Találatok a következő kifejezésre: Nem rég hogy pco (3 db)

Nem rég kimutatták hogy pco szindromám van. Ettől lehet gyerekem? Mi tulajdonképpen ez a pco?

Legjobb válasz: A PCOS fennállásáról akkor beszélhetünk, ha a következõ három kritérium közül legalább kettõ megvan: 1. peteérési vagy menstruációs zavar 2. férfihormon-túlsúly tünetei vagy laboratóriumi jelei, 3. policisztás ováriumok észlelése ultrahanggal; más endokrin betegség hiányában. A PCOS fennállásáról akkor beszélhetünk, ha a következõ három kritérium közül legalább kettõ megvan: 1. peteérési vagy menstruációs zavar, 2. férfihormon-túlsúly tünetei vagy laboratóriumi jelei, 3. policisztás ováriumok észlelése ultrahanggal; más endokrin betegség hiányában. Ajánlanék neked egy oldalt: http://www.pco-szindroma.hu/ Itt arra is választ kapsz, hogy milyen kezelés létezik és hogy lehet-e egyáltalán gyermeked.

A PCOS fennállásáról akkor beszélhetünk, ha a következõ három kritérium közül legalább kettõ megvan: 1. peteérési vagy menstruációs zavar 2. férfihormon-túlsúly tünetei vagy laboratóriumi jelei, 3. policisztás ováriumok észlelése ultrahanggal; más endokrin betegség hiányában. A PCOS fennállásáról akkor beszélhetünk, ha a következõ három kritérium közül legalább kettõ megvan: 1. peteérési vagy menstruációs zavar, 2. férfihormon-túlsúly tünetei vagy laboratóriumi jelei, 3. policisztás ováriumok észlelése ultrahanggal; más endokrin betegség hiányában. Ajánlanék neked egy oldalt: http://www.pco-szindroma.hu/ Itt arra is választ kapsz, hogy milyen kezelés létezik és hogy lehet-e egyáltalán gyermeked.

3 napja úgy voltam együtt a párommal, hogy volt még némi barna folyásom. Reggel óta fáj a petefészkem. PCO-s is vagyok, de szedek gyógyszert, elvileg nem szabadna, hogy amiatt fájjon. Akkor mégiscsak az lehet, hogy elkaptam valami fertőzést?

Tudom, hogy nem szabad menses alatt szexuális életet élni, mert nagy a fert?zésveszély. De így alakult...Most viszont nagyon parázok. :S

Legjobb válasz: Hát ne haragudj,de ha tudod hogy ilyen problémáid vannak,akkor minek a fenének nem tudsz magadnak parancsolni,és még várni pár napot?? Jobb ha megkérdezed a dokidat.

Hát ne haragudj, de ha tudod hogy ilyen problémáid vannak, akkor minek a fenének nem tudsz magadnak parancsolni, és még várni pár napot?? Jobb ha megkérdezed a dokidat.
Szia! Sajnos bármi lehet. Így látatlanban, nem hiszem, hogy sok okosat tudunk neked mondani. Lehet fertõzés, bár ha állandó a partnered és odafigyeltek az intim higiéniára, akkor nem hiszem, hogy errõl lenne szó. Ha fertõzés lenne, szerintem inkább a hüvelyedben éreznéd elõször, nem rögtön, fent a petefészkeknél. Lehet, hogy korai peteérésed van, azért fájnak a petefészkeid, vagy csak a sok ciszta (már, ha van, írtad, hogy pcos-d van) feszíti õket. Ha nem javul pár napon belül, és nagyon nyugtalan vagy, akkor inkább mutasd meg magad az orvosodnak, hogy megnyugodhass!
A kérdező hozzászólása: Nem leoltani kell! Úgy írtad, mintha ez mással még sosem fordult volna elõ. Jah és a PCO és a menses alatti szex ugyan hogy kapcsolódik egymáshoz?
A kérdező hozzászólása: 14:32-es: köszi a választ!:)

PCOS! Nem rég állapította meg a nőgyógyászom hogy pco-m van! Tanács? !

17 éves vagyok, és teljesen elkeseredett!

Legjobb válasz: Keress fel egy másik nõgyógyászt,és orvost,és kérj tõlük segítséget!Mibõl tudtad meg?Rám is igazak amiket írtál,kivétel a menstruáció,

Keress fel egy másik nõgyógyászt, és orvost, és kérj tõlük segítséget!Mibõl tudtad meg?Rám is igazak amiket írtál, kivétel a menstruáció,
Szia! Nem igaz, hogy nem lehet vele mit csinálni! Endokrinológushoz nem küldött a nõgyógyászod? A PCOS elsõsorban a endokrinológus kompetenciája, másodsorban a nõgyógyászé, harmadsorban a háziorvosé. Nekem is PCOS-t állapítottak meg. Nekem kicsit más a helyzetem. Én kövér vagyok kb. 6-7 éves korom óta, amióta kivették a mandulámat. (Pedig gyakorlatilag biciklin nõttem fel...)Nekem is vérzésproblémáim vannak sajnos. Annyi idõs voltam, mint Te, amikor Norcolutot kaptam. Akkor megjött. Utána nem, akkor kaptam fogamzásgátlót, amit szedtem egyhuzamban hét évig. Tavaly nyáron abbahagytam, négyszer megjött, aztán félévig nem, április óta nem jött meg, most novemberben kaptam Norcolutot, attól megjött, de már megint esedékes lett volna. Sajnos a vérzést meghozó (Norcolut), és a mesterséges ciklust fenntartó (fogamzásgátló) gyógyszerek nem oldják meg a vrzésproblémát, csak elfedik. Amint nem szeded, megint nem jön meg. Tavasszal voltam endokrinológusnál, volt hormonvizsgáltom, terheléles cukorvizsgálatom. A PCOS megállapításához és kezeléshez ez a leglényegesebb. Az jött le belõle, hogy nincs belgyógyászati problémám, sem belgyógyászati, sem nõgyógyászati indoka nincs annak, hogy ne legyen menzeszem, így maradt az, hogy le kell fogynom. Rám nem igazán igazak a PCOS tünetei, "csak" az elhízás és a vérzészavar stimmel. Viszont mivel te hirtelen híztál, szõrösödés van, ami férfihormon túltengésre utal, vérzészavarod van, szerintem nálad egyértelmûbb a PCOS. Rajtad szerintem segítene a metformin + diéta + mozgás hármas. Lefogynál, helyreállna a hormonháztartásod is. Amúgy örülj neki, hogy ilyen hamar kiderült, hogy mi a baj és nem akkor kezdik el kezelni a PCOS-t, amikor évek óta hiába próbálkozol babával! Így ha most keresel egy kompetens orvost (endorkinológust), akkor mire a családalapításhoz jutsz, bõven rendezõdik a helyzet. Ezen az oldalon mindent megtudhatsz a PCOS-ról: http://www.pco-szindroma.hu/index2.html Fel a fejjel, ne búsulj, hiszen sokan küzdünk ezzel a problémával, és VAN RÁ MEGOLDÁS! :) 25/L
"De ha csak ott fognak velem foglalkozni akkor nincs más teendõ!" Na ez az, ami nem igaz! Az, hogy van egy nem törõdöm orvos, az nem jelenti azt, hogy MINDEN tb-s rendelésen ilyenek... Pont azt mondom, hogy én is SZTK-ba járok és normálisak. Nem akarlak rábeszélni semmire, csak azt mondom, hogy egy rossz tapasztalat miatt nem kell leírni a többi sokezer orvost...
A kérdező hozzászólása: Na ja! Én is sztk-ba voltam. És lehet hogy túlparázom .. de felháborítónak tartom hogy még csak felvilágosítást sem adott a doki. Ha olyan lennék aki nem foglalkozik vele, és majd pl25évesen szeretnék gyereket és akkor mondja majd az orvos hogy régebben ezt kezelni kellett volna.....??! Nem arról van szó hogy magánorvosban jobban megbízok, hisz azt se tudom honnan teremtem majd meg rá a pénzt! De ha csak ott fognak velem foglalkozni akkor nincs más teendõ! 17 vagyok, teljesen elkeserít ami a testemmel történik.
Hát, figyu, nem tudom... Engem SZTK-s nõdoki küldött a szintén SZTK-s endokrinológushoz (belgyógyászatra). Soha senkinek nem, adtam egy fillért se, de úgy érzem, mindegyik orvos lelkiismeretesen állt hozzám. Igazából te tudod, ha úgy érzed, hogy a magánrovosban jobban megbízol, akkor menj ahhoz, de szerintem SZTK-s rendelésen is van sok jófej doki. Interneten lehet jó tippeket szerezni, hogy kihez érdemes menni. :)
A kérdező hozzászólása: A nõdokim nem küldött sehova... szóval.. Keresek magánorvost! Majd az segít, hiszen ha jobban belegondolunk kevés a lelkiiismeretes orvos, majd segítünk egy kicsit a dolgokon...$
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, és hogy ilyen aranyosak és megértõek vagytok. Megfogadom a tanácsotokat! Megteszek minden annak érdekében hogy helyrejöjjek, hiszen még fiatal vagyok!! Meg egyébként is. Még egyszer köszi mindent!! Üdv mindenkinek!
az elöttem író nagyon jókat írt! Röviden: én is pcos vagyok, ugyanezek a tüneteim voltak, és nem tudtam teherbe esni, ha meg igen, elvetéltem így találták meg a pcot és válasz lett az addigi tüneteimre is. Ahol lakom azt mondták törõdjek bele a dologba és nem lehet kisbabám, én hetente utaztam 200 kilómétereket a megoldásért, de ma már egy 9 hósom vn :-) Szóval van megoltás, tudom, hogy neked még nem a baba a legfontosabb, de egyszer az lesz, még idõben kiderült. Szerintem is keress másik orvost, aki segít. Legjobb lenne ha egy merckforminnal egybekötött diétát követnél, nekem bevált, most fogom újrakezdeni ha már nem szoptatok. És a legfontosabb nézd meg a honlapot amit az elõzõ írt, ez az origo ilyen betegségben! Jobbulást!
Nem tudom, hol laksz, de kórházakban vannak erre szakosodott ambulanciák. Budapesten a Péterfyt tudom ajánlani. Gyógyítható betegség, csak megfelelõ szakember kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: augusztusban mentem el dokihoz, mert késett3hetet(viszont a teszt negatív volt) akkor nem mondott semmit, csak hogy cisztákat lát! Aztán szeptemberben megjött, majd októberben megint gyógyszert kellett iratni rá(újabb vizsgálat) de semmi! majd most már multhéten 3 hete késett, hüvely uh-val vizsgált, a leletemen ottvan hogy PCOS. felirta megint a gyógyszert amitõl majd megjön, és ennyi!! A tûnetei nagyon zavaróak!! :(
A kérdező hozzászólása: Eszemben sincs leírni sok sok orvost+ Csak azt a kettõt akinél voltam rendelésen. + a háziorvost aki azt tanácsolta hogy ne tegyek semmit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!