Találatok a következő kifejezésre: Nem régen a (5436 db)

Nem rég a birtokomba jutott néhány értékesebb kõ melyben régi elpusztult élõlények maradványai találhatók, hogy tudnám kiszedni ezeket?

Legjobb válasz: amennyire tudom el szokták körülötte csiszolni a követ, de ezt szakemberek végzik nagyítóval, mikroszkóppal, meg apró szerszámokkal. szerintem otthon esélytelen.

amennyire tudom el szokták körülötte csiszolni a követ, de ezt szakemberek végzik nagyítóval, mikroszkóppal, meg apró szerszámokkal. szerintem otthon esélytelen.
Barkácsáruházakban lehet kapni, kézi gravírozókészletet. Ebben van többféle méretû fúró és csiszolófej, és polírozó korong is. Ezekkel eredményesen dolgozhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz, nem szeretném szakemberhez vinni mert még a végén nem kapnám vissza.
Ha te elkezded furkálni, akkor abból nem sok érték marad.
Mégis milyen "kövekrõl" van szó? Milyen állati maradványokat tartalmaznak? Mert pl. a nummuliteszes mészkõ nagyon gyakori, komplett hegyvonulatok épülnek fel belõle, és bár látványos, kimégy az erdõbe, és szedsz szekérszámra. Ha valami komolyabb leleted van, mondjuk megkövült levél, trilobita, cápafog, stb, annak persze már lehet értéke. És az ilyet tényleg jobb szakemberre bízni. Haverom paleontológusnak tanul, vittem már neki pár cuccot, és eddig még soha nem felejtõdött nála semmim. :) Üdv.: polarbeer

Hogyan lehet (akár jogilag) kilakoltatni egy családot a házamból akiknek tulajdon joguk nincsen és nem rég a lakcímüket is megváltoztatták az enyémről?

Már felszólítottam őket a távozásra, de nem történt változás, mindennek tetejében még a rezsihez sem járulnak hozzá.

Legjobb válasz: Jogilag nehezen Beszélj a jegyzõvel A közmûveket ha lehet köttesd ki mert nagy károkat tudnak okozni. A kérdés második felét nem értem "és nem rég a lakcímüket is megváltoztatták az enyémrõl?"

Jogilag nehezen Beszélj a jegyzõvel A közmûveket ha lehet köttesd ki mert nagy károkat tudnak okozni. A kérdés második felét nem értem "és nem rég a lakcímüket is megváltoztatták az enyémrõl?"
A helyzet nagyon körülményes, mert ha birtokvédelmet kérnek, akkor tulajdonosként nem sok esélyed van. Viszont ha te megelõzöd õket, és te jelented fel birtokháborításként, és nekik semmi bizonyítékuk sincsen arra, hogy õk ott laknak (bármilyen papír), akkor kiköltöztetheted õket. Vagy: amikor nincsenek otthon, kipakolod a cuccaikat, lecseréled a zárat, és aztán bizonyítsák õk, hogy ott laktak. Rizikós, nem éppen a legkedvesebb megoldás.
Igen hátrányos helyzetben vagy, mert kettõ lehetõséged van és mindegyiknek megvan a maga hátránya. Ha bíróságra mész az idõigényes és hatalmas tartozást fel tudnak halmozni addig a lakók. Az elsõ ítélet 6 hónap múlva fog megszületni amit a lakóid meg fognak fellebbezni és az újabb 6 hónap a végleges ítéletig. Majd kapnak 30 napot, hogy elhatják a lakást. Sajnos megjártam ezt az utat. Több mint egy évig ott tudnak még lakni, ha bírósági utat választod és ez idõ alatt hatalmas közmû tartozást tudnak felhalmozni, és a lakást is szépen tönkreteszik. A másik lehetõséged, hogy pár ismerõssel kirakjátok õket. De ekkor ha feljelentenek akár börtönbüntetést is kaphatsz.
bíróság ... érdeklõdj panasznapon, de vidd a szükséges iratokat is
#3 igazad van, de az az érdekes helyzet van, hogy a saját lakásodból sem költöztethetsz ki erõvel egy jogcím nélküli lakáshasználót, mert az önbíráskodás
Bocs elsõ de míg a bíróság kilakoltatja......
10-en összefogtok, aztán kiteszitek õket, az se gond ha törik pár csont.
http://www.youtube.com/watch?v=qMzzDOigHKo így kell csinálni, mint ahogy Gömbi

Hallotam nem rég a ráidóban egy "zsüp, zsüp" refrénű francia számot, amit egy lány énekel! Mi lehet ez?

Legjobb válasz: biztos, hogy francia szam volt? en ismerek egy ehhez hasonlot, csak angol.... Cher- The shoop shoop song

biztos, hogy francia szam volt? en ismerek egy ehhez hasonlot, csak angol.... Cher- The shoop shoop song
Ez a "zsüp-zsüp" (leírva jupe-jupe) szoknyát jelent magyarul. Most nincs idõm, de majd utánanézek a You-tube-on, hogy van-e ilyen címû szám. Addig te is keresheted jupe cím alatt, hátha rálelsz!


Elöször szexeltem nem rég a barátommal. Ti milyen gyakran szexeltek/tetek ezután, vagy ez csak úgy jön amikor kedvetek van?

Legjobb válasz: Hétfõn, szerdán és pénteken pontban este 5-tõl 6-ig. Hétvégente maximum egy alkalommal, egy maximum huszonötperces menetet, de csak páratlan heteken.

Hétfõn, szerdán és pénteken pontban este 5-tõl 6-ig. Hétvégente maximum egy alkalommal, egy maximum huszonötperces menetet, de csak páratlan heteken.
Ez mindenkinél változó, nem lehet így megmondani. Mi mondjuk ritkán szexeltünk az elsõ barátommal a legelején, mert nem volt rá lehetõségünk, a szülei nem engedték meg, így csak néha titokban tudtuk csinálni.Késõbb amikor az anyja is beletörõdött, akkor már amilyen gyakran csak tudtunk:) Másoknál nyilván máshogy volt, ti ha lehet csináljátok amikor kedvetek van.
élvezted?ha igen minden nap csináld
ott a pont
én napi 2x, 3x, de van hogy3 napig nulla nincs erre szabály, ahogy jól esik
Mi 3 es fel eve vagyunk egyutt, es sajnos csak heti 1 jon ossze.A pasim mostanaban nem akarja...Nem tom mi lehet a gond....:(
Védekezés nélkül akármikor teherbe eshetsz!.
Ha nyitott a méhnyakad csak egyet tudok tanácsolni: Járj nyitott szemmel, és keresd meg a megfelelõ embert akinél ott van a kulcs..a méhnyakadhoz..
A kérdező hozzászólása: Ja és amugy nem ment el bennem. Nagyon kevés idõ volt.
Tök mindegy, hogy elmegy-e benned vagy sem, ha nem védekeztek, IGEN, TERHES LEHETSZ! elõváladékról hallottál már? Vagy csak szexelsz ész nélkül? elõbb talán fel kellene nõni... -.-"
Az nem számít. Nem nagy az esély...Védekezz.

Mit tesztek, ha szeretni akarjátok az anyósotokat? De most, hogy eljött hozzánk - hiszen most született nem rég a babánk - mindenfélét mondott nekem nálunk, hogy most akkor mit csináljak. Pl. A konyhában.

Tényleg szeretni akarom. Kérlek, adjatok tanácsot! Ne olyat, hogy utáljam, meg ne is foglalkozzak vele. Õ ilyen. Meg akarja mondani, mit csináljon az ember. Csak nekem nem esik olyan jól, amikor elmondja, hogy a h?t?b?l miért nem adtam oda a fiának, ami ott maradt, ha én nem ehetem meg a szoptatás miatt...

Legjobb válasz: Nehéz dolog. Én jóban vagyok anyósommal, de pont azért mert ilyen hülyeségek miatt nem ba*ogat. Tényleg csak azt tudom írni, hogy hagyd rá, jó-jó, azt kész. Nem kell foglalkozni vele.

Nehéz dolog. Én jóban vagyok anyósommal, de pont azért mert ilyen hülyeségek miatt nem ba*ogat. Tényleg csak azt tudom írni, hogy hagyd rá, jó-jó, azt kész. Nem kell foglalkozni vele.
A szeretetet nem lehet kényszeríteni. Ülj le vele hosszabban beszélgetni, talán még össze is barátkoztok
Nálunk ugyan ez a helytez.Nemrég szültem és jött az anyos.Alapjában rendes, de amikor ugy kezdi nem akarok beleszolni de....Akkor a falra tudnék mászni.Hagyd rá ha nem tul tolakodo, ha tulzásba viszi akkor mond el neki, hogy nagyon szereted és adsz a véleményére, de ez most a te családod és ugy akarod csinálni ahogy szerinted helyes.Ha tévedsz majd te kijavitod.Tartsa tiszteletbe.Én igy tettem és bár nem tetszett neki másnap tultette magát és most minden rendben.kitartás...
Állj ki magadért, mert különben teljesen a fejedre fog nõni. Nem kell kinyírni egymást, kedvesen mosolygósan, de határozottan szólj vissza. Ha most elfogadod az alárendelt szerepet, akkor késõbb sokkal nagyobb veszekedések lesznek. Persze mindent csak tisztelettel, kedvesen, udvariasan. Apróságokon nem érdemes leállni veszekedni, azt engedd el a füled mellett, de a fontosabb dolgokban vagy amivel tényleg megbánt, állj a sarkadra! Az én anyósom nagyon nehéz eset, de megtanultuk egymást kezelni. Sosem fogjuk egymást szeretni, de nincs vita. A férjem és a gyerek is jól érzi magát, amikor mindketten jelen vagyunk, nincs feszültség és ez az igazán fontos! Nem kell egymásba szerelmesnek lenni, ha nem olyan anyósod :)
A kérdező hozzászólása: De, lehet szeretni, tényleg. Csak sajnos az ilyen dolgokat nehezen nyelem le... De azt hiszem, tényleg elengedhetem ezeket a fülem mellett...
Nehéz! Ha elengeded a füled mellett amiket mond, akkor csak belül forr benned a düh, ha hangot adsz nemtetszésednek, akkor meg te leszel a rossz. Ha vigasztal: az én anyósom ha el is jött, akkor a gyerekre éppen rápillantott, a lánya két gyerekét meg egész nap dajkálta. Én neki nem mondtam, a férjemnek panaszkodtam, de rájöttem, hogy neki is ugyanolyan rosszul esik mint nekem. Arany középút nincs, de kitartás!
Ha ilyen erõs benned az elhatározás, hogy elfogadod olyannak amilyen, szerintem menni fog. Mindig arra gondolj, hogy õ a te férjednek az édesanyja, és hálásnak kell lenned emiatt neki. Az én anyósom se volt a szívem csücske, de ha a jót keresed benne, egy idõ múlva megtalálod és nem fognak annyira bántani ezek a dolgok. Sõt , õ is észreveszi a változást és nem lesz annyira ellenséges veled. Sok boldogságot az új családodhoz! Szerintem jó úton haladsz.
Hát igen, nekem is fáj, már az is ha csúnyán néz anyukámra a férjem... :o) Nehéz dolog ez, de ha elhatároztad, biztos, hogy menni fog. Most még én is emiatt szenvedek sokszor, mert elõjön a kisördög és akkor felbosszantom magam, de utána rájövök, hiába, én ettõl több vagyok, nem ragadhatok le ilyen apróságokon, s akkor elfelejtem amiért az elõbb még haragudtam. Utolsó voltam :o)
A kérdező hozzászólása: :)

14 éves Lány vagyok. Kétoldalú dongalábbal születtem. Bal lábamon gipszel helyrehozták, jobb lábamat műtötték. Nem rég a bal lábamon nagyon elkezdett fájni a térdem ezért orvoshoz fordultunk. (lent) (? )

Elküldtek röngenre majd sebészetre ahol gipsz sínt kaptam. Ma voltunk levetetni, és most mégjobban fáj a térdem mint elötte. Azt mondták a röngen felvételen láttak egy foltot a térdemen de nem tudják hogy miaz. 2Hónap múlva ujra röngenre kel mennem. Mi lehet a probláma? Hogy kezeljem? És mit tegyek addig hogy kevésbé fájjon?
A kérdező hozzászólása: igen ezt ismerem de amire én gondolok annak a címe is német és az elõadó is. :)
Nem lehet semmi.A legtöbb csajnak ilyenkor vérzik..majd elmúllik.
Attól függ mennyire vérzik, ha nem nagyon akkor nincs gáz, lényegében elszakadt a szûzhártyája, az vérzik egy kis ideig.
A kérdező hozzászólása: Kossz nagyon szepen mind ketotoknek nem nagyon verzik .. de meg mindig szoval remelem h nem lesz semmi gaz :|


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!