Találatok a következő kifejezésre: Nem mindig a magzatmozgást, (4 db)

Normális hogyha nem mindig érzem erősnek a magzatmozgást?

22 hetes kismama vagyok.Most várom az els? babám.18 hetesen éreztem el?ször az els? rúgásokat azóta is minden nap.Elég intenzív baba, de van úgy hogy két napig enyhe mocorgást érzek, ami számomra aggasztó.Vagy ez normális?

Legjobb válasz: Szia! 22 hetesen még teljesen normáis :) Az erõteljes magzatmozgások érzékelése úgy a 26. héttõl indul majd be. De akkor sem kell majd eszeveszetten figyelned, van hogy egyik nap aktívabb, van hogy nyugisabb:)

Szia! 22 hetesen még teljesen normáis :) Az erõteljes magzatmozgások érzékelése úgy a 26. héttõl indul majd be. De akkor sem kell majd eszeveszetten figyelned, van hogy egyik nap aktívabb, van hogy nyugisabb:)
teljesen normális. nekem azt mondták, h. 24 hetes kortól kell napi jelleggel érezni a babát...
Szia! Ne aggódj, teljesen normális, ugyanis a babádnak is vannak lustább napjai!:) Én is úgy tudom, hogy 24. héttõl "kell" minden naposan érezni, bár ezt én megcáfolom, mert 28. hét körül volt 1 nap amikor nem mozgott, aggódtam is, hogy nehogy baj legyen...erre most nem tudok ülni sem, mert folyton tornázik...:D További jó és problémamentes babavárást!!!! 30 hetes kismama:)
Szia! Én pont tegnap néztem meg az élet az anyaméhben címû dokumentumfilmet. Ajánlom mindenkinek nagyon jó. Én is pont így vagyok ezzel, állítólag teljesen normális. A film szerint nemsokára kb. úgy 26 hetes kor körül fogjuk kevesebbet érezni, mert akkor az ideje nagy részében pihenni fog. Jó tudni legalább nem kapok szívbajt, hogy mi baj lehet...25.hkm

Nem mindig érzem a magzatmozgást, ez baj, nem kell, hogy mindig mozogjon, viszont a hasam sokszor feszül, főleg ha vezetek, ez baj vagy természetes 24 hetesen a hasfeszülés?

Legjobb válasz: szia, 24. hetesen minden nap kellene hogy érezd a mocorgót, de nem egyfolytában. Nekem is volt, hogy csak estére ébredt fel a drága. Feszülhet a hasad, mert mert a bõröd tágul, kenegesd mandulaolajos krémmel, hogy ne repedjen meg. Kellemes babavárást kívánok.

szia, 24. hetesen minden nap kellene hogy érezd a mocorgót, de nem egyfolytában. Nekem is volt, hogy csak estére ébredt fel a drága. Feszülhet a hasad, mert mert a bõröd tágul, kenegesd mandulaolajos krémmel, hogy ne repedjen meg. Kellemes babavárást kívánok.
Nem baj, ha nem mindig érzed, hiszen Õ is alszik, vagy pihen. Ha már több, mint egy napja nem érzed, menj orvoshoz! Hasfeszülés lehet attól, hogy nõ a hasad, de ha legtöbbször vezetés közben, akkor az is lehet, hogy nem jól ülsz, vagy rosszul van bekötve a biztonsági öv. Könnyû szülést kívánok!
Teljesen normális, ne aggódj
Szia! Velünk is pont ez van...én is kicsit már ideges voltam...én csak húsz hetes vagyok, de 2-3 napja nem annyira erõsen "ugrándozik", mint elõtte, persze mozgolódik, csak "lazábban". Akkor remélem, ez nem baj...:) üdv


S. O. S.! Laboradatokhoz ért valaki? 37. hetet töltöm holnap, NST-n voltam reggel, minden rendben volt a szívhang meg a magzatmozgás értékeinél. A végén mért az asszisztens vérnyomást, 140/95 lett, eddig soha nem volt ilyen magas.

Elküldött a dokim egy soron kívüli vérvételre, vizeletet is csináltak. Az értékeknél: negatív a fehérje, genny, urobilinogén, bilirubin, aceton, nitrit. Pozitív lett a cukor és vérnél. Vizelet glükóz 5,3 mmol/L. Vörösvérsejt 17. Reggel vittem Nst-re vizeletet, abban az asszisztens minden rendben talált. Õk mit néznek akkor benne??

Legjobb válasz: Két dolgot néztem valószínûleg. A toxémia gyanúját (annak a tünetei a magas vérnyomás, a fehérje a vizeletben és a vizesedés), de ez ugye kizárható, mivel fehérje nem volt a vizeletedben és a három tünetnek együtt kell meglenni, hogy toxémiáról beszélhessünk. A másik a vércukor. Úgy látom, hogy azzal sincsen olyan nagy gond, nincs mitõl félned. Valószínûleg egy diétát fog azért javasolni a doki. De ez nagyon jó, hogy ilyen alaposan megvizsgálnak, nehogy baj legyen. Boldog babavárást!

Két dolgot néztem valószínûleg. A toxémia gyanúját (annak a tünetei a magas vérnyomás, a fehérje a vizeletben és a vizesedés), de ez ugye kizárható, mivel fehérje nem volt a vizeletedben és a három tünetnek együtt kell meglenni, hogy toxémiáról beszélhessünk. A másik a vércukor. Úgy látom, hogy azzal sincsen olyan nagy gond, nincs mitõl félned. Valószínûleg egy diétát fog azért javasolni a doki. De ez nagyon jó, hogy ilyen alaposan megvizsgálnak, nehogy baj legyen. Boldog babavárást!
Szia! Ugyan már egy éve szültem, de a terhességem végén nekem is magas volt a vérnyomásom. Nekem 3 napra be kellett feküdnöm a kórházba, ahol 24 órás vizeletmintát néztek, vérvétel...stb. De nekem mindíg azért lett olyan magas a vérnyomásom, mert izgultam, és tudtam, hogy ha magas lesz, a szülésig bent kell maradnom a kórházban. Úgyhogy szerintem Nálad is ez van. Ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Az 5, 3 mmol/L-os érték vizelet glükóz néven szerepel az eredményen, nem vércukorként. Itt a normál értéket 0, 1-0, 8 között határozták meg, ehhez képest lett 5, 3. Pluszjeles eltérés van mellette.
Az nem túl jó, ha a vizeletben cukor van. Másodjára az NST-n láttad hogy nézte a vizeletet? Mert ha csak csepegtetett bele ezt azt, akkor ott csak a gennyet és a fehérjét nézték ( nálunk is így volt) A cukrot csak borszesz égõs melegítéssel tudják nézni- és ha van benne akkor karamellizálódik. Ha így nézték és rendben találták, akkor oké. De ha nem volt melegítés akkor csak a másik kettõt nézték. De a cukor vizelés és a magas vérnyomás együtt nem jó. De a fehérje szerencsére negatív volt, mert az is szokott társulni a másik két tünethez. A vérnyomást gyakran ellenõriztesd, de mivel már nagyon a végefele jársz, nem hiszem, hogy gond lenne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!