Fogzás, sok kaki... Én a védõnõt is felhívtam, és azt mondta, nem kell aggódni, seeemmi gond nincs ezzel. Nekünk a banántól még több kaki szokott lenni, így azt ritkán adok :) Most lecsökkent a kakik száma azzal, hogy ebédre anyatejet adok megint, így hajnalban, reggel, délben és este szopizik. tízóraira, uzsira gyümi, vagy tejpép, és vacsira fõzit eszik. Vacsi után fürdik és alig egy óra múlva cici... Éjszaka nem kakál a lányom, de van olyan is, hogy délelõtt 10kor már 3adszor vettük ki a kakis pelut :) (6körül kel) Gyurmás állaggal és néha gurulós, na puszi :)

Mostanában, hogy sokat hallani az otthonszülésről elgondolkoztam valamin. Ha otthon születik a baba, akkor nem kell bemenni kórházi megfigyelésre? (a baba, és a mama érdekében)

Mert gondolom nem véletlenül kell 3-4 napot bent tölteni. Nem szeretnék vitát indítani, csak kíváncsi vagyok, mert erre sehol nem tértek ki a híradásokban.

Legjobb válasz: "Különben a baba nem is kerülhetett volna normál újszülött osztályra otthon szülés után..." Nem kerülhet normál újszülött osztályra? Ezt se hallottam még. Furcsa! Én is nagyon vágytam már haza Apához, mikor bent voltunk, de nem mertem volna megkockáztatni, hogy saját felelõsségre haza jöjjünk.

A kérdező hozzászólása: "Különben a baba nem is kerülhetett volna normál újszülött osztályra otthon szülés után..." Nem kerülhet normál újszülött osztályra? Ezt se hallottam még. Furcsa! Én is nagyon vágytam már haza Apához, mikor bent voltunk, de nem mertem volna megkockáztatni, hogy saját felelõsségre haza jöjjünk.
"Különben a baba nem is kerülhetett volna normál újszülött osztályra otthon szülés után..." Igazából ha belegondolsz egyáltalán nem furcsa. Pontosan ugyanabból a megfontolásból, mint ahogyan civilek se mehetnek be a szülészetre.
a kismamában volt egy pár sztori hogy a többedik baba otthon született meg - nem otthonszülés!- és bevitték õket mentõvel a kórházba de nagyon undokok voltak a kismamával mert nem akarták elhinni. de igen kéne: - hogy ellenõrizzék a babát van-e emésztése, nem sárgul-e be a vizsgálatokra be lehet vinni. anyukánál minden rendben van-e stb.
Nem feltétlen. Egy általános ellenõrzés mindenképpen szükséges, de nekem pl van olyan ismerõsöm aki kórházban szült ugyan, de pár óra múlva hazamehetett. Ez persze az õ felelõtlensége volt. Az a néhány kórházban töltött nap mindenképpen szükséges mind az anyának mind a babának, már csak elõvigyázatosságból is mivel vannak olyan rendellenességek, betegségek amik nem jönnek ki 1-2 nap alatt.
Nálunk az egyik ismerõs két babát is szült otthon. Az egyiket véletlenül, mert nagyon gyorsan jött a baba, nem volt idõ kórházba menni (gondolom, nem érezte úgy, hogy ilyen gyors lesz, nem akart túl korán menni. A másik babát már tudatosa otthon szülte (õ a 3. baba a családban), mire a bába kiért, apuka levezette a szülést telefonos irányítással :) Nem vitték õket be a kórházba, itthon maradhattak, csupán a gyerekorvos járt ki mindennap és a védõnõ, õk vették le a vért a vizsgálatokhoz és jobban odafigyeltek, hogy nehogy baj legyen. Különben a baba nem is kerülhetett volna normál újszülött osztályra otthon szülés után...
Minek kerülne a baba a normál újszülött osztályra, ha az anyja nincs ott. Rendesen a csecsemõre, anyuka meg a nõgyógyászatra- ha mondjuk mindkettõnél gond van. Ha meg a babánál normál osztályra kerül és anyja vele lehet.
Egyébként fordítva gáz, ha anyuka miatt kell visszamenni, õ nem kerülhet szülészetre, ahol vele lehet a baba. hanem rendes osztályra ahova nem kerülhet újszülött
Nem mindenhol van ma sem teljes baba-mama szoba rendszer, azaz a babákat még sok helyen elviszik éjszakára.... Egyébként azért nem kerülhet az újszülöttek közé, mert kintrõl jön, ahol már találkozhatott sokféle kórokozóval. A legtöbb kórházban még ma sem mehet be a látogató a gyermekágyas osztályra épp ilyen megfontolásból...
Igen, a baba meg bekerül a sima gyermekosztályra... akár vele, akár az anyjával van is gond... Nekem volt egy ismerõsöm, hol anyukánál a szülés után méhgyulladás lépett fel, miután hazamentek, aznap... a csajszi a nõgyógyászatra, a baba meg a csecsemõosztályra került...

Van itt olyan anyuka, aki sokáig ringatva altatta a babáját és késõbb nem lett probléma, amikor már nagyobb lett a baba és nem aludt el ringatásra? Tehát, hogy könnyen ment a leszokás a ringatásról?

mondjuk valaki sokáig hónapokig ringatva teszi be a babáját a kiságyba, és késõbb nem volt abból probléma, ha már ringatva nem aludt be a baba, hanem el tudott anélkül is aludni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy rossz kategóriába tettem, és az Altatás-ba kellett volna tennem. Bocsánat ezért.

A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy rossz kategóriába tettem, és az Altatás-ba kellett volna tennem. Bocsánat ezért.
Amúgy meg egy tizenévest se ismerek, akit még ringatna az anyukája, úgyhogy kitartás, elõbb-utóbb egyszer biztos leszokik és elalszik magától. :-)
Nekem a kicsit kellett ringatni jó sokáig, már majdnem minden este leszakadt a hátam, meg figyelni kellett, hogy a megfelelõ szögben tartsam és megfelelõ ritmusra ringassam, mert õnaccságának nem volt ám akármi megfelelõ. Aztán egy nap mondtam, hogy ebbe belerokkanok, letettem és kezét fogva aludtunk el együtt. Bekerült a bölcsibe, 20 hónaposan, ahol nem tudom milyen bûbájt alkalmaztak, de két hét után a gyereket be kellett takarni, kapott egy puszit, becsukta a szemét és aludt. Azóta így megy. Õ ha elfárad, akkor fogja magát és megy aludni magától is mindenféle cirkusz nélkül.
Húú 10-es! Ahogy olvastam a válaszod, azt hittem én írtam, csak nem emlékszem. :) Egyszer én is megpróbáltam az ágyában altatni, úgy, hogy csak simogatom a hátát. Én 10 perc sírás után feladtam és azt mondtam, hogy ez egy baromság. A kisfiam az ölemben 5 perc alatt elaludt. És különben is annyira imádtam azt az idõszakot! :) Ma már mondja, hogy álmos, lefekszik. Én bekísérem, mese, puszi, ölelés. Én még maradnék, de Õ azt mondja, most már menjek ki. Imád még dumálgatni magában egy kicsit elalvás elõtt. :) 5-ös voltam.
10 hósig cicin aludt el. Elfogyott a tej, utána ringatva 18 hósig. Ezután már nagyon nagy volt a pocakom (kistesó érkezett) és nem bírtam el, így átszoktunk a melléfekvõs altatásra. Nem volt semmi gond, aranyos volt, nem sírt.
Elnézést, nem a kérdésre válaszolok. Egyszerûen csak örülök, hogy ilyen sok tudatosan a gyerek javát keresõ szülõ van, akik nem a külvilág kritikáit figyelik, hanem azt, hogy a gyereküknek mi a jó. A baba ringatva altatása olyan régi szokás mint maga az emberiség. Nem csak a baba megnyugvását, ellazulásár segíti elõ, de az idegrendszerre, az agy fejlõdésére is jó hatással van. Sajnos sokan ezt nem veszik figyelembe, hanem tudatosan kerülik, nehogy rászokjon a gyerek.
Hát ha valaki gyermeke ringatva lett, na az enyém aztán ajajj....kopogjam le semmi problémánk nem lett belõle, 27 hónapos esti mesével és simogatással a saját ágyában alszik el.
Csak ringatva tudott elaludni nagyobbik fiam, kb 1 éves koráig ringattam, utána ülve ölbe altattam, majd kb 1, 5 volt mikor úgy aludt el, hogy mellé feküdtem.feküdtem. Kb 2, 5 éves korától elalszik egyedül, gond nélkül. 1x mikor kisebb volt a környezet unszolására megpróbáltam azt, hogy hagyom sírni, csak nyugtatgatom, de nem jött be...1, 5 óra bömbölés után majdnem hányás lett a vége, alig bírtam megnyugtatni(1 év körüli lehetett), akkor elhatároztam, hogy ezt soha többet, nekem nem ér annyit, hiszen ölben 10 perc alatt elaludt.Aztán tök szépen leszokott a melléfekvésrõl is, akkor örültem, hogy korábban nem voltam "drasztikus". Most a kicsi 1 éves, õ is "ringatós baba", egyszerûen képtelen még magától elaludni, pedig õ kicsinek többet sírt mint 1., nem tudtam hozzá mindig egybõl menni, mégsem tanulta meg hogy kell egyedül elaludni. Húgom gyerekei viszont mint az álom úgy alszanak el egyedül már kiskoruk óta...szerintem ez valahol genetika...
Akkor én leszek a leggázabb válaszoló. Éjszaka ringatva alszik el a 9 hónaposom, nappal CSAK az ölemben alszik, hiába ringatom el 15-20 percen át, amint leteszem az ágyába, felébred, kapálózik és sír. Viccesen felfogva néha már annak örülök, hogy éjjel elegendõ a negyedórás ringatás, aztán letehetem az ágyába. Az új "luxus", hogy a babakocsiban, séta közben elalszik. Pár napja történt a csoda :-))
mi az elsõ hónapokban ringattuk, aztán 3.hónapban megtalálta az ujját és lett egy szundiállatkája. szopizáskor félálomban levettem és betettem az ágyába, így ujjszopival aludt el. ez van ma is, cici, nyuszi, ujjacska és alvás. 15 hónapos.
7 hónaposom ringatva vagy cicin altatjuk. Az utóbbi 2 hétben sokszor tekergett a kezünkben, szopni nem akart. Letettük, magától elaludt az ágyunkban vagy a kanapén, csak át kellett szállítanunk a helyére. Nem tudom, így marad-e.
4 hónapos korig ringatva altattam a lányomat, és még utána is néha, amikor fogzás miatt sokszor ébredt este. Aztán egyedül, nézelõdés közben (felhúztuk a zenélõ forgót) bealudt, napközben pedig úgy, hogy fogta a kezem. 10 hónapos kortól pedig úgy alszik, ha melléfekszem és simogatja kezemet...2 éves lesz márciusban...
Én 1, 5 éves koráig ringatva altattam a kisfiamat. 1 éves koráig még sétáltam is hozzá, utána ülve ringattam. :) 2 éves kora óta egyedül alszik el az ágyában. 1, 5 és 2 éves kora között pedig mellé feküdtem és úgy aludt. Most 3 éves, semmi gond nincs az egyedül elalvással.
én kb. 4 hónapos koráig ringattam, aztán leszokott. Aztán úgy 7-8 hónaposan megint ringatva tudott csak elaludni. De ezt is elhagyta kb.1-2 hónap után, teljesen magától!
Nalunk mondhatni szörnyû volt a helyzet, mert igencsak "elrontottuk" a kedves ismerõsök szerint :) Majd' 1 éves koráig az apja jarkalt vele, ringatta es utána adta oda nekem, es a hasamon aludt tovább es 1-2 óra múlva le tudtam tenni magam mellé aludni. 1 éves kora után, már "csak" össze kellett bújni, es aludt. (De nem mozdulhattam mellole, mert akkor felkelt :/ ) most lesz 20 hónapos, és 4 napja egyedül alszik el a saját ágyában :) ) Pedig ha tudnád hányan megmondták hogy jaaajjj így még 5 évesen is veletek fog aludni.... :-P
Mi 3 hónapos koráig altattuk ringatva a kisfiúnkat, azóta már csak ritkán altatjuk így. Azóta ha fáradt, akkor letesszük, adunk a szájába cumit, simogatjuk a hátát vagy paskoljuk a fenekét és pár perc alatt elalszik. Utána kivesszük a cumit a szájából, így nincs ébredés arra, hogy kiesik. Ha ugyanis bent hagyjuk neki, akkor ahogy fordítja a fejét mindig felébred rá, hogy kiesik a szájából.
Kisfiunk 3 hónapos koráig abszolút semmit nem kellett csinálni, mert simán elaludt, aztán elapadt a tejem és utána vagy ringattuk vagy babakocsiba aludt, vagy ha sikerült akkor csak simogattam a hátát, olyan 5 hónapos már a ringatás sem volt megoldás ezenkívül majd leszakadta hátam így csak betettem az ágyba, egy kicsit bent voltam nála majd kijöttem és csak akkor mentem vissza ha sírt, ez az elsõ nap fordult csak elõ kb 2 percet sírt, bementem, megnyugodott és mire visszanéztem újra már aludt, következõnaptól kezdve betettük az ágyba elköszöntünk és 5 percen belül hang nélkül elaludt vagy azonnal.Már 3 éves azóta is nagyon jól alszik bemegy az ágyba elköszönünk, puszi és ennyi.Tehát én max 2 hónapot használtam a ringatást be akkor is inkább a babakocsit, de a következõnél ha nem muszáj kihagynám, sokkal jobban aludt mikor magától aludt el.

Ha nagyon sokáig nem mostam a péniszem és most elkezdtem akkor lehet vlami baja vagy még ha netán van valami baja meggyogyulhat?

Legjobb válasz: am meg nemfáj semi nem viszket stb de ilyen fehér valami is szokot rajta leni ugy néz ki vint valami réteg de az általába ha tudom lemosom

Ha valaki nem mossa meg a nemiszervét sokáig akár fitymaszükület, fityma letapadás, bakteriális fertõzések is kialakulhatnak, szemgma jelenthet meg.De elvileg meggyógyulhat attól függ milyen tûnetek vannak, van amit lehet még idõben elcsípve otthon is kezelni.
A kérdező hozzászólása: am meg nemfáj semi nem viszket stb de ilyen fehér valami is szokot rajta leni ugy néz ki vint valami réteg de az általába ha tudom lemosom
A tisztálkodás hiánya csak eme nemtelen részedre terjed ki, vagy globális, mint a válság? És ügye pisilésen kívül másra nem használtad!
Mit jelent a nagyon sokáig, és milyen okból nem tudtad mosni?
az a fehér anyag a szmegma, a lényeg ezentúl a alaposan mosd minden nap meg a péniszed és majd fokozatosan teljesen le fogod tudni mosni a szmegmát.El fog múlni, de ezentúl alaposan kell tisztálkodnod.
A kérdező hozzászólása: azért nem mostam mert hülye voltam és a másik kérdésre meg igen másra nem
Mi igen? Igen, másra nem, vagy igen, másra is.
Nemes nem lehet, ha még arra sem méltatod, hogy megmosd. Miért nem tetted, s most milyen ötlet vezérel?
A kérdező hozzászólása: és a második kérdésre igen
A kérdező hozzászólása: nemtelen ezt hogy érted?
Nem feltétlen van tünete, így csak orvos tud biztosat mondani, miután megnézték a mintát a laborban, de sokszor viszketés szokta jelezni.
A kérdező hozzászólása: azt honan tudom ha pl gyulladás és miylen modon lehet meggyógyitani?
Az lenne a csoda, ha nem lenne baja. Min. egy kis gyulladással számolhatsz. De jó hír, hogy ki lehet kezelni.
A kérdező hozzászólása: hát arra már nem emlékszek mert mostmár mindig mosom és azért nem mostam mert konkrétan ara nemtudom a választ mert hülyevoltam
A kérdező hozzászólása: Oké Köszönöm szépen mostmár régebb ota tisztálkodom rendesen nem ias értem hogy lehetem ilyen hülye Köszi mindenkinek

Mennyire baj, ha 23-24 hetesen nem mozog sokat (alig-alig) a baba, és a hasam mérete sem valami nagy? Lehet összefüggés a kettő között?

Legjobb válasz: A mozgását a hetek múlásával egyre erõsebben fogod érezni. A babád még átalussza a nap nagyobb felét. A pocid mérete miatt nem aggódj,szerintem nincs összefüggésben a ozgással.Nekem 34 hetesen is alig látszik, pedig ultrahangon megállapították hogy hosszú baba lesz.Függ attól is hogy mennyire széles a csípõd,mert van aki "csípõben hordja a babát". Akkor kevésbé nõ a pocid.

A mozgását a hetek múlásával egyre erõsebben fogod érezni. A babád még átalussza a nap nagyobb felét. A pocid mérete miatt nem aggódj, szerintem nincs összefüggésben a ozgással.Nekem 34 hetesen is alig látszik, pedig ultrahangon megállapították hogy hosszú baba lesz.Függ attól is hogy mennyire széles a csípõd, mert van aki "csípõben hordja a babát". Akkor kevésbé nõ a pocid.
Szia! Nekem ebben az idõszakban nem nagyon mozgott a baba, és én is aggódtam. Viszont a szívhang és minden más rendben volt. Kinn sokkal mozgékonyabb lett:-) A 9 hónapban mutatta igazán meg magát a kisasszony, akkor viszont hullámzott a hasam. Elõtte meg semmi. A te babád is ilyen és ha minden rendben van a vizsgálatok során akkor nincs miért aggódni. Az én pocakom a 7. hónapban kezdett nõni.

Sokan rosszul használják a -ba, és -ban a hol, vagy hová szavaknál? Vagy manapság nem számít?

Nagyon sok embernél figyelem, hogy rosszul mondja. De felnőtteknél IS!

Legjobb válasz: Igen, jól tudod. Igen, nagyon sokan rosszul használják. Igen, a legtöbb embernek bántja is a fülét. Gyakran még azét is, aki rosszul mondja. Elõfordul az is, hogy az embernek "megbotlik" a nyelve. Van ilyen. Én is belefutok néha. Beszédben én elnézem. Szerintem írásban fontosabb odafigyelni az ilyesmire.

Igen, jól tudod. Igen, nagyon sokan rosszul használják. Igen, a legtöbb embernek bántja is a fülét. Gyakran még azét is, aki rosszul mondja. Elõfordul az is, hogy az embernek "megbotlik" a nyelve. Van ilyen. Én is belefutok néha. Beszédben én elnézem. Szerintem írásban fontosabb odafigyelni az ilyesmire.
Ami nekem fel szokott tûnni ha a nála helyett tõle van, pl. "Magasabb vagyok nálad" helyett "Magasabb vagyok tõled"
#7 Engem meg ez idegesít: "A ban-al az a baj" A -val, -vel toldalékokból nem lesz -al, -el. Tehát: "A ban-nal az a baj"... Egyszerûen rossz még a szemnek is, mikor azt látod, hogy pl 50-el megy az autó, pedig az 50-nel megy. Sajnos a helyesírásellenõrzõk többsége a jót veszi hibásnak. A -ban, -ba ragokat annyiszor nem is rontják el, bár azok is szembetûnõek. Egyszerûen borzalmas a helyesírási színvonal.
A ban-al az a baj, hogy nem rosszul használják, hanem már egyáltalán nem is használják. Engem nagyon idegesít, nem értem, hogy miért olyan nehéz ez az egyszerû nyelvtani szabály.
Én már olyat is hallottam, hogy "megyek nálad". Sajnos sokan nem figyelnek az ilyesmire, én ezt igénytelenségnek tartom, persze a tájszólás más tészta.
Nem csak manapság és nem csak vidéki helyeken, és nem csak ezeket keverik. Egyszerûen van akiknek nem fontos, nem figyelnek oda arra, hogy helyesen beszéljenek. Vagy nem is tudják, hogy hogyan kell helyesen mondani.
A kérdező hozzászólása: Vidéki helyen hallottam, lehet ez nyelvjárás része: -Hová mész? -"Megyek a boltban!"
A hol a -ban, -ben. A hova pedig a -ba, -be
A -ba és -ban keverést már én is hallottam. De a hol és hová , ...? Mondasz egy példát?
"Megyek a boltban!" Ez legalább vicces. De az ötödik ilyen után már nehéz kihámozni hogy tulajdonképpen mit is akar mondani az illetõ.

A munkahelyemen nagyon sok stressz és idegeskedés ér. Emiatt nem sikerül a baba?

8 hónapja próbálkozunk és csak erre tudok gondolni. Sajnos nincs lehet?ségem munkahelyet változtatni. Mindent megpróbáltam, hogy nyugodt tudjak maradni, de nap mint nap nagyon sok stressz ér... :-((

Legjobb válasz: Szia! Igen, a stressz sajnos nagyon rossz tényezõ. Kivizsgáláson voltatok már?

Szia! Igen, a stressz sajnos nagyon rossz tényezõ. Kivizsgáláson voltatok már?
A kérdező hozzászólása: 3 dokinál voltam és csak az alapvetõ vizsgálatokat végezték el mert még nem próbálkozunk 1 éve... :-(
Orvos szerint mindketten egészségesek vagytok? Sajnos a stressz tényleg nagyon befolyásolhatja a fogantatást, de nem csak nálad, a párodnál is! Törekedjetek arra, hogy a gondokat hagyjátok a munkahelyeteken (tudom, könnyû mondani). A párod is mindent megtesz, hogy egészséges spermák legyenek? De könnyen elõfordulhat, hogy tényleg csak idõ kérdése (nálam így volt). Fontos, hogy ne görcsöljetek rajta, ne azért legyetek együtt, hogy na akkor most, hanem azért, mert jól esik. Ne gondoljatok rá mindig, tereljétek valamivel a figyelmeteket (nálam ez is sikeresen bevált). Ezek csak kipróbált tippek..., de szorítok, hogy nektek is teljesüljön a vágyatok! 28 hetes pocakos
Szia! Szerintem befolyásolhatja, ha magamból indulok ki!Nekem is nagyon stresszes volt a munkám, sõt a fõnökömék is állandóan ordibáltak veszekedtek velünk, szinte hetente sírásig kiborítottak, nagyon kikészültem!Minden nap stresszes volt!Odáig jutottam sajnos, hogy pánikbeteg lettem!(antidepi, nyugtató stb.)Nekem se volt más lehetõségem, így tûrtem, mert a pénz az kellett!1.5 évig próbálkoztunk férjemmel, de nem sikerült a baba!Elegem lett, és végül ott hagytam õket!2-3 hónap alatt rendezõdött a betegségem, és láss csodát a 4. hónapban beköltözött a pocakomba a kisbabám!(azóta kopp-kopp-kop, még gyógyszerre se szorulok), teljesen jól érzem magam!Én hiszem, hogy a stressz az nagyban befolyásolja, hogy jön-e a baba! Sok sikert nektek!Drukkolok! 23 hetes kismamó
A kérdező hozzászólása: Ez mr a 3. hónap hogy késik a mensim és utána erõs vérzésem van ami nagy féjdalommal jár. Szerintem az idegesség miatt nem tud beágyazódni, pedig iszom a palástfüvet is...
A kérdező hozzászólása: Semmi káros szenvedélyünk nincs, még csak nem is kávézunk...
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz, sajnos én is odáig jutottam a munkahelyem miatt, hogy szorongásos depresszió lett a vége, amire gyógyszert kaptam.Az én munkahelyem is hasonló lehetett a tiédhez, a férjem 1, 5 éve szinte "könyörgött", hogy hagyjam ott.Mivel a pénz miatt én is aggódtam(lakáshitel) nem akartam lépni, de a múlt hónapban azt mondtam, mindegy mi lesz felmondok, ettõl bármi jobb.Hozzátok hasonlóan mi is 8 hónapja próbálkozunk, áprilisban volt egy vetélésem, valószínû az ideg miatt.Egy hónapja sem vagyok itthon, és teljesen megnyugodtam, végre tudok "mosolyogni". Most pedig nagyon reménykedek így a 37. napon....Javaslom, ha megteheted hagyd ott a munkahelyet, mert csak rosszabb lesz.Találsz másikat, csak az nem talál aki nem akar.Én is nagyon féltem , mégis 3 hét után találtam munkát.Ne várd meg, hogy gyógyszerekhez kelljen nyúlnod! Sok szerencsét!
A stressz bizony befolyásolhatja! Én akkor estem teherbe, mikor a fõnökasszonyom szabadságon volt:-)

Mi a baja es hogy tudnam meggyogyitani szepseges aranyhalam? Bevorosodott a feje nem sok jo jelenet, ugye?

haliho mindeki, bocsi az ekezet mentes irasert, koltozes kozepette vayunk. Mar egy hete megfigyeltem a kis szepseges halacskam feje egyre vorosebb. Mozgasra, etvagyra, kedvre nem valtozott csak mintha kameleon lenne, szint valtott. Gondolom valami betegseget jelent sajnos, tudna valaki tajekoztatast adni mi zajlik szegenyemmel? Mit tudnek tenni hogy ismet eredeti szineben pompazzon? Annyit hozzatennek, hogy rossz kifogas, de koltozes miatt elhanyagoltam, fenyt sem kapott sokat, kajat meg tobbet a kelletenel, mivel tesom gondozta par hetig. Koszi elore is a valaszt! Udv, LL.

Legjobb válasz: http://kepfeltoltes.hu/view/121024/2012-10-24-420_1_www.kepf.. itt egy kep rola

A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/121024/2012-10-24-420_1_www.kepf.. itt egy kep rola
Így van, egy új akváriumot legalább 2-3 hétig üresen, halak nélkül kell járatni, hogy beálljon a biológiai egyensúly, és csak ezután szabad élõlényeket telepíteni:(
Ui.: Mielõtt bele raktad volna a halat, minden berendezéssel együtt be kellett volna kapcsolni, kis halkaját kellett volna szórni a vízbe, kb. 2 héten keresztül.
Ajaj...úgy látom Te sem olvastál utána, hogy hogyan kell tartani az aranyhalat. Minimum (!!) 150-200 literes akváriumba kellene tenni. És 25 fokos víz?? Az aranyhal hidegvízi fajta! Az aranyhalad most kb. szenved ebben a közegben, ne számíts rá, hogy sokáig fog élni.
50 l nem éppen aranyhalnak való.. Csapatban kell tartani, minimum 3 kell, annak is 150 liter! 25C neki sok, kb. 20 C kellene... Én a helyedben elajándékoznám, és vennék valami olyan halat, aminek megfelelõk a körülmények.. más halaid is vannak? ( Bocs, de nem tudom mitõl vörösödhet) :)
A kérdező hozzászólása: aksi csere volt mar mikor kezdodott nala, de akkor is csak a szokott algareteg volt Nem azt mondom h tiszta volt de koszos sem. Most h megvolt a koltozes, uj az egesz akvarium, felszereles mert kicsi volt. Most h nagyjabol kiderult h fertozes, van vmi gyogyszer amit ajanlotok?
A kérdező hozzászólása: az akvarium 50literes a tisztito meg minden zsir uj, egy hete vettem. Viszont a melegito nem volt benn soha kb ket hete vettem azt is bele25fokra allitva. Van esetleg ilyen vitamin kaja vagy gygyszer erre? Vagy ez ritka jelenseg?
Valami bõrbetegsége lehet, jellemzõ a hidegviziekre. A stressz miatt támadhatta meg, olyankor mindenféle gomba, parazita, stb meg tudja támadni. Nem a fényhiány miatt van, hanem a rossz tartási körülmények miatt. Ha azon nem javítasz, akkor hiába próbálkozol bármilyen gyógyszerrel.
Gondolkoztál azon, hogy nekiment az akvárium falának? Szerintem kenegesd a fejét valami zúzódás elleni kenõccsel (perskindol, fastum gél). A másik lehetõség, hogy kamaszodik és azért zajlik ez szegényeddel..:/ Ez a fránya pubertás...
És mekkora a szûrõ/levegõztetõ?
Mekkora akváriumban tartod?
És hogy gondozta tesód pár hétig ha egy hetes az akvárium?

Mi a teendő ha visszanyeli a bukást a baba, és nem kap sokáig levegőt?

Hanyatt feküdt a babakocsiban.Kivettem alvás után, és akkor jött pont a bukás.Az arcába fújtam többször, de mintha mit sem ért volna.Jött kifelé a száján, orrán egyszerre.

Legjobb válasz: Nekünk az oldalt fektetést ajánlotta a doki, támasszam ki egy párnával, mert ha bukik kifolyik a szájából. Ha hason altatom, nyomja a pociját, bukik, és afejétnmég nem tudta oldalra fordítani, vagy megfordulni, így a saját hányását szívja vissza ha bukik hason. Lányom minden szopi után bukott, sokszor alvás közben is, ha csak megmozdítottam jött belõle. Ha vissza nyelte, oldalra fordítottam, hátát ütögettem. Mikor elkezdtük a hozzátáplálást, addig tartott ez a bukás.

Nekünk az oldalt fektetést ajánlotta a doki, támasszam ki egy párnával, mert ha bukik kifolyik a szájából. Ha hason altatom, nyomja a pociját, bukik, és afejétnmég nem tudta oldalra fordítani, vagy megfordulni, így a saját hányását szívja vissza ha bukik hason. Lányom minden szopi után bukott, sokszor alvás közben is, ha csak megmozdítottam jött belõle. Ha vissza nyelte, oldalra fordítottam, hátát ütögettem. Mikor elkezdtük a hozzátáplálást, addig tartott ez a bukás.
Ilyen esetekben gyorsan az oldalára kell fordítani és óvatosan paskolni a hátát. Velünk is sokszor elõfordult, elõször nagyon ijesztõ volt, de aztán megtanultam kezelni a helyzetet. Ha nagyon bukós a pici, akkor célszerû hason altatni, mert így nem tud megfulladni a bukástól. Nekünk a doki légzésfigyelõt is javasolt emiatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!