Találatok a következő kifejezésre: Nem mozog! baja van (45 db)

Mindenhol azt olvasom, hogy a 28-ik héten (amiben most vagyok), már nem mozog annyit a baba. Nekem mégis mostanában parádézik a legtöbbet. Valami baja van, vagy egyszerűen csak ilyen a természete?

Legjobb válasz: Szia! Én is a 28-29 héten vagyok, és nagyon sokat mozog. Az elmúlt két hétben annyit, amennyit eddig még soha. Ez szerintem nem igaz, majd talán a 33-34. héttõl lesz ez a kevés mozgás igazán jellemzõ, hiszen most még kb 34 cm, 1-1,2 kg a súlya, és van még helye bõven.

Szia! Én is a 28-29 héten vagyok, és nagyon sokat mozog. Az elmúlt két hétben annyit, amennyit eddig még soha. Ez szerintem nem igaz, majd talán a 33-34. héttõl lesz ez a kevés mozgás igazán jellemzõ, hiszen most még kb 34 cm, 1-1, 2 kg a súlya, és van még helye bõven.
Szerintem nem lehet általánosítani. Az enyém még a szülõszobán is mocorgott, pedig azt mondják ott már egyáltalán nem mocorognak. Az utolsó hetekben utaztam a metrón, és a velem szemben lévõ pasi olyan szinten bámulta a hasam, hogy én voltam zavarban. A hasam külön életet élt, és mivel a nyár közepe volt, a vékony ruhán keresztül egy az egyben látszódott. A gyerkõc most 5 éves, és ugyanolyan mozgékony, mint bent volt. A másodikat most várom, és alig-alig akar mocorogni. Talán ilyen lesz ha megszületik. Üdv: 18 hetes kismami :)
szia! Akkor vannak a legjobb idõszakban!:) még elég nagy a helyük , hogy forogjanak vígan , keressenek , kutassanak:) a magzatvíz is kb. a 32. hét táján éri el a maximumát, addig hawaii van odabent. Utána is jó nekik belül , csak ahogy nõlnek a mozgásterük behatárolódik. Én nekem is 28- 32 hetes kora között mutatta meg igazán magát a pici. Forgolódott ide-oda. Most már 35 hetes vagyok. Igazából a gyenge rugika átment rugdosásba, , és "akkor is megfordulok"ba, dehát nõl a gyerek.....:) ))))) ugyhogy nyugi!!!:) ))
én 29 hetes vagyok és folyamatosan mocorog néha olyan mintha a hasfalamon szeretne távozni a pocakomból..:) ) de nekem mindegyik pocaklakó eleven volt, és engem késõbb sem kiméltek gondolom ez most sem lesz másként.
28. hetes vagyok, és én is egyre erõteljesebbnek és gyakoribbnak érzem a rúgásokat, mozgolódást:) Éjszaka pl. keresztben fekszik, és ha jobbra fordulnék, akkor is folyamatosan rugdos, de ha a másik oldalra, akkor is. Ugyanez van este és még reggel is. Napközben is gyakran van ébren. Talán most épp alszik... :)
Én 29 hetes vagyok, és én is azt vettem észre, hogy mostanában nem bír magával, és már nem csak egyet-egyet rúg, hanem hosszan és nagyokat mozog. Bevallom, néha már kellemetlen. Pedig én is azt olvastam, hogy mostantól kevesebbet fog mozogni, mert kisebb a helye...
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, mindenkinek köszönöm a válaszokat. Kellemes babavárást, és könnyû szülést mindenkinek !

30 hetes terhes vagyok. Miért van az, hogy a baba nem mozog intenzíven? Allig mozog sőőőt álló helyzetemben még nem is éreztem csak 1-2 szer ez miért van? Eléggé duci vagyok lehet ez az ok? Sőőt az eddigi hízásom össz vissz 4 kiló.

Legjobb válasz: Szia! Minden baba más meg õ már elég "nagy" és a hely se annyi mint volt meg most már az idõ 90%-át alvással tölti. A duciságra csak annyi hogy ha eddig intenzív volt akkor most nem az miatt nem érzed hogy duci vagy mert akkor eddig se érezted volna. Próbálj meg hátra dõlni egy kényelmes fotelba simizni õt és beszélni hozzá ha rá figyelsz csak biztos érezni fogod. 25 hetes duci kismama aki valamikor az hiszi hogy egy "mérgezett egér" van a pocakjába valamikor pedig a Lusti törp...

Szia! Minden baba más meg õ már elég "nagy" és a hely se annyi mint volt meg most már az idõ 90%-át alvással tölti. A duciságra csak annyi hogy ha eddig intenzív volt akkor most nem az miatt nem érzed hogy duci vagy mert akkor eddig se érezted volna. Próbálj meg hátra dõlni egy kényelmes fotelba simizni õt és beszélni hozzá ha rá figyelsz csak biztos érezni fogod. 25 hetes duci kismama aki valamikor az hiszi hogy egy "mérgezett egér" van a pocakjába valamikor pedig a Lusti törp...
A kérdező hozzászólása: Köszike de eddig sem volt ám valami intenzív.Csak tudod látok olyan videókat amikor igy kinyomják valamilyüket pölö a lábukat én ezeket hiányolom nagyon.Tuttira különben, hogy lusta és alszik de én olyan aggódós vagyok.Jó babavárást és jó egészséget.
Már nincs annyi helye. Én 7 kg-t h íztam összesen. Dia
Szia! Én az elsõ válaszoló vagyok hát igen az szép is lenne ez olyan mint a 4d-s ultrahang nekem is csalódás volt mivel aki vékonyabb annak jobban látszik a baba arca az én kis maszatom meg tényleg olyan volt mint egy kis maszat(de még mindig jobban látszodott mint a hagyományoson) szóval ne idegeskedj mert ha ezen agyalsz dafke nem mozog és sajnos nálunk nem lesz nagyon olyan hogy "kidugja" a lábát vagy a kézét de azért néha rúgnak akkorát hogy látványos is nem csak érezhetõ. Neked is szép baba várást!
Én is duci vagyok, 1-2 héten belül mindenét ki fogja dugni, ezt senki nem kerüli el. Lesz amikor kimondottan fájni fog amit csinál. Ne aggódj! Üdv.: 34 hetes kismami
Szia!Nekem sem volt aktív abszolút nem. Az utolsó hónapban meg hullámzott a hasam. Ha kibújik nem gyõzöl utána futni:-) Sok sikert a babához!
A kérdező hozzászólása: köszike ez megnyugtató isten bizony nem tehetek róla, hogy ilyen aggódós vagyok.Már allig várom, hogy kint legyen akkor megnyugszom, vagy akkor aGGÓDOK MAJD igazán???:D:D jó babavárást mindenkinek

Segitséget szeretnék kérni hogy 35 hetes terhes vagyok 2 napja nem mozog a baba és közbe a tejem is elindult! És nagyon lent van a hasam. Akkor ilyenkor beágyazodot vagy még nem?

Legjobb válasz: Bocs, de ha nem mozog a bab, akor miért nem rohansz orvoshoz? Ha meg úgy érted, hogy nem ficánkol, hanem inkább nyomakszik, akkor valószínûleg tényleg beilleszkedett a feje.

Bocs, de ha nem mozog a bab, akor miért nem rohansz orvoshoz? Ha meg úgy érted, hogy nem ficánkol, hanem inkább nyomakszik, akkor valószínûleg tényleg beilleszkedett a feje.
irany a doki!!!
Jézusom! Azonnal orvoshoz, ne itt irogass!!
Azonnal doki!!!!!!
Egyáltalán nem mozog???? Azonnal menj be a kórházba, csinálnak UH-t és kiderül van-e baj! Délután , fõleg este aktívnak kellene lennie...Az nem baj ha van tej, ilyenkor már elõfordul, hogy csorog, de UH KELL az azt is látja , hogy befordult-e fejvégûre a baba, de ha igen még akkor sem biztos, hogy most szülsz! Nekem 26! héten fejvégû volt, koraszülöttnek jósolták , az is lett de 35 héten és egészségesen:) Minden jót:) Menj orvoshoz, ha nem mozog továbbra sem, "piszkáld" meg kicsit , óvatosan ébreszdgesd, kell, hogy mozogjon!!!
Szerintem sürgõsen menj orvoshoz vagy ügyeletre.Ha nem érzed mozogni az nagyon nagy baj is lehet.Nem akarlak megijeszteni, de barátnõm 2 hete így vesztette el a babáját.
egyáltalán nem mozog? nem is nyomakodik?
Egyáltalán nem mozog?Valamennyit kell mozognia.Nekem már a 28-ik héten beágyazódott.Ha a hasad lejjebb ment, akkor igen.Ilyenkor is kell mozognia, csak kevesebbet tud, mert már nincs annyi helye, ha egyáltalán nem érzed mozogni, akkor menj el orvoshoz.
bab=baba akor=akkkor
Bocs az offért, de ha egyáltalán nem mozog én megnézetném. A kisfiam nem mozgott sokat, de minden nap 1-2 alkalommal lehetett érezni, míg meg nem született.
Hú emiatt a kérdés miatt olyan rosszat álmodtam egy barátnõmmel kapcsolatban aki szintén 35 hetes és nem válaszolt egy smsre és azóta semmit nem hallottam róla de mindjárt felhívom. Te meg írd meg hogy jól vagytok e!!!De biztos IGEN!!!!
?
Remélem jól vagytok!
.
Szorítok, hogy minden ok legyen
ha tudsz ird meg minél elõbb mi volt remélem minden ok
A kérdező hozzászólása: Köszöünöm a válaszokat hát elég kicsiket rug!
De dokinál voltál?
Ezek szerint mozog, csak alig érzed?
Örülök, hogy jól vagytok!
Ez most kamuj? Itt aggódunk és kiszúrod a szemünk egy kicsiket rúggal?? Voltál dokinál? Csinált uh-t, nst-t?
egyébként ilyenkor már kell magzatmozgást számolni, és ha megvan a 10 egy nap akkor ok ha nincs akkor fel kell hívni a védõnõt aki azonnal elküld dokihoz.
Nagyon drukkolok hogy minden jó legyen.
Remélem minden rendben!
Remélem minden rendben!
Befordult, beágyazódni a terhesség elején szokott a megtermékenyített petesejt. Irány az orvos!
Nem akarlak elkeseríteni, de az nagyon nem jó, ha egyáltalán nem mozog, akár befordult már, akár nem. Én 34 hetes vagyok és minden nap fordul is, mozog is, csuklik is. Ha nem mozogna, rohannék fejvesztve a kórházba, mert ilyenkor már nagyobb az esély arra, hogy mondjuk rátekeredik a köldökzsinór és elzárja a keringését - ezért mozog kevesebbet, vagy már egyáltalán nem. De ez csak egy példa volt. Szóval szerintem is irány-surány! Aztán írd meg mi a helyzet!!!!!! Minden jót nektek!
Na mi volt a dokinál?
Orvos!
Csatlakozom a többiekhez, irány a doki!
Doki! azonnal, én már igy porul jártam, elveszitettem a babámat, reggel nem mozgott már de már késon volt, 38 hetet be sem toltottem!nagyon szivbol szoritok! és ird meg hogy mi lett
OFF: Utolsó! Megkérdezhetem mi volt a baj? Persze, csak ha elmondod, nem szeretnék tapintatlan lenni, csak kíváncsi vagyok...
Atya ég! Azonnal orvos! Remélem semmi baj és megírja a kérdezõ, hogy mi van!!
Remélem már megjártad a dokit, aki megnyugtatott! :)
Írj, hogy vagytok???
???
Jaj, remélem nincs baj. Én igy voltam, napokig nem éreztem, és bizony halott volt a babám. Sajnos fiatal voltam és nem tudtam hogy ez baj. :( Szoritok!!!
írj mi van!!!!!!


Volt valaki hasonló helyzetben vagy velem van gond? 16 hetes vagyok, első babát várom. Eleje óta nincsenek tüneteim, bár a hasam nő, ugye a baba még nem mozog és még nem tudtam felfogni, hogy gyermekem lesz.

Van,hogy fél napig is elfeledkezem róla, bár ha ránézek a hasamra akkor "eszembe"jut ,de ennyi. Olyan távolinak érzem még magamtól. Jönnek már a kérdések,hogy mikorra várható ,jól van e a baba, de ezt is furcsállom még.Illetve ha nézik a hasamat akkor sokszor idegesít az is.Jó lenne ha néha észrevétlen lehetne a pocim vagy én. 2 évet vártam,sokszor sírtam,hogy nem jön össze,most meg úgy érzem,hogy nem reagálom le jól és nem így kellene éreznem. Sokszor érzem,hogy nem viselkedek leendő anyaként és lehet nem is leszek jó anya.

Legjobb válasz: Szia! Nekem sem volt egyetlen tünetem sem az elejétõl kezdve, sõt 24. hétbe léptem mikor elkezdett mozogni a csöppségem. Bennem is felmerültek hasonló kérdések"lehet nem is leszek jó anya" stb... Ha elfogadsz egy tanácsot ezen ne izgulj, ami most a legfontosabb a nyugalom:). Ezek a gondoltak hidd el minden anyában felmerültek. Én azt mondom neked a legjobb anyuka leszel a babád számára, és senki mással ne foglalkozz, se az "okos" véleményekkel" Sok boldogságot a babához, türelem és kitartás!!!:) 4 hónapos baba anyukája

Szia! Nekem sem volt egyetlen tünetem sem az elejétõl kezdve, sõt 24. hétbe léptem mikor elkezdett mozogni a csöppségem. Bennem is felmerültek hasonló kérdések"lehet nem is leszek jó anya" stb... Ha elfogadsz egy tanácsot ezen ne izgulj, ami most a legfontosabb a nyugalom:) . Ezek a gondoltak hidd el minden anyában felmerültek. Én azt mondom neked a legjobb anyuka leszel a babád számára, és senki mással ne foglalkozz, se az "okos" véleményekkel" Sok boldogságot a babához, türelem és kitartás!!!:) 4 hónapos baba anyukája
Megmondom õszintén, én irigyellek. Nekem a nap 24 órájából 24 óra a terhességemrõl szól. Állandóan ezen jár az eszem. Ha filmet nézek, ha fürdök, ha megyek az utcán, bármit csinálok, mindig ezen kattog az agyam, és hidd el nem olyan jó. Szerintem nem kell aggódj!! Biztos jó Anya leszel, s nem sokára fogod érezni a Picike mocorgását, és hidd el, meg fog változni ez a "semleges" érzés!! Boldog babavárást! 15 hkm
Szia! Ne aggódj!Mindegyikünkben benne van az anyai ösztön!Még egy kis idõ és máshogy fogod fel a dolgokat!Vannak akikben ez az ösztön elöbb jön elõ, van akiben egy kicsit késöbb...Ne edd magad ezen.Legyél büszke a pocakodra és hogy most áldott állapotban vagy!!! 18 hkm
Nekem is minden percben a babán jár az agyam, én annyira akarom Õt. De ne aggódj, ha vannak kétségeid, ez teljesen normális, hogy az érzéseid váltakoznak! És hidd el biztos jó anya leszel!:) Ne aggódj!! 16 hkm
szia a terhességem elején én is így voltam mivel az elsõ hozzá kell szoknod . én is akkor kaptam észhez és a babám körül kezdett el forogni minden gondolatom mikor éreztem hogy mozog és hogy velem van mindig ! mondjuk hogy nekem katasztrofális volt az eleje de mikor elmúlt Én is el feledkeztem róla és kérdezték tényleg terhes vagy? Én meg néztem rá hülyén szóval én a 21. hét tõl fogtam fel kitartást kismama eljön neked is az az idõ! jó baba várást üdv : 27 hkm

7 hónapos babám már fel-alá mozog a kiságyban. Párszor már nekiütődött a feje az ágyrácsnak is. A kiságy nagy részén van ágyrácsvédő, de az nem ér körbe. Ti hogyan véditek ezt ki, vagy nem történik baja pár nekiütődéstől?

Legjobb válasz: Meg kell tanulniuk, hogy ha kibillennek az egyensúlyukból, vagy közel mennek valamihez, akkor az lehet kemény és fájni is fog! Be kell határolniuk, meddig mehetnek és meddig nem és ez tanulással, koppanások sorozatával jár :) Az enyém is dölöngél jobbra balra, egyre bátrabb már és így egyre többet koppan a kis feje. Nincs is olyan nap, amikor valamibe ne ütné be...idõvel kevesebb ilyen lesz, és majd másmiatt ütköznek és esnek nagyokat :) Mindig azzal nyugtatom magam, hogy "babából" vannak, jóval puhább még mindenük, gyorsabban is gyógyulnak! Nálunk amúgy, hogy már ül, nem is elég magas a rácsvédõ, szóval ott is beverheti magát, ahol van védõ :)

Meg kell tanulniuk, hogy ha kibillennek az egyensúlyukból, vagy közel mennek valamihez, akkor az lehet kemény és fájni is fog! Be kell határolniuk, meddig mehetnek és meddig nem és ez tanulással, koppanások sorozatával jár :) Az enyém is dölöngél jobbra balra, egyre bátrabb már és így egyre többet koppan a kis feje. Nincs is olyan nap, amikor valamibe ne ütné be...idõvel kevesebb ilyen lesz, és majd másmiatt ütköznek és esnek nagyokat :) Mindig azzal nyugtatom magam, hogy "babából" vannak, jóval puhább még mindenük, gyorsabban is gyógyulnak! Nálunk amúgy, hogy már ül, nem is elég magas a rácsvédõ, szóval ott is beverheti magát, ahol van védõ :)
tudnék mesélni :) Kislányom születése óta körbejárja az ágyat, ahogy nagyobb lett egyre inkább védeni kellett õt. Szóval mi körbepárnáztuk az ágyát, most 15 hónapos és két hatalmas fürdõlepedõ van a rácsokra terítve és odarögzítve, mert éjszaka rugkapál, a törölközõ mögött van a rácsvédõ, ahova nem ér a rácsvédõ ott pedig lapos párna van berakva...
Én is mindig meg ijedtem akár hányszor meg ütötte a ki fejét.nem lesz semmi baj. Azért az asztal sarkára raktunk védõket mert nagyot tud esni és nagy a sérülés veszélye , de általában nagyobb volt a sírás mint a baj :) Hálaégnek!!
Az égvilágon semmi baja nem lesz tõle, és szükéges is egy két kopp, mert meg kell tanulnia, hogy mit lehet és hogyan csinálni. nekünk nem volt rácsvédõ egyáltalán, volt kopp is, és még csak sírás sem volt miatta.
Semmi baja nem lesz, ha idõnként bekoppan a feje. Így tanul, mindentõl nem lehet megvédeni, sõt nem is szabad. Nekünk le kellett vennünk a rácsvédõt, mikor lejjebb tettük elõször az ágyát, mert akkor már valamiért zavarta és sírt. Ahogy levettük, onnantól semmi gond.
Lanyom 6hos kora ota halos jarokaban alszik. Mert o alvasnal is annyit forgolodott, hogy sokszor reggel kek-zold foltokkal ebredt. Mi igy vedtuk ki, most 20 hos

Éjszaka van olyan aki nem takarja be a babát? Ha nem mozog az ember vagy a baba is akkor megfázhat, nem?

Legjobb válasz: Én nálunk nagyon változó,mert panelban lakunk nyugati oldalon,és vagy negyven fok van este mikor lefekszik a gyerek.Ha kicsit hûvösebb van,akkor kap hálózsákot,és abban nem baj,h kitakarózik,ha nagyon meleg,akkor csak egy body,és amikor mi is lefekszünk,akkor kap takarót.

Én nálunk nagyon változó, mert panelban lakunk nyugati oldalon, és vagy negyven fok van este mikor lefekszik a gyerek.Ha kicsit hûvösebb van, akkor kap hálózsákot, és abban nem baj, h kitakarózik, ha nagyon meleg, akkor csak egy body, és amikor mi is lefekszünk, akkor kap takarót.
Szia! A babákat szinte felesleges betakarni, mert úgyis kitakaróznak, én legalábbis mindig takaró nélkül találom az én picúromat, ha felébred. A nagy melegben maximum egy body+textilpelus, csak az érzés miatt, hogy nagyobb biztonságban érezze magát. Személyes tapasztalat, hogy mindig inkább akkor fázott meg, ha túl volt öltöztetve, és akkor nem fázott meg, amikor én azt hittem, hogy "na, most tutira megfázik". Egyszóval: aludni jobb, ha nincs nagyon melegben.
Erre jó a body, a hálózsák és a kezes-lábas(pizsama)
NEM KELL AGYON ÖLÉTÖZTETNI MEG TAKARGATNI ÖKET EBBEN A NAGY MELEGBEN, NEM JO NEKIK.
Az én fiam nem tûri meg magán a takarót, csak magához öleli és morzsolgatja, ha elalszik. Nem is erõltetem, hogy takarózzon be, inkább annyi ruhát adok rá, hogy takaró nélkül se fázzon meg. De ilyen melegben csak egy pelenkában alszik, vagy max egy body-ban. De nem bánnám, ha kicsit hûvösebb lenne, mert olyan édes pizsamát vettem neki tegnap... :) ))
Kislányom egyszál trikóban alszik. Sõt, ha mellettünk van, csak pellus. Mondjuk Õ "már" fél éves.

Amíg nem mozog a baba érezhetően, addig hogyan lehet túltenni magamat a "biztos ott van-e még" kérdésen, főleg akinek már volt vetélése?

12 hetes vagyok, 1 hét múlva megyek uh-ra. Arra lennék kíváncsi, hogy mások is kínlódnak ett?l, hogy még nem érzed a mozgását, csak bízni tudunk abban, hogy a helyén van a baba és minden rendben?

Legjobb válasz: Nekem volt egy missed ab-om a kisfiam elõtt. A terhesség alatt végig stresszeltem emiatt. Míg nem éreztem a mozgást, addig meg pláne... A "rendes" görcsöknél is összeszorult a gyomrom (az elsõ babám egy erõs görcs után ment el). Aztán mikor már érezni lehetett a mozgást jobb volt, de akkor is bepánikoltam, ha a "szokott idõben" nem éreztem, vagy sokáig nem mozdult. Ezért voltunk mi 3-szor 4D uh-on. Nem bírtam ki, hogy heteket várjak azzal, hogy ne lássam a babámat, hogy minden rendben van vele... Nyugtatgattam azzal magam, hogy a villám nem csap kétszer ugyanoda, de igazából nem sokat segített. Próbálj azért te is pozitívan hozzáállni, hogy nem lesz semmi baj!!! :) Néhány hetet kell már csak kibírni és érezni fogod! Én a 16. héten kezdtem! Nagyon boldog pocakosodást kívánok és jó egészséget!!!

Nekem volt egy missed ab-om a kisfiam elõtt. A terhesség alatt végig stresszeltem emiatt. Míg nem éreztem a mozgást, addig meg pláne... A "rendes" görcsöknél is összeszorult a gyomrom (az elsõ babám egy erõs görcs után ment el). Aztán mikor már érezni lehetett a mozgást jobb volt, de akkor is bepánikoltam, ha a "szokott idõben" nem éreztem, vagy sokáig nem mozdult. Ezért voltunk mi 3-szor 4D uh-on. Nem bírtam ki, hogy heteket várjak azzal, hogy ne lássam a babámat, hogy minden rendben van vele... Nyugtatgattam azzal magam, hogy a villám nem csap kétszer ugyanoda, de igazából nem sokat segített. Próbálj azért te is pozitívan hozzáállni, hogy nem lesz semmi baj!!! :) Néhány hetet kell már csak kibírni és érezni fogod! Én a 16. héten kezdtem! Nagyon boldog pocakosodást kívánok és jó egészséget!!!
Szia! Nekem szerencsére nem volt még vetélésem, van már egy kisfiam, és most várjuk a tesót.18 hetes vagyok, de már tegnap bementem a kórházba, h nézzenek meg, mert hétvégén nem éreztem mozogni, és megijedtem.Azt mondták, h nem kötelezõ még ilyen korban mindennap éreznem.Szóval én is paráztam, ezért mentem megnézetni magam. Más ötletem nem volt. Neked még igazán korai, h érezd mozogni, de nyugi semmi bajotok, és rendben van minden.Ez járjon a fejedben!Ne gondolj rosszra, vagyis próbáld meg. :) Minden jót.
Szia! Nekem is volt vetélésem (10 hetesen) és most 34 hetes babás vagyok :) és nem akarlak elkeseríteni, de ha olyan típus vagy akkor mindig tudsz min izgulni. Amikor már mozog, akkor az elején, miért nem mindennap érzem, késõbb amikor már mindennap kell érezni, akkor azon, hogy nagyon mozog nincs-e baja, úristen nem mozdult meg 4 órája mi lehet...sajna ez agyban dõl el, hogy mennyire tudod túl tenni magad rajta, nekem nem mindig sikerül :) , de igyekszem azért nem túlparázni a dolgokat...de hát az agyam az kattog..kattog, bár ahogy itt sok kérdést, felvetést olvasok én még mindig a "normál" aggódós kategória vagyok :) Jó babavárást!
:D aztaa de egyszerre írtunk hárman is :D
én is ilyen parás vagyok. elhatároztam, hogy veszek egy szívhang figyelõt. így ha bármilyen kétség merül föl bennem, csak elõveszem majd. nem kell rágódnom napokon, heteken keresztül a következõ vizsgálatig.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Nem aggódom túl a dolgot, fõleg, hogy tudom már, nem tõlünk anyukáktól függ, hogy mi fog történni. Tavaly a 20 héten ment el a babám és akkor nem is gondoltam, hogy baj lesz, pedig még nem éreztem a mozgását és már kellett volna. Mindenki nyugtatgatott, hogy még nem is kell érezni és majd még várjak pár hetet. Szóval ezért izgulok egy kicsit, mert még csak most kezdem azt az idõszakot, amikor már néha fogom õt érezni, aztán napokig semmi, ami persze így normális. persze azért a gyerekeim nem nagyon hagynak idõt a morfondírozásra. Kedves utolsó! Mennyibe kerül egy ilyen szívhang figyelõ?
én épp most licitáltam rá vaterán. 5000 Ft volt. ha boltba veszed, akkor kb a kétszerese. ezek vannak még hasonló áron a vaterán: http://baba-mama.vatera.hu/egyeb/angelsounds_magzati_szivhan.. ez is 5000 Ft-os. http://baba-mama.vatera.hu/egyeb/magzati_szivhang_hallgato_1.. erre meg még nem licitáltak. nem érdemes villámáron elvinni, mert úgyse fog annyira fölmenni a licit.

Babám keze és lába jéghideg, máshol meleg. Dokinő szerint minden pici baba vérkeringése még rossz mert még nem mozognak eleget. Félek nehogy megfázzon. Nálatok hogy van ez? 2 hónapos a kisbabám

Legjobb válasz: Ez így van. Az én lábom a mai napig is állandóan hideg:)27 vagyok. Kisfiamnak is így volt. Mindég a tarkóját nézd. Ha az kellemes meleg, akkor nem fázik.Ha nyirkos, akkor melege van, ha hûvöskés akkor fázik. Ez a legbiztosabb még nálik.

Ez így van. Az én lábom a mai napig is állandóan hideg:) 27 vagyok. Kisfiamnak is így volt. Mindég a tarkóját nézd. Ha az kellemes meleg, akkor nem fázik.Ha nyirkos, akkor melege van, ha hûvöskés akkor fázik. Ez a legbiztosabb még nálik.
Ez úgy van ahogy a doktornõ mondta. Az én kislányomnak még kék is volt a keze-lába a kórházban én tisztára megijedtem, azonnal szóltam, hogy baj van, de ugyanezt mondták. Azóta már csak kis hideg keze és lábú, nem kék. De ez normális. Amúgy nekem is mindig hideg a lábam. :) A nyakánál, tarkójánál tudod megnézni, hogy fázik e.
Jaaaj... engem az õrületbe kergetnek, mikor jéghideg szél fúj, kislányom nyakig bebugyolálva ruhába, takaróba, aztán jön egy okos, hogy ennek a gyereknek hideg a keze, hát fázik... Hát a fenét fázik! Így van a vérkeringés miatt hideg a keze plusz meg mert az van kint. Biztos nem jó Neki, hogy hideg, de ha még jobban felöltözteted, túlmelegszik, és az sem jó. De a hideg kéz nem egyenlõ azzal, hogy fázik a baba. A védõnõm úgy mondta, hogy 19-21 fok tökéletes a babának (3 hónapos a kislányom) rugi+body, alváshoz takaró. És én így fokhoz öltöztetem, ha kint is annyi van, mint bent, max sapit kap, ha fúj a szél. És ahogy hûvösödik annál több rucit kap és vastagabb takarót. Nekünk ez tök jól bejött :) Amúgy a babának a tarkóját kell nézni. Ha az hideg, na akkor fázik, ha izzadt, akkor meg melege van :) Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat!

Nem mozog! Mi baja van?

Már tegnap óta nem akar mozogni a babám!MI lehet a baja?HAjnalban még belém ütött egyet-kett?t,de azóta nem.Hiába fekszem hanyatt hátha úgy érzem de nem.Nagy lehet a baj?Nem véreztem meg nem görcsöltem.

Legjobb válasz: Szia. Ne idegeskedj, front van. Lehet, hogy õ így reagál az idõre. Próbáld meg az alábbi trükkökkel mozgásra bírni: pl: babazene hallgatás, csokoládé, esetleg kávé (de csak akkor, ha eddig is ittad), vagy zuhany. Ezek közül nekem valamelyik bejött, amikor én is meg voltam ijedve a mozgáshiány miatt. Üdv, 38 hetes kismama

Szia. Ne idegeskedj, front van. Lehet, hogy õ így reagál az idõre. Próbáld meg az alábbi trükkökkel mozgásra bírni: pl: babazene hallgatás, csokoládé, esetleg kávé (de csak akkor, ha eddig is ittad), vagy zuhany. Ezek közül nekem valamelyik bejött, amikor én is meg voltam ijedve a mozgáshiány miatt. Üdv, 38 hetes kismama
Szia az enyimé sem mozog ebben az idöben annyit mint szokott de mindig egy picit érzem hidd el semmi baja csak pihen de ha az megnyugtat menj be az ügyeletre hogy nézzék meg:)
Egyél egy kis édességet, nekem attol mindig beindul, ha semmi, akkor megérné egy uh-ra bemenni a korházba, hogy megnézzék. Így te is megnyugszol. Üdv 40 hetes kismami.
Szia! Nekem múlt héten volt, hogy egész nap nem éreztem a babócámat. Megnyugtatásképp este bementem az ügyeletre, ahol néztek szívhangot, hálistennek minden rendben volt. A doktornõ elmagyarázta, hogy a kis pocaklakók is érzékenyek a frontra, úgy, ahogyan mi is, nem egyformán aktívak. Ettõl függetlenül ha nagyon idegesít, inkább menj be az ügyeletre, annyit mindenképp megér. Úgy látom, nem csak én vagyok ilyen aggódós kismama :) Szép babavárás, jó egészséget Nektek, 24 hetes kismama
Szia! Nekem múlthéten csinálta azt a picurom, hogy csak reggel mozgott, meg egy picit este. Ez ment két napig. Én is aggódtam, de azóta szerencsére bepótolja, mert megállás nélkül ficánkol, amit imádok. Nálam, ha nem akar mozogni, akkor hiába trükközöm, nem használ semmi. 28 hetes boldog kismama

Igaz h szülés elõtt nem mozog olyan aktív a baba? Van olyan akinek ugyan ugy v jobban mozgott? Lehet ebbõl szülés? Vagy az idõ miatt ilyen aktív?

38+3 hkm vagyok kevesebb a magzatvìz mint kellene de nincs baj.viszont tegnaptol fáj a hasam alja körbe meg a derekam is mint ha jönne megfele a havim nem erõsen hanem tompán. de ma már egyre sûrûbben. 3 napja fek van pörögve a babám. de sokan azt mondják h szülès elõtt nem mozof annyit

Legjobb válasz: Igen azt mondjak, nekem viszont mozgott rendesen. Jo nem rugta ki a haz oldalat de nem volt feltunoen csendben. Nekem is derekfajassal kezdotott a szules de nekem kevesebb mint 24 ora mulva meg is volt a babam.

Igen azt mondjak, nekem viszont mozgott rendesen. Jo nem rugta ki a haz oldalat de nem volt feltunoen csendben. Nekem is derekfajassal kezdotott a szules de nekem kevesebb mint 24 ora mulva meg is volt a babam.
Szerintem ezek jósoló fájások, amik neked vannak. Nekem is pörgött ezerrel a babám az utolsó hónapban, aztán végül 41 héten született meg.
A kérdező hozzászólása: joslóim már több mint 2 hete vannak. de az elmúlt ha lefeküdtem most pedig aludtam ès felkeltem rá 2szer is. a nyákdugóm is holnap lesz 2 hete h elment.
Nekem még vajúdás alatt is aktív volt :)
nekem ugyanúgy ficánkolt végig, még a szülés napján is
Én is hallottam ezt, de nekünk sem volt igaz. Ugyanúgy mozgott, még a vajúdás elsõ részében is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!