Találatok a következő kifejezésre: Nem lyukas fogam de (18 db)

Van egy lyukas fogam, de félek a töméstől. Találtam egy új módszert, az ózonkezelést, mik róla a tapasztalataitok? Nektek elmúlt tőle a lyuk, és nem kellett tömni?

Olyanok válaszát várom, akinek már volt ilyen kezelése! És ez mennyire fáj?

Legjobb válasz: Bocs, hogy nem a kérdésedre válaszolok: Még életemben nem hallottam errõl a módszerrõl, de nem értem, hogy mi lehet annak az oka, hogy annyira félsz a töméstõl, hogy más módszereket keresel. Nekem is volt 3 lyukas fogam, köztük 1 már több mint egy éve(!) lyukas volt, és gyakran annyira fájt, hogy fájdalomcsillapítót kellett bevennem, de sosem mertem elmenni fogorvoshoz. Végülis már kénytelen voltam elmenni, és hidd el, nem annyira szörnyû! Egy fogamnál lezsibbasztottak (tegyem hozzá, utána 4 órán keresztül nem tudtam enni, beszélni, mert ennyi ideig tartott a hatása), 2-nél pedig nem kértem érzéstelenítõt, hát eléggé fájt, de kibírható volt. Szóval szerintem nyugodtan menj el a fogorvoshoz, mert nem olyan vészes ez (ja, és mindenképpen hagyd, hogy elzsibbasszon!) :)

Bocs, hogy nem a kérdésedre válaszolok: Még életemben nem hallottam errõl a módszerrõl, de nem értem, hogy mi lehet annak az oka, hogy annyira félsz a töméstõl, hogy más módszereket keresel. Nekem is volt 3 lyukas fogam, köztük 1 már több mint egy éve(!) lyukas volt, és gyakran annyira fájt, hogy fájdalomcsillapítót kellett bevennem, de sosem mertem elmenni fogorvoshoz. Végülis már kénytelen voltam elmenni, és hidd el, nem annyira szörnyû! Egy fogamnál lezsibbasztottak (tegyem hozzá, utána 4 órán keresztül nem tudtam enni, beszélni, mert ennyi ideig tartott a hatása), 2-nél pedig nem kértem érzéstelenítõt, hát eléggé fájt, de kibírható volt. Szóval szerintem nyugodtan menj el a fogorvoshoz, mert nem olyan vészes ez (ja, és mindenképpen hagyd, hogy elzsibbasszon!) :)
Szia, ez csak akkor alkalmazható, ha olyan szuvasodásról van szó, ami még nem jár üregképzõdéssel. Ilyenkor nem fekete/barna a szuvasodás, hanem fehér színû (ún. krétafolt van a fogon). Ilyenkor megölik a bacikat és fluorozással _elvileg_ visszaerõsíthetõ a "szuvasodás". De egyébként ezt a fajta szuvasodást gyakran nem is kell kezelni, csak alaposabban kell figyelni rá, amit pl. úgy tehetsz meg, hogy heti rendszerességgel bedörzsölöd a fogaidat Elmex géllel. Így nem alakul kia tényleges szuvasodás.

Tömött fog lehet büdös? Nem rég betömték egy lyukas fogamat, de kellemtelen ízt, és szagot érzek a számból, annak a fog környékérõl, amit tömtek. Azt mondta az orvos, hogy nincs más lyukas fogam.

Lehet tévedett, és mégis van lyukas fog ott ahol az elõzõ is volt, vagy a tömött fog büdös?

Legjobb válasz: A tömött, akkor lehet büdös, ha rosszul zár a tömés.

A tömött, akkor lehet büdös, ha rosszul zár a tömés.

Ti hány hetesen mentetek fogászatra? Nekem van lyukas fogam de még nem fáj. Amíg nem fáj addig nincs begyulladva? Ha be van már gyulladva milyen veszélyt jelent a babára?

egy 15 hetes,aki fél a fogdokitól még jobban mint a szülést?l..

Legjobb válasz: Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s

Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s
Amúgy is ingyenes... Igen, nekem is 2héten belül kell erõt venni magamon. :) ))
A kérdező hozzászólása: én az érzéstelenítõben bízom talán úgy elviselhetõbb! meg úgysem fogjuk megúszni szerintem..a dolog jó oldala hogy terhesség alatt ingyenes az a fogászat ki kell használni.én már erõt vettem magamon nem bocsájtanám meg magamnak ha emiatt lenne baja a babának..2 héten belül biztos elintézem :)
Szerintem jobban! :D Nekem van egy több okból nem fejezett be gyökér kezelt fogam, amiben csak gyökértömés van, a többi pedig a nagy luk, a nagy semmi... Én nem fogom megúszni ezt már egy töméssel...sõt, örülök, ha simán ki tudják majd húzni...
A kérdező hozzászólása: nem tudom nálunk a fogpótlás nem ingyenes.nekem majd azt is kell! :S
Én épp ma voltam 25 hetesen, szerencsére lyuk nem volt, csak tisztításra mentem. Az viszont nagyon jó, mert a sok fogkõ miatt hamarabb begyulladhat az íny is, ami amúgy is érzékenyebb ilyenkor a hormonok miatt. Szerintem menj el mielõbb, minél kisebb a lyuk, annál kisebb beavatkozás kell. érzéstelenítõt kaphasz, van kismamáknak való (szólj a dokinak, ha még nem látszana rajtad). Ha már úgyis mész, érdemes leszedetned a fogkövet is, akkor kisebb az esélye a többi romlásának is. Bátorság! Egyáltalán nem vészes!
Vannak riasztó esetek, de jobb félni, mint megijedni! Ha van lehetõséged, akkor kérd a Párodat, hogy menjen be Veled, és fogja a kezed!! Sokat fog segíteni!!! :-) Boldog babavárást, és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 11hkm
14hetes vagyok és egy cipõben a kérdezõvel! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a többi választ is :) utolsó, szóval akkor még te sem voltál, vagy ugyanúgy félsz mint én?
Én elég késõn mentem, kb 20 hetesen. Szerencsére megúsztam 3 töméssel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm erõt veszek akkor magamon mert nem szeretném a legutóbb leírtakat!
addig menj el, amíg nem fáj, a baba érdekében is! ha már be van gyulladva, akkor a gyulladás a véráramon keresztül szétterjed a testedben, bejut a babába is, lehet belõle vetélés, illetve bármelyikõtök szívizomszövetére ráhúzódhat, azt pedig nem is részletezem , hogy ez terhesen miket okozhat vegyél nagy levegõt és irány a fogorvos, minél elõbb, hogy minél kisebb lyukat kelljen betömnie egyébként tud adni kismamáknak való érzéstelenítõt is, ha szükségesnek látja
Én 10 hetesen elintéztem.


Valahogy így néz ki az egyik lyukas fogam, de nem ennyire fegete belül, szerintetek ezt tömetni kell, vagy kihúzni?

http://kepfeltoltes.hu/130812/rossz-fog-parkapcsol___at_www... Ez nem az én fogam

Legjobb válasz: És már egyszer volt tömetve, de az már kiesett

A kérdező hozzászólása: És már egyszer volt tömetve, de az már kiesett
hát ebbõl a 2*2 pixeles képbõl semmi se látszik....
Ez a fog nem lyukas, amalgám van benne. :D

Nekem nem fáj a fogam de úgy látom mintha lyukas lenne vagy nem is lyukas?

Az els? fogaimnál (2-3 nál )ott a bels? oldalukon van egy ilyen kicsit világosbarnás folt olyan mintha lyuk lenne.De egyáltalán nem fáj. Akkor ez most mi?

Legjobb válasz: Vannak foghibák a fogon.Nekem pl vannak fekete pöttyök is a fogamon, a doki azt mondta hogy foghiba, nem lyuk.Nem is fáj, már évek óta ott van.De azért lehet el kéne menni dokihoz egy ellenõrzésre, bitos ami biztos.De szerintem simán lehet hogy csak foghiba

Vannak foghibák a fogon.Nekem pl vannak fekete pöttyök is a fogamon, a doki azt mondta hogy foghiba, nem lyuk.Nem is fáj, már évek óta ott van.De azért lehet el kéne menni dokihoz egy ellenõrzésre, bitos ami biztos.De szerintem simán lehet hogy csak foghiba
lehet lyuk. ha kicsi akkor még ált. nem fáj. szerintem menj el egy fogdokihoz, mert ha mégis az, akkor most tömje be, minthogy egy marha nagy lyuk legyen
A kérdező hozzászólása: És azt megtudja csinálni mert a két fog köszött van és alig van hely ? :(
Biztosan meg tudja csinálni, azért fogorvos!De akkor menj minél elõbb, fõleg ha két fog között van, mert nem lenne jó, ha nõne...
fogorvos mondta, hogy nem lyukas?
A kérdező hozzászólása: igen
nekem is ilyen, de én még nem voltam vele orvosnál. de a fogorvos nem tudta megmondani? nem fáj amúgy nekem.
A kérdező hozzászólása: nekem se fáj. észre se vettem eddig. most néztem meg a tükörbe a fogaim és most vettem észre.

Van egy lyukas fogam 1 éve, igaz nem is mosok annyit fogat, de nem is tudok elmenni fogorvoshoz szociális fóbia miatt, mi a megoldás?

Nem érzek fájdalmat, csak hidegre.

Legjobb válasz: A megoldás, ha hiszed, ha nem: fogorvos. Vagy otthon szépen kihúzod magadnak. Mást nem tudsz tenni. Nincsennek házi praktikák. A lyuk szépen fejlõdik, pláne, ha nem is mosol rendesen fogat. És csak jelzem, egy rossz fog meg tudja betegíteni a mellette levõ fogakat is, valamint, ha késõn mész, gyökérkezelésre is számíthatsz, vagy foghúzásra, képzõdhet ciszta a fogad alá, kaphatsz csonthártya gyulladást, és egyéb nyalánkságok. A szociális fóbiádat is kipaterolhatnád, ha kikapcsolnád a gépet, ami elõtt egész hétvége alatt ültél és kimehetnél a kellemes nyárba, élvezhetnéd az életet. De a te dolgod, hogy [email protected] el az életed.

A megoldás, ha hiszed, ha nem: fogorvos. Vagy otthon szépen kihúzod magadnak. Mást nem tudsz tenni. Nincsennek házi praktikák. A lyuk szépen fejlõdik, pláne, ha nem is mosol rendesen fogat. És csak jelzem, egy rossz fog meg tudja betegíteni a mellette levõ fogakat is, valamint, ha késõn mész, gyökérkezelésre is számíthatsz, vagy foghúzásra, képzõdhet ciszta a fogad alá, kaphatsz csonthártya gyulladást, és egyéb nyalánkságok. A szociális fóbiádat is kipaterolhatnád, ha kikapcsolnád a gépet, ami elõtt egész hétvége alatt ültél és kimehetnél a kellemes nyárba, élvezhetnéd az életet. De a te dolgod, hogy [email protected] el az életed.
Vagy megvárhatod amíg távoktatással el lehet végezni a fogorvosi szakot, és akkor tükörbõl...
Ha csak hidegre érzékeny, sósra és édesre, akkor még meg lehet menteni töméssel. Mindenféleképpen keress fel egy fogorvost.

Tudom hogy gyávának fogtok tartani de soha az életemben eddig nem volt tömésem! De el kell mennem mert az egyik fogam lyukas! Hogy történik a tömés?

Legjobb válasz: Kitisztítja a szuvas fogat. Ha õrlõ fogról van szó, akkor megkérdezi, hogy milyen tömést kérsz. Van fényre kötõ fehér tömést és amalgám-t. Mindegyiknek van elõnye s hátránya is. Ha betömte, össze kell kocogtatnod finoman a fogaidat, hogy nem magas-e véletlenül a tömés. Ha magas kicsit vesz még le belõle. Ne aggódj:)

Kitisztítja a szuvas fogat. Ha õrlõ fogról van szó, akkor megkérdezi, hogy milyen tömést kérsz. Van fényre kötõ fehér tömést és amalgám-t. Mindegyiknek van elõnye s hátránya is. Ha betömte, össze kell kocogtatnod finoman a fogaidat, hogy nem magas-e véletlenül a tömés. Ha magas kicsit vesz még le belõle. Ne aggódj:)
A fogorvos felméri a helyzett, ha elég mély a lyuk kapsz Liocain sprayt és utána egy érzéstelenítõ injekciót. Vártok pár percet majd mikor nem érzed a szádat nekiáll fúrni, közben hol levegõt, hol folyadékot spriccel a szádba, hogy rendesen kitisztítsa a fogat. Utána betömi, egy lámpával megszilárdítja az anyagot kb 1 perc alatt és mehetsz is. Ha nem olyan mély a lyuk akkor ki is lehet hagyni az injekciót is. Nem kell félni, nem vészes tényleg csak rossz hangja van, és kb fél óra alatt végzel is.
- "t"
A kérdező hozzászólása: És konkrétan a fúrás fáj?
Nem, ha injekciót kapsz azt se érzed ha kisebb mûtétet végeznek rajtad. Ha meg felszínes a lyuk nem fúr olyan mélyre az orvos, hogy elérje az idegeket.

Mi segíthet? ínygyulladásom van, és 2 lyukas fogam van de ez nem elég mert minden fogmosáskor vérzik az ínyem . Valaki valamit tudna ajánlani? 16 / F

3 hét múlva megyek angliába szóval még előtte szeretném elintézni , nagyon utálom a fogorvost de ezt már muszáj elintéznem ! zavar hogy mindig vérzik a fogam ... ha jól tudom gyulladt ínyre nem kéne injekció ... ja és utálom természetes az injekciót és a fogorvost is , de muszáj ... 2 évvel ezelőtt tömték elöl a fogamat , de később kiesett a tömés emiatt nem is szeretem volna többet vissza menni mivel úgy is csak jobban elrontják .

Legjobb válasz: A gyulladt ínyt valószínûleg fogkõ okozza,le kell szedetni,meg a kiesett töméseket is pótolni,anélkül tönkremegy a fog.

A gyulladt ínyt valószínûleg fogkõ okozza, le kell szedetni, meg a kiesett töméseket is pótolni, anélkül tönkremegy a fog.
Nekem is sokat vérzett , elmentem fogorvoshoz leszedte a fogköveket és azóta nem vérzik! Ha van rossz fogad minél elõbb csináltasd meg, mert késõbb sokkal nehezebb lesz ! Tapasztalat hidd el!
Ha azt a két lyukas fogat kezelné orvos, akkor megszûnne a gyulladás is a szádban, ami bántja az ínyedet is. Angliában még nehezebb lesz fogorvost keresni, és gondolom jóval drágább is. Mit csinálsz ha kiérsz és elkezd fájni másnap az egyik lyukas fogad? Menj el még itthon dokihoz szerintem.
A kérdező hozzászólása: termeszetesen elment :) betomte a fogamat , leszedte a fogkovet es most mar jobb ! meg 1x vissza kell mennem egy fogat betometni az egeszben az volt a poen hogy annyira omlot a ver a szambol hogy megszedultem de utana vissza ultem es megcsinaltak :) az injekciot meg alig erezetem

Mi lehet ez? Van egy lyukas fogam, alul, leghátul, és az ínyemen, ahol a rossz fogam van, van egy nagy dudor. De nem folyik belőle semmi, se genny se semmi. Mi lehet az a dudor?

Legjobb válasz: Fogorvos megmondja. Mi csak találgathatunk. Decemberben én is feltettem egy kérdést éppen itt, szintén fog-problémával kapcsolatban (sajátom, bár nekem betömte a fogorvos és az új tömés miatt (??) 2 hétig is fájt, azelõtt nem, csak nyilalt néha). Kaptam ugyan tanácsokat itt, ill. rákerestem interneten a problémámra, mégis végül teljesen más lett a helyzet....

Fogorvos megmondja. Mi csak találgathatunk. Decemberben én is feltettem egy kérdést éppen itt, szintén fog-problémával kapcsolatban (sajátom, bár nekem betömte a fogorvos és az új tömés miatt (??) 2 hétig is fájt, azelõtt nem, csak nyilalt néha). Kaptam ugyan tanácsokat itt, ill. rákerestem interneten a problémámra, mégis végül teljesen más lett a helyzet....
Beleköltözött az Alien :) ))Viccet félretéve, fogorvos, már csak a lyukas fogad miatt is.
Begyulladt a fogad és a gennytõl van a dudor, nem tud hol távozni. Ha szerencséd van, akkor megúszod gyökérkezeléssel, de valószínûbb sajnos a foghúzás, pláne hogy hátsó fogról van szó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!