Találatok a következő kifejezésre: Nem nagyon sok (2052 db)

Vettem egy medi lab tesztet, és azt írja, 5 percig kell a vizeletbe mártani! Létezik? 5 perc nem nagyon sok? Ha nem hagytam benne 5 percig, akkor nem mutat vajon valós eredményt?

Használta már valaki, tudtok segíteni? Nekem nagyon soknak tûnik az az 5 perc!!! Érvényes így azért, hogy nem áztattam addig?

Legjobb válasz: :O tényleg azt írja,én is soknak tartom,de ha azt írja,nyilván így kell http://betegtajekoztato.webpatika.lxline.com/info/BH213494.h..

:O tényleg azt írja, én is soknak tartom, de ha azt írja, nyilván így kell http://betegtajekoztato.webpatika.lxline.com/info/BH213494.h..
Nem mindegyik teszt mûködik azonos elven. És ez most pont egy ilyen, aminél 5 percig vizeletben kell lenni a tesztnek. Ha nem hagytad benne 5 percig, akkor nem lehetsz biztos a teszt eredményében. Jó, azt írja, kb 5 percig, ami nem pontosan 5 perc, a 4 és fél perc is még beleférhet akár, de 1-2-3 perc biztosan nem elegendõ.
Én ezt a fajta tesztet használtam, és én is sokallottam, de kivártam az idõt.Pozitívat teszteltem vele 3szor.Ennek már 14 hete :)
A kérdező hozzászólása: Huhhhh...köszönöm! Akkor újra próba...ugyanis kb 15 mp ig hagytam benne...gondoltam elírták...mert általában 5-15 mp ig kell benne hagyni....na akkor újra tesztelek!!! köszönöm még 1 x. És gratulálok a babához!!!

14 éves vagyok, kb. három és féle éve hordok szemüveget, most fogok újat kapni ami 4-es és 5 és feles lesz. Ez nem nagyon sok?

El?ször csak háromnegyedes szemüveggel kezdtem, azóta négy különböz? lencsém volt ez lesz az ötödik és mindig rengeteget romlik a szemem. Elég sokat szoktam gépezni ( általában történeteket írok) és olvasni is de megfelel? fénynél. Ha már nem fogok n?ni akkor a szemem is kevésbé romlik majd? Vagy gépezzek kevesebbet, avgy nem azon múlik?

Legjobb válasz: Nem a számítógépen múlik. Nekem is ugyanilyen dioptriájúak voltak a szemeim ebben a korban. Amíg az agyad, koponyád fejlõdik (kb. 18 éves korodig), a látásromlás nagy valószínûséggel nem fog megállni. A mértékét lehet csökkenteni (rendszeresen tornáztasd a szemed, otthon néha vedd le hosszabb idõre a szemüveged). Én 18 éves koromban áttértem a kontaktlencsére, és azóta (15 éve)változatlan a dioptria. A szemész elmagyarázta, h' a szemüveg sokszor sajnos elõsegíti a szem romlását, mert fõleg nagyobb dioptria esetén nem az egész lencsébe, csak a középsõ részébe tudják belecsiszolni a szükséges dioptriát, és így a szemüveglencse szélein már torzít. Mivel az ember nem csak egyenesen elõre néz, óhatatlanul átnéz ezeken a részein is, és a szem ehhez alkalmazkodik. A kontaktlencsénél viszont nincs ilyen veszély, ott akárhogy forgatod a szemed, mindig a megfelelõ élességet adja. A helyedben megbeszélném a szüleimmel, h' vigyenek el egy kontaktológushoz, mert bár nem olcsó a kontaktlencse viselés, de helyes használattal lassíthatja a szemromlást. Meg félévente új szemüveget csináltatni sem két fillér. Minden jót!

Nem a számítógépen múlik. Nekem is ugyanilyen dioptriájúak voltak a szemeim ebben a korban. Amíg az agyad, koponyád fejlõdik (kb. 18 éves korodig), a látásromlás nagy valószínûséggel nem fog megállni. A mértékét lehet csökkenteni (rendszeresen tornáztasd a szemed, otthon néha vedd le hosszabb idõre a szemüveged). Én 18 éves koromban áttértem a kontaktlencsére, és azóta (15 éve)változatlan a dioptria. A szemész elmagyarázta, h' a szemüveg sokszor sajnos elõsegíti a szem romlását, mert fõleg nagyobb dioptria esetén nem az egész lencsébe, csak a középsõ részébe tudják belecsiszolni a szükséges dioptriát, és így a szemüveglencse szélein már torzít. Mivel az ember nem csak egyenesen elõre néz, óhatatlanul átnéz ezeken a részein is, és a szem ehhez alkalmazkodik. A kontaktlencsénél viszont nincs ilyen veszély, ott akárhogy forgatod a szemed, mindig a megfelelõ élességet adja. A helyedben megbeszélném a szüleimmel, h' vigyenek el egy kontaktológushoz, mert bár nem olcsó a kontaktlencse viselés, de helyes használattal lassíthatja a szemromlást. Meg félévente új szemüveget csináltatni sem két fillér. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek :D

3 éves kisfiam naponta kétszer (mindig ébredés után) 1, 5 órát mesét néz (minimax). Nem gond ez? Nem nagyon sok?

Nekem is kell az az id?, mert van egy 1,5 éves öccse is. Csak aggódom, hogy nem sok-e.

Legjobb válasz: Nálunk is van Minimax, de én kb fél órát/2 mesét engedek. Ritka, hogy több megy... napi 3 óra TV szerintem sok egy picit... én arra gondolok, hogy apa esti híradója is TV, hiába nem nézik direkt, azért mégis fülelnek, azzal együtt épp elég szerintem.

Nálunk is van Minimax, de én kb fél órát/2 mesét engedek. Ritka, hogy több megy... napi 3 óra TV szerintem sok egy picit... én arra gondolok, hogy apa esti híradója is TV, hiába nem nézik direkt, azért mégis fülelnek, azzal együtt épp elég szerintem.
A 2 éves lányom kedvenc meséje a szaffi, és naponta 2-3szor megnézi.Szerintem nem baj , mert a szókincsüket ezzel is fejlesztik és ettõl ne foglalkozom vele kevesebbet, sõtt ..Sokszor nézzük együtt és megbeszéljük mi van a mesében és miért van ez vagy az.a mesék is lehetnek olya érdekesek mint a mesekönyv .Csak tudni kell kezelni a távirányítót.
Nálunk is a reggeli kakaót mesenézés mellett fogyasztja el a 2.5 éves lányom. A mese azonban nem konkrétan mese, hanem a BBC Prime csatornán egy angol gyerekmûsor. A lányom egy szót nem tanult senkitõl angolul, de már ezt a mûsort nézi kb. fél éve. Reggel 6-9-ig van rajta gyerekmûsor, nemcsak rajzfilm, hanem szórakoztató, tanulságos mûsorok. http://www.bbc.co.uk/cbeebies/characters/ oldalon megnézheted, milyen mûsorokat készítenek. Szerintem nagyon hasznos, vagy legalábbis hasznosabb, mintha rögtön Minimax-szal indítanánk. Azt szoktam mondani, hogy a "minimaxosok még alszanak ilyenkor", ezt elfogadja a gyermekem. :)
Könyörgöm!!!Egy ekkora gyereknek max.15 percet szabadna tévét nézni!Olvassatok utánna.Elhiszem, hogy nehéz és néha én is a kmönnyebb utat választom és leülhet dvd-t nézni(magyar népmesék, Süsü, Thomas, Kukori...)válogatott mesék és rövidek.A fejböl mesélt mese a legjobb nálunk ez apa dolga(néha-néha)én könyvbõl olvasok rövid meséket, ebbõl minimum 3-at mert 3 gyereknek kell olvasnom.Ez az én véleményem meg a szakembereké, minden jót mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, csökkentettük a mennyiséget... Sejtettem, hogy nem túl jó így :o(
Sokat olvass neki mesét, énekeljetek. Még van esélyed rá, hogy egy kis észkombájnt nevelj. Azért, mert a szellemi gazdagság tanulási hajlandóságot, képességet alapoz meg. Az én lányomnak soha nem kell mondani, hogy írja meg a leckét, vidáman megteszi, ez az elsõ dolga. Mert óvodás és bölcsõdés korában (nem volt bölcsõdében!) már megalapoztam a szellemi színvonalát. :)

Sötét barna folyásom van és nem nagyon sok, de mégis. Mi lehet az?

már több napja van ez,és nem tom mi lehet. még nem menstruálok.

Legjobb válasz: de enm menstruálhatok,mert barna a folyásom,és nem véres! és nagyon kevés van!

nah így már számomra érthetõbb...igazából azt sem értem, hogy egy hónapon keresztül...minden hónapban vagy csak a hónap elején/közepén vagy végén-e ..de mindegy. Szerintem lassan jönni fog csak lassú.Esetleg ugrálj, fuss vagy egyél gabonapelyhet.Nekem ezektõl gyorsabb. :)
A kérdező hozzászólása: de enm menstruálhatok, mert barna a folyásom, és nem véres! és nagyon kevés van!
A kérdező hozzászólása: nem, azt is szokták rra mondani, akkorugy írom hoyg suna
akkor mért írod h. pénisz vagy már a lányoknak is az van : o
A kérdező hozzászólása: lány, nem hiába írom hoyg menstruálok!! :@
akkor most fiú vagy vagy lány O.o
A kérdező hozzászólása: igen, de levan borotválva a pinészem, és most azért viszket mert nõ a szõr, vagy valami más?
A kérdező hozzászólása: hány nap mulva?
Akkor majd utána fog jönni a vér...
dehogyem menstruálsz :)

Programozott császárom lesz. Nem nagy sokk ez a babának, hogy csak kiveszik minden előzmény nélkül?

Származhat valamilyen hátrányunk a progis császár miatt?

Legjobb válasz: Császármetszéssel szültem 3x,az én tapasztalataim...szerint a legfontosabb,hogy a babának"jó"legyen ...tehát epidurális vagy spinális érzéstelenítést kértem.Az orvos és a szülésznõ megválasztása is nagyon fontos!Az elsõ pár nap elég fáldalmas de ki lehet bírni...csak türelem.JAvaslom a haskötõt ezt beszerezheted a gyógysegéd eszköz boltokban.Kitartást és minden jót kívánok!

Császármetszéssel szültem 3x, az én tapasztalataim...szerint a legfontosabb, hogy a babának"jó"legyen ...tehát epidurális vagy spinális érzéstelenítést kértem.Az orvos és a szülésznõ megválasztása is nagyon fontos!Az elsõ pár nap elég fáldalmas de ki lehet bírni...csak türelem.JAvaslom a haskötõt ezt beszerezheted a gyógysegéd eszköz boltokban.Kitartást és minden jót kívánok!
Hát hogy nagy sokk volt-e a lányomnak azt nem tudom és valószínüleg soha nem is fogja megmondani, de 9/10-es apgarral született, egész nyugis baba volt, azért hallottuk sírni is napjában többször is. Ilyenkor a Ti egészségetek a fontos, a baba is átvészeli és Te is! Sok sikert!
A muszáj nagy úr. Gondolom, valami probléma lépett fel, ezért van szükség a császárra. Ilyenkor a baba és a te egészséged a legfontosabb és nem a szülés/születés módja. Tényleg sok tanulmány foglalkozik a császáros és s simán született babák szülés/születéskori élményeivel és érdekes dolgokat találtak. De ezeket a negatív dolgokat lehet kompenzálni pl. babamasszázzsal, sok alagutas játékkal, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a haskötörõl hallotam már, de majd utánna nézek mire, való és hogyan kell használni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem az én kislányom is nyugis baba lesz.
Én kislányom is program császáros... lett volna, ha nem indul meg egy nappal elõbb kifelé. Persze így is császár lett, nem sokat fájogattam. Nem hinném hogy károsodott volna a kis lelke. Mosolygós, keveset sír, egész pici korától átalussza az éjszakát. Mindenki szerint kiegyensúlyozott baba. Ne félj, minden rendben lesz, a császár utáni felépülés sem vészes, csak erõt kell venni magadon, de a babáért úgyis összeszeded magad. Mindenféle jókat kívánok neked és a kis jövevénynek!:)
Nekem azt mondták a kórházban, hogy jó azért ha egy kicsit vajúdik a kismama a baba szempontjából is, meg a méh miatt is, mert ilyenkor kissé elvékonyodik a méh fala, és nem lesz annyira vérzékeny, gondolom könnyebb megnyitni, átvágni.Igaz, az én szülésem nem programozott volt, de azonnali császár, mivel két babám volt.1 órácskát vajúdtam, ez így jó is volt, teljesítettük a normát:) De a te programozott császárodnak biztosan jó oka van, így mérlegelned kell h melyiket tartod fontosabb szempontnak, azt h sokk -e a babádnak , vagy h kiiktassanak minden rizikófaktort, komplikációt ami a károtokat veszélyeztetheti egy másféle szülés során.Gondolom ez nem kérdés.Hogy a kérdésedre válaszoljak, sokk a babának, de mindenfajta szülés az nekik, ennél a hirtelenség okozza, a sima szülésnél pedig az, h azért õ is megszenvedi azt a pár órát míg végigpréselõdik a szülõcsatornán, elfárad benne.Az elõbbi még mindig jobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat és jókyvánságokat. Nagyon érdekes dolgokat írtatok. Nektek is minden jót.

Minden eszperantó ige lehet tárgyas, és van szenvedő alakja? Ha nem, nagyon sok felsorolni a kivételeket?

Valahol olvastam, hogy az igevonzatok bonyodalmát elkerülendő az összes eszperantó ige lehet tárgyas, így szenvedő alakjuk is lehet. Vannak-e hát igék, amiknek semmilyen vonzatuk nem lehet, így tárgyasak sem lehetnek, tehát nincs szenvedő alakjuk?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Az, hogy valami tárgyas vagy nem tárgyas, nem forma és ragozás, hanem tartalom kérdése. Magyarul is kreálhatsz olyan mondatot, amiben egy tárgyatlan igét tárgyasként használsz, mert tudod képezni a tárgyas alakot, de értelme nem lesz. Az eszperantó borzasztó szabályosan képez, és nem szereti a kivételeket, tehát nyilván tudod képezni mindennek a szenvedõ alakját, de mi a fenének, ha nem tudod egy értelmes mondatban elhelyezni?

Szerintem nem. Az, hogy valami tárgyas vagy nem tárgyas, nem forma és ragozás, hanem tartalom kérdése. Magyarul is kreálhatsz olyan mondatot, amiben egy tárgyatlan igét tárgyasként használsz, mert tudod képezni a tárgyas alakot, de értelme nem lesz. Az eszperantó borzasztó szabályosan képez, és nem szereti a kivételeket, tehát nyilván tudod képezni mindennek a szenvedõ alakját, de mi a fenének, ha nem tudod egy értelmes mondatban elhelyezni?
Kicsit zavaros a kérdésed!
A kérdező hozzászólása: Hobbiból írok egy számítógépes programot, ami a beírt eszperantó igét minden idõben "elragozza". A kérdés, hogy szenvedõ alakban is elragozza-e az igéket, mert ennek csak akkor van értelme, ha minden igének nyelvtanilag/jelentéstanilag helyes a szenvedõ alakja is. Ha van pl. 10-20 ige, aminek nem lehet szenvedõ alakja, akkor azokat figyelembe veheti a program, de ha ennél sokkal több van és a szabály nem határozható meg pontosan, akkor nincs értelme külön a szenvedõ alakokat is kiíratni a géppel egyáltalán.
Az -ig, -igx utóképzõket figyelembe vetted? Mert vannak ún. "tárgyas igék" is, de a ragozása ugyanaz, mint a nem tárgyasaké, csak az akuzativo vagy az elöljárók használata különbözteti meg a többi igétõl. Ez a program milyen program? Elküldenéd nekem, ha készen vagy vele?
A kérdező hozzászólása: 5. Biztos létezik már ilyen program, én csak hobbiból írok egy ilyet egy õsrégi számítógépre. De természetesen megmutathatom, ha kész lesz. Szóval akkor az úgy oké, hogy ha beírok egy tetszõleges igét, a program kiírja az összes ragozott alakját szenvedõ alakban is, bármely igének? Vagy az -igi, -igxi képzõs igéket ne írja ki szenvedõ alakban?
Érted a válaszomat? Klasszikus példa: van a SAN szótõ. Ha O végzõdést kap, akkor fõnév, ha A, akkor melléknév, ha I akkor ige (infinitivo). Tehát a SANI azt jelenti, hogy egyészséges(nek lenni) A SANIGI azt jelenti, hogy egészségessé tesz, azaz gyógyít, orvosol. A SANIGXI (a kalapos g-vel) pedig azt, hogy egészségesül, egészséges lesz, azaz meggyógyul. A képzõk az eszperantó egyik kulcs újítása és hogy azt rendszerszerûen, kivétel nélkül alkalmazza, fõszabályként. Viszont vannak olyan igék, amiket bár lehet képzõkkel képezni, mert miért ne lehetne, a képzõvel mégis valójában nem létezõ tartalmat kap. De az ötleted érdekes, tényleg szívesen megnézném... Fõleg ha Commodor 64-re írod... :-D

Ha 38.7ről levitte 35.7re a lázát a lázcsillapító az nem nagyon sok?

"napja hol felment 38.8,vagy 37.5között mozgott most délután megint 38.7re ment fel és adtam neki egy kúpot,csak félek nagyon levitte vagy ez jó?Most mosolyog meg minden,nem tudom vigye e dokihoz,mert gyógyszert csak akkor ad,ha huzamosabban beteg..és lázas,h?emelkedéssel nem foglalkoznak...:( 2éves a baba

Legjobb válasz: Szia!HA jó kedve van,semmi gond.Ha a doki nem ír egybõl gyógyszert,hidd el az a jobb.NEm tudom hányadik napnál tartasz,de 3 után vinném el dokihoz.Kitartás!

Szia!HA jó kedve van, semmi gond.Ha a doki nem ír egybõl gyógyszert, hidd el az a jobb.NEm tudom hányadik napnál tartasz, de 3 után vinném el dokihoz.Kitartás!

6nappal mensi elött lehetett peteérésem, s akkor történt az együttlét (nem volt közösülés csak petting) volt mensim, nem nagyon sok (utolsó 2 nap inkább barnázás volt). Ma (a 11. napon barnáztam) Ez lehet terhesség?

Legjobb válasz: Nem. A terhesség jele a kimaradó vérzés, meg a pozitív terhesteszt, és sperma is kell hozzá. neked eddig egyik sem volt meg. Barnázni barnázhatsz akármitõl, én pl rendszerint egy kiadós hegyi túra után szoktam.

Nem. A terhesség jele a kimaradó vérzés, meg a pozitív terhesteszt, és sperma is kell hozzá. neked eddig egyik sem volt meg. Barnázni barnázhatsz akármitõl, én pl rendszerint egy kiadós hegyi túra után szoktam.
Az attól függ milyen petting volt. Pl ha spermás újjal nyúlkált akkor lehetsz terhes de ha nem akkor nem vagy az.

Összement az egyik herém. Nem nagyon sokkal, de észrevettem, hogy kisebb lett. Mit kéne tennem vele?

az utóbbi időben megbetegedtem, tegnap még lázam is volt. Lehet , hgy ez az oka? Mit tegyek? Rendbejön majd magától? Tehetek én valamit? 17/F

Legjobb válasz: Mondjuk menj el orvoshoz????

Mondjuk menj el orvoshoz????
Igen nincs sok választásod ilyesmivel ne játsz 17 vagy késõbb nagyon bánni fogod ha netán valami baj lesz.

Mitől fáj mindig más helyen a fejem? Kb.1 hete egyszer jobb oldalt, egyszer bal oldalt! De csak picit fáj nem nagyon! Sokkal inkább aggaszt, hogy mitől rossz a közérzetem?

Néha rám tör egy pici szédülhetnék,de sosem szédülök el ,csak olyan fura érzés csap meg! A kezeim is nagyon enyhén zsibbadnak(nem mindig)!

Legjobb válasz: Háát nekem is hasonló problémáim voltak.. néha kicsit szédülés, fõleg guggolás/hajolás után ha felálltam.. Meg zsibbadás is, és súlyosbodtak is. Általában ennek az oka a felsõtest mozgatásának hiánya és a túlzott sz.géphasználat. Amikor 1 hónapig pilisben voltunk (se olvasás, se gépezés)na akkor rendbejöttem és azóta sportolok heti 1-2x(úszás). Byee!

Háát nekem is hasonló problémáim voltak.. néha kicsit szédülés, fõleg guggolás/hajolás után ha felálltam.. Meg zsibbadás is, és súlyosbodtak is. Általában ennek az oka a felsõtest mozgatásának hiánya és a túlzott sz.géphasználat. Amikor 1 hónapig pilisben voltunk (se olvasás, se gépezés)na akkor rendbejöttem és azóta sportolok heti 1-2x(úszás). Byee!
A kérdező hozzászólása: Végülis elég sokat számítógépezek..! Köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!