Találatok a következő kifejezésre: Nem rendszeres menstruációm! Lehet (16 db)

Ha nem rendszeres a menstruáció attól még lehet szedni peteérést serkentő gyógyszert?

Már nagyon szeretnénk babát.Nagyon kétségbe vagyok esve most voltam tegnap orvosnál és azt mondta nincs peteérésem.sajnos a menstruációm sem rendszeres.Szerintetek mit tegyek?Lehet szedni vagy nem?

Legjobb válasz: ELÖSZÖR vizsgáltasd ki magad, hogy MIÉRT nem rendszeres a mezeszed. Amig ezt nem tudod sem te, sem az orvosod, ADDIG honnan tudod, hogy MIT kellene szedned ahhoz, hogy teherbe eshess? Ha csak úgy összevissza szedegetsz hormontartalmú szereket, akkor adott esetben éppen attól lehetsz akár véglegesen meddö.

ELÖSZÖR vizsgáltasd ki magad, hogy MIÉRT nem rendszeres a mezeszed. Amig ezt nem tudod sem te, sem az orvosod, ADDIG honnan tudod, hogy MIT kellene szedned ahhoz, hogy teherbe eshess? Ha csak úgy összevissza szedegetsz hormontartalmú szereket, akkor adott esetben éppen attól lehetsz akár véglegesen meddö.
Tökéletesen igaza van az elsõ válaszolónak. Keress fel egy szülész-nõgyógyászt, aki vagy meddõségi szakember, vagy endokrinológus, ugyanis õk azok, akik kifejezetten a rendszertelen menszesszel küzdõ hölgyeket segítí anyává válni!
Szia! Én kifejezetten endokrinológust ajánlanék, õ a hormondoki. Semmiképpen se kezdd el magadat kezelgetni, ezzel nem szabad játszani. Nem elég a peteérést kiváltani, egy csomó hormonnak kell jól mûködnie ahhoz, hogy teherbe is tudj esni, és meg is tudd tartani a babát.
A barátnõmnél ugyanez volt annak idején és a clostyl segítségével mára már 3 gyermeke van. Ettõl függetlenül jól mondták az elõttem szólók, hogy kérjél egy alapos kivizsgálást mielõtt elkezded szedni, mert lehet önmagában kevés lesz a gyógyszer!

Lehet valami komolyabb bajom ha nem rendszeres a menstrúációm?

26éves vagyok!Kb 2 éve mióta a kisebbik fiam megszületett!Nincs semmi bajom állitólag de mégis vagy késik 2hetet vagy elöbb jön meg!Az orvos fogamzásgátlót ajánlott de én nem szeretnénk azt szedni!

Legjobb válasz: Az lenne a fontos, hogy az okát kiderítsétek. Lehet, hogy prolaktinszint-probléma, azt gyógyszerrel remekül lehet kezelni (nem fogamzásgátló), de lehet más baj is, pl. PCOS-szindróma. Szerintem menj el endokrinológushoz, és majd õ segít. Esetleg lesz ultrahang vagy MRI. Ne félj, de járj utána!

Az lenne a fontos, hogy az okát kiderítsétek. Lehet, hogy prolaktinszint-probléma, azt gyógyszerrel remekül lehet kezelni (nem fogamzásgátló), de lehet más baj is, pl. PCOS-szindróma. Szerintem menj el endokrinológushoz, és majd õ segít. Esetleg lesz ultrahang vagy MRI. Ne félj, de járj utána!
ha ennyit késik akkor nincs peteérésed sem. ha következõ babát akarsz akkor lehet kicsit nehezebben jön majd össze.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Jövö héten kell vissza mennem a dokihoz majd meglátom mit tanácsol!De tényleg a fogamzásgátlót végszükség esetén szeretném csak szedni!Még régebben szedtem és fél év alatt 10kg-ot hiztam!Tudom az egészségem fontosabb de ha nem muszáj nem szedném! Babát nem szeretnénk már többet van már kettö! Most megint a 6. nhapja késik amúgy!

Szoptatás utáni menstruáció eddig rendszeres, most nem jött meg. Lehet még a szoptatás miatt? Többi lennt

Már nem szoptatok 5 hónapja,még a szoptatás alatt megjött,pár nap csúszással,de minden hónapban. viszont már 1,5 hónapja semmi...... Kérdésem,hogy lehet,hogy még nem állt be vagy mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Ha a terhesség kizárva,akkor még várhatsz pár hetet,ha addig semmi,akkor keress fel nõgyógyászt. A szoptatás abbahagyása után legkésõbb fél évre már be kellene állnia-vagy legalább is nem szabadna kimaradnia ennyit.-én legalább is így tudom.

Ha a terhesség kizárva, akkor még várhatsz pár hetet, ha addig semmi, akkor keress fel nõgyógyászt. A szoptatás abbahagyása után legkésõbb fél évre már be kellene állnia-vagy legalább is nem szabadna kimaradnia ennyit.-én legalább is így tudom.

Miert van, hogy nem rendszeres a menstruáciom van amikor késik van amikor kimarad mitol van? Mi az oka? ettöl még lehet gyerekem?

Legjobb válasz: Valószínûleg hormonális betegséged van, keress egy jó orvost aki kivizsgál.

Valószínûleg hormonális betegséged van, keress egy jó orvost aki kivizsgál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, és de attol gyerekem lehet ugye?
Elöbb ki kell deríteni mi a baj. Valószínûleg igen csak elöbb rendbe kell rakni a hormonjaidat.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó mert én szeretnék babát és köszönöm a segitségedet.
Nincs mit. Ha megcsináltattad a 3. napi hormonvérvételt írd meg az eredményt kiváncsi vagyok milyen lesz.
A kérdező hozzászólása: Rendben meg írom. és milyen vizsgálatokat csinálnak, hogy meg nézzék minden rendbe van-e? meg, hogy lehet-e gyerekem?
A legfontosabb a 3. és 21. napi hormon vérvétel meg fognak csinálni egy uh-t. Aztán ezeknek az eredményeknek az alapján lehet tovább lépni.

16 éves lány vagyok, és nem rendszeres a menstruációm. Lehet bajom? Több lent.

Szóval.

Legjobb válasz: El kell mondjad pedig anyukádnak, innen mi nem tudunk veled mit csinálni. Ez elég nagy gond azért, mindenképp orvoshoz kell menj. Komolyan 1 megbízható felnõtt nõi rokonod sincs? :S

El kell mondjad pedig anyukádnak, innen mi nem tudunk veled mit csinálni. Ez elég nagy gond azért, mindenképp orvoshoz kell menj. Komolyan 1 megbízható felnõtt nõi rokonod sincs? :S
Az, hogy ilyen ritkán jön meg és sokáig tart, az logikus, mivel addigra elég rendesen megvastagszik a méhnyálkahártya, ami utána a vérzésnél leválik. A ciklust a hormonok irányítják, ha ennyire nem akar beállni, érdemes lenne elmenned nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, esetleg ír fel fogamzásgátlót, hogy a hormonokat egy kicsit megregulázza. Szerintem keress fel egy nõgyógyászt (mehetsz sztk-ba vagy barátnõidtõl érdeklõdj, nekik van-e jó nõgyógyászuk) és nézesd meg magad mindenképp. A magánorvos nem olcsó, arra lehet, hogy kérned kell a szüleidtõl, ha meg ír fel valamit, azt is valakinek ki kell fizetnie, úgyhogy elõbb-utóbb muszáj lesz vele beszélned. Legfeljebb így elsõre menj ingyenes rendelésre és az ott elmondottak alapján vagy beavatod anyukád, vagy nem, ha nem muszáj.
Anyukáddal miért nem beszélsz? Õ is nõ, biztos hogy megértené és segítene is. Ne érezd cikinek, nem az. Ez is épp olyan betegség mint bármi más, el kell vele menni orvoshoz, amit mondjuk megtehetsz egyedül is, de ha gyógyszer kell vagy bármi akkor úgyis anyudnak kell kifizetnie. És mindenképp jobb ha tud róla. Mondd el neki.
Nem az a baj, hogy 14 évesen kezdtél menstruálni, hanem, hogy 2 hétig is eltart a vérzés. Szerintem az lenne a legjobb, ha orvoshoz mennél. Más úgysem tud biztosat mondani, csak a doki!
Hát ez nem normális. Vszínûleg peteérésed sincsen mielõtt megjön. Elhiszem, hogy most még nem zavar, de így késõbb gondjaid lesznek a gyermekvállalással. De a tablettát nem ajánlom annak ellenére, hogy az orvosok 90%-a erre a problémára fogamzásgátlót adna. Az nem oldja meg a gondot, csak elfedi, és ha abbahagyod, visszatér a gond. Inkább keress egy olyan orvost (akár endokrinológust), aki rendesen kivizsgál, megnézi a hormonjaid. Más bajod nincs? Nem vagy túlsúlyos? Nem túl zsíros a bõröd, nem vagy nagyon pattanásos? Nem hullik a hajad? Nem erõsebb a szõrzeted? Nem vagy nagyon fáradékony, hízásra hajlamos?
A kérdező hozzászólása: Nem, teljesen "normális" vagyok, a szõrzetem kicsit erõsebb, de az egyértelmûen öröklött hajlam. Eddig elég husis voltam, de egy éve elkezdtem dolgozni a dolgon, azóta 10 kilót leadtam, de elõtte sem voltam túlsúlyos. A hajam se hullik, a bõröm se pattanásos, tényleg minden normális.
Azt mondom, ha csak 2 éve menstruálsz akkor még viszonylag belefér a rendszertelenség, kell egy kis idõ míg beállnak a hormonok. Az viszont nagyon nem normális, hogy 2 hétig vérzel egy-egy menzesz alkalmával. Fordult nõgyógyászhoz, mivel tini vagy ezért menj tininõgyógyászhoz, ott nõ szokott lenni a doki. Neki nyilván könnyebben meg tudsz nyílni, mintha férfival kéne beszélned. Pár tanács egy ilyen vizsgálat elõtt: jó ha szoknyába mész, mert így csak a viszgálón kell alulról "megmutatkoznod", közöld az orvossal, hogy szûz vagy, mert ilyenkor sokkal figyelmesebb, ne hagyd, hogy fogamzásgátlót adjon a problémádra! Igazuk van az elõttem szólóknak, az nem oldja meg a gondod, csak addig állítja be a menzeszed, amíg szeded, utána újra össze-vissza fog megjönni és lehet a gyerek se jön majd össze. Nem tudom miért nem szeretnél az anyukáddal errõl beszélni, de elõbb-utóbb tényleg meg fogja tudni. Ha elmész egy dokihoz, akkor õ vagy tovább küld kivizsgálásokra vagy ír fel gyógyszert. Ezekrõl meg úgyse lehet hosszútávon füllenteni. Szerintem mondd el neki a problémád, mert úgyis kell majd tõle pénzt kérned.

Több mint egy hónapja késik a menstruációm, 2negatív teszt, viszont rendszeresen hányingerem van és van hogy a hasam úgy görcsöl, hogy felállni nem birok. Mi lehet a baj?

Tudom, hogy orvoshoz kéne mennem, viszont az iskola miatt semmi időm nincs rá, viszont a két teszt negatív lett. cisztára gyanakszom, vagy esetleg mégis terhesség?

Legjobb válasz: nem fogytál sokat hirtelen?

nem fogytál sokat hirtelen?
A kérdező hozzászólása: Nem egyáltalán nem, sokat eszek, mert a hányingerem úgy kevésbé erõsödik. viszont a tünetek elõtt is sokat ettem, de nem vagyok hízékony sem. átlagos a testsúlyom.
sürgõsen húzz orvoshoz, tünetek alapján valami masszív nõgyógyászati gyulladásod lehet
Akár terhesség is lehet csak nem mutatta ki a teszt, Sürgõsen menj orvoshoz. Nem értelek. Fontosabb az h 1 napot se hiányozz mint az egészséged???
szerintem menj el orvos hozz mert nem játék ez ami veled van! nem tudom mi lehet a bajod de én a helyedbe orvos hozz fordulnék és nem foglalkoznék az iskolával!

Nem rendszeres a menstruációm! Lehet ez a 72 órás tabi miatt?

Pénteken én írtam,hogy lecsúszott az óvszer.Nos,szombaton bevettem az els? 72órás tabit,majd éjjel 2 órakkor a másikat (12 óra múltán).Most a menstruációm nem rendes:vérzem,de eggyáltalán enm annyira mint szoktam.A hasam fáj emg minden,de vér szinte a felére csökkent,olyan mintha már a 4ik napon lennék!A 72 órás tabival kapcsolatban sok mindednt nem tudok,mert nem volt benne betegtájékoztato a dobozában!!!(Rigesoft a neve)Nem tapasztaltam vele kapcsolatban semmit,semmi sem lett más.Mondjuk nem tudom h mit kéne éreznem.Nagyon régen volt már ilyen,hogy nem vérzek annyira.Lehetséges,hogy egy el?z? szexb?l lettem terhes?De akkor miért vérzek?Nagyon fiatal vok,és angyon félek t?le!!!A doki azt mondta,hogy fiatal vok még,és nem szedhetek rendszeresen tabit!Tényleg nagyon félek!Kérlek segítsetek!!Köszi!

Legjobb válasz: a 72 órás felborítja a hormonháztartásod, és igy hogy fiatal vagy (az írásodból gondolom), biztos vagyok benne, hogy a gyógysze miatt vannak ezek a tünetek. Ha védekeztetek rendesen az elõzõ szexnél, akkor tuti hogy nem vagy terhes! A gyógyszer miatt van minden, hónapok kellenek hogy visszaálljon minden a régi kerékvágásba!

a 72 órás felborítja a hormonháztartásod, és igy hogy fiatal vagy (az írásodból gondolom), biztos vagyok benne, hogy a gyógysze miatt vannak ezek a tünetek. Ha védekeztetek rendesen az elõzõ szexnél, akkor tuti hogy nem vagy terhes! A gyógyszer miatt van minden, hónapok kellenek hogy visszaálljon minden a régi kerékvágásba!
Ennyire láthatatlan vagy használhatatlan volt az elõzõ kérdésedre a válaszom? Oda is írtam, hogy a tabitól van ez a vérzés, ez jelenti azt, hogy használt a tabi! Ez nem az a rendes mensid, hanem a tabi hatása érted? És most is leírom, hogy a betegtájékoztatóban benne van minden, hisz ezt a fajta tabit én is használtam egyszer! Ismerem!
Ha pedig nem tudsz megnyugoni, akkor keresd fel a nõgyógyászod. Fogd kézen a barátod és kisérjen el. Hiszen ha mégis babás lettél, az õrá is tartozik. No meg kettesben könnyebb is menni, mint egyedül.
A kérdező hozzászólása: De igen értettem, csakhogy valamiért eltûnt az a kérdésem, ezért újra ki kellett írnom :S És az kimaradt, hogy alapból már a szeretkezés elött jött meg!Má megvolt mikor beszedtem a tabit.Köszy

Kb masfel eve irt fel az orvosom fogamzasgatlot, mert nem volt rendszeres a menstruaciom. A gyogyszer szedese alatt rendesen megjott, de most abbahagytam a gyogyszert es mar 1 hetet kesik a mensim. Mitol lehet?

Most megint ossze vissza fog megjonn,akar tobb havi kimaradassal

Legjobb válasz: 1. A gyógyszer nem teszi rendszeresség a menstruációt, mert valójában nem is igazi menstruáció ami a szünetek között van. Szóval nem azt kellett volna, hogy elnyomjátok a tüneteket, hanem megkeresitek az okát. 2. Gyógyszer abbahagyása után a legtöbb embernek nem lesz rögtön a régi a menstruációja, ha 3 hónapig semmi javulás orvos. És akkor ne a fogamzásgátlóhoz nyúlj.

1. A gyógyszer nem teszi rendszeresség a menstruációt, mert valójában nem is igazi menstruáció ami a szünetek között van. Szóval nem azt kellett volna, hogy elnyomjátok a tüneteket, hanem megkeresitek az okát. 2. Gyógyszer abbahagyása után a legtöbb embernek nem lesz rögtön a régi a menstruációja, ha 3 hónapig semmi javulás orvos. És akkor ne a fogamzásgátlóhoz nyúlj.
1. mert abbahagytad a gyógyszert és ilyenkor a hormonok megzavarodnak. 2.mert elõtte sem volt rendszeres. Illetve a fogamzásgátló szedése alatt nem mensid volt hanem megvonásos vérzésed! 3. Menj el nõgyógyászhoz (egy normálishoz), aki nemcsak elkendõzni akarja a problémát hanem normálisan megvizsgál. Én elhiszem, hogy az ember örül, amikor a fogamzásgátló miatt egy csomó problémája megoldódik, mint pl: rendszertelenség, csak ha majd babát szeretnél, nagyon nehéz lesz belõni, hogy mikor is kell próbálkozni stb.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen.De ez nem jelentheti azt, hogy meddo vagyok, , es nem lehet babam? Tunet lehet a hanyinger, melegsegerzet, hohullamok, szedulesek?
Természetesen nem jelenti, hogy meddõ vagy.Egy alapos kivizsgálás azért nem árt, lehet valami nagyon egyszerû ok miatt rendszertelen a menstruációd. Egyébként a tünetek utalhatnak babára, tesztelj, ha már egy hete meg kellett volna jönnie, akkor már bõven kimutatja! Ha engem kérdezel inkább a fogamzásgátló hatása, de te tudod, hogy védekeztetek e vagy sem illetve, hogy mikor voltatok együtt!
Sajnos ez a fogamzásgátló szedése miatt van.. Nem old meg semmit, elkendõzi a problémát, (már ha egyáltalán volt probléma). és sajnos okozhat sok más gondot, pl hormonháztartásod felborul, stb... várjál nyugodtan 3-4 hónapot, nagy valószínûséggel meg fog jönni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat!Nem vedekezunk, amiota abbahagytam a gyogyszert!Kb 2 hete teszteltem , az negativ lett!
Nekem sem volt sosem rendszeres a havim.Én is szedtem fogamzásgátlót, de már nem szedek.És megint össze vissza jön meg a havim.Meddõségtõl nem tartok, mert úgysem akarok gyereket.De ha te szeretnél, akkor érdemes elmenned egy "normális" orvoshoz.

21 eves lany vagyok. Soha nem volt rendszeres a menstruaciom, allando kimaradasok, aztan par honapig megint rendszeres stb.. Mi bajom lehet? Mi okozhatja ezt?

sokszor hittem h esetleg terhes vagyok allandoan aggodok emiatt....a tesztek mindig negativak, es olyankor az orvosom injekciot vagy orvossagot szokott adni amitol megjon 10 napon belul.Olyankor altalabn a kovetkezo honapban sncs gond.

Legjobb válasz: Sztem a súlyingadozáasok miatt rendszertelen a mensesed. az, hogy jojószerûen egyik héten 5 kilót fogysz, hogy a köv héten visszahízd, nagyon rossz hatással van a hormonháztartásodra. elõször ezt a problémát kéne rendezned. tehát ez tuti, hogy a hormonokkal függ össze. én akkor voltam ilyesmi helyzetben amikor pár éve sürgõsségi fogamzásgátló gyógyszert kellett bevennem. 1 évembe telt, mire rendezõdött a ciklusom. amúgy a megszakításos módszer elég kockázatos. óvszerrel kéne inkább próbálkozni.

Sztem a súlyingadozáasok miatt rendszertelen a mensesed. az, hogy jojószerûen egyik héten 5 kilót fogysz, hogy a köv héten visszahízd, nagyon rossz hatással van a hormonháztartásodra. elõször ezt a problémát kéne rendezned. tehát ez tuti, hogy a hormonokkal függ össze. én akkor voltam ilyesmi helyzetben amikor pár éve sürgõsségi fogamzásgátló gyógyszert kellett bevennem. 1 évembe telt, mire rendezõdött a ciklusom. amúgy a megszakításos módszer elég kockázatos. óvszerrel kéne inkább próbálkozni.
Figyi, az óvszer sokkal olcsóbb, mint az egyenként ezer forintba kerülõ terhességi tesztek! Ez kééész: nem akarsz gyereket, de nem védekezel? Aztán meg parázol, hogy "jajjjj, csak nehogy terhes legyek", veszed a teszteket tízes multipakkban, közben nem eszel, aztán zabálsz, sportolsz, aztán elengeded magad... Szerintem te magadis tudod, hogy ez nem egy jó életszemlélet! A bulimiádat mindenképpen kezeltetned kellene, mert ezzel csak azt fogod elérni, hogy teljesen megkavarodik a hormonháztartásod, és a végén még egyáltalán nem jön meg. Ez nem vicc: ha így haladsz, tényleg meddõvé válhatsz! Szóval összefoglalva: orvos, óvszer (vagy egyéb alternatíva pl. hüvelykúp, hüvelytabletta - ezek hormonmentes cuccok, nem fogsz tõlük hízni), egészséges táplálkozás, és rendszeres (nem kampányszerû) sport. Így rendben lesz az alakod, nem fogod szétparázni magad, hogy "jajj, ugye nem vagyok terhes?", és még teszteket sem kell heti rendszerességgel csinálnod.
Szia! Én hasonló problémákkal küzdök, 20 éves vagyok. Sosem szedtem fogamzásgátlót, semmi hormontartalmú ketyerét, és mint kiderült, nem is lett volna ajánlatos soha. Nálam is fennáll minden, amit leírtál, súlyingadozás, stressz, izgulás, hogy terhes vagyok-e, de semmi köze nem volt az én esetemben ezeknek a rendszertelen menzeszhez. Kiderült, hogy nagyon ritkán van peteérésem, van amikor normális idõben, és olyankor megjön normálisan a menzesz is. Van, amikor sokkal késõbb, mint kellene, és olyankor teljesen eltolódik akár heteket is (vagy lazán kimarad egy hónap), de olyan is volt, hogy egy hónapban kétszer jött meg. Nekem ajánlottak olyan gyógyszert, amivel rendszeressé tudnák tenni a peteérést, így menzeszt is, de nem éltem vele, gondoltam ráérek ezzel, majd ha gyereket akarok. Hormonos fogamzásgátlást pedig azért nem ajánlanak (bár rendszeressé tenné a menzeszemet), mert annak elsõdleges célja a peteérés megszüntetése. Ami kis számú peteérés esetén akár meddõséget is okozhat, ha még azt a keveset is gátolják, ami megérne. Legalábbis nekem ezt mondták. Mi is megszakítással védekezünk, de sosem izgulok. Mikor sejtem, hogy peteérésem van (néha hõmérõzõk is), akkor veszek valamilyen hüvelytablettát, vagy hasonló egyszer használatos dolgokat (gumit nem, azt utáljuk :) ), és el van intézve.
Utolsó válaszoló: én is hasonló problémával küzdök, nyílván nekem is ritkábban van peteérésem, de ettõl még nem leszek meddõ ugye?
Szia! Én velem is ez a próbléma ami veled!Én is 21éves vagyok, nem jön meg rendesen, hol lefogyok hol vissza hízom.Néha én is azt hiszem, hogy terhes vagyok de nem.Sajnos hormon problémára utal.Elöször kéne csináltatni hormon vizsgálatott vérbõl hogy kiderüljön melyik hormonnal van gond. Én szeretnék babát nagyon de 3éve nem sikerül és elkeztem orvoshoz járni és márciúsban megyek Szegedre az endokrinológiára ott a hormonokat nézzik és teszik helyre legalább is ezt halottam.És utána még meddõségire.Ha késõbb szeretnél babát én azt ajánlom hogy menj el dokihoz és kérd meg vizsgáljanak ki mert meddõséget okoz ha nem jön meg rendesen.Minél hamarabb!!!!!!Az is lehet, hogy pcos vagy!

Mitől lehet az, hogy nem jön meg rendszeresen a menstruációm?

Nem szedek semmi gyógyszert.14 voltam amikor el?ször megjött,de sose volt rendszeres,össze-vissza van, vagy fél évig meg se jön.Amúgy 17 vagyok.

Legjobb válasz: Én is emiatt szenvedek (31 éves vok),nekem se volt sose rendszeres,hormonális problémám van,pár napja csináltak nekem gyógykaparást remélhetõleg rendbe jön,azt mondta a doki,hogy nagyon vastag a méhnyálkahártyám emiatt meg kell csinálni a kaparást,mert,ha így marad sose múlik el. Nekem 3napos szünetekkel mindég megvolt,nem sok ,de volt. Sõt én is így voltam mint te,mert volt mikor egész nyáron nem volt semmi,csak szinte télen,de akkor tartott 8 napig is,de télen is volt mikor egy hónap kimaradt. Remélem neked nem ez a bajod,mert ez sok gonddal jár sajna.

Én is emiatt szenvedek (31 éves vok), nekem se volt sose rendszeres, hormonális problémám van, pár napja csináltak nekem gyógykaparást remélhetõleg rendbe jön, azt mondta a doki, hogy nagyon vastag a méhnyálkahártyám emiatt meg kell csinálni a kaparást, mert, ha így marad sose múlik el. Nekem 3napos szünetekkel mindég megvolt, nem sok , de volt. Sõt én is így voltam mint te, mert volt mikor egész nyáron nem volt semmi, csak szinte télen, de akkor tartott 8 napig is, de télen is volt mikor egy hónap kimaradt. Remélem neked nem ez a bajod, mert ez sok gonddal jár sajna.
Ugy nem de erre vannak különbözõ módok. Tini ambulancián (aszem igy hivjak nalatok Magyar o.-n) ott is van nõgyógyász oda kellene elmenned!
Szia! Elöször is nyugtalanságra semmi ok. A szervezeted még fejlödésben van, a hormonháztartásod sem rendezödött még. Elmenni az orvoshoz, hogy felírja a fogamzásgátlót, amitöl kapsz egy "szép szabályos 28 napos ciklust", szerintem még felesleges. Úgysem élsz még nemi életet, s már elötte teletraktálni egy fejlödö szervezetet hormonokkal, én ez ellen vagyok. Szerintem várj még egy kicsit, persze orvossal is nyugodtan megbeszélheted az egészet. Én is késön (14 évesen) kezdtem el menstruálni, és kb. jó 3-4 évbe telt, mire beállt.
A fogamzasgatlo szedese csak azert hogy bealljon a menszesz ne kezd el szedni! De azert nem art ha dokihoz fordulsz.
Semmi szükség arra, hogy egybõl bepánikolj néhány ember ritka tapasztalata miatt! Nekem 12eves koromban volt elõször, most 19vagyok és egy éve rendszerezõdött mióta fogamzásgátló tablettát szedek. Addig ugyanilyen problémákkal küzdöttem, sõt volt, hogy hónapokig nem menstruáltam. Rengeteg dolog közrejátszhat, idegesség, az imunrendszered állapota, felfázás és még sorolhatnám... Önmagában általában nem gond ha bizonyos határokon belül nem rendszeres, persze ha mondjuk nemi életet élsz akkor ez okot adhat idegeskedésre... Egyébként 17-18évesen már kellene rendszerezõdnie az orvosi könyvek szerint, de ha te aggósza helyzeted miatt akkor már csak megnyugvásként is legjobb lenne nõgyógyászhoz fordulnod és õ megoldja a problémád... :)
A kérdező hozzászólása: Hiába megyek nõgyógyászhoz, õ nem viszgálhat meg "úgy"mert még szûz vagyok.
Én is 14 évesen menstruáltam elõször, és soha nem volt rendszeres. Nyáron, 18 és fél évesen mentem el nõgyógyászhoz, mert elegem lett belõle, hogy hónapok óta már semmi nem volt. Én is szûz vagyok, de a doki megvizsgált. Rendesen hüvelyen keresztül, de egy ujjal, nagyon óvatosan. Szóval attól, hogy szûz vagy, még elmehetsz dokihoz. Én nem mondom, hogy most azonnal menj, azt sem mondom, hogy ne menj. Én csak a saját tapasztalatom írom le: A doki nem hitte el, hogy képes voltam várni idáig. Szerintem már másfél évvel korábban el kellett volna mennem, és jól lecseszett, hogy hagytam a dolgot húzódni. Ja és mivel nem találtak semmit, ezért fogamzásgátlót kaptam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!