Találatok a következő kifejezésre: Nem okoz a (490 db)

Sajátgépből kitörlöm az "USB Videóeszköz"-t, csak a webkamerám használata szűnik meg, és semmi más gondot nem okoz a gépemen?

Laptopon van, eredetileg rajt volt már.

Legjobb válasz: Nem okoz semmi gondot,és késõbb vissza is teheted ha mégis kellene.

Nem okoz semmi gondot, és késõbb vissza is teheted ha mégis kellene.

Perineum Fogás nem okoz a késõbbiekben problémákat?

Kipróbáltam a Perineum Fogást és bevált, orgazmusom volt ejakuláció nélkül, de eléggé fura/rossz érzés volt... persze utána tudtam tovább folytatni

Legjobb válasz: Az valami maszás?vagy mi

Az valami maszás?vagy mi
A kérdező hozzászólása: "Egy nyomópont, ez segít késleltetni a magöm­lést mind a figyelemösszpontosítás, mind az ejakulációs reflex meg­szakítása révén. Egyszerû és hatékony. Ha a megfelelõ pontot megnyomjuk, egy kis bemélyedést találunk. Az ujjunkat az elsõ ujjperc hosszával azonos mélységben nyomjuk be."

A smink 1000% hogy semmi kárt nem okoz a bőrnek akár 20-30 évnyi mindennapi sminkelés sem?

Én férfiként nem sminkelem magam, de érdekel. Gondolom senkinek nem marja le az arcát... Deha egy n? mindennap azzal kezdi a napot hogy smink, hétvégén is, télen-nyáron... Akkor mondjuk lesz bármi b?rhibája, allergiája vagy bármi negatív hatása?

Legjobb válasz: Igen, erõteljesen roncsolja vele a bõrét, mivel ezek mind kémiai anyagok. Nõ vagyok, de eszembe nem jutna agyon sminkelni magamat. Csak akkor teszek fel egy kis szolid visszafogott sminket, ha például olyan alkalomra megyek (pl.: esküvõ, ballagás, keresztelõ stb.) De naponta nem. 22/L

Igen, erõteljesen roncsolja vele a bõrét, mivel ezek mind kémiai anyagok. Nõ vagyok, de eszembe nem jutna agyon sminkelni magamat. Csak akkor teszek fel egy kis szolid visszafogott sminket, ha például olyan alkalomra megyek (pl.: esküvõ, ballagás, keresztelõ stb.) De naponta nem. 22/L
A smink rengeteget árthat a bõrnek. Elég megnézni pár alapozó/púder összetételét, a legjobbakban is vannak olyan dolgok amik fényérzékennyé teszik a bõrt, vagy épp a bõrrák kialakulását segítik. De még a sima arckrémekben is vannak ilyenek sokszor. Én mindig vásárlás elõtt ezeket neten megnézem, hogy csak olyat vegyek amiben nincs káros anyag.
Sajnos igen, nagyon káros tud lenni.
Anyukám bõre pl kisokkolódott. Nem használt erõs sminket sose, csak hétköznapokon kis alapozó, esetleg szemceruza, natúr szemhéjfesték, esténként rendesen lemosta, majd hidratáló krémmel kente. Rosacea-s lett az arca, sõt ekcémás is lett egy részen. Kiderült, hogy az algopirin hatóanyagára allergiás, illetve sokkolódott a bõre, kb 2 hónapig nem kenhetett rá semmit, mire rendbe jött.
A smink árt a bõrnek, e tény.
Én ezt olvastam a napokban: Tévhit: A napi szintû sminkhasználat károsítja és öregíti a bõrt. Valójában: Éppen ellenkezõleg. Az utcára kilépve rengeteg veszélyforrás közelíti meg a bõrt, mind például a napsugárzás, a por és más szennyezõdések. Ezektõl mintegy falat képezve védi meg az arcot a smink, a legtöbb alapozó pedig ma már tartalmaz fényvédõ faktort is (SPF). Sok termékben találunk hozzáadott vitaminokat, hidratáló összetevõket, sõt esetenként olyan anyagokat is, melyek kifejezetten a bõrhibákon kívánnak segíteni.
utolsó: a tények mégis csak a bõrkárosítása mellett szólnak
"6" vagyok Én se értek vele egyet egyébként.
Ez kb. olyan, mint az ásványvíz. A palackra ráírják, hogy fogyasztása napi szinten ajánlott az egész család számára. De ugyanakkor meg ha mindig csak egyfajta ásványvizet iszik az ember, az eü problémákhoz is vezethet.
Ha a helyesírásodra alapozunk, jobb lenne elõbb a 8 általánost végigjárni
Ezt elolvasni egy fájdalmas élmény volt. Elvileg van rá esély, hogy fogamzásgátló szedése mellett is becsússzon a terhesség. A megfelelõ odafigyelés mellett általában nem lesz ebbõl probléma. A tabletta szedésének abbahagyása után pedig teljesen egyéni, hogy kinek mikor áll vissza a szervezete, de akár közvetlenül az abbahagyás után is teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszt ami a helyes iràsal kapcsolatban kapott valaszt, inkabb a kerdesre valaszoljon nem kommentet kertem
A kérdező hozzászólása: A szeretnenk szot irtam el, mert a r es a t betu egymas mellett van
Azt hiszed a magyar nyelvtan valami ki**szott játék?
A kérdező hozzászólása: Egyesek mit kommentelnek itt, nem a kerdesekre kellene valaszolni inkabb...
Kedves kérdezõ! Amikor az ember közösségben megnyilvánul, akkor a közösség reflektál rá, akár több ember az a közösség, akár egy. És nem minden esetben arra reagál, amit az illetõ mond, nem feltétlenül abban a témában. Ha valakinek váratlanul beleüvöltöd a fülébe, hogy „adj egy százast”, mire õ nyakon vág – mivel a fülébe üvöltöttél –, akkor hajtogathatod, hogy „nem ez volt a kérés”. Ráadásul ha te nem tisztelsz meg minket azzal, hogy legalább megpróbálod a lehetõ legjobb helyesírással és a lehetõ legértelmesebb fogalmazással feltenni a kérdésed, akkor mi miért vegyük a fáradtságot annak megválaszolására?

Szabad inni tejet szoptatás ideje alatt? Nem okoz a gyermeknél cukorbetegséget?

Szabad szülés után az els? napokban tejet inni? Nem lesz baja a babámnak? Én ittam az els? pár napban, de a gyermekorvos és a véd?n? azt tanácsolta, hogy ne tegyem. Most akkor mi az igazság? Szabad vagy nem?

Legjobb válasz: Én nem hiszem, hogy a védõnõ és az orvos a cukorbetegség lehetséges kialakulása, sokkal inkább a szoptatott babáknál elõforduló esetleges tejfehérje-érzékenység vagy laktóz-intolerancia miatt mondta, hogy inkább ne igyál tejet. Sok babánál refluxot okozhat például az anyatejen keresztül a tej, illetve a tejtermékek fogyasztása.

Én nem hiszem, hogy a védõnõ és az orvos a cukorbetegség lehetséges kialakulása, sokkal inkább a szoptatott babáknál elõforduló esetleges tejfehérje-érzékenység vagy laktóz-intolerancia miatt mondta, hogy inkább ne igyál tejet. Sok babánál refluxot okozhat például az anyatejen keresztül a tej, illetve a tejtermékek fogyasztása.
azt mondd meg nekem légyszives mi köze a tejnek a cukorbetegséghez? én cukros vagyok de ihatok tejet, persze meg van határozva mennyit :) ihatsz nyugodtan de mértékkel, mégpedig a tejcukor allergia miatt
De visszamenõleg sem volt, nagyszülõk, déd nagymama, déd nagypapa? Mert nem csak te meg a férjed számít, hanem visszamenõleg is.
Viszont valószínû hogy mindenféleképp az lett volna, ha iszol tejet, ha nem, csak kicsit késõbb, de valószínûleg még egy éves kora elõtt. Mindenféleképp hajlamos volt rá genetikailag, nem tudtad volna sajnos elkerülni.
Ne haragudj, de mi az, hogy döntsd el, mennyi inzulint adjál?
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 07:54 a kérdezõ arra gondolt ezzel, hogy egy cukorbetegnek meg van határozva mennyi szénhidrátot ehet. pontosan mérni kell, nem lehet több se kevesebb. azon belül vannak gyorsan bomló szénhidrátok és lassan bomlók amik szintén meg vannak határozva de még az is, hogy mikor ehet. ennek függvényében kell adni az inzulint. egy anyatejes babánál nem lehet az, hogy ebédre csak 150ml-t szopizhat és ha nem eszik annyit akkor márpedig megtömi az anyuka vagy 2 percenként leveszi a mellérõl megmérni, hogy mennyinél járnak mert az adott mennyiségben álljt parancsoljon. nagyon sajnálom a babádat! :( teljes életet kívánok neki!
Utolsónak: tudom, terhességi diabéteszem volt, inzulinos voltam. Pont ezért kérdeztem, mert azt nem én döntöttem el, hogy mennyi inzulint adok magamnak, hanem beállították. Viszont soha nem kellett mérnem, mennyi szénhidrátot eszem. Rákérdeztem, azt mondták, nem kell.
A kérdező hozzászólása: Igen, 12:27-kor válaszoló érti a lényeget. Szóval, teljesen anyatejes volt a babám, amikor cukorbeteg lett. Mivel szopizott, nem tudhattuk, hogy mennyit eszik, csak úgy, hogy minden szopizás után rá kellett tenni a csecsemõ mérlegre és megmérni, hogy mennyit evett. Ezt azért kellett megtenni, mert inzulinpumpája van, ami azt jelenti, hogy az étkezésekhez adjuk az inzulint (tudnunk kell, hogy az adott ételnek menni a szénhidrát tartalma) és nem az van, hogy kap inzulint injekció formájában és ahhoz eszünk. Szóval, ebben az esetben eszik és adjuk hozzá az inzulint, de ehhez elöször ki kell tapasztalni, hogy az adott kaja mennyi inzulint kíván. Mesélhetnék, de hosszú lenne.... Aztán 1 éves koráig szoptattam, mert az volt a tervem-álmom korábban, hogy addig legalább szoptatom a babám. Igen ám, de egy már ülni tudó, kúszó-mászó kisgyereket kérd meg, hogy maradjon nyugton a csecsemõmérlegen, hogy meg tudd mérni, hogy mennyi ml tejet szopizott, hogy meg tudd állapítani, hogy mennyi inzulint adjál hozzá. Kemény volt a szoptatás idõszaka a diab kiderülése után, de megcsináltam és erre büszke vagyok. Életem legszebb idõszaka volt szoptatni a babámat. Amúgy egy nagyon édes, huncut és életvidám baba. Próbáljuk neki a legjobbat adni a cukorbetegség adta mindennapi nehézségek mellett.
Tudom mit jelent ez az állapot neked és a babának egyaránt. Fõleg ha majd egyre nagyobb lesz és látja ahogy más gyerek falja a sütiket meg a fagyit, de neki nem szabad. Nagyon nagy kitartást kívánok hozzá mindannyiótoknak, nehéz lesz, de megoldható. Istenem, bárcsak sikerülne kifejleszteni a cukorbetegség igazi gyógymódját, de mint biológus nem látok rá esélyt, fõleg nem az I - es típusúra. Éljetek minél boldogabban.
A kérdező hozzászólása: Kedves Angryman! Én nem adom fel, remélem, hogy még az õ gyerekkorában lesz rá megoldás és ugyanolyan életet élhet, mint a többi kisgyermek. A mindennapok nehezek, de mégis azt mondom bízni kell abban, hogy megtalálják a gyógymódot. Sokkal, de sokkal könnyebb lenne, ha én lennék cukorbeteg, már rég túl tettem volna magam rajta lelkileg. Most is este, amikor 15 volt a cukorja, nem lett volna neki semmit enni adni. De! Õ kérte a tápszert, este volt, fürcsi után, könyörgött a maga nyelvén és nem volt szívem nem adni neki. Tudom, hibát követtem el, ez nagyon magas cukor. Sajnos sokszor szívbõl kezelem a cukorbetegségét és nem ésszel. Tudtam, hogy nem szabad adni neki 15-ös cukorra tápszert, de úgy nézett rám, annyira akarta. Adtam neki, erre 2 óra múlva 20 !! lett a cukorja. Ez ritka eset, ilyen magas érték nagyon ritkán van, de ennek sem kellett volna megtörténnie, tudom. Nem voltam kemény, nem lett volna szabad tápszert adni neki, de õ még annyira kicsi, nem érti meg, hogy egyik este van, másik este nincs, csak azt gondolja, hogy anya nem akar adni. Sok hasonló dolgot tudnék még mesélni, ami egy felnõtt cukorbeteget nem érint, csak egy gyermeket. Nagyon nehéz lelkileg... Köszönöm Angryman kedves szavaidat és együttérzésedet!
Pedig nagyon erõsnek kell lenned, mert bármennyire is sajnálod a picit, az életébe is kerülhet egy ekkora cukorszint, fõleg ha többször is megesik. És ha nem lesz jól beállítva neki folyamatosan, hamarabb eljöhetnek a szövõdmények, amik kitolása minél hosszabb idõre a legfontosabb célkitûzés. Ma már egy jól beállított cukorszinttel teljes életet lehet élni, de így kis korban ez csak a szülõkön múlik. Tudom hogy nagyon nehéz, egyik kutatótársam kisfiának is ez a baja, és bizony az iskolában kiderült hogy titokban ette a csokit, aminek majdnem végzetes következménye lett, de szerencsére most úgy tûnik hogy belátta neki ezt nem szabad. Úgyhogy legyél nagyon erõs, mert csak akkor tudod õt megvédeni. Bármennyire is fáj, nem szabad engedned.
A kérdező hozzászólása: Ja, és nincs 1. típ. cukorbeteg a családban. Teljesen egészséges életet élünk a férjemmel, soha nem cigiztünk, nem kábítószereztünk, alkohol minimális volt néha alkalmakkor 1 pohárral. Odafigyeltem a terhességemre, egészségesen étkeztem.
A kérdező hozzászólása: Az a nagy és szomorú helyzet, hogy a babám 4 hónaposan inzulinfüggõ cukorbeteg lett. Kizárólag anyatejes babának (aki szopik), döntsd el, hogy mennyi inzulint adjál..... 4 hónaposan cukorbeteg? Keresem az okokat. Talán terhesség alatt sok tejet itta (mert ittam ám) és az átment a babámba? Vagy az elsõ napok a ludasak, amikor haza jöttünk a kórházból és még ittam tejet addig, amíg a gyermekorvos nem szólt? Ki tudja? De azt tudom, hogy nagyon nehéz így az élet... ... és nem kitaláltam, ahogy egyik válaszoló írta, csak agyalok és próbálok a nehézségek mellett megoldást találni, de nem tudok.
elsõ vagyok, ezt nem tudtam...
A kérdező hozzászólása: Ezért: A tehéntej hatása a cukorbetegség elõidézésében Finnország vezet az egy fõre esõ tejfogyasztásban és ott a legnagyobb arányú az inzulin függõ cukorbetegek száma is. (forrás: New England Journal of Medicine (1992. július 30.) Finn, olasz, amerikai, japán, kínai tudósok kimutatták hogy a tehéntejben levõ fehérjék a szervezetet antitestek képzésére serkentik, amik a hasnyálmirigy inzulin-termelõ béta sejtjeit tévedésbõl megtámadják és lerombolják, mert azok nagyon hasonlítanak bizonyos tej fehérjékre. Ezek a béta sejtek termelik az inzulint. Minél fiatalabb korban éri a testet ez a hatás, annál maradandóbb az elváltozás és annál nagyobb az esélye az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának azoknál, akik genetikailag gyengébbek.
Úgy látom, te úgyis jobban tudod. Akkor minek kérdezed? Pláne itt? Egy anonim fórumozó majd jobban fogja tudni, mint az orvosod és a védõnõd? Amúgy én nem ittam, mert kicsapta a babámat. 4 hónapos koráig nem ittam, utána szoktattam lassan hozzá magunkat a tejhez.
Sajnos alátámasztom mint biológus a tézist. De felhívnám a figyelmedet az utolsó mondatra. Genetikailag gyengébb. 90 százalékban azok a gyerekek lesznek I - es típusú cukorbetegek, ahol már elõfordult a családban ilyen betegség. A tej allergia nagyobb esélyes, de általában ha egy kicsi legalább 2-3 éves koráig nem kap tiszta tejet csak tápszert, akkor ennek is kisebb az esélye. Ahol pedig volt vagy van is a családban allergiás, ott mindenképp kerülendõ 3 éves korig, és utána is csak fokozatosan adagolni. A tej allergia azért is veszélyes, mert gyakran társul hozzá mogyoró és tojás allergia, és az asztma sem kizárt.
1. ez arra igaz aki iszik tejet, nem arra aki szopik 2.azt hívják laktózérzékenységnek, mindenki tud róla elõfordul a lakosság kis részénél. szerintem az orvos ilyet nem mondott neked, te olvastas ezt a 20 éves cikket és ezért kérdeztél.
A kérdező hozzászólása: Képzeld el, nem tudom jobban, beidéztem valahonnan.
Szia, tejet szabad inni kis mértékben, de nem igazán ajánlott. A tejfehérje átmegy az anyatejbe, és a babánál okozhat tejfehérje érzékenységet.Aminek a tünete:ekcéma, atópiás bõr, hasfájás, haspufadás nyugtalan alvás súlyosabb esetben véres széklet stb. Ezért nem szokták javasolni. Ha megoldható inkább hagyd ki.
A kérdező hozzászólása: Most hazugnak nevezel?????? A gyermekorvos és a védõnõ mondta, amikor kijött hozzánk, amikor haza jöttünk a kórházból.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom, vannak itt kedves hozzászólók is, mint Kicsiszolo.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy miért mondták, de legközelebb rá fogok kérdezni, ha találkozom velük, már csak kíváncsiságból is. Igazából ez már jó régen volt, babám már elmúlt egy éves, nagy jelentõsége már nincsen.
A kérdező hozzászólása: Igen, teljesen igazad van Angryman, erõsnek kell lennem és azt kell néznem, hogy hosszútávon mi lesz jó a Kicsinek, még akkor is, ha sokszor ez a jelenben fáj. Nagyon félek a szövõdményektõl, tudom, hogy azok elkerülése, vagy kitolása a cél. Ami a kollégád gyermekével megesett (csokis eset), biztos lesz nálunk is, szerintem kivédhetetlen, hogy 1-1x majd elcsábuljon, de én azon leszek, hogy jól neveljem. Amúgy szerintem értelmes kiskölyök lesz, majd mindig mindent szépen elmagyarázunk neki folyamatosan. Természetesen mi is azokat az ételeket esszük, vagy nem esszük, amit õ. Át kell állnunk egy "másik életre", de az õ érdekében bármit. Szia :-)

Egy szélcsövet hogyan kell biztonságosan használni? Milyen mélyen szabad beletolni a baba popójába? Mennyi ideig "dolgozzam" vele? Nem okoz a babának fájdalmat? Stb.

Hasfájós a babám, ezt ajánlották neki. A férjem vette a gyógyyszertárban, de nincs hozzá semmi használati útmutató. Õ meg nem kérdezett meg semmit. :(

Legjobb válasz: Szerintem 2-3 cm elég és kijönnek a szelek nekünk legalábbis a gyerekorvos annyira dugta be.

Szerintem 2-3 cm elég és kijönnek a szelek nekünk legalábbis a gyerekorvos annyira dugta be.
Krémezd be a popsiját rendesen meg a szélcsövet is. Eleinte csak az írásig nyomtam be neki óvatosan, de ha nagy a baj, akkor nyugodtan mehet mélyebre, mi ügyeletre kerültünk a hasfájás miatt és ott is ezt használták és csak a végén lógott ki 2-3 cm nem pedig fordítva. amúgy most rohadt egy idõ van, nekem megint parádézik a babám, pedig már rég kinõtte a dolgot...:o( sok sikert...csak lassan
Szia! Én még nem hallottam a szélcsõrõl, de az én babám is nagyon hasfájós volt.Én lázmérõt használtam.Jól be krémeztem 1-2cm szélesen és úgy használtam. Remélem hamarosan jobb lesz a helyzet. Nálunk 2.5 , 3 hósan múlt el a has fájás.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindannyiatoknak a segítséget, tegnap este ki is kellett próbálnom, és sikerült könnyítenem a Picikémnek! :) Kellemes ünnepeket és sok egészséget kívánok!

Nem okoz a babának zavart, vagy a méhnek, placentának, ha esténként a férjem keni be a pocakomat, meg a mellemet, egy fajta baba-mama-papa masszázsként?

Olyan jól esik, hogy finoman bemaszírozza a hasamat csíkok elleni krémmel, meg a mellemet, én háton fekszem kényelmesen...meg amolyan kapcsolat épít? a baba és ? közte ! :)Remélem nem gond ez ilyenkor ! ?

Legjobb válasz: Persze, hogy nem gond, sõt! Mi is ezt csináljuk és mindhármunknak nagyon jól esik! :)

Persze, hogy nem gond, sõt! Mi is ezt csináljuk és mindhármunknak nagyon jól esik! :)
Õszintén szólva, én nem is értem a kérdést... Miért okozna zavart? Mi az összefüggés?
hat ezt a kerdest en sem ertem:)
A kérdező hozzászólása: Ja, azt lehagytam, hogy 19-20.hét körüliek vagyunk a Picurral odabent :) !Üdv, az író
A kérdező hozzászólása: Mit nem lehet ezen érteni ? Pl., ahogy maszírozza, mondjuk vérbõvé teszi a hasat, és a méh összehúzódik, vagy ha vkinek, nekem pl. elõltapadó a méhlepényem, de nem volt rossz helyen a 12.heti UH-on, és akkor azt maszírozva...leválhat vhol...stb.. !Mert azt tudom, hogy lanolinos krémet nem szabad hasra alkalmazni, ert nagyon erõs vérbõséget okoz.Itt pl ANgliában, ahol vagyok egyik terhes újságban benne volt, hogy birka, újszülött barika szõrét sem szabad megérinteni, emg simogatni..meg pl.birkagyapjú takaróban sem lehet takarózni terhesen, mert a lanolin vérbõvé teszi a hasat ! SZÓVAL, a masszázs is úgymond vérbõvé teszi a hasat, ezért kérdeztem..de azért köszi a válaszokat annak aki értette is a kérdést ! :)

Nem okoz a 72 órás tabi bármi zavart a fogamzásgátlós bogyival? Vagy nem kell várni?

Február 5dikén sajnos muszájból 72 órás tablettát kellett bevennem, hála isten hatott is, most 28dikán kell megjönni a menstruációmnakés h ne forduljon el? megint ez a balga helyzet fogamzásgátlót írattam fel.28dikán kell bevennem a legeslegels?t.

Legjobb válasz: Amikor felírattad a tabit miért nem kérdeztél rá? Mi az hogy hatott? és hogy 28án kell megjönnie? és 28án kell bevenned? Ha a 72 órás hatott, gondolom arra értetted, hogy megjött, na már most azt nem tudhatod, hogy a következõ 28án fog megjönni, mert a 72 órás felborítja a hormonháztartásodat és emiatt nem tuti hogy idõre jön meg, elõfordulhat hogy hamarabb vagy késõbb. A tabit meg szerintem nyugodtan elkezdheted, de azt ugye akkor kell amikor megjött, tehát addig várnod kell.

Amikor felírattad a tabit miért nem kérdeztél rá? Mi az hogy hatott? és hogy 28án kell megjönnie? és 28án kell bevenned? Ha a 72 órás hatott, gondolom arra értetted, hogy megjött, na már most azt nem tudhatod, hogy a következõ 28án fog megjönni, mert a 72 órás felborítja a hormonháztartásodat és emiatt nem tuti hogy idõre jön meg, elõfordulhat hogy hamarabb vagy késõbb. A tabit meg szerintem nyugodtan elkezdheted, de azt ugye akkor kell amikor megjött, tehát addig várnod kell.
Kicsit tapasztalatlannak hallatszik kérdésed, de azt hiszem értem, mire gondolsz. Ha megjön a mensid, kezd el szedni a fogibogyót, nem lesz baj, úgy szedd, ahogy le van írva a tájékoztatójában!

Mennyire árt a babának az, ha a kismama sok szénsavasat iszik? Nem okoz a babánál oxigénhiányt, vagy vérszegénységet, vagy ilyesmit?

Lehet,hogy hülyén hangzik a kérdésem,csak érdekel nagyon,mert sok szénsavasat iszok(pepsi,coca-cola,fanta,sprite,ásványvíz)..nem igazán tudom inni a gyümölcsleveket,mert feljön t?lük a savam.Érdekes,hogy a kólától viszont nem jön fel!!Tudom,hogy nem lenne szabad innom,de annyira szeretem ?ket.Inkább igyak gyerekteát liter számra,amibe nincs koffein??

Legjobb válasz: a szénsavas dolgok nincsenek jó hatással még egy nem kismamára sem... a kólát meg most felejtsd el, elvonja a kálciumot a magzattól... ha magas a savad, igyál meg naponta kétszer hideg citromos vizet (frissen facsart citromból) az a legjobb lúgósító...

a szénsavas dolgok nincsenek jó hatással még egy nem kismamára sem... a kólát meg most felejtsd el, elvonja a kálciumot a magzattól... ha magas a savad, igyál meg naponta kétszer hideg citromos vizet (frissen facsart citromból) az a legjobb lúgósító...
a szörp se túl jó, de mit szólnál egy kis szénsavmentes vízhez, szörppel turbózva? Nem literszámra, de néha-néha belefér.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy a sok teától a végére hányingerem lesz.Amikor beteg vagyok, akkor is az elsõ 2-3 liter még jól is esik, aztán már rosszul vagyok tõle, és hányingerem lesz ha meglátom.A teát sem tudnám inni folyamatosan a terhesség végéig.Még csak 8 hetes vagyok.
Ajánlom a házi gyümölcsleveket is. Én pl. almakompótot szoktam fõzni, és annak a levét is iszogatjuk. Nem teszek bele mást mint almát, citromot, fahéjat, kevés xilit-et (cukor helyett 1:1 arányban édesít és nem káros). Ezt felfõzöm, amíg az alma meg nem puhul. Utána az alma mehet eszegetni a levét inni... nagyon finom. Mi csak almával csináljuk, de biztosan mással is finom. Nem kell bele sok, megízesíti a vizet már 1-2 szem alma is. Akár 2-3 liternyit is meg tudok fõzni egy nagy leveses fazékban. próbáld ki, változatos :)
Nem a szénsavas a nagy gond, hanem a kóla, fanta és társaik, azt hanyagolnod kéne. Próbáld meg az ásványvizet szörppel vagy a gyümölcsteákat friss citrommal. Vagy egyél sok levest, az is folyadék.
Utolós vagyok:különben 39 hetes kismama vagyok.
A kérdező hozzászólása: Igen kedves 7es válaszoló, egyre gondoltunk :D :D Jó lehet, hogy lehet inni, de azért nem annyit amennyit én iszok.Én évek óta kólán élek(vérszegény is vagyok egy kicsit), és mivel terhes vagyok, visszább kellene vennem nem kicsit..pláne meg a coca-cola-t meg a pepsit, mert ezekben koffein is van.Akkor marad a bubi mentes ásványvíz néha egy kis szörpivel :D
Utolsó:nem a szénsavra írták, hogy árt a csontozatnak, hanem a kólára!Különben én is a szénsavasat kívánom-igaz, én víz formájában iszom-nem gondolnám, hogy az ártana...az is igaz, hogy én soha nem szerettem a spritot, fantát, kólát.Vagyis abból csak a light, koffeinmentes változatot iszom néha(Németországból hozzuk).
Jaj, ugyan már! Semmi baja nem lesz a szénsavtól! Persze mértékkel! Én is ittam végig, semmi baja a csontjaimnak, a fiam csontja se lehetne erõsebb (3 éves)
:DDD na tessék, egyszerre gondoltunk a szörpire:) ))
A kérdező hozzászólása: Esetleg azt még szabad, hogy a bubi mentes ásványvízbe teszek szörpöt?Az nem árt a babának?Ha igen akkor nem teszek bele!!
A kérdező hozzászólása: Jaj tudom, hogy nagyon problémás kismama vagyok, de a csapvizet még annyira sem bírom, mint a teát.Pedig tudom, hogy a víz a legegészségesebb, de egyszerûen hányingerem van tõle!!Értettem..nincs több kóla!!Gravidát szedek, abban van kálcium, meg vettem kálcium pezsgõtablettát is, iszom minden nap, meg tejet-kakaót is iszom minden nap.Akkor megpróbálom inni a szénsavmentes ásványvizet.Azt hátha sikerül meginnom.Tudom, ugyan az mint a víz, de legalább abba nincs klór, hanem ásványi anyagok.
amúgy meg igyál szénsavmentest vagy csapvizet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét!! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!