Találatok a következő kifejezésre: Nem rég hogy (2585 db)

Azt hallottam nem rég, hogy ha valaki terhesen egy kád nagyon meleg/forró vízben fürdik az elveszítheti a babát! Mit gondoltok? Igaz?

Legjobb válasz: Elõfordulhat,hogy megindul a szülés,de nem biztos. Én nem kockáztatnék.

Elõfordulhat, hogy megindul a szülés, de nem biztos. Én nem kockáztatnék.
Igen, régen így hajtották el a nem kívánt magzatot.Jó sok alkohol, egy kád forró víz és majdnem biztos volt a "siker". a kádfürdõ egyébként nem melegen sem egészséges terhesség alatt.
Szia! A forró vízben fürdés alhasi vérbõséget okoz, tehát lehet benne valami. Én elsõ babámnál fürödtem, vízben, mert jól esett de csak 36-37 fokosban és nem fél órát. Elõtte természetesen letusoltam, mert így higiénikusabbnak tartottam. Ha nyitva van a méhszájad, akkor fertõzés forrása is lehet a vízben ücsörgés. Kérdd ki az orvosod véleményét szerintem.
Szia, azt én is mondanám, hogy légy óvatos, különösen az elsõ hónapokban. De én 5 hónapos terhes voltam, mikor egy olyan lakásból, ahol csak zuhany volt, egy olyanba költöztünk, ahol kád is van, és azóta heti 2-3-szor fürdök forró vízben(imádom a fürdõt, és megnyugtat, közben a baba néha mocorog, - igaz, a boiler nem hajlamos olyan forró vizet csinálni, mint akarok, de így is elég meleg). Baba szerencsére egyenlõre ok (35 hetes terhes vagyok). De persze mint mások is mondják, azért csak óvatosan, különösen az elején. Jó szülést neked!
Mindkét gyereknél végig fürödtem, és alig vártam, hogy leteljen a szülés utáni 6 hét és ne csak zuhanyozhassak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Ha vemhes a kanca, tényleg 1 évig lovagolhatatlan lesz? Egy lovaskönyben olvastam nem rég, hogy ha fedeztetve van a kanca, akkor 1 teljes évig nem lesz lovagolható.

Legjobb válasz: Hát azért az az egy év kicsit túlzás mert a vemhesség elsõ 5-6 hónapjában még azért kisebb terheléssel lovagolható a kanca, van aki csak az ellés elõtt pár héttel hagyja abba a lovaglást. Aztán meg nyilván 1-2 hónapig hagy legyen a csikó mellet, de akkor is lehet rajta lovagolni. De az anyának és a csikónak is az a legjobb ha tényleg nem lovagoljuk kb 1 évig. De ettõl függetlenül semmi baja nem lesz ha lovagolják.

Hát azért az az egy év kicsit túlzás mert a vemhesség elsõ 5-6 hónapjában még azért kisebb terheléssel lovagolható a kanca, van aki csak az ellés elõtt pár héttel hagyja abba a lovaglást. Aztán meg nyilván 1-2 hónapig hagy legyen a csikó mellet, de akkor is lehet rajta lovagolni. De az anyának és a csikónak is az a legjobb ha tényleg nem lovagoljuk kb 1 évig. De ettõl függetlenül semmi baja nem lesz ha lovagolják.
Lent vidéken még az ellés napján is lovagolják, hajtják a lovat mégsem lesz semmi baja. És nekem azt mondták, hogy az ellés után 9 napot-két hetet kell várni és aztán újra lovagolható lesz a kanca. Én a régi kedvenc lovamat úgy lovagoltam, hogy az egy-két hónapos csikó mellette futkározott bár, ez attól is függ, hogy milyen fajta a ló.
9. hónapig szoktuk lovagolni, ellés után pedig 2-3 hónapot pihen a kanca, utána kezdjük el ismét munkába tenni :) tenyészetben van a lovam, mi így csináljuk a kancákkal :)
Nagyapám a lóval ellés napján még ekézett.. 9 napig csak kézen sétálhatott a kanca ellés után utána lehetett megint dolgozni vele (fokozatosan)
11 Hónap a vemhesség, 9-10. hónapig lovagolható, persze a vége felé már egyre lejjebb kell vinni a terhelési szintet.Ellés után (ha nincs semmi komplikáció) 2-3 héttel már lehet ráülni. Sétálgatni, vinni a csikót is.Aztán tényleg fokozatosan egyre többet csinálni vele.
Én ellés elõtt 2 héttel hagytam abba a lovaglását. Lehet ellésig lovagolni, de az már inkább sétálgatás legyen. Könnyebben is meg tud elleni, mintha hagynád, hogy csak egyen és hízzon. Ellés után 2 héttel pedig el lehet kezdeni szépen lassan, de attól is függ, hogy milyen a kanca. Van amelyik a világért sem hagyná ott a csikóját. Ha pedig kiviszed lehet, hogy a csikója után fog menni inkább. Meg kell rá tanítani, hogy ne a csikója után akarjon menni. Persze természetes, hogy a fél szeme mindig rajta lesz.

2004-es Suzuki Alto 1.1 GLX 74. 000 km-rel, olyan hibával állt elő nem rég hogy bármely iránybak kitekert kormánynál csúnyán kattog valami. Mi lehet a baj?

(féltengely? Toronycsapágy? ) Mi a frász lehet ez vajon? "Közepes" méretü kanyaroknál kezdi a kattogást, de fordulónál az "igazi" :S

Legjobb válasz: jó tippjeid vannak,a 2 közül lesz valamelyik,inkább a féltengely.

jó tippjeid vannak, a 2 közül lesz valamelyik, inkább a féltengely.
Esetleg még a bontókat is megpróbálhatod. Bár én nem ajánlom, még szerelõvel se. Ha valami ócska sz*rt fogsz ki, akkor többe kerül majd a leves, mint a hús. Az Alto árakat nem ismerem (régi Swiftes vagyok). Azokhoz viszont tényleg olcsóak az alkatrészek. Az alto talán azért lehet drágább, mert nem olyan "népszerû", mint a Swift és társai. Azért majd írd meg h végül mennyit kellett fizetned érte. Sikeres szervizelést. :)
A kérdező hozzászólása: Ez az egyik "legdrágább" Suzuki amúgy a szerelõ szerint. (Indiában rakták össze).. Hálisten nem sokat látták az autót a szervizesek.. jóformán soha. De mondom akkor is nevettek hogy egy pár fékpofa árából kijönne két Swift készlet! Hát mit ne mondjak, én nem nevettem.. és nem tartottam "mókásnak" azt sem, meg most ezt a jelenlegi helyzetet sem. :)
A kérdező hozzászólása: Ismerõs szerelõ az van.. Meg ez a 15 ezer csak egy elsõ gyors keresés eredménye, aminél remélem hogy kedvezõbb ajánlatok is vannak, akár itt helyben illetve a piacon.. láttam jó sok gyártó hirdet a neten is. Az eredeti alkatrészek horribilis áron vannak.. Körül kellene nézni az utángyártott termékek piacán is. 15-ért az Alfa Rómeo féltengelyt is adják már. :)
Akkor annak kuka. Ellehet még vele járkálni óvatosan 1 pár ezer km-t, de ha már egyenesbe is kattog, onnantól fogva elég necces a dolog. Azt írtad 15db-ja a féltengelynek. A 2 az már 30+ még a szerelési díj, olyan 40-50bõl megúszod. De ha van egy kis érzéked az autószereléshez (vagy valami maszek ismerõsöd), akkor otthon is kicserélhetitek, nem egy nagy ördöngösség. :)
A kérdező hozzászólása: de.. aláfeküdtem, és mind a kettõ repedt, olajos.. :S
a féltengely is egy ugyan olyan kopó alkatrész, mint pl a fékbetét, csak jóval ritkábban kell cserélni. az, hogy pont nálad ment tönkre (bár ugye még nem tudni, hogy az ment-é tönkre, de én továbbra is arra tippelek), lehet a véletlen mûve is, vagy már tényleg elég rossz állapotba volt és a te vezetésed vágta gallyra (no meg nem mellékesen ezek a "jó minõségû" magyar utak). a gumiharang nincs kiszakadva egyiken se? ha alányúlsz egy ronggyal nem olajos? normál esetben ezeknek csont száraznak kéne lennie. ha olajos akkor kiszakadt és ennek az oka lehet h a féltengelyed beadta a kulcsot.
A kérdező hozzászólása: A korra én is megpróbáltam "hivatkozni".. kvázi valamit mondani "mentségemre", de megkaptam hogy a családi autó 12 éves és "gondolkodjak már el ezen". Miért lehet az hogy az ég világon semmi baja nem volt eddig. (Egy Peugeot 306-os 125.000km-rel.)Úgyhogy nincs mentség, mert így is úgy is "én vagyok most a hülye". :S Már komolyan félek a szerelõtõl is.. nehogy az legyen hogy fejcsóválva rám néz valami ilyesmi szöveggel hogy : "Jesszus!!.. Hogy néz ki ez a féltengely, és hogy vezeted te ezidáig ezt az autót "édes fiam"?!" :)
Az a féltengely lassan 10 éve dolgozik ... Mennyit költöttél eddig rá .. Az autó csak ilyen :) költeni kell rá ..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, utána járok. Viszont ez egy Alto.. horribilis árú utángyártott alkatrészekkel. Már az elsõ fékpofa cseréjénél (hüledeztek és nevettek) hogy milyen árai vannak az összes többi suzuki típushoz képest.. :S Gyorsan bevertem a googleba, és elsõre tényleg kiugrik a többi "suzuki fajtából".. pl: ignis féltengelycsukló:5900Ft... Alto 1, 1: 15.500Ft.. :S
Szerintem a féltengellyel lesz a baj. Ha kiszakad a féltengelyt védõ gumiharang, akkor szint tök mindegy, hogy hány ezer km van benne, nagyon hamar tönkre fog menni. A többi kocsihoz képest nem kényesebb a féltengelye! De, ha bekrepál, legalább nem kell rákölteni az embernek a gatyáját. :)
Féltengely csukló ....hiszen minden "suzi " erre kényes .. Más bajod ne legyen :)
A féltengely hangja inkább ropogás jellegû. Azt úgy szokták "ellenõrizni", hogy lépésben haladva kitekered véghelyzetig a kormányt. Féltengely gondhoz szerintem kevés a 74e km, fõleg hogy nem egy túl izmos jószágról van szó. De több dolog is lehet, ezt a neten keresztül esetleg tippelni lehet - ha beugrasz vele szerelõhöz, akkor egy emelõ/akna és egy lámpa segítségével pár perc alatt megmondható mi adja ki a hangot.
A kérdező hozzászólása: Oksa! Köszi a reagálást, majd jelentkezem több kevesebb idõ múlva hogy mi lett a "végeredmény"


Hí mindenki. Most találtam meg ezt az oldalt nem rég. Hogyan lehet ide a kérdés mellé videót, képet stb. belinkelni?

Legjobb válasz: Feltöltöd valahova, és úgy. Pl. http://www.kepfeltoltes.hu/

Feltöltöd valahova, és úgy. Pl. http://www.kepfeltoltes.hu/

"Csirke-rizs kondizashoz mert maskepp nem fejlodsz" akkor a börtönökbe hogy van annyi kigyurt ember? + régen még volt feherjepor sem . Mégis mennyi ember volt izmos mar az ókorban is. Nem hiszem, hogy ők is csak csirke- rizst ettek.

Legjobb válasz: Ja, régen gyalog meg lóháton is eljutottak egyik kontinensrõl a másikra, dobjuk ki az összes autót! Régen nem fürödtek minden nap, sõt, alig egyáltalán, egy edénybe kakáltak, aztán kiöntötték az ablakon, és jó volt nekik, pokolba a vécékkel! Régen nem volt valódi orvostudomány, nem voltak gyógyszerek meg vérnyomásmérõk, mégis életben maradtak az emberek, volt aki akár 80 éves koráig is, kukába hát velük! Sõt, régen számítógép sem volt, sem elektromosság, mégsem haltak meg, elvoltak jól, törjük össze az összes gonosz masinát! Akár kezdheted is. Remélem feltûnt, hogy a "régen" meg a "most" egy kicsit másféle világokat takar, sõt, a régen is maga sokféle volt, nem ugyanolyan volt az ókor, meg a középkor, de még a bolygó különbözõ részei sem voltak egyformák. Amilyen világ, olyan infrastruktúra, ahhoz kell alkalmazkodni, ami épp van, most éppen ilyen technikai-szellemi civilizációnk van, ostobaság hibáztatni az embereke, hogy mér nem azt csinálják, amit régen, miért tunyultak el, miért nem izmos mindenki. Persze ha nem tetszik, ki lehet költözni a mezõre, és elkezdeni mindent megtermelni magatoknak, de akkor természetesen a technikai civilizáció minden vívmányát mellõzzétek, ha már olyan rossznak tartjátok. Megnézzük, meddig juttok. Aztán: táplálkozás? A két híres varázsszó, a változatos étrend, és az egészséges gyümölcsök. De az, hogy ez valójában mit is takar, valahogy senkinek nem jut eszébe. A test letojja, hogy te most miféle ógörögalbán módra csinálod a csirkét, marhát, kutyát, kukoricát, õ azt lebontja azokra a molekulákra, amikkel már kezdeni is tud valamit, ezeket hívjuk makrotápanyagoknak, ugye a fehérje, a szénhidrát, és a zsírok. Vannak kisebb tételben szükséges anyagok, a különféle vitaminok és ásványi anyagok. Állítólag ezekkel vannak tele a gyümölcsök és zöldségek... http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/401416_3719499.. Ha megvan a szükséges tápanyagmennyiség, tökmindegy, mibõl viszed azt be, akár színtiszta lecsupaszított alapanyagként is eheted, a tested nem fogja érdekelni. A gasztronómia csak esztétika, meg már hozzászoktunk, hogy ételt eszünk, ezért lehet fura az étkezés funkcionálissá válása. De ó, mennyi mindennel történt már hasonló.. Amúgy gondolom azért szokták a változatosságra törekvést említeni, hogy széles spektrumot lefedve mindenbõl jusson a szervezetnek egy kevés, na de akkor minden nap úgy kéne enni, nem úgy van az, hogy hétfõn levesre van szükségem, kedden szénhidrátra, szerdán meg sütire. A híres gyümölcsösvitamin mítosznak is ez a gyenge pontja: én még soha senkit nem láttam, aki lerakott volna egy listát azokkal a gyümölcsökkel és mennyiségükkel, amit _minden egyes nap_ meg kéne enni a teljes vitaminellátáshoz. Csak szemléltetésként: egyszer kiszámoltam, hogy 3féle gyümölcsbõl (mint c-vitaminban dúsak) mennyit kéne enni, hogy meglegyen 1 gramm c-vitamin, és valami két kiló jött ki, majdnem 600 forintért. És ez MINDEN NAP! A testépítés profitorientált sport, ahol kiemelten fontos a táplálkozás. A sok ezer/millió ûzõje már rég kitapasztalta, hogy mit és mennyit érdemes enni, hogy a szervezete jól mûködjön, és ha úgy találták, hogy a híres csirkerizs kombó végülis fedezi a szükségleteket, akkor fedezi. Nyilván csak ez két kaja nem elég, õk sem mondták, a "csirkerizs kombó"t most a testépítõ étrend megnevezéseként használtam, nem kell belekötni. Az is ki szokott maradni, hogy amennyi húst, kábé annyi zöldséget is megesznek egy nap, fõleg a rostok miatt. A zsírok sem maradnak el. A forrásokat meg úgy váltogatják, hogy lefedje ami kell, ahogy már fentebb írtam. És ez kijött egész kevés ételbõl. Csak ez fura az átlagembernek, ezért bírálja, ahelyett, hogy utánaolvasna. És mivel a testépítés eredményességét nagyban befolyásolja a táplálkozás, észrevennék, ha valami nem stimmelne. Kicsit visszatérve a mai világhoz: az a sok gonosz vitaminkapszula meg azért érdemes, mert sokkal több stressznek van kitéve a szervezet, mint akár 100 éve, nemhogy ezer. Akkoriban nem volt ekkora környezetszennyezés: víz, szmog, elektromágneses sugárzás, zaj, karrierizmus, és tudásszomj. Igen, utóbbi is stressz, a régi mezei parasztoknak hótmindegy volt a világ, szántottak-vetettek, oszt jóvan, de egy mai érettségivel egy kisváros szellemi szintjét érjük el. Na, ha kicsit kusza volt, bocsesz így korán reggel, remélem mindent leírtam :D

Ja, régen gyalog meg lóháton is eljutottak egyik kontinensrõl a másikra, dobjuk ki az összes autót! Régen nem fürödtek minden nap, sõt, alig egyáltalán, egy edénybe kakáltak, aztán kiöntötték az ablakon, és jó volt nekik, pokolba a vécékkel! Régen nem volt valódi orvostudomány, nem voltak gyógyszerek meg vérnyomásmérõk, mégis életben maradtak az emberek, volt aki akár 80 éves koráig is, kukába hát velük! Sõt, régen számítógép sem volt, sem elektromosság, mégsem haltak meg, elvoltak jól, törjük össze az összes gonosz masinát! Akár kezdheted is. Remélem feltûnt, hogy a "régen" meg a "most" egy kicsit másféle világokat takar, sõt, a régen is maga sokféle volt, nem ugyanolyan volt az ókor, meg a középkor, de még a bolygó különbözõ részei sem voltak egyformák. Amilyen világ, olyan infrastruktúra, ahhoz kell alkalmazkodni, ami épp van, most éppen ilyen technikai-szellemi civilizációnk van, ostobaság hibáztatni az embereke, hogy mér nem azt csinálják, amit régen, miért tunyultak el, miért nem izmos mindenki. Persze ha nem tetszik, ki lehet költözni a mezõre, és elkezdeni mindent megtermelni magatoknak, de akkor természetesen a technikai civilizáció minden vívmányát mellõzzétek, ha már olyan rossznak tartjátok. Megnézzük, meddig juttok. Aztán: táplálkozás? A két híres varázsszó, a változatos étrend, és az egészséges gyümölcsök. De az, hogy ez valójában mit is takar, valahogy senkinek nem jut eszébe. A test letojja, hogy te most miféle ógörögalbán módra csinálod a csirkét, marhát, kutyát, kukoricát, õ azt lebontja azokra a molekulákra, amikkel már kezdeni is tud valamit, ezeket hívjuk makrotápanyagoknak, ugye a fehérje, a szénhidrát, és a zsírok. Vannak kisebb tételben szükséges anyagok, a különféle vitaminok és ásványi anyagok. Állítólag ezekkel vannak tele a gyümölcsök és zöldségek... http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/401416_3719499.. Ha megvan a szükséges tápanyagmennyiség, tökmindegy, mibõl viszed azt be, akár színtiszta lecsupaszított alapanyagként is eheted, a tested nem fogja érdekelni. A gasztronómia csak esztétika, meg már hozzászoktunk, hogy ételt eszünk, ezért lehet fura az étkezés funkcionálissá válása. De ó, mennyi mindennel történt már hasonló.. Amúgy gondolom azért szokták a változatosságra törekvést említeni, hogy széles spektrumot lefedve mindenbõl jusson a szervezetnek egy kevés, na de akkor minden nap úgy kéne enni, nem úgy van az, hogy hétfõn levesre van szükségem, kedden szénhidrátra, szerdán meg sütire. A híres gyümölcsösvitamin mítosznak is ez a gyenge pontja: én még soha senkit nem láttam, aki lerakott volna egy listát azokkal a gyümölcsökkel és mennyiségükkel, amit _minden egyes nap_ meg kéne enni a teljes vitaminellátáshoz. Csak szemléltetésként: egyszer kiszámoltam, hogy 3féle gyümölcsbõl (mint c-vitaminban dúsak) mennyit kéne enni, hogy meglegyen 1 gramm c-vitamin, és valami két kiló jött ki, majdnem 600 forintért. És ez MINDEN NAP! A testépítés profitorientált sport, ahol kiemelten fontos a táplálkozás. A sok ezer/millió ûzõje már rég kitapasztalta, hogy mit és mennyit érdemes enni, hogy a szervezete jól mûködjön, és ha úgy találták, hogy a híres csirkerizs kombó végülis fedezi a szükségleteket, akkor fedezi. Nyilván csak ez két kaja nem elég, õk sem mondták, a "csirkerizs kombó"t most a testépítõ étrend megnevezéseként használtam, nem kell belekötni. Az is ki szokott maradni, hogy amennyi húst, kábé annyi zöldséget is megesznek egy nap, fõleg a rostok miatt. A zsírok sem maradnak el. A forrásokat meg úgy váltogatják, hogy lefedje ami kell, ahogy már fentebb írtam. És ez kijött egész kevés ételbõl. Csak ez fura az átlagembernek, ezért bírálja, ahelyett, hogy utánaolvasna. És mivel a testépítés eredményességét nagyban befolyásolja a táplálkozás, észrevennék, ha valami nem stimmelne. Kicsit visszatérve a mai világhoz: az a sok gonosz vitaminkapszula meg azért érdemes, mert sokkal több stressznek van kitéve a szervezet, mint akár 100 éve, nemhogy ezer. Akkoriban nem volt ekkora környezetszennyezés: víz, szmog, elektromágneses sugárzás, zaj, karrierizmus, és tudásszomj. Igen, utóbbi is stressz, a régi mezei parasztoknak hótmindegy volt a világ, szántottak-vetettek, oszt jóvan, de egy mai érettségivel egy kisváros szellemi szintjét érjük el. Na, ha kicsit kusza volt, bocsesz így korán reggel, remélem mindent leírtam :D
Ha sikerül a sok kis szerencsétlent rávenni az egyoldalú, ostoba táplálkozásra, majd sikerül nekik hatalmas adag vitaminokat is eladni. Meg aztán az ókor izmos emberei nem úgy lettek izmosak, hogy heti 160 órában punnyadtak, a maradék nyolcban meg kondiztak. ;)
A gyúrósoknak beleverik a csicskák a cuccost valamibe a zokni helyet és azt isszák protein gyanánt.
Lehet, hogy nem erõemelés a sport neve... Tudjátok, az amikor sok FeketeLaci köveket hajigál. :D
Igen, tudom, csak leírtam, hogy az ókorban a munkások nem feltétlen akartak izmosak lenni, csak erõsek. Nyilván a kettõnek (elég sok) köze van egymáshoz, de nonszensz összehasonlítani egy testépítõt, és egy erõemelõt. A két sportnak más a célja, a testépítõt kinézet alapján pontozzák, az erõemelõt meg az ereje alapján.
Igen, de a kérdezõ nem az erõrõl kérdezett, hanem a kigyúrtságról, ami izomtömeget is jelent.:)
Az ókorban az emberek nem úgy voltak izmosak, mint a testépítõk. A testépítõk célja a szálkás, ámde minél nagyobb izomtömeg elérése, ami mutat is valahogy (szerintem csúnya a nagyon nagy izom, de ez egyéni vélemény). Az ókori, de akár a mai fizikai munkásoknak nem célja az 55-ös kar, nekik az erõ volt a lényeg, és az erõ nem feltétlen van egyenes arányosságban az izmok méretével.
Annyira szeretem amikor az ostoba hozzá nem értõ emberek osztják az észt... Montez leírta ami elõször fölmerült bennem a kérdést látván. Honnan tudod, hogy mennyi izmos ember volt az ókorban? Elsõtõl meg megkérném hogy mutassa már meg magát, hogy õ milyen izmos lett a szarok bele táplálkozástól és regenerálódás nélkül. Vegyétek már észre, hogy a biológiát próbáljátok megcáfolni. Lehet, hogy régen is voltak izmos emberek de azok nem 4-5év alatt lettek kétszer akkorák mint az ókori esetleges izmos ember aki 10-20év bárkán evezés után lett egész izmos. Nyilván szarok bele módon is lehet fejlõdni valamennyit DE sokkal lassabban és sokkal kevesebbet. Ezek amiket ma a testépítésben csinálnak arra valók, hogy a maximumot hozzák, a lehetõ legnagyobb fejlõdést a legrövidebb idõ alatt. Aki hülye az meg maradjon csöndbe.
Eleve nem csak csirke-rizst kell enni.Sõt ki is lehet hagyni az étrendbõl, lehet helyette mást, de ha belegondolsz, vannak sikeres vega testépítõk is.A fehérjepor meg csak biznisz nagyrészt, azért ezt ne felejtsük el.Ha valaki kitartóan edz, akkor fog fejlõdni, ez a kulcs, persze a kajára oda kell figyelni, amennyire csak lehetséges, és eleget pihenni.
1. Ki mondta, hogy csak csirke-rizs mehet? 2. Honnan tudod, hogy hogy néztek ki az ókorban? Ott voltál? Mert a filmekben izmosak? :) 3. Azt is honnan veszed, hogy a börtönökben [email protected] kaja van? Bevisznek nekik csomagban plusz kajákat és nyelik a kokszot rendesen, elhiheted.
Kérdezõ, és kedves 1. válaszoló, ki a jó isten mondta valaha is (profi testépítõk közül), hogy csak csirkét és rizset egyél? Kicsoda? Mert akkor rossz embertõl kérdeztél. Olvass bodybuilder.hu-t. Fel is hívják rá a figyelmet, hogy ne egyoldalúan táplálkozz. A börtönben szteroidok segítségével gyúrják ki magukat, vagy pedig fegyencedzéssel, ami teljesen más edzésnem mint a gyúrás. Keress rá, ha érdekel. Az ókorban pedig dolgoztak nehéz súlyokkal az emberek, mivel nem voltak gépek még, amik elvégezték volna helyettük. De ígyis hosszú évek kellettek hozzá.
bármilyen varázslatos a börtönökben nem kenyéren és vizen tengõdnek, hanem dietetikus állítja nekik össze az étrendet. elárulom h sokkal egészségesebben táplálkoznak mint az átlag ember, megfelelõ fehérje szénhídrát etc bevitellel.
Tudjuk, de tévedsz, ha azt hiszed, hogy a testépítõk gyengék. Nézd meg Coleman-t, Cutler-t, vagy akár Kathi Bélát, hogy 300 kg körüli súlyokkal nyomnak, guggolnak.

Valakinél elfordult hasonló? Mindenkitöl azt hallom hogy reggel van rosszul és reggeli rosszunlétei vannak. Nekem nem. Reggel jol vagyok, viszon este kb 6orátol és még el nem alszom fokozatosabban roszabbul. Iszonyat hányingerem van este!

Legjobb válasz: Általában reggel vannak rosszul a kismamák a nagy könyv szerint, de a nap bármelyik részében elõ fordulhat. Volt kolléganõm, aki mindig csak este volt rosszul, mint te. Nem elõírás a reggel.

Általában reggel vannak rosszul a kismamák a nagy könyv szerint, de a nap bármelyik részében elõ fordulhat. Volt kolléganõm, aki mindig csak este volt rosszul, mint te. Nem elõírás a reggel.
Én reggel és este voltam rosszul. Napközben semmi bajom nem volt. Mindig délután 5 óra után lettem egyre rosszabbul.
Nálam is eleinte hasonló volt, reggel jól voltam este meg rosszul. (ez kb. 2hét volt) viszont utána és még most is egész napos hányingerem van....Undorodom a szagoktól, és étvágyam sincs, na persze azért "kénytelen" vagyok enni, hogy a baba tápanyaghoz jusson. De borzasztóan megvisel a hányinger és olykor hányás.... 12hkm
akkor ezt figyeljétek: 30. héttõl volt esténként hányingerem pár hétig és hánytam is 2x, ja és az elsõ trimeszterben meg semmi tünet .:) ) (mondjuk nekem nyomta a gyerek a gyomorszájat és a sok sav meg kaja jött vissza vagy akart visszajönni.) :) ))
Nekem úgy volt hogy reggel 2-szer hánytam, egész napos hányinger, estére sem csillapodott, így ment kb a 14 hétig.Kitartás, utána jobb lesz!!!21 hetes kismami
Nekem reggel nem volt semmi bajom, rendesen tudtam reggelizni is.Délelõtt 11 körül szokott kezdõdni és onnantól egész nap, napi 2x hánytam.Ez a 10.héttõl a 16.hétig tartott.
en is pont igy vagyok. reggel semmi bajom de este 6 utan vagyok rosszul, akkor szoktam neha hanyni is. de megfigyeltem hogy bizonyos kajaktol vagyok rosszul na meg akkor ha megvarom hogy nagyon ehes legyek.
Én is este émelyegtem! Citromos víz (rengeteg citrom) segített! Meg jeges dolgok! Kitartás!!
Szia. Nekem is mindig este felé volt hányingerem, 5-6 körül kezdõdött. Szörnyû volt az egész napi émelygés is, de ez az esti...! Nagyon megkínzott, volt hogy hánytam is. De a 14-15-ik hét körül elmúlt. Kitartás!! 27hkm.
Én egész nap rosszul voltam, nem csak reggel vagy este....:) :S
Szia! Teljesen változó, hogy ki mikor van rosszul! Próbáld meg, hogy veszel gyömbérgyökeret, és két szeletbõl fõzöl magadnak egy adag teát, és ha érzed, hogy jön a rosszul lét, akkor idd meg. Általában segíteni szokott. A kamilla tea is jó, a kettõt még össze is fõzheted. Nekem még a csoki is segített, persze nem egy tábla, hanem csak egy kocka, elszopogatva. Van aki a citromos vízre esküszik, cukor nélkül. Próbáld meg ezeket, valamelyik csak beválik! Szurkolok, hogy hamar túl legyél rajta!
Na akkor ezzel nem vagyok egyedül:) Én néha reggel szédülök gyenge vagyok de a rosszullét a hányás mindíg este jön.Délután várom már a jó vacsit erre meg mire megérzem a szagát már nem is kell :) Hány hetes vagy?
Én is így voltam, és este hánytam(összesen 2x fordult elõ), napközben semmi bajom nem volt. 28 hetes km.
Nekem is egész nap volt hányingerem és ez estére rosszabbodott.

Van pár Reg file és nemtudom megnyitni, mindig azt irja ki hogy társítás. De nekem azt mondták csak megnyitom felirja valami reg izéhez és kész is van, nekem persze nem működik, hogy csináljam meg?

sorry nem vagyok valami pro ehhez ezért furcsa lehet a megfogalmazás

Legjobb válasz: Elõszöris mit akarsz csinálni, hogy Reg file kell hozzá? (Application Registration Data) . A számítógép regisztrációs adatbázisában használatos ilyen fájl. Ha abban nem vagy jártas benne akkor nem is kellene ahhoz nyúlnod.

Elõszöris mit akarsz csinálni, hogy Reg file kell hozzá? (Application Registration Data) . A számítógép regisztrációs adatbázisában használatos ilyen fájl. Ha abban nem vagy jártas benne akkor nem is kellene ahhoz nyúlnod.
A kérdező hozzászólása: leszedtem 1 játékot és annyi volt odairva hogy azt a file-t nyissam meg hogy mûködjön, filetipus :registration entries
Regedit kell neked. Írd be a Futtatás... -hoz, hogy regedit, majd importálás. Bár én óva intenélek a registry piszkálásától.

Nem lehet, hogy azért nem elég a tejem estére mert felcserélte a kisfiam a nappalt és az éjszakát és este azt hiszi reggel van? Mert reggel többet esznek!

Legjobb válasz: Szerintem nem. Állítólag teljesen normális az, hogy este kevesebb a tej, mivel addigra a testünk fáradtabb és nem termel annyit. Az éjszakai alvás után viszont (már aki tud a babája mellett aludni) kipihentebbek vagyunk és ezért van hajnalban, reggel több tej. De azt mondják, hogy nem probléma az, hogy estére mennyiségileg kevesebb a tej, mert abban nem igazán van már a vizesebb elõtejbõl, ami elsõsorban itatja a babát, hanem majdnem mind a zsírosabb tápláló tej, így hiába kevesebb, de mégis laktatja a babát.

Szerintem nem. Állítólag teljesen normális az, hogy este kevesebb a tej, mivel addigra a testünk fáradtabb és nem termel annyit. Az éjszakai alvás után viszont (már aki tud a babája mellett aludni) kipihentebbek vagyunk és ezért van hajnalban, reggel több tej. De azt mondják, hogy nem probléma az, hogy estére mennyiségileg kevesebb a tej, mert abban nem igazán van már a vizesebb elõtejbõl, ami elsõsorban itatja a babát, hanem majdnem mind a zsírosabb tápláló tej, így hiába kevesebb, de mégis laktatja a babát.
szia! nekem is az elejen este alig volt tejem, de egy ido utan beallt. ne izgulj, majd neked is be fog allni ez is, meg a baba is tobbet fog majd ejszaka aludni.

Van egy "régi" gmail fiókom, és egy szintén "régi" youtube csatornám, amit véletlenül összekötöttem egy másik, új gmail-lel, amit nem használok. Hogy tudom megoldni, hogy a youtube a "régi" gmail fiókkal legyen összekötve?

Ha bejelentkezek a youtube-ra, akkor a google az ahhoz tartozó új gmail fiókot nyitja meg, ha meg a "régi" gmailre jelentkezek be, akkor meg youtube-on újra be kell jelentkezni.

Legjobb válasz: Le irnád ezt érthetõen?ez az egész kérdés teljesen zürzavaros!!

Le irnád ezt érthetõen?ez az egész kérdés teljesen zürzavaros!!

Normális ha a férjem nem engedi hogy dezodort használjak? Az perverzio ha a férjem a hónaljam szagolgatja? Vagy bevett szokás masoknál is? Azt mondja regen se használtak deót csak fürödtek.

Legjobb válasz: Igen régen se használtak, de régen a szülészorvos is csak lelöttyintette a kezét két világrasegítés között. Hát fujj. De ha téged nem zavar, akkor hajrá.

Igen régen se használtak, de régen a szülészorvos is csak lelöttyintette a kezét két világrasegítés között. Hát fujj. De ha téged nem zavar, akkor hajrá.
izzadtan vagy fürdés után szagolgatja? izzadásgátlót én se használok, nem izzadok, csak pici parfüm, hétvégén semmi.De büdös nem vagyok, párom simán bebujik a mellkasomhoz, hónaljamhoz.
tejóég... igen, perverz a férjed...
Lehet van benne egy kis perverzség, de szerintem semmi gond nincs ezzel, pláne, ha nincs erõs szagod, ami mást zavarhatna.
Nálunk is hasonló van. Én szeretek mindig szex elõtt megfürdeni, õ meg letilt róla.
Azt hiszem nem arról van szó, hogy a férjed azt olvasta, hogy elvileg a dezodoroktól és stiftektõl is lehet mellrákot kapni. De megértem.Nõ létemre engem is izgalomba hozott, ha a férjemhez kerti munka után odabújhattam és éreztem az izzadságszagát.Nagyon nem szerette, mindig elrohant tusolni.De engem akkor is felizgatott.
Undi..:S
Szerintem meg igaza van. Izzadni természetes dolog, a legtöbb dezodor meg ez ellen próbál hatni, elzárni az izzadságmirigyek útját. A hónaljszagolgatás szerintem vicces mondjuk.
A kérdező hozzászólása: Azert tettem fel a kérdést mert arra gondoltam hátha másoknálnis igy van csak ezek ilyen nem publikus dolgok. Fúrdés elõtt is után is szereti
Miért szavaztok le mindenkit, aki egy kicsit is õszintén irja le a tapasztalatait? ezt sose fogom megérteni.
Ne fürgyé' le?
Az enyém meg midnig a köldökömbe akarja nyomni az ujját... Fura pasasok vannak, de ez van:)
"Azt mondja regen se használtak deót csak fürödtek." Tisztázzuk: mi az, hogy régen? Mert pl a reneszánsz korban tényleg nem használtak deót, viszont nem is fürödtek. Gondolom férjed mondjuk az 50 évvel ezelõtti régre gondol. És az azelõtti évek? Ilyen formán fürödni sem kéne mindennap, csak havonta egy mártózás a patakban... ezt csak azért írtam le, mert szerintem [email protected] indok az, amit mondott. Én úgy vagyok vele, hogy mindenki döntse el, hogy érzi kényelmesebbnek magát. Én speciel - akármennyire ragaszkodna hozzá a férjem - sosem mondanék le az izzadásgátlóról, mert úgy érzem jól magam (egyébként a tömegközlekedésen volt szerencsém néhány túl izzadt emberhez, érezhetõ volt, hogy deot még csak hírbõl sem ismerik, de talán a fürdést sem és nem gyõztem minél távolabb menni tõlük)
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok izzadékony elvagyok deo nélkül végülis. Van 1 ami már vagy 1 éves ha nem több mivel nagyritkán használom.
Valahol olvastam, hogy már az õsember is odavolt az izzadtságszagárt.
végülis nem különbözünk az állatoktól, mûködésünk szinte egyezik, szag után megy mindenki, kinek mi jön be, ez nem is baj egy bizonyos határig, és igen régen sem használtak deo-t, mert nem tudták mi az....meg a gyereket is ledobták a hegyrõl ha nyomi mondván nem életképes....ha bûzlesz és úgy szagol az elég furcsa dolog a mai világban, de inkább az a nem normális, hogy õ mondja meg neked, hogy te mit használhatsz és mit nem, ez szerintem nem így mûködik. Ha õ nem használ és nem zavarja plusz téged sem akkor ne használjon, de ha te akarsz akkor ne más döntse már el.
A kérdező hozzászólása: A férjem szerint izgató meg finom a szagom õ se használ deót .de félreértés ne essék nem igenytelen
Én csak akkor használok, ha nagyon meleg van, vagy elmegyek valahova, de akkor is csak egy gyenge natur aluminiummentes krémdezodort.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!