Találatok a következő kifejezésre: Nem rossz kutyának ha (19 db)

Nem rossz az ha egy kutyának engedélyt kell kérnie arra, hogy pisilhessen?

Szóval ma reggel láttam sétáltatni egy kutyát a városba. (nem olyan helyen ahol sok a járókel? tehát nem a f?úton) A kutya póráz nélkül volt (kan) és láb mellett sétált a gazdájával. Oda értek egy bokorhoz és a kutya engedélyt kért rá, hogy elmehessen pisilni. Ránézett a gazdájára (csóválta a farkát közben) és vakkantott. Mikor megkapta a bólintást akkor elment pisilni és vissza tért a lábához.

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy ez kifejezetten a pisilésre vonatkozott, inkább arra, hogy a gazdi maga mellé utasította, és a bólintás azt jelezte, hogy elmehet mellõle.

Nem biztos, hogy ez kifejezetten a pisilésre vonatkozott, inkább arra, hogy a gazdi maga mellé utasította, és a bólintás azt jelezte, hogy elmehet mellõle.
Szia! Képzelj el egy vándorló-vadászó farkas falkát, ahol a tagok akkor mennek szaglászni pisilni meg játszani amikor õk akarnak. Éhen halna a falka. A falka vezér mondja meg mikor van itt az ideje a vadászatnak, aktív mozgásnak, evésnek, ki mokor ehet, és a játéknak pihenésnek. Véleményem szerint egy jól mûködõ "falkát" láttál a minap. Üdv
Nem hiszem, hogy rossz lenne a kutyának. Ha városban sétálok a kutyával (nekem is kan kutyám van) akkor én sem engedem oda, hogy mindent lepisiljen. Mert nem igazán lehet haladni ha minden egyes fánál meg bokornál megáll az ember... Mikor séta van akkor séta van és Õ sem pisilhet. Enyém is engedélyt kér rá ha valamit nagyon le akar pisilni. Mikor megyek a városba mindig a kutyafuttatón keresztül megyek ott elengedem pisilje ki magát aztán a városban nuku. Szerintem az illetõ gazdi sem kínozni akarja evvel a kutyáját. Biztos, hogy Õ is engedi, hogy pisiljen. Engem például az is idegesít amikor a városban sétálok és kiskutyákat flexi pórázon sétáltatnak. A kutya megy össze vissza keresztbe kasul és nem lehet elférni tõlük. Fõleg ha leállnak pisilni...
Nem rossz a kutyának, mert ezt tanulta kölyök kora óta. Nagyon jól nevelt kutya és ez így van helyesen. Sajnos az én fiúmnak ezt nem tanítottam meg, bár nagyon ritkán sétálunk, mert udvaron van és amikor el is megyünk, minden villanyoszlopnál és bokornál megállunk, ez egy idõ után már nekem is ciki. :)
Sajna az én kutyám még nem kér engedélyt, meg nem is jön póráz nélkül a lábam mellett, de én sem engedem neki, hogy összevissza jelölgessen. Gondolj bele, kávézók elõtt tuják, autók, házfalak, ilyen-olyan térdekorációk, gondolj bele mi lenne, ha mindent lepisilne. az a durva, hogy még így is rendszeresen beszólnak, hogy összeszedem a kakát, és csak olyan helyre engedem pisilni, ahol föld van, betonon soha. De gondolj csak bele, a versenyzõ kutyák sem pisilhetnek amikor akarnak. Képzeld el hogy nézne ki, ha az agility pályán lejelölné az akadályt, vagy ÖV-n a sátrat. Biztos nem olyan kényelmes, de nem kínzás. Végülis a természetben a farkas sem jelölheti le más területét, ha nem akar balhét.
Úgy lehet ahogy Szellõ lány írta!:) Az enyém is ilyen!Akkor megy el a lábam mellõl ha én azt engedélyezem neki!Jelzi a kutya hogy menne és ha azt mondom "mehetsz" már megy is pisilni, szaglászni stb. de addig sehová!:)
Az én kutyám is kér "engedélyt", hogy arrébb mehessen, de ez olyan, mint amikor a gyerek szól az anyjának, hogy odébb megy egy pár métert valamiért. :)
Ez nagyon aranyos lehetett. Gondolj bele: ha benn van a kutya a lakásban, akkor is szól, hogy szükség van. Tehát engedélyt kér.

Kutyámnak az idegrendszerre nagyon rossz. Mivel tudnám erősíteni? Vitaminnal, ha igen, akkor milyennel? Állandóan stresszes, félős és nyugtalan. Nem boldog kutya.

Legjobb válasz: A spektrumon van egy jó mûsor, az a címe, hogy a póráz két végén. Ott egy kutyanevelési tanácsadó a pozitív megerõsítéssel neveli meg a kutyákat. Ajánlom, hogy nézd meg , lássd meg, milyen módszerekkel dolgozik a kutyákkal a nõ, és próbáld alkalmazni a te kutyád esetében is amit hasznosnak találsz. Mindenképpen a dícséretre épülõ, és nem a büntetésre épülõ nevelés ajánlatos egy félõs, ideges kutyának.

A spektrumon van egy jó mûsor, az a címe, hogy a póráz két végén. Ott egy kutyanevelési tanácsadó a pozitív megerõsítéssel neveli meg a kutyákat. Ajánlom, hogy nézd meg , lássd meg, milyen módszerekkel dolgozik a kutyákkal a nõ, és próbáld alkalmazni a te kutyád esetében is amit hasznosnak találsz. Mindenképpen a dícséretre épülõ, és nem a büntetésre épülõ nevelés ajánlatos egy félõs, ideges kutyának.
Vagy, az még jobb, mint a Victoria Stilwell, az a Csodálatos kutyadoki (Kutyákkal suttogó) National Geographic Channel minden péntek este.
Nekem van egy "szedett-vedett fajtiszta korcs kutyám! Aki meglátja, szörnyülködik! Eleinte nagyon bizalmatlan volt velünk szemben, mindenért morgott, acsarított. De amióta többet foglalkozom vele, azóta nagyon játékos, pajkos, kedves, ragaszkodó lett!
alapvetõen ha nem genetikai hibáról van szó egy megbízható és tisztelhetõ falkavezér minden stressztõl mentesítheti a kutyust rövid idõn belül. Ebbe az irányba érdemes elindulni mivel a legnagyobb stressz forrása az egy kutya számára ha ránehezedik a falka-család irányításának felelõssége, fõleg akkor ha nem erre született (a legtöbb kutya nem egy született falkavezér)
Neveléssel és terápiával nem lehetne megoldani? Egyáltalán nem biztos, hogy idegrendszeri probléma szerintem. Ha az is, akkor ki kellene vizsgáltatni, mert van, hogy nem is idegredszer, hanem mondjuk pajzsmirigy okozza, tehát orvosi vizsgálat nélkül nem kéne elkezdeni "gyógyszerezni" a kutyát. Mennyire vagy biztos vezetõje? Bízik a döntéseidben, és elfogadja azokat? Mitõl fél? Próbáltad már a félelmetes dolgokat pozitív érzelmekkel (kajával) társítani? Szerintem melózni kéne rajta, nem hiszem, hogy ne lehetne meggyógyítani. Minél többet kellene hordani jól szocializált, stabil kutyák közé. Még jobb, ha domináns ámde nem balhés, jól szocializált ebeket teszel elé példának, mert azokat inkább hajlamosak követni.
7:46-os: te egy köcsög vagy.
Semmivel.A kutyádnak ilyen a jelleme.Nem az utolsót kellett volna elhozni az alomból, és akkor nem ilyen lenne.Vagy nem egy szedett-vedett korcsot kellett volna összeszedni.Próbálkozz meg egy kutyaiskolával, hátha férfit faraghatsz belõle.És persze ahogy írod, teljes értékû táplálék, az ilyen kutyák kiegyensúlyozottabbak, mint azok akik konyhai maradékon élnek.De csodát ne várjál.Ezért fontos a kiválasztás.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!Mentett kutyus.

Nem tartjátok idiótának ezt a "rámorgás a kutyára ha rosszat csinál" tanítási módszert?

Minap láttam egy ilyen illetőt aki ezt alkalmazta a kutyáján (nem tudom miért szidta le a kutyát mert csak a morgásra néztem oda) és hát eléd idiótán nézett ki ahogyan morog a kutyájára, a kutya meg nem tudta hova tenni az egész szituációt. Úgy gondolom hogy a kutyák tökéletesen megértik az ember hangsúlyából hogy most mérges vagy boldog-e a gazdi, büntet vagy dicsér-e stb. és nem kell az idióta morgás ahhoz hogy megértessük a kutyával hogy most rosszat csinált (tudom hogy a kutyák morognak egymásra, de az ember nem morogva kommunikál a kutyájával). Ti mit gondoltok erről ?

Legjobb válasz: A morgás igazából nem egyenértékû a nemmel. A nem az egy tiltás, a morgás pedig figyelmeztetés, illetve fenyegetés, hogy baj lesz, ha nem hódol be. Én pl így tanítottam meg a kutyámnak, hogy ne tarháljon, illetve ha én nyúlok a tányérhoz, akkor kotródjon onnan. Utcán én se használnám. Egyébként én még vicsorogtam is... :) Az rendben van, h az ember és a kutya máshogy kommunikál, de ha már a kuty volt olyan kedves és megtanulta az emberi hangadás kommunikatív jelentõsségét, akkor könnyítsük már meg a dolgát a testbeszédünkkel és a számára ismerõs nonverbális kommunikációval, mint pl a fölé állás, a morgás, a fenyegetõ, vagy játékos kéztartás, vicsorítás, stb. Ne várjuk már el egy kutyától, hogy minden szót minden szituációban és azonnal megértsen. Mi sem értjük meg elsõre, hogy mit akar!

A morgás igazából nem egyenértékû a nemmel. A nem az egy tiltás, a morgás pedig figyelmeztetés, illetve fenyegetés, hogy baj lesz, ha nem hódol be. Én pl így tanítottam meg a kutyámnak, hogy ne tarháljon, illetve ha én nyúlok a tányérhoz, akkor kotródjon onnan. Utcán én se használnám. Egyébként én még vicsorogtam is... :) Az rendben van, h az ember és a kutya máshogy kommunikál, de ha már a kuty volt olyan kedves és megtanulta az emberi hangadás kommunikatív jelentõsségét, akkor könnyítsük már meg a dolgát a testbeszédünkkel és a számára ismerõs nonverbális kommunikációval, mint pl a fölé állás, a morgás, a fenyegetõ, vagy játékos kéztartás, vicsorítás, stb. Ne várjuk már el egy kutyától, hogy minden szót minden szituációban és azonnal megértsen. Mi sem értjük meg elsõre, hogy mit akar!
Én sem tartom idióta dolognak. Mondjuk mások elõtt az utcán nem alkalmaznám. :) Korom Gábor használja ezt a módszert, és eléggé bevált. http://egyikkutyamasiknem.hu/
igen, mivel beválik. én sokszor alkalmazom, mielõtt elvesztené a fonalat :) nem igazán érdekelnek az emberek, akár a tömegben is megállok ha akkor és ott van rá szükség.
Nem, egyáltalán nem. Egyébként hasznos módszer, de mindenki mást gondol róla.
A kérdező hozzászólása: Nem is azt vitatom hogy használ-e vagy sem, mert biztosan beválik ez a módszer is.Csak arra próbálok rávilágítani , hogy ugyan azt az eredményt el tudom érni egy határozott "Nem" használatával mint a morgással, anélkül hogy hülyének néznének az utcán mondjuk.
Felnõtt, jól nevelt kutyánál elég lehet a nem, de nekem speciel kölyök kutyám van és sokszor elõfordult, hogy nem használt a nem. Ilyenkor rámorogtam, egybõl tudta mi a szitu. Szóval szerintem is jó módszer, én nagyon kevés alkalommal használtam ezt.
az én kutyámmal szoktam ezt csinálni, mikor játszunk:D õ morog rám, én rá:D elég vicces, de kint az utcán vagy bárhol máshol nem csinálnám. nem szidásra használom, mivel a kutyám tudja, hogy ilyenkor csak játszok vele, szal elég vicces szitu
Sziasztok. A kutya nem ért emberi nyelven. Vagy legalább is úgy, ahogy mi. Ezért jó módszer szvsz pl a rámorgás, vagy egyébb figyelemelterelõ/felkeltõ hang. Speciel nálam a legjobban bevált Caesar Millan által preferált éles "cccs" hang. Azonnal abbahagy bármiféle tevékenységet és Rám néz.
Mikor kölyök volt, én is rámorogtam néhányszor. Egy kiskutyának egyértelmûbb, mostanra már "megtanulta" az emberi nyelvet. De nem csináltam mások elõtt. : )
Én is szoktam alkalmazni ezt a morgásos módszert. És mûködik. Nyilvánosan azért nem, szerintem ciki lenne. :) Inkább otthon, amikor eszek és jönne kunyizni, feléri az asztalt és simán le tudna pakolni, persze tudja hogy nem szabad, amikor "elfelejti" akkor így emlékeztetem. :)
Hát szerintem ez hülyeség. Õ kutya, én meg ember vagyok. Rosszat csinál? Akkor Nem, vagy mit csinálsz? ha kiskutya, akkor ugyanezt mondom, már a hangsulyból tudja, hogy gáz van. A nagyoknál elég egy héé, vagy elég. hansulyból "olvasnak" a kutyák. nem morgásból meg ilyenekbõl. ha le akarod dominálni, akkor a megharapod a nyakát???? vagy ráteszed a fejed a marjára?????
Szerintem nagyon hasznos ez az idióta morgás. Szituációtól függõen én is alkalmazom, akár az utcán is. Elég olyan halkan morogni, amit más szinte meg se hall, de a kutya rögtön tudja, hogy nekem nem tetszik az amire õ most éppen gondol.
Én alkalmazom, nagyon gyakran hasznosabb szokott lenni, mint a "NEM". Van amikor a nemet mondom kissé morogva. Lehet tök idiótán nézek ki, de hatásos nálunk, szóval használom. :) Egyébként én legtöbbször akkor alkalmazom a "morgást", ha azonnali hatást akarok elérni. Pl valamit felvesz a földrõl, rámorgok és rögtön kiköpi.


A kiskutyám nem lesz féltékeny, ha veszek egy másik kutyát (csivavát) mellé? Nem fogja rosszul érezni magát? Eddig ő volt a "világ közepe. "

Legjobb válasz: Féltékeny lesz.Mivel eddig csak te voltál ott mint "falkavezér" és õ.Ha hozol egy másik kutyát,akkor úgy fogja érezni,hogy a helyére akarnak kerülni..Gondban leszel,mert ha azonos nemû kutyád lesz akkor bizony összefognak kapni.HA külön nemûek akkor állandóan figyelned kell amikor a nõstény tüzel....Én meggondolnám a két kutyát egy lakásban..

Féltékeny lesz.Mivel eddig csak te voltál ott mint "falkavezér" és õ.Ha hozol egy másik kutyát, akkor úgy fogja érezni, hogy a helyére akarnak kerülni..Gondban leszel, mert ha azonos nemû kutyád lesz akkor bizony összefognak kapni.HA külön nemûek akkor állandóan figyelned kell amikor a nõstény tüzel....Én meggondolnám a két kutyát egy lakásban..
Milyen fajta kutyád van?
A kérdező hozzászólása: Francia bulldog szuka (de inkább néz ki egy boston terriernek..). Amúgy ivartalanítva van. A csivava is szuka lenne, de ezek szerint nem túl jó ötlet. Csak azért is gondoltam, mert elég sokat dolgozom, addig egyedül van a házban, így meg lenne egy társa és nyilván magam miatt is szeretném.
Én a 4 éves fiú spánielem mellé vettem egy kislány havanese kutyust. Az elsõ két-három hónap elég húzós volt. Külön kellett õket zárni, mert a nagy féltékeny volt. Most két év eltelteltével viszont a legjobb barátok. A kislány persze ivartalanitva lett már az elsõ tüzeléskor, igy ezzel sincs gond.
A kutyád úgy fogja felfogni hogy valami rosszat csinált, bûntetésként hozod oda a másik kutyát. Próbálj mind a kettõjükkel egyszerre játszani, hogy jó élmények kössék õket egymáshoz, de az elején meglehet hogy féltékenységbõl összeugranak majd.

Érti azt a kutya, ha valami rosszat csinál, és azért nem kap aznap enni?

Ugyanis az történt, hogy a múltkor elvittük a kutyáinkat (2 db 7 hónapos keverék kan, de az anyjuk kuvasz, ha ez fontos) kirándulni a testvéremmel, egy közeli helyre ahol szántóföldek, meg kicsit kés?bb erd? is van. Elengettük ?ket a pórázról, mint mindig (kb. már 6×-7× voltunk már ugyanott velük). Semmi probléma nem volt odafele, szépen jöttek velünk, néha kicsit lemaradtak, néha kicsit el?rementek, de semmi baj nem volt velük. Visszafelé úton a testvérem elesett, elég rendesen, alig tudott járni. A kutyák meg tisztára meghülyültek és elszaladtak, hiába hívtam ?ket nem jöttek (pedig ez máskor nem szokott probléma lenni, els? szóra jönnek és tudják ki a falkavezér). Én persze nem mentem utánuk, hanem a testvéremnek segítettem, és vele, az ? tempójában mentünk. a kutyákat pedig jó messze találtuk meg, egy szántóföld kell?s közepén vidáman játszani, semmi elveszettség-érzet...

Legjobb válasz: Nem értik, hisz nincs is mit érteniük. Ha rosszat csinál, akkor azonnal rá kell szólni és azonnal büntetni. Ezt értik. De, hogy neked fél nappal elõtte valami bajod volt, azt honnét tudják? Szerintem járjatok kutyasuliba és együtt tanuljátok meg a kutyákkal, hogy mit hogyan kell.

Szerintem néha játszd el, hogy eltûnsz a szemük elõl. Olyan helyre, ahol Te látod õket de õk nem látnak téged. Eleinte biztosan jól ellesznek nélküled, aztán beparáznak hogy eltûntél, és õrült módjára el kezdenek keresni. Ha távolodnak , vagy már rég kajtatnak utánad kezdheted õket hívni, mintha egészen addig a pillanatig Te is õket kerested volna. Be fognak dõlni neki, és nagyon fognak neked örülni, persze Te is játssz rá egy kicsit az örülésre. Ezt a kis gyakorlatot meg lehet (persze nem egy nap alatt) ismételni. Hidd el, hogy utána jobban szemmel tartanak majd, és mindig fél szemükkel rajtad lesznek. És félnek majd, hogy elhagyod õket. Nekem bevált ez a módszer.
Nem értik, hisz nincs is mit érteniük. Ha rosszat csinál, akkor azonnal rá kell szólni és azonnal büntetni. Ezt értik. De, hogy neked fél nappal elõtte valami bajod volt, azt honnét tudják? Szerintem járjatok kutyasuliba és együtt tanuljátok meg a kutyákkal, hogy mit hogyan kell.
Ne büntesd Õket. Lehet, hogy csak pánikba estek és elmenekültek, (abban senki nem hibás, ha mégis akkor nem a kutyák). Ilyen esetben max. olyan büntit adhatsz pl: pórázra veszed õket és úgy sétáltok vagy leszidhatod. Étel megvonást csak akkor érdemes csinálni ha valamit evett amit nem tõletek kapott.
A büntetés csak akkor ér valamit ha rajtakapod a kutyát...után fölösleges
http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. A hogyen legyek falkavezér, címû írás felér egy kutyasulival.. csak mindent be kell tartani..
én ilyen esetben azt szoktam csinálni hogy magamhoz hivom és nem egdem kb 5 méter távolságon túl, vagy pórázra fogom és ugy megyünk végig haza. Amugy télleg megijedhettek és attól futthattak el.
Itt akkor alapvetõ "falkavezéri" problémák lehetnek, ha csak így elhúznak, miközben hívod õket... Amúgy gondolj bele: ha egy gyerek rosszat csinál, és fél nappal késõbb leszidod, de úgy hogy nem mondod meg neki miért, csak hogy rossz volt, akkor õ sem tudja mihez kötni a szidást. A kutya is ilyen, azért kell rögtön leszidni, hogy megértse, hogy amit az elõbb csinált azt nem szabad. A gyerek megérti, hogy nem szabadott volna pl a vázát kidobni az ablakon ha megmondod neki, de egy kutya nem érti a nyelvünket...
Te például örülnél annak, ha a szüleid büntetésül nem adnának egy teljes napig enni? Ez hülyeség, a kutya nem fogja érteni, hogy miért nem adsz neki enni... Csak azt szûri le belõle, hogy nem szereted. Büntetni csak közvetlenül a rossz tett után lehet, ilyenkor jól rá kell pöckölni az orrára, és jó erélyes hangon megszidni.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: köszi, egyszer-kétszer próbáltuk már , nálunk annyira nem vált be, de ha tényleg ez a megoldás akkor, rendben, gyakorlom majd velük.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek: van kutyád? Ha igen, akkor a kutya érdekében remélem hogy nem emberként bánsz vele. De hogy a te példáddal éljek, a szüleid örülnének neki, ha az egyikõjük lesérülne, te meg a tesóddal elszöknél és vidáman hancúroznál egy kukoricás közepén letaposva a növényeket? Erõsen kétlem... Egyébként meg szerintem leszûrhetõ volt a kérdésbõl hogy adtam nekik végülis enni... És akkor is amikor végre meglettek leszúrtam õket, dehát nem mintha különösebben meghatotta volna õket... Szidáskor nagyon tudnak bocsánatkérõen nézni de utána biztosra veszem hogy szívesebben maradtak volna ott játszani. Ne higgyétek azért azt hogy nem törõdöm velük, nem szeretem õket (õk is szeretnek engem), de aznap tényleg nagyon kiakadtam rájuk. Kutyasuliba meg nem tudjuk vinni õket, nagyon messze van innen a legközelebbi.
Pfú, kár hogy nem vált be Nálatok ez a módszer:((, pedig azt hittem tudok segíteni. Viszont megnéztem a kutyasuli cikkét, amit egy másik válaszoló ajánlott, és nagyon hasznosnak tûnik. Nekünk is van mit csiszolni egykét dolgon:S. Ki kap enni elõször és társai...
egyébként az ivartalanítást is javasolom, ebben az életkorban már lehet, kezelhetõbbek lesznek és nem rögzülnek bennük a kanokra jellemzõ hátrányos viselkedésformál(agresszivitás más kutyákal, szökés, szukák utáni kostalás tsb..) nem kell fedezniük a mûtét elõtt, és csak elõnye van egséségügyi szempontbó is, nem lesz ivarszervi daganata és tovább él.. mivel ekverék úgyse akarod szaporítani remélem..
Nem akarom a szót szaporítani, sem téged lecs.ni, mert megértelek, én is ideges lettem volna adott szituációban. Azt hiszem ez nem olyan egyszerû kérdés, minthogy ihat-e ír krémlikõrt a kutyám, ha nagyon kéri, úgyhogy irány a szakember, szakkönyv. Egy okos kiképzõ ismerõs pl.! Gyanítom, hogy az említett kuvasz-beütés lehet a háttérben, rémlik, mintha az õsök feladatuk ellátása közben (nyáj õrzése) önálló döntéseket hoztak, sõt megbeszélték a stratégiát, és nem szaladgáltak a pásztorhoz, aki azért falkavezér maradt, csak szép csendben sorbarakták a széttépett farkastetemeket a gazdi útjába. "sporttársi" üdvözlettel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki válaszolt! És fõleg azt köszönöm hogy értelmes válaszokat adtatok, és tényleg nem "lecs.tetek". 18:41-nek: sajnos az a baj, hogy én nem tudom õket csak úgy hagyni, hogy ellegyenek amíg meg nem találnak, hisz igaz hogy nem sokan járnak arrafelé, de mégis elõfordul. Igaz, kutyával még nem láttam arrafelé senkit se, de vannak gyalogosok, biciklisek, lovasok. És hát azért félig kuvaszok, amik neméppen a kedvességrõl és barátságosságról elhíresültek... Ilyenkor még akkor se hagyjuk õket szabadon, amikor ottvagyunk, mindig póráz, és ha már elhaladtunk egymás mellett akkor ismét elengedjük õket. Azért sem értem ezt a múltkori esetet, ilyenkor mindig rögtön, elsõszóra odajönnek, pedig tudják, hogy póráz kerül rájuk (persze úgy is hívjuk õket hogy nem tesszük rájuk a pórázt, hogy ne higgyék hogy minden alkalommal ez történik majd).

Kullancsot találtam a kutyámban, . Nem igazán szereti ha ott piszkálom, tehát nem tudom kiszedni, ráadásul mindig nagyon nehéz megtalálni. Hogy szedjem ki? mi a leghatékonyabb? és húgy, hogy lehetőleg kutya se vegye rossz néven és ne fájjon neki.

Legjobb válasz: Nem fáj az! A lényeg, hogy ne nyomd össze a kullancsot, mert akkor belenyomod a sebbe a bacikat is. A "nyakánál" kell megfogni. Én kullancskiszedõ kanalat használok, mert nekem a csipesz nem vált be. Belebújtatom a kullancsot a kanálba és kihúzom. Bár én eleve úgy neveltem a kutyát, hogy bármit megtehetek vele, ha fáj neki, akkor is hagyja.

Nem fáj az! A lényeg, hogy ne nyomd össze a kullancsot, mert akkor belenyomod a sebbe a bacikat is. A "nyakánál" kell megfogni. Én kullancskiszedõ kanalat használok, mert nekem a csipesz nem vált be. Belebújtatom a kullancsot a kanálba és kihúzom. Bár én eleve úgy neveltem a kutyát, hogy bármit megtehetek vele, ha fáj neki, akkor is hagyja.
Nagyon figyeld a kutyádat, hogy nem lesz-e babéziás, mert nagyon sok a fertõzött kullancs!
Ráparancsolsz, hogy maradjon nyugton. Széthúzod ott a szõrt, a bõrénél megfogod csipesszel, és egy mozdulattal kihúzod. Nincs senki, aki tudna segíteni? Minél elõbb ki kell venni.
A kérdező hozzászólása: sikerült, köszönöm, bár igaz, a körmömmel csippentettem ki, és elég piros lett ott a bõr, esetleg valami krémet vagy ilyesmit tudnátok ajánlani rá?
Nem kell rá semmi.

Nagyon rossz a kutyának ha nem lehet állandóan a gazdájával?

Az a helyzet, hogy mi lakásban élünk, de itt nem lehet kutyát tartani, mert anyukám nem engedi. Viszont van egy családi házunk, ami teljesen üresen áll évek óta, húsz percre van t?lünk busszal. Ha úgy tartanék kutyát, hogy abban a házban (illetve a kertben) élne, és én naponta kimennék meglátogatni és sétáltatni, akkor az nagyon rossz lenne a kutyának? Ezt meg tudja szokni egy kutya?

Legjobb válasz: Na és ha egyszer nincs kedved buszozni, vagy beteg vagy, senki sem ér rá, több napig nem kap a kutya kaját? Egyedül kertesházban, elhagyatott családi ház? Kitudja hány csöves és cigány jár arrafele. Megszokja, de nagyon magányos lesz. Naponta 1 órát lát embert, 23 órát egyedül van. Ez nem élet egy kutya számára.

Na és ha egyszer nincs kedved buszozni, vagy beteg vagy, senki sem ér rá, több napig nem kap a kutya kaját? Egyedül kertesházban, elhagyatott családi ház? Kitudja hány csöves és cigány jár arrafele. Megszokja, de nagyon magányos lesz. Naponta 1 órát lát embert, 23 órát egyedül van. Ez nem élet egy kutya számára.
Dehogyis!!! Ez egy nagyon rossz ötlet, vesd is el, és ha ilyen a gondolkodásod neked kutya NEM VALÓ
A kutya társas lény, neki az nem buli h néha ránéznek 1-2 órára aztán egész nap egyedül van.. A másik kutya is eléldegélt, de nem hiszem h boldog volt, mikor nem volt vele senki..
Látom akkor kutyabarátok vagytok, és már volt kutyátok tehát tapasztalatotok. Szerintem vegyetek egy kis méretû kutyát házba, és naponta 3x vigyétek el sétáltatni. Most is minden nap elvihetnéd kirándulni, vagy akár minden nap más. A mi kutyáink fél hónap se volt, mire szobatiszták lettek. Valami drótszõrû vagy szimplán nem hosszú/középszõrû kutyát keressetek és nem annyira hullik a szõre. Vesztek neki egy kis alvóhelyet, egy takarót adtok neki amin elheverészik az ágyadon és ennyi. Azokat koszolja.. a többi már csak nevelés része
egy idõ után rá fogsz unni a buszozgatásra... ne tarts kutyát.
Meg tudja szokni. És nem attól lesz valaki jó gazda hogy egész nap a kutyája s*ggében van. A miõség a lényeg nem a mennyiség. Nem kell túldramatizálni, szerintem sok ember van aki milliomos és egész nap otthon ülhet szóval ha veled lakik akkor is éjszaka alszol, nappal iskola, munka... Ne aggódj szerintem nem lesz semmi baja. Bár tutira veszem hogy majd jönnek ide sajnálkozni a kissé túlrzékeny emberek hogy szegény kutya...
Vegyél két kutyát, és meg van oldva a magány problémája.
és te honnan következtetted ki, hogy panelban élnek?
Panelház b*zdmeg! :D
Mondd meg õszintén: milyen megfontolásból akarsz kutyát? Túl sok a szabadidõd és néhány órát buszozással akarsz tölteni? Szvsz kutyát azért tartok, hogy minél több örömem legyen a jelenlétében, nem azért hogy marhára megnehezítsem az életem. Ha mindenáron állatot akarsz, vegyél macskát vagy hörcsögöt.
A válasz megírásának idõpontja: ma 19:03 tudod te, hogy mi az a panel?
sztem igy ne vegyetek oda kutyát... fõleg ne kölyköt , nem birná... egy kutyának kell az h érezze maga mellett a falkát, a családot. Mi se vagyunk otthon délelött, de az udvaron elvannak és tudják h mindig haza megyünk, várnak minket, és h délután otthon vagyunk, bármikor velük lehetünk és ezt õk is tudják h mi ott vagyunk, azért ez sokat számit. még az se megoldás h 2 kutya lenne ott, szükségük van emberi érintkezésre. meg mi van ha kiszökne, hogy vennéd észre ha nem vagy ott?
Jah és az h van h van családi házatok és LAKÁSBAN laktok? :D Úristen! :D Inkább buszoznék naponta csak ne kellene ilyen szutyok panelben laknom.
*szerintem Nem sok ember
A kérdező hozzászólása: Igazából már tartottunk így kutyát, nemrég halt meg szegény, kilenc éves volt. Õ nagyon jól elvolt, nyáron jött velünk nyaralni, majdnem minden nap vittem az erdõbe kirándulni, csak már nem emlékszem hogy is szokta meg ezt a helyzetet, félek más kutya nem bírná annyira. Õ soha semmi problémát nem okozott, nem hangoskodott, nem rombolt míg egyedül volt és a család összes tagja felváltva járt hozzá, naponta többen is.
Nem azt mondtam h panelben élnek, hanem írta h lakás, tehát gondolom emeletes ház.. Nekem az mind egyre megy, hiszen ott vannak a szomszédok a seggedbe.

Nem rossz a kutyának ha emeleten tartjuk? és ha nem akkor melyik fajtának nem árt?

Legjobb válasz: Ha a panelházra gondolsz akkor kisméretû kutyákat ajánlom ilenek pl.:Csivava,Westie,Beagle,Tacskó esetleg kissebb méretû keverék kutyust. És minden nap le kell vinni sétálni.

Ha a panelházra gondolsz akkor kisméretû kutyákat ajánlom ilenek pl.:Csivava, Westie, Beagle, Tacskó esetleg kissebb méretû keverék kutyust. És minden nap le kell vinni sétálni.
Tacsi az sokat ugat mindenhol. Inkább "veszti" csivava esetleg Bassest Hound
Nemcsak a kutyának rossz ha zárt térben van állandóan, hanem a szomszédoknak is az ugatása.
boxerünk van és az emeleten tartjuk. nagyon jól érzi magát egyetlen egyszer sem ugatott.a kisebb termetû kutya tényleg jó választás lenne de a lépcsõzés árt a gerincének, tehát vagy cipeled mindig lefelé és felfelé vagy egy nagyobb kutyát veszel (vagy kicsit görbül a gerince).az hogy naphosszadt ugat e az is csak nevelés kérdése!elkényezteted vagy nekiálsz és kölyökkorától kezdve neveled és neveled.remélem segítettem. sok szerencsét!
Én nagyon basset hound mániás vagyok ezért én csak azt tudom ajánlani.Nem nagy a mozgásigénye a szõre se hosszú.És nagyon aranyos.
Tacskót csak akkor szabad emeleten tartani, ha mindig cipeled szegényt ölben a lépcsõn..mert árt a gerincének lépcsõzés. És nem szimplán görbe lehet, ahogy valaki írta, hanem esetleg le is bénulhat. Én úgy tudom a bassettel is hasonló a helyzet. Ugyebár hasonló az alkatuk, rövid láb, hosszú test... És a panelban tartott kutyát nem minden nap kell levinni, hanem naponta legalább háromszor-négyszer. Én is ott tartom, meg lehet oldani, de inkább olyan fajtát válassz ami keveset ugat, mert konfliktus lehet a szomszédokkal.
Szerintem egy nagy testû kutya is jól érezheti magát panelban, pl.: a mi kutyánk, aki egy szetterkeverék!Ha mégis valami kicsi kellene akkor válassz valami kisebb keveréket egy menhelyen, vagypedig vegyél valami középuszkárt, sheltie-t, beagle-t, vagy ilyesmit!Ha meg nagyobbat szeretnél, akkor:nagyobb keverék, skót vagy német juhász, labrador, golden retriever, esetleg szetter!
attol fugg, mekkora a kutyus es mennyire mozgekony. Szerintem mindenképpen kis fajtáju kutyat vegyel. Szerintem nagyon jo barat lenne a Beagle

Ha kutyával utazom buszon neki is kell venni jegyet? Megjegyzem táskában viszek egy yorkit. A barátomhoz viszem de először fogom itthonról elvinni. Kutyának nem rossz ha idegen helyen lesz és idegen környezetben fog aludni?

Legjobb válasz: Az adott társaság szabályzatától függ, de a legtöbb helyen kell: jegy is meg szájkosár is, testsúlytól és marmagasságtól függetlenül. Ott kérdezz rá, annál a társaságnál, amivel utazol (Volán, BKV, stb).

Az adott társaság szabályzatától függ, de a legtöbb helyen kell: jegy is meg szájkosár is, testsúlytól és marmagasságtól függetlenül. Ott kérdezz rá, annál a társaságnál, amivel utazol (Volán, BKV, stb).
A kutya szállításáért az útipoggyász fuvarozására megállapított díjtételeket kell alkalmazni, kivéve a vakvezetõ, a mozgáskorlátozottakat segítõ és rendõrségi kutyát, amelynek szállítása díjtalan. Egyéb élõ állat szállítása díjtalan. (Ezt egy oldalról másoltam.)
Utolsó vagyok, félreértések végett, visszafelé is csak magamnak vettem a jegyet. Neki nem is kérte.
Szia! 1. Az autóbuszba bevihetõ élõ állatok és szállításuk feltételei: a) egy kutya, szájkosárral és pórázzal ellátva, b) halak, a víz kiömlése ellen megfelelõen biztosított tartályban, c) kisebb madarak, papagájok és galambok, kalitkában elhelyezve, d) egyéb apró állat kosárban, ládában vagy más alkalmas tartóban, e) egy vadászsólyom, védõsapkával ellátva. Sajnos tényleg sofõr függõ. Hallottam már olyat is h egyátalán nem engedték fel a kutyát, hiába volt szájkosara és póráza, magyarázat: piszkos. -.- A vicc csak az h én a shih-tzu-mra nem tudok szájkosarat venni, mert nekik nem gyártanak nemhogy egy yorki-nak. Nagyon idióta szabályzat van, de sajnos vhogy el kell fogadnunk. Az egyik ismerõs lány úgy oldotta meg h a csivaváját beleültette a rottweiler szájkosarába és úgy vitte fel a buszra xD
Elvileg neki is kell jegyet venni SÕT nem csak elvileg hanem kell.Én hetente 2-szer viszem a kutyámat buszon és villamoson. Szájkosarat is adok rá mert sajnos rám szólnak. Szerintem neked nem kell a szájkosár miatt aggódnod, mert kis termetû a kutyád. Velünk már volt olyan, hogy a kutyámon kívül volt egy kisebb termetû kutya is a buszon azon nem volt szájkosár viszont az enyémre rászóltak , hogy tegyem rá... De a többieknek igaza van, ez sofõr függõ :)
Ahány sofõr és ellenõr annyi fajta szabály. Nekem is yorkim van, én is vittem már buszon. Az egyik sofõr alig akart felengedni, mert nem volt neki szájkosara. Mutattam a táskát, mondtam bele rakom ha kell, megkérdezte hogy zárható-e és, hogy meddig utazom. Bezárva a táskába 3 megállót hagyott utazni, mivel nem vettem jegyet, és nem volt szájkosár. De visszafelé kezemben a yorkimmal vettem a jegyet a buszon és egy szót nem szólt. Leültem, táska a lábamnál, kutya az ölemben. Ha normális lesz nem fog szólni, ha kekeckedõs akkor igen.
Kutyának nem kell jegy. Elõször biztos szokatlan lesz neki, de ha vele vagy, akkor jobb.
én két hete utaztam buszon és a buszsofõr nem nagyon akart felengedni mert nem volt a mopszomon szájkosár :S(de...hogy...):S kell neki jegy ami nekem 3-4 megállonál 155 Ft. volt!volánbuszon!!és az ölembe volt a kutya
Jegy kell. Ha nem tud kijönni a táskából, akkor szájkosár nem. Én vittem már úgy pici kutyát, hogy beültettem egy marhanagy szájkosárba, aztán kössön bele, aki tud. A kutyának mindegy hol alszotok, csak Veled legyen. Egyéb tevékenységek elõtt zárd ki a szobából, nehogy megtámadja a barátod. :) )))
többször...keveset
Fogod és a tápot szemenként dobálod a táljába. Így megtanulja hogy sokkal jobb ha lassan eszik ;)
sehogy, vagy magától rájön hogy hülye vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Mázlid van, hogy ilyen szó fogadó a kutyád.Mi"Barátoméké" kutyánk makacs mint az öszvér és öntörvényû.Ez jól hangzik, hogy játszik közbe és kiszedi ilyen mini labdából a finomságokat, de ezt a kutyát semmivel se lehet kimozdítani a kosarából, még elvégezni a dolgát is lusta.A nap 24órájából 23 at tuti végig alszik és még az éjszakát is át alussza.
muanyak=muanyag:P
Az en labim is egy moho kis haspok, bar o siman kivarja mig leteszem a taljaba a tapot, leul, lefekszik es nez ram, mig nem mondom, hogy tessek addig nem nyul hozza...de utanna gyorsan befalja, nem banja ha belenyulkalok, nem felti vagy ilyesmi egyszeruen moho...nah de a lenyeg, nalunk az valt be, hogy egy nagyobbacska muanyak fedeles dobozt (ez egy ilyen tejfolos vodor, kimostam, megszaradt, vagtam az oldalara, aljara es tetejere lyukat, beletettem a tapot es odaadtam neki...ismeri a menetet, mert kongaba is szokott kajat kapni...igy pofozgatja, guritja a dobozt abbol pedi kihullik par szem, megeszi, aztan csinalja tovabb....eszik es meg elvezi is, jatek szamara...nekem is jo mert gyakran rokazott ha mohon evett...remelem segitettem.
A kérdező hozzászólása: Kipróbálom majd.Már abszurd amit mûvel és nem szeretném, hogy megfulladjon, mert ígyis alig kap levegõt schih tzuról van szó.Rá szoktunk szólni meg el húzzúk a tálkáját, hogy ne vesse magát úgy rá mint disznó a vályúra . Tegnap ugye rosszul lett, de mainap ott folytatja ahol abba hagyta habzsol tovább.
Nem szabad addig odaengedni a kajához, amíg majd' megõrül érte. Szépen leültetitek, fektetitek a tál elé, és vártok. Ha képes percekig nyugodtan feküdni, akkor mehet. Sõt, lehet hogy érdemesebb kis adagokban odaadni neki, pár falat kaja, pár perc nyugton maradás, pár falat kaja, stb. Egy idõ után persze nem kell majd ezt mindig eljátszani, ha rájön, hogy kajánál nyugalom van. Mondjuk lehet, hogy ez is csak egy kicsit fog segíteni a dolgon, ha olyan õrült habzsoló, ez esetben hiába nem ajánlják, áztassátok be kicsit a tápot, hogy ne fulladozzon tõle, és kapjon több fogtisztítót.
Az enyém is ezt csinálja! Kirakom neki a kaját, és úgy ráveti magát, hogy fél perc alatt befalja az egészet. Szerintem jó az, amit valaki elõttem mondott: szemenként dobáld oda neki. Vagy megszokja vagy nem. Majdcsak rájön (?) 16/L
én láttam egyszer hogy úgy adták a száraztápot emiatt, hogy elõtte vizet töltöttek a tálba, és abba a kaját, így nem tudta olyan gyorsan enni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Komolyan mondom irigyellek bár az én kutyám lenne ilyen beles!:D Alig eszik valamit mert olyan válogatós, h csak na!
Többször adj neki keveset!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!