Találatok a következő kifejezésre: Nem pofátlanság, minden (2 db)

Nem pofátlanság, hogy minden egyes tranzakciónál vonnak le díjat a kártyahasználatra (kártyahasználati díj) , de évente még levonnak egy vagon pénzt pluszban azért, mert egyáltalán van kártyám (kártyadíj)?

Tisztára kiakadtam, hogy 2 kártyára (férjem és én használunk kártyát) tegnap levontak t?lem 8000 forintot. Biztos van, akinek ez aprópénz, de szerintem rengeteg pénz: az egy havi gyesemnek majdnem harmada... Tavaly jóval kevesebb volt. Mit képzelnek?

Legjobb válasz: nézõpont kérdése. ha arra használja az ember a kártyát amire való, azaz fizetésre, akkor csak éves kártyadíj van. Ha neked kp kell, akkor az plussz szolgáltatás és díjköteles. Ha nem tetszik, akkor is ez van. (a szemétség az a postai pos terminál, ami kp felvételnek számít, nem kártyás fizetésnek és így díjköteles) mi megsaccoljuk hó elején, hogy mennyi kp-ra lesz szükségünk és annyit kiveszünk, egyébként meg ha lehetséges kártyával fizetünk. Oda kell figyelni a dologra és ésszel kell csinálni, akkor nem rángatnak le az emberrõl egy csomó pénzt.

nézõpont kérdése. ha arra használja az ember a kártyát amire való, azaz fizetésre, akkor csak éves kártyadíj van. Ha neked kp kell, akkor az plussz szolgáltatás és díjköteles. Ha nem tetszik, akkor is ez van. (a szemétség az a postai pos terminál, ami kp felvételnek számít, nem kártyás fizetésnek és így díjköteles) mi megsaccoljuk hó elején, hogy mennyi kp-ra lesz szükségünk és annyit kiveszünk, egyébként meg ha lehetséges kártyával fizetünk. Oda kell figyelni a dologra és ésszel kell csinálni, akkor nem rángatnak le az emberrõl egy csomó pénzt.
én is nagyrészt kártyával fizetek mert azután nem vonnak le pénzt.
Nagyon jó lenne, ha legalább a pénzfelvétel után nem vonnának.Álltalában kártyával fizetek, de elõfordul, hogy készpénzre is szükség van.(pl.piacon)Nagyon meglepõdtem, mikor a postán kártyával szerettem volna befizetni a számláimat.Szerencsémre közölték velem, fizethetek nyugodtan kártyával, de 500Ft-t von le a bank érte.Természetesen a kedves Hölgy közlésére kp.ben fizettem.Így is sok a havi levonás.legalábbis nekem rokk.nyugd.vagyok.Sajnos tehetetlenek vagyunk.

Vaterának tartoztam 305 forintal! Elfelejtettem kifizetni és behajtohoz került, ahol csak az adminisztrációs díj 3125FT. Kicsit pofátlanságnak tartom, hogy több mint a 10-szeresét kell kifizetni. Nem lehetne valahogy kibújni a fizetés alol?

Igen... 305 forint... ebb?l lett 3125 adminisztrációs díj majd még kamat és a 305 forintom.

Legjobb válasz: Ha emlékeztetõt is küldtek a fizetési kötelezettségrõl, akkor õk nem hibásak. Az adminisztrációnak vannak költségei, persze, hogy nem nekik kell állni, hanem annak, aki az adós, hiszen ha nem tartoztál volna, nem kellett volna ezzel foglalkozni senkinek. Most mit mondjak, így jár, aki hanyag. Én is a saját káromon tanultam meg, valami hasonlóan pitiáner összeg nõtt "kicsit" nagyobbra, mert elfelejtettem. Azóta figyelek az ilyesmire.

Ha emlékeztetõt is küldtek a fizetési kötelezettségrõl, akkor õk nem hibásak. Az adminisztrációnak vannak költségei, persze, hogy nem nekik kell állni, hanem annak, aki az adós, hiszen ha nem tartoztál volna, nem kellett volna ezzel foglalkozni senkinek. Most mit mondjak, így jár, aki hanyag. Én is a saját káromon tanultam meg, valami hasonlóan pitiáner összeg nõtt "kicsit" nagyobbra, mert elfelejtettem. Azóta figyelek az ilyesmire.
Igazából tök mindegy hány éves vagy, mert a tartozás az tartozás. Jól elfelejthetted, mert kb. 1 év, míg behajtóhoz kerül egy ekkora összeg, addig pedig biztosan küldtek emailt vagy levelet, esetleg telefonon is hívtak, csak nem vettél róla tudomást. Viszont vigyázz, mert a behajtónál hamar 10ezrek lesznek a pár száz ft-os tartozásokból, ha továbbra is próbálod elsumákolni (amit nem fogsz tudni, mert nem hagyják annyiban)
Valószínûleg nem fogsz kibújni a fizetési kötelezettség alól. Bár nem tudom, hogy ha annyi idõs vagy, hogy szerzõdhettél szülõi engedély nélkül ilyen jellegû szolgáltatóval. Amit tehetsz, hogy a jogifórumon megkérded a jogászoktól , hogy van e lehetõséged a korodra hivatkozva valamit elérni. De azért jobb, ha errõl leszoksz, mert késõbb egy ilyen malõr katasztrófát is tud okozni családon belül.
Mindentõl függetlenûl elég szomorú egy törvény ez.305 Ft-os tartozást végrehajtóhoz adni, aki persze még ebbõl a "gyufapénzbõl"is tizezreket tud kreálni rövid idõn belûl, amit az adósok zöme már nem tud kifizetni.Igy van lehetõség elvenni valakinek a lakását, levonni a fizetésésnek az 50%-át aminek hatására a többi számlái miatt kerûl bajba szóval undoritó ez az egész.
Adósságot egy normális ember nem felejt el. Ha neked tartozik valaki, azt jogodban áll elfelejteni, ellenkezõleg nem.
Küldtek neked levelet, hogy emlékesztetnek hogy van nekik egy tartózásod? Mert ha jól tudom kell ilyet kiküldeni mielött behajtóhoz kerülhetne. Viszont ez is valami díjba kerül..(az emlékesztetés)
Semmi lehetõség nincs a kibújásra. Ha tovább kekeckedsz, majd fizetési meghagyást küldenek és bírósági végrehajtóhoz kerül, aki alapból vagy +50ezer forintot rátesz majd munkaköltségként. Húzhatod-halaszthatod ha nincs semmi jövedelmed és nincs mit lefoglalni tõled, de amint egyszer lesz jövedelmed, annak a 33%-át havonta le fogják tiltani, amíg ki nem egyenlíted a tartozásod. Persze addig is megy rá a késedelmi kamat.
Legközelebb nem fogod elfelejteni...
FAKE ! Ilyen nincsen. Ahhoz hogy a behajtó foglalkozzon vele minimum 100 000 Ft kell ! A villanyszámlát sem lehet behajtani az alatt ezért ki is kapcsolják, ez a minimális összeg ennyi alatt a kutya nem foglalkozik behajtással.
Ettõl még a behajtó cég követelni fogja az adminisztrációs díjat, hiszen õt megbízták, a munkát ki kell fizetni és annak költsége mindig az adót terheli. Jobban járnál, ha minél elõbb befizetnéd a többi költséget, mielõtt még tovább nõ.
A kérdező hozzászólása: Na! :) Vatera könyvelte a befizetésemet. Nem tartozom. Behajtó cégnek megírtam, hogy tárgytalannak tekintem a felszólítást mivel rendeztem a tartozásomat.
A behajtót arról tájékoztasd, hogy nem tartozol a vaterának. Pont. Errõl akár azonnal. De ne írd bele, hogy mikor fizetted be, csak azt, hogy nem tartozol. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Utaltam a saját vatera számlámra. Valamint megjött a csekk. 3500ft körül van. Vatera még nem dolgozta fel gondolom az utalást, így nem tudok irni a behajtónak. Viszont nem tudom, hogy a Vatera elé fogja-e fogadni így. Mert elvileg neki csak a 305 forintom kell.
Ne keverjük a szándékos lopást a fizetési késedelemmel. Amúgy mi lett? Én írtam, hogy közvetlen fizesd be cibben a vatera pénzét és tájékoztasd a behajtókat, hogy nem tartozol.
Bizony, már egy 50 forintos csoki miatt is kimegy a rendõr, és elzárás jár érte!
Lizuka! Nem kéne marhaságokat összeírni!! De tessék, próbáld ki még ma, menj be a Tescoba és lopjál egy bort a kamera elõtt ezer forint értékben! Legalább akkor addig nem írogatsz, amíg az elzárásodat töltöd a fogdában. Ez legalább egy hónap lesz.
Eleve ha 10 000 Ft alatt van a rebdõr sem jön ki bolti lopásnál. De ha akárkinek pl közmûveknem tartoztok akkor is csak 100 000 Ft felett foglalkoznak vele és akkor a behajtónak adják az ügyet, amit ki lehet egyenlíteni 1 év alatt.
A kérdező hozzászólása: 20:33 Holnap befizetem én is. De még nem keresett fel a behajtó cég.
07-05 vagyok. Elõbb fizesd be a vaterának közvetlen a 305 Ft-ot. Én is így tettem és megírtam a behajtó cégnek, hogy nem tartozom a vaterának. És békén hagytak utána.
"Ilyen nincsen. Ahhoz hogy a behajtó foglalkozzon vele minimum 100 000 Ft kell " Ez hülyeség!!!
Liza baba, isten hozott a való világban XD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Ahogy látom nincs sok teendõm mint befizetem a 3-4 ezer forintot... :/ Ilyenkor a vatera számlájára hiába utalok mert már a cég foglalkozik ezzel.
Nem fake, én is jártam így. Én azonnal befizettem a CIB bankban a vatera számlájára a 305 forintot. Így nem tartoztam már nekik és békén is hagytak utána.
Fizesd be minél elõbb, mert a költség csak növekedni fog. Egyébként nincs olyan, hogy minimum összeg egy végrehajtásnál-10 forintra is kérhetõ. Az adóssal fizettetik meg a végrehajtás költségeit, ami több tízezer forintra is rúghat.
A kérdező hozzászólása: Értem. 26-a a befizetési határidõ. Majd meglátom, hogy mit irnak vissza az e-mail-ra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!