Találatok a következő kifejezésre: Nem mer szemembe (307 db)

Igaz hogy orbánviktor a tákolkotmány hajrázásáról a hátsó kapun lógott meg, mert a tüntetőkkel nem mert szembe nézni?

Legjobb válasz: 66%-os! A "Fleto" gazembersége nem jogosítja fel Orbánt hasonlókra. Ez neki nem mentség, tõled meg nem érv!

66%-os! A "Fleto" gazembersége nem jogosítja fel Orbánt hasonlókra. Ez neki nem mentség, tõled meg nem érv!
Igazad van elsõ, mennyivel jobb szembenézni a Fidesz-naggyûlésen a réveteg tekintettel tapsoló ......-ra/re. A pontok helyére mindenki helyettesítse a vérmérsékletének, pártállásának megfelelõ szót. Nagy a választék! tessék, tessék!Csak kreatívan!
Rendõrök mondták nekik hogy menjenek ki hátul, mert a tömeg "szétszedi õket" idézve.
Azért kíváncsi lennék hány transszexuális volt kint tüntetni, ahogy elõttem írják...nagy valószínûséggel elenyészõ számú!
Mivel az ország többsége a tüntetõkkel ért egyet, természetesen nem mer velük szembe nézni.
Mert Fleto miért nem állt ki az emberek elé, miért inkább a kordon mögé bújva, a meleg szobából irányította a katonáit, mondván majd megunják és hazamennek?
Ott te sem jöttél volna ki...
Ma már a saját híveihez se mer kimenni köztérre. SAJNOS
Minek nézett volna szembe a tranvesztita szövetség embereinek ezreivel, az mszp-szdsz-lmp tengely politikusaival, a padödövel, bokros lajossal, magyar degeneráltak fórumával stb. stb. Hogy hallja tõlük, hogy õk gyurcsányt szeretnék miniszterelnöknek?
Ki vágyik arra hogy járókalábak vágódjanak a hasába, meg hogy egy meleg csorda rácsurgassa a nyálát, közben a háttérben meg nácizzanak meg Gyurcsányt éltessék. Ez a birka csürhe egyáltalán nem egy szelíd kis csoport, eléggé meg tudnak õrülni a vezéreik szavára, fõleg pár pohár forralt bor után, a degenerált õrült transzexuális meg ott a helyszínen letépi a ruhád ha adnak neki egy cigit, csak a melegek, nyugdíjasok nem emelgetnek autókat (még szerencse..) :)
Még mindig a legjobb miniszterelnökünk Orbán Viktor!
igen
"Hogy hallja tõlük, hogy õk gyurcsányt szeretnék miniszterelnöknek?" ez elég erõs csúsztatás és GYF-en és a DK kívül ott senki nem akarja õt miniszterelnöknek, Épp elég baj, hogy õket odaengedték maguk közé.
"közben a háttérben meg nácizzanak meg Gyurcsányt éltessék. " volt egy pár Gyurcsány takarodj is és nem csak a szélsõjobbosok részérõl...
ma 11:55 na akkor beláthatod, hogy GYF és OV egy kategória
ma 11:58 nyilván de az itteni vadbarmoknak ez is elég ahhoz, hogy ilyesmiket képzeljenek úgy, hogy meg se nézték a tüntetést...
doboszoli! igazad van, de azoknak írtam akik arról az oldalról írogatnak most.

Menekülök a szakítás utáni érzés elől és nem merek szembe nézni a problémával vagy ez már a gyógyulás útja?

Nos már 2hónapja szakított velem az első szerelmem, ami kezdetben baromira fájt, nem ettem lefogytam -10kg-ot, minden este vele álmodtam a nap 24órájában ő töltötte ki a gondolataimat, ha rá gondoltam bőgni tudtam. Most viszont úgy érzem, hogy kezdek jobban lenni, már nem sírok annyit és nem vagyok olyan rossz kedvű, már megyek mindenfelé a barátnőimmel és visszaszedtem a ledobott kilókat is. Viszont néha érzek bennem valamit mintha az agyam erőltetni akarná, h igen is emlékezzek vissza a közös percekre de akkor én ellenállok neki v hogy fogalmazzak :S Most is kitaláltam h új frizurát akarok stb, de szüleim szerint ez is csak egy menekülési útvonal. ne haragudjatok, ha hülyeségeket írok, de még sose volt részem ilyen szakításban, rádaásul több mint 2évet voltunk együtt szinte együtt is éltünk .. ha rámtör a hiánya nem akarom át adni magam az érzésnek, mert tudom, h ő már sose lesz az enyém.viszont nem mindig tudok így gondolkozni van mikor elkap a sírógörcs és h mennyire szeretem stb. Normálisak ezek a változó hangulatok?! :( Köszönöm előre is a válaszokat. :)

Legjobb válasz: Szerintem normális, de nálam nem volt ilyesmi. Nyugi, idõvel minden jó lesz. Ahogy mondják: annyi idõ kell a szakításra mint az együttlétnek a fele. Vagyis 1 év és teljesen túlteszed rajta magad. (ez nem azt jelenti, hogy fél év múlva nem leszel jól, csak hogy még akkor lehet elkalandozol és pityeregsz egyet egy szomorú éjszaka)

Szerintem normális, de nálam nem volt ilyesmi. Nyugi, idõvel minden jó lesz. Ahogy mondják: annyi idõ kell a szakításra mint az együttlétnek a fele. Vagyis 1 év és teljesen túlteszed rajta magad. (ez nem azt jelenti, hogy fél év múlva nem leszel jól, csak hogy még akkor lehet elkalandozol és pityeregsz egyet egy szomorú éjszaka)
Igen, lassan egy ev utan tartok itt en is, csak mi tenyleg egyutt is eltunk volt baratnommel.
Van valami abban, amit a szüleid mondanak. A legutolsó szakításom után, ami ugyan már a második volt, de rettenetesen megviselt, én is egy csomó mindent csináltam (befestettem a hajam, ruhatárat/stílust váltottam stb.), csak hogy ne kelljen szembe néznem a fájdalommal. Persze nem ismertem be magamnak, úgy gondoltam, csak lekötöm a szabad idõmet. Viszont most visszatekintve igen is futottam elõle, de aztán a múlt így is, úgy is utolért. Szóval teljesen normális, amin most átmész, és valószínûleg egy ideig még rossz is lesz. Én azt mondom, tedd, amihez kedved szottyan -természetesen ép kéz-láb keretek között-, idõvel majd elmúlik.

Miért nem mer a szemembe nézni a lány? Talán tetszem neki vagy épp ellekezőleg? Bővebben lent.

Most lettem 9.-es. Van egy lány akivel már látásból ismertük egymást, és nekem nagyon tetszik.(én 15 vagyok,? 14)

Legjobb válasz: Hát ha engem veszünk alapul akkor nem.. én olyanoknak nem szeretek a szemébe nézni aki nem tetszik.. és annak nézek a szemébe aki tetszik..:D De mivel minden lány más.. és mivel fiatalabb is.. ezért nem kizárt, hogy azért nem mer a szemedbe nézni mert tetszel neki... De miért nem kezdesz udvarolni neki? 17/L

Hát ha engem veszünk alapul akkor nem.. én olyanoknak nem szeretek a szemébe nézni aki nem tetszik.. és annak nézek a szemébe aki tetszik..:D De mivel minden lány más.. és mivel fiatalabb is.. ezért nem kizárt, hogy azért nem mer a szemedbe nézni mert tetszel neki... De miért nem kezdesz udvarolni neki? 17/L
tetszel neki, sõt, sztem szerelmes is beléd :) Ne hagyd ki!! :)
Szerintem tuti tetszel neki :)
Szerintem titkolni akarja, hogy kontaktlencséje van.
A kérdező hozzászólása: :D:D:D utolsó :D a többieknek kösz :D
A kérdező hozzászólása: ja és még annyi, hogy MSN-en meg mer velem beszélni.. tehát.
én is voltam így , alig mertem annka a srácnak a szemébe nézni aki nagyon-nagyon bejött nekem
Én is szoktam így reagálni, hogy nem nézek annak a szemébe, aki tetszik nekem, de egy idõ után, ha beszélek is vele, akkor bátrabb leszek. Ha MSN-en nem akar veled beszélni, akkor viszont vagy annyira félénk, hogy nem mer rádírni, vagy tényleg nem jössz be neki, MSN-en pedig bátrabb mindenki... Szerintem egy próbát megér, ha õ nem akar rádírni, akkor írj rá te :) Ha nagyon nem akar veled beszélni, akkor inkább hagyd, keress mást. Még azt megpróbálhatod, ha "élõben" beszéltek, hogy próbálsz konkrétan vele beszélni, hozzászólni vagy valami, hogy lássa foglalkozol vele... Ha tényleg nem jössz be neki, akkor elutasító lesz msn-en is és élõben is, de hát ha nem, akkor nem, nincs mit tenni, van még sok szép lány =)

Lehet, hogy azért nincs barátnőm a jó külsőm és az egyéb jó tulajdonságaim mellett, mert nem merek az emberek szemébe nézni?

Valamiért rendszeresen kerülöm a szemkontaktust.

Legjobb válasz: Szerintem van köze a szemhez. Elképzelhetõ, mert azt hiszik, nem vagy egyenes, ha nem a szemébe nézel annak, akivel beszélsz. Ebbõl még arra is következtethetnek, hogy nem vagy nyitott és érdeklõdõ feléjük, amiatt stopot intenek maguknak.

Szerintem van köze a szemhez. Elképzelhetõ, mert azt hiszik, nem vagy egyenes, ha nem a szemébe nézel annak, akivel beszélsz. Ebbõl még arra is következtethetnek, hogy nem vagy nyitott és érdeklõdõ feléjük, amiatt stopot intenek maguknak.
Nem lehet, hogy csak te gondolod ezeket magadról?nincs köze a szemhez...
A kérdező hozzászólása: Mi a fura a kérdésben?Az önértékelésemmel annyi a gond, hogy alábecsülöm magam.De végül mindig olyan dolgokat érek el, amit nem csak mások nem hittek, hogy sikerülnek, hanem még én sem hittem bennük.
Ne a szemben keresd a problémát, csak annyi a baj hogy van valami önértékelési problémád. Annyi a lényeg hogy akármit teszel ellene úgyse fog változni semmi. A lényeg az hogy az élet szar. Meg elég fura ez a kérdés is.
Szia! ha hiszed ha nem velem is ez van, én is mindig félek ránézni az emberekre, mert mindig attól félek hogy neki állnak nevetni vagy bármi... Tudom hogy ez hülyeség de ha meglátok egy jó pasit rá se merek nézni, mert félek hogy neki nem tetszenék..na mindegy érdekes az élet. A lényeg az hogy gyûjtsd önbizalmat..tudom nehéz, de én is próbálkozom :) 16/L
A kérdező hozzászólása: #6:Nem igazán szoktak érzelmeim lenni senki iránt.Az ismerkedés általában hamar csõdöt mond.Nem igazán szoktam beszélni a gyerekkoromról, mert eddig kétszer-háromszor beszéltem róla és általában nem úgy néznek rám utána, mint ahogy kellene, na meg nem szeretem kiteregetni a szennyest.Nem csináltam semmi rosszat.A mások szemébe nézés pedig azért gond, mert a szem a lélek tükre és nem szeretem, ha belebámulnak, mert észreveszik, hogy valami nem stimmel. A lényeg, hogy annak örülnék, ha valaki végre elfogadna olyannak, amilyen vagyok és ezt a hibámat, nem venné akadálynak, hanem adna idõt, hogy ez változzon.Nehezen bízom meg az emberekben és jó lenne, ha valaki ezt végre elfogadná és idõt is adna ismerkedés közben, nem pedig lekoptatna.Ennyi a bajom.
Azért kerülnek a lányok mert nem vagy velük õszinte.Hogy esne az neked ha egy lánnyal járnál de még azt se tudnád hogy hogy hívják (ez csak egy példa). Szerintem menj oda ahhoz a lányhoz amelyik tetszik vagy bármelyikhez és próbáld meg elmondani az érzelmeidet.Akkor már a szemébe is bele tudsz nézni. :)
A kérdező hozzászólása: Igazándiból nem volt túl jó gyerekkorom és mindig attól félek, hogy valaki észreveszi, hogy milyen lelki roncs vagyok és kibukik rajta.A sajnálkozásból meg amúgy sem kérek.Próbálok mindig viccelõdni és vidám lenni, hogy ez ne tûnjön fel, de néha sajnos nem megy.
Elõfordulhat. Elõbb-utóbb mindenki rájön arra, hogy miért nem kell a másik nemnek. Én azért, mert alacsony vagyok, ocsmány és dagadt. Annyira visszataszító a külsõm, hogy a lányok amint meglátnak, mindjárt kiül az arcukra az undor.
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs semmi bajom az egyenességgel.De valamiért feszélyezve érzem magam, ha a szemembe néznek.
a kérdés azért fura mert megmondod hogy jó külsõd stb... és te itt a szemkontaktuson izélsz szóval a probléma maga amit megfogalmaztál mintha nem lenne olyan nagy súlya

6 hetes kislányom szemében mindig van valami. Szösz, csipa. Nem lesz baja a látásának? Kivenni nem merem, így hagyom még magától kijön valahogy. De félek mert minden nap, de van h napjában többször is. Tegyek valamit?

Legjobb válasz: Ha nagyon zavar, mosd ki neki fiziologias oldattal (olyan, mint a mukonny,csak lehet olyan kiszerelesben kapni, amivel ki tudod mosni a szemet). Mi azert hasznaljuk, mert fertozest kapott a szeme, es ezzel kellett neki napjaban tobbszor atmosni.

Ha nagyon zavar, mosd ki neki fiziologias oldattal (olyan, mint a mukonny, csak lehet olyan kiszerelesben kapni, amivel ki tudod mosni a szemet). Mi azert hasznaljuk, mert fertozest kapott a szeme, es ezzel kellett neki napjaban tobbszor atmosni.
Ha szöszt látsz benne azt mindenképp vedd ki ne hagyd benne, szegénynek biztos szúrja a kis szemét. Tiszta kézzel ki tudod venni, ovatosan, nem lesz semmi baja.
En meg ugy szoktam neki kivenni a szoszoket, hogy az ujjammal ovatosan lehuzom a felso szemhejat (ugyis lecsukja, ha kozelitesz az ujjaddal), es felulrol kifele finoman vegighuzom. A sajat szemembol is igy varazsolom ki a szempillat.
A kérdező hozzászólása: Csak félek, nehogy elkapja a afejét és megsértsem. Egyébként nem zavarja.Nem nyüszög, nem pislog, nem piszkálja.

2009-ben kijött a nyakamon hátul jobb oldalt egy zsírcsomó. A háziorvosom azt mondta nem muszáj kivetetni ha nem zavar. Nem merem kivetetni. Pár napja észrevettem, hogy néha homályosabban látok a jobb szememmel. Van összefüggés? Bõvebben lent

A háziorvosom után elutaztunk Pestre a Kék golyóban azt mondták,hogy ki kel vetetni,csak aznap elmaradt,közbejött valakinek egy mûtét.Nem mentünk vissza utána.Ez volt 2009-ben.Mostanra én is látom mások is mondják,hogy nagyobb lett.Korábban is észrevettem,hogy gyengébb lett a jobb szemem(pedig korábban az volt az erõsebb).Nem tudom vele elolvasni az apróbetût,amit korábban eltudtam.Azért nem merem kivetetni,mert apa egyik ismerõse egyszer kivetette,majd késõbb megint kijött neki,ha jól emlékszem a fején.Vélemények?Mit csináljak?Tapasztalatok?

Legjobb válasz: A szemednek és az atheromának vagy lipomának nincs köze egymáshoz. Ettõl ne félj! Azért érdemes kivetetni,mert nõni fog,begyulladhat és akkor fájdalmas válik. Apukád ismerõsének nem azért jött máshol,mert az egyiket kivetették. Az anélkül is elkezdõdött volna. Ez végül is attól alakul ki,hogy egy zsír vagy faggyúmirigy eltömõdik és a benne lévõ "váladék" nem tud kiürülni. Nyugodtan vetesd ki nem lesz semmi bajod tõle!

A szemednek és az atheromának vagy lipomának nincs köze egymáshoz. Ettõl ne félj! Azért érdemes kivetetni, mert nõni fog, begyulladhat és akkor fájdalmas válik. Apukád ismerõsének nem azért jött máshol, mert az egyiket kivetették. Az anélkül is elkezdõdött volna. Ez végül is attól alakul ki, hogy egy zsír vagy faggyúmirigy eltömõdik és a benne lévõ "váladék" nem tud kiürülni. Nyugodtan vetesd ki nem lesz semmi bajod tõle!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szėpen köszönöm a vàlaszt!!!!!!

Ha egy lány mindig lesüti a szemét, és nem mer a pasi szemébe nézni, abból a pasi észreveheti, hogy a lánynak tetszik és azért viselkedik így?

Szóval ebből egy fiú rájön, hogy a lánynak tetszik?

Legjobb válasz: Más jelekbõl lehet,de ettõl csak önbizalom-hiányosnak tart. Azzal,ha a szemébe nézel felvállalod önmagad is. Egy igazi nõ legyen elégedett magával! Higgy magadban és ezentúl nézz a szemébe! 20/N

Más jelekbõl lehet, de ettõl csak önbizalom-hiányosnak tart. Azzal, ha a szemébe nézel felvállalod önmagad is. Egy igazi nõ legyen elégedett magával! Higgy magadban és ezentúl nézz a szemébe! 20/N
Szerintem pont az jön le a srácnak hogy nem tetszik neki
Szerintem a legtöbb fiú nem veszi észre ezeket a jeleket...

Miért nem merek az emberek szemébe nézni? Mindig kéztetést érzek arra hogy nézzek el másfele ha belenéztem vkinek a szemébe. Ha valakivel hosszan szemezünk akkor kényelmetlenül érzem magam.

Legjobb válasz: Próbáld meg azt, hogy ne a szemébe nézz, hanem a két szeme közé, az orrára. Õ nem fogja látni a különbséget, és te se fogod kellemetlenül érezni magad. :)

Próbáld meg azt, hogy ne a szemébe nézz, hanem a két szeme közé, az orrára. Õ nem fogja látni a különbséget, és te se fogod kellemetlenül érezni magad. :)
A farkasszemet nézés a mi kultúránkban kihívás, vagy provokéció is lehet- Fõleg, ha sokáig tart. Rövid ideig, a nyíltságra utal. Más kultúrákban más a szokás, pl.: az arabok a nyíltságot, vagyis az õszinte szembenézést egymás arcába való beszéddel helyettesítik... Gyakorolnod kell, hogy ne gondolják Rólad, hogy sunyi vagy.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam provokatívan nézni sokáig más szemébe, csak egyszerûen nézem. Észrevettem, és idegesít h ha vki jön szembe inkább másfele nézegetek csak ne kelljen a szemébe néznem. Szeretnék ezen változtatni, de kényelmetlenül érzem magam a helyzettõl.
A kérdező hozzászólása: oké, kipróbálom de ez egy kicsit zavaró

Miért nem mernek szemezni velem az emberek, ha magyarázok valamit akkor is csak egy darabig figyelnek utána nem mernek a szemembe nézni? Mit kéne változtatnom vagy ez így normális?

Legjobb válasz: Lehet, hogy eleinte azért néznek a szemedbe, mert figyelnek rád. Aztán már nem érdekli a téma õket, így akarják jelezni, hogy már fejezd be. Ezt már én is megtapasztaltam.

Lehet, hogy eleinte azért néznek a szemedbe, mert figyelnek rád. Aztán már nem érdekli a téma õket, így akarják jelezni, hogy már fejezd be. Ezt már én is megtapasztaltam.
Nem hiszem, hogy ez probléma. Legalábbis nekem biztos nem lenne az. Meg az amúgyis olyan, mintha valllatás lenne, hogy állandóan szemezni, egy beszélgetés alatt.
A kérdező hozzászólása: kösz szépen a válaszokat! sokat segített most , hogy így mondjatok asszem mind a két hibát elszoktam követni! ha tudtok még valamit javasolni szívesen varom :) ja és az lehetséges , hogy (elég komoly fejem van mások megítélése szerint)és talán azért megy ilyen nehezen másoknak a szemembe néznie ?
a szemezés mást jelent nincs jelentõsége, vannak akik nem szeretnek a másik szemébe nézni beszélgetés közben. egyesek annak vélik hogy az illetõ hazudik, vagy nem érdekli a téma, de ez nem igaz, sõt, alapvetõen állati ösztön hogy offenzívnek tartjuk ha valaki néz minket, és az nem közeli hozzátartozó.
Szemezni lányokkal vagy fiukkal szokás ha ki akarunk vele kezdeni. az emberek három dolog miatt nem néznek a szemedbe. egy -- mert mert erõs a nézésed, szúrós.- zavaró kettõ egy ösztön ami visszamaradt õsi hagyatékként, mint ösztönös viselkedés ha nem néz valaki a másik szemébe és úgy kommunikál egyrészt nem akar kötekedni, másrészt igy mutatja ki alázatosságát-- állati szokás-- A harmadik mert nem tanulta meg, hogy ha beszélgetünk egymással akkor a másikra figyelünk, nem a tv-re nem a holnapi problémára hanem arra aki beszél hozzánk -- Na és van benne olyan megszokás, hogy a hazug emberek nem mernek a szemedbe nézni, ne hogy átláthass rajtuk
A kérdező hozzászólása: Abba van valami, hogy szurós a nezesem ezellen mit lehet tenni ?
# 5/6 úgy érzem magam, mint a tihanyi kõoszlopon állva... én nem hiszek a szúrós szemben, nem láttam még olyat

Miért nem merek mások szemébe nézni?

Egyszer?en kényelmetlenül érzem magam bárki szemébe nézni pár másodpercnél tovább, nem tudom miért.

Legjobb válasz: Ez nem baj! Én sem nézzek mások szemébe hosszasan, ez az állatvilágban kihivást jelent. (de az embereknél is gyakran). Kivéve gondolom azért a kedvesed szemével remélem már "hosszasan mersz találkozni".

Ez nem baj! Én sem nézzek mások szemébe hosszasan, ez az állatvilágban kihivást jelent. (de az embereknél is gyakran). Kivéve gondolom azért a kedvesed szemével remélem már "hosszasan mersz találkozni".
Nagyon kicsi lehet az önbizalmad. Elmehetnél egy agykontroll tanfolyamra. Talán segítene. Vagy pszichológus.Bátorság! Te is érsz annyit mint bárki más. Párod meg majd lesz ha eljön az ideje. Hány éves vagy? Fiú vagy lány?
Lehet hogy tényleg kevés önbizalmad van, de az is lehet, hogy csak egyszerûen "zavar"-mint ahogy írtad.Mindenki másképp mûködik:) De ha tényleg az önbizlamaddal van baj, akkor azt nem árt növelni egy kicsit:)
Onbizalom hiany
A kérdező hozzászólása: Nincs párom, de ha lenne is szerintem vele is kerülném a szemkontaktust, egyszerûen zavarba jövök és kényelmetlen helyzet.
A kérdező hozzászólása: 19 és fiú
régen én is így voltam, de kényszerítettem magam, h nézzek mások szemébe és úgy megszoktam, h most már lehet túl sokáig is a szemébe nézek olyanoknak, akivel nem vagyok közelebbi kapcsolatban :D vagy létezik egyáltalán olyan h túl sokáig?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!