Találatok a következő kifejezésre: Nem nevet az (1843 db)

Magánválalkozo vagyok és a saját nevem szerint vagyok a hivatalba beregisztrálva! Szeretnék netes oldalt készitetni! Az nem probléma ha nem a saját nevem az oldal neve?

Legjobb válasz: Ha szabad a domain, akkor bejegyezheted. De azért én elgondolkodnék, hogy valóban a neved lesz a honlap név és nem arról szól amit csinálni fogsz? Én a találati listán inkább az ingatlanatiras.hu-ra kattintanék, ha ingatlan átírást szeretnék, mint kovacszoltan.hu-ra. Van módszer a domain név választásnál amivel megtudhatod, hogy amivel foglalkozol azok közül a szavak közül melyiket havonta hányan keresik. Inkább ilyen szót keress... Ha több téma van, akkor több domain! Hidd el a google is jobban szereti, ha valaki nem kazánkovács és nõgyógyász is egyszerre. (És egyáltalán nem mindegy, hogy hány vevõt küld feléd a google!)

Ha szabad a domain, akkor bejegyezheted. De azért én elgondolkodnék, hogy valóban a neved lesz a honlap név és nem arról szól amit csinálni fogsz? Én a találati listán inkább az ingatlanatiras.hu-ra kattintanék, ha ingatlan átírást szeretnék, mint kovacszoltan.hu-ra. Van módszer a domain név választásnál amivel megtudhatod, hogy amivel foglalkozol azok közül a szavak közül melyiket havonta hányan keresik. Inkább ilyen szót keress... Ha több téma van, akkor több domain! Hidd el a google is jobban szereti, ha valaki nem kazánkovács és nõgyógyász is egyszerre. (És egyáltalán nem mindegy, hogy hány vevõt küld feléd a google!)
Jézusom, ennyire nulla marketingtudással ne kezdj bele semmibe! Bele fogsz bukni! Ne csináld!
Kedves 2/2! Te egybõl mindent tudtál a marketingrõl? Ugye nem? Mindenkinek el kell kezdeni valahol. És egy domain reg nem olyan nagy bukta, ha mégsem jönne össze... Szóval szabad belekezdeni, de rengeteget kell tanulni hozzá. Ha válaszainkkal segítjük (1/1) a kezdõt, akkor könnyebben jut elõre.

Szerintetek milyen ha olyan nevet adok a lányomnak, ami már van az apa családjában? Az unokatestvérét is ugy hívják mit mi szeretnénk adni a babának. Megsértődne, vagy nagyon nem jó az ilyen? Még nem meri megkérdezni tőle.

Legjobb válasz: Mi még csak elméleti szinten beszélünk babáról a párommal, de nekem nagyon tetszik az Ádám név. Viszont a párom öccse is Ádám, ráadásul ugye a vezetéknév is ugyanaz lenne. A párom azt mondta, hogy azért nem akarja ugyanazt a nevet adni, mert mi van ha az öccsének is majd egyszer fia születik és a saját nevét akarná neki adni? Akkor 3 ugyanolyan vezetéknevû Ádám lenne a családban? Én nagyon sajnálom, mert nagyon tetszik ez a név, de igaza van. Viszont, ha nem ugyanaz lenne a vezeténév, akkor biztosan nem lenne gond belõle.:)

Mi még csak elméleti szinten beszélünk babáról a párommal, de nekem nagyon tetszik az Ádám név. Viszont a párom öccse is Ádám, ráadásul ugye a vezetéknév is ugyanaz lenne. A párom azt mondta, hogy azért nem akarja ugyanazt a nevet adni, mert mi van ha az öccsének is majd egyszer fia születik és a saját nevét akarná neki adni? Akkor 3 ugyanolyan vezetéknevû Ádám lenne a családban? Én nagyon sajnálom, mert nagyon tetszik ez a név, de igaza van. Viszont, ha nem ugyanaz lenne a vezeténév, akkor biztosan nem lenne gond belõle.:)
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a válaszokat! Akkor adhatnátok a Te vezetéknevedet is az Párod vezetékneve mellé. :) Már ha megtartottad.
Áááá az szóba sem jöhet!:D Nem láttam még olyat, aki ennyire büszke lett volna a vezetéknevére, mint a párom!:) Egyébként nem bánom, mert fiúnevek közül a Péter már eldöntött és ez mindkettõnknek elsõ helyen állt, csak nem tudom mi lesz, ha 2 fiúnk lesz.:) ) De ez még a jövõ zenéje és majd biztosan találunk másik nevet! Egyébként elárulnád, hogy milyen névrõl van szó nálatok?:)
Szia! Miért sértõdne meg...?:) Lehet h meglepõdne, hogy az õ neve tetszik nektek...de ezen nem fog megsértõdni...sõt, lehet h még büszke is lesz rá!:)
Szerintem nem számit koppintásnak . de illik megkérdezni ellenben ha elmondjátok hogy nektek ez a név tetszik sztem nem lesz kifogás sõt!
A kérdező hozzászólása: Anikó:) A Péter az jó olyan férfias.:) Igen a férfiak azok elég büszkék rá általában:) Az enyém is.Egyszer vicceltem vele hogy megtartom a nevemet és úgy kiakadt hogy csak na :)
9 hónap alatt csak ki lehet választani egy nevet annak a gyereknek.
Amikor a fiam született, az egyik szobatárs anyuka, fiút várt, de mégis kislánya született. Nem készültek lány névvel, hirtelen nem is tudtak mit mondani, másnapra kellett választaniuk nevet.
Nálunk szerintem nincs ilyen, max a szülés másnapjára meg kell mondani! Amikor szültem 100%-os volt, h kislányom lesz! Mégis kellett fiú nevet is mondanom...pár perc gondolkodási idõm volt:)
barátnõmnek is végig azt mondták, hogy fia lesz. nem is választottak lány nevet hát erre jött a meglepi, h kislány született, összenéztek a párjával, és az elsõ, ami eszükbe jutott lett a kislány neve.
Ja, én császárral szültem és hiába tudtam tutira a nemét, mert volt genetikai vizsgálat is, akkor is kellett mind a 2 nemre nevet mondani.
Én meg pont az ellenkezõje, hogy császárral szültem, és mégis csak fiú nevet kellett mondani, pedig számítottam rá, hogy lány nevet is kérdeznek. Nálunk is tuti volt uh alapján, hogy fiú.
Én is császárral szültem fiú ikreimet és fiú és lány neveket is kellett mondani. Az egyik doki meg is viccelt, amikor az elsõ baba kibújt, felkiáltott, hogy lány!


Januárban válok. Április óta nem élünk eggyütt. Februárban vettem fel a nejem szüleinek jelzáloghitelt a saját nevemre, az ő házuk a fedezet. Nem mindíg fizetik a hitelt. Hogyan tudnék kiszállni a hitelből? Lehet őket kötelezni?

Legjobb válasz: Elég furcsa konstukció, hogy a te neveden van a hitel, de a jelzálog az õ tulajdonuk.. de ha tényleg így van,próbáld meg õket rávenni, hogy menjetek el a bankba,és írassák az õ nevükre át a hitelt. különben õk járnak rosszabbul, hiába a te neveden van a hitel, a bank a jelzálogot fogja eladni , hogy a tartozáshoz jusson.

Elég furcsa konstukció, hogy a te neveden van a hitel, de a jelzálog az õ tulajdonuk.. de ha tényleg így van, próbáld meg õket rávenni, hogy menjetek el a bankba, és írassák az õ nevükre át a hitelt. különben õk járnak rosszabbul, hiába a te neveden van a hitel, a bank a jelzálogot fogja eladni , hogy a tartozáshoz jusson.
"Februárban vettem fel a nejem szüleinek jelzáloghitelt a saját nevemre" Ilyen nincs. Legalábbis bankjogi szempontból. Te vettél fel hitelt, amiben a nejed szülei zálogkötelezettek. Ebbõl a hitelbõl ki tudsz szállni, ha viszel magad helyett egy adóst. Mondjuk a nejed vagy a nejed szüleit. Mivel zálogbiztosított a hitel, így esélyes az, hogy a bank engedi az adóscserét. De ez csak a bankon múlik. Rossz tanács lenne, ha azt mondanám, hogy ne fizesd a hitelt, hiszen akkor - igaz a zálogtárgyból elégül ki a bank, azaz a nejed szüleinek az ingatlanja kerülhet kalapács alá - téged fog a bank "meghurcolni" (KHR lista, végrehajtási eljárás stb.) Itt az egyetlen jó tanács az az, hogy egyezzetek meg.
Jobb fent katta kék négyzetre és alul a Kilépes gombra. Utána be tudsz lépni a sajátodba.
A kérdező hozzászólása: De én ki akarom törölni, hogy ha belépeg a Gmailba, akkor ne az õ emailcímét írja ki.
A kérdező hozzászólása: Kilépek, de alapból bentmarad az õ emailcíme és csak jelszót kér,
El van mentve a jelszava. Miért probléma az? Kitörlöd és írod be a sajátod. De ha ennyire zavar, akkor chrome://settings/ -> Beállítások -> Speciális beállítások megjelenítése -> Jelszavak és ûrlapok -> Mentett jelszavak kezelése és itt megkeresed aztán kitörlöd
A kérdező hozzászólása: Kösz :)
Itt a felhasználói névrõl van szó, mivel a kérdezõ írta, hogy jelszót kér. Tehát ráviszed az egeret a tesód felhasználói nevére, majd nyomsz egy Shift+ Delete billentyûkombinációt. Ez Google Chrome- ra érvényes. Ha Firfox böngészõt használsz akkor kijelölés után csak egy Delete- et nyomj. Egy másik lehetõség a törlésre- amikor törlöd az elõzményeket, a megnyíló ablakban jelöld be a- Mentett Automatikus kitöltési ûrlapadatok törlése opciót is. Ekkor minden oldalon kitörli, ahol van megjegyeztetve felhasználói név. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Tudom, köszönöm pont pár perce jöttem rá kösz :D

A kerdesem:Foglaltam egy repulojegyet a Ryanair-nel es elirtam a nevem (Dora helyett Dori). Mivel Londonbol megyek eloszor haza aztan vissza felek nem tudok majd be check-olni mert nem stimmel a nev az utlevel nevvel. Rossz az angolom! Mit tehetnek?

Legjobb válasz: Elvileg 2-3 karakter elütés nem gond, de ha biztosra akarsz menni akkor hívd fel õket, ingyen kijavítják. Van magyar nyelvû call center-ük is, de azt Angliából nem fogod tudni felhívni. Ha kint vagy, akkor kérj meg egy angolul beszélõt, hogy segítsen telefonálni.

Elvileg 2-3 karakter elütés nem gond, de ha biztosra akarsz menni akkor hívd fel õket, ingyen kijavítják. Van magyar nyelvû call center-ük is, de azt Angliából nem fogod tudni felhívni. Ha kint vagy, akkor kérj meg egy angolul beszélõt, hogy segítsen telefonálni.
Ha nem csinálsz semmit se lesz ebbõl gond... De ha a hivatalos megoldás érdekel akkor hívd õket, 3 karakter eltérésig ingyen javítják. Csak az emelt díjas hívást kell megfizetned.
"nem tudok majd be check-olni" Nézd, ez kizárt. A checkint az interneten te magad végzed.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. Szerintem inkabb egy telefon es akkor biztos nem kell ezen aggodni. Megegyszer koszi

Hogy csinálhatom meg, hogy ne látszódjon a nevem? Ha itt kommentelek, vagy kérdést tezsek fel, nem akarom, hogy látszódjon a belépő nevem, azt hol lehet beállítani?

Legjobb válasz: A beállításokban- bejelölöd a nem szót a kérdésnél. Látsszon a neved a kérdéseidnél és a válaszaidnál: igen nem

A beállításokban- bejelölöd a nem szót a kérdésnél. Látsszon a neved a kérdéseidnél és a válaszaidnál: igen nem
Jobb oldalt Beállítások/Adataim módosítása/Látsszon a nevem a kérdéseimnél és válaszaimnál. Itt a Nem-et kell választani.
A kérdező hozzászólása: extra köszi
Nekem látszik a nevem? pls valaki mondja
Nem látszik a neved.
és privát üzenetben látni fogja a nevem a "levelezõtársam" ?
Igen.

Szerintetek nem csúnya az hogy ha valaki a doktori címével nagyképűsködik pl. iwiwen, facebookon? Mi a véleményetek arról hogyha a feleség kibiggyeszti a neve elé azt hogy Dr. Amikor ő nem érdemelte ki ezt a címet?

Legjobb válasz: az egyik nõ tanárom xyné dr néven futott (tehát a férjes neve után hordta a doktori címet), így mindenki tudta, hogy õ az észlény, nem a férje :)

Egyetértek az elõttem szólóval. Ha úgy hívják a férjét hivatalosan is, hogy dr. Kovács Géza, akkor ha felveszi a nevét, õ lesz a dr. Kovács Gézáné. Ez szerintem nem annyira felvágás, mint indokolatlan lemondás a saját nevérõl, és csak mint ....né (férfi utánfutó, önálló személyiséggel nem rendelkezik, beosztása: alárendelt, de ez fõállásban) szerepel élete hátralévõ részében.
az egyik nõ tanárom xyné dr néven futott (tehát a férjes neve után hordta a doktori címet), így mindenki tudta, hogy õ az észlény, nem a férje :)
Szerintem ha valaki a saját doktori címét írja ki, az egyáltalán nem nagyképûség. Megdolgozott érte és büszke lehet rá. Azzal viszont messzemenõkig én sem értek egyet, ha valaki a férje doktori címét használja.
Azért azt még egy csekélyértelmû ember is meg tudja állapítani, hogy Dr. Kovács Gáborné NEM doktor, viszont a FÉRJE az. És szerintem az illetõ hölgy sem akarja senkivel elhitetni, hogy doktor - egyszerûen ÍGY HÍVJÁK a férjét, és õ felvette a nevét. Kár ezen kiakadni. Mert aki meg megdolgozott érte, hadd viselje.
Nincs neked jobb dolgod, mint ezzel foglalkozni? :D
Engem teljesen hidegen hagy, kinek milyen cím van a neve elõtt. Ha ismerem akkor az érdekel, hogy milyen ember, ha meg nem ismerem, magasról tojok rá, hogy van-e Dr. a neve elõtt vagy sem. Akit zavarhatna, az a férje.
Fõleg akkor pofátlanság ha az illetõ férje ügyvéd. Az ügyvédeknek alapból nem adnék doktori címet.
Akinek nincs dr. a neve elõtt az már nem is lehet észlény?
Nekünk van egy ismerõsünk (nõ) akit hívjanak x-nek. a férje legyen y. Mind a ketten megkapták a doktori címet azt hogy miért mármint hogy milyen végzettségük van pontosan nem tudom. Iwiw-en a nõ úgy van fent hogy Dr. yné Dr.x. Na szerintem ez nagyképûség.
Hát, ha doktor, akkor doktor, õ tanult érte. Másrészt, nem mindenki vagánykodik ezzel. Az én középiskolai tanárnõm nyelvész doktor volt, és soha nem láttam, hogy bárhova leírta volna a neve elé, hogy dr. Tök véletlenül láttam meg a tanáriban, így leírva a tanárnõ nevét. Azóta sem írja így sehova. Neki szerintem a tudás a fontos, és nem a cím.
Szerintem szép dolog, ha egy nõ felveszi a férje nevét és ha a férje használja, hogy doktor, akkor úgy helyes, hogy õ is használja a férje doktor címét. Az elsõ kommentelõ szerint az ügyvédnek nem kellene doktori címet kapnia. Ha az ügyvédnek nem kell, akkor se a közgazdásznak, se a bölcsésznek nem kell, akkor maradjon a doktor kizárólag az orvosok jogcíme. Ha azonban tágabban értelmezzük és "értelmiségit" egyetemet végzett embert értünk alatta, miért ne kaphatna. Mindkét szülõmnek van doktori címe, az anyám csak a sajátját használja Xné Dr. Y vagy csak X pont Dr Y. Ez apámat sérti. Apám Dr X. Mindketten használják és miért ne? Kiérdemelték. 19/l
A barátnõm férje dr., és a barátnõm kiírja a saját nevéhez is. Az egyik legkedvesebb ember akit ismerek!!!! Nem gõgös, nem kérkedik vele. Eszembe sem jutna, hogy ez alapján ítéljem meg.
Nem értem miért gond, ha valaki ezt kiírja. Én is ha mondjuk az orvosomat keresem, akkor marha egyszerûen megtalálom, mert õ dr., de a másik 200 nevû ilyen ember nem az. Egyébként pedig ez a neve, miért ne használná?? Ha férjes asszony és így viseli a nevét, neki akkor is ez a hivatalos neve, miért ne így regisztrálna, basszus így hívják. Szerintem emögött az irigységen kívül semmi nem áll. Érdekes, engem ez nem frusztrál és semmi nagyképûséget nem látok benne.
A 19 órási válaszoló lepontozásának tényleg semmi értelme. Bizonyára tévedés.
Jujjj privátban kaptam egy trágárságot. Azt hiszem megyek és felkötöm magam bánatomban. :) )))))
Tegnap 22:20-as válaszoló!Egy jogász mindössze 5 évet tanul a doktorijáért, míg egy közgazdász vagy bölcsész 8-9 évet húz le érte, és nagyon komoly kutatómunkát kell végeznie, valamint egy sokoltdalas disszertációt írnia.Akkor szerinted ki dolgozik meg jobban a fokozatáért?Éppen ezért egy jogász csak kisdoktor, míg a bölcsészek, természettudósok stb. Phd-t kapnak, nagydoktorit, ami lényegesen komolyabb cím.Persze, jogász is Phd-zhat, de azért már keményen meg kell küzdenie.
ma 06:40 azért egy normális lelkületû ember nem azért tanul, hogy címeket meg rangokat szerezzen, meg hogy mások szemében többnek tûnjön vagy versengjen (a nemlétezõ versenytársakkal). písz van. :) )) sokan vannak ilyenek amúgy, de ne ez legyen már a mérvadó. hogy fogja egy orvos tisztességesen végezni a munkáját, ha nem az hajtja, hogy a rászoruló betegeken segítsen, hanem az, hogy mások istenítsék. azért fura ez, hogy a bölcsesség meg a tanultság mennyire nincs összefüggésben. ezzel nem azt mondom, hogy nem kell tanulni, meg folyamatosan fejlõdni, de az már rég rossz, ha a gõg, becsvágy vezérel minket.
Van egy csomó állás, illetve beosztás, amihez nem elegendõ a kisdoktori, hanem Phd-vel lehet csak betölteni. Nem feltétlenül címért, öncélúan tanulnak az emberek, hanem hogy továbblépve jobban tudják végezni a munkájukat. Bármilyen furcsa, vannak emberek, akiket érdekel az, amit csinálnak, fejlõdni akarnak azon a területen. Nem értem... itt sokan úgy beszélnek a tanulásról, mint egy elítélendõ dologról, ami csakis öncélú lehet. Ennyire irritáló ezeknek az embereknek, hogy mások ledoktorálnak? Könyörgöm, erre bárkinek van lehetõsége, tanulni kell és ennyi.
"Bármilyen furcsa, vannak emberek, akiket érdekel az, amit csinálnak, fejlõdni akarnak azon a területen." Igen, ez a lényeg. A hivatástudat.
Nem mindegy kinek mi van a neve elõtt ha a beleteket kidolgoznátok , nem lenne idõdtök ilyeneken rágódni.
Ha tényleg így hívják, akkor miért lenne szükségszerûen felvágás? Ezt a nevet vette fel, gondolom a férje is beleegyezett annak idején, én ezt nem találom zavarónak. Amúgy meg - sajnos - semmit jelent. Az illetõ attól még nem változik, legtöbb esetben az sem, aki a doktori címet is megszerezte.
fnak éltek az iwiwen meg fbookon
Magánéletben én nem írnám ki - ide tartoznak a közösségi oldalak is -, de szakmában igen. Aki meg "idegen tollakkal ékeskedik", hát az jól lejáratja magát.
NEM nagyképûség. Az illetõnek kitartó, szorgalmas munkája áll a cím mögött, nem pénzen vette. Az persze más kérdés, ha a pubban is így mutatkozik be, az már kicsit furcsa...
Háhááá 49%-ot kaptam :) ))) De ha meg kellene indokolni a lepontozást, már bajban lennének az érintettek. 19:00 voltam XD
Szerintem nem csúnya, az õ dolga. Nekem a párom dr. Nem sajnálom tõle, rábíztam, hogy most õ használja-e vagy nem. (Nem mintha sok közöm lenne hozzá, hogy kiírja-e vagy sem, ebben különbözünk a kérdezõtõl.) Az õ dolga, õ dolgozott meg érte, nyugodt szívvel használja csak. Arról a feleség meg nem tehet, hogy dr. a férje, az elõtagot, ha jól tudom nem lehet elhagyni. Ha egyszer az a neve, akkor az a neve, kész. Felvenni csak így tudja. Én valószínûleg ha arra kerül a sor, nem fogom felvenni a párom nevét. Nem azért, mert annyira érdekelne, mit gondolnak mások, hogy Dr. X-né leszek, hanem azért, mert baromira hosszú lenne a nevünk. :D
bocsi én írtam, h nem lehet dr kovács felesége dr kovácsné, elírtam, úgy értettem, h tudtommal egyszerûen kovácsné nem lehet, ha a férj neve hivatalosan dr kovács... én így tudom, persze lehet, h ez hibás...
Szerintem, kérdezõ, mutass példát. Doktorálj le - csak néhány elég kemény év, nincs jelentõsége, bárki játszva megcsinálja éjjel-nappal tanulva -, aztán meg ne használd a jogosan megkapott doktori címedet. Ha mindezek után írsz ki egy ilyen kérdést, akkor azt mondom, hogy jogosan zavar, hiszen te is doktor vagy, de mégsem használod a címed. Amíg viszont nem, addig valószínûleg csak irigy vagy a doktori címmel rendelkezõkre.
Hát szerintem elég egyértelmû, hogy kié a cím. dr. XY-né XY-né dr. z Különben szerintem nem nagyképûség, mivel az a neve, úgy hívják.
Nem kapja meg a doktori címet a feleség, egyszerûen csak felvette a férje nevét, ez viszont nem nagyképûség.
Tetszik a 8. válaszoló hozzászólása, hiszen egy okos nõ büszke rá, hogy övé a doktori cím, s nem a férjéé, pl. Nagyné dr. Kovács Rozália. A kérdésedre válaszolva: A neve alapján senkit sem lehet megítélni. Ha megdolgozott érte, hadd használja, ha a férje nevét veszi fel, kénytelen használni. Olyan embert is ismerek, aki kizárólag hivatalos helyeken használja a Dr. elõtagot, egyébként sosem. Szóval: nem a doktori fokozat vagy a foglalkozás dönti el, hogy ki milyen ember. Illetve: le lehet mérni. Legfeljebb nem keressük egymás társaságát, és kész. :)
* nem
A köztársasági elnökünk is sokat dolgozott azért a doktori címért.
Én elég sok doktorált embert ismerek (közgazdászok), és egyikük sem a két szép szeméért kapta a doktori címet, és nem irigylem tõlük azt a két betût a nevük elõl. Egyikük sem nagyképûsködik vele, "csak" egyszerûen kijártak egy doktori iskolát, egy szakterület kutatói lettek, és ezért hozzájuk vágták azt a két betût. És mit szólsz ahhoz, ha valaki még phd, vagy csc, esetleg prof is? Õket már ki is toloncolnád az országból? Nem értem, mire fel ez az irigység egyébként. Engem az sem zavar, ha valaki felveszi a férje nevét és azzal együtt jár a dr. megnevezés is, hiszen tudvalevõ, hogy a férje doktor nem õ.
Ha a feleség Dr X-né Y, akkor egyértelmû, hogy nem õ a doktor, hanem a férje. Ha õ a doktor, akkor X-né Dr Y, ha pedig mindketten azok, akkor Dr X-né Dr Y a teljes név. Nem tudom, mi a gond ezzel.
Nem csúnya. Az a csúnya, amikor valaki azt hiszi, hogy az ember nagyképûsködik a nevével.
Sokan azt hiszik ettõl felsöbbrendûek lesznek, és ha megszólód irigy vagy a címére, ami nem is az övé, ez a vicc benne, hogy olyannal ékeskedik amit nem is õ kapott, nem õ tanult érte.Na ez a fajta a legrosszabb sok esetben õk csak a címekhez mennek hozzá, hogy legyen mit kitenni hogy õ nagyobbnak tûnjün.
én drxné dry lehetek pár év múlva. ezen felül az orvos is phdzhat, mégsem lesz drdr... úgyhogy ne menjünk bele abba, h ki a kis meg a nagy doktor. a magyar nyelvnek hibája az, h nem tesz különbséget a jogászdoktor, orvosdoktor, x szakból doktorált pl közgazdász, történész miegyéb közt. az angolban ez sokkal jobban elkülönült, és még azt is kifejezi enyha túlzással a pár betû a neve elõtt, h használ-e szikét, egyáltalán orvos-e... meg sztem egy orvos és egy jogász a szakvizsgáig tanul annyit, h ne kisdoktorozzák le. ha megkapom a dr-t, akk bizony büszkén fogom viselni, megdolgoztam érte, de nem ettõl leszek különb tagja a társadalomnak. a kérdésre válaszolva pedig a férjezett neveként veszi fel, mert ha a férj hivatalosan dr. kovács, akk a feleség nem lehet egyszerûen dr. kovácsné... tudtommal.
Lehet, dr. Kovácsné
Nekem egy volt tanárom doktor, és nem használja a nevében ezt a címet, igaz, õ nem orvos, viszont az állatdokink sem használja (csak hivatalos papírokon van ott a dr). Mindketten nagytudású és nagyon szerény emberek. Nekem ez külön tetszik. Nem a doktori címért dolgoztak annyit, hanem azért, hogy a szakmájukban dolgozhassanak, amitõl teljes az életük, az egyikük a diákoknak segít, a másikuk az állatoknak segít. :)
Lehet, barátnõm így (hasonlóan) vette fel a nevét: dr. Nagyné Szabó Barbara
A kérdező hozzászólása: Én is az ügyvédekre gondoltam. De az ügyvéd feleségeknek miért jár a doktori cím, ha õk el sem végzik az egyetemet? Nagyon utálom amikor valakinek ez van kiírva hogy Dr Xy.né.

Megnéztük a gépembe a winchester és az alaplap nevét. Az alaplap neve ismeretlen. Az baj? Lehet, hogy valami gagyi? Sehol nem tudom megnézni a nevét?

Legjobb válasz: Ismeretlen azért lehet mert régebbi szoftverrel nézed, mint amilyen az alaplap. 1. Szerezz be újabb verziót (akár az ingyenes CPU-Z is megmondja) 2. Leszeded a ház oldalát és leolvasod szemmel.

Ismeretlen azért lehet mert régebbi szoftverrel nézed, mint amilyen az alaplap. 1. Szerezz be újabb verziót (akár az ingyenes CPU-Z is megmondja) 2. Leszeded a ház oldalát és leolvasod szemmel.
Olyan nincs, hogy ismeretlen alaplap. Leveszed a számítógépház oldalát, és a processzorfoglalat felett leolvasod a típusszámot. Ennyi.

Gyermekem apja neve nem szerepel az anyakönyvi kivonatában és sehol. A fiam az én lánykori vezetéknevemet viszi. én azóta férjhez mentem és én a férjem vezetéknevét vettem fel. Határátkelőn mi a teendő ilyenkor?

Szeretnénk utazni Budapestre (Vajdaságban élek). A határátkel?n mivel bizonyitom, hogy ? tényleg az én fiam, ha már más vezetéknéven vagyunk? Milyen dokumentum kell, hogy ne legyen ebb?l probléma a határon?

Legjobb válasz: Attól, hogy férjhez mentél a lánykori neved nem változik, ami ergo ugyanaz mint a gyerek vezetékneve... Gondolom nálatok is rajta van minden igazolványodon a leánykori neved..

Attól, hogy férjhez mentél a lánykori neved nem változik, ami ergo ugyanaz mint a gyerek vezetékneve... Gondolom nálatok is rajta van minden igazolványodon a leánykori neved..
A kérdező hozzászólása: Az igazolványon és az útlevélen sincs rajta a lánykori nevem... Elég e az, ha a saját és a gyermekem anyakönyvi kivonatát viszem magammal a határon?..mert abban azért benne van a lánykori nevem is.
A kérdező hozzászólása: Na meg persze ezek mellett az útlevelet is..
Szerintem az anyakönyvi kivonat simán jó, lényegében azzal tudod a leginkább hitelt érdemlõen igazolni.. Szerintem vidd magaddal, veszíteni nem vesztesz vele semmit.
A kérdező hozzászólása: Nagyon izgulok. Attól félek, hogy majd problémáznak a határon vagy netán visszaforditanak...
Találtam egy ilyet: III. Kiskorúak utazása szülõi kíséret nélkül Amennyiben a 18 éven aluli magyar állampolgár szülõi kíséret nélkül utazik külföldre, úgy a Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a problémák elkerülése érdekében javasolt, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülõk (ha csak az egyik szülõvel utazik, akkor a másik szülõ) magyarul és a meglátogatni szándékozott - illetve a tranzit - ország nyelvén készült, vagy fordítással ellátott hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek külföldre utazásához, ottani tartózkodásához. Amennyiben a hozzájárulási nyilatkozat lefordítása a meglátogatni szándékozott ország nyelvén nehézségekbe ütközik, úgy az angol vagy német fordítás is elegendõ lehet. Hivatalos fordítás nem szükséges. A szülõi hozzájárulási nyilatkozat kiállításához nincs egységes uniós formanyomtatvány. A nyilatkozatban az alábbi adatokat érdemes feltüntetni: a kiskorú, a kísérõ és a szülõ(k) adatai (születési adatok) a kiskorú úti okmányának száma a külföldi tartózkodás célja, helye (cím, telefon) a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény (iskola, tanfolyamszervezõ) adatai, elérhetõsége. Amennyiben például egy óvodás vagy iskolás csoport utazik szülõi kíséret nélkül egy másik országba, és a kirándulást szervezõ szervezet / intézmény rendelkezik egységes nyilatkozattal arról, hogy a szülõk hozzájárultak a kiskorú gyermek külföldi utazásához, nincs szükség külön szülõi hozzájárulási nyilatkozatra.
Ja meg egy ilyet is, ha szeretnél tutira menni: Konzuli Tájékoztatási Iroda Tel.: +36-1/458-1000 E-mail: [email protected]
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segitséged, nagyon aranyos vagy! Hát, mindent átnézek ...talán nem lesz gond...
Már nincs olyan, hogy leánykori név, és minden iraton rajta van a születési név helyette.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!