Találatok a következő kifejezésre: Nem lyukas fogam (46 db)

Van egy lyukas fogam, de félek a töméstől. Találtam egy új módszert, az ózonkezelést, mik róla a tapasztalataitok? Nektek elmúlt tőle a lyuk, és nem kellett tömni?

Olyanok válaszát várom, akinek már volt ilyen kezelése! És ez mennyire fáj?

Legjobb válasz: Bocs, hogy nem a kérdésedre válaszolok: Még életemben nem hallottam errõl a módszerrõl, de nem értem, hogy mi lehet annak az oka, hogy annyira félsz a töméstõl, hogy más módszereket keresel. Nekem is volt 3 lyukas fogam, köztük 1 már több mint egy éve(!) lyukas volt, és gyakran annyira fájt, hogy fájdalomcsillapítót kellett bevennem, de sosem mertem elmenni fogorvoshoz. Végülis már kénytelen voltam elmenni, és hidd el, nem annyira szörnyû! Egy fogamnál lezsibbasztottak (tegyem hozzá, utána 4 órán keresztül nem tudtam enni, beszélni, mert ennyi ideig tartott a hatása), 2-nél pedig nem kértem érzéstelenítõt, hát eléggé fájt, de kibírható volt. Szóval szerintem nyugodtan menj el a fogorvoshoz, mert nem olyan vészes ez (ja, és mindenképpen hagyd, hogy elzsibbasszon!) :)

Bocs, hogy nem a kérdésedre válaszolok: Még életemben nem hallottam errõl a módszerrõl, de nem értem, hogy mi lehet annak az oka, hogy annyira félsz a töméstõl, hogy más módszereket keresel. Nekem is volt 3 lyukas fogam, köztük 1 már több mint egy éve(!) lyukas volt, és gyakran annyira fájt, hogy fájdalomcsillapítót kellett bevennem, de sosem mertem elmenni fogorvoshoz. Végülis már kénytelen voltam elmenni, és hidd el, nem annyira szörnyû! Egy fogamnál lezsibbasztottak (tegyem hozzá, utána 4 órán keresztül nem tudtam enni, beszélni, mert ennyi ideig tartott a hatása), 2-nél pedig nem kértem érzéstelenítõt, hát eléggé fájt, de kibírható volt. Szóval szerintem nyugodtan menj el a fogorvoshoz, mert nem olyan vészes ez (ja, és mindenképpen hagyd, hogy elzsibbasszon!) :)
Szia, ez csak akkor alkalmazható, ha olyan szuvasodásról van szó, ami még nem jár üregképzõdéssel. Ilyenkor nem fekete/barna a szuvasodás, hanem fehér színû (ún. krétafolt van a fogon). Ilyenkor megölik a bacikat és fluorozással _elvileg_ visszaerõsíthetõ a "szuvasodás". De egyébként ezt a fajta szuvasodást gyakran nem is kell kezelni, csak alaposabban kell figyelni rá, amit pl. úgy tehetsz meg, hogy heti rendszerességgel bedörzsölöd a fogaidat Elmex géllel. Így nem alakul kia tényleges szuvasodás.

Tömött fog lehet büdös? Nem rég betömték egy lyukas fogamat, de kellemtelen ízt, és szagot érzek a számból, annak a fog környékérõl, amit tömtek. Azt mondta az orvos, hogy nincs más lyukas fogam.

Lehet tévedett, és mégis van lyukas fog ott ahol az elõzõ is volt, vagy a tömött fog büdös?

Legjobb válasz: A tömött, akkor lehet büdös, ha rosszul zár a tömés.

A tömött, akkor lehet büdös, ha rosszul zár a tömés.

Az úrhajósnak nem lehet lyukas foga. Miért? És ha mégis kilyukad, akkor az űrutazást elbukta, vagy ez pl egy foghúzással megoldható?

Legjobb válasz: Lehet lyukas foguk, csak olyan tömés kell, ami bírja a nyomáskülönbség-változásokat, nem durran szét, ha olyan a helyzet.

Lehet lyukas foguk, csak olyan tömés kell, ami bírja a nyomáskülönbség-változásokat, nem durran szét, ha olyan a helyzet.
jaja, lehet lyukas fog, ez nem baj. Csak ahogy az elsõ is írta tömött kell legyen. Volt a classfm en balázsék mûsorában egy vadáspilótával interjú az is elmondta mindezt...
Ellenben egy törött csont kizáró(bb) tényezõ, elvégre ha az beforrad, más lesz a felépítése, mint a környezõ csontszöveté - ez nem feltétlenül bírja a nyomásváltozást.


fogorvos mondta, hogy nem lyukas?
A kérdező hozzászólása: igen
nekem is ilyen, de én még nem voltam vele orvosnál. de a fogorvos nem tudta megmondani? nem fáj amúgy nekem.
A kérdező hozzászólása: nekem se fáj. észre se vettem eddig. most néztem meg a tükörbe a fogaim és most vettem észre.

Mért nem lehetsz rendőr vagy tűzoltó lyukas foggal?

Legjobb válasz: Ezt hol hallottad? Olyat tudok, hogy pilótának a nyomás miatt nem lehet elmenni, a lyukas fog miatt, de egy sima rendõrnek, tûzoltónak.. érdekes

Ezt hol hallottad? Olyat tudok, hogy pilótának a nyomás miatt nem lehet elmenni, a lyukas fog miatt, de egy sima rendõrnek, tûzoltónak.. érdekes
Es miert nem tometed be a lyukas fogad?
A kérdező hozzászólása: itt olvastam a lapon.. valaki kérdezte hogy szemüveggel lehet-e tûzoltó és irták ott hogy lyukas foggal rendõr se és tûzoltó se lehet.. és ez érdekel engem h miért? nem akarok az lenni amugy, csak érdekel :)

Ti hány hetesen mentetek fogászatra? Nekem van lyukas fogam de még nem fáj. Amíg nem fáj addig nincs begyulladva? Ha be van már gyulladva milyen veszélyt jelent a babára?

egy 15 hetes,aki fél a fogdokitól még jobban mint a szülést?l..

Legjobb válasz: Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s

Én 8 hetesen mentem. Mondjuk én tudom, hogy olyan dokim van aki "nem bánt". A babára nem jelent veszélyt ha csak lyukas. Ha viszont már begyullad , akkor megéri keresni egy jó dokit, mert a 40. hétig ígyis-úgyis el kell vele menned. Addig úgysem bírod ki amíg megszülsz. Amúgy nyugi, a szülés sokkal durvább lesz :s
Amúgy is ingyenes... Igen, nekem is 2héten belül kell erõt venni magamon. :) ))
A kérdező hozzászólása: én az érzéstelenítõben bízom talán úgy elviselhetõbb! meg úgysem fogjuk megúszni szerintem..a dolog jó oldala hogy terhesség alatt ingyenes az a fogászat ki kell használni.én már erõt vettem magamon nem bocsájtanám meg magamnak ha emiatt lenne baja a babának..2 héten belül biztos elintézem :)
Szerintem jobban! :D Nekem van egy több okból nem fejezett be gyökér kezelt fogam, amiben csak gyökértömés van, a többi pedig a nagy luk, a nagy semmi... Én nem fogom megúszni ezt már egy töméssel...sõt, örülök, ha simán ki tudják majd húzni...
A kérdező hozzászólása: nem tudom nálunk a fogpótlás nem ingyenes.nekem majd azt is kell! :S
Én épp ma voltam 25 hetesen, szerencsére lyuk nem volt, csak tisztításra mentem. Az viszont nagyon jó, mert a sok fogkõ miatt hamarabb begyulladhat az íny is, ami amúgy is érzékenyebb ilyenkor a hormonok miatt. Szerintem menj el mielõbb, minél kisebb a lyuk, annál kisebb beavatkozás kell. érzéstelenítõt kaphasz, van kismamáknak való (szólj a dokinak, ha még nem látszana rajtad). Ha már úgyis mész, érdemes leszedetned a fogkövet is, akkor kisebb az esélye a többi romlásának is. Bátorság! Egyáltalán nem vészes!
Vannak riasztó esetek, de jobb félni, mint megijedni! Ha van lehetõséged, akkor kérd a Párodat, hogy menjen be Veled, és fogja a kezed!! Sokat fog segíteni!!! :-) Boldog babavárást, és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 11hkm
14hetes vagyok és egy cipõben a kérdezõvel! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a többi választ is :) utolsó, szóval akkor még te sem voltál, vagy ugyanúgy félsz mint én?
Én elég késõn mentem, kb 20 hetesen. Szerencsére megúsztam 3 töméssel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm erõt veszek akkor magamon mert nem szeretném a legutóbb leírtakat!
addig menj el, amíg nem fáj, a baba érdekében is! ha már be van gyulladva, akkor a gyulladás a véráramon keresztül szétterjed a testedben, bejut a babába is, lehet belõle vetélés, illetve bármelyikõtök szívizomszövetére ráhúzódhat, azt pedig nem is részletezem , hogy ez terhesen miket okozhat vegyél nagy levegõt és irány a fogorvos, minél elõbb, hogy minél kisebb lyukat kelljen betömnie egyébként tud adni kismamáknak való érzéstelenítõt is, ha szükségesnek látja
Én 10 hetesen elintéztem.

Van egy lyukas fogam 1 éve, igaz nem is mosok annyit fogat, de nem is tudok elmenni fogorvoshoz szociális fóbia miatt, mi a megoldás?

Nem érzek fájdalmat, csak hidegre.

Legjobb válasz: A megoldás, ha hiszed, ha nem: fogorvos. Vagy otthon szépen kihúzod magadnak. Mást nem tudsz tenni. Nincsennek házi praktikák. A lyuk szépen fejlõdik, pláne, ha nem is mosol rendesen fogat. És csak jelzem, egy rossz fog meg tudja betegíteni a mellette levõ fogakat is, valamint, ha késõn mész, gyökérkezelésre is számíthatsz, vagy foghúzásra, képzõdhet ciszta a fogad alá, kaphatsz csonthártya gyulladást, és egyéb nyalánkságok. A szociális fóbiádat is kipaterolhatnád, ha kikapcsolnád a gépet, ami elõtt egész hétvége alatt ültél és kimehetnél a kellemes nyárba, élvezhetnéd az életet. De a te dolgod, hogy [email protected] el az életed.

A megoldás, ha hiszed, ha nem: fogorvos. Vagy otthon szépen kihúzod magadnak. Mást nem tudsz tenni. Nincsennek házi praktikák. A lyuk szépen fejlõdik, pláne, ha nem is mosol rendesen fogat. És csak jelzem, egy rossz fog meg tudja betegíteni a mellette levõ fogakat is, valamint, ha késõn mész, gyökérkezelésre is számíthatsz, vagy foghúzásra, képzõdhet ciszta a fogad alá, kaphatsz csonthártya gyulladást, és egyéb nyalánkságok. A szociális fóbiádat is kipaterolhatnád, ha kikapcsolnád a gépet, ami elõtt egész hétvége alatt ültél és kimehetnél a kellemes nyárba, élvezhetnéd az életet. De a te dolgod, hogy [email protected] el az életed.
Vagy megvárhatod amíg távoktatással el lehet végezni a fogorvosi szakot, és akkor tükörbõl...
Ha csak hidegre érzékeny, sósra és édesre, akkor még meg lehet menteni töméssel. Mindenféleképpen keress fel egy fogorvost.

Van két lyukas fogam, aminek szinte nem látszanak az oldalai ki. Mi a teendő majd?

félek a fogorvostól...

Legjobb válasz: Ha gyökérkezelni kell, gyökértömést fognak csinálni. Kifúrják addig a fogat, míg láthatóak nem lesznek a gyökércsatornák. Kitágítja õket gyökértûkkel, kiszárítja a csatornákat, és beviszi a tömõanyagot. Persze kapsz érzéstelenítõt. Ha egy nem elég, kaphatsz még. Kellemetlen a dolog, de valóban ellehet viselni. Inkább bírd ki, minthogy elveszítsd ezt a 2 fogadat. Ne félj, már nekem is gyökérkezeltek. Nem tudom,hogy 2 év alatt mennyit romolhatott a fogad,keress fel egy fogorvost. De ebbõl biztos nem lesz még húzás, lehet gyökérkezelni. Egyébként ha foghúzás van, ott a gyökeret is eltávolítják. :) Kivéve azt az esetet, mikor fogorvostanhallgató munkáját néztem végig, aki húzásnál beletörte a gyökeret. :) Sztk-i árakról nem igazán tudlak informálni, talán 3000 körül van egy gyökérkezelés. Ahova én járok magánrendelõbe,ott egy gyökérkezelés csatornánként 8000, gyökértömés csatornánként 3000.

Ha gyökérkezelni kell, gyökértömést fognak csinálni. Kifúrják addig a fogat, míg láthatóak nem lesznek a gyökércsatornák. Kitágítja õket gyökértûkkel, kiszárítja a csatornákat, és beviszi a tömõanyagot. Persze kapsz érzéstelenítõt. Ha egy nem elég, kaphatsz még. Kellemetlen a dolog, de valóban ellehet viselni. Inkább bírd ki, minthogy elveszítsd ezt a 2 fogadat. Ne félj, már nekem is gyökérkezeltek. Nem tudom, hogy 2 év alatt mennyit romolhatott a fogad, keress fel egy fogorvost. De ebbõl biztos nem lesz még húzás, lehet gyökérkezelni. Egyébként ha foghúzás van, ott a gyökeret is eltávolítják. :) Kivéve azt az esetet, mikor fogorvostanhallgató munkáját néztem végig, aki húzásnál beletörte a gyökeret. :) Sztk-i árakról nem igazán tudlak informálni, talán 3000 körül van egy gyökérkezelés. Ahova én járok magánrendelõbe, ott egy gyökérkezelés csatornánként 8000, gyökértömés csatornánként 3000.
nekem is pont így volt két fogam, csak a gyökér volt ott tulajdonképpen, de egy jó fogorvos ha megisbajlódik vele egy kicsit, de kitudja húzni. vagy csak az én fogorvosom (iskola szerzõdtetett fogorvosa) egy boszorkány, hogy kb 2perc alatt nevetve elintézte? persze nekem így ingyen volt...bár látom h már régi a kérdés, de a fenébe, akkor is leírom:D

Mióta a fogorvosnál voltam és volt pár lyukas fogam azóta minden este fogmosás. Ha minden este mosok fogat akkor nem lesz rossz fogam? És a tömések meddig bírják? Ha kiesik egy akkor újra betömik vagy már ki kell húzni?

Legjobb válasz: Inkább genetika, persze a szájápolás is fontos, minden este, sokszor reggel is fogat mosok, mégis van tömött fogam. Ha kiesik, újra betömik.

Inkább genetika, persze a szájápolás is fontos, minden este, sokszor reggel is fogat mosok, mégis van tömött fogam. Ha kiesik, újra betömik.
omg.. eddig nem mostál minden este fogat? és mondjuk minden reggel sem ártana, sõt, minden étkezés után.
A kérdező hozzászólása: Hát igen.. elõtte sajnos sokszor hanyagoltam 2, 3 naponta mostam csak fogat. Csak az volt a lényeg, hogy fehér legyen.
Használj fogselymet is. A fogorvosod megtanít arra, hogy hogyan használd.Ha jól el van horgonyozva a tömés, akkor nem eshet ki. Ha mégis kiesne, rövid idõn belül menj vissza a fogorvosodhoz, hogy tömje újra.
Nekem egy fogorvos azt mondta, hogy a túl sok fogmosás is rossz a fogaknak, mert ha naponta 3-4 alkalommal megmosod, akkor felsérted a zománcot és érzékeny lesz a fogad. Elég minden nap csak egyszer, este megmosni, nekem a szüleim így tanították gyerekkoromban, mindig csak egyszer mosom naponta, és az eddigi 25 évem alatt soha egyetlen lyukas fogam se volt. Fogat mosni inkább azért kell, hogy ne legyen büdös a szád, de a lyukak ellen nem sokat segít. Ismerõsöm naponta 3-szor mos fogat, mégis tele vannak a fogai tömésekkel. Ha olyan géneket örököltél, akkor hiába mosod egész álló nap a fogad, ki fognak lyukadni.
Attól is függ, milyen kajákat eszel, a sok savas dolog is sokat ront rajta, pl alma.
Minden reggel és este kell fogat mosni, hogy ne tapadjon rá a baktériummal teli foglepedék, amibõl a fogkõ lesz! El nem mennék itthonról fogmosás nélkül, ezt megköveteli illem és higiénia! Fúj, de borzalmasak lehetnek a fogaid, elõbb-utóbb fájni fog, foglalkozni kell velük, folyamatosan tisztán tartani és ellenõriztetni fél évente! Életedben még így is lehet rossz fogad, a tömések újra tömhetõek. Az ideiglenes tömések fél év múlva cserélendõek.
A fogápolásban inkább a mechanikai tisztítás a fontos, maga a fogkrém szinte elhanyagolható, azért használjuk, mert kellemesebb érzés azzal fogat mosni. Emiatt a fogmosás technikája és alapossága a fontos, nem pedig a használt fogkefe vagy fogkrém fajtája. Csaba, üdvözlünk a civilizált emberek között, ahol az emberek naponta többször is fogat mosnak! :) A fogápolási kultúrádhoz tartozzanak hozzá olyasmik is, mint pl. fogselyem használata, illetve félévente fogorvosi ellenõrzés.

3 lyukas fogam van, mit csináljak, amíg be nem tömik, hogy ne fájjon ennyire?

3 hét múlva van legközelebb id?pont a körzeti fogorvosnál,ezért hiába mentem el hozzá,hogy fáj a fogam,megnézte,kijelentette,hogy tömni kell ?ket,meg,hogy 3 hét múlva van id?pont,és ezzel utamra engedett,holott senki nem volt a váróban,se el?ttem,se utánam,teljes üresjárat volt,kb.40 percet vártam,mire beengedtek;ennyi id? alatt betudta volna pedig tömni..Másik doki elküldött,hogy nem oda tartozok,most 3 hétig várhatok,dagadt arccal,úgy,hogy nagyon fáj,arra,hogy betömjék:( Ráadásul nem tudom,hogy miért lyukadtak ki,hiszen napi3x mosok fogat,fogselyem,szájvíz,stb.és mégis..ímég csak valami er?s fájdalomcsillapítót sem adott:(

Legjobb válasz: Magándoki? Ha ennyire halaszthatatlan,én mindenképp keresnék egyet aki hamarabb tud fogadni.. Amúgy a fogak állapota nagyrészt genetika,ezt a fogorvosok is megerõsitik ,sajnos:(Megfelelõ szájhigiénia mellett is lyukadnak,tönkremennek annál aki arra hajlamos.. anyámnak 40 éves korára az összes fogán korona van,vagy implant ,apámnak szintén..pedig nem vagyunk igénytelenek,mindenki mossa a fogát normálisan. Tesómnak és 18 évesen van már vagy 5-6 tömött foga

Magándoki? Ha ennyire halaszthatatlan, én mindenképp keresnék egyet aki hamarabb tud fogadni.. Amúgy a fogak állapota nagyrészt genetika, ezt a fogorvosok is megerõsitik , sajnos:(Megfelelõ szájhigiénia mellett is lyukadnak, tönkremennek annál aki arra hajlamos.. anyámnak 40 éves korára az összes fogán korona van, vagy implant , apámnak szintén..pedig nem vagyunk igénytelenek, mindenki mossa a fogát normálisan. Tesómnak és 18 évesen van már vagy 5-6 tömött foga
Ha fáj a fogad, a fogorvosnak KÖTELESSÉGE azonnal sürgõsségi alapon ellátni. Egyébként pálinkát vegyél rá, tartsd rajta, amíg birod, és enyhülni fog a fájdalom egy idõre. Nem kell egyszerre sor, egy egész kevés, amit a fájó fogra veszel. Egyébként úgy tudom az Aspyrin-t lehet szedni alkohol mellett is.
*sor=sok
Demalgon jó fogfájásra, nem tudom, hogy receptre kapható-e, valószínûleg igen, de ott a háziorvos. Ne egyél túl hideget/meleget. És szerintem keress fel egy magánorvost, legalább azt a fogadat tömje be, ami fáj. És hát sajna, sokaknak nagyobb hajlama van erre:S
Micsoda egy szemét orvos az ilyen! Kötelessége lett volna segíteni rajtad, ha fájdalmaid vannak! Tudakold meg, hogy hol van az ügyeletes fogászati ellátó, ahova tartozol, és menj el oda. Ott is betömik. De a legeslegjobb az lenne, ha elmennél egy maszek fogorvoshoz, és az betömné neked egyszerre mind a hármat. Még érzéstelenítõt is adna. Az egészségre soha nem szabad sajnálni a pénzt, kerül amibe kerül. Ha 3 hetet még vársz, lehet, hogy úgy begyulladnak a foggyökerek, hogy a csillagokat fogod látni. Minden nap számít, menj el, és csináltasd meg minél elõbb. Maszek doki fogadhat bármikor, akár ünnepnap is, ha éppen ráér. Ha sokat vársz, a lukas fog belsejében megtelepedõ baktériumok és kórokozók nagyon súlyos belgyógyászati gyulladást is okozhatnak.
Egy fájós foggal és dagadt arccal nem lehet 3 hetet várni, azt gondolom gyökérkezelni kellene azonnal, egy sima, nem fájdalmas lyuk még talán várhatna ennyit. Nem tudsz vele semmit csinálni, 3 hétig nem élhetsz erõs fájdalomcsillapító szereken. Érthetetlen, hogy küldhetett el a doki. Menj el holnap az ügyeletes fogászatra, hátha ott csinálnak valamit.
1-2 éve már nálunk sem fogadnak a fogászaton, csak ha sürgõs, erõs fájdalom van, egyébként itt is idõpontot adnak, van, hogy 1 hónap a várakozás. 1 hónap alatt viszont úgy tönkremehet egy fog, hogy már ki kell húzni, vagy hónapokig kezelgetni. Szomorú. :-(((( Egy foggal én is elmentem maszekhoz és a gyökérkezelés és tömés 25ezer Ft volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!