Találatok a következő kifejezésre: Nem rég le (293 db)

Mért nincs német régi himnusznak magyar felirata jó lenne valaki le fordítaná?

Bár tudom nacionalista a himnusz de azért szívesen megnézném mit jelent magyarul a szövege...

Legjobb válasz: Ma is csak azt a himnuszt használják, mint régen, csak elhagytak belõle egy szakaszt. Cenzúrázva. http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9met_himnusz

Ma is csak azt a himnuszt használják, mint régen, csak elhagytak belõle egy szakaszt. Cenzúrázva. http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9met_himnusz
Nem hagytak el semmit, csak régen az elsö versszakot, ma meg a harmadikat éneklik. A himnusz ugyanazzal a szöveggel létezik, mint ahogy azt 100 éve megírták.
Itt meghallgathatod mind a három strófát, teljes terjedelemben...:) ))) http://www.youtube.com/watch?v=-F1XsxE-xpM
Na, jó... 170 éve...:) ))
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :) )

Igényeltem új típusú útlevelet a régi még nem járt le ha nem veszem át a hivatalban érvényes marad a régi és menyi ideig vehetem át?

Legjobb válasz: Ha nem érvénytelenítették a régit, akkor a lejárati idõig érvényes. 15 napig tárolják az iratokat aztán visszapostázzák a központba

Ha nem érvénytelenítették a régit, akkor a lejárati idõig érvényes. 15 napig tárolják az iratokat aztán visszapostázzák a központba

Miért csinálja ezt miért nem száll le rólam? Nem rég szakítottunk a barátommal és folyton rólam beszél.

Barátaimtól vissza hallom hogy soha többet nem akar járni velem meg hogy õ mennyire utál de könyörgöm akkor miért nem szar le és hagy békén végre?

Legjobb válasz: ...te meg ugyanúgy nem szarod le, hogy õ nem szar le... Tehát te is része vagy az oda-vissza közvetett párbeszédnek.

...te meg ugyanúgy nem szarod le, hogy õ nem szar le... Tehát te is része vagy az oda-vissza közvetett párbeszédnek.
Te miért nem szarod le?
Mert szeret, és nagyon lelki sérült lehet..nagyon sokat jelenthettél neki, ha ennyire emleget.. azt reméli hogy talán egyszer újra boldogok lehettek. Csak most biztos meg van kicsit hibbanva a ténytõl, hogy nem lehet a tied. :) Hidd el, a szerelem ilyen.

Lehetséges, hogy megjavult a dvd írom? Vettem egy új gépet, de a dvd olvasót nem cseréltem le, pedig a régi gépemben 10-ből 9x nem írta meg a dvd-t.

Viszont most megírtam egy csomó dvd-t, és mind jó. A régi gépemben egy noname táp volt. Lehet , hogy a táp volt a ludas?

Legjobb válasz: Meglehet, hogy nem bírta már el a DVD írót, de az is lehet, hogy a régi alaplapoddal nem éppen volt kompatibilis.

Meglehet, hogy nem bírta már el a DVD írót, de az is lehet, hogy a régi alaplapoddal nem éppen volt kompatibilis.

HELP Helo. Nem rég vettem egy barátpapagáj-t még kicsi 2hónap körüli, és nagyon nagyot harap ha fel akarom venni HOGY SZOKTASSAM LE RÓLA?

Kézzel nevelt, elvileg egy hete van nálam, nagyon aranyos szép minden nap kint van 4órát kb... és nincs is baj mert idejön ha szólok neki, szépen ül a vállamon de viszont ha mondjuk fel akarom venni az asztalról a kezemre rögtön CSÍP de nem kicsit hanem nagyon nagyot és mikor a nyakamon ül-t szó szerint kiharapott bel?le egy darabot, és szégyelem kimondani de félek t?le, mert ha nyúlok felé(nem mindig de álltalába) rögtön nyujtja a nyakát mintha bele akarna csípni a kezembe, pedig én nagyon szeretem, DE HA HARAP NEM TUDOK VELE MIT CSINÁLNI, valami jó ötlet mivel szoktathatnám le? valaki légyszi...:(((

Legjobb válasz: Nekem a tojó Hullámos papagájom csípett óriásit úgy hogy az ujjam és be lilult rosszabb esetekben el el eredt belõle a vér. Kedvenc csemegéje a háztartási keksz volt. Mikor nyúltam felé egybõl belém csípett ilyenkor be tettem a kalitkába elmentem tõle és kb. 2-3 perc múlva újra kivettem és mikor nem csípett akkor adtam neki kekszet. Végül rájött ha csíp be megy a ketrecbe ha nem csíp akkor viszont jutalomból kap kekszet!

Nekem a tojó Hullámos papagájom csípett óriásit úgy hogy az ujjam és be lilult rosszabb esetekben el el eredt belõle a vér. Kedvenc csemegéje a háztartási keksz volt. Mikor nyúltam felé egybõl belém csípett ilyenkor be tettem a kalitkába elmentem tõle és kb. 2-3 perc múlva újra kivettem és mikor nem csípett akkor adtam neki kekszet. Végül rájött ha csíp be megy a ketrecbe ha nem csíp akkor viszont jutalomból kap kekszet!
Elõször is nyisd ki a kalitkát , és a kalikába a legtávolabb rakd a kezed , ezt sokszor gyakorold vele . 2 nap után 5-10 centivel rakd közelebb a kezed (a kalitkában) és igy tovább . De ha elmész a kalitka mellett és medilyed , elkezdi verdesni a szárnyát, akkor azt gyakorold vele , amennyire csak tudsz a leglassabban menjél el mellette . Kérlek értékeld a válaszom !!!
http://www.youtube.com/watch?v=LbXHrqqEIp4 angol tudás elõny, de sztem anélkül is érthetõ... bár az én madaram már szelíd volt, mikor hozzám került, így személyes tapasztalatom nincs ez ügyben.
A kérdező hozzászólása: a ketreces dolog igy is ittvan, akkor a kekszet is bevezetem:D köszi mind2-õtöknek:)
A kérdező hozzászólása: köszi kaptál zöld kezet.:D De ha azzal nincs baj, a kalitkából nagyon szépen kijön rááll a kezemra és kijön nem repül el meg semmi ott marad a kezemen jön velem... csak ha valahonnan le akarom venni, de már kezd leszokni róla.:)
Amikor megcsíp szólj rá hogy nem és hagyd magára pár percre. Ha csípés nélkül jön dicsérd meg és adj neki jutalomfalatot.
Ja és ne mutasd ki hogy félsz tõle mert ha megérzi szinte biztos hogy megcsíp.
A kérdező hozzászólása: Szerintem még új voltam neki 1hét alatt nem volt az igazi már második hete van nálam már nem csip:D de köszönöm:)

Nem rég töltöttem le 1 filmet avi-ban, de nem játsza le semmi, még a bsplayer sem, mit tehetnék?

A video info.txt-ben egy link volt megadva, de azon az oldalon vmi baromságot írt ki.

Legjobb válasz: ha letöltöd a vlc media playert, abban minden kodek benne van, és le is fogja játszani. Nekem is hasonló problémám volt.

ha letöltöd a vlc media playert, abban minden kodek benne van, és le is fogja játszani. Nekem is hasonló problémám volt.
Windows XP: a Classic Media Player lejátssza az .avi fájlokat. Keresd meg a Windows fájlok között. De az Irfan View 4.25 is tudja, ha be van állitva, hogy felismerje ezt a kiterjesztést.
A kérdező hozzászólása: letöltöttem a vlc media playert, de nem játsza le, a classic media player sem :( pedig sima avi-ban van a film, eddig ezzel nem volt baj valaki segítsen!
Most próbáltam meg, a saját .avi fájlokkal: az Irfan View 4.25 tudja! Elméletben képnézegetõ, de sokkal többet tud. http://download.chip.eu/hu/IrfanView-3.99_61037.html Valahol van magyaritása is. Innen is le lehet tölteni. http://letoltes.prim.hu/letoltes/program/58300/ Opciók/Beállítások/Fájlkiterjesztések engedélyezése: .jpg, .avi stb. Pazar jó kis progi.
A kérdező hozzászólása: kipróbáltam az irfan view-et is, de azzal se ment :'( mostmár tényleg nemtom, h mi lehet a baj vele...
Adblock Plus (reklámblokkoló) letiltotta, valószínûleg valami trójai vagy vírus, féreg lehet benne. Mozilla Firefox a böngészõd és van benne Adblock Plus kiegészítõ? Ha nincs, akkor másutt tiltották le. Ne erõltesd a dolgot, töröld le és keres valahol máshol jobbat.

Miert merul le az Lg telefonom 1 nap alatt, mostmar 2 napja hogy regelre le van merulve? Eddig 1 hetet birta az aksija. A telefont majusba vettem, nem regi

Legjobb válasz: Mivel nem ismerem az operációs rendszerét, ezért gyanakodhatok arra is, hogy valamilyen program fut a háttérben aminek nem kéne, és ez is képes áramot fogyasztani. Ha viszont zenét hallgatsz rajta, vagy Bluetooth fülest használsz, ezek képesek 1 nap alatt lemeríteni a készüléket. Ha viszont készenléti állapotban van, és úgy merül le hogy alig használod és nem nyúlsz hozzá, akkor az sajnos nem normális mûködés, veheted elõ a garancia papírt, és irány a szerviz.

Mivel nem ismerem az operációs rendszerét, ezért gyanakodhatok arra is, hogy valamilyen program fut a háttérben aminek nem kéne, és ez is képes áramot fogyasztani. Ha viszont zenét hallgatsz rajta, vagy Bluetooth fülest használsz, ezek képesek 1 nap alatt lemeríteni a készüléket. Ha viszont készenléti állapotban van, és úgy merül le hogy alig használod és nem nyúlsz hozzá, akkor az sajnos nem normális mûködés, veheted elõ a garancia papírt, és irány a szerviz.
A kérdező hozzászólása: nem nem hasznaltam tegnap irtam rajta par smst de maskor meg tobbet beszelek rajta es akkor birja egy hetig .. hat szerintem is szerviz lesz koszi (:

Vasárnap lesz 3hetes a babucim, és a köldökcsonkja még nem esett le. Ma reggel viszont azt vettem észre, hogy egy kicsit bevérzett, nagyon megijedtem. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Szerintem pang alatta a váladék,kicsit gyúlladt is lehet,ezért vérzett be.Én is így voltam a kisfiammal,nagyon sokára esett le,és begyulladt a köldöke.Ahol egy kicsit elemelkedik minden pelenkázáskor szórj hintõport alá,hogy le tudja szárítani.Viszont ezt naponta egyszer fürdetéskor takarítsd ki alóla alkohollal,v hiperollal,ez jobb is mert nem csíp.

Szerintem pang alatta a váladék, kicsit gyúlladt is lehet, ezért vérzett be.Én is így voltam a kisfiammal, nagyon sokára esett le, és begyulladt a köldöke.Ahol egy kicsit elemelkedik minden pelenkázáskor szórj hintõport alá, hogy le tudja szárítani.Viszont ezt naponta egyszer fürdetéskor takarítsd ki alóla alkohollal, v hiperollal, ez jobb is mert nem csíp.
A kérdező hozzászólása: Alkohollal és púderrel tisztogatom, ahogy a kórházban mutatták, nagyon meg vagyok ijedve nehogy valami baja legyen. Holnap megyünk orvoshoz, remélem minden rendben lesz vele!
Szia! Ne aggodj, nem lesz semmi baj! En is annyira meg voltam ijedve, mert az en kisfiamnak sem esett le, csak a 3 heten. Azert van ez, mert nagyon vastag a koldokzsinor, az ovet aleg hosszura is hagytak, igy tovabb tartott amig leszaradt. Minden pelenkazasnal alkohollal, esetleg betadinos oldattal kell attorolgetni jol elol is hatul is, majd beszorni a puderral. Nyugodj meg, nem lesz semmi baja. Hallottam mar olyanrol is hogy 5 het utan esett le neki.
Az utolso valaszolo vagyok. Elfelejtettem megemliteni, hogy neki is verzett, de az orvos megnyugtatott hogy nincs semmi baj emiatt.
szia, rendesen alkohol, meg púder meg hidogén peroxidoztad jól ottbent??nem tudom miért nem száradt még le.Nekünk 9-10 naposan már tuti nem volt.

Reggel nem megy le semmi kaja a torkomon. Mit tegyek?

Próbáltam már mindenfélét enni reggel: joghurt, ropi, keksz, tejberizs, ha reggel eszek, úgy érzem felfordul a gyomrom és ki fogom hányni a kaját, de érdekes, hogy este meg semmi bajom a kajával. Viszont reggel állandóan hasmenésem is van. Szóval valami olyan kaja kéne, ami folyékony (mert a rágás az esélytelen), rengeteg kalóriát tartalmaz (hogy ne morogjon a gyomrom, mikor épp nem kéne), és nem hajt meg még jobban... létezik? vagy ha nem, hát mi tévő legyek? Nem normális, hogy egész nap nem eszek, este meg igen.

Legjobb válasz: Banánturmix, kakaó csak lemegy. Persze ha reggel nem meg,y akkor ne erõltesd, ehetsz tízórait is, pl, gyümölcsöket, vagy egy szendvicset.

Banánturmix, kakaó csak lemegy. Persze ha reggel nem meg, y akkor ne erõltesd, ehetsz tízórait is, pl, gyümölcsöket, vagy egy szendvicset.
Kávézol/cigizel?Én keményen, reggel azzal indítok, persze nekem nem megy le semmi reggel 7-8 elõtt, a kávétól viszont émelygek 6 óra, fél hét felé, ha pl.5 kor ittam. Szóval, ha is-is, akkor próbálj leszokni róla, hogy reggel is-is, de a kv-ról mindenképp!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!!! :)
Sokáig én is így voltam. Rájöttem, ha iszok egy pohár vizet, utána már tudok enni rendesen. ehetsz pl. zabkását. Nem kell rágni, lassú felszívódó, egészséges szénhidrát :)
Talán próbálj meg puffasztott kölesgolyót majszolgatni. A kölesben sok értékes dolog van, a puffasztottat pedig nem kell rágni. Amíg reggelente készülõdsz, be-be kaphatsz egy-egy darabot, és az szépen elolvad a szádban.
A zacskós levesektõl a hideg ráz :D Amúgy én sose reggelizek, ugyanúgy alig megy le a torkomon, csak bedobom a kávét és jóvan....nem vagyok éhes, egyáltalán nem, legalább 10-11 óra mire megéhezem...
Ne haragudj, de reggelire zacskós levest enni szerintem nagyon gáz :) Én is elég válogatós vagyok, reggel csak egy teát szoktam inni, amíg készülõdök, aztán útközben szoktam szerezni valami normális péksüteményt, azt szoktam enni napközben. Aztán sajnos én is este eszek rendesen. Hacsak munka miatt nem kell reggelizned, akkor szerintem ne erõltesd. Vagy egyél almát, azt útközben is lehet, banánt, vagy én például sokszor kekszet áztatok meleg teában. Direkt nem nyomok magamba kaját, azt nagymami már letudta.
A kérdező hozzászólása: Ja csak az a baj, hogy az ilyen tejes dolgoktól éhgyomorra nagyon elkezd fájni a hasam. Köszi az ötleteket, lehet, hogy a gyümölccsel fogok próbálkozni, vagy maximum még zacskós levessel. A pumpát nem próbálom ki, ha nem baj, második hozzászóló :D
Pumpával próbáld azzal biztos lemegy
A kérdező hozzászólása: Aha, mindkettõvel élek. Hát, köszi :)
az újhoz vidd.. a kikérõt nem neked kell leadni a réginél hanem az új dokinak kell hivatalból kikérnie a gyereked adatait....
A kérdező hozzászólása: Nekem adták oda a kikérõt, hogy adjam oda a régi gyerek orvosnak, és én még nem adtam neki át.
Ha még a régi orvosnál van a kartonja, akkor hozzá kell elmennetek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!