Találatok a következő kifejezésre: Nem nagyon sok pénzt (21 db)

Miért mondanak olyat egyesek, hogy nagyon sok pénz (mondjuk egy lottóötös) feszélyezné, nem merné bevállalni?

Tán kötelez bármire is a sok pénz? Nem kell az elkölteni. A biztonságérzet, ami általa keletkezik óriási dolog.

Legjobb válasz: Több oka is lehet. - megjelennének rég látott rokonok, barátok kölcsönkérni - nem ért a pénzhez, rosszul fekteti be - eltõzsdézi - azt szereti, amit csinál, rákölti az összes pénzt - beleõrül a sok aggodalomba, hogy hogyan tartsa titokban - fél, hogy megváltozik a viselkedése, kifordul önmagából - stb

Több oka is lehet. - megjelennének rég látott rokonok, barátok kölcsönkérni - nem ért a pénzhez, rosszul fekteti be - eltõzsdézi - azt szereti, amit csinál, rákölti az összes pénzt - beleõrül a sok aggodalomba, hogy hogyan tartsa titokban - fél, hogy megváltozik a viselkedése, kifordul önmagából - stb
kirabolják, az emberrablók legfontosabb célpontja lesz...
A kérdező hozzászólása: Mé'? Demjánt sem rabolták el.
A kérdező hozzászólása: ...vagy a harmadik verzió. (egyébként nem rossz amiket írsz és egy teljesen földhözragadt, hétköznapi átlagember valóban járhat úgy, ahogy írod) A harmadik verzió a következõ: Én a rendszerváltás után egyszer dolgoztam külsõ "igazi" munkahelyen, mert az a cég, ahol apám már akkor igazgató volt, a miénk lett, mivel minden céget privatizálni kellett. No nem ingyen, hanem ú.n. egzisztenciahitellel lehetett az államtól megvenni. Ha nem tesszük, akkor apám a munkáját sem tudta volna megtartani. Így viszont, akkor még sok-sok régi állami megrendeléssel a hátunk mögött egész kellemesen élhetõ vállalkozás lett belõle. Az iskolák kijárása utáni életünk kezdete a testvéremmel pont úgy indult, hogy a családi vállalkozásban megvolt a helyünk. Nem elkényeztetett tartástalan szülõlejmoló majmok voltunk, hanem beláttuk, hogy ez akkor sokkal inkább járható út, mint idegen cégnél puszta alkalmazottnak lenni. Itt üzlettársak lettünk. Nem kell óriáshabzsidõzsire gondolni, de hitel nélküli építkezés, autó vásárlás(nem lízing) ilyesmi belefért. Sajnos a válság elvitte a céget, mint cunami a tengerpartot, de tudom milyen jól szituáltan élni. Sosem vette el az agyamat a pénz. Szeretem élvezni az életet, sosem voltam kényszeres "reggeltõl-estig munkaidõ" függõ. Sokkal inkább egy szabadúszó, szabadszellemû gondolkodó, akit egy munkahely bezártsága frusztrálna inkább. A cégbe bejártunk dolgozni, de nem "blokkolóórásan". Sportkocsim is van már 15 éve. Kicsit olyanok voltunk, mint a "szappanoperákban" ahol van egy céges családfõ, sportkocsis fiú(én) és a lánytestvér és mindegyiknek van része és szerepe a cégnél. Ma szerényebben élünk, de a függetlenségünk a mai napig megvan. Bocs a hosszú offért, de azt akartam csak leírni, hogy nem mindenkinek olyan a gondolkodása. Amúgy - nem esdekelek hülyegyerek módjára a nyereményért, bár lottózunk néha - én tudnék mit kezdeni egy tõkeinjekcióval. Más úgy dolgozni, alkotni, hogy közben jól érzed magad, kiélheted a kreativitásodat, ha netán egy melót elbuksz, nem kell az öngyilkosság gondolatával játszadozni, mert nem fogod tudni kifizetni a sárga csekkeket. Stb stb. Én ezt szoktam meg. Ha nagyritkán olyan helyzetbe kerülök, hogy nyomás alatt létkérdés egy-egy munka, na engem az blokkol le és frusztrál. Ja és mint minden, kissé idealista és "nagy gondolkodó" beállítottságú ember, nekem is van kb 3-4 projekt a fejemben, amit mondjuk már pár száz millióból beindítanék. Nekem az lenne a kihívás, nem az, hogy csicskáztató fõnököknek és furkálódó kollégáknak a hülyeségeit hallgassam.
"Mit gondolsz, a nagy mágnások, cég vagy cégcsoport tulajdonosok depressziósan ülnek otthon a pénzeszsákok tetején?" Nem, a nagy mágnások, mint már leírtam, hosszú évek munkájával és rengeteg tapasztalattal (no meg szerencsével is talán) építették ki az életüket és épp emiatt nem szívbajosak. Csúcsra pörgetni egy céget hosszú tapasztalattal más, mint amikor egy átlagembernek a nyakába szakad annyi pénz. De egyébként egyetértek veled, tudni kell nagyban álmodni. Ha szabad, javasolnék egy könyvet: 4 órás munkahét a címe és egy olyan ember írta, aki teljesen önerõbõl mobilizálta magát. Fantasztikus könyv. Noha nem támogatom a kalóz-verziókat, megadom azért ízelítõnek a .pdf verziót, úgysem neten fogod elolvasni, ha érdekel: http://promdrive.p8.hu/downloads/Timothy-Ferriss-4-Oras-Munk..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Letöltöttem. El fogom olvasni. Felkeltetted az érdeklõdésemet.

Tényleg nem éri meg hybrid autót venni azért mert a cellákat pár év után cserélni kell ami nagyon sok pénz?

Legjobb válasz: A hibrid autó (még) eleve drága, és nem hozza be az árkülönbözetet azzal, hogy olcsóbb az üzemben tartása. Mint minden akkumulátor, ezek is 300-500 feltöltést bírnak, aztán elkezdenek szarakodni. A nagy környezetvédelmi duma mellett viszont nem térnek ki arra, hogy az így elhasználódott aksik mennyire szennyezik a környezetet!

A hibrid autó (még) eleve drága, és nem hozza be az árkülönbözetet azzal, hogy olcsóbb az üzemben tartása. Mint minden akkumulátor, ezek is 300-500 feltöltést bírnak, aztán elkezdenek szarakodni. A nagy környezetvédelmi duma mellett viszont nem térnek ki arra, hogy az így elhasználódott aksik mennyire szennyezik a környezetet!
Ez így van. 2 éveset kell venni és egy -két év használat után azt eladva egy másik két évesre beruházni. Ami egyébként az összes autóra a legésszerûbb recept - üzemanyagtól, hajtástól függetlenül. Szerintem.
Úgy tudom, hogy a Priusokban nagyon jól bírják az akksik. Ettõl függetlenül nem tartom ésszerû választásnak egy hétköznapi embernek.

FX8120 hoz milyen hûtést ajánlotok ami bírja a 4 ghz et és nem is kerül nagyon sok pénzbe?

Most egy CM hyper tx3 van rajta de még alapon órajelen alulfeszelve se bírja 60 fok alatt tartani.. gép: fx8120 hd6970 chieftec ctg 500 w

Legjobb válasz: Scythe Ashura.

Scythe Ashura.
Itt 3 választásod van: 1, A 150 mm magas Thermalright Macho 120 2, Egy jó Topflow hûtõ, pl Noctua C14 3, Egy normálisan megtervezett ház, amiben van hely hûtõnel, és abba egy jó 120/140mm-ees hûtõ
Fele annyit nem ér mint egy hasonló árú léghûtés. És persze több a hiba lehetõsége egy vízhûtésnél akár tönkre is teheti a géped, de ez ritka.
A kérdező hozzászólása: és egy corsair h50? kevesebb helyett foglal csendes.. olcsó
V3 max CPU magasság 160 mm. Az Ashura 161mm. A PH procihûtõs oldalán mondják, hogy a Mugen 4-nél jobb a 3-as változata.
A kérdező hozzászólása: ez egy thermtake V3 mas ház..
Milyen széles a házad?
Cross-al az baj, hogy hatalmas méretéhez képest nem igazán hatékony. Ez egyedüli érv mellette az 120mm-es torynyhûtõkhüz képest alacsonyabb magassága és az, hogy egész olcsón meg lehet kapni.
A Cross-nál egy Mugen 4 sokkal jobb.
Scythe Grand Kama Cross 2.
Alpenföhn Brocken, Scythe Mugen 4
A kérdező hozzászólása: drága
Én a házat választottam..

Tudnátok nekem linkelni, "olcsó" jó full hd-s monitort? 21, 5" bőven elég lenne. Nagyon olcsó kéne mert nem tudok sok pénzt fordítani rá!?

A válaszokat el?re is köszi! :)

Legjobb válasz: http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_g2255a/206966

mi az hogy "olcsó"?? mennyid van rá?? am ez nem rossz én is ilyet veszek majd gépemhez http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/10956_samsung_21..
http://www.argep.hu/trend/SAMS/SAMSUNG-E2220.html Ezt ajánlom :) Nekem is ez van, és nagyon megérte :)
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi válaszokat egyébként ez nagyon [email protected]? http://www.aqua.hu/22-aoc-f22-lcd-monitor-142227.html

Változni? Vagy minden esetben vissza jön az igazi énje? Mi a férjemmel nagyon sokat veszekszünk, és 2-3 hónapja olyannyira megromlott a kapcsolat, hogy a pénz miatt nem járunk sehova!

Minden napos veszekedések vannak!Már azon gondolkodom hogy elhagyom!Mit tennétek?31 évesen kezdjek mindent el?lröl!?Ha meg akarom beszélni a problémákat vagy azt mondja hoy most ne vagy hogy tv néz vagy hogy miiit hisz nekünk nincs is problémánk!

Legjobb válasz: Ha annyira megromlott a kapcsolatotok, akkor IGEN, kezdj mindent elölõl. Nem vagy még idõs. De én elõbb egy-két rávezetés után elészegezném a dolgot, hogy ha nem oldódnak meg a dolgok, akkor elválok. Egyébként 2-3 hónap még annyira nem nagy idõ a veszekedésben sem. Meg kell keresni, hogy mi váltotta ezt ki nálatok, és azon a dolgon kell változtatni. Írtad a pénz dolgot. Ez tényleg problémás, akármennyire id próbáljuk tagadni, hogy a pénz nem lényeg, de ezesetben én azt tettem, hogy spóroltam amin csak lehet, és minden pénzkereseti forrást elvállaltam. Uncsitesómék sajnos negatív példák, mert õk is nagyon rossz helyzetben vannak, de abban a családban 3-an erõs dohányosok. Napi 3x1 dodoz cigi képzelheted mennyi pénztõl fosztja meg õket... remélem segítettem valamit. B.P.

Ha annyira megromlott a kapcsolatotok, akkor IGEN, kezdj mindent elölõl. Nem vagy még idõs. De én elõbb egy-két rávezetés után elészegezném a dolgot, hogy ha nem oldódnak meg a dolgok, akkor elválok. Egyébként 2-3 hónap még annyira nem nagy idõ a veszekedésben sem. Meg kell keresni, hogy mi váltotta ezt ki nálatok, és azon a dolgon kell változtatni. Írtad a pénz dolgot. Ez tényleg problémás, akármennyire id próbáljuk tagadni, hogy a pénz nem lényeg, de ezesetben én azt tettem, hogy spóroltam amin csak lehet, és minden pénzkereseti forrást elvállaltam. Uncsitesómék sajnos negatív példák, mert õk is nagyon rossz helyzetben vannak, de abban a családban 3-an erõs dohányosok. Napi 3x1 dodoz cigi képzelheted mennyi pénztõl fosztja meg õket... remélem segítettem valamit. B.P.
Hát igazából mi a pénz miatt 4éve nem járunk el sehova, és így is jól megvagyunk. Szeretjük, tiszteljük egymást és mi is vitázunk a pénzen, mert általában nincs, de tudjuk, hogy a másik mi mindent tesz meg azért, hogy jobb legyen kettõnknek.
Miért olyan fontos a Z? Nem lehet kihasználni a tudását, fele áron is korrekt telefonokat lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: nem kamu.Barátnõm 45-ért vette ugyanúgy apródon....
Kamu hirdetés, 40ért nem kapsz ilyen telefont.
Az valószínûleg kamu.
A kérdező hozzászólása: de én láttam 40 000 ft-ért apródon.azt írta alig használt és, h családi okok miatt eladó.az nem olyan drága.am meg az tetszik a z-be, h nagy, meg vízálló és egészen szimpatikus :)
Milinte te szemét! :D
* Tipszmikszelj
Tippmixelj! :D
Gondolom a Z külseje tetszik. Akkor inkább vegyél egy Nexus 4-et, ha jöhet kicsit más is, akkor Xperia SP.
vegyél mást pl nexus 4 már 90 körül kapható vagy optimus G 100-105ropi függetlenbe és szerintem jobb is mint a Z. nekem G van, nyomkodtam már Z-t is de nem cserélném rá, csalódás volt számomra a Z.
Hát akkor nem tudsz mit tenni, várd meg míg dolgozhass, vagy gyõzd meg a szüleid.
Kérj pénzt a csajodtól.

Egyszerűen elvagyok keseredve! Páromnak mindig imádkoznom kell hogy pénzt adjon! Õ nem költ semmire és igy elvárja hogy én se költsek! De messze dolgozom és nem lehet pénz nélkül elmenni! Nagyon sokat veszekszünk! Elhagyjam?

Mindig azt mondja nincs pénz,de ma reggel a zsebébe találtam nem is kis összeget!Tudom hogy valamit titkol!Alig vagyunk együtt!És ha én kérek t?le valamit (kisdolog),az ráér!Megbeszélni nem tudjuk,mindig ordítás lesz a vége(el?ször én borulok ki)mert mindenért engem hibáztat!

Legjobb válasz: Elgondolkodtam!Már jó ideje nem vagyok boldog!Félek lépni!Mert szeretem,vagy ez már csak megszokás?

A kérdező hozzászólása: Elgondolkodtam!Már jó ideje nem vagyok boldog!Félek lépni!Mert szeretem, vagy ez már csak megszokás?
Ha nem vagy boldog mellette, akkor NE FÉLJ változtatni. Próbálj meg leülni vele megbeszélni, hogy ez így nem mehet tovább, nem vagy így boldog. Kérd meg, hogy ne legyenek titkai elõtted. (végsõ esetben kérdezz rá a sok pénzre a zsebében) Vagy a saját fizetésebúõl tegyél el magadnak, hogy ne kelljen tõle kérni.
Nincs csaladotok? Azonnal hagyd el, ne vesztegesd az idodet ra!!! Jellemtelen ember, valami miatt kimutatta a foga feherjet, milyen is o igazabol. Igy nem lehet elni! Felesleges. Hagyd ott, add be a valast, soha nem leszel boldog vele. De hol van a te fizetesed? Es milyen ember az olyan, aki a sajat felesegenek nem mondja el, hogy milyen ugyei vannak, honnan van penze a zsebebe??? Hagyd ott, kezdj uj, nyugodt, tiszta eletet, megeri!!

Nemrég voltam egy természet gyogyásznál "többet se mwgyek" Sokkal többet nem tudtam meg a betegségem kezeléséről. , de viszont le vett rendesen. "megérdemeltem tanuló pénz" Ezeket az adóhivatal miért nem nézegeti? Nagyon sok pénzről van szó.

Legjobb válasz: Óvatosan az általánosítással!Sok esetben hasznos a természetgyógyászat,de az sem mindegy kihez mész.Ott is vannak "sarlatánok". Amúgy,ha hivatalosan csinálja be van jelentve az adóhivatal felé.

Óvatosan az általánosítással!Sok esetben hasznos a természetgyógyászat, de az sem mindegy kihez mész.Ott is vannak "sarlatánok". Amúgy, ha hivatalosan csinálja be van jelentve az adóhivatal felé.
Egyébként én magánorvosnál jártam így. Budára mentem egy rendelõbe, ahol a doki (mértem az idõt) 12 percet foglalkozott velem 13ezer forintért. Megállapított valamit amit már más orvostól is tudtam és a kezelés módjára már ki sem tért, hanem közölte: ha 1 hónap múlva is fennáll a probléma, menjek vissza...
Az adóhivatal csak azt nézi, ad-e rendesen számlát. Hogy mennyire kezel vagy sem, az nem az Õ hatáskörük és feltételezem nem is értenek hozzá.
Figyelj! Ha számlát ad és leadózza az összeg után amit kell, akkor elkérhet akár egy zsák pénzt is, az adóhivatal csak örül. Pláne, ha vagy olyan hülye, hogy kifizesd. Tudod nem lehet mindenkit megvédeni a saját hülyeségétõl, nem ez az állam feladata. Ha én Micinéninek fizetni akarok 1000 millió forintot azért, hogy kinyalhassam a se.ggét, és Mici néni kiszámlázza mint egy egészségügyi szolgáltatást, majd befizeti rendesen az adót, akkor ez a történet senkit NEM SZABAD, hogy érdekeljen, ha a kiszámlázott tevékenység nem ütközik egyéb törvénybe vagy jogszabályba. Bár az is igaz, hogy nyilván nem a legjobb természetgyógyásznál jártál, de már mindegy.

Mit tudtok Sony Alpha 200 tükörreflexes gépről? Gyengébb minőség, mint a Canon, vagy Nikon? 4220 expó van benn, úgytudom az nem sok. Nincs sok pénzem, de nagyon gagyit sem akarok venni, szerintem elég jó áron van. Van valami tapasztalatotok róla?

Legjobb válasz: A 200-ast nem ismerem, de az utódját, a 300-ast valamennyire. (Nem sok a különbség a kettõ között, igazából csak az élõkép és a kihajtható LCD az utóbbinál, de a lényeg, a szenzor, az teljesen megegyezõ). Én ismerek egy srácot, aki egy A300-assal kezdte amatõr fotósként és egészen komoly szintig vitte vele, aztán persze váltott, egy komolyabb Canonra. Minõségben szerintem hozza azt a szintet, amit egy Canon/Nikon belépõ DSLR; a gondok akkor kezdõdnek, amikor kiegészítõket akarsz hozzá venni (vaku, plusz objektívek...stb.). Ha ebben gondolkozol, akkor inkább Canon vagy Nikon, esetleg Pentax. De ha csal egy jó tükörreflexes gép kell, ami igényes képeket készít, akkor szerintem jó választás a Sony.

A 200-ast nem ismerem, de az utódját, a 300-ast valamennyire. (Nem sok a különbség a kettõ között, igazából csak az élõkép és a kihajtható LCD az utóbbinál, de a lényeg, a szenzor, az teljesen megegyezõ). Én ismerek egy srácot, aki egy A300-assal kezdte amatõr fotósként és egészen komoly szintig vitte vele, aztán persze váltott, egy komolyabb Canonra. Minõségben szerintem hozza azt a szintet, amit egy Canon/Nikon belépõ DSLR; a gondok akkor kezdõdnek, amikor kiegészítõket akarsz hozzá venni (vaku, plusz objektívek...stb.). Ha ebben gondolkozol, akkor inkább Canon vagy Nikon, esetleg Pentax. De ha csal egy jó tükörreflexes gép kell, ami igényes képeket készít, akkor szerintem jó választás a Sony.

IPhone 4G és iPhone 4S között nagyon sok a külömbség? Akarok venni de úgy néz ki hogy a 4S re nem lesz pénzem. Tudom a 4S nek jobb a kamerája meg egy kicsit a procija. Sokkal rosszabb a 4G nek a processzora?

Legjobb válasz: Nincs olyan iPhone, hogy 4G. Sima 4-es iPhone van. Én õszintén szólva nem vennék sima 4-et már. Egy 4S-t mellérakva szemmel látható a gyorsaságbeli különbség. Kijön lassan az iOS 7, az végleg hazavágja a sima 4-et szerintem.

Nincs olyan iPhone, hogy 4G. Sima 4-es iPhone van. Én õszintén szólva nem vennék sima 4-et már. Egy 4S-t mellérakva szemmel látható a gyorsaságbeli különbség. Kijön lassan az iOS 7, az végleg hazavágja a sima 4-et szerintem.
Perszehogy. Azt mondják hogy 5ön is laggol kicsit, nem még 4 en. ios 7 már a következõ iPhonera lett tervezve. De azért van pár külömbség a 4/4s között. Kamera 5 rõl 8 mpx re(+HDR), videó 720p rõl 1080 ra, proci A4(1x 0.8 GHz) rõl A5(2x 1 GHz)re, Siri, jobban fogja a hálozatot. Aztán még ilyen apróságok: Bluetooth újabb, kamera stabilizátora jobb, 2x gyorsabb letöltési sebesség... Sima 4et már nem éri meg megvenni, 4s még idén talán, de az is már 2 éves telefon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!