Találatok a következő kifejezésre: Nem rég voltunk a (257 db)

Van itt olyan aki nem rég szült a Bajcsyban? Mit kell vinni a babának és a kismamának? Voltunk benn h megkérdezzük, de nagyon elfoglaltak voltak, nem foglalkoztak velünk. Találtunk egy papírt amire egy két dolgot kiírtak de hát sztem nagyon hiányos!

Legjobb válasz: Szia! Én is most fogok szülni a Bajcsyba. ezt találtam: [link] van itt egy sor,hogy mit kell bevinni:) Szerintem minden benne van! Gyors szülést! üdv. 38+6 napos kismami

Szia! Én is most fogok szülni a Bajcsyba. ezt találtam: [link] van itt egy sor, hogy mit kell bevinni:) Szerintem minden benne van! Gyors szülést! üdv. 38+6 napos kismami
Babának: pelus, popsitörlõ, benti sapka, kiskesztyû karmolás ellen, hazamenetelhez kell csak ruha, cumisüveg és ha akarsz, cumit. Szülõszobára: Hálóing!! és vigyél betétet is (elvileg adnak, de nekem pl nem jutott). köntös, papucs, törölközõ, wc papír, irataid. Víz és szõlõcukor vagy hasonló. meg a vajúdáshoz amit érzel: homeopátia, illóolaj, zene, stb...Fényképezõ! Gyerekágyra ezeket pakoltam: tisztálkodószerek. sok betét, bugyi, hálóing vagy pizsama vagy szabadidõ. tányér, pohár, szívószál. aztán ha akarsz szoptatási kellékeket vinni: bimbóvédõ, mellszívó (de van bent a csecsemõsöknél is), melltartóbetét, esetleg szoptatós melltartó. hirtelen ennyi jut eszembe
a textilpelus és a popsikrém lemaradt. meg ugye külön papucsot érdemes tusoláshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat :D 36+6 kismama :D

Nem rég voltam elõször együtt a a barátommal és azóta nagyon fáj ha pisilnom kell mitõl lehet? El fog múlni?

Legjobb válasz: el fog mulni..ha egy hét után sem múlik el véletlen, akkor tessék azonnal nõgyógyászhoz fordulni

el fog mulni..ha egy hét után sem múlik el véletlen, akkor tessék azonnal nõgyógyászhoz fordulni
Valószínû el fog múlni! :) de ahogy elöttem is mondták, ha megse mulna el, akkor menj el dokihoz.
Sex utani holyaghurut :(
Nem kell semennyit várni, ha nagyon fáj, azonnal menj orvoshoz. Attól nem fog meggyógyulni, ha nagyon fáj, csak neked lesz rosszabb. Menj orvoshoz! MOST!
Azt nem értettem, hogy most volt elõször életedben szexuális kapcsolat, vagy a mostani pároddal volt elsõ alkalom... én mindenképpen dokihoz mennék, mert lehet hüvelyi fertõzés is, gyulladás egyebek, aminek a szövõdményei rosszabbak mint maga a tünet és az alap probléma. Nem vesztesz semmit, felírnak valamit ha kell és rendbejössz...
Rengeteg folyadékot kell innod, 3-4 liter(víz vagy langyos tea)-ez átmossa a veséd és a húgycsõ vezetéked, ezután nem fog fájni, ha nem múlik néhány napon belül menj orvoshoz, ad gyógyszert!a szexuális együttlét elõtt és után érdemes zuhanyozni így elkerülhetõ a bakteriális fertõzés!remélem tudtam segíteni, jobbulást
ezért kell análba tolni. ott jó lesz
Múlik a fellángolás.
Hullámvölgy, majd elmúlik, vagy ha konkrét problémát is vannak, de nem foglalkoztok vele, akkor rosszabb lesz.
A kérdező hozzászólása: Nincs konkrét probléma, csak nem tudom mit érzek
Idõ... gondolkozz, tegyél rendet magadban és dönts! Tudom hogy nehéz, és nem könnyû. De ez hosszútávon nem fog mûködni ha nem beszélitek meg a problémát, és te nem gondolkodsz el hogy mit akarsz.
arra, hogy hülye és gyerekes.
Valószínûleg azt, hogy nem szereti a növényeket, vagy csak nem elég környezettudatos :P Egyébként pedig leginkább azt, hogy van egy gondolata, ami nagyon forog a fejében, de nem tudja rászánni magát, hogy kimondja. Vagy nem tudja, hogyan mondhatná.
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Koszi a bala
A kérdező hozzászólása: #2 XDDDDD ez jo volt, lehet hogy igazad van :D
Amikor amellett vagyok aki szerelmes belém az is mindig a kezét tördeli meg szorongat valamit. Mert szerintem ideges azért csinálja.
[link] Vagy csak gyûjtõ életmódot él.
Valamilyen mellékcselekvést. Esetleg zavarban volt kicsit, vagy például gyakran elõfordul, hogy az emberek beszéd közben piszkálnak valamilyen tárgyat/saját kezüket, stb. Lehet, hogy nála ilyen pótcselekvés volt a levéltépkedés. De azt nem értem, hogy miért tulajdonítasz ennek ekkora jelentõséget.
Azt, hogy egy szivtipro.
A levelek elkezdték õt cikizni, ezért mindenképpen el akarta õket hallgattatni :)
Jé nálam meg a lány csinálta. Egy buta, felszínes liba, aki volt képes megsérteni, mert ronda vagyok szerinte. -.- Õ sem szép csak én marha azt hittem, hogy aki csúnya lány az majd kedvesebb és megértõbb lesz, hát tévedtem, úgy látszik minden lány gonosz, kegyetlen, önzõ.
lehet pótcselekvés vagy csak unalmában
Lehet, olyat mondtál, hogy téged szeretett volna megtépni, csak így humánusabb.
vagy ideges, feszült vagy csak szimplán gyerekes

Nem rég voltam fodrásznál, göndör hajam van, de a fodrász beszárította szép egyenesre. De az első mosás után borzalmas lett a frizurám, otthon nem tudtam egyenesre szárítani, pedig vettem körkefét. Mit tegyek?

Nem szeretném vasalni a hajamat, mert hallottam, hogy nagyon káros.

Legjobb válasz: Hajvasalo es fekete taft:) vagy fodrasznal keratinos hajegyeneaites. En is szenvedek ezzel, csak azzal a kulonbseggel ha gondoritem kiegyenesedik, ha vasalom gondorodik:)

Hajvasalo es fekete taft:) vagy fodrasznal keratinos hajegyeneaites. En is szenvedek ezzel, csak azzal a kulonbseggel ha gondoritem kiegyenesedik, ha vasalom gondorodik:)
Megsúgom kedves kérdezõ, hogy a rendszeres hosszan tartó hajszárítózás ugyanolyan káros, ha nem véded megfelelõen a hajad. Hajvasalást is nyugodtan kipróbálhatod, ha veszel hajhõvédõt amivel vasalás elõtt lekezeled a hajad. Az az igazság, hogy ha hajszárítás elõtt (fõleg mikor hosszan tartó beszárításról van szó)sem kezeled a hajad hõvédõvel, akkor az ugyanolyan káros mintha védõ nélkül hajat vasalnál.
kérdezd meg a fodrászt, hogy mi a frásznak szárította egyenesre, göndör hajjal nem tud kezdeni?

Nem rég voltam beteg lehet h attól késik a menszim?

Kb 1 napja múlt a betegségem de nem jött meg. Lehet h emiatt késik? Vagy az is lehet h terhes vagyok? Mert a barátommal óvszer nélkül szeretkeztünk de nem élvezett el bennem.. Mi miatt nem jön meg? 1-2 napja késik.

Legjobb válasz: Persze, lehet a betegség vagy a gyógyszerek miatt. De ha nem védekeztek akkor akár lehetsz terhes is. Talán védekezz máskor.

Persze, lehet a betegség vagy a gyógyszerek miatt. De ha nem védekeztek akkor akár lehetsz terhes is. Talán védekezz máskor.
Az igaz, de van olyan hibástökû görény amelyik belövi... -.-" XD
ha viszont használhatnak gumit, nem allergiásak rá vagy egyik félnek sincs vele gondja, akkor nem értem, h miért nem lehetett felhuzni egyet.. az anatómiakönyv szerint 20% akkor, ha beleélveznek a nõbe, peteéréskor.. tehát azért vágod a különbséget..
fogamzásgátló módszer, csak nem túl hatásos.. nálam bejött :)
Jó, akkor te "védekezz" így, biztos hatásos. Meg a pasinak is kellemes lehet a párja helyett arra figyelni, mikor vegye ki. Az egésznek semmi de semmi értelme.
a pasimnak sokkal jobb ugy befejeznie, hogy nem bennem megy el.. ez eleve lehetetlen, mert nem szedhetek tablettát.. mindenki ugy védekezik, ahogy akar.. én se szólok bele a te dolgodba. kérdezõnek - nyugodj meg, nem lesz semmi gond, de nem tudnátok mégis vmi mást is alkalmazni mellé? mondjuk pharmatexet?
*fogamzásgátló módszer Igen. Annak, aki férjnél van, befejezte az iskoláit, van munkahelye legalább 2 éve (hogy kapjon gyest meg gyedet) és spórolt pénze (hogy ha elmegy szülni, ne haljanak éhen), és nem lenne tragédia, ha "becsúszna" egy gyerek, felnevelnék együtt a férjével, csak még kifejezetten nem gyúrtak rá a gyerekprojektre. De nem egy tininek, akinek se végzettsége, se állása, se élettársa, se férje, csak egy barát, aki ma még van, az elsõ probléma esetén viszont holnap lelép, köd elõttem, köd utánam. Marad az abortusz, vagy a lány családja majd nevelgeti a lányt is meg a gyerekét is tovább.
igen, a tiniknek valóban nem az, én se tini vagyok.. de a kérdezõrõl nem tudjuk, h hány éves..
1, 2 nap az még nem vészes.Viszont elég felelõtlen vagy, hogy nem védekeztetek.
Nem bzmg, nincs sok esély rá. Ez megnyugtat? Több esély van rá, mintha védekeznél. Miért nem lehet felfogni, hogy a megszakításos közösülés NEM fogamzásgátló módszer?
Hogyne. Ha tudnak vigyázni. Persze. Azért kérdezik utólag mindig, hogy "lehetek-e terhes" meg szedik a 72 órást és csinálják teszteket orrba-szájba.
A kérdező hozzászólása: Amúgy sok esély van rá h úgy legyek terhes h nem bennem élvezett el a barátom?
A kérdező hozzászólása: Amúgy 2 napja csináltam egy tesztet ami negatív lett csak félek h nem megbízhatók ezek a tesztek..
Egyrészt egy-két nap nem számít semmit. Másrészt a tesztek csak hetek múlva adnak megbízható eredményt. Harmadrészt VÉDEKEZZ, és akkor nem kell izgulnod állandóan.
én is szoktam gumi nelkul szexelni, és nem lett tole bajom.. habár ez nem fordul elõ túl sokszor, szerencsére..
2 nap alatt semmit se mutat ki.. várj még 2 hetet..
A kérdező hozzászólása: 10 napot vártam és akkor megcsináltam a tesztet ami negatív lett , de most nem jött meg a menszim és aggódok :\
nyugi.. ez csak 1 kis késés.. ne izgulj..
Mondjuk a teszt árából vehettél volna két csomag gumit és most nem kellene izgulnod. Borzasztó ostoba a mai fiatalság...
vannak, akik nem használhatnak gumit.. ha tudnak vigyázni, akkor nincs gond..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, amúgy 16 éves vagyok.

Mivel mindig szőke voltam, és nem rég festettem a hajam barnára, milyen színű sminkek, rúzsok, szemfestékek állnak jól?

Legjobb válasz: a szemed színétõl, formájától, a bõröd színétõl, az arc formádtól, és az öltözködési stílusodtól is függ többek között. így nehéz lenne megmondani. Kísérletezgess. A natúr hatású sminkek mindenkinek jól állnak :))

a szemed színétõl, formájától, a bõröd színétõl, az arc formádtól, és az öltözködési stílusodtól is függ többek között. így nehéz lenne megmondani. Kísérletezgess. A natúr hatású sminkek mindenkinek jól állnak :) )
szemedszinétõl függ a legjobban hogy mi emeli ki:) A szemed szinének az ellentéte kelti a legjobb hatást, mert ez a szín lesz a kontraszt és kiemeli a szemed színét, az a legjobb szerintem, ha ugyan olyan színút használ nem tünik ki annyira ZÖLD szemeket ezek a szinek emelik ki: -piros, mert az a komplementer színe. Ezért a bordó, lila, réz tónusok, rozsda színek, barack és meleg barna színek emelik ki jobban:) BARNA: Barna szemüek szerencsések, de a legszebbek a zöld, türkiz, fém és lila tónusok tónusok KÉK: kéknek a narancssárga a komplementer színe, ezér a narancs tónusok, barna aranyárnyalatokkal mint a réz, bronzs és arany Szürke: szinte azok a színek amik a kék szemüekhez való, csak hidegebb tónusok és még nagyon jól megy hozzá a lila, rózsaszín Bõr szín tõl is függ ha, fehérbõrû vagy akkor kicsit gyengébb és kevesbbet használj, de mégse félj a megszokottól eltérni:)
Mennyire vert lassabban?A szonográfus biztos mondta volna ha baj van.
A kérdező hozzászólása: Nem sokkal de nekem egybõl feltûnt. Nem mondta hogy baj, azt mondta ha mocorogna akkor gyorsabban verne. Majdnem aludt a pici sõt, el is aludt egyszer.. De amikor mocorgott akkor nem hallgattuk. De akkor is aggódom :( Volt már másnak is ilyen? Tényleg csak az alvás miatt vert lassabban?
Ahogy nõ, egyre lassabban ver a pici szívük:) Nem kell aggódnod, én most voltam 15 hetesen, és 150-et vert.
A kérdező hozzászólása: Már mindegy a kérdés, 7-ig rendel a dokim ma inkább nézetek vele egy szívhangot. Úgy legalább megnyugszom ha nincs baj.
Majd írd meg mi volt, remélem nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Nem volt semmi gond szerencsére, mondta az orvos, hogy néha változik. De nagyon kiabált, hogy miért nem mentem hamarabb mert az baj is lehet. De tényleg ebben igaza van, már tegnap kellett volna mennem. A szonográfust is lehordta, mert mondania kellett volna, hogy menjek dokihoz.

Hány ml-sek a balea termékek? Nagyon régen voltam a dm-be és semmit nem tudok róluk pedig jó lenne. Valaki segitene?

pl arctisztító,tonik,arcradír de legjobban a sampon és ez érdekelne Balea Men Clear+Care Antibakteriális Arctisztító Gél ((:

Legjobb válasz: a samponok 250ml

a samponok 250ml
7.8-ig jó.
Szia:) Nekem 7.8 lett mikor voltam terhelésen és a dokim szerint elég rossz eredménynek számit, aztán elküldtek ujra és az már jo lett naon 5.5!Diétáznom kellett(kell)!Ne aggodj csak kerüld az édességet és a tésztaféléket:) Énis ezt teszem és sokkal jobban érzem magam.34hetes kismama:) Boldog babavárást:)
Kórháza válogatja, de általában 7 felett már diétáztatnak. Ha betartod a diétát, és jársz dietetológiára, semmi bajotok nem lesz!!
nekem 10.6-os volt a cukroterhelésem. 160 grammos szénhidrát diétát kellett tartanom (nem is híztam semmit a terhesség alatt). nagyon szigorúan betartottam, és szültem egy normális súlyú (3280 gramm) teljesen egészséges kisfiút, aki már elmúlt egy éves. A cukrom a szülés után visszaállt a normálisra. szóval nagyon tartsd be a diétát, semmi nassolás, és nem lesz baj. Igyál sok folyadékot (vizet) is. Boldog babavárást!
Azért nem olyan szörnyû a helyzet. Nekem is 8, 2 lett a terheléses cukrom, és elõször 160 g-os CH diétával kezdtem, hetente járok kontrollra a dietetikushoz: minden héten egyszer éhgyomri vérvétel, aztán a reggelimet megeszem, aztán egy óra múlva megint vérvétel. Van, hogy vizeletet is kell vinni. Majd az erdményt nézi a dietetikus. Most adott plusz 10 g ch-t, így 170 g-os ch diétán vagyok. 5 hete csinálom, és azért néha elcsábulok egy egy túrórudira, egy gombóc fagyira, ma pl. túrótortát ettem marcipánnal, mert szülinapoztunk. Szóval nem szenvedés az egész, bár az elején és is utáltam. Egy nap 6x kell enni, leszoktam a cukros dolgokról, üdítõkrõl, így már 5 hete nem híztam és nem is fogytam semmit. A baba elveszi azt ami neki kell, és én sem 25 kiló plusszal megyek szülni. (mert ahogy magamat ismerem diéta nélkül már 15 plusznál járnék. Így 7-nél tartok már 5 hete) A magas cukor akkor jelent gondot a babóra, ha nem kezelik. Mindenfélét mondanak: mélepényelöregedés, koraszülés, szülés utáni inzulinproblémák a babánál stb. de én hiszem azt, hogy ezek csak tényleg szélsõséges esetben következnek be. Ez a cukorterheléses vizsgálat is újkeletû, régebben nem nézték. Ha néha elcsábulunk a diéta során, az még nem azt jelenti, hogy bajt csinálunk! A bébi tényleg nem a cukortól nõ, ezért felesleges kalória. A nagy babák viszon tényleg ebbõl (is) lehetnek, ha valakit nem kezelnek. Nem a terhes vitaminoktól! Szerintem nincs olyan, hogy Tilos ezt meg ezt enni, hanem ha megkívánjuk, akkor a diéta alpján, mértékkel. Már az is sokat számít, hogy a diétára hangolódsz. A védõnõ vagy a doki nem küldött el dietetikushoz még? Majd õ megmondja, mit hogy kell csinálnod. Semmi gond nem lesz ezzel, ne aggódj. További boldog babavárást! 32 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!