Találatok a következő kifejezésre: Nem merek mert (32524 db)

A hátamon 3 csigolyámnál be van barnulva a bőr, a háziorvos azt mondta csak nyomja a szék ahogy ülök, de az nem lehet mert mert nem úgy ülök, mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Az neked fel se tûnik ha nyomja a bõrt ott, mert mindennapos, azért barnább mert ki van kopva a bõr Nem fogják kivágni a csigolyád ha ettõl félsz :D 20/F

Az neked fel se tûnik ha nyomja a bõrt ott, mert mindennapos, azért barnább mert ki van kopva a bõr Nem fogják kivágni a csigolyád ha ettõl félsz :D 20/F
A kérdező hozzászólása: eszembe sem jutott hogy kivágják, csak zavar mert elég feltûnõ, de köszi :)

Ha veszek mondjuk csirkemell filét a boltban akkor hány napig tarthatom a hütőben? Lefagyasztani nem akarom mert mert egy héten belül szerintem megesszük.

Legjobb válasz: 2 napnál tovább nem tartanám. De mondjuk ha megveszem kedden és csütörtökön csinálom én még akkor is berakom a fagyasztóba a húst. Nem bízok ha nem házi hús,ki tudja a boltokban is mióta áll? Fõleg csirke olyan hamar büdösödik.

2 napnál tovább nem tartanám. De mondjuk ha megveszem kedden és csütörtökön csinálom én még akkor is berakom a fagyasztóba a húst. Nem bízok ha nem házi hús, ki tudja a boltokban is mióta áll? Fõleg csirke olyan hamar büdösödik.
Ahogy elõttem írták, max. 2 nap. De ne nylonzacskóban tárold, hanem tedd ki tányérra és úgy takard le, hogy kicsit szellõzzön. A legbiztosabb azonban a fagyasztás. Este elõveszed, reggelre kienged.
Nemcsak azt nem tudni, hogy a boltban meddig állt, de azt méginkább nem tudni, hogy elõtte, hol, meddig állt. Persze ha úgy nézed, hogy eléggé friss, és egyébként is sütni akarod, akkor legalább sózd be, az egy kicsit megnyújtja a tárolási idõt.
Én mindig azonnal beteszem kisebb adagokban a mélyhûtõbe, amikor kell, vagy elõzõõ este kiveszem a fagyasztóból. vagy felhasználás elõtt hideg vízbe teszem és kb 1 órán belül már készíthetõ állapotban van.
Ha friss csirkemellfilét veszek pl pénteken és vasárnap akarom megcsinálni, akkor nem fagyasztom le, de így is a hûtõ hátsó falához teszem. ha pl szerdán szándékozom megfõzni, akkor már megy a fagyóba. ha vákumfóliásat (védõgázast ) veszel, azon rajta van a hûtõben tarthatóság dátuma, aszerint dönthetsz, meddig garantált a minõsége.
Most jöttem haza, a lépcsõházban szentségel a szomszédasszony, hazahozott a boltból 4 db. csirkemell-filét. Kibontja, 3 db. friss és gyönyörû, a 4.-iknek már illata van! A multi, ahol vette, kint a város szélén, kb. 1, 5 km kerékpárút!
Keres fel egy orvost. Azt, hogy te most ezt ki googleztad az semmit nem jelent.
Mondjuk egy erre szakosodó orvossal kéne beszélned, mert az asperes szindróma az egyik olyan betegség amit még egy szakképzett orvos is nehezen tud megállapítani. Az orvosnak is sok vizsgálatra, és megfigyelésre van szüksége amikor egy betegrõl kijelenti, hogy asperes szindrómás.
Szakorvos. Az, hogy nem "tudsz" (azért idézõjelben, mert nagyon sokszor késõbb - vizsgálatok alatt - kiderül, hogy az illetõnek köze sincs a betegséghez, csak "különleges" akar lenni... ami valamilyen szinten TÉNYLEG betegség, de semmiképpen sem asperger) beilleszkedni, a neten talált "tutibiztos" infók alapján bizonyos tünetek illenek rád, és egy ismerõsöd azt mondta, ez lehet a bajod, még nem jelenti azt, hogy aspergeres vagy. Még egyszer: szakorvos.
Elõbb egy orvosnak kellene megállapítania, nem gondolod?
Manapság divat lett az Asperger... pedig nem annyira "poén". Azt ugye tudod, hogy Asperger szindróma az autizmust jelent? Így is tetszik? Autista vagy? Nos, ha úgy gondolod, hogy nem 1-2 tünet illik rád, akkor fordulj pszichiáterhez diagnózisért. De ha esetleg leírod privátban a tüneteidet, jó eséllyel meg tudom állapítani, hogy mennyire igaz ez a "gyanú"... Nem egy aspit ismerek, egyet egészen közelrõl.
"Az én aspim"... Mi, a háziállatod az aspergeres vagy mi van? Elég visszataszító, ahogy beszélsz róla, azt tudod? :D
# 20 Az én aspim - az én gyermekem.
Fordítva is elsülhet, mert engem is diagnosztizálni akart egy túlbuzgó laikus ismerõs. Meséltem neki, hogy mennyire fárasztó számomra a legtöbb társasági helyzet, mert nem szeretek az emberek szemébe nézni, és beszélgetés közben inkább arra figyelek, hogy hogyan reagáljak, hogy most már ideje lenne megejtenem egy szemkontaktust, most érdeklõdõen kell néznem, akkor döntsem oldalra a fejem, stb. És sokszor meg szoktam kérdezni az emberektõl, hogy amit mondanak, az szarkasztikus volt-e, mert (szerinte) nem ismerem fel a hanglejtéseket. Megnéztem utána, hogy mi ezzel a helyzet, és kb. ugyanannyi volt rám igaz, amennyi nem, és ez az ismerõs is gyanakodott, csak nem volt elég okos hozzá.
ne a netrõl gyógyítsátok már magatokat.:D ez olyan mint amikor beírod googleba, hogy pl: köhögés, mellkasi fájdalom, gyengeség... Mit hoz ki? Tüdõrák. Szaladsz mint a nem normális a szakorvoshoz, aki kivizsgálás után közli hogy csak sima nátha :D Tudom, mivel én is csináltam ilyet :D Tesóm pl múltkor anyámnál szívelégtelenséget állapított meg a neten keresztül mert anya köhög éjszakánként de nagyon, és kiderült hogy csak szimpla torokgyulladás. Ennyit errõl. Meg a saját magad által megállapított Asperger szindrómáról. Nem divat betegségeket kitalálni magunkra, inkább maradjon a kacsaszáj-csípõficam kombó :D
Miért jó nektek neten tüneteket hajkurászni, hátha valami hangzatos betegséget találtok amit biztos elkaptatok? Nem egyszerûbb orvoshoz menni? Nem? Na mindegy, csak kérdeztem... Légyszi ne hidd el a kommentelõk diagnózisait, ennyibõl semmit nem lehet megállapítani.
Nagyon sok minden kiderül már a kérdésbõl is, ami éppenhogy cáfolja az Aspergert... "Beszéljek errõl a szüleimmel, nem igazán merek, mert majd azt mondják csak beképzelem? " Egy Asperger-szindrómás 1. nem próbál meg mások fejével gondolkodni 2. ha mégis, akkor nem érdekli mások véleménye. Pont ez az egésznek a lényege. A megfogalmazás sem tûnik Aspergeresnek, mivel õk elõszeretettel fogalmaznak hosszasan, választékosan, logikus következtetéseket felsorakoztatva. Ez is egy "tünet". Mindenesetre ez nagyon kevés információ. Az Asperger diagnózisának van egy kritériumrendszere, vagyis elõször meg kell állapítani (tesztek, vizsgálatok és megfigyelések sorozatával) az autizmus spektrum zavart, majd ha ez megvan, akkor még bizonyos kritériumoknak meg kell felelni ahhoz, hogy kimondják az Aspergert.
Utolsó, ennyi erõvel minden INTP Aspergeres. :D
27: Pont, hogy nem! Olvasd végig! Leírtam, hogy szükség van az "autizmus spektrum zavar" diagnózisra is! Ha az nincs, nincs Asperger. Amit az elején írtam, az arra vonatkozik, hogy a kérdezõ miért nem TÛNIK Aspergeresnek, hangsúlyozva, hogy igen kevés ennyi információ.
Ezt azért így "rájövéses" alapon kijelenteni elég durva. :D Több tucat ilyen kérdést olvastam, mert gyanakszom, és történeteket, tüneteket szeretnék olvasni. De elsõsorban KONKRÉTUMOK érdekelnek: nem fogok egy évig járkálni az Autizmus Alapítványhoz, mert ÉN, meg még páran azt HISSZÜK, hogy ez a gondom. Ez pazarlás. Az ilyen kérdésekre baromi röviden kellene válaszolni: Név, rendelés helye, rendelési idõ, privát vagy állami. Ennyi. Én ezt várom.
Pedig a lényeg, hogy nem lehet senkit egy ránézés alapján diagnosztizálni... Ez egy hosszadalmasabb folyamat. Gyerekeket is kórházi megfigyelés alapján (1-2 hét) tudnak pontosan diagnosztizálni, nagyon sok teszt és közösségben történõ megfigyelés alapján.
Ha egy orvos - tehát diplomás pszichiáter "gyanakszik", azaz nem zárható ki az asperger, az már megér egy misét. Ebbõl kiindulva már érdemes belevágni a hosszabb procedúrába. Akkor jelenthetõ ki, hogy valami rendellenesség van, ha arról van diagnózisod. Más kérdés, hogy néha a beteg vezeti rá a dokit, hogy van ilyen is, lehet ez is a baj, a doki meg bólogat.
Én rendszeresen járok terápiára, és átlag feletti intelligenciával rendelkezem, és még így sem merném senkire rámondani a saját diagnózisomat SEM, pedig együtt élek vele és igencsak beleástam magam.
Mindenesetre maradjunk annyiban, hogy tájékozottabb vagyok Asperger-témában, mint a legtöbb gyakorló pszichológus. Ezt ki merem jelenteni, érintettségem okán. És ez tapasztalat: nagyon sok olyan pszichológussal találkoztam, aki csak hümmögött és hebegett-habogott az én aspim vizsgálata után, majd elismerte, hogy fogalma sincs az egészrõl... nem olyan ismert még ez a terület. Az érintettek viszont gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek... A gyanút pedig bárki kimondhatja, aki egy kicsit is jártas - és ha felelõsségteljes, akkor szakemberhez irányítja a delikvenst. Ha viszont csak egy ostoba öndiagnózis, mert ez most olyan divatos, arra is két perc alatt rá lehet jönni...
Egyébként nem "ismerek", együtt élek eggyel, és végigcsináltam vele a diangosztikai folyamatot, egy halom szakirodalmat olvastam, és AOSZ-ba is járunk... picivel nagyobb rálátásom van a dologra, mint egy "átlagembernek". Ja, és még a végzettségemnek is van némi köze a témához...
A kérdező hozzászólása: Nem arról van szó, hogy nem fogadnám el, ha azom is van. Csupán arról, hogy nem értettem, hogy egyes dolgokban miért vagyok annyira más, aztán tanulmányoztam a dolgot. Végül itt lyukadtam ki, és késõbb egy ember rá is mutatott, hogy ez lehet a baj.
Írnál róla bõvebben, hogy mibõl következtettél erre? Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Szerintem elmegyek szakorvoshoz, ert k
Erre már én is gondoltam. Mármint, hogy nekem is ez van. Meg borderlin-ra is. Jól megvagyok vele, bármi is ez. :)
Lehet, hogy csak INFJ vagy. MBTI teszt.
Az elõzõ válaszolóknak pedig: az autizmus NEM BETEGSÉG. Ez egy állapot, másfajta agyberendezkedés. "Másképp normális." Egyfajta fogyatékosság - szociális, viselkedési, megismerési területen. De semmiképpen nem betegség!
Az sem képesít, ha ismer Aspergerest. Miért játssza mindenki az önjelölt pszichológust?
Nem, abszolút nem képesít... de az ilyen "aspergeres vagyok" önjelöltekrõl ki szokott derülni, hogy kiválasztottak 4-5 szimpatikus tünetet, a többit pedig figyelmen kívül hagyták... Egyébként mivel "ismerek aspit", pontosan tisztában vagyok vele, hogy nincs két egyforma Aspergeres....
Nem mellesleg pszichológus SEM mondhat ki Asperger-diagnózist (csak gyanút), csak egy többfõs szakorvosi team...
Tehát egy laikus, aki ismer pár Aspergerest, ugyanúgy meg tudja állapítani a gyanút, mint egy több fõs szakorvosi team?
A többfõs szakorvosi team nem gyanút állapít meg, hanem diagnózist. A gyanúhoz pedig igen, elég egy fél-laikus is... pl. egy pedagógus, gyógypedagógus...
Ha szeretnél hasonló embereket megismerni a virtuális térben, látogass el a http://asperger.hu fórumra, és talán megerõsítést, vagy cáfolatot kap a gyanúd


HELP. A telefonomrol letörlödött minden. Nem tudom mért mert a memokártyát nem formázta le senki és vagy 300 zene 120 video 300 kép letörlödött szerintetek mi baja?

Legjobb válasz: Az a vaj a flash memóriákkal, hogy néha szeretnek eltûnni... Nekem az mp4-em szokta ezt csinálni évente egyszer...

Az a vaj a flash memóriákkal, hogy néha szeretnek eltûnni... Nekem az mp4-em szokta ezt csinálni évente egyszer...
Erdekes szitu. Amennyiben memkartyan voltak a cuccok, az nem ment tonkre es nem raktal ra mas cuccokat, akkor szerintem vissza tudod szerezni a dolgaidat. Nezz utana googlen, van egy csomo progi amivel vissza tudod hozni a torolt adatokat.
A kérdező hozzászólása: micro sd kartyam van és fel is ismeri a telo egyépként..

Valaki belinkelne nekem egy olyan SAM Broadcaster-t ami nem DEMO mert mér hülyét kapok hogy csak demót találok valaki feltölteni?

Legjobb válasz: nehogy nekem hülyét kapjál ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

nehogy nekem hülyét kapjál ****** Automatikusan eltávolított tartalom.

Miért tátog a legtöbb zenész a koncerten? Mért nem énekelnek? Mért csak tátognak?

Legjobb válasz: Vagy mert nem viszi a zenészeket, mert az bonyolult lenne, vagy mert úgy könnyebb neki. Elég béna dolog. Hallgass rock vagy metal zenét, ott nincs ilyen.

Vagy mert nem viszi a zenészeket, mert az bonyolult lenne, vagy mert úgy könnyebb neki. Elég béna dolog. Hallgass rock vagy metal zenét, ott nincs ilyen.
Ez ilyen pop bandáknál szokás, mivel táncolnak közbe nem tudnának rendesen énekelni, próbáld ki, ki a fene akarna olyat hallgatni?:D Rock és társai... ha zenét akarsz nem tátogást.
Mert nem tudnak énekelni, de híresek akarnak lenni... Nem is értem mitol híresek az ilyenek! Ki kéne irtani az osszeset!
A kérdező hozzászólása: nekem a basshunter az egyik kedvencem(õ jól tud énekelni:) meg a nickelback az naon jó!
Basshunter bizony tátog

Aki részt vett az éhségmeneten, nem dolgozik, mert különben nem tudott volna részt venni rajta, ha meg nem dolgozik miből gondolja hogy lesz kaja?

Éhesek vagyunk , enni akarunk ::: nem dolgozunk , adjatok pénzt. Felháborító!

Legjobb válasz: Nekik nem pénz kell, hanem munkahely ahol fizetnek a munkájáért hogy megtudjon élni, ez a lényege a dolognak. Egyébként sok olyan ember van sajnos akik nem vállalnak el munkákat kevesebb pénzért, pedig az a kevés pénz is jobb mint a semmi. Én is azért vállaltam el minimálbérért munkát egy iskolába mert valami kell oda, igaz nem közmunka ez annál többet is keresek szerencsére, igaz sokat is kell dolgozni, mert jön a tavasz, rendezni kell a területet, fûnyírás, kinti takarítás és még sorolhatnám. 24 évesen nem ez az álom munka ugyan de legalább valami amivel elvagyok. Sajnos ez van kevés a munkahely, sokan nem tudnak elhelyezkedni bármennyire is szeretnének de nem tudnak, mert nincs hova, nincs pénz nem csoda hogy éheznek. A mai világba már sajnos nem úgy megy mint régen hogy bement az ember egy helyre jelentkezni valami állásra, aztán már másnap kezdhetett is, sajnos már nem így megy.

Egyetértünk. Már csak azt kellene kitalálni, hogy hogyan lehetne elérni, hogy mindenki a sarkára álljon, és kiálljon magáért.
Jó kérdés...Szerintem ezt itt lehetetlen elérni, mert a hozzáállás, a mentalitás, reménytelen.Nézd meg, mennyi agymosott birka van, aki még tapsol is hozzá, ha nyúzzák. A magyar kritika nélkül elhiszi, hogy ami [email protected], az valójában jó neki és aki fel akarja nyitni a szemét, azt elküldi a búsba.Akkor mégis, mit lehetne csinálni?azoknak kellene összefogni, akik gondolkozásra is képesek, csak belõlük sajnos kevesebb van.
Nekik nem pénz kell, hanem munkahely ahol fizetnek a munkájáért hogy megtudjon élni, ez a lényege a dolognak. Egyébként sok olyan ember van sajnos akik nem vállalnak el munkákat kevesebb pénzért, pedig az a kevés pénz is jobb mint a semmi. Én is azért vállaltam el minimálbérért munkát egy iskolába mert valami kell oda, igaz nem közmunka ez annál többet is keresek szerencsére, igaz sokat is kell dolgozni, mert jön a tavasz, rendezni kell a területet, fûnyírás, kinti takarítás és még sorolhatnám. 24 évesen nem ez az álom munka ugyan de legalább valami amivel elvagyok. Sajnos ez van kevés a munkahely, sokan nem tudnak elhelyezkedni bármennyire is szeretnének de nem tudnak, mert nincs hova, nincs pénz nem csoda hogy éheznek. A mai világba már sajnos nem úgy megy mint régen hogy bement az ember egy helyre jelentkezni valami állásra, aztán már másnap kezdhetett is, sajnos már nem így megy.
Na igen, de ha mindenki az önbecsülésére hallgatna és nem hagyná hogy palira vegye a kormány meg a munkáltatók, akkor valószínû nem itt tartana az ország.
Pontosan, ennyiért felkelni nem érdemes és nem is lenne szabad!A rabszolgává nyomorító közmunkát csírájában kellett volna elfojtani.Kéne sok közmunkás??Mi a fene!Ezek szerint csak van munka igaz?Na, akkor tessék azt a melót nem közmunkaként, hanem rendes állásként, rendes fizetéssel meghirdetni és még túljelentkezés is lesz!
Mellesleg, amíg a magyarnak az lesz a jelszava, hogy "csak a semminél legyen több", addig ne számítson semmi jóra.Itt még önbecsülése sincs az embereknek, pedig az ingyen van!
Azért nem dolgozik, mert nem kap munkát! Nagyon sok helyen egyáltalán nincs munkalehetõség! Az sem dolgozik, aki a Békameneten részt vesz!
"Itt még önbecsülése sincs az embereknek, pedig az ingyen van!" Ebben igazad van. Csak sajnos az önbecsüléssel nem lehet a boltban fizetni. Így nem sokra mész vele.
Hát ja. Itt is kerestek közmunkásokat, de nem jelentkezett senki. Pedig jó lenne, ha végre felfognák egyes emberek, hogy a 47 ezer forint pont 47 ezer forinttal több mint a semmi. De hát ennyiért ugye még felkelni sem érdemes. Inkább nyavalyognak, hogy nincs munka.
Csak az nem dolgozik aki nem akar! Tele az ország elvégzendõ munkával. Nem is csodálkozom, hogy a külföldi befektetõk menekülnek ebbõl az országból az emberek még fogyasztani sem akarnak, tönkre megy a kereskedõ! Csak lázadozni, nem dolgozni- hiába Orbán Viktor úr minden erõfeszítése a lusták nem dolgoznak.
17:52 :DDD
1 És ott brekegnek? Kíváncsi vagyok, mi les a következõ menet. Szerintem egyiknek sincs értelme.
Tisztelt kérdezõ! az éhségmenet név adja a választ a kérdésedre, akinek nincs munkahelye az éhezik, ezért éhségmenet a neve. Ilyen egyszerû.
Aki részt vett a békemeneten, az nem dolgozik? Pofáznak, hogy a "bal oldaliak" nem dolgoznak eleget, közben pedig bármikor a fidesz rendelkezésére állnak, ha ellentüntetni kell.
mert hagyod. :)
A kérdező hozzászólása: Micsináljak?Az egy dolog h beszélek vele. És ha ez se segít?Üssem le :) azzal mit érek el semmit.Kedvelem szeretem õt akármilyen bolond.Ez még nem ok arra tény h mindent szabad.
adj neki egy esélyt, de csak egyet, egy konkrétat hogy találkozzatok, vagy hasonló hogy bizonyíthasson, aztán ha elbukik akkor hagyd :D
Nem vesz, komolyan, nem szeret es aki megalazza magat azt tisztelni se lehet. Azert ilyen veled mer megteheti megengeded neki es persze TE mindig megbocsatod neki igy azt csinalhat amit akar. Nyisd ki szemed!!!
Es azert ir rad mert keznel vagy es ugrassz is. Ha jobb elfoglaltsaga van akkor nem keres ez ilyen egyszeru. Es ha lenne benned ONBECSULES akkor kivagnad a fr*ancba mert ez meltatlan hozzad
A kérdező hozzászólása: Értem igazatok van. Én 6 honapig nem kerestem õt Eltüntem az életébõl. Ám egyszer csak felbukant. Beszélgetünk ritkán azt annyi. Nem szeretnék már semmit tõle max barátság de ennyi. Érthetõ ezek után szerintem nem?

2 hete vásároltam egy yorki kiskutyát. Tegnap elvittem az állatorvoshoz. Közölte velem, hogy a kutyus nem fajtiszta mert a nyakánál és az egyik lába végén van egy pici fehér folt. A foltoktól eltekintve lehet e fajtiszta a kutyusom?

Akitõl vettem állítja, hogy fajtiszta és a kisállat könyvében is (amit vásárláskor kaptam mellé) yorkshire terrierként van feltüntetve.

Legjobb válasz: Az oltási könyvbe azt ír be a doki amit csak akar, mert nincs semmi jelentõsége azon kívül, hogy nem kell fejben tartanod, hogy a kutya milyen kezeléseket kapott addigi élete során (oltások, esetleges betegségek stb) és ezek igazolására. Több hatalmas tévedés is van: 1 a faj a ló, kutya, sertés. A fajTA pedig a fríz, yorkshire terrier, mangalica. Tehát a kutyád fajtiszta, mert egy csöpp ló sincs benne, de nem fajTA tiszta, mert semmi garancia nincs arra, hogy az õsei között nincs mondjuk tacskó. Itt jön a második tévedés, ugyanis a "kisállat könyv" az oltási könyv, amit meg már leírtam, hogy mennyi jelentõsége van. Amire te gondolsz az a törzskönyv, ami nektek nincs, tehát a kutyád nagyon maximum fajta jellegû keverék.

Az oltási könyvbe azt ír be a doki amit csak akar, mert nincs semmi jelentõsége azon kívül, hogy nem kell fejben tartanod, hogy a kutya milyen kezeléseket kapott addigi élete során (oltások, esetleges betegségek stb) és ezek igazolására. Több hatalmas tévedés is van: 1 a faj a ló, kutya, sertés. A fajTA pedig a fríz, yorkshire terrier, mangalica. Tehát a kutyád fajtiszta, mert egy csöpp ló sincs benne, de nem fajTA tiszta, mert semmi garancia nincs arra, hogy az õsei között nincs mondjuk tacskó. Itt jön a második tévedés, ugyanis a "kisállat könyv" az oltási könyv, amit meg már leírtam, hogy mennyi jelentõsége van. Amire te gondolsz az a törzskönyv, ami nektek nincs, tehát a kutyád nagyon maximum fajta jellegû keverék.
Sajna valószínû átvertek. Az oltási könyvébe meg azt írnak amit akarnak.Amúgy ha a dokinak fizetsz az oltásért beleírhat yorkit simán.
Fajtiszta, hiszen kutya. Törzskönyv viszont nem fajtatiszta. A fehér foltok pedig fajtatiszta kutyánál is elõfordulhatnak, ezeket ha jól tudom, kizárják a tenyésztésbõl.
Az oltási könyvben ("kisállat könyv"), tulajdonképpen azt nem írnak bele amit nem akarnak, tehát fordítva is igaz... Mint ahogy jó páran már elmondták, van törzskönyv, vagy nincs? Persze fajtatiszta lehet törzskönyv nélkül is, de mivel nincs neki törzskönyve ezért HIVATALOSAN nem számít annak. Aztán, hogy mi kerekedik a kutyusból úgy is kiderül:)
A kisállat könyv csak oltási. Fel kéne fogni. A doki aki kiállította meg megcsókolhatja a valagam, mert TK nélkül NEM írhatta volna bele, h yorkie. Tk nélkül ha tetszik, ha nem, fajtajellegû keveréked van csak.
Törzskönyv nélkül* Elõzõ voltam, elnézést.
Mennyiért vetted, és honnan?
És szerinted mit tudsz tenni ha kiderül h nem yorki - arról sincs papírod h tõle vetted... :oP
A kérdező hozzászólása: Erre már én is gondoltam, hatóság elõtt lehet nem tudom bizonyítani, de szemtõl szembe nem tudja letagadni, meg a közös ismerõseink is tudják... Mind1 rem nem kell elmennem eddig. Az árat nem írom ki mert elég kellemetlen belegondolnom is, hogy ilyen felelõtlenül szórom a pénzemet nem, hogy megosztani valakivel, am nem 10-20 ezer forintba került, hanem többe. Ne haragudj, de mint írtam eggyenlõre a tenyésztõrõl nem nyilatkozom, majd talán csak ha biztos leszek a dolgomban.
Vna mini meg extramini? Valaki lõjön le, könyörgöm!!!!!!
Majd a Drága Fõvadász Úr lelõ! :) Már bocsi Kedves Kérdezõ, de szvsz nem az állatorvos tud keveset a fajtáról. Neki elsõre feltûnt, hogy fehér van benne, meg hogy túl nagy. Normális helyrõl vett kutyánál nem kell semmilyen testrészüket ragasztgatni vagy kötözgetni, az úgy áll, ahogy a standardben meg van írva. Mini meg extramini csak a szaporítók agyszüleménye, azok a genetikai selejtek.
Nem létezik mini és extra mini yorki. Fajtatiszta yorki egy méretben van, ami 2, -3 kg között mozog, de 3 kg fölé nem mehet.Minden ettõl eltérõ méretû kutya, fajtajellegû keverék. Amúgy ez a mini és extra mini dolog, a szaporítóktól jön, mert azoknál született rengeteg degenerált kölyök, akár 1-1, 5 kilós kutyák is (felnõttként) és valamit ki kellett találniuk, hogy eladják. Azok agyon nyomorított, 99%-ban beteges, rövid életû szerencsétlen kutyák.Sajnos 4-5 évet, ha élnek...kész csoda, ha annál tovább húzzák.És egy vagyon hagy az ember, az állatorvosnál.
A yorki felnõttkori súlya nem lehet több, mint 3 kg. Ha õ 2 hónaposan 1 kiló, akkor a nyakamat teszem rá, hogy több lesz, mint 3. És törzskönyv nélkül semmiképp nem lehet fajtatiszta. Amúgy ha jól értettem, 6 hetesen hozhattad el? Mert akkor a kedves ismerõsöd olyan messze áll a tenyésztõ címtõl, mint Makó Jeruzsálemtõl.8 hetes kor elõtt normális tenyésztõ nem ad el kutyát, és bármilyen hibás legyen is a kutya, törzskönyvezteti, mivel neki az a dolga. A lényeg, hogy szeresd és szerintem nyugodtan jelentsd fel azt a barmot.Gondolom számlát nem kaptál a vásárlásról :
Mesélek valamit, hogy az állatorvosok mennyire értenek a fajtákhoz. Nekik a gyógyítás a dolguk, a betegségek és nem a standard ismerete. Néhány hónapja mentünk oltásra, és hallom, hogy az orvosunk mérgelõdik, hogy lehet valaki ilyen trehány, hogy az oltási könyvbe az elõzõ állatorvos beírta, hogy "yorki". Ilyen kutya nincs is, azt kellett volna írnia, hogy yorkshire terrier. Jön ki a gazdi a kutyával, rájuk nézek... Megnyugtattam az orvost, hogy bizony abba az oltási könyvbe igen jól van beírva a "yorki" meghatározás, mert ennek a kutyának van némi köze a yorkshirhez, de csak úgy anyai ágon valami távoli õsben. A színe nagyjából stimmelt, de egy kb. 10 kilós, rövid göndör szõrû kutya volt 2 évesen. A képeket megnéztem, keresgéltem kölyökképeket. Az ember keze, ujjai támpont a méret saccolásánál. A husky babáim 3 hetesen kisebbek voltak, és õk akkor kb. 3 kilók.
Miért gondolják az emberek h az állatorvosok egyenesen küllembírók, kutyakiképzõk és kinológiai zsenik? Õk a gyógyításhoz értenek, semmi máshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ ez adott még egy kis reményt.:) Egyébként felhívtam az állatorvost akinél elsõnek volt a kicsi és úgy, hogy megmondtam a tenyésztõ nevét emlékezett rá és a tesóira is azt mondta, hogy szerinte yorki, ja és ugyan ezeket mondta amit te leírtál, hogy majd csak ha nõ nagy korában fog látszani rajta hogy valódi vagy korcs e.
elõzõ vagyok, az Állatorvosnak az a dolga, hogy gyógyítson és nem a fajtameghatározás, sokaknak fogalmuk nincs milyen fajtát látnak!
Elõször is a képeken nagynak látszik de ez nem jelent semmit elég csalókák szoktak lenni a képek! A sok okosnak: yorkiknál nagyon sokszor elõfordul, hogy van pici fehér mellényük születésnél illetve a lábaknál is elõfordulhat. Ezt ki kell nõnie különben hiba és általában ki is növik kb. 5-6 hónaposan már simán eltûnik a fehér! Másodszor még ha Tenyésztõtõl is vette a kiskutyát 2-3 hónapja nincs Törzskönyvezés Magyarországon azért ezzel tisztában kell lenni, tehát simán lehet fajtatiszta a kiskutya csak a jelenlegi viszonyok nem engedik meg a Törzskönyvezést és mivel a szuka elõbb lett fedeztetve minthogy megszûnt a Törzskönyvezés így simán lehet fajtatiszta !!!
Most néztem a képeket, olyan mint egy mini németjuhász keverék :/ Nem akarom tudni, hogy mennyiért vetted.
Kérdezõ! A 17. kommentedben a második képen a kutyus egy felnõtt férfi kézben van? Mert kép alapján (de a többin is )ez a kutyus egy 2 hónapos yorkinak nagyon nagy. Szerintem. A bátyámék yorkija, ami 5 évesen 3 kiló, az ekkora kb egy átlag férfi kézben. Amúgy ettõl függetlenül tündéri pofija van! Vigyázzatok rá, és leljétek benne örömötöket még nagyon sokáig! :)
Semmi csodálkoznivaló nincs azon hogy a mini és extramini kifejezésen csak nézett nagyokat az állatorvos, ugyanis ilyen fajta nem létezik. És bár ne várd azt el tõle hogy ránézésre õ megmondja hogy fajtatiszta-e vagy sem, de ezekbõl a jelekbõl 100% hogy nem fajtatiszta. Ahogy Akiteki is írta, meg ahogy én megnéztem a képeket hát a pofija mindenre emlékeztetett csak yorkshire terrierre nem. De figyelj csak, tudok egy tuti megoldást: mi lenne ha fognád magad és a kutyusodat és elmennétek egy kiállításra ahol valóban fajtatiszta kutyák vannak. Akár meg is kérdezheted a tenyésztõket, õk azért csak jobban benne vannak. Néhány IGAZI tenyésztõ: http://www.ofnewdeal.hu/ http://www.freemore-yorkie.com/ http://www.wonderwind.hu/hu/hirek.htm http://www.yorkshireterrierkennel.eu/ amúgy véletlenül nem Nagy István hívják akitõl vetted és Tatabányai?
A képeid jobban megnézve, nekem spániel-német juhász fejû-yorki mix.
Szerintem attol , hogy a kölyök szörén találhato fehér folt még lehet yorki, változni fog a szöre mire felnött kutya lesz.Mekkora sulya lesz az meg a tartásátol is fugg azt gondolom.Nem értem mit jelent az , hogy nem lehet több 3 kg-nál? Miért ne lehetne?Nyilván nem 40 kg lesz de simán lehet 4 akár 5 is.Eredetileg is 5-6 kg volt ez a fajta.Kedves kérdezö ne aggodj emiatt, ha te egy édes , kedves, bolondos yorkit akartál mindegy hogy törzskönyvezett vagy sem yorki nemzette és yorki hozta világra tehát yorki.A törzskönyvezett kutyák között is van szinhibás.Nem egy yorki gazdát ismerek akiknél 4-5 kg a kutyus törzskönyvel de ettöl még nem torzszulött és van olyan is akinek a kis mellén van világos kis folt ez a legkevesebb ezerszer jobb mintha cukorbeteg vagy duplafogsoru vagy csontritkulásos lenne.Ha nem kiállitásra szánod és nem tenyészteni szeretnéd legyél nyugodt a kis yorkid miatt .
A kérdező hozzászólása: Rendben van utána olvasok, és köszönöm még egyszer a jó tanácsokat! :) Majd ha nagyobb lesz a kutyus teszek fel még képet!
Olvass sokat a falkavezérségrõl, és ne hagyd elkanászodni! Nincs rosszabb, mint egy idegbeteg szobacirkáló.
tök jó hogy meghallgatod az észérveket! majd még tegyél fel esetleg képeket a kutyusról, ha nagyobb lesz! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet mert már most kezd ilyen lenni! Ígérem megfogadom ezt a tanácsot! :)
Ezt az úgy bánunk vele mint egy kisbaba mentalitást most és azonnal fejezzétek be, mert magatokkal csesztek ki. Lesz egy mindenre támadó, viselkedni nem tudó, neveletlen görcsötök. Komolyan mondom. Kezdd el felállítani a szabályokat még most!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippet, megfontolom! Nem arról van szó, hogy reagálnom luxus, hanem, hogy tegnap szinte egész nap ezen az oldalon lógtam, kaptam hideget, meleget, és már estére igazán ne haragudj de azt sem tudtam hol áll az eszem. Egyébként nem tõle vettem a kutyust!
még 1x leirom mert látom reagálni luxus kérdezö "tudok egy tuti megoldást: mi lenne ha fognád magad és a kutyusodat és elmennétek egy kiállításra ahol valóban fajtatiszta kutyák vannak. Akár meg is kérdezheted a tenyésztõket, õk azért csak jobban benne vannak. Néhány IGAZI tenyésztõ: http://www.ofnewdeal.hu/ http://www.freemore-yorkie.com/ http://www.wonderwind.hu/hu/hirek.htm http://www.yorkshireterrierkennel.eu/ amúgy véletlenül nem Nagy Istvánnak hívják akitõl vetted és Tatabányai?"
Hm ez a hozzáállás egyenes út az elkényeztetett, fejrenövõs, világuralomratörõs yorkika felé - hajrá!! Vagy nézzetek utána a kutyanevelésnek, ha már a kutyavásárlásnak nem sikerült!! Nem ártana egy kutyaiskola is...
A kérdező hozzászólása: Biztosan nem fogok megválni tõle semmi pénzért. Igen is szeretem, és törõdöm vele! A párommal szinte úgy bánunk vele mintha egy kisbaba lenne. Õ a család kis kedvence és ez ezek után is így marad.
sajnálom, ha korcsnak hívod a kutyádat :( a képekrõl nekem az jön le, hogy keverék a kutyus, de ettõl ugyanúgy szerethetõ nekem is keverékem van, bõr õt direktbe választottuk :) imádom, rengeteg szeretet tud adni, nagyon okos, és remek családtag
Kérdezõ:Itt senki sem mondta, hogy a kutyád korcs(rajtad kívül).Igen, valószínûleg nem fajtatiszta.De szerintem elbûvölõ pofija van, és remélem, hogy belenyugszol, és így is nagyon fogod szeretni, mert õ nem tehet róla.Csak szeretetre vágyik.De ha nem vagy rá képes, akkor ajándékozd vagy add el olyannak, aki szeretetben felneveli.
A kérdező hozzászólása: Bocsi elõre is, de ne haragudjatok a negatív kritikákra már nincs hangulatom válaszolni. Amúgy is az eredeti kérdéstõl már kilóméterekre járunk. Én tettem fel képet mert arra kértek. Abból is értek ha valaki leírja, hogy szerinte korcs, nem kell a lehetséges variációkat is elém tárni! Várok még vele egy picit és majd látszik az, hogy yorki e vagy sem, ha meg nem abba is beletörõdöm.
Nagyon helyes, és kérlek segíts te is ha máshol nem, legalább itt jobb belátásra bírni az elkövetkezõ gazdikat. Manapság a többség még mindig úgy gondolja, hogy a tk csak akkor érdekes, ha a kutyával kiállításra akar menni az ember. Pedig ez olyan, mint megvenni egy autót, vagy tv-t mindenféle papír nélkül. Valóban olcsóbb, de semmi garancia arra, hogy egy hónapnál tovább mûködõ képes. A kutyáknál ugyanez a helyzet. Jó esetben kapsz egy fajtájára hasonlító, egészséges kutyát, de nagyobb a valószínûsége, hogy pár hónap után már a boxernek hosszú bundája nõ, vagy a yorkiból lesz egy németjuhász. És az egészségügyi részérõl még nem is beszéltünk, hogy mennyi beteges, gyenge idegrendszerû kiskutya van szaporítóktól.
A yorkshire terriereknél a fehér színhiba, ennyi. De nyilván nem törzskönyves, tehát innentõl tökmindegy, hogy szerintünk fajtatiszta e vagy sem. Mert a válasz az, hogy hivatalosan NEM.
Pfff, a harmadik képet meg se néztem, annyira nem lehetett látni semmit az elsõ kettõn. Az elsõ benyomásom az volt, hogy egy álló fülû airdale terriert látok. Mondjuk a telefonos kamerák nagyon csúnyán tudják nagyítani a közelebbi dolgokat, de ez valahogy túl van azon a határon. Nézzük a jó oldalát: valószínûleg nem kell légcsõszûkület miatt mûteni, mint sok más yorki jellegû ebet.
Szép nagy darab. Végre nem egy miniyorki. Úgy nézem, hogy roti lehetett a mama. :)
Nincs egy olyan képed, amin áll? Pl odalról fényképeve, meg szembõl? Mert ezek alapján a képek alapján nem sok yorkit látok bele. De mint tudjuk, egy rossz kép simán csal a valósággal.
Mennyi idõs a kutyus? Mert nekem méretben túl nagynak tûnik... És elárulnád a híres neves kennel nevét ahonnan vetted? Mert hidd el sok szaporító hirdeti magát kennelként....
Mennyi idõs ez a kutya? Milyen súlyú?
A kérdező hozzászólása: http://kep.ivpicture.hu/771853.jpg http://kep.ivpicture.hu/771851.jpg Nem haragszom így nem jobb?
ne haragudj, de ezek annyira rossz minõségû képek, hogy ez alapján még nj kölyöknek is elmenne. Csak annyi látszik, hogy fekete-cser színû.
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm a segítséget! :) Elvileg akkor itt lesznek a képek az elsõ kettõn 6 hetes korában látható, a másikat pedig ma reggel készítettem róla. A foltok azok sajnos nemigazán látszanak de majd töltök fel olyat is amin látszik. http://kep.psharing.com/771851.t.jpg http://kep.psharing.com/771852.t.jpg http://kep.psharing.com/771853.t.jpg A fülecskéjét még nem igazán tudja állítani magától csak egy ideig, még ragasztgatni kell.
yorkisoknál elõfordul, hogy a "hibás" kölyköt nem törzskönyveztetik le, sõt én amikor anno vettem a yorkimat, olyan is volt, beszéltem a tenyésztõvel, és õ mondta, hogy a külföldi kantulajdonos nem engedi, hogy Magyaroszágra törzskönyvvel értékesitse a kiskutyákat, csak külföldre. (nayg kennel, és nem szaporitók), igy én elálltam a vásárlástól, mert szerettem volna kiállitani, igy fontos lett volna a papir. Egyébként a http://www.képfeltöltés.hu -ra feltöltöd a képet, és alul van egy olyan, hogy közvetlen link a képhez, azt ha ide bemásolod, akkor látjuk.
Azért ne ezzel nyugtatgasd magad, hogy jaj így fajtatisztának számít, mert nem. A fajtatisztaságot a törzskönyv igazolja, az oltási kiskönyvbe akár elefántot is beírhat a doki ha fizetnek neki érte. Törzskönyv híjján pedig nincs kizárva, hogy a yorkin kívül más fajta kutya is "besegített" a kutyád megszületésében, ez 100% biztos. Igen, így vettél egy "korcs" kutyát, egy olyat amilyet a menhelyeken ingyen próbálnak örökbefogadtatni. De ettõl függetlenül még lehet ugyan úgy szeretni egy keveréket is mint egy fajtatisztát, nem? Ugyan olyan teljes értékû kutya, max kicsit betegesebb lesz, de gondolom ezért nem hagynád elpusztulni. Igen, pénzügyileg lehúztak, de ezzel már nem tudsz mit tenni, ez volt a tanulópénz hogy legközelebb vásárlás elõtt kell utánaolvasni a dolgoknak, nem akkor amikor már gyanussá válnak.
elõfordulhat fajtatiszta kiskutyánál is fehér volt, de ez yorkinál azt hiszem szinhibának számit, igy nem vonható tenyésztésbe. De amugy idõvel el is nõheti. Teszel fel róla képet?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de ezt már én is olvastam! :) Keresgéltem már én is neten, de találtam arra utaló cikkeket is, hogy szõrszín szerint is több fajta yorki létezik pl.Biewer yorki.
SZÕRZET: A testen mérsékelten hosszú, tökéletesen egyenes (nem hullámos), fényes, selymes szerkezetû, nem gyapjas. A fejen hosszú, arany tan-színû, mélyebb árnyalatú a fej két oldalán, a gyökerénél és az orron, ahol nagyon hosszú. A fej szõrzetének tan színe semmiképpen nem terjedhet ki a nyakra, a sötét vagy kormos színû szõrzet nem keveredhet a tan-színûvel. SZÍNEZET: A nyakszirttõl a farok végéig sötét acélkék (nem ezüstös kék) szõrzet borítja a testet, melybe nem keveredhet fakó, bronzszínû vagy sötét árnyalat. A mellkason sûrû, fényes tan-színû szõrzet. A tan-színû szõrzet a gyökerénél sötétebb, mint a szõrszál közepén, a vége felé egyre világosabb.
Az megvan h ez a kutya 8 hetesen akkora mint általában 6-7 hónaposan szoktak lenni - ez kb 7-8 kilós valami cuki keverék lesz :D ami nem gond, csak az h megetettek, te meg bekajáltad...
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos és 2 napos. Normál méretû yorki, a mérete az állatorvos szerint megfelelõ, tegnap kajálás után volt közel 1 kiló. Képet késõbb teszek fel olyat amin áll.
Megkérdezhetem mennyit fizettél érte? Ha már a"tenyésztõtõl" nem óvsz meg minket :)
A kérdező hozzászólása: Nem nem kaptam hozzá törzskönyvet. Még annyit majd megpróbálok, hogy 2 hét múlva oltásra ahoz a dokihoz viszem el akitõl az elsõt is kapta és megnézem mit mond rá, aztán ha bebizonyosodik a dolog elmegyek ahoz akitõl vettem, hogy beolvassak neki személyesen is , mert nem is kevés pénzt adtam érte, simán kicsi pótlással törzskönyveset vehettem volna, mert arra sem sajnáltam volna, de lebeszélt, hogy minek adok ki több pénzt ha megbízható helyrõl és szerinte baráti áron kapok nála egy yorkit. A normál yorkik ebben az árban mozognak ahogy nézegettem szóval ez sem nagyon baráti ár volt érte, de így hogy keverék így meg a legnagyobb szemétség volt amit csak tehetett. Mindegy tanultam belõle.Ezek után körültekintõbb leszek ilyen téren.
hihetetlenül édes kutyus, de ez szerintem egyáltalán nem yorki :S mindenesetre sok boldogságot kívánok a kutyuval :)
tk ide vagy oda, ez a kutya úgy yorki, ahogyan én. Egyébként szép dolog, hogy nem akarsz rosszat a kedves ismerõsödnek, csak van egy olyan mondás, hogy "vétkesek közt cinkos, aki néma" ne az ismerõdödre legyél tekintettel, hanem azokra a szerencsétlen kutyákra, akiket agyon ellet a könnyû pénz reményében. A kutyusod meg mindegy milyen fajta, aranyos csak éppen ezer ugyanilyen kis utcai keverék várja a menhelyeken a megváltást...
Nagyon édes kis jószág, de sajnos én se sok yorkit látok benne, még a rossz minõségû képek ellenére is ezt mondom. Viszont tündéri, szóval ha már nálad van szeresd nagyon, de a válaszaidból ítélve ezzel nem is lesz gond! :) Annyi csak a kérdésem, hogy törzskönyvet nem kaptál hozzá, igaz? Mert akkor egész biztos nem yorki, és hivatalosan is maximum fajtajellegû keverék lehet.
majd mutass róla képet ha nagyobb lesz!
A kérdező hozzászólása: Igen ez mind igaz rá! :) Nagyon okos és egészséges is. Egész nap úgy be van pörögve, de sajna még este is. :) Alvás helyett most már a kutyával játszom lassacskán egész este. :) http://kep.ivpicture.hu/771863.jpg http://kep.ivpicture.hu/771864.jpg
nem jött át az utolsó két kép. az a lényeg hogy egészséges legyen és vidám! meg okos és játékos :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jókívánságokat és a biztató szavakat! Itt van még két kép a kutyusomról de ezek sem igazán értékelhetõek mert nem igazán szereti ha fotózzák. :) Még annyit hogy köszönöm mindenkinek a válaszát, de most már hagyom a rágódást és úgy szeretem ahogy van.:) A szememben most is és késõbb is õ lesz a legdrágább kiskutya a világon. :) Persze ettõl még a válaszokat elolvasom és a tanácsokat elfogadom! :)
Csak azt kívánom Neked, hogy ne agyalj sokat azon hogy milyen "hiányosságai" vannak, mert ha valóban yorki, és ezt ugye feltételezem, hogy tudod, hiszen alaposan utánajártál a témának, akkor "elrakod" a tanulópénzt és szeretsz, nevelesz egy csuda jópofa kuyát, aki a környék legokosabb és legügyesebb kutyája lesz!!:) ))
A kérdező hozzászólása: Igen teljesen igazad van, nekem is az esne az egészben a legrosszabbul. De mégis ezek ellenére én nem tudok olyan lenni mint amilyen õ volt hozzám így ha úgy is lesz hogy átcseszett nem rontom a nevét a köreiben (pedig megérdemelné) tehát nem írom ki. A méretérõl még annyit, hogy nem lehet annyira vészesen nagy mert mikor kiviszem wc-ni mindig azt nézem, hogy egy nagyobb szél fel ne kapja!:) Sokszor a lakásban is észrevehetetlen.
Ha csak pusztán a súlyát tekintem megfelelõ, de tényleg mit [email protected] ezen? Mindazok mellett amit már leírtam a szaporítás, "balkéz" kutyák elpasszolása ellen, azért Neked kedves kutyatulajdonos megjegyezném: lehet, hogy egy csodaszép, "feketehátú" yorkid lesz, akit majd emiatt sûrûn megbámulnak az utcán:)
Én ugyan nem tudom megnézni a képeket, de tapasztalatom szerint a házi képek minõségüket tekintve akár elefántot is nézegethed az embe ha zsiráfok kellene rajta látnia, de hát nem ez a lényeg. Ha valami apró küllemprobléma akad az nem a világ, mint ahogy te is irtad. De az már valóban gáz LENNE - ha egyáltalán így lesz - ha a jó ismerõsöd madárnak nézett...
A kérdező hozzászólása: Tudom mi az a törzs és azt is, hogy mi az oltási könyv! Én ezzel arra akartam kitérni, hogy az a doki, hogy nem vette észre azt, hogy keverék, de néhány hasznos válasznak köszönhetõen rájöttem ha korcs is beleírhatja a doki hogy FAJTA tiszta. :) Köszönöm a válaszokat, de igazából azt hiszem csak egy tartalmazta eddig azt az információt amire kíváncsi vagyok, hogy foltokkal lehet e fajtiszta.

Fiúk, férfiak! Ti mennyire szeretitek, ha egy lány szex közben izgatja a csiklóját? Mert hallottam már olyat is, hogy a srác nem díjazta, mert elmondása szerint ha vele van, majd ő izgatja, csaj csak élvezze. Hogyan vélekedtek erről?

Legjobb válasz: Nekem tetszik. Számomra azt sugallja, hogy van annyira felszabadult a lány, hogy ezt is meg meri tenni. Mert azért a többségben nagyon erõs gátlás magát simogatni mások elõtt:)

Nekem tetszik. Számomra azt sugallja, hogy van annyira felszabadult a lány, hogy ezt is meg meri tenni. Mert azért a többségben nagyon erõs gátlás magát simogatni mások elõtt:)
Én imádnám. Sajnos eddigi barátnõim nem tették, még akkor sem amikor megpróbáltam rávezetni õket.
Néha túl jó, mármint nem fér a keretbe, ha érted mire gondolok. Pedig jó ideje nem szokatlan. Nem értem a fazont, aki maga akar mindent csinálni, lehet, hogy ugyanez van mint nálam (túl jó), és lódít kicsit, hogy ne kelljen alkudozni! :) :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!