Találatok a következő kifejezésre: Nem merek előtt (309 db)

Lefekvés előtt ha többször elmegyek egymás után nembirok elaludni mert magas a vérnyomásom melegem van és néha úgy érzem mintha megállna a szivem és ilyenkor nem tudok és nem merek elaludni 4-5 orán át mi lehet a baj?

tudtok valamit mondani miért van ez! normális egyáltalán ? mert nem igazán akarok oda állítani anyámhoz és azt mondani rosszul vagyok recska után irány az orvos /léci segitsetek ?

Legjobb válasz: és ha csak egyszer csinálnád maximum vagy nem lefekvés elött pont, hanem elöbb???

és ha csak egyszer csinálnád maximum vagy nem lefekvés elött pont, hanem elöbb???
Ez mind természetes velejárója a recskának .A levegõ vételrõl még nem is írtál, jelzem a tüdõdnek sincs semmi baja.A reflex idegzónák is jól mûködnek, mikor a végén még meg is rádulsz 1-2 x Ha már kellemesen elfáradtál, nyugodtan fordulj oldalra, és nyomd be a szunyát .Minden vissza áll alapba , még a pö**öd is . :-))

Jó a hangom (és most komolyan esküszöm nem vagyok kis ribanc kérkedő) és nem merek énekelni a szüleim előtt se tesómék előtt de énekes akarok lenni. Tudom hülyeséget kérdeztem de most komolyan. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha valóban jó a hangod, jelentkezzél egy tehetségkutatóba, szinte minden évben van nem is egy. Ha ezzel szemben is gátlásos vagy, akkor felejtsd el az éneklést. Most képzeld el magad több száz ember elõtt... Legyél bátor és vállald fel a hangodat!

Ha valóban jó a hangod, jelentkezzél egy tehetségkutatóba, szinte minden évben van nem is egy. Ha ezzel szemben is gátlásos vagy, akkor felejtsd el az éneklést. Most képzeld el magad több száz ember elõtt... Legyél bátor és vállald fel a hangodat!
Ez teljesen normális, én meg jól táncolok, versenyeken millió ember elõtt táncoltam, egyáltalán nem zavart, de anyumék, tesómék elõtt sose merek :) ) hidd el, sokkal könnyebb a színpadon, ott az adrenalin, fények, egy nagy csomóba sok-sok ember, senkit ki sem tudsz venni, sokkal jobb, mint szembenézni 3-4 emberrel, és... na érted :) ) anyumék is csodálkoznak, hogy 5ezer ember elõtt megy? Na de mondom, hogy nyugi, ez természetes, fog menni az éneklés :) (más, aki majd belém akar kötni, hogy attól még simán nem merhetsz majd sok ezer ember elõtt, én csak azért írtam ezeket, mert teljesen ráismertem magamra)
Szerintem ne menj tehetségkutatóba, oda szimpla jóhangú embereket nem vesznek fel, csak akiben látnak valamit (aranyos kislány, macsó fiú, sajnálnivaló ember...) Ha tényleg jól énekelsz énekelj a kamerának, és ha jónak találod a felvételt tedd fel youtube-ra. Ha sok pozitív komment jön, majd lesz önbizalmad. :) Vagy a másik, kérd meg a szüleidet vagy tesódat hogy énekeljenek veled, úgy még én is merek xD:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenteket sokat segítettek:D és ha még lessz akkor azokat is kössz mindenkinek;D

Menzi előtt 4 nappal vagyok. Fehér, krémes folyásom van. Ebből lehet baba vagy megfog jönni? Hőmet nem mérem, melleim viszont fájnak, de ez eddig is volt menzi előtt.

Legjobb válasz: igen ez jojel de várjuk kia végét. Azért hihetetlen hogy mennyi nõ van aki probálkozik.És mennyi van akinek pont malett pozitiv a tesztje:) de jo nekik

igen ez jojel de várjuk kia végét. Azért hihetetlen hogy mennyi nõ van aki probálkozik.És mennyi van akinek pont malett pozitiv a tesztje:) de jo nekik
jaaa igen nagyon sok no szeretne babat es sajnos nagyon soknak nehezen jon osze:(
Szia! Nekem a mensi elõtti idõszakban mindig krémes fehér folyásom van, és még nem voltam terhes soha. Majdnem 2 éve próbálkozunk, ez alapján minden hónapban azt hihetném, hogy sikerült...De nem vagyunk egyformák, ha amúgy neked nem szokott lenni, az furcsa, akármi lehet... Szorítok!!

12 éves vok mit csináljak szerelmes vok és nem merem megmondani a csajnak a csaj nagyon aranyos. A virágot se fogadta el amikor anyukám elött téptem neki mit jelent ez?

Legjobb válasz: "A virágot se fogadta el amikor anyukám elött téptem neki mit jelent ez?"MI VAN? Nemár hogy anyád elõtt udvarolj. Tuti ezzel hoztad zavarba! Meg mi az hogy tépted neki? Hülye vagy te? Jóhogy nem fogadja el ha kitéped azt a kezébe nyomnád. Menj el hozzá egy RENDES csokor virággal és magyarázkodj.

"A virágot se fogadta el amikor anyukám elött téptem neki mit jelent ez?"MI VAN? Nemár hogy anyád elõtt udvarolj. Tuti ezzel hoztad zavarba! Meg mi az hogy tépted neki? Hülye vagy te? Jóhogy nem fogadja el ha kitéped azt a kezébe nyomnád. Menj el hozzá egy RENDES csokor virággal és magyarázkodj.
Lehet zavarban volt vagynemtudom de ha szerelmes vagy akor mondmegneki szerintem ez a legegyszerübb:) amugy osztálytársad a lány?
Hüje liba nem akar komoj kapcsolatot anyäd elöttCsak dugni akar nem virägotUgyhogy mäst nyujts neki
Szia! Az elõttem szólókat felejtsd el. Szerintem beszélgess vele, hogy jobban megismerd, mi érdekli ilyesmi, aztán hívd meg egy üdítõre, fagyizni, késõbb moziba, szóval így szép lassan és ha elmegy és jól kijöttök akkor minden kialakul, csak ne siettesd, ismerjétek meg egymást. És szerintem erenyos ha nem drága puccos csokrot viszel neki, hanem kerti virágot, csak ne elõtte szedd le és nem anyud elõtt add oda neki.

Nem merek szüleim előtt angolul beszélni . (? )

16 éves lány vagyok, van angol nyelvvizsgám és tényleg nagyon jó vagyok angolból. Viszont ha véletlenül arra került a sor, mindig félek szüleim előtt angolul beszélni. Nem tudom miért, mert ők nem tudnak, én meg még jó is vagyok belőle (persze a saját középfokú szintemen csak), tehát nem azért van, mert félek, hogy beégek előttük. Na, ez eddig nem is nagyon jelentett gondot, de nemsokára érkezik egy cserediák, aki itt fog lakni 1 hétig és angolul fogunk nagyrészt beszélgetni. Ez ugye nem csak négyszemközt lesz, hanem nyilván a szüleim előtt is, de nem tudom mi lesz, tényleg feszengek, ha csak belegondolok, hogy előttük kell majd beszélnem:S Mit tegyek ez ellen? Tényleg nagyon zavaró lesz. Előre is köszi:D (ja, azt próbáltam, h amikor tanulok vmit angolra, akkor amikor bejön anyukám, akkor elkezdem neki mondani, mert gondoltam, hogy biztos csak meg kell szoknom. de ettől sem lett jobb) Egyébként órán, barátok, osztálytársak, tanárok előtt nincs semmi ilyen problémám, beszélek bőven angolul és magyarul is ha arról van szó:D És a szüleimmel is nagyon jó a viszonyom, nem vagyok egyébként szégyenlős/félős előttük más tekintetben.

Legjobb válasz: Én megértelek. Én is tök ilyen voltam. Anyám elõtt nem merek megszólalni semmilyen idegen nyelven (õ nem beszél nyelveket, szóval ugyanaz a helyzet, mint nálad). Én tudom is, hogy ennek mi az oka. Anyám elég kritikus, és kiskorom óta utálok szerepelni elõtte, legyen bármi az a szereplés. Kiskoromban nem szerettem elõtte verset mondani, énekelni, táncolni, zongorázni, mert mindig kritizált, leszólt. És most... hiába nem beszél nyelveket, én is valahogy szégyellem magam elõtte, ha meg kell(ene) szólalnom idegen nyelven, pont emiatt a beidegzõdés miatt. Mert megszoktam, hogy mindig leszól. Pedig már 27 vagyok. Nálad esetleg lehet szó ilyesmirõl? Errõl nem írtál. De hogy a kérdésedre válaszoljak, szerintem is jó ötlet, hogy próbálod legyõzni ezt a félelmedet, és nyomod anyudnak az angol szöveget. :) Elõbb-utóbb megszokod szerintem. Hajrá! 27/N

Én megértelek. Én is tök ilyen voltam. Anyám elõtt nem merek megszólalni semmilyen idegen nyelven (õ nem beszél nyelveket, szóval ugyanaz a helyzet, mint nálad). Én tudom is, hogy ennek mi az oka. Anyám elég kritikus, és kiskorom óta utálok szerepelni elõtte, legyen bármi az a szereplés. Kiskoromban nem szerettem elõtte verset mondani, énekelni, táncolni, zongorázni, mert mindig kritizált, leszólt. És most... hiába nem beszél nyelveket, én is valahogy szégyellem magam elõtte, ha meg kell(ene) szólalnom idegen nyelven, pont emiatt a beidegzõdés miatt. Mert megszoktam, hogy mindig leszól. Pedig már 27 vagyok. Nálad esetleg lehet szó ilyesmirõl? Errõl nem írtál. De hogy a kérdésedre válaszoljak, szerintem is jó ötlet, hogy próbálod legyõzni ezt a félelmedet, és nyomod anyudnak az angol szöveget. :) Elõbb-utóbb megszokod szerintem. Hajrá! 27/N
Valószínûleg egyszerûen csak szégyenlõs vagy, olyan ez egy kicsit, mint a szereplés. Elõször olyan idegen, furcsa dolog egy más nyelven beszélni, fõleg, ha nem szoktad még meg. Szülõk elõtt pláne "be van tojva" ilyenkor az ember, de ez sem csak a nyelvre vonatkozik, hanem én pl. az iskolai ünnepségen is lámpalázasabb voltam, ha a szüleim is ott voltak... De majd más lesz, ha ott lesz a cserediák, mert akkor a nyelv nem cél lesz, hanem eszköz, olyankor mindenki teljesen máshogy áll hozzá, majd meglátod! Tapasztalat. :) Más az, ha csak öncélúan akar az ember kicsit angolul, németül vagy bárhogy beszélni, mert az olyan poén, és megint más az, amikor szükség van rá, ez a közös kommunikáció nyelve.
Én nekem csak akkor vannak gondjaim, ha tudom h van vki a társaságban aki ugyanúgy magyar pl de jobban tud franciául mint én. De a szüleim elõtt pl kifejezetten szeretek beszélni, mert tudom h egy szót sem értenek és épp ezért anyukám mindig eldobja az agyát, h milyen folyékonyan beszélek. A barátom perfekt franciából elõtte kicsit fura volt eleinte mert tudtam h kihallja a hibáimat de aztán rájöttem h tök nagy szám h önerõbõl elsajátítottam felsõ fokon ezt a nyelvet is és így ha a társaság megkívánja akkor végig csak franciául beszélünk. Szerintem csak elkezdened nehéz de gondolj arra, h a szüleid valószínûleg baromira csodálni fognak h az õ kislányuk vmit ilyen szuperül tud, amirõl nekik fogalmuk sincs
Ha nem tudnak angolul akkor miért zavar, én ezt nem is értem. Szerintem vegyél erõt magadon és majd megszokod.
PONTOSAN UGYAN EZ VAN VELEM! Énis 16 éves vagyok (fiú), jó vagyok angolból, jövõre már felsõfokú nyelvizsgára megyek és mégis a szüleim az egyetlenek akik elõtt szégyellem a tudásom. Nemrég voltunk egy szállodában ahol inkább spanyolul gagyogtam, (abból még csak ott tartok) mintsem hogy angolul megszólaljak a szüleim elõtt. A kiejtésemet is tudom változtatni, akár olyanra mint ha anyanyelvi beszélõ lennék de a szüleim elõtt azt a néhány szót amit kimerek mondani, azt is a lehetõ legmagyarosabb akcentussal mondom és nem tudom miért! Örülök hogy nem csak velem van ez így, teljesen bolondnak gondoltam már magam hogy csak én érzek így :D
Jó Neked, hogy csak az angolnál vannak ilyen problémáid.Amúgy én is tök jó vagyok nyelvekbõl, az osztály legjobbja voltam, és én is inkább "magyarosan" fejeztem ki magam.Viszont ha egyedül vagyok, állati jó a kiejtésem, ez biztos.De én az éneklésben, a táncolásban is jó vagyok, és mégis visszafogom Magam fõleg a szüleim elõtt.Nem tudom, hogy miért lehet ez.Irigylem azokat, akik a tudásukat inkább mindenkivel tudatják, és nem elbújnak.
Én is így vagyok... Szüleim nem tudnak nyelveket, de végülis Én rosszabb helyzetben vagyok :) Barátom Lengyel ... Amikor itt van Nálunk Magyarországon se Lengyelül se angolul nem merek megszólalni szüleim elõtt :D -de néha megtörik a jég :)
A kérdező hozzászólása: "Jó Neked, hogy csak az angolnál vannak ilyen problémáid" De csak mert angolul tudok:D Illetve németül minimálisan gagyogok:D
Nem lehet, hogy éppen az a baj, hogy õk nem értik? Írod, hogy jó a viszonyotok. Ebbõl gondolom, hogy esetleg tudat alatt az zavar, hogy õk nem értik, amit beszélsz. Nehogy az legyen, hogy róluk beszélsz vagy mondasz valamit, amit õk nem kell, hogy megértsenek? Próbáld meg úgy, hogy amit elmondasz angolul, azt rögtön fordítsd is, mindenféle színészkedés nélkül, teljesen õszinte és természetes arckifejezéssel. Ha jön a cserediák, vedd fel a tolmács szerepét. Ez talán segíthet majd. Szerintem egy próbát megér.
Ez azért lehet, mert õk nem tudnak angolul, te ok nélkül szégyelled a tudásodat, vagy õket. Beszélj csak nyugidtan, és ne foglalkozz azzaal, hogy õk nem tudnak angolul. Attól még emberek. :)
Én is ilyen voltam. De én azért nem szerettem elõttük beszélni, mert nehogy felvágásnak vegyék, hogy magamat produkálom. A szüleim nagyon egyszerû emberek. Úgy éreztem, ezzel kellemetlen helyzetbe hozom õket. De ma már másképp gondolom. Nagyon büszkék rám.
Igen, az éneklés pont menni fog.
Én is ilyen vagyok, egyszerûen nem tudok szerepelni anyám elõtt.De nekem a néném volt durva ilyen téren.Akárhányszor hazajön külföldrõl, mindig leéget a család elõtt és kritizál, ez már gyerekkorom óta így van.Szóval nekem emiatt van egy kicsi lámpalázam mindenki elõtt.
Azért most megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül. Nekem más nyelv van az életemben, férjem mindkét nyelvet beszéli tökéletesen, de mégis a magyarnál maradtam. Nem szeretek a másik nyelven beszélni, nem tudom, miért. Anyósomék meg inkább a másik nyelven mondják (nekik az jobban megy, a magyar csak tanult nyelv náluk) én meg magyarul mondom nekik vissza. Így szoktuk meg, õket nem zavarja, de volt már, aki beszólt miatta, és én éreztem magam rosszul.
Énekelj elõttük angolul.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) A 2. válaszolónak: nem, nálam pont az ellenezõje van/volt. Anyum mindig agyon dicsér, akármilyen kis dolog. Múltkor kérdezett vmit h hogy van angolul, de kb ilyen "hogy hívnak" kategóriájút és amikor elmondtam neki, nem mondott semmit, de komolyan láttam a szemében a büszkeséget:D Persze, jobb mintha kritizálna, de ez is idegesítõ tud lenni. Nagyon. Mondtam is ezt már neki nem egyszer, de nem nagyon hatja meg a dolog...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) )

Mit tegyek ha kettesbe maradok az anyóssal és ott szemétkedik? (a fia előtt nem mer)

Terhességem óta megváltozott az anyósom. Sogornőmet is ellenem/ünk hangolta,először azt hittük,ő a ludas,de rájöttünk,hogy ki irányítja a szálakat.Mikor terhes voltam,előttem balhéztak mindig..velünk..féltettem a babámat nagyon...szar helyzetben voltam.. Sogornőm párját és családját is folyton kibeszélte mikor gyerekük volt,gondolom most én vagyok a soros.Párommal telefonba nagyon megértő,mikor ketten vagyunk náluk akkor se nyomja már olyan durván mint előtte,mikor párom nincs ott,akkor szólogat be nekem...Párom előtt nem mer. Párom már egyszer beszélt vele valamit ne szóljon mindenbe bele stb..Nem bírja elengedni a fiát?

Legjobb válasz: Mondd meg neki, hogy veled ne szórakozzon, mert szétrúgod a fejét. Meg hogy normális ember nem cseszegeti a másikat minden apró gyíkságért, sajnálod az életét, hogy ennyire sivár és lenézed õt. Szóval valami ilyesmiket. Mondjuk elõbb jobb lenne beszélni a pároddal, hogy mit csinál veled, mert ha letámadod a nyanyát, akkor simán elkezdhet nyivákolni a fiának, hogy te mekkora gonosz vagy és kegyetlen.

Mondd meg neki, hogy veled ne szórakozzon, mert szétrúgod a fejét. Meg hogy normális ember nem cseszegeti a másikat minden apró gyíkságért, sajnálod az életét, hogy ennyire sivár és lenézed õt. Szóval valami ilyesmiket. Mondjuk elõbb jobb lenne beszélni a pároddal, hogy mit csinál veled, mert ha letámadod a nyanyát, akkor simán elkezdhet nyivákolni a fiának, hogy te mekkora gonosz vagy és kegyetlen.
vedd fel a beszélgetést és utána játszd le neki és a párodnak és mond meg h ezentúl mindig nálad lesz és minden beszélgetést felveszel
Vedd fel telefonnal amikor beszólogat, majd egy családi ebéd alkalmával játszd szépen le mindenki elõtt.
leggagyibb telefonon is van diktafon, vedd fel
Csak szépen fogod a kezedben a telot, ha kérdezi miért, mond, hogy hívást vársz
Pont olyan elmebeteg a családod, mint az apámé.
A kérdező hozzászólása: a párom azt mondja, a sok agyalás, idegeskedés miatt lemaradok a gyermekem szép perceirõl, elérik amit akarnak, én meg mondtam neki, legyél a helyembe...õ ha ideges, csak bepattan az autóba és elhúz itthonról...
A kérdező hozzászólása: annyira rossz, , hogy azt akarják hogy feszkó legyen közöttünk, vagy a gyerek azt lássa, anya ideges..De ami az érdekess:volt, hogy az ordítozás után, több tejem lett..nemhogy elapadt, több lett..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sokat segítettetek..sajnos nemcsak õ szemétkedik, amióta megszületett a gyermekünk..van egy közeli családtagom, akinek nincs gyereke..õ meg durvákat telefonál...megzavarja a családi békénket, feszkót kelt a beszólogtásaival, az ellenkezõt csinlja ha ott vagyunk, stb. Amúgy már azért van erre szükség, mert párszor már veszekedtem, ideges voltam ezek miatt, párszor pont szopi közbe hõbölögtem:(rosssz anyának is érzem magam, de valahol nehezen tudom megállni, hogy ne akadjak ki, és mivel én nem tudok ilyenkor itthonról elmenni, sokszor látja a baba is...a párom könnyen beszél, hogy ne a gyerek elõtt, ne szopi közbe:( de persze nem mindennapos..remélem, van aki megért.
mondd milyen telefonod van, megnézzük neked hogy azzal tudsz-e és ha igen, hogy felvenni hangot (régi telefonokon is van ilyen) és igen, nem árt ilyenkor visszafogni magad, nem visszaszólni, hanem pl megkérdezni, hogy de kedves anyós, miért sérteget ilyennel
Ha nem érezteted vele, hogy téged zavar ahogy viselkedik, már is sokkal jobban érzed magad tõle. Okos enged...Ha megérzi mivel tud téged bosszantani, annál jobban csinálja. A legjobb módszer a bólogatos, aztán gondolj magadban amit akarsz. Több távolság a személyétõl, hagy magára, ha van rá lehetõséged.
A kérdező hozzászólása: Kém diktafon, pendrive alakú lesz a megoldás:) Hangra automatice elindul.. A mobilom amúgy tud felvenni hangot.
Helyes! Tipikus anyós, (gondolom nyugdíjas) akinek nincs semmi élete, mert kiesett a heti 5x munkába járás, így próbálnak más életébe beleavatkozni
A kérdező hozzászólása: Igen, az, ))
kár, hogy ezt a diktafonos megoldás nem jutott az eszembe, mi is sok ilyen "meccsen" vagyunk túl. Eddig csak tûrtem a beszólásokat, múltkor kiborult a bili, elmondtam a véleményem én is. Azóta nem beszélünk...
bármelyik teló jó ha nincs rajta akkor leszedsz egy jó kis app-ot hozzá am tényleg vegyél fel több esetet is
Egy leggagyibb mp3 lejátszó is fel tud venni hangot olyan minõségben, hogy még a zsebedbõl sem kell kivenned.
Max azért pöccen be, mert mindenki megtudja milyen válójában. Vedd fel és játszd le az egész család elõtt, majd éghet a pofája :D
A kérdező hozzászólása: Már mondtam neki, de mindig csak azt mondja, hogy beszél ám vele, ha kell...de annál rosszabb..mert úgyis kitalálná az anyós, hogy õ nem mondott ilyet, beképzelem, stb...
A kérdező hozzászólása: Nem fog feltûnni neki, hogy felveszem? TUdtok ajánlani erre alkalmas telefont? Nem szemétség ez?:Ö))
A kérdező hozzászólása: Ha ezt megtudja, mégjobban alánk fog tenni..
A kérdező hozzászólása: addig kimegyek üdítõért vagy wcre ott bekapcsolom. mennyi percet tudok felvenni?
A kérdező hozzászólása: akkor miközbe veszem, nem tanácsos visszaszólni?
próbáld ki otthon elõtte
durván ne szólj vissza, de azért megpróbálhatod leállítani, gondolom ez csak jobban olaj a tûzre és még durvább lesz az öregálny
A kérdező hozzászólása: Félek a következményektõl. Mert erre bepöccen ha megtudja...
Nem szabad megházasodni. Öregapám mindig mondta és teljesen igaza volt neki. :D
diktafon : én evvel oldottam meg . Amikor telefonált egyszerüen kihangosítottam , és felvettem . nem rögtön mutattam meg a férjemnek . 4 -5 ilyet felvettem. Nagyon fontos ha ilyet csinálsz , és a férjednek akarod megmutatni . Bármit mond maradj nyugodt , és kedvesen válaszolj : Ezt azért mondom , hogy ne mondhassa , a férjed , de te meg drágám miket mondtál. Nekem azt mondta miután összeházasodtunk , hogy ha terhes leszek , akkor mindent megtesz azért , hogy elváljunk mert az õ fiának elég 1 ingyen élõt eltartani nem még 1 nyavajás kölököt . Pedig én is dolgozok : A férjem teljesen kiborult . Ezt nem gondolta volna saját anyáról..
Kérdezõ: Lehet, hogy egy szemét családja van a párodnak, de te ugyanúgy fölveszed a kesztyût és belemégy a játékba. Négyszemközt ba*tat az anyós? Sarkon fordulsz és otthagyod. Telefonon cseszeget a rokon? Megmondod, hogy te ezt nem vagy hajlandó végighallgatni és lerakod a telefont. Õket ez fogja legjobban idegesíteni, mert így nem tudnak veled mit kezdeni. Te ezzel szemben belemégy egy teljesen fölösleges szájkaratéba, megadod nekik a veszekedés örömét és bünteted magadat, a férjeset és a gyerekedet is.

Van egy kis/nagy gondom. Szégyenlős vagyok, még a saját szüleim előtt is. Nem merek melltartót hordani előttük. Tanács? ! Nem rég megjött és nem merem megmondani anyának. Pedig nyáron már beszélt nekem erről. Zoknit rakok be betét helyet meg ilyenek.

Nem régiben megjött és nem merem megmondani anyának. Pedig nyáron már beszélt nekem erről. Zoknit rakok be betét helyet meg ilyenek.IRTÓ GÁZ. De nem merem mert kellemetlenül érzem magam, szégyenlem a mellem. Jár valaki hasonló cipőben?

Legjobb válasz: nekem rosszabb volt, mert amikor megjött suliban voltam. persze elengedtek haza, de csak apám volt otthon XD am ne szégyelld. én anyukám tök gyorsan vette, pedig õ nem is nagyon beszélt velem errõl elõtte. a te anyud is biztos megérti majd!

Szia! anyukádnak mondd el meg fogja érteni . Melltartót meg nyugodtan hordj ezt tök természetes csak ez még neked fura.
Szia! Én se mertem elmondani anyukámnak;évekig... Nálunk az volt a helyzet, hogy én nem tudtam, hogy mi történik velem, elmentem a suliból orvoshoz(nekem éjszaka jött meg, délelõtt jutottam el dokihoz, de persze elõtte próbáltam wc papírral meg vattával elállítani, de nem sikerült, azt hittem, de komolyan, hogy meg fogok halni, mert elvérzek) nem fájt semmim, de annyira bele éltem magam, hogy így mentem az orvoshoz is, hogy nekem végem. Ráadásul az asszisztens nõ meg az egyik osztálytársnõm anyukája volt(az a lány engem mindig piszkált sok másikkal együtt) Mondtam a doktor néninek, hogy négyszemközt szeretnék vele beszélgetni pár percet, mert meg fogok halni. Aztán elmondta, hogy mi a baj, mondta, hogy mire számítsak stb. Így utólag elég ciki volt, de hát ez van :-) aztán a zsebpénzembõl vettem a tampont, késõbb meg a saját keresetembõl, szóval az én anyukám a mai napig nem tudja konkrétan, hogy mikor jött meg elõször. 22/L
nekem rosszabb volt, mert amikor megjött suliban voltam. persze elengedtek haza, de csak apám volt otthon XD am ne szégyelld. én anyukám tök gyorsan vette, pedig õ nem is nagyon beszélt velem errõl elõtte. a te anyud is biztos megérti majd!
És ehhez még úgy is érzed, hogy férfi lélek vagy nõi testben? A zokni biztos baromi higiénikus. Elmész szépen a legközelebbi boltba és veszel betétet, nem értem mi olyan bonyolult ezen, vagy szólsz anyádnak hogy adjon. Innentõl csak rosszabb lesz, jobb ha megbarátkozol a gondolattal, mert még a fiúk is megjegyzéseket fognak tenni neked mindenféle szexuális értelemben, megbámulnak majd és udvarolnak, nyomulnak, piszkálnak, felajánlkoznak és sorolhatnám. A melltartó hiánya majd ezt csak fokozza. Csak nem akarod ilyen szerencsétlenül leélni az életedet. Eddig már sokan túléltük a serdülõkort. A felhõtlen gyerekkornak vége. Ezért jobb ha most összeszeded magad. Azért még van pár jó éved.
Tudod mi az irtó gáz? Az, hogy úgy nevelt anyukád, hogy nem mersz ilyen dolgokról beszélni vele. A melled ne szégyelld, mert mindenki más ütemben fejlõdik, és senkit sem lehet az alapján megítélni, hogy mennyire fejlett!!!
Te nem szégyenlõs vagy, hanem hülye. A véres zokni kidobod? Mert ha igen, olcsóbb lenne a betét... Ha meg nem, szerinted anyukád nem fogja észrevenni? Na, az lesz majd igazán gáz.
Eleinte én se mertem megmondani. Szerintem ebben nincs semmi ciki nyugottan mondd el nekik.
ugye csak viccelsz.?miért lenne ciki megmondani neki h megjött.??tök normális dolog...és zoknit raksz be.??nane:D tök vicces.xdd mondd meg neki nyugodtan...ne szégyelld.!(: 14/L
szia pannus. amikor megy a boltba anyukad, fittyentsd oda neki hogy "mama, betetet is vegyel" :)
A zoknival mit csinálsz.??? Amúgy meg ez tök normális nyugodtan mond meg neki, õ is átment ezen! Én amikor megtudtam rögtön szóltam neki és el is kezdtem sirni mert nagyon cikisnek éreztem magam!!
lehet hogy cikinek érzed, meg nem mered elmondani, de hajrá mond el, anuyd nem fog izélni meg nem fogja cikinek tartani. Mond meg hogy anyu, megjött, majd vegyünk már betétet. ennyi.ezt nem lehet titokban tartani utána úgyis feltûnik neki vagy ha nem akkor meg visz az orvoshoz hogy még nincs meg mert nem mondtad. az jobb lesz?
Hali! Ez a zoknis dolog elég durva... :D Én is mikor megjött, nem mertem anyának elmondani, sosem beszélt velem errõl a dologról, teljesen idiótának éreztem magam, és bujkáltam elõle, mert féltem hogy meglátja rajtam, az arcomon, vagy tudom is én, odaíródik a homlokomra, hogy megjött XD Nekem az volt a szerencsém, hogy három nõvérem is van, így tudtam betétet csórni. Évekkel késõbb már persze mertem mondani, hogy legyen szíves, vegyen betétet.
Szia! Nem kell aggódnod, ez abszolút nem ciki dolog, beszélned kell errõl anyukáddal!Én sem mondtam el neki, akárcsak az egyik válaszoló (22/L), és én magam oldtam meg a problémát.Nézd, a zokni nagyon nem jó ötlet!Ezt felejtsd is el.Ha tudod, hogy anyud hol tartja a betéteit, tamponjait(de inkább betétet használj , ha 12 vagy, én is azzal kezdtem:D), akkor kérj kölcsön.Ha ott van más is, ahol ti álltok, akkor egyszerûen hívd félre, vagy akkor kérd meg, amikor nincs senki otthon csak ti. De a zoknit felejtsd el, nem higénikus!
jaj mucika még ilyet:) fogod a kis zsebpénzed leballagsz a boltba és veszel magadnak betétet, vagy tampont. ennyi a történet.
Ez teljesen természetes dolog, szólj anyudnak.Õ is tisztában van vele, hogy elõbb utóbb meg fog jönni.Nõbõl van, átesett ezen.Csak hívd félre, (ha nem akarod apud stb elõtt..)és mond, hogy megjött.Nincs ebbe semmi gáz.
A kérdező hozzászólása: Egyébként Panna vagyok és 12 éves.
Na mi a helyzet? Hogy alakultak a dolgok? Mi van a zoknikkal?

Utazás előtt nem merek tejes ételeket enni, mert hasonló tünetek jelentkeznek, mint a tejcukorérzékenyeknél. Mi lehet z okat?

Máskor nem kell annyira meg válogatnom,hogy mit eszem, nem is nagyon figyelem, de amikor tudom,hogy valahová megyek,akkor kihagyom a tejet,mert félek a következményektől.

Legjobb válasz: Sokan vagyunk így.:(( Én valami pszichés dologra tippelek, mert ha itthon maradok, jöhet joghurt, bármi. Ha menni kell valahová, akkor koplalok elõtte.

Sokan vagyunk így.:(( Én valami pszichés dologra tippelek, mert ha itthon maradok, jöhet joghurt, bármi. Ha menni kell valahová, akkor koplalok elõtte.
Ha máskor nincs vele problémád, akkor valószínûleg pszichés eredetû. Én is így vagyok vele - ha nem kell mennem sehová, akkor jöhet bármennyi tej, joghurt stb., de ha megyek valahová, akkor egy pohár tej is meghajt...

Van lehetőségem egy idősebb nővel együtt lenni csak nem szeretnék előtt beégni! Ez a méret elég lesz egy tapasztalt nőnek?

Persze csak általánosságban. Amúgy 15-16 cm! Illetve 18f

Legjobb válasz: Nem a méreteddel van a gond, hanem a gondolkodásoddal. Éretlen vagy, de nagyon. Egy nõnek soha nem a méret számít (legalább is a normálisabbaknak), hanem hogy miként tudod az adott lányt-nõt felizgatni, izgalomba hozni és hogyan tudod használni azt, ami a lábad között van. A méreted teljesen átlagos, se nem kicsi, se nem nagy. Ezzel teljes mértékben ki lehet elégíteni egy nõt. De nagyon nem mindegy, hogy mi van a szex elõtt, illetve a szex alatt. 26N

Nem a méreteddel van a gond, hanem a gondolkodásoddal. Éretlen vagy, de nagyon. Egy nõnek soha nem a méret számít (legalább is a normálisabbaknak), hanem hogy miként tudod az adott lányt-nõt felizgatni, izgalomba hozni és hogyan tudod használni azt, ami a lábad között van. A méreted teljesen átlagos, se nem kicsi, se nem nagy. Ezzel teljes mértékben ki lehet elégíteni egy nõt. De nagyon nem mindegy, hogy mi van a szex elõtt, illetve a szex alatt. 26N
A kérdező hozzászólása: Ezt jól megkaptam, de igazad van. Csak tudod, annyi mindent olvastam, hogy elriasztott a dolog, hogy én képes lennék e rá, hogy izgalomba hozzam. Na mindegy, bízom benne, hogy menni fog:)
Ha már itt tartotok, biztos van lehetõséged, különben szóba se jöhetnél egy idõsebb nõnél. Vagy csak álmodozol? :D:D:D
A kérdező hozzászólása: Hogy érted, hogy álmodozok?Azt hiszed, hogy viccbõl írom én ezt ki?
Nem csak nem értem a logikádat, ha már idáig jutottatok, hogy lefeküdne veled, akkor nyílván kíván, akar stb... szóval nem értem miért égnél be. Ha bizonytalankodsz akkor beéghetsz, stresszelsz, nem fog felállni stb... ha normális a nõ, akkor így se probléma, megérti. A méreted meg teljesen átlagos. Ha 10 cm alatt lennél, lenne okod izgulni, de így nem...
A kérdező hozzászólása: A méretem miatt gondolom, hogy beégnék elõtte. Elvégre õ neki volt már több férfival is dolga. Ergo, van viszonyítási alapja.Õ egy extrovertált ember aki eléggé megértõ és tök normális.Na, hogy ezeket írom talán ki is ment belõlem ez a szorongási érzet! :) Köszi!
Nyugalom (: - érezzétek jól egymást, csak ne idegeskedj =)

MIért van az, hogy a családom előtt nem merek bizonyos dolgokat?

Nem merek egy csajt sem otthon bemutatni, nem merek a családom el?tt dohányozni pl.25 éves vagyok, talpraesett. Egy nagy cégnél sikeres karrierem van. Sok barátom van, mégis valamiért félek ezekt?l a dolgoktól.

Legjobb válasz: Meg akarsz felelni a szüleidnek túlságossan,ahogy már emlitették elöttem is páran!Én 28 vagyok de néha még én sem merek dolgokat csinálni elöttük,nem cigi vagy ilyesmi.Hanem észre veszem magamon hogy sokszor nem úgy viselkedem otthon ahogy szoktam a hétköznapi életben másokkal.De szerintem ezzel a legtöbb ember így van,én is probálok nem nekik hanem magamnak megfelelni.Szerintem ahogy az ember egyre jobban önállosodik,egyre jobban eltünnek ezek a dolgok.Nekem is volt olyan hogy nem mertem felvinni pár éve a barátnõmat,amikor ugyanannyi voltam mint te.

Meg akarsz felelni a szüleidnek túlságossan, ahogy már emlitették elöttem is páran!Én 28 vagyok de néha még én sem merek dolgokat csinálni elöttük, nem cigi vagy ilyesmi.Hanem észre veszem magamon hogy sokszor nem úgy viselkedem otthon ahogy szoktam a hétköznapi életben másokkal.De szerintem ezzel a legtöbb ember így van, én is probálok nem nekik hanem magamnak megfelelni.Szerintem ahogy az ember egyre jobban önállosodik, egyre jobban eltünnek ezek a dolgok.Nekem is volt olyan hogy nem mertem felvinni pár éve a barátnõmat, amikor ugyanannyi voltam mint te.
Én 30éves vagyok és nõ, én sem merek sok mindent a család elõtt. És tudom is, hogy miért. Felnõttem, és egyre idõsebb leszek, annál jobban tudom miért. Aki elõttem azt írja, nem nõttél még fel, nem biztos, hogy igaza van! Egyáltalán nem biztos! De nem ismerem a hátteredet. Vajon azért nem mersz, amiért én? Ki tudja. Nem fejtegetem, egyelõre csak pár kérdés: -Amolyan boldog családban nõttél fel, szüleid szeretik egymást? -Ismer téged a családod? Úgy értem az igazi énedet? -Tudtok egymással bármirõl, lelki dolgokról is beszélgetni, vagy vannak tabutémák? (Bár a kérdés feltevésbõl kiderül, hogy vannak tabutémák...) Ha olyasmiket válaszolsz erre, amit gondolok, akkor korántsem vagy gyerek...
Lehet, hogy a családodban, ha bár szereted õket, csupa borzalmas személyiség van, és ezért? :) Mondjuk megjegyzéseket tesznek, zsörtölõdnek, morbid humoruk van, stb.
25 évesen már merhetnéd, felnõtt vagy. Szigorúan neveltek? Ezért nem mered? Ellenzik a dohányzást? Õk soha nem dohányoztak? Írj picit bõvebben
Ahogy 12:44 mondja. Meg akarsz felelni. Tanácsom: kizárólag magadnak akarj megfelelni! Valamiért tartasz amúgy a szüleidtõl, ez egyértelmûen lejön.
Nem nõttél még fel. Még mindig elsõsorban a szüleidnek akarsz megfelelni.
A kérdező hozzászólása: Boldog családban nõttem fel. Semmi beteg, perverz, vagy egyéb abnormális dologról nincs szó. A szüleim szeretik egymást, minden rendben. Testvérem is van, ott is minden OK. Nem tudom, hogy teljesen ismernek-e. Vannak azért tabu témák. De csak olyanok, amit szerintem más sem beszél meg otthon.
Talán a képzeleted segítségével urrá lehetsz a gondon. Próbáld meg magad elé varázsolni a "félelmetes" szituációt. Aztán gondolkodj el azon, hogy mi lehet a legrosszabb reakciója a családnak. Ha végiggondoltad a dolgot, rá fogsz jönni, hogy nem is a családodtól félsz, hanem magától a félelemtõl.
Velem is ez van, csak - 8 év...
Én igy vagyok ezzel. =( 18.f
Lehet hogy csak nem lett bevezetve a dolog, azért ódzkodsz ettõl... Lehet hogy amikor a többi tini mesélte otthon hogy ezzel azzal randizik, vagy haza vitte a szobájába, te ebben a korodban sem avattad be a szüleidet. Lehet hogy õk meg nem is kérdezték tapintatból. aztán ez így maradt. Azért érzed cikinek, mert nincs tapasztalatod hogy mit is tegyél vagy mi fog történni. Szerintem a többi dologgal is így van. Nincs elõtted minta. 32/N

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!