Találatok a következő kifejezésre: Nem nagy kicsit a babám (55 db)

24 hetes vagyok, nem nagyon mozog a babám, ilyenkor már szokott pedig, befolyásolhatja ez a rossz idő, hó esés? Reggel éreztem kicsit, azóta nem igazán, nektek hogy mocorog a babátok?

Legjobb válasz: sZIA!Én 36+3 hetes vagyok,én is reggel éreztem egy kicsit de aztán azota nem nagyon!Egy kicsit meg ijedtem!Remélem minden rendbe van oda bent!:)

sZIA!Én 36+3 hetes vagyok, én is reggel éreztem egy kicsit de aztán azota nem nagyon!Egy kicsit meg ijedtem!Remélem minden rendbe van oda bent!:)
Szio! Szerintem nincs gond. En is voltam igy es azt mondta az orvos, hogy igen elofordul, hogy tobbet vagy kevesebbet mozog. Attol fugg mikor hogy erzi magat, milyen a kedve ugymonnd :) Nekem is van ugy hogy egesz nap nem mozog maskor meg egyszeruen nem akar leallni :) )) Boldog babavarast:) 28 HK
Olvass vissza egy nappal elõttre. Ugyan ez volt a bajom, alig mocorgott, tegnap este beindult 2 nap lustizás után. Valószínû úgy volt fordulva, hogy nem éreztem, mert este arra lettem figyelmes, hogy mintha a húlyagom és a belem kapna rúgásokat. Aztán ezek a rúgások jöttek kifelé, fégül az egész hasam beindult, de ott lent, szinte a szemérem csont közvetlen közelében. Akkor megijedtem szinte, hogy annyira odalent van és mindjárt kibújik valahogy, olyan erõsen mocorgott, aztán szépen lassan kúszott felfelé. Ma reggel ahogy oldalra fordultam, megint a kijövõs érzés fogott el, de most oldalt. Szerintem nagyon megérzik a frontot, talán jobban is mint mi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Kicsit megnyugtató hogy másnak is ilyen kis lusti a babája, mindig aggódom miatta:-))Néha néha jelentkezik, de nem igazán aktiv ma:-))Boldog babavárást kivánok Nektek!

Nagyon depressziós vagyok? Hogyan lábalhatnék ki belőle? Mással is volt ilyen? Segítesz? Miért csak most alakult ki, mikor már nem is kicsi a babám?

17 hónapos a gyermekem, de egyszer?en nem tudok vele mit kezdeni. Nincs kedvem semmihez sem, még a házból sem kimenni. Úgy vagyok magamnak, megcsinálom amit kell. Nehezen megy az id?. Nagyon magányosnak is érzem magam, férjem sokat van távolt, itt ahol lakunk, még barát sincs.

Legjobb válasz: Úgy gondolom, azért most alakult ki, mert már önállóan eljátszik a babád, nincs sok tennivaló vele kapcsolatban és így több idõd maradt agyalni. Ez már nem a szülés utáni depi. Egyszerûen több idõd van és az unalom, ami miatt ezt érzed. Megértelek, nekem sincsenek barátaim és néha olyan kis semmisségen kiakadok. Sokszor elsírom magam, hogy nincs senki, akivel megoszthatnám a gondolataimat. Sajna ez egy ördögi kör. Végy erõt magadon és foglalkozz többet a kicsivel, mert totál ki fogsz borulni. Nekem még tetõzi a dolgot az is, hogy anyósékkal élünk együtt és már olyan dolgokat magyarázok be magamnak, hogy néha még nekem is sok.

Úgy gondolom, azért most alakult ki, mert már önállóan eljátszik a babád, nincs sok tennivaló vele kapcsolatban és így több idõd maradt agyalni. Ez már nem a szülés utáni depi. Egyszerûen több idõd van és az unalom, ami miatt ezt érzed. Megértelek, nekem sincsenek barátaim és néha olyan kis semmisségen kiakadok. Sokszor elsírom magam, hogy nincs senki, akivel megoszthatnám a gondolataimat. Sajna ez egy ördögi kör. Végy erõt magadon és foglalkozz többet a kicsivel, mert totál ki fogsz borulni. Nekem még tetõzi a dolgot az is, hogy anyósékkal élünk együtt és már olyan dolgokat magyarázok be magamnak, hogy néha még nekem is sok.
Megértelek!eza helyzet nálam is csak annyi különbséggel, hogy za én lányom még 9 hónapos!Sehol senki, akivel lehetne beszélgetni.Egy játszó tér sincs a közelben.A kimozdulással nem lenne gond, ha nem félnék a sok kóbor kutyától, na meg ha nem lenne minden olyan messze gyalog(40 percnyire van innen a busz, bolt az élet)Unom a itthoni légkört egyedül.A házi teendõkkel is bajban vagyok, hogy mindig ugyanaz.Kár hogy messze laksz innen!
Valószínû sokat vagy egyhelyben, "bezárva". Senikinek sem tesz jót ha sokáig csak a szoba falait nézi nem tud kikapcsolódni mikor még kedve lenne hozzá. Ez egy idõ után sajnos pont olyan lesz, mint ahogy írtad lassan meg az idõ, semmihez nincs kedv... Erõszakold rá magad, hogy elmenj valahova, legalább sétáljatok egyet és azzal is telik az idõ, mozogsz is. Tudom naggyon nehéz ilyenkor bármire is rávenned magad, te TEDD MEG! Merre laksz egyébként?
Én is Szabolcsi vagyok, Nyíregy és te?
Van akinél ennyi idõ után jön elõ a depi. Pl nálam is. Hónapok alatt annyira lefogytam, hogy anorexiásnak néz mindenki. Már most mintha jobb volna, de még vannak szorongásaim félelmeim ha nem itthon vagyok. Nekem a férjem segít sokat azzal, hogy meghallgat, de néha nincs szívem a magam hülyeségével nyüstölni, mikor hulla fáradtan hazakeveredik. Magam próbálok úrrá lenni a dolgaimon sokat tartok önvizsgálatot, de még messze a régi énem.
Lányok, igyatok magnéziumot, és szedjetek Schüssler-sót: Kálium-foszforikumot napont 4-5-ször, sokkal jobban lesztek. Nekem ezek segítettek, illetve a mozgás napi 2 óra séta a babával, mozgás közben stresszûzõ hormonok szabadulnak fel.
A kérdező hozzászólása: Sajnos sokan vagyunk ezzel a problémával:(
A kérdező hozzászólása: Szabolcs megye
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok. Igen, vannak néha jobb napok, akkor mintha kicseréltek volna, nem is ismerek magamra. Igyekszem erõt venni magamon.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó. írj privit:)

Nagyon kicsi a babám? 3 hónapos és 4570 gramm.2840-el született, de sokáig nem hízott mert beteg volt és gyomorszondán keresztül evett.

Most olyan 110-120 gramm a max.amit alkalmankét megeszik,de van hogy csak 100-at. Már mindent próbáltam,gyakrabban etetni,vagy kívártam hogy jó éhes legyen de akkor sem akar többet enni.Van hogy 60 ml-nél kiköpi és fél egy óra múlva megkínálom megint,vagy megeszi, de van hogy nem.Nagyon aggódom érte,szerintem már többet kellene ennie:(

Legjobb válasz: Mivel nálatok már eleve táplálkozási probléma volt az elején, ezt nem itt kéne megkérdezni hanem a gyerekorvost vagy szakorvost. Amit tudok mondani, ha nem lesz táplálkozási problémáj, mindegy mennyivel született, 1 éves korára pont akoa lesz mint egy egyéves. Ha normál táplálkozik akkor max a gének miatt lesz kisebb, de azzal nem tudsz mit kezdeni.

Mivel nálatok már eleve táplálkozási probléma volt az elején, ezt nem itt kéne megkérdezni hanem a gyerekorvost vagy szakorvost. Amit tudok mondani, ha nem lesz táplálkozási problémáj, mindegy mennyivel született, 1 éves korára pont akoa lesz mint egy egyéves. Ha normál táplálkozik akkor max a gének miatt lesz kisebb, de azzal nem tudsz mit kezdeni.
Ne aggódj, a babák nagyon okosak és annyit esznek, amennyi kell nekik. Az én fiamnak nem voltak ilyen komoly problémái, mégsem evett többet mint a te babád. Õ 5.7 kg volt 3 hónaposan, de 3.640-nel született! Semmivel sem álltunk jobban, mint ti. Ide oda küldöztek minket 6 hetes korában, mert nem gyarapodott a nagy könyv szerint. Aztán most meg (9 hós) már hónapok óta csak dicsérik, hogy milyen szép baba és egyáltalán nem "gizda".
Ne aggódj! A mi babánk 5 hónapos, van, hogy õ is napokig 100-120 között eszik adagonként... Tudja õ, mennyi kell neki. 3 hónapos korára a születésihez képest teljesen rendben van a súlya a Kicsidnek. Tényleg ne izgulj, mindent jól csinálsz, és õ is rendben van.
Szerintem azt figyeld, hogy amiota elkezdett hizni, hizik-e rendesen (heti 125-250 gramm, ugy tudom). Az en kisfiam is 3 honapos (5430 gramm, de nem olyan regen, kb 2 hettel ezelott, meg 4780 volt), es kb. ugyanannyit eszik. Illetve, ha megis tobbet sikerul megennie, azt kb 1 oran keresztul "imadkozom" bele. A doktorno azt mondta, hogy emiatt ne aggodjak, 2-4 honapos kor kozott 120-150 gramm nem rossz. De azert mindig kerd ki az orvosod (vedonod) velemenyet, o ismeri jobban a gyereket, mint mi. Engem is allandoan azzal nyaggattak, hogy sovany a gyerek, vervetelre is elkuldtek (kettore) vegul megis minden nagyon rendben van, ugyhogy megertem, hogy mekkora megkonnyebbules lenne, ha tobbet enne/tobbet hizna.
Majd csinálj tesztet. Amúgy igen, lehetsz. Ha nem akartok gyereket, akkor védekezni kell.
Igen bunkó vagyok. Te meg cigány.
A kérdező hozzászólása: És elmondanád nekem hogy hogy jön az ide hogy mien nemzetiségü vagyok? De igen képzeld el hogy nem szégyellem hogy cigány vagyok SÖT!!!! Nincs miért szégyeljem mert tisztességesen neveljük a gyerekünket nem csipünk nem lopunk, nem tudom miért kell ítélkezni!!! Nem kértelek meg egyáltalán hogy válaszolj a kérdésemre. Akkor meg minek írtál ide?? Magyarokba is vannak aljas emberek akik lenézik a cigányokat és te úgy látom azok közé tartozol!!!
Már elnézést, de véletlenül sem kritizáltalak. Elõször válaszoltam, aztán rögtön bocsánatot kértem a csupán félig témába vágó kérdésem miatt. Bár választ nem kaptam, úgyhogy még mindig rettenetesen kíváncsi vagyok...
Képzelem. A gyerek ott mászik az ondós földön, az írástudatlan anyja meg azt sem tudja, hogy mitõl eshet teherbe, pedig egyszer már megtörtént. Nem az a baj, hogy cigány vagy, hanem hogy úgy is viselkedsz.
A kérdező hozzászólása: Akkor hogy viselkedjek mint a bunkó magyarok?
A kérdező hozzászólása: A 16-os kommentelõnek meg annyit hogy te tudod hogy írástudatlan vagyok? Ismersz engem? Milyen jogon becsmérelsz te engem? Tudod mit foglalkozz inkább magaddal!!!!!! És csak hogy tudd nem mászik a fiam a földön mert már két éves tud menni. Lehet a tied nem tud mert anyit foglalkozol vele..
Nem az a válasz, hogy feltakarítjátok az ondót a földrõl, hanem hogy a gyerek már tud járni, úgyhogy nem mászik benne? :) Az, hogy azt írták neked, úgy viselkedsz, mint egy cigány, úgy értik, hogy a többség pontosan ilyen hozzáállással viszonyul mindenhez. Nem azt kérik, hogy "magyarként" viselkedj, hanem hogy legyél értelmesebb és gondolkozz.
Attól, hogy tud járni, és nem mászik, ugyanúgy beleléphet... Lehet, hogy nem vagy írástudatlan, és még tudsz helyesen is írni. De hogy a biológia órát kihagytad, az biztos.
A kérdező hozzászólása: A 9-es válaszolonak köszönöm amugy 8-9-én kellene megjönnie. Atöbbi komentálonak meg csak anyi hogy nem aszt kértem hogy kritizáljátok az irásom hanem hogy normálisan válaszoljatok és kébzeljétek el hogy igen 94-es vagyok. És szerintem ahoz senkinek semmi köze. A 6-os kommentálonak meg csak anyi hogy nem vagyok én állat hogy szaporodjak de te bisztos hogy valami nagyon bunkó nöszemély lehetsz.
Ha nem akarsz babát, ne szexelj védekezés nélkül. Mert a megszakítás nem védekezés. Mikor kell megjönnie? Esetleg esemény utáni tabletta?
:) :) :) ez a kerdes bennem is megfogalmazodott... Foldre :) eleg romantikus :) )) en tuti felnyalatnam a ferjemmel xD :) )
Hiába nem szeretnétek de ezt most el csesztétek. Fel találták az óvszert.
A kérdező hozzászólása: Még meg akarom várni hogy meg jön e. Ha nem akkor csinálok egy tesztet.
1994-ben születtél?
o.O ezert nem jo ez a megszakitasos modszer... Van akinek bejon van akinek nem
94es vagy? Van már egy gyereked, de még mindig nem tudod hogyan lesz a gyerek? Ilyen nincs. Védekezz könyörgöm, ne szaporodj.
Van már egy gyereked, és nem akartok másikat, akkor miért megszakítást alkalmaztok védekezés helyett??? Lehetsz terhes, én is így lettem.
Ha kicsi, ha sok megy beléd, teherbe eshetsz. Egyébként bocsi az offért, de hogyhogy a földre ment?? A végén csak simán elélvez szõnyegre, padlóra, akárhová? (Miért nem zsebkendõbe?)
Szia! A megszakítást pont azoknak a pároknak találták ki, akik stabil kapcsolatban élnek. Így, hogy nem vette ki idõben, sajnos van esélye, hogy teherbe esel, de azért bízzunk benne, hogy nem :)
A kérdező hozzászólása: Na jó engem inentöl kezdeve nem érdekel egyikötök véleménye sem!!! Kébzeljétek el hogy egyáltalán nem hagytam a földön és nem is szándékosan ment oda de ne is válaszoljatok. Nem vagyok rá kiváncsi

Nem nagy egy kicsit a babám? 26hetesen 1024gr.

kinek ,mekkora volt 26hetesen a babája?

Legjobb válasz: Nekem 27 hetesen 1100 gr volt 32 hetesen 2500 most 34hetes vagyok és nagyon félek mert a doki azt mondta nagy baba lesz ráadásul nem volt lefordulva még 33ik héten

Nekem 27 hetesen 1100 gr volt 32 hetesen 2500 most 34hetes vagyok és nagyon félek mert a doki azt mondta nagy baba lesz ráadásul nem volt lefordulva még 33ik héten
Szia szerintem pont jó.Én 30 hetessen voltam uh akkor 1725gm, és40.5cm mértek.De szerintem nem olyan ponts az UH.Itt megnézhetesd hogy mekkorának kell lenni a babának.Remélem nem jártál még rajta.http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator http://www.babaszoba.hu/services/borncalc Üdv.33hetes kismama.Boldog babavárást!!!
SZIA, 26 HETESEN NEKEM IS 1000 PÁR GR-VOLT, 32 HETESEN 2200 GR, MOST NEM TUDOM MENNYI LEHET 35 HETES VAGYOK.
Az én babóm 1111 grammos volt a 27. héten. Szerintem tök jó a súlya.:) Boldog babavárást! 31 hetes kismami
Nekem 25 hetes 1 naposan 760 gr, bár az elsõ babám sem volt túl nagy, de makk egészséges.
Nekem 27 hetesen 1026 grammnak mérték, a doki azt mondta, átlagos, úgyhogy szerintem ne aggódj. Én most vagyok 33 hetes 5 napos és baromira kíváncsi vagyok, vajon most mennnyi lehet... :)

Ha egy eves koraig nem bujik ki a babam foga az mitöl lehet? Betegsegre vagy fejlödesi rendellenessegre utal? Tavaly aug. -ban született, de fogzasnak meg jele sincs. Neha nyalzik kicsit, de ennyi. Nagyon aggodok miatta.

Legjobb válasz: Szia,dehogy is ,semmi baja,az én lányomnak 10 hósan bújtak ki az elsõ fogai,max annyit jelent h késõbb romlik el neki:)) ne aggódj,majd kibújnak

Szia, dehogy is , semmi baja, az én lányomnak 10 hósan bújtak ki az elsõ fogai, max annyit jelent h késõbb romlik el neki:) ) ne aggódj, majd kibújnak
Semmi baja nincsen. Én fiamnak egy évesen bújt ki az elsõ két foga. Most 19 hónapos és összesen 6 foga van. Néha szokott neki írni a doktornõ kálciumot, de ennyi.

30. hetben jarok. A pocakom nem tul nagy. Ha a babamat jobb es bal oldalt erzem akkor keresztben fekszik es ezert kicsi a hasam is?

Legjobb válasz: Szia.En is 30 hetes vagyok.Ma ejjel arra keltem h a picit mindket oldalon nagyon erosen erzem.Tuti keresztben volt.Oldalt feküdtem es az agy felol es a masik oldalt is egyszerre ereztem plussz a köldökömnel neha csak ugy hullamzott a hasam. Gondolom ilyenkor meg van helyük forgolodni. Egyebkent hogy erzed magad.?Elsõ baba?Mikorra vagy kiirva?:)

Szia.En is 30 hetes vagyok.Ma ejjel arra keltem h a picit mindket oldalon nagyon erosen erzem.Tuti keresztben volt.Oldalt feküdtem es az agy felol es a masik oldalt is egyszerre ereztem plussz a köldökömnel neha csak ugy hullamzott a hasam. Gondolom ilyenkor meg van helyük forgolodni. Egyebkent hogy erzed magad.?Elsõ baba?Mikorra vagy kiirva?:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen elso baba, majus vegere irtak ki. Egy kolleganom is azt mondta, hogy valoszinu a gyermek keresztben fekszik bennem. Azt tisztan latom amikor fordul. Az oldalam neha nagyon faj. Nem baj egeszseges legyen a fajdalmat kibirom. Neked hanyadik a baba? Fiu vagy lany? Koszonom hogy irtal.

11 hetes kismami vagyok, és ma reggelre kicsit "barnázok"! Nagyon meg vagyok ijedve! Mit csináljak? Volt már más is így? Görcsölni nem görcsölök, remélem így is marad! Aki tud segítsen! Ugye nem lesz baja a babának?

Legjobb válasz: Azonnal nõgyógyászati ügyelet! Lehet, hogy csak egy kis vérömleny, de baj is lehet, lásson orvos. Nem volt éjjel összebújás a pároddal? Attól is lehet....

Azonnal nõgyógyászati ügyelet! Lehet, hogy csak egy kis vérömleny, de baj is lehet, lásson orvos. Nem volt éjjel összebújás a pároddal? Attól is lehet....
Menj gyorsan az ugyeletre!!!!!!, majd ird meg mi lett!Vigyazz magatokra!
A kérdező hozzászólása: nem volt semmi sem a férjemmel.. a kis fiamhoz kellett sokszor mennem, mert köhögött..
Mindenképp menj uh-ra, amint lehet! Hátha nincs gond, csk pihenned kell! Szorítok! Majd írj!
Ha nem görcsöltél, az nagyon jó jel. Nekem az elsõ terhességemnél volt, igaz az a 8. hét táján. Barnázás, nagyon pici vérzés. Nem lett semmi gond. Én akkor telefonon hívtam az orvost, azt mondta, ha nem görcsölök és nem lesz több, akkor nincs gond. Ha van orvosod, akkor vele beszélj, mielõtt elrohansz az ügyeletre.
A kérdező hozzászólása: próbáltam hívni az orvosomat, még nem vette fel, szerintem még ügyel, de mindig vissza szokott hívni! Még picit várok és újra próbálom, azóta semmi jele nincs barnázásnak, a derekamat érzem kicsit, de az is lehet, hogy már csak képzelõdök!!!
Én 2x is elkezdtem vérezni (nem barnázni). 9 és 11. hetesen. Az elsõnél nagyon megrémültem, felhítvtam a dokim, aki azt mondta vegyek be Nospát és Magne B6-ot és feküdjek le azonnal. Ha erõsödik vagy görcsölök is, akkor hívjam vissza, mert akkor be kell menni. Elmúlt :) Másodszorra fel se hívtam, ugyanúgy tettem. Most voltam a 12 hetes uh-on, minden rendben :) Nem láttak semmi különöset. De: van, akinél pár csepp barnázásnak is vetélés lett a vége, valaki meg rendesen vérzett és semmi baj nem lett. Nem lehet elõre megmondani :( Úgyhogy legalább a doki telefonon vagy ügyelet!
A kérdező hozzászólása: beszéltem az orvossal..(mivel használok Utrogestan hüvelykapszulát és nem görcsölök) azt mondta, hogy növeljem meg az adagot és szedjek még Rutascorbint is, meg persze a MagneB6-ot, ha bármi van hívjam! Reméljük ennyivel megúsztam! Amúgy azóta sincs semmi!! Köszönet mindenkinek

A tegnap voltam a sziv dokinal es egy kicsit gyorsan ver a szivem es nagy a vernyomasom, es most derult ki hogy a vizeletemben van valami bakterium es vesekovem is van nagyon remenykedek hogy nem lessz gond a babaval?

Legjobb válasz: fokozottabban fognak rád figyelni (orvos és védõnõ) ha ez rendben zajlik (a figyelés ) és alaposak nem lesz bajod. a terhességi toxémia a magas vérnyomás mellett viszont esélyes lehet.

fokozottabban fognak rád figyelni (orvos és védõnõ) ha ez rendben zajlik (a figyelés ) és alaposak nem lesz bajod. a terhességi toxémia a magas vérnyomás mellett viszont esélyes lehet.
Ne izgulj, mert az a legrosszabb. Nekem is volt baci a vizeletemben, írtak antibiotikumot, ami nem árt a Manónak, viszont "rendet csinál"! Vérnyomásra biztos kapsz majd Dopegyt-et, nekem is magas volt kicsit, 2x1-et szedek naponta, de lehet 3x2-t is, ha valakinek még magasabb, ez nagyon gyenge gyógyszer ami a kismamáknak jó és nem ártalmas! A szíved lehet attól vert gyorsabban, hogy izgultál! Nyugi, minden rendben lesz! Gondolj a Pocaklakódra és legyél vidám! Boldog babavárást!

Nem nagy egy kicsit? Ma voltam 30 hetes UH-n ahol a babám bpd-je 88mm!

Többi méret:HC:297mm,AC:262mm,FL:56mm,HL:51mm!!!Szerintetek a feje nem túl nagy a többi mérethez képest???

Legjobb válasz: Azt mondják, ilyenkor 70-80 mm az átlag. Szerintem nem nagy, ill. lehet, hogy nagyobb, de az is lehet, hogy kicsit idõsebb is a babád, mint a vélt kora, nem? Szerintem ilyenkor már akár 2-3 nap is számíthat. Biztosan nincs semmi baj!

Azt mondják, ilyenkor 70-80 mm az átlag. Szerintem nem nagy, ill. lehet, hogy nagyobb, de az is lehet, hogy kicsit idõsebb is a babád, mint a vélt kora, nem? Szerintem ilyenkor már akár 2-3 nap is számíthat. Biztosan nincs semmi baj!
Azt mondják ilyenkor akkora a feje, mint a hasa. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!