Találatok a következő kifejezésre: Nem soká a baba (386 db)

30 hetesen 1800 gramm nem sok a baba súlyának? Azt mondták, hoyg így könnyen lehet közel 4kg is. Ez lehet valóban így?

Vag ymi az ilyenkor normális súly?

Legjobb válasz: Szia, nekem 31. hetesen 2150 g volt, 4500 grammal született, és sokkal könnyebben ment a szülés mint elötte a 3500 g-os növérével! ne aggódj, a nagyobb babak jobban segitika szülés elöre haladásat, hozzá kell tennem, 55 kg.-al mentem szülni, és fel sem merült a téraránytalanság lehetõsége, üdv és könnyü, gyors szülést kívánok, mint az enyém volt!

Szia, nekem 31. hetesen 2150 g volt, 4500 grammal született, és sokkal könnyebben ment a szülés mint elötte a 3500 g-os növérével! ne aggódj, a nagyobb babak jobban segitika szülés elöre haladásat, hozzá kell tennem, 55 kg.-al mentem szülni, és fel sem merült a téraránytalanság lehetõsége, üdv és könnyü, gyors szülést kívánok, mint az enyém volt!
Nekem a 31.héten 1880g-ot mutatott a 4d-s ultrahang, a 36. héten a doki azt mondta kb 3kg-os baba lesz, fiam a 40.héten született 3520 g-mal.Ezeket csak azért irom hogy nálad is bármi lehet nem kell kézpénznek venni amit mondanak
Ez a súly dolog nagyon bizonytalan. Nekem a szülés elõtt pár nappal azt jósolta a "tuti, több millió forintos ultrahang", hogy 2800 gramm lesz a kislányom. Aztán megszületett 3800 grammal. Most 3600-at jósoltak (szintén szülés elõtt vagyok), aztán majd meglátom :-)

Mi a baja sok anyukának a cukorral? Miért gondolják nem ehet a baba?

Miért kell elvenni a gyermektöl az energiát?

Legjobb válasz: A cukorral szerintem nincs baj, csak a sok cukorral. Az anyatej is édes, sok benne a cukor, mégsem egészségtelen. Sok gyümölcsben is van, azok is mind egészségesek. A felesleges cukrokat kell kerülni, az üdítõket a sütiket, a plussz cukrot a gyümölcshöz, ilyeneket. Például kaptam egy répatorta receptet, amiben 2 bögre cukor volt. Elõször úgy csináltam és finom is lett, de kipróbáltam fele annyi cukorral is és úgy is finom. A nagylányom azt mondta, neki így jobban ízlik. Na, az az 1 bögre cukor a receptben, felesleges cukor volt. Szerintem az anyukák erre gondolnak, amikor tiltakoznak a cukor ellen.

A cukorral szerintem nincs baj, csak a sok cukorral. Az anyatej is édes, sok benne a cukor, mégsem egészségtelen. Sok gyümölcsben is van, azok is mind egészségesek. A felesleges cukrokat kell kerülni, az üdítõket a sütiket, a plussz cukrot a gyümölcshöz, ilyeneket. Például kaptam egy répatorta receptet, amiben 2 bögre cukor volt. Elõször úgy csináltam és finom is lett, de kipróbáltam fele annyi cukorral is és úgy is finom. A nagylányom azt mondta, neki így jobban ízlik. Na, az az 1 bögre cukor a receptben, felesleges cukor volt. Szerintem az anyukák erre gondolnak, amikor tiltakoznak a cukor ellen.
Valóban csak felesleges üres kalória. A kicsi megeszi a cukormentes dolgokat is. Lányom már elmúlt 13 hós, de még nem adtam neki cukrot az ételébe, kekszbõl is csak sósat vagy semlegeset kapott, édeset nem. Nem kapott édes péksüteményt, ha az , akkor inkább sajtos rúd. És még él:-)
Mekkora babára gondolunk? Mert kis korban nem kell neki, de mondjuk egy ovodás korú már találkozik a cukorral, csokival, édességgel, az megint más, hogy melyik anyuka mennyit enged neki... Amúgy én éltem 2 évig abszolut cukormentes diétán, és azt is túléltem, sõt, több energiám volt mint valaha. Az energia nem a cukorból termelõdik
20.31.es vagyok.Pont erre a lepontozásra számmítottam.:-) persze, hogy mindenben van cukor...és hogy az anyatej is édes. de azokban "hasznos cukrok", vannak míg amit mi cukornak hívunk, a bolti kristály meg porcukor "csak" szénhidrát és kész. na jó, lényegtelen, nem óhajtok vitatkozni senkivel. Teljesen felesleges tulajdonképpen ez a kérdés, aki a kérdezõvel ért egyet az úgyis egyféleképpen látja aki meg nem az másféleképpen. Mindenkinek szíve joga eldönteni mibõl mennyit ad enni a saját gyerekének azt hiszem. Én sem fogom a nézetemmel megváltani a világot.
Bocs, de ilyet kérdezni is... A cukor az valóban energia, de az energiát nem ebbõl kell szereznie a gyereknek. A cukorban semmi nincs, csak szénhidrát, ami szétszedi a gyerek fogait, és étvágytalan is lesz tõle, és ezáltal nem eszi meg azokat a vitaminokat stb., amire szüksége lenne. Persze egy nagyobbacska gyerek ehet cukrot, hiszen miért ne ehetne, de nagyon mértékkel. A babáknál azért más a helyzet: ha már korán hozzászoktatjuk, akkor az életben meg nem eszi pl. a zöldpaprikát.
Mert teljesen felesleges üres kalóra! A babák ízlelése még teljesen más, olyan ízeket is éreznek amiket mi már nem, mert el vagyunk rontva a sok cukorral, sóval meg ízfokozóval (én is..). Amennyi kalória van az értékes kajákban, amennyi szénhidrát az éppen elég a babáknak, nem kell feleslegesen tömni a plussz, üres kalóriákkal. Úgy gondolom ha túl hamar teletömi, hozzászoktatja az ember a gyerekét a nagyon édes dolgokhoz nagyobb eséllyel lesz a gyerekbõl elhízott, cukorbeteg és hasonló kórsággokal küzdõ felnõtt( nem 100% persze, közrejátszik a genetika is).Egészségügyi fõsulit végeztem, tanultam errõl éppen eleget. a lányomnak a kajáját még sosem cukroztam meg, nem kap tejpépet és csak olyan bolti kaját kap amiben nincs plussz cukor. Teljesen egészséges, jön megy egész nap, le sem lehetne lõni, nem hinném, hogy az az energia hiányozna neki.
Szerintem is túlságosan el van ez túlozva.Persze nem a cukorkákról, csokikról van szó, meg arról hogy cukrot teszünk az ételébe. Én igenis szoktam tenni a teájába cukrot, megveszem azokat a bébiételeket is amiben cukor van, eszik tejpépet és adok neki gyümölcslevet is. Ha mindentõl eltiltom abból lesz a baj. Nekem van olyan ismerõsöm aki nem adott semmi édeset a gyerekének, mindentõl eltiltotta és amikor a bölcsiben találkozott új ízekkel, nem volt hajlandó az édességen kívül mást elfogadni.
Amit belinkeltél az az "éhezõ" újszülöttrõl szól, nem pedig azokról a gyerekekrõl, akiknek a gyümölcspépjébe cukrot tesznek. Úristen... Ha neked leesik a vércukrod , mert nem ettél semmit és elájulsz, abból az a tanulság, hogy nyalókát kell enned?!
Gondolom, nem akarsz neki csak cukrot adni.Ha az ételt cukrozod, akkor nem lesz semmi baja a babának tõle.Megfogja enni a savanyú ételeket és a zöldpaprikát is.A kettõnek semmi köze egymáshoz.Ezt csak újabban találták ki.A fogaknak pedig nem az ételben levõ cukor, hanem a sok cukorka-féle árthat.
Észrevettétek, hogy aki kicsit is ellenezte a cukrot, at lepontozták?
2 tapasztalat az anyukák legjobb szándékkal elkövetett egészséges gyermeknevelésérõl: - au-pair voltam Londonban, ahol egy 3 éves kislányt láttam el. Egyetlen gyermek, anyuka 40 év fölött szülte. A lehetõ legjobbat akarta neki, minden ami cukor volt kivett az étrendjébõl csecsemõ kora óta. Nagyon rossz evõ, vékonyka, pici lány volt amikor én megérkeztem 3 éves korában. egyetlen étlet fogadott remegve, a csokoládét. 3 éves korára odáig jutottak, hogy csak akkor evett meg más kaját, ha utána kapott csokit. sajnos ez volt a neveleési eszköz és a nap fénypontja is, hogy ebéd, és vacsora után kapott egy kis kocka csokit. szó szerint remegett a csokiért. - barátnõm, szintén nagyon jót akart a kislányának, ugyancsak nagyon tudományosan akarta nevelni a kislányt egészséges táplálkozásra. Õ is egy pici, vékony, rossz evõ kislány. A sógornõje szerint fényen és csokin él. Nem hajlandó enni, rendes ételt, csak ha utána kap egy kocka csokit. Barátnõm a második babaájától nem fogja megvonni az édes dolgokat ilyen drasztikusan. azzal értek egyet aki az arany középutat javasolja. Nekem hamarosan mgszületik a kisfiam, és nem fogok adni neki semmi plusz és fölösleges cukrot, de ha szembejön vele, nem fogok görcsösen tiltakozni. Elõbb vagy utóbb, úgyis találkozni fog az édes ízzel. persze mindenki csinál amit akar, ez csak két tapasztalat volt, amit az elsõ sorból néztem végig. L. 36+6
Nincs baj a cukorral, csak eszik majd még eleget és csak nem kellene már a 4-5 hónapos babákat cukros teával itatni.attól én is rosszul vagyok....A többit meg döntse el mindenki.
Elõzõ vagyok: tetszik a kérdezõ felfogása és a stílusa is. Öröm, hogy ilyen Anyukákkal is találkozom ezen az oldalon!
Csecsemõkori kemény szénhidrátmegvonás esetén a szervezet a késõbbi szénhidrátbevitelt azonnal elraktározza, tehát létezik ún. "szénhidrát éhezés" --> ebbõl következik az elhízás, mert a szervezet késõbb egyszerûen nem tudja, mit kezdjen a szénhidráttal. -->elraktározza-->zsír Tehát pici cukorral nem ártasz, hanem inkább felkészíted a szervezetét az egészséges egyensúlyra. A túlzott cukormentesség durva hasonlattal olyan lehet, mint a túlzott sterilizálás. Pont az ellenkezõjét érjük el vele. (szerintem) Megjegyezném, bár ez nem igazán ide tartozik, hogy pl. majdnem minden amerikai indián (õslakosok) kövér. Ez azért van, mert õk genetikailag úgy vannak "összerakva", hogy a természetben éltek elég sokáig. Voltak ugye ínséges idõszakok is az életükben. Most, hogy civilizált nép lettek, mindig van rendelkezésre álló étel-ital a cukrot egyszerûen nem tudja feldolgozni a szervezetük, ezért híznak el. (Ezt genetika órán hallottam az egyetemen)
A kérdező hozzászólása: Nem pontozok, ma reggel néztem meg a válaszokat és este fogom legközelebb.Mindenki véleménye fontos és ne vesszetek össze, probáljunk meg egymástol tanulni, talán az én véleményem is változhat, én sem tudhatok mindent. Jó babázást és vigyázatok a kánikula miatt. Az év legmelegebb napja lesz.
A kérdező hozzászólása: Nem ugy gondolom, gogy cukor-cukorral. A vizben és még a kajában sem tedtem neki, de amiben van és babának való azt én nem higittom. A doki szerint sem kell tulzásba vinni, de a cukor kell a szervezetnek.16 honapos és tiszta vizet iszik a 6 éves fiam is.A baba italt nem higittom, mert idönként kell neki a cukor miatt is.A fogak öröklõk. A fiamnak is gyönyörû fogai vannak. Az édeset nem szabad cumisüvegböl adni és nem lessz a fogának semmi baja, ha csak nem örökölte.
szerintem 2-3-4 évig szigoruan megvonni a cukrot (se teába, se fõzelékbe, se semmibe) azért nem célravezetõ, mert egyrészt nem biztos hogy jot tesz az ovodáskoru ygereknek, ha az oviban egyik napról a másikra tlaálkozik cukros étellel, vagy rossz lesz tõle az emésztése, vagy két pofára tömi majd a sütit, mert otthon nem kap. Én a mértékletességre szavazok
Mikor kicsik voltunk (nagyon-de nagyon szegények), édességnek tojássárgáját kr cukorral összekeverve ettünk, és vizes cukros kenyeret. És lám... Mértékkel, sok mozgással, rendszeres fogmosással sztem mehet. Nekem 11 hós a fiam, és engedem beleharapni pl.sport szeletbe, cukrto nem rakok a tejpépbe, de citromos vízbe egy picit igen. Viszont imádja a paradicsomot, a karfiolt, a répát csak úgy pl. levesembõl kiszedegeti és úgy elrágcsálja. Mindne ízt megkóstóltatok, semmit nem tiltok, szerintem kell egy aranyközép út. Ha egy gyerek elhízik vagy beteg lesz nem a cukortól lesz. Genetika, mozgásmentes élet, vitaminok nélkül. Egyébként meg cukorbeteg az is lehet aki vasággyal együtt 20kg.
És onnantól kezdve nyalókát, cukorkát fognak enni? Más az, hogy ha lezuhan a vércukrod és rosszul leszel, ilyenkor enned kell gyors felszívódású szénhidrátot, ami a nyalóka például, de ettõl még nem az ilyenek ételekkel kell fedezned a szénhidrát szükségleted. Egyébként feladom... :) , majd utánaolvasol, ha akarsz. A diabetesem miatt rendszeres ellenõrzések és a dietetikussal eltöltött néhány órácska alatt azért ragadt rám valami, ezért is sikerült megúsznom az inzulint, mert jó lett a diétám. Na mindegy, ez már megint más téma. Bocs a kérdezõtõl.
Akkor vegyük mégegyszer. Nem lehet cukormentes diétát tartani, mert a vizen kívül kb. mindenben van cukor vagy emésztéskor cukorrá alakul pl. egyéb szénhidrátok. A gyerekekkel kapcsolatban a véleményem pedig továbbra is az, hogy oda kell figyelni a cukorbevitelre, épp a fent leírtak miatt. Sajnálom, ha nem értesz egyett. És, ha nem eszel és leesik a vércukorszinted, akkor egy nyalóka is megteszi, de a cukorbetegek általában kekszet, szõlõcukrot vagy kockacukrot tartanak maguknál e célból. Kérdezõtõl elnézést kérek a vitánkért!
Nagyon kevered a dolgokat. Más az hogy nem eszel az ételekhez hozzáadott cukorkat és más az hogy nulla szénhidrátot eszel. A kenyérben, a gabonafélékben, a gyümölcsben, a zöldségekben mind mind van szénhidrát, a tejben is, ezeregy dologban, ez szintén a vérbe megy bele és normális vércukorszintet csinál. Megint más a cukorszirup a gyerekeknek készült ételekben. Nem vágod még mindig, hogy tök másról írtál. Nézz utána a táplálkozási alapismereteknek.
A "Babatáplálás kézikönyve" címû könyvben olvastam ezeket: - a cukrok táplálékul szolghálnak a szájban, fogakon lévõ baktériumoknak, amik azt savvá alakítják, ennek a savnak az állandó jelenléte beindítja a fogszuvasodást (ezért fontossabb a gyakoriság mint a mennyiség a fogak szempontjából) - az egyszerû cukrok gyorsan bomlanak le, nem tartalmaznak rostanyagokat, gyorsan szívódnak fel, hirtelen emelik meg a vércukor- és inzulinszintet, a vért savasítja , ennek semlegesítésére pedig kálciumot használ a szervezet, amit a csontokból von ki - az egyszerû cukrok miatt a rendes ételbõl kevesebbet eszik, az energiaszolgáltatáson kívül nincs tápértéke - a tartósan magas inzulin sok betegségre hajlamosít és gyorsítja az öröklött betegségek megjelenését (vesekõ, allergia, mozgásszervi betegségek, cukorbeteség stb) - a bolti kész édességek tele vannak adalékanyagokkal (tartósítószer színezék aroma állagjavítók stb)
21:04-es választ írtam. Kedves utánnam válaszoló! légy szives, olvasd el az utolsó mondatot is, amit írtam. Az a véleményem.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de megosztom akit érdekel! Tegnap a DM-ben a paradicsom babaital 109 ft. 5 darabot vettem.A tegnap egy huzásra megitta a babám szivószállal. 98 % paradicsom, van cukor és C-vitamin benne. Aki gondolja vegyen, nagyon egészséges. Talán még van a DM-ben és 2011-ben jár le. Jó babázást.

Baj lehet, hogyha még 24 hetesen sem mozog sokat a baba? Nem valami aktiv sosem, ma még alig éreztem. Van még kismama akinek lusta a babája? Nem aggódtok?

Van minimum mozgás amit éreznem kell?

Legjobb válasz: Szia! Igaz én 22 hetes vagyok,de én is igy vagyok ezzel.Nekem napok óta lusta a baba! Felkerestem a védõnõt azt mondta,h az a lényeg ha már egy ideje érezzük a baba mozgását,mindennap jelentkezzen be legalább egyszer akkor tuti nincs baj! Meg azt is mondják ahogy nõ a poci mérete több hely van a babának és ezért nem érezzük olyan sokat. Meg a babák nem egyforma mozgékonyak!Sztem ne aggódj! Boldog babavárást! Egyébként tudod már a nemét?

Szia! Igaz én 22 hetes vagyok, de én is igy vagyok ezzel.Nekem napok óta lusta a baba! Felkerestem a védõnõt azt mondta, h az a lényeg ha már egy ideje érezzük a baba mozgását, mindennap jelentkezzen be legalább egyszer akkor tuti nincs baj! Meg azt is mondják ahogy nõ a poci mérete több hely van a babának és ezért nem érezzük olyan sokat. Meg a babák nem egyforma mozgékonyak!Sztem ne aggódj! Boldog babavárást! Egyébként tudod már a nemét?
Még nem lehet tudni. Várjuk a boncolás eredményét. De minden leletem negativ volt, és semmi gyanus nem elõzte meg az esetet. Értetlenül állok a történtek elött....
A kérdező hozzászólása: Ja, és mi történt??
A kérdező hozzászólása: Na jó, most besz*tam! :-(
Lányok, senkit nem akarok ijesztgetni, de nagyon figyeljetek a babátokra, hogy mennyit mozog!!! Én múlt pénteken nem éreztem és elötte is lustább volt, igy bementem a kórházba, ahol kiderült, hogy már nem él a babám. A 26.hetesen meg kellett szülnöm a halott kisfiamat. Inkább menjetek be feleslegesen, ha valamit nem találtok rendben, minthogy baj legyen! Ne haragudjatok ezért a történtért, tényleg nem akarom rátok hozni a frászt, de jobb félni, mint megijedni.
Nekem is így volt. Amikor igazán elkezdett ficánkolni, az kb: 34 héttõl van.
Elsõ vagyok. Nekem a 12.heti uh-tól folyamatosan azt mondják, h 100% hogy kisfiam lesz! Azért is kérdeztem, mert nekem azt is mondták, h a kisfiuk kicsit lustábbak pocaklakóként!
szia Én 28 hetes vagyok, de alig érzem. Azt mondják ilyen nyugis lesz akkor is ha megszületik:-) Reméljük! Boldog babavárást
Szia En 31 hetes multam de neke sem volt aktiv.Most sem az igazan csak neha kinyomja a sarkat, popsijat.Ne aggodj!!!Amig jelet ad addig nincs gond! Minden jot!
A kérdező hozzászólása: 21 hetesen azt mondta az orvos hogy fiú, de ne tegyem fel fogadásra mert nem biztos. =) És te?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom! :(

Gyors a babám anyagcseréje? Amit délben evett már 16-kor kikakilta? Nem sok a napi 4-5 kaki? Lehet a fogzástól? Amúgy nagy és erős baba 72cm, 9000g 6, 5 hós baba anyukája

Legjobb válasz: pici még a gyomra, azert emeszt meg mindent 3-4 ora alatt! szerintem egyaltalan nem sok, ha sokszor eszik, szinte sitty sutty vegigmegy a kisbabakon, én ugy tudom, de szerintem ezt az elmult honapokban te is tapasztaltad, nem? vagy valami megvaltozott mostanaban, azert kerded?

pici még a gyomra, azert emeszt meg mindent 3-4 ora alatt! szerintem egyaltalan nem sok, ha sokszor eszik, szinte sitty sutty vegigmegy a kisbabakon, én ugy tudom, de szerintem ezt az elmult honapokban te is tapasztaltad, nem? vagy valami megvaltozott mostanaban, azert kerded?
sziaaa, uennyi idõsek vagyunk (04.20), majdnem uekkorák és erõsek is :) és uez a probléma merült fel nálunk is! Fogzás, sok kaki... Én a védõnõt is felhívtam, és azt mondta, nem kell aggódni, seeemmi gond nincs ezzel. Nekünk a banántól még több kaki szokott lenni, így azt ritkán adok :) Most lecsökkent a kakik száma azzal, hogy ebédre anyatejet adok megint, így hajnalban, reggel, délben és este szopizik. tízóraira, uzsira gyümi, vagy tejpép, és vacsira fõzit eszik. Vacsi után fürdik és alig egy óra múlva cici... Éjszaka nem kakál a lányom, de van olyan is, hogy délelõtt 10kor már 3adszor vettük ki a kakis pelut :) (6körül kel) Gyurmás állaggal és néha gurulós, na puszi :)

Úgy néz ki, még sokáig, talán évekig nem jön a baba. Mivel "kárpótolhatnám" magam?

Légyszi ne tippeket írjatok, meg hasonlók, csak a kérdésre írjatok! Köszi.

Legjobb válasz: Ja és mégvalami. Vagy menhelyrõl hozz kutyát vagy tenyésztõtõl! Azért mondom mert a tenyésztõtõl való kutya sokba kerül! De vannak ilyen emberek akik fajtatiszta kutyát ajánlanak olcsón, annak ne higyj! Mert késõbb kiderül hogy nem is olyan fajta vagy hogy egy csomó betegsége van. Õk a szaporítók. Tehát tapasztalatom szerint vagy menhelyi kutya kell ha nem tudsz fizetni vagy segíteni akarsz vagy tenyésztett. Ezek az én tapasztalataim.

Ja és mégvalami. Vagy menhelyrõl hozz kutyát vagy tenyésztõtõl! Azért mondom mert a tenyésztõtõl való kutya sokba kerül! De vannak ilyen emberek akik fajtatiszta kutyát ajánlanak olcsón, annak ne higyj! Mert késõbb kiderül hogy nem is olyan fajta vagy hogy egy csomó betegsége van. Õk a szaporítók. Tehát tapasztalatom szerint vagy menhelyi kutya kell ha nem tudsz fizetni vagy segíteni akarsz vagy tenyésztett. Ezek az én tapasztalataim.
Szia ! Nem minden esetben jó ötlet a kutya ! Ugyanis egy kutya 12-16 évig él kb , és bizony ha egyszer magadhoz vetted , nem teheted ki mert jön a baba ! Tehát 10+? évet számolj arra hogy a kutyád gondozni fogod, naponta többször levinni , foglalkozni vele stb... ! Ez a baba születése után is meg kell tenni! Ha ezt vállalod akkor hajrá hidd el boldog leszel :)
Én ismerek egy csomó embert aki versenyzõ szinten kutyázik és gyereke van és egyiknek sem kellett kidobni a kutyáját mindegyik meg tudta oldani, úgyhogy aki akarja az képes rá.
Szia! Mi is két évet vártunk a babára. Nekem az jött be, hogy munkahelyet váltottam, nem volt olyan stresszes, imádtam, pörögtem, és nem is gondoltam arra, hogy vajon ebben a hónapban sikerült e. Pont plusz melót vállaltam, élveztem az életem, mikor hirtelen terhes lettem. Még csak nem is a nemvárt napján teszteltem (el is felejtettem, hogy meg kéne jönnie), rá 1, 5 hétre jutott eszembe. Sok szerencsét és kitartást.
A kérdező hozzászólása: Lakásban lakunk, kert nélkül... Kcsit attól félek, hogy a macska borulna ki a kutyától, elég félõs fajta. Köszi a linket, letöltöm!!!

Szülés előtti napokon tényleg nem mozog olyan sokat a baba?

A 40. hétben járok, de a baba nagyon sokat mozog. Többet, mint eddig:)

Legjobb válasz: Nekem mozgott szülés elõtt, de valóban az az általános, hogy "megnyugszik" a baba. A hascsikarás nekem a szülés kezdete volt (sûrû székeléssel párosítva). + az elsõ fiamnál hánytam is egyet :o( Hát ürül a szervezet, ami jó. Szép szülést! :o)

Nekem mozgott szülés elõtt, de valóban az az általános, hogy "megnyugszik" a baba. A hascsikarás nekem a szülés kezdete volt (sûrû székeléssel párosítva). + az elsõ fiamnál hánytam is egyet :o( Hát ürül a szervezet, ami jó. Szép szülést! :o)
Figyi az nem biztos, hogy sima hascsikarás. Nézd a csikarások között eltelt idõt. Ha sûrûsödik, vagy erõsödik, akkor nem valószínû hogy csikarást.

Van köztetek olyan, akinek mozgott elég sokat a baba, de nem túl erősen, szóval nem ilyen "kirúgja a ház oldalát" módon? Ha igen, minden oké volt/lett vele?

Minden napszakban, sokat és mindenfelé érzem mozogni, de az első babám ilyenkor (25 hét) már nagyon erősen pogózott bent, ő meg csak úgy kavarog.

Legjobb válasz: Ja nekem is igy volt.az elsõ babám szinte majd megölt annyira mozgott és a bordáim még a szülés után is fájt.De a második már nyugisabb volt és most hogy már megnõttek az elsõ sokkal elevenebb.

Ja nekem is igy volt.az elsõ babám szinte majd megölt annyira mozgott és a bordáim még a szülés után is fájt.De a második már nyugisabb volt és most hogy már megnõttek az elsõ sokkal elevenebb.
Nekem se volt olyan hogy kirúgja az oldalam csak szépen mozgott, hullámzott!Most lesz 9 hónapos és nagyon nyugodt gyerek idekint is!!

Mitől nem fejlődhet a baba rendesen? Mozog rendese (sőt még sokat is)

35-36 hétben vagyok és 3 héttel le van maradva a baba fejl?dése.30.héten még minden rendben volt semmi eltérés. volt ilyen probléma valakinek?kicsit most félek,hogy nem lesz - valami baj

Legjobb válasz: Szia! Nem lehet, hogy rosszúl mérték az UH-on? Lehet máshol is kellene egy UH-ot csináltatnod, hogy megnyugodj!

Szia! Nem lehet, hogy rosszúl mérték az UH-on? Lehet máshol is kellene egy UH-ot csináltatnod, hogy megnyugodj!
Engem folyton ijesztgettek a dokik, hogy le van maradva a baba, viszont vannak csontjai, amik meg nagyobbak, mint kéne :-/ Meg hogy koraszülött lesz a vesém miatt....bla bla 41. hétre született, egészséges kislány, mindenféle fejlõdési rendellenesség nélkül.
utolsó vagyok, nekem volt gond 4 hetet tuningoltak a kórházban, kb. 34 hetesen kerültem be lemaradás miatt, 1-2 hét lemaradáunk volt, nem is javult a helyzet 2, 5 született a kisfiam, egészségesen.
csúnya szóval magzati retardáció. ezer meg egy oka van, a három hét nem kevés, sajnos azt kell mondjam aggodalomra ad okot. lehet az ok genetikai: egy véna + egy artéria van csak, nincs meg a másik artéria. Lehet, hogy az áramlások már nem jók, esetleg placenta elöregedés. amíg mozog szerintem nagy baj nincs, de javaslom, hogy nézessed. Kívánom, hogy ne legyen gond, de nézetni nézetni akár hetente.
Hasonló helyzetben voltam.Én is írtam ki kérdést, sõt leírtam a mi esetünket is.Tanulságos, ha érdekel, a kérdés(ma írtam ki): 11én írtam egy kérdést... Így megtalálod.Nem biztos , hogy nálad is ez a helyzet, de elképzelhetõ. Kívánom, hogy csak ennyi legyen! Sok boldogságot! :)
A kérdező hozzászólása: hétfõn megyek kontrollra de valóban nagyon aggódom baj lehet-e.
Ha megérkeztél a kontrollról, írj hogy mi volt? Minden rendben veletek?
A kérdező hozzászólása: szia!kedden ujjabb kontrollra kell mennem mert feleslegesen mentem.azt mondták 2 nap alatt nem változik.de tök bunkó volt a nõ.férjem kérdezte mitõl lehet ez meg, hogy a babának lehet-e baja.erre azt mondta reméljük nem lesz baja.a nõgyógyászt megkerestem õ meg tök nyugodtan mondta annyi az egész, hogy kisebb lesz a baba mint az elsõ.elsõ 2999 g lett ez meg lehet csak 2800g.minden rendben van áramlat szívhang rendesen mozog.de az uh_os nõ meg rémisztget.
A kérdező hozzászólása: ma voltam megint kontrollon.hát azért nõ ez a kis bébi.csak a feje picit kisebb.most a becsült súlya 2500 gramm.nekem ez tökéletes is volna.43 kilóval lettem terhes.szerintem ez arányos hozzám képest.nem is vágyom egy kövér babóra.egészséges legyen az a lényeg.már neve is lett:Barta Bálint.tesó pedig Dániel:-)
Utolsó vok. Örülök, hogy minden rendben veletek! :) Sok boldogságot és jó egészséget! :)
A kérdező hozzászólása: köszönjük.majd megírom mi lett ha megszületett a picur.
az már elég hosszú idõ mégiscsak jobb lenne a laparoszkópiás mûtét azt mondják ez nem oolyan veszélyes és viszonylag hatékony is
ha nem szervi oka van, akkor lelki, arra pedig a családterápia a megoldás vagy külön-külön egyéni.
Hány éves vagy?
ha nem szervi akkor biztosan és mindent kizáróan lelki eredetû!!!
A kérdező hozzászólása: 26 éves vagyok, de már nagyon szeretnénk babát a párommal. Most az FLP-s módszereket próbálgatjuk, hátha bejön...Sokaktól hallani róla rosszat is, jót is. Hormongyógyszert nem vagyok hajlandó szedni, mert kettõt próbáltam, mindkettõl kb 3 hét alatt 10-15 kilót híztam...

Mit tegyen az a pasi, akinek nem az a baja, hogy túl hamar megy el, hanem az, hogy túl sokára akkor is nehezen? S általában csakis vad mozgással van rá esély, finom szexnél kizárt.

Sokan biztos örülnének ennek, ha így bírnák, de engem zavar, hogy mire el tudnék élvezni, addigra a csaj már úgy érzi, hogy agyondugtam.

Legjobb válasz: Ha Te élvezed, akkor 1 megoldás van rá: találni kell olyan nõt aki bírja. Haverom is ilyen kefegép és állandóan áradozik neki h végre talált olyan csajt, "aki alatt van pina is" és végig tud vele tolni egy rendes menetet.

Ha Te élvezed, akkor 1 megoldás van rá: találni kell olyan nõt aki bírja. Haverom is ilyen kefegép és állandóan áradozik neki h végre talált olyan csajt, "aki alatt van pina is" és végig tud vele tolni egy rendes menetet.
Nincs olyan dolog, amire szanaszét gerjedsz? Vagy a szex nálad csak a reszelésbõl áll?
Hát, ha tényleg csak reszelés, akkor az dögunalmas tud lenni egy fél óra után. 24/N
Hány éves vagy, és mióta élsz nemi életet? Mennyi ideig bírod általában? A szex alapvetõen fejben dõl el. Tanulj meg jobban rákoncentrálni a párodra, az apróbb érintésekre is, tanuld meg élvezni a finomságot és hogy örömet okozhatsz a másiknak.
Ha egyedül vagy, és magadnak csinálod, akkor is lassan mész el?
A kérdező hozzászólása: bírom fél óráig is, de a párom nem. nincs keresgélés. Egy partnrem van. 34 vagyok, s régóta élek nemi életet :)
Hát, szerintem fél óra egyáltalán nem sok. Sõt, nálam ez inkább átlagos kategória. Mostani párommal a minimum az egy óra. Próbálj kicsit finomabb lenni, hátha a társad is jobban bírja majd.
A kérdező hozzászólása: lehet jobban felizgulnék egy új partnerrel, egy félrelépés esetén.....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!